bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

III turas

2012 Kov 23 18:22

III turas: Ar „Šiauliai“ atims taškus iš „Sūduvos“?

„General financing A lygos“ III ture šeštadienį vyks dvi rungtynės, kuriose susitiks į medalius nusitaikiusios ekipos – Panevėžyje į kovą stos Pakruojo „Kruoja“ ir VMFD „Žalgiris“, Marijampolėje – vietos „Sūduva“ bei „Šiauliai“. Dar trys dvikovos bus žaidžiamos sekmadienį. „Iš dviejų įvykusių turų spręsti sunku, tačiau favoritai šiemet liks tie patys – „Sūduva“, Panevėžio „Ekranas“ ir „Žalgiris“. Aiškėja žemesnio pajėgumo komandos – Klaipėdos „Atlantas“, susilpnėjusios Tauragės „Tauro“ ir Gargždų „Bangos“ ekipos“, – vertina žinomas futbolo specialistas, ilgametis „Ekrano“ treneris Albertas Klimavičius. Jo nuomone, čempionatas būtų įdomesnis, jei į kovą dėl medalių įsiterptų „Šiauliai“ bei „Kruoja“. "Didelius pliusas tai, kad šiemet buvo pakeista tvarkaraščio sudarymo sistema. Anksčiau lyderiai iškart atsistodavo į turnyrinės lentelės viršų. Dabar situacija kitokia“, – sakė pernai „Kruoją“ treniravęs A. Klimavičius. Futbolo specialistas šiuo metu ilsisi namuose Panevėžyje. Treneris savaitgalį planuoja stebėti būtent šiame mieste vyksiančius III turo susitikimus: „Kruoja“ – „Žalgiris“ bei „Ekranas“ – „Tauras“.

Pakruojo „Kruoja“ – Vilniaus „Žalgiris“
Laikas – kovo 24 diena, 14 valanda.
Vieta – Panevėžio futbolo akademijos stadionas
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV.

Šiemet „Žalgiris“ viliasi laimėti A lygą, ambicingus tikslus kelia ir „Kruoja“, sieksianti užsikabinti medalius. Abi komandos sezoną pradėjo minimaliomis pergalėmis – Pakruojo ekipa 1:0 pranoko „Taurą“, o „Žalgiris“ – 2:1 Gargždų „Bangą“. Skirtingos ekipų nuotaikos II ture – „Kruoja“ Šiauliuose 1:2 nusileido „Šiauliams“, o „Žalgiris“ namie 7:0 sutriuškino „Atlantą“. „Mano prognozė – „Kruojos“ ir „Žalgirio“ mačas baigsis lygiosiomis. Pakruojo ekipa po nesėkmingo praėjusio turo turėtų reabilituotis“, – mano A. Klimavičius. Pernai futbolo specialistas „Kruojai“ vadovavo pusę sezono. Vėliau jį pakeitė iki tol asistentu dirbęs Aidas Dambrauskas. Lyginant su praėjusiu sezonu, Pakruojo komanda kardinaliai pasikeitė – ją papildė 14 naujokų. Iš jų aštuoni legionieriai. „Komandos keičiasi kasmet. Svarbiausia – susižaisti, suprasti vienas kitą, – patirtimi dalijasi A. Klimavičius. – Kiek komandai reikia legionierių, sprendžia vadovai. Tačiau nemanau, kad tikslinga dublerių pirmenybėse žaisti su penkiais kitataučiais. Kita vertus, tai suprantama, nes futbolininkams reikia žaidybinės praktikos.“ A. Klimavičius šiemet „Žalgirio“ rungtynių nematė: „Naujo trenerio atėjimas visada duoda impulso kovoti, gerai pasirodyti. Tačiau pirmieji du turai nieko nesako apie Vilniaus komandos pajėgumą“. A lygos rezultatyviausių futbolininkų įskaitoje pirmauja „Žalgirio“ škotas Callumas Elliotas. Puolėjas į „Bangos“ vartus pelnė lemiamą įvartį, o praėjusiame mače su „Atlantu“ pasižymėjo „pokeriu“ – keturiais įvarčiais. „C.Elliotą mačiau žaidžiantį „Hearts“. Tada jis ypatingai dėmesio neatkreipė. Tačiau šiemet keli A lygos legionieriai įneša gyvumo, duoda naudos Lietuvos futbolui“, – analizavo A. Klimavičius.

