...

IV (4) turas:

2014 Kov 24 11:26

Įdomiausia dalis čia bus čempionų kova su vicečempionais.. :mrgreen:

ir mėgausimės vidutiniokų nuopoliais ir pakilimais. :roll:

BANGA 0 : 0 EKRANAS
2014 03 25

Gargždų m. stadionas, 600 žiūrovų
Teisėjas - A.Žuta (Klaipėda).
Įspėti: 13 min. D.Arlauskis (Banga); 39 min. A.Meškinis (Ekranas).

VMFD 'ŽALGIRIS' 4 - 0 FK 'ATLANTAS'
2014 03 25, 19-00
LFF stadionas – Vilnius, Lithuania

2500 žiūrovų
Teisėjas - G.Mažeika (Kaunas)
Įvarčiai: 9 min. J.Wilk, 25 min. L.Pilibaitis, 40 ir 52 min. K.Andreou (Žalgiris).
Įspėti: 10 min. A.Švrljuga, 83 min. E.Zagurskas (Žalgiris); 25 min. M.Galdikas, 29 min. K.Gnedojus, 57 min. T.Eliošius, 77 min. D.Navikas (Atlantas)
Kitos turo rungtynės:
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2014 kartus.

...

Re: IV (4) turas:

2014 Kov 24 11:31

VMFD 'ŽALGIRIS' - FK 'ATLANTAS'
Rytoj 19:00
LFF stadionas – Vilnius, Lithuania

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: IV (4) turas:

2014 Kov 24 16:02

2014 m. "SMSCredit.lt A lygos" čempionatas

IV (4) Turas

Kovo mėn. 25 d. (antradienis)
18) Gargždų m. stadionas, 17:00
Banga (Gargždai) - Ekranas (Panevėžys)

19) LFF stadionas, 19:00
VMFD Žalgiris (Vilnius) - Atlantas (Klaipėda) - tiesiogiai per LRT Kultūrą

Kovo mėn. 26 d. (trečiadienis)
17) Klaipėdos stadiono dirbtinės dangos aikštė, 17:00
Klaipėdos Granitas (Klaipėda) - Kruoja (Pakruojis)

20) Marijampolės "ARVI" arenos stadionas, 19:00
Sūduva (Marijampolė) - Trakai (Trakai)

Kovo mėn. 27 d. (ketvirtadienis)
16) Gytarių stadionas, 15:00
Šiauliai (Šiauliai) - Dainava (Alytus)

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: IV (4) turas:

2014 Kov 24 16:03

IV turo anonsas. Milžinų dvikova - šansas šoktelėti kitoms komandoms
http://alyga.smscredit.lt/naujiena/IV-t ... andoms/841" onclick="window.open(this.href);return false;

Visi lietuviško futbolo mėgėjo keliai šią savaitę veda į Vilnių, kur susirems sostinės "Žalgiris" ir Klaipėdos "Atlantas". Apie tai, kas "SMScredit.lt A lygoje" vyks Gedimino kalno papėdėje bei kitose šalies vietose - šioje apžvalgoje ir humoristo bei aistringo futbolo gerbėjo Pauliaus Ambrazevičiaus prognozėse.

Gargždų "Banga" - Panevėžio "Ekranas". Kovo 25 dieną 17 val. Gargždai, miesto stadionas.

"Bangos" gynybinė tvirtovė kol kas neįveikiama niekam. Per trejas pirmąsias "SMScredit.lt A lygos" rungtynes gargždiškiai nepraleido nė sykio. Šįkart treneriui Maksimui Tiščenkai teks laužyti galvą, kuo užpildyti atsivėrusias spragas - žaisti "Bangai teks be pagrindinio snaiperio Aurelijaus Staponkos bei legionieriaus iš Ukrainos Sergejaus Ševčuko, kurie buvo išvyti iš aikštės rungtynėse su "Atlantu".

"Ekranas" į Gargždus turėtų atsivežti pernai "Bangai" nuomuotus Tomą Salamanavičių ir Martyną Dūdą, tačiau kažin ar jų praėjusio sezono patirtis bei pastabos galės būti labai naudingi treneriui Valdui Dambrauskui. Šiemetė "Banga" su nauju treneriu ir būriu naujų legionierių - tarpsezonį labai pasikeitusi komanda.

P.Ambrazevičiaus prognozė: "Po lygiųjų praėjusį savaitgalį abi komandos norės mušti daugiau nei varžovas (nes šiaip tai nenori), tik “Bangai” bus bėdų – abudu komandos įvarčius kol kas čempionate pelnęs Aurelijus Staponka nežais, todėl, tikėtina, kad neįmuš nė vieno įvarčio. Prognozė - 1:1 ir viena į aikštę įskriejusi palapinė".

 

Vilniaus "Žalgiris" - Klaipėdos "Atlantas". Kovo 25 dieną 19 val. Vilnius, LFF stadionas.

Žanro klasika: dvi stipriausios praėjusio sezono komandos - viena prieš kitą. Šįsyk - abi kupinos sportinio pykčio, nes praėjusiame ture nelaimėjo.

Praėjusiais metais "Žalgirio" ir "Atlanto" keliai kirtosi ne tik "SMScredit.lt A lygoje", bet ir LFF taurės varžybose. Sėkmė nusišypsodavo tai vieniems, tai kitiems, bet visos šalies klubų futbolo flagmanų dvikovos buvo kaip reta atkaklios. Išsaugotas pernykštės komandos branduolys galbūt yra "Atlanto" koziris, tačiau ir čempionai neketina savo tikslų kartelės leisti žemyn. Galima neabejoti - Vilniuje šįkart bus įdomu.

P.Ambrazevičiaus prognozė: "Centrinis turo mačas – “Žalgiris” grįžta žaisti namų rungtynių į savo LFF stadioną, kuriame penktadienį žaidė išvykoje su “Trakais”. Viskas skamba logiškai, nelogiškai tik atrodo praėjusių rungtynių rezultatas, kurias “Žalgiris” sužaidė tik lygiosiomis, nors progųskorinti turėjo daugiau nei italas pūsta pinigine klube Vilniuje. Šįkart, tikiuosi, “Žalgiris” progas išnaudos. “Žalgiris” laimės 2:1, o už “Atlantą” jau žais trenerio rūstybę išgyvenęs Marius Papšys".

 

"Klaipėdos granitas" - Pakruojo "Kruoja". Kovo 26 dieną 17 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė.

Klaipėdiečiai dvejose rungtynėse iš eilės parodė charakterį ir iškovojo po tašką, nors praleido pirmi. Tai turėtų pridėti pasitikėjimo savo jėgomis Roberto Poškaus treniruojamai komandai.

Kita vertus, uostamiesčio futbolininkams lengva nebus. Varžovas, kuris atvyksta iš Aukštaitijos, yra čempionato lyderių trejete, o "Kruojos" treneris Vladimiras Čeburinas šįsyk galės sau prabangą rinktis, ką leisti į aikštę vidurio gynėjo pozicijoje - po diskvalifiakcijos grįžtantį Radanfah Abu Bakrą ar praėjusiame ture jį pakeitusį bei "Dainavai" įvartį įmušusį suomį Samu Niemineną.

P.Ambrazevičiaus prognozė: "Klaipėdos granitas” namie priima vienus iš trijų lygos lyderių – Pakruojo “Kruoją”. Netikėta pozicija po pirmų trijų turų? Aha, man tai netikėta. Bet sudėtis nebloga, todėl su “Granitu” mačas bus įdomus, intensyvus ir pamatysim bent porą įvarčių. Kaip jau minėjau anksčiau, negaliu eiti prieš komandą, kurioje ne tik žaidžia, bet ir ją treniruoja Robertas Poškus, todėl vėl sakau - 1:1".

 

Marijampolės "Sūduva" - "Trakai". Kovo 26 dieną 19 val. Marijampolė, "Arvi" stadionas.

"Sūduvos" nuotaika praskaidrėjo po žeminančio pralaimėjimo "Žalgiriui" Vilniuje. Marijampoliečiai trečiajame ture namuose nugalėjo "Šiaulius", pelnė pirmuosius taškus ir, tikėtina, atgavo kovos dvasią.

Tačiau lengva "Sūduvai" nebus. Į Suvalkiją atvyksta iš to paties "Žalgirio" taškų ką tik atėmę "Trakai". Edgaro Jankausko treniruojama komanda išsilaižė esmines traumas - mažajame derbyje Vilniuje jau žaidė ir pasveikęs saugas Darius Miceika. "Sūduva" iš traumų labirinto kapstosi sunkiai - sezono pradžioje Dariaus Gvildžio treniruojamai komandai tenka verstis be Mariaus Šoblinsko, o susižeidusius futbolininkus "Sūduvos" strategui tenka keisti kone kiekvienose čempionato rungtynėse.

P.Ambrazevičiaus prognozė: "Gerai, “Sūduvos” nebenurašinėsiu. Tarkime, tas kluptelėjimas 1:8 su “Žalgiriu” buvo tik atsitiktinumas. Be to, kažkada turi pradėti mušti ir Tomas Radzinevičius. Lai tai būna šiame ture. Galvoju, kad “Sūduva” laimės 2:1, “Trakams” nebe taip seksis, kaip penktadienį su “Žalgiriu”. Papildomas spėjimas – Dariui Miceikai pradės kojų raumenis traukti 68 minutę".

 

"Šiauliai" - Alytaus "Dainava". Kovo 27 dieną 15 val. Šiauliai, Gytarių stadionas.

Spalvotus deglus tribūnose deginantys sirgaliai iš "Dzūkų tankų" šį sezoną kol kas yra ryškesni nei jų palaikoma "Dainava". Labai ribotus žaidėjų rezervus turintis Alytaus klubas dalija varžovams progas ir įvarčius - per trejas rungtynes "Dainava" neįmušė nė karto, o praleido 13 sykių.

"Šiauliai" tarsi ir yra komanda, kuriai dzūkai galėtų kibti į atlapus, bet "Dainava" vyks pas piktus, "Sūduvos" ką tik įveiktus šiauliečius. Todėl lieka manyti, kad jaunai Alytaus komandai teks mėginti daryti tai, ką siūlo jos treneris Sergejus Aleinikovas, teigdamas, jog pirmajame rate svarbiausia - kuo mažiau prarasti ir tobulėti.

P.Ambrazevičiaus prognozė: "Kol “Dainava” nesusitvarkys savo piniginių, registracijos ir kitų problemų, tol vartininkas iš vartų išsiiminės ne mažiau kaip po kokius tris įvarčius. Ar “Šiauliai” sugebės tiek primušti? Ką žinau, tikiuosi, kad taip, nes negi antrą kartą iš eilės nusiprognozuosiu į lankas? 3:0, “Šiauliai” laimi. Papildomas spėjimas – “Dainava” žais su aprangomis".

...

Re: IV (4) turas:

2014 Kov 25 16:18

FK BANGA - : - FKE
2014 03 15 17:00
Gargždai, miesto stadionas


P.Ambrazevičiaus prognozė:
"Po lygiųjų praėjusį savaitgalį abi komandos norės mušti daugiau nei varžovas (nes šiaip tai nenori), tik “Bangai” bus bėdų – abudu komandos įvarčius kol kas čempionate pelnęs Aurelijus Staponka nežais, todėl, tikėtina, kad neįmuš nė vieno įvarčio. Prognozė - 1:1 ir viena į aikštę įskriejusi palapinė".
Jeigu Staponkos nebus, tai nebus kam mušti įvartį.. iš kur tasai 1:1??? Nebent svečiai įsimuš patys sau... O jie tai sugeba. :idea:

...

Re: IV (4) turas:

2014 Kov 25 17:48

Pirmasis kėlinys baigėsi. Pagal progas pirmauja BANGA. 2-1. :mrgreen:

...

Re: IV (4) turas:

2014 Kov 25 18:14

Liko valanda iki mačo Vilniuje. Žinomi "Atlanto" futbolininkai, pradėsiantys susitikimą, ir, galbūt, vėliau išbėgsiantys į aikštę: 22.Mantas Galdikas. 18.Andrius Jokšas (vėl grįžo į pagrindą), 20.Kazimieras Gnedojus, 35.Edgaras Žarskis, 33.Marius Kazlauskas, 9.Donatas Kazlauskas, 74.Ovidijus Verbickas, 77.Gerardas Žukauskas, 28.Karolis Laukžemis (pirmą kartą pasirodys šį sezoną), 7.Evaldas Razulis, 11.Tadas Eliošius.
Atsarga: 1.Mindaugas Malinauskas, 13.Donatas Navikas, 14.Skirmantas Rakauskas, 17.Markas Beneta, 23.Rolandas Baravykas, 29.Jurijus Kirilovas, 99.Rokas Krušnauskas.

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: IV (4) turas:

2014 Kov 26 10:05

„Bangos“ ir „Ekrano“ akistatoje nugalėjo gynyba
http://alyga.smscredit.lt/naujiena/Bang ... gynyba/848" onclick="window.open(this.href);return false;

„Bangos“ vartai ketvirtas rungtynes paeiliui išlieka neįveikiama tvirtove „SMScredit.lt A lygos“ čempionate. Be abu komandos įvarčius šiame sezone įmušusio diskvalifikuoto Aurelijaus Staponkos žaidęs Gargždų klubas kovingose rungtynėse savo aikštėje lygiosiomis 0:0 sužaidė su Panevėžio „Ekranu“.

Rungtynes energingiau pradėjo aikštės šeimininkai ir pirmieji sukūrė galimybę įvarčiui, tačiau 4-ąją minutę į baudos aikštelę įsiveržęs Aslanbekas Tsagalovas į vartus nepataikė.

Po trijų minučių visa „Ekrano“ komanda kėlė rankas į viršų reikalaudama 11 m. baudinio po to, kai Ryčio Piloto perdavimą pažeme į baudos aikštelę krisdamas nutraukė gynėjas, tačiau teisėjo švilpukas tylėjo.

Labai aktyviai žaidusiam A.Tsagalovui pritrūko keliolikos centimetrų iki pirmojo įvarčio. Puolėjas įsiveržė i baudos aikštelę, sulaukė perdavimo iš Karolio Urbaičio, bet gražia trajektorija stipriu smūgiu pasiuntė kamuolį virš skersinio 12-ąją minutę.

Netrukus Elivelto perėmė kamuolį neatidžiai sužaidus „Bangos“ gynėjams ir galėjo išbėgti vienas prieš vartus, tačiau jo reidą pražanga baudos aikštelės prieigose nutraukė Davydas Arlauskis. Pavojingą Roko Stanulevičiaus baudos smūgį atrėmė kamuolį sugavęs Šarūnas Jurevičius.

„Bangos“ vartininkas pademonstravo puikią reakciją 21-ąją minutę. Žaibiškai iš gynybos į puolimą perėję svečiai perdavimu į dešinį kraštą surado Tomą Dapkų. Šis gražiai suklaidino vieną gynėją ir pabandė nukreipti kamuolį į tolimą vartų kampą, tačiau fantastiškai sužaidęs Š.Jurevičius šuoliu išgelbėjo komandą nuo įvarčio.

31-ąją minutę Tomas Salamanavičius savo aikštės pusėje perėmė kamuolį ir atliko aštrų perdavimą nuošalės išvengusiam Elivelto, tačiau brazilą aplenkė laiku vartus palikęs Š.Jurevičius.

Kėlinio pabaigoje „Banga“ sukūrė dvi pavojingas progas. 40-ąją minutę po baudos perdavimo D.Arlauskis numetė kamuolį visiškai laisvam Aleksejui Epifanovui. Šio futbolininko smūgį galva ne be vargo tik iš antrojo karto sugavo K.Timofejevas. Dar po trijų minučių Aleksandro Ruskicho perdavimą iš kairės pavojingu smūgiu šalia vartų užbaigė K.Urbaitis.

Po pertraukos aktyviausiai rungtynes pratęsė aikštės šeimininkų sirgaliai, paleidę dūmų užtaisus ir dėl prasto matomumo aikštėje privertę rungtynių arbitrą trumpam sustabdyti rungtynes. Tuo tarpu abi komandos gynyboje žaidė be klaidų, o vartams daugiausiai grasino tolimais smūgiais.

Įsiminė labai techniškas akrobatiškas Elivelto smūgis per save į vartų plotą, susilaukęs gausių stadione susirinkusių žiūrovų aplodismentų.

67-ąją minutę „Banga“ privalėjo išsiveržti į priekį. Įžaidus kampinį, po A.Ruskicho aukšto perdavimo link tolimojo virpsto visiškai laisvas K.Urbaitis vietoje smūgio galva kažkodėl pasirinko perdavimą D.Arlauskiui, bet gynėjas prie kamuolio nespėjo.

Aikštelėje po keitimo pasirodęs Artūras Juchno neišnaudojo puikios galimybės įmušti įvartį. A.Ruskicho vienas prieš vartus išvestas gargždiškis uždelsė smūgiuoti ir po kojomis kritęs Edvinas Girdvainis blokavo varžovo smūgį 79-ąją minutę.

Abi komandos į aikštę metė naujas pajėgas nuo atsarginių suolo, tačiau rungtynių eigos tai nepakeitė.





Paskutinį kartą redagavo 1 matvaju. Iš viso redaguota 2014 kartus.

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: IV (4) turas:

2014 Kov 26 10:08

Praėjusio sezono lyderių mūšyje – „Žalgirio“ dominavimas
http://alyga.smscredit.lt/naujiena/Prae ... avimas/849" onclick="window.open(this.href);return false;

Vilniaus „Žalgiris“ atsitiesė po netikėtų lygiųjų su „Trakais“ ir IV-ajame „SMScredit.lt A lygos“ ture savo aikštėje nušlavė „Atlantą“ rezultatu 4:0. Vilniečiai po šių rungtynių tapo vienvaldžiais čempionato lyderiais. Praėjusio sezono vicečempionai „Atlanto“ futbolininkai pergalės skonio nepatyrė jau trečiame mače iš eilės.

Rungtynių pradžioje nei viena komanda nebuvo akivaizdžiai perėmusi iniciatyvos į savo rankas. Visgi, kiek netikėtai jau pirma proga prie svečių vartų pasibaigė įvarčiu. 9-ąją minutę Jakubas Wilkas atidarė savo komandos įvarčių sąskaitą šiame mače. Lenkui tikslų perdavimą atliko Serge Nyuiadzis.

Po praleisto įvarčio „Atlantas“ nepalūžo ir bandė išlyginti rezultatą, tačiau šeimininkų gynybos linija žaidė ypač patikimai. Svečiai kėlė kelis kampinius, tačiau nuo jų „Žalgiris“ apsigynė be didesnių problemų.

24-ąją minutę neleistinai savo baudos aikštelėje sužaidė „Atlanto“ vartininkas Mantas Galdikas. Vartų sargui buvo parodyta geltona kortelė, o skirtą 11 metrų baudinį šaltakraujiškai realizavo šį sezoną „Žalgirio“ klubą papildęs Linas Pilibaitis. Nors M.Galdikas ir atspėjo kamuolio skriejimo kryptį, tačiau smūgis buvo neatremiamas.

Po kelių minučių sekė gana pavojingas svečių išpuolis. Karolis Laukžemis dėkingoje situacijoje kiek per toli atsileido kamuolį ir pirmasis prie jo suskubęs Andro Švrljuga pavojų neutralizavo. Ši ataka turbūt ir buvo bene vienintelis pavojingesnis „Atlanto“ blykstelėjimas pirmajame kėlinyje.

Pirmajam kėliniui artėjant į pabaigą pavojingą smūgį atliko J.Wilkas, o 40-ąją minutę trečiąjį įvartį pelnė legionierius iš Kipro Kristis Andreou. Nors puolėjo smūgis nebuvo visai sėkmingas, tačiau kamuolys atsimušęs į „Atlanto“ žaidėją Tadą Eliošių įskriejo į vartus.

Jau antrojo kėlinio pradžioje visas „Atlanto“ dar turėtas viltis nubraukė tikslus to paties K.Andreou smūgis. Dublį atlikusiam legionieriui tikslų perdavimą atliko S.Nyuiadzi.

Iš karto po ketvirtojo įvarčio „Atlanto“ puolėjas Evaldas Razulis sulaukė savo šanso, tačiau jo smūgį atrėmė puikiai sužaidęs „Žalgirio“ vartininkas Armantas Vitkauskas.

Nors svečių vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija bandė pagyvinti komandos žaidimą, į aikštę išleisdamas tiek komandoje debiutavusį rusą Igorį Kirilovą, tiek Donatą Naviką, tačiau keitimai jokių apčiuopiamų dividendų neatnešė. Šeimininkai ir toliau užtikrintai kontroliavo žaidimą.

Gana aktyviai į žaidimą įsiliejo po keitimo pasirodęs Elvinas Zagurskas, tačiau jo pastangos nebuvo vainikuotos įvarčiu. Dėkingų progų turėjo ir kiti žaidėjai, bet jų realizuoti nepavyko.

Rungtynių pabaigoje „Žalgiris“ atidavė iniciatyvą svečiams, kurie jokių įsimintinų progų nesukūrė. Finalinis teisėjo Gedimino Mažeikos švilpukas konstatavo labai užtikrintą „Žalgirio“ pergalę