Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Ir vėl...Naujas treneris kas juo galėtu būti ?

2021 Lie 12 13:29

Ivanauskas ir Ivanausko žmona?

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Ir vėl...Naujas treneris kas juo galėtu būti ?

2021 Lie 12 15:45

tai del akių gali pasvarstyti Skarbalių, Ivanauską, Širmelį

spirdulys
Pranešimai: 86
Užsiregistravo: 2018 Vas 23 20:37
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Ir vėl...Naujas treneris kas juo galėtu būti ?

2021 Lie 15 20:30

Kas tas antras kandidatas be Ivanausko?
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Ir vėl...Naujas treneris kas juo galėtu būti ?

2022 Bir 28 17:33

Mu ką laukiam užsieniečio.
Jeigu neieškos užsieniečio, man kilo tokia mintis, kad galėtų bandyti Čepui įduoti. Žaidžia su grynai Lietuviška komanda modernų, Lietuvos rinktinės galimybėms aktualų futbolą, atmosfera klube puiki ir dar žmogus su savais kiaušiniais. Ir turi jau prikaupęs patirties – kad ir kaip giriami kiti jauni Lietuviai treneriai, matėme kaip po gero sezono būna prastas ir staiga arba jie atleidžiami, arba juos norima visuomenėje atleisti...

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Ir vėl...Naujas treneris kas juo galėtu būti ?

2022 Bir 28 17:43

Tai jau paskelbė kad Abreu tas techninis treniruos ir kas įdomiausia nelaikinai...

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Ir vėl...Naujas treneris kas juo galėtu būti ?

2022 Bir 28 17:46

Nebuvau pažiūrėjęs, YT tik išmetė apie Ivanauską.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Ir vėl...Naujas treneris kas juo galėtu būti ?

2022 Spa 10 15:44

Naujas futbolo rinktinės treneris – užsienietis? Federacija žvalgysis po Balkanus
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... o-balkanus

Pagal varžovus Europos futbolo čempionato atrankoje Lietuvos futbolo federacija svarsto rinkti ir naują rinktinės trenerį, kurio žvalgysis Balkanuose.

„Kadangi burtuose gavome Balkanų krašto šalis, tai žvilgsnis kryps į Balkanus. Žiūrėsime į trenerius iš tų šalių. Laukia sunkus ir sudėtingas sprendimas. Turime kelis kandidatus lietuvius, su kuriais šnekėjomės ir šnekėsimės, bet neatsisakome minties, kad kitas rinktinės treneris bus užsienietis“, – teigė E. Stankevičius.

Šiuo metu be darbo yra buvęs Splito „Hajduk“ treneris Valdas Dambrauskas. LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius patvirtino, kad su juo federacija susisiekė, bet kol kas su jokiu treneriu susitarimas nepasiektas.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Ir vėl...Naujas treneris kas juo galėtu būti ?

2022 Spa 11 13:54

Šią savaitę – LFF susitikimas su V.Dambrausku
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-1943892

Lietuvos futbolas vėl ieško naujo gelbėtojo. Nacionalinei rinktinei pastarosiomis savaitėmis nevykusiai vadovavęs Reinholdas Breu traukiasi į antrą planą. Vokiškas eksperimentas truko neilgai – Lietuvos futbolo federacija dairosi kito stratego ir visas dėmesys dabar nukreiptas į neseniai iš Splito „Hajduk“ atleistą geriausią šalies futbolo trenerį Valdą Dambrauską.

Kai UEFA Tautų lygos starte lietuviai prapylė keturias dvikovas iš eilės, LFF kantrybės taurė buvo perpildyta. Su žaidėjai stipriai konfliktavusiam Valdui Ivanauskui buvo parodytos durys, o atsarginiu variantu staiga tapęs R.Breu naujuoju Jose Couceiro nevirto.

Vadovaujant R.Breu, Lietuvos rinktinė iškrapštė niūrų tašką prieš Farerų salas ir pralaimėjo Liuksemburge. Skurdus žaidimo planas, bedantis puolimas, neadekvatūs komentarai po rungtynių. Lietuvos futbolo federacijos vadovams užteko vos kelių savaičių, jog įsitikintų, kad projektas „R.Breu – rinktinės treneris“ neveikia. Ir neveiks.

Su 15min bendravęs LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius prasitarė, jog principinis sprendimas dėl vokiečio ateities jau yra priimtas. R.Breu trauksis iš vyriausiojo trenerio pareigų ir liks dirbti tik LFF techniniu direktoriumi. O LFF ieškos naujo stratego ir pirmiausia dairysis į mūsų šalies futbolo specialistus.

„Apsisprendėme visi kartu. R.Breu dar užbaigs darbus Baltijos taurės turnyre, bet jau dabar pradėjo ieškoti naujo trenerio. Be to, Europos čempionato atrankoje rinktinei vadovaus kitas specialistas. Tokių svarstymų, kad Reinholdas galėtų tęsti darbus ir vyriausiojo trenerio pozicijoje – net nėra“, – 15min užtikrino E.Stankevičius.

Anot jo, kur kas didesnė tikimybė, kad nacionalinė komanda ir vėl sugrįš į Lietuvos specialisto rankas.

„Nėra ką ir slėpti, mūsų prioritetas – lietuvis. Pirmiausia savo sąraše turime kelis mūsų šalies specialistus, su kuriais norėsime sėsti prie stalo ir kalbėtis. Ir šią savaitę turime vieną susitikimą. Žiūrėsime, kaip mums seksis“, – kalbėjo E.Stankevičius.

Jis neslėpė, kad tas strategas, su kuriuo bus kalbama pirmiausia – V.Dambrauskas. 45-erių iš Pakruojo kilęs treneris, be jokios abejonės, yra geriausias šių dienų Lietuvos futbolo specialistas. Ilgą laiką trukdis LFF derybose su V.Dambrausku buvo tai, jog treneris turėjo darbą klube, tačiau dabar situacija yra kiek kitokia. Kroatijos čempionato sidabrą ir taurę praėjusį sezoną su Splito „Hajduk“ iškovojęs lietuvis rugsėjo viduryje netikėtai buvo atleistas. Šiuo metu V.Dambrauskas ilsisi Lietuvoje ir dairosi naujų karjeros galimybių.

Tiesa, prieš daugiau nei metus duodamas interviu 15min V.Dambrauskas neslėpė, jog prie nacionalinės komandos vairo save įsivaizduoja sunkiai.

„Nežinau... Kažkada tai buvo vienas pagrindinių mano tikslų. Norėjau treniruoti U-21 rinktinę, nacionalinę komandą, bet dabar taip nėra. Šioje karjeros stadijoje aš savęs ten tikrai neįsivaizduoju. Man patinka, kai galiu kontroliuoti dalykus, o ką gali kontroliuoti būdamas rinktinės treneriu? Būdamas tame poste žaidėjų nepasirinksi, man santykis su žaidėjais yra labai svarbus. Jie man nuo pirmos dienos tampa geriausiais draugais, labai svarbu jausti jų nuotaikas, galvoti, kaip galima juos padaryti dar geresnius. Rinktinėje tai neįmanoma. Viename lange gali turėti vienus žaidėjus, o po mėnesio jau dėl vienokių ar kitokių priežasčių neatvyks penki ar šeši. Tęstinumo ten nėra jokio, esi nuolat priverstas kamšyti skyles. Kiekvienam treneriui, kad ir kuris jis bebūtų – Dambrauskas, Urbonas ar Ivanauskas – yra svarbi kontrolė. Dirbdamas tą darbą jos neturėsi“, – kalbėjo V.Dambrauskas.

LFF šią trenerio nuostatą girdėjo ne kartą, netolimoje praeityje šiam specialistui netgi buvo siūloma sudėlioti visą Lietuvos futbolo piramidę. Visgi net kelis kartus išgirstas neigiamas atsakymas ryžto nesumažino. LFF vadovai mano, kad yra verta pabandyti dar kartą.

„Kiek bandėme, kol kas nesėkmingai. Tikiuosi, kad vieną dieną mums vis tiek pavyks su Valdu susitarti. Aš puikiai suprantu ir Valdo situaciją. Žinome, ką jis yra kalbėjęs apie darbą rinktinėje. Didelių vilčių neturime, bet norime padaryti viską, kas įmanoma. Žiūrėsime, kaip seksis. Jei pavyktų susitarti, mūsų noras būtų, kad treneris darbus pradėtų kuo greičiau ir galbūt jau vadovautų komandai netgi Baltijos taurės turnyre“, – atskleidė E.Stankevičius.

Jo teigimu, jei V.Dambrausko įtikinti nepavyks, LFF dar turi nusimačiusi 1–2 kandidatus lietuvius.

Anot generalinio sekretoriaus, treneris užsienietis kol kas yra tik LFF „B variantas“.

Pirmadienį duodamas interviu LRT žurnalistei Dovilei Šeduikytei E.Stankevičius netgi pasvarstė, kad pagal „Euro 2024“ atrankoje Lietuvai tekusius priešininkus federacijai galbūt būtų verta apsvarstyti trenerio iš Balkanų šalių variantą.

Priminsime, kad G grupėje lietuviai kausis su Vengrijos, Serbijos, Juodkalnijos ir Bulgarijos komandomis.

Tą patį E.Stankevičius pakartojo ir 15min.

„Tokio varianto tikrai neatmetame. Galbūt tikrai strategas iš Balkanų būtų variantas. Sėsime ir svarstysime, koks treneris, su kokiu braižu mums yra pats tinkamiausias. Bet čia būtų tik tas atvejis, jei nepavyktų susitarti su nė vienu lietuviu“, – pakartojo LFF generalinis sekretorius.

Kalinauskas
Pranešimai: 3261
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: Ir vėl...Naujas treneris kas juo galėtu būti ?

2022 Spa 12 13:06

Neis Dambrauskas, nes rinktinėje reikia statyti kažkieno draugelius.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Ir vėl...Naujas treneris kas juo galėtu būti ?

2022 Spa 18 23:30

Išgirdus V.Dambrausko „ne“, LFF žvilgsnis – į Kauno rajoną
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-1946582

Lietuvos futbolo federacija tęsia nacionalinės rinktinės vyriausiojo trenerio paieškas. Nors prioritetiniu LFF variantu išlieka Valdas Dambrauskas, beveik neabejojama, jog su geriausiu šalies strategu susitarti nepavyks. Tai puikiai suvokiantys federacijos vadovai turi ir „planą B“. 15min žiniomis, jis – Andrius Skerla.

Praėjusią savaitę LFF vadovai kalbėjosi su V.Dambrausku ir dar kartą pasiūlė jam užimti karščiausią Lietuvos futbolo kėdę, tačiau 45-erių treneris iš Pakruojo pakartojo tai, ką buvo sakęs ne kartą. Strategas norėtų ir toliau tęsti darbus klubiniame futbole, taigi teiks pirmenybę būtent pasiūlymams iš kitų šalių.

15min žiniomis, V.Dambrauskas jau yra sulaukęs susidomėjimo iš užsienio.

Tačiau LFF ir toliau nepraranda vilčių prie komandos vairo matyti trenerį lietuvį. Apie tai, jog yra kitų variantų lietuvių, duodamas interviu 15min, buvo užsiminęs ir LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Iš likusių mūsų šalies futbolo specialistų federacijos vadovai prie komandos vairo labiausiai norėtų matyti A.Skerlą. 45-erių vilnietis tik pernai pradėjo vyriausiojo trenerio karjerą, bet jau dabar yra įvardijamas kaip vienas talentingiausių šalies futbolo specialistų. Šiemet jo treniruojamas Kauno rajono „Hegelmann“ žengia antras A lygoje ir pasiekė LFF taurės finalą, kuriame sekmadienį tik po pratęsimo pralaimėjo Vilniaus „Žalgiriui“.

Tiesa, išlaikyti strategą norėtų ir „Hegelmann“. 15min žiniomis, Kauno rajono klubas netgi yra pasiruošęs siūlyti treneriui kur kas pelningesnę sutartį, ypač jei komanda baigs čempionatą europinėse pozicijose. Pats treneris irgi yra patenkintas darbu Kauno rajone.

Kita vertus, A.Skerlos sutartis su „Hegelmann“ baigiasi po šio sezono, tad LFF čia įžvelgia galimybę.

Pats A.Skerla apie galimybę tapti vienu jauniausių visų laikų nacionalinės komandos trenerių kol kas kalba atsargiai.

„Šias kalbas girdžiu pirmą kartą, tad ir tokių perspektyvų vertinti kol kas nenoriu. Šiuo metu turiu sutartį su „Hegelmann“ klubu, kalbamės dėl ateities ir tikiu, jog rasime bendrą susitarimą. Kas dėl rinktinės? Manau, kad bet kuriam treneriui tai yra labai didelis iššūkis. Šią savo nuomonę esu išsakęs ne kartą. Man atrodo, kad šį postą turėtų užimti treneris su didele patirtimi, su geromis įžvalgomis. Aš dar esu jaunas treneris, man reikia dar daug mokytis. Tą ir darau.

Gal kada ateis ta diena ir būsiu tarp kandidatų, bet šiuo metu tai įsivaizduoti sunku. Dabar rinktinei yra sunkus laikotarpis, reikia palaipsniui bristi iš duobės, kurioje esame. Reikia suprasti, kad bet kuris treneris, kuris perims komandą, iš karto nerodys rezultato. Čia reikalingas kryptingas darbas“, – savo galimybes treniruoti komandą 15min komentavo A.Skerla.

Priminsime, kad A.Skerla buvo ilgametis Lietuvos rinktinės gynėjas, 1996–2011 metais už nacionalinę komandą sužaidęs 84 mačus ir pelnęs 1 įvartį.

Trenerio karjerą vilnietis pradėjo vos tik pakabinęs sportinius batelius ant vinies – 2014-aisiais. Tuo metu jis tapo Vilniaus „Žalgirio“ trenerių štabo nariu, kuriam vadovavo V.Dambrauskas.

„Hegelmann“ strategu A.Skerla buvo paskirtas pernai ir debiutiniame šio klubo sezone A lygoje užėmė penktąją vietą.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Ir vėl...Naujas treneris kas juo galėtu būti ?

2022 Spa 19 10:31

manau jei lff leistų paimti kokį patyrusį asistentą, o ir hegelmanai kokį pasiimtų tai skerla galėtų per dvi vietas dirbti.
ir treneris tobulėtų ir nereikėtų rinktinės posto įsikibus laikytis

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Ir vėl...Naujas treneris kas juo galėtu būti ?

2022 Gru 22 19:44

Lenkai atleido rinktinės trenerį šiandien... Šiaip jau, kad jau Edgaras prisikalbėjo apie pusę milijono per metus treneriui, tai po Pasaulio Čempionato pasiūla rinkoje aukščiausio lygio specialistų yra didžiausia per visą trisdešimtmečio istoriją, kiek tik tų paieškų langų yra buvę.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Ir vėl...Naujas treneris kas juo galėtu būti ?

2023 Sau 21 08:49

Lietuviai į futbolo rinktinę nesiveržia
https://www.respublika.lt/lt/naujienos/ ... esiverzia/

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomasis komitetas dar nepatvirtino naujo vyrų rinktinės trenerio, tačiau beveik aišku, kad šias pareigas išlaikys LFF techninis direktorius Rainholdas Breu (Reinhold Breu). Pagal planą vokietis turėjo perleisti nacionalinės komandos vairą kitam specialistui, bet rasti tinkamo kandidato nepavyko. Pasak LFF generalinio sekretoriaus Edgaro Stankevičiaus, eksperimentuoti su užsieniečiais nesinori, o federacijos kalbinti treneriai lietuviai renkasi darbą klubuose ir į rinktinę neskuba.

Kandidatas „pabėgo"

Praėjusią vasarą, kai buvo atleistas ankstesnis rinktinės strategas Valdas Ivanauskas, buvo kalbama, kad R.Breu jo pareigas perima tik laikinai. Jis turėjo rudenį užbaigti Tautų lygos ciklą ir perleisti postą kitam specialistui.

Visų rinktinių - tiek nacionalinės, tiek jaunių ir jaunimo - trenerius planuota patvirtinti trečiadienį vykusiame LFF vykdomojo komiteto posėdyje. Trenerių klausimui jame skirta daugiausiai laiko. E.Stankevičius teigė, kad buvo daug karštų diskusijų, posėdis užsitęsė, tačiau patvirtinti trenerių kolektyvo jo dalyviai taip ir nesugebėjo.

Priežastis, bent jau viešai paskelbta, yra ta, kad treniruoti 19-mečių vaikinų rinktinę (U19) pretendavęs italas Fabio Maconė (Fabio Mazzone) pirmadienį gavo pasiūlymą dirbti asistentu Danijos antrojo diviziono klube ir jį priėmė. Jo kandidatūra netikėtai atkrito, o vykdomasis komitetas nori visų rinktinių trenerių štabus patvirtinti vienu ypu. Tai tikimasi padaryti kitame posėdyje sausio 30 d.

„Su didžiąja trenerių dalimi esame susitarę, tačiau turime palaukti U19 kolektyvo. Galbūt kažkas į jį persikels iš U21, U17 ar nacionalinės rinktinių. Nuo pirmadienio pradėjome derėtis su keliais specialistais dėl U19 trenerio pozicijos", - paaiškino E.Stankevičius. Pasigirdo gandai, kad 19-mečius gali treniruoti V.Ivanauskas, tačiau LFF generalinis sekretorius juos paneigė: „U19 rinktinės treneriu šiuo metu šio specialisto techninis departamentas tikrai nemato."

Jaunimo komandas turbūt treniruos lietuviai. „Turime karčios patirties su užsienio specialistais, jiems ne visada pavykdavo Lietuvoje integruotis, suprasti vietos bendruomenę. Gal ir federacijos lūkesčiai būdavo per didelis, tikėtasi, kad jie žengs kokybinį žingsnį į priekį, tačiau to nebūdavo. Todėl priimtas sprendimas ir techniniam direktoriui duota užduotis, kad kolektyvas turėtų būti kiek įmanoma lietuviškesnis", - teigė E.Stankevičius.

Ant dviejų kėdžių

Pasak jo, R.Breu į vyrų rinktinės stratego postą siūlė savo kolegą iš Vokietijos ir Vilniaus „Žalgirio" trenerį, specialistą iš Kazachstano Vladimirą Čeburiną. Pastarasis tiktų, tačiau jis dirba klube. Kitų užsieniečių federacija nenorėjo, tad viskas krypsta link to, kad R.Breu rinktinę treniruos dar metus.

„Nėra ko slėpti, pagrindinis kandidatas tęsti darbą su vyrų rinktine yra Rainholdas. Jo pavardė įrašyta pirmuoju numeriu. Kalbėjomės su Lietuvos ir užsienio specialistais, kuriuos norėtume matyti prie rinktinės vairo, jei užsienio specialistu galima pavadinti V.Čeburiną. Visi kiti buvo Lietuvos specialistai. Rainholdas turėjo pasiūlymą dėl užsieniečio, bet norime lietuvio", - sakė E.Stankevičius.

R.Breu liks sėdėti ant dviejų kėdžių, jei tam sausio 30 d. pritars vykdomasis komitetas, nors rudenį federacija deklaravo visai kitokius planus. „Ir aš pats ne kartą sakiau, kad Rainholdo nebus kaip vyriausiojo rinktinės trenerio, - pripažino E.Stankevičius. - Tikrai norime surasti kitą specialistą. Rainholdas save matė treniruojantį, bet matė U15, U17 arba U19 rinktinėse. Kad būtų tęstinumas, jei Rainholdo pasiūlytas kandidatas perimtų nacionalinę rinktinę. Tačiau tokio varianto nematėme, Rainholdo pasiūlyti kandidatai federacijai nebuvo priimtini."

Visi užsiėmę

E.Stankevičius neslėpė, kad derybos su lietuviais net nepasistūmėjo: „Buvo sudarytas sąrašas, bet, deja, nė su vienu nepasiekėme susitarimo, jie atsisakė mūsų pasiūlymų. Nors net pasiūlymais to nevadinčiau, greičiau bendradarbiavimo užklausomis: ar jie norėtų dirbti, matytų save rinktinėje. Tie specialistai dirba klubuose."

Specialistų, kuriuos federacija norėjo matyti prie rinktinės vairo, pavardės yra žinomos. „Pirmas pokalbis buvo su Valdu Dambrausku, jis galimybę iškart atmetė. Antras pasirinkimas buvo V.Čeburinas, jį pasiūlė Rainholdas. Asmeniškai kalbėjausi su Vilma Venslovaitiene („Žalgirio" vadove, - aut. past.) apie galimybę derinti darbą rinktinėje ir klube, Vilma pakalbėjo su pačiu treneriu ir priimtas sprendimas, kad šį sezoną tai neįmanoma. Kitas pasirinkimas buvo Andrius Skerla, tačiau jis pasirašė ilgalaikę sutartį su Kauno rajono „Hegelmann". Buvo minčių dėl Roko Garasto, nors su juo nekalbėjome, nes buvo pratęstas ir jo kontraktas su „Kauno Žalgiriu", - vardino E.Stankevičius.

Darbo klube neturi buvęs rinktinės treneris Valdas Urbonas, tačiau jis R.Breu nepakeis. Pasak E.Stankevičiaus, neatmetama tikimybė, kad V.Urbonas trenerių kolektyve gali užimti kažkokią poziciją, bet vyriausiojo trenerio poste federacija jo nemato.

Naują varžybų ciklą Lietuvos rinktinė pradės kovą, kai startuos 2024 m. Europos čempionato atrankoje. Pirmąsias rungtynes mūsiškiai sužais kovo 24 d., jie Belgrade susitiks su Serbijos nacionaline komanda. Kovo 26 d. lietuviai kontroliniame mače Atėnuose susitiks su Graikijos rinktine.

Vykdomojo komiteto posėdyje svarstyti ir kiti klausimai. Nutarta, kad naujas futbolo sezonas Lietuvoje tradiciškai prasidės Supertaurės rungtynėmis. Vasario 26 d. dėl titulo kovos Vilniaus „Žalgiris" ir „Kauno Žalgiris". Rungtynės Vilniuje, „Sportimos" manieže prasidės 17.55 val. A lygos čempionatas startuos praėjus savaitei nuo mačo dėl Supertaurės. Taip pat nutarta, kad vasario 28 d. Kaune bus surengta neeilinė LFF rinkiminė konferencija. Joje bus renkami federacijos vadovai ir vykdomojo komiteto nariai.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Ir vėl...Naujas treneris kas juo galėtu būti ?

2023 Sau 21 08:54

Turime karčios patirties su užsienio specialistais, jiems ne visada pavykdavo Lietuvoje integruotis, suprasti vietos bendruomenę
Ar vietos bendruomenė yra agentų klausymasis?

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Ir vėl...Naujas treneris kas juo galėtu būti ?

2023 Sau 23 12:30

LFF radare – Edgaras Jankauskas
https://osportas.lt/atsirado-kandidatas ... nes-vaira/

Desperatiškai rinktinių trenerių ieškanti Lietuvos futbolo federacija (LFF) atsigręžė į žmogų, kuris jau yra buvęs šalies rinktinės vairininku.

Tinklalaidė „Padkastas“ savo puslapyje pranešė, jog prie Lietuvos rinktinės vairo gali sugrįžti 47-erių specialistas Edgaras Jankauskas.

Tinklapio „O, Sportas!“ žiniomis, legendiniam Lietuvos futbolininkui LFF yra labiau linkusi pasiūlyti U19 rinktinės vyriausiojo trenerio postą. Susitikimas su Jankausku planuojamas savaitės pradžioje.

Jankauskas rinktinėje dirbo 2015-18 metais. Stratego etapas rinktinėje prasidėjo puikiai, kai atrankoje į pasaulio čempionatą startuota lygiosiomis prieš Slovėniją, Škotiją, nugalėta Malta. Vis tik vėliau pasipylė pralaimėjimai, o 2018 m. Jankauską pareigose pakeitė Valdas Urbonas.

„O, Sportas!“ žiniomis, Jankauskas jau baigė savo darbus Saudo Arabijoje ir neseniai sugrįžo į Lietuvą. Prieš išvykdamas jis dirbo Vilniaus „Riterių“ trenerių štabe.

Grįžti į