Šeštadienio dvikovos svarbą supranta ir abiejų komandų futbolininkai. Pasak „Kruojos“ gynėjo Irmanto Zelmiko, nei „Kruojai“, nei „Žalgiriui“ nebus lengva: „Sostinės ekipa – gera komanda, turinti daug jaunų žaidėjų“. „Žalgirio“ vartininko Mariaus Rapalio nuomone, artimiausios kelios rungtynės parodys tikrąjį vienuolikės pajėgumą: „Laukia įtemptos rungtynės su stipriomis komandomis“. „Kruojai“ negalės padėti ketvirtadienį menisko operaciją iškentęs Giedrius Slavickas, greičiausiai nebus ir Sergėjaus Žigalovo.

Marijampolės „Sūduva“ – „Šiauliai“
Laikas – kovo 24 d., 16 val.
Vieta – Marijampolės „Arvi“ futbolo arena
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV.

Centrinė A lygos III turo dvikova. Ir „Sūduva“, ir „Šiauliai“ iškovojo šešis taškus iš tiek pat galimų. Galingai sezoną pradėjusi Suvalkijos sostinės komanda sezono starte 3:1 įveikė pastarųjų ketverių metų šalies čempioną „Ekraną“, o antrajame mače 4:1 įrodė savo pranašumą prieš „Taurą“. „Šiauliai“ I ture Gargžduose 3:0 nugalėjo „Atlantą“, o II – namie 2:1 laimėjo apskrities derbį – pranoko „Kruoją“. „Visos rungtynės – principinės. Bet kur pamesti taškai gali brangiai kainuoti, – mačo neišskyrė A. Klimavičius. – Dvikovos favoritė – „Sūduva“. Manau, kad ji laimės vieno įvarčio skirtumu.“ Trenerio nuomone, Marijampolės ekipa geriausią formą neįgijo per anksti: „Visos komandos ruošiasi sezono pradžiai. Be to, su „Ekranu“ marijampoliečiai sužaidė taktiškai labai brandžiai. Trimis puolėjais rungtyniavę panevėžiečiai nieko pavojingo nesukūrė, o „Sūduva“ išnaudojo greitas kontratakas“. A. Klimavičius sutinka su kai kurių trenerių įsitikinimu, jog „Sūduvos“ atsarginių žaidėjų suolas trumpokas ir mano, jog vasarą gali tekti pasistiprinti. „Šiauliai“ iškovojo šešis taškus, o tai svarbiausia. Šiauliečiai visąlaik žaidė drausmingą futbolą. Nors ekipa neturi ryškių žvaigždžių, bet jos gynyba taip sutvarkyta, kad „Šiaulius“ įveikti sunku“, – vertino A. Klimavičius.

„Sūduvos“ ir „Šiaulių“ mače vienas prieš kitą į kovą stos broliai Tadas ir Tautvydas Eliošiai. „Dabar „Sūduva“ – stipriausia A lygos komanda. Ji po praėjusių metų išlaikė ekipos branduolį. Žaisime išvykoje, tad bus labai sunku, – lengvo mačo nesitiki „Šiauliams“ atstovaujantis Tautvydas. 20-metis saugas dvikovos su broliu nesureikšmina: „Reikia stabdyti ne tik Tadą, bet ir visą „Sūduvos“ komandą. Važiuosime pergalės“. Pasak „Sūduvoje“ žaidžiančio Tado, Marijampolės ekipos tikslas toks pat – pergalė: „Nesvarbu, žaidi prieš brolį ar ne. Aikštėje jokių statusų nelieka“. Vienas perspektyviausių šalies futbolininkų Tadas Eliošius nedvejodamas duoda 100 procentų, kad Suvalkijos sostinės ekipa švęs pergalę, tačiau varžovo nenuvertina: „Šiaulių“ ekipa tikrai nebloga. Ji šiuo metu neblogos formos. Bus sunkios rungtynės“. Broliai neseniai turėjo sveikatos problemų – Tadas sirgo, o Tautvydas susižeidė čiurną. Tačiau abu tikisi šeštadienį išbėgti į aikštę nuo pirmųjų minučių. „Šiauliai“ bus priversti verstis be raumens traumą mače su „Kruoja“ patyrusio Lauryno Rimavičiaus. Tame pačiame susitikime riešą susižeidęs Artūras Rimkevičius aikštėje greičiausiai pasirodys.

Panevėžio „Ekranas“ – Tauragės „Tauras“
Laikas – kovo 25 d., 13 val.
Vieta – Panevėžio futbolo akademijos stadionas
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV.

Nečempioniškai sezoną pradėjęs „Ekranas“ I ture 1:3 turėjo pripažinti „Sūduvos“ pranašumą, o praėjusį savaitgalį sunkiai išnešė sveiką kailį iš Vilniaus, kur 1:0 palaužė A lygos debiutantę – REO ekipą. Itališkajam „Taurui“ sezono pradžia dar nesėkmingesnė – tauragiškiai I ture 0:1 nusileido „Kruojai“, o II – 1:4 „Sūduvai“. „Ekranas“ turėtų įveikti progų išnaudojimo badą ir nesunkiai laimėti, – mačo baigtį prognozavo A. Klimavičius. – Panevėžio komanda – stipri, turinti daugiau patirties, nei kai kurios kitos ekipos, kartu sudėjus. Kol kas neblizgėjo „Ekrano“ puolėjai, bet, manau, jie atsigaus.“ Pasak keletą metų „Ekrano“ trenerių štabe dirbusio A. Klimavičiaus, „Tauro“ per anksti nurašyti negalima: „Komandai atstovauja keletas žaidėjų, ragavusių daug tokio lygio rungtynių duonos. Galbūt sezono pradžia sunki, nes treneriui iš Italijos reikia laiko išaiškinti savo specifiką“. Oficiali „Tauro“ svetainė skelbia, kad ekipa sieks nutraukti dviejų iš eilės pralaimėjimų seriją ir bandys „įkąsti“ pastarųjų ketverių metų šalies čempionui. „Nors dvikovos favoritais laikomi panevėžiečiai, banguotas čempionų sezono startas "Tauro" komandai turėtų suteikti papildomų vilčių ir motyvacijos“, – rašoma ekipos svetainėje.

Ilgametis „Ekrano“ futbolininkas Giedrius Tomkevičius tikisi pilnų tribūnų ir žiūrovams žada pergalę – duoda 99 procentus, kad panevėžiečiai laimės. „Mačiau tik vieną „Tauro“ komandos kėlinį. Nepasakyčiau, kad ekipa silpna, – mintimis dalijosi G. Tamkevičius. – Galbūt mūsų ne itin gerą startą lėmė lietuviškos sąlygos. Didžiąją pasiruošimo sezonui dalį treniravomės ant žolės. Manau, netrukus viskas bus gerai.“

Gargždų „Banga“ – Vilniaus „REO“
Laikas – kovo 25 d., 15 val.
Vieta – Gargždų stadionas
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV.

A lygoje debiutavusi „REO“ kibo į atlapus ne tik Alytaus „Dainavai“ (2:3), bet ir „Ekranui“ (0:1). Abu pralaimėjimai patirti rungtynių pabaigose. Gargždų „Banga“ I ture namie 1:2 nusileido „Žalgiriui“, o II – 0:0 Marijampolėje sužaidė su „Dainava“. „Pirmi turai parodė, kad „REO“ įnirtingai kibo į darbą ir čempionate gali atimti taškus net iš A lygos prizininkų. Turėtų būti įdomios rungtynės. Prognozuočiau, kad jos baigsis lygiosiomis“, – savo nuomonę išsakė futbolo specialistas A. Klimavičius. Jo nuomone, po praėjusio sezono nedaug pasikeitusi „Banga“ šiemet išliko panašaus lygio, kaip ir pernai. Jos pranašumu turėtų būti namų aikštė: „Gargžduose „Banga“ visuomet žaidžia geriau“. Pasak A. Klimavičiaus, viena „REO“ stiprybių – patyrę žaidėjai. „Nemanau, kad teisėjai nusistatę prieš A lygos debiutantę. Galbūt tiesiog taip sutapo. Kuo daugiau stiprių komandų, galinčių atimti taškų iš favoričių, tuo įdomiau ir maloniau“, – nuomonę išsakė A. Klimavičius.

Klaipėdos „Atlantas“ – Alytaus „Dainava“
Laikas – kovo 25 d., 18.30 val.
Vieta – Gargždų stadionas
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV.

Netikėtai aukštai įsikūrusios ekipos ir prasčiausios lygos komandos dvikova. „Dainava“ I ture 3:2 po atkaklios kovos pranoko „REO“, II – 0:0 sužaidė su „Banga“. „Atlantas“ šiemet įvarčio nepelnė, o iš savo vartų kamuolį traukė 10 kartų – „Šiauliams“ pralaimėjo 0:3, „Žalgiriui“ – 0:10. „Dainava“ turėtų laimėti, – mano A. Klimavičius. – Rungtynėse bus labai svarbus nusiteikimas. Alytaus komanda neturi galvoti, jog „Atlantą“ įveiks viena koja.“ Trenerio nuomone, „Dainava“ išlaikys pernykštį lygį ir liks turnyrinės lentelės viduryje: „Ekipą paliko keletas patyrusių žaidėjų, tačiau per praėjusių metų debiutinį sezoną jaunimas įgijo patirties, apsiprato“. Kalbėdamas apie „Atlantą“, futbolo specialistas apgailestavo, kad uostamiesčio ekipai atsiliepia finansinė padėtis. „Nuo jos šiais laikais daug kas priklauso. Atvykęs žaidėjas turi pavalgyti, išgyventi. Gaila, kad Klaipėdoje tokia padėtis“, – teigė A. Klimavičius.

Giedrius Vaitkevičius, Futbolo.TV

Marens
Pranešimai: 388
Užsiregistravo: 2012 Vas 06 14:54
Palaikoma komanda: Lietuva
Miestas: Šiauliai

Re: III turas

2012 Kov 24 10:39

Suduvos Elijosius ziuriu per daug isitikines statau 2-1 uz Siauliu pergale,o be to marijampoles zaidejams pries Siaulius niekad nebuvo saldu zaisti. :lol:

...

Re: III turas

2012 Kov 24 10:50

Suduvos Elijosius ziuriu per daug isitikines statau 2-1 uz Siauliu pergale,o be to marijampoles zaidejams pries Siaulius niekad nebuvo saldu zaisti. :lol:

Man irgi labai įdomu, kaip ten bus... Kažką prognozuoti beviltiška.... neturiu variantų)))) :roll:

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: III turas

2012 Kov 24 11:48

na nežinau, Sūduva vis dėlto yra favoritas mače su Šiauliais. Marijampolės komanda įgavusi gerą formą ir pasitiki savo jėgomis, šiauliečiams bus sudėtinga atsilaikyti

truputį keista kad centrinės turo dvikovos žaidžiamos šeštadienį. bet užtai su oru pasisekė :)

Marens
Pranešimai: 388
Užsiregistravo: 2012 Vas 06 14:54
Palaikoma komanda: Lietuva
Miestas: Šiauliai

Re: III turas

2012 Kov 24 11:50

na nežinau, Sūduva vis dėlto yra favoritas mače su Šiauliais. Marijampolės komanda įgavusi gerą formą ir pasitiki savo jėgomis, šiauliečiams bus sudėtinga atsilaikyti

truputį keista kad centrinės turo dvikovos žaidžiamos šeštadienį. bet užtai su oru pasisekė :)
Tai kad manieze zais,tai oras nera toks svarbus,iskyrus kitas komandas

...

Re: III turas

2012 Kov 24 11:51

Laukiu 12-00, kai atidarys Toto spėjimų langą, nes labai įdomu, ką kolegos pribūrė. :lol:

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: III turas

2012 Kov 24 12:41

na nežinau, Sūduva vis dėlto yra favoritas mače su Šiauliais. Marijampolės komanda įgavusi gerą formą ir pasitiki savo jėgomis, šiauliečiams bus sudėtinga atsilaikyti

truputį keista kad centrinės turo dvikovos žaidžiamos šeštadienį. bet užtai su oru pasisekė :)
Tai kad manieze zais,tai oras nera toks svarbus,iskyrus kitas komandas
net nepagalvojau kad Sūduva žais manieže :)

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: III turas

2012 Kov 24 13:45

truputį keista kad centrinės turo dvikovos žaidžiamos šeštadienį. bet užtai su oru pasisekė :)
Prieš sudarant tvarkaraštį kiekvienas klubas galėjo namų rungtynėms rinktis sau priimtiniausią dieną ir laiką. Dauguma atveju ką pasirinko - tą ir turi. Jei Kruoja ir Sūduva norėjo žaisti šeštadieniais, tai matyt joms taip geriau.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: III turas

2012 Kov 24 15:53

nu ką išstenėjom šiaip taip su kruoja, gera komanda pas parkuojį patinka man, dar merks daug kas taškus, na o pas mus škotas ir rapalis išssikiria ir kaip ne keista ant popieriaus stipriausia grandis vidurio saugai buksuoja kaip reikiant...

...

Re: III turas

2012 Kov 24 15:56

Šilėnas kokioje ten pozicijoje lošė? Perstumdė žaidėjus ar kaip? :roll:

andrelis
Pranešimai: 15
Užsiregistravo: 2010 Kov 17 13:21
Palaikoma komanda: FBK Kaunas

Re: III turas

2012 Kov 24 15:56

kas gola zalgiriui imuse?

Marens
Pranešimai: 388
Užsiregistravo: 2012 Vas 06 14:54
Palaikoma komanda: Lietuva
Miestas: Šiauliai

Re: III turas

2012 Kov 24 15:59

kas gola zalgiriui imuse?
Kaip ir iprasta Elliotas

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: III turas

2012 Kov 24 16:01

Šilėnas kokioje ten pozicijoje lošė? Perstumdė žaidėjus ar kaip? :roll:
taigi visas iki šiol rungtynes toje pačioje lošė - kairio gynėjo, pakol vaitkūnas traumuotas...

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: III turas

2012 Kov 24 16:03

Žalgiriui sekasi :) objektyviai žiūrint, Kruoja turėjo geresnes progas (keletą kartų pagalvojau kad jau bus įvartis) ir tikrai nenusipelnė pralaimėti. neužtikrintas Žalgirio žaidimas ir labai neblogas Kruojos pasirodymas. bet kas iš to gero žaidimo, jeigu prakiši rungtynes. didelis nusivylimas Kruojos stovykloje IMHO

reikia paploti Callumui, dirbo visas rungtynes ir atkaklumas atsipirko

Marens
Pranešimai: 388
Užsiregistravo: 2012 Vas 06 14:54
Palaikoma komanda: Lietuva
Miestas: Šiauliai

Re: III turas

2012 Kov 24 16:05

Jums nestringa transliacija,neimanoma ziuret gal sporto zona geriau rodo?

Grįžti į