...

III (3) turas:

2015 Kov 10 12:49

3 turas

2015-03-13, 19:30 Tiesiogiai LRT
Žalgiris - : - Šiauliai
LFF stadionas

2015-03-14, 13:00
Spyris - : - Stumbras
Kauno NFA stadionas

2015-03-14, 15:00
Atlantas - : - Granitas
Klaipėdos dirbtinės dangos st.

2015-03-14, 18:00
Sūduva - : - Trakai
Arvi Arena (maniežas)

2015-03-15, 14:00
Kruoja - : - Utenis
Panevėžio FA stadionas

...

Re: III (3) turas:

2015 Kov 13 15:50

Vilniaus „Žalgiris“ – Šiaulių „Šiauliai“

Kovo 13 dieną 19.30 val. Vilnius, LFF stadionas.

Trečiasis turas šį kartą prasidės Vilniuje, kur be kluptelėjimų žengiantis čempionas „Žalgiris“ priims vis dar taškų neiškovojusius „Šiaulius“.

Saulės miesto ekipoje kol kas dėl traumos negali rungtyniauti centro gynėjas iš Latvijos Sergejus Kožanis. Jo vietą vienuolikėje šiuo metu užima vos 16 metų sulaukęs Simonas Jurgilas, kuris kartu su kitu jaunu gynėju Vytu Gašpuičiu vis dar atlieka pozicines klaidas, po kurių prie šiauliečių vartų kyla gaisrai. Jeigu latvis nepasirodys ir akistatoje su „Žalgiriu“ – gynėjams bus dar sunkiau išlaikyti savo tvirtovę, nekalbant jau apie tai kaip šiauliečiams seksis užmegzti kovą aikštės viduryje.

Vilniaus ekipa patyrė dar vieną nuostolį – prieš mačą su „Klaipėdos granitu“ traumą patyrė vartų sargas Saulius Klevinskas, tačiau jo vietą puikiai užėmė po traumos atsigaunantis Armantas Vitkauskas. „Žalgirio“ strategas Valdas Dambrauskas po pirmojo turo dvikovos su Utenos „Uteniu“ teigė, jog turėti du tokio lygio vartininkus yra trenerio bei klubo svajonė, tad kas tik bestovėtų tarp vilniečių vartų virpstų, svečiams iš Šiaulių nuo to lengviau nebus. Du pralaimėjimus patyrusių Tomo Ražanausko auklėtinių perspektyvos pakovoti dėl taškų Lietuvos sostinėje yra gana miglotos – abejonių kelia ne tik nepatyrusi centro gynėjų pora, bet ir progų realizacija, kuri kol kas nuvilia.

...

Re: III (3) turas:

2015 Kov 13 15:50

Kauno „Spyris“ – Kauno „Stumbras“

Kovo 14 dieną 13 val. Kaunas, NFA stadionas.

Paskutinis laikinosios sostinės klubų derbis aukščiausioje šalies lygoje įvyko dar 2002 metų pabaigoje, o tada Kauno FBK rezultatu 3:0 įveikė kitą miesto komandą – „Inkarą“. Šį kartą, po daugiau nei 12 metų pertraukos, savo santykius aiškinsis „SMScredit.lt A lygos“ debiutantai – „Spyrio“ ir „Stumbro“ futbolininkai.

Nors Laimio Bičkausko auklėtiniai yra pirmaujančių komandų grupėje, tačiau kol kas kita to paties ekipa demonstruoja truputį kokybiškesnį futbolą. „Spyrio“ žaidimas atakuojant yra labai priklausomas nuo Andriaus Veličkos ir Dmitrijaus Rekišo individualių pasirodymų, o neutralizavus šiuos komandos lyderius, varžovai gali kur kas lengviau galvoti apie teigiamą rezultatą.

„Stumbro“ arsenale – ginklų šiek tiek daugiau. Prie pagrindiniais smuikais griežiančių vyresnių žaidėjų puikiai prisideda Klaudijus Upstas, Erikas Skripkinas ir Martynas Dapkus, kurie sezono pradžioje palieka išties gerą įspūdį. Norint iškovoti pergalę Kauno derbyje, „Spyrio“ gynėjams teks sužaisti geriausias sezono rungtynes. Vis dėlto tamsiojo arkliuko rolė L.Bičkausko kariaunai yra labai palanki, o jaunieji šios komandos futbolininkai turi savo nuomonę, kas yra tikrasis šios akistatos favoritas.

...

Re: III (3) turas:

2015 Kov 13 15:51

Klaipėdos „Atlantas“ – „Klaipėdos granitas“

Kovo 14 dieną 15 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinė aikštė.

Šeštadienį – dar vienas derbis, o šį kartą – uostamiesčio. „Atlantas“ ir „Klaipėdos granitas“ yra skirtingose turnyro lentelės pusėse, tad viena komanda sieks neprarasti taškų, o kita – atidaryti jų sąskaitą šio sezono čempionate.

Granitiečiams įveikti „Atlanto“ niekaip nepavyksta, o keletą sykių tekdavo patirti ir triuškinamus pralaimėjimus. Vis dėlto pirmajame praėjusio sezono derbyje „Klaipėdos granitas“ sugebėjo išplėšti tašką, tačiau vienas statistikos komponentas puikiai įrodo Konstantino Sarsanijos auklėtinių dominavimą. Per paskutinius penkis tarpusavio mačus „Atlanto“ žaidėjai nepraleido nė vieno įvarčio, o į varžovų vartus kamuolį siuntė net penkiolika kartų.

Šis derbis bus dar įdomesnis, kadangi „Klaipėdos granito“ gretose šiuo metu rungtyniauja net keletas buvusių „Atlanto“ žaidėjų, o tarp jų svarbią rolę vaidinę – Marius Papšys ir Kazimieras Gnedojus. Į kitą barikadų pusę perėjo Aurimas Jurgelevičius, tačiau jaunasis futbolininkas šiame sezone ant žaliosios vejos dar nepasirodė. Granitiečių strategas po akistatos su „Žalgiriu“ nuogąstavo, jog jo auklėtiniai gali gerai sužaisti tik pirmąjį kėlinį, o antrajame viskas apsiverčia aukštyn kojomis. Savo ruožtu „Atlanto“ futbolininkai išklausę trenerio pastabų po ilgosios pertraukos įjungia dar aukštesnę pavarą ir palaužia varžovus. Įdomu kaip seksis „Klaipėdos granito“ futbolininkams rungtyniauti antrajame kėlinyje ir įminti rezultatyviausio čempionato futbolininko Andrejaus Paniukovo mįslę.

...

Re: III (3) turas:

2015 Kov 13 15:51

Marijampolės „Sūduva“ – Trakų „Trakai“

Kovo 14 dieną 18 val. Marijampolė, „Arvi“ arena.

Marijampoliečiams pirmoji praėjusio sezono akistata su senosios sostinės riteriais vis dar turėtų kelti itin blogus prisiminimus. Savų žiūrovų akivaizdoje sūduviečiai gavo skaudų dūrį paskutinę minutę nuo Povilo Krasnovskio, tačiau šio čempionato pradžia žada kiek kitokį įvykių scenarijų.

Aleksandro Veselinovičiaus treniruojami futbolininkai demonstruoja brandų žaidimą, o jungtis tarp Vaidoto Šilėno ir Tomo Radzinevičiaus veikia nepriekaištingai. Vis dėlto komandos gretose yra netekčių, kurios gali turėti įtakos „Sūduvos“ žaidimui. Marijampoliečiai atsisveikino su Carlosu Martinezu Aibaru, tačiau traumuotų futbolininkų sąraše figūruoja dar du vidurio saugai – Povilas Kiselevskis bei Arminas Vaskela. Kaip A.Veselinovičius išspręs šį šios pozicijos žaidėjų galvosūkį – bus galima įsitikinti sekmadienį.

„Trakų“ atstovai iškovojo pirmąjį tašką akistatoje su Pakruojo „Kruoja“, tačiau tai Valdo Urbono auklėtiniams didelio džiaugsmo neatnešė. Traumuoto Deivido Česnauskio bei gruzinų Nikolozo Apakidzės ir Besikio Amašukelio netektys klubui itin atsiliepia. Kairiajame krašte rungtyniauja įprastai centro gynėjo pozicijoje žaidžiantis Edvardas Gaurilovas, o paskutinis V.Urbono taktinis sumanymas išties nustebino. Strategas į dešiniojo gynėjo poziciją įkinkė priekyje rungtyniaujantį Povilą Malinauską, kuris Sandraugos turnyre buvo bene vienintelis pozityvus mūsų U-21 rinktinės spindulys, išlindęs iš itin ūkanoto ir niūraus dangaus. Šie futbolininkai rungtyniaudami šiose pozicijose toli gražu neparodo savo galimybių, tad A.Veselinovičiaus atakų kryptys galėtų būti išties nuspėjamos. Taip pat įdomu kaip svečiai prisitaikys prie „Arvi“ arenos natūralios žolės ypatumų.

...

Re: III (3) turas:

2015 Kov 13 15:51

Pakruojo „Kruoja“ – Utenos „Utenis“

Kovo 15 dieną 14 val. Panevėžys, FA stadionas.

Trečiąjį turą užbaigs akistata Panevėžyje, kur „Utenis“ sieks iškovoti pirmuosius šio sezono taškus. Varžovas tam gana tinkamas – „Kruojos“ naujokų desantas dar negroja vieningų simfonijų bendrame orkestre, tačiau potencialo rodyti solidesnį žaidimą legionieriai tikrai turi.

Vos tik debiutavęs „SMScredit.lt A lygoje“ brazilas Felipe Gomesas buvo išrinktas į geriausių antrojo turo futbolininkų rinktinę, kai mače su „Trakais“ įrodė savo kompetenciją vartų stačiakampyje. Savo ruožtu aikštės viduryje rungtyniaujantys saugai yra nesusižaidę, tad „Kruojos“ atakos atrodydavo gana padrikos ir nuspėjamos. Vis dėlto atskiromis atkarpomis dvikovoje su „Trakais“ Pakruojo futbolininkai sugebėjo demonstruoti pakankamai kokybišką futbolą, o per šią savaitę nominalūs aikštės šeimininkai dar labiau nušlifavo savo žaidimą.

„Utenio“ mechanizmas aikštės vidutyje atrodo kur kas labiau užtikrintas, o koją Mindaugo Čepo auklėtiniams antruosiuose mačų kėliniuose pakiša nuovargis – būtent tada uteniškiai nerungtyniauja ne taip užtikrintai ir yra priversti susitaikyti su varžovų diktuojamomis taisyklėmis. Nereikia pamiršti ir to, jog „Utenis“ rungtyniavo su pajėgiausiomis lygos komandomis ir jų žaidimas gali atrodyti visai kitaip su šiai dienai silpnesne ekipa. Šios rungtynes yra turbūt sunkiausiai nuspėjamos ir dėl tikslios akistatos baigties negalėtų būti įsitikinęs net pats geriausias orakulas.

...

Re: III (3) turas:

2015 Kov 13 18:17

ŽADAMA LENGVA PERGALĖ
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... rgale.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Prieš prasidedant Vilniaus futbolo klubo „Žalgiris“ varžyboms su FK „Šiauliai“, savo žodį tarė ir orakulai – Futbolo.TV komentatorius Ervinas Kvitkauskas ir U-21 Lietuvos jaunimo rinktinės saugas Mindaugas Lukoševičius

„Žalgiris“ – „Šiauliai“ (Kovo 13 diena 19:30, Vilnius, LFF stadionas)


M.Lukoševičiaus prognozė: 3:1

Manau, kad čia ne tos rungtynės, kur čempionai gali prarasti taškus. Rungtynėse su Kauno „Spyriu“ šiauliečiai kūrė daug progų ir pralaimėjo nepelnytai. Spėju rungtynės bus rezultatyvios, „Šiauliai“ pirmieji įmuš „Žalgiriui“ šį sezoną, bet to nepakaks.

E.Kvitkausko prognozė: 4:0

„Šiaulių“ komanda pirmąsias dvejas rungtynes pralaimėjo lygos debiutantams ir komandos gynyba tikrai nežiba. Vilniečiai dar tik įsivažiuoja, tačiau bijau, kad Saulės miesto komandai sostinėje nusimato įvarčių lietus, o skėtis atrodo kiauras.

„Spyris“ – „Stumbras“ (Kovo 14 diena, 13:00, Kaunas, NFA stadionas)

M.Lukoševičiaus prognozė: 2:2

Manau, kol kas geresnį žaidimą demonstruoja „Stumbras“, bet žinant, kad bus Kauno miesto derbis, šansus vertinu vienodai. Spėju, įvarčių ir kortelių bus daug.

E.Kvitkausko prognozė: 1:3

Šiemet į Kauną sugrįžo ne tik A lyga, bet ir aukščiausio lygio derbiai. Tokiose rungtynėse kažką nuspėti labai sunku, daug lems nusiteikimas, psichologija. Pagal pirmąsias dvejas rungtynes geresnį įspūdį visgi palieka „Stumbras“, o „Spyriui“ dažnokai besišypsojusi sėkmė šį kartą gali atgręžti nugara.

„Atlantas“ – „Klaipėdos Granitas“ (Kovo 14 diena, 15:00, Klaipėda, dirbtinės dangos stadionas)

M.Lukoševičiaus prognozė 0:0

Dar vienas miesto derbis. Šįkart Paniukovas neįmuš. Prognuozoju daug kortelių ir mažai įvarčių.

E.Kvitkausko prognozė: 2:0

Klaipėdos derbis jau ne naujiena, tačiau „Granitui“ palankūs rezultatai jame būtų tikra staigmena. 2014 metais komandos oficialiose rungtynėse susitiko 6 kartus ir tik kartą „Granito“ ekipai pavyko nuginkluoti „Atlanto“ gynybą ir iškovoti tašką. Nemanau, kad kažkas kardinaliai turėtų pasikeisti šiemet. „Atlantas“ atrodo daug galingiau visose grandyse ir didelių problemų neturėtų turėti, jeigu įvyktų staigmenų visada komanda išgelbėti pasiruošęs „Atlanto“ super herojus Andrėjus Paniukovas.

„Sūduva“ – „Trakai“ (Kovo 14 diena 18:00, Marijampolė, Arvi arena)

M.Lukoševičiaus prognozė: 2:1

„Trakų“ žaidimas puolime labai priklausys nuo to ar jau žais Deividas Česnauskis. Su jo buvimu aikštėje realių progų pelnyti ivartį būtų tikrai daugiau. Žinant, kad jis traumuotas, favoritais laikyčiau „Sūduvą“.

E.Kvitkausko prognozė: 2:1

„Sūduva“ sezoną pradėjo labai solidžiai ir stabiliai, tuo tarpu „Trakai“ praradę nemažą dalį kertinių praėjusio sezono žaidėjų dar tik ieško savojo žaidimo. Stabilumo trūkumas būtent ir gali pakišti koją „riteriams“, nes žaidžiant su tokia komanda kaip „Sūduva“ kelių gerų atkarpų ar net gero kėlinio tikrai neužteks. Marijampoliečiai grįžta namo, o ten dvyliktasis žaidėjas bus pasiruošęs ir išalkęs.

„Kruoja“ – „Utenis“ (Kovo 15 diena 14:00, Panevėžys, PFA stadionas)

M.Lukoševičiaus prognozė: 1:1

Nors manau, kad „Kruoja“ susilpnėjus, lyginant su praėjusiu sezonu, o „Utenis“ pirmas dvejas rungtynes tikrai žaidė gerai, bet lygos debiutantams pirmos pergalės dar reiks palaukti.

E.Kvitkausko prognozė: 1:2

Tikras trečio turo desertas, kuriame prognozuočiau ne tik pirmuosius debiutantų taškus, bet ir pirmąją pergalę. „Utenis“ parodė nagus „Žalgiriui“, o „Atlanto“ ekipą netgi smarkiai apdraskė. „Kruoja“ anaiptol neatrodo ta ekipa, kuri pernai buvo neįmenama mįslė daugeliui A lygos klubų. Atsinaujinęs ir dar nespėjęs susižaisti Pakruojo legionierių desantas susidurs su labai gerai organizuota ir drausminga „Utenio“ kariauna. Jos aikštės generolai tikrai smarkiai apsunkins gyvenimą visiškai naujai suformuotam „Kruojos“ vidurio saugų trejetui. Rungtynės vyks neutralioje aikštėje ir tai vėl atima galimus Pakruojo komandos pranašumus.

Psichologas
Pranešimai: 1320
Užsiregistravo: 2015 Vas 02 18:02
Palaikoma komanda: Kauno Žalgiris
Miestas: Kaunas

Re: III (3) turas:

2015 Kov 13 19:00

Dambrauskas sodina ant suolo Freidgeima ir duos šiandien palakstyt Jankauskui

asau
Pranešimai: 501
Užsiregistravo: 2014 Kov 08 16:22
Palaikoma komanda: Utenis

Re: III (3) turas:

2015 Kov 13 19:42

Žinant kiek reklamuojamos rungtynės, tai žiūrovų tragiškai mažai.

asau
Pranešimai: 501
Užsiregistravo: 2014 Kov 08 16:22
Palaikoma komanda: Utenis

Re: III (3) turas:

2015 Kov 13 19:43

Žinant kiek reklamuojamos rungtynės, tai žiūrovų tragiškai mažai.

asau
Pranešimai: 501
Užsiregistravo: 2014 Kov 08 16:22
Palaikoma komanda: Utenis

Re: III (3) turas:

2015 Kov 13 20:59

2-2 turėtų įdomios buti paskutinios minutės

Psichologas
Pranešimai: 1320
Užsiregistravo: 2015 Vas 02 18:02
Palaikoma komanda: Kauno Žalgiris
Miestas: Kaunas

Re: III (3) turas:

2015 Kov 13 21:20

Šaunuoliai Šiauliai, tikrai gerbtinai žaidė, pasirodė potencialas kai atsirado užsivedimas.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: III (3) turas:

2015 Kov 13 21:25

gynyba toliau žemiau kritikos.
bet šiandiena jau planas buvo aiškesnis komandos ir nusiteikimas visai kitoks nei prieš tai dvi savaitės.. tai bent jau nebuvo kančia žiūrėti.
Gaila, kad neišlaikė lygaus rezultato.
Gaila, kad teisėjas sudrebino kojas ir nedavė 11m.

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: III (3) turas:

2015 Kov 13 21:28

Tikrai įdomios rungtynės, Žalgirio pergalė 3:2 Šiauliai gana neprastai atrodė, pagaliau jautėsi komandinis žaidimas, realiai jau nusivyliau Moraes, daug vilčių į jį buvo dedama, aš irgi skambalijau visais varpais, bet mano galva jo leisti į startinę sudėtį neapsimoka, galima ant keitimo bandyti jį leisti, bet ne nuo pradžių.Bet šiaip tikrai pliusas, pralošė, bet atsirado komandinis žaidimas, komanda jau susižaidė, kitame ture aišku bus sunku be Jasaičio, bet gal, kaip nors.Gynyba vis dar traška, bet jau matosi šviesa tunelio gale.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: III (3) turas:

2015 Kov 13 21:36

gynyba toliau žemiau kritikos.
bet šiandiena jau planas buvo aiškesnis komandos ir nusiteikimas visai kitoks nei prieš tai dvi savaitės.. tai bent jau nebuvo kančia žiūrėti.
Gaila, kad neišlaikė lygaus rezultato.
Gaila, kad teisėjas sudrebino kojas ir nedavė 11m.
tipo matėsi tau, buvo ten ar nebuvo, ar iš principo tokiu atveju teisėjas neteisus...

Grįžti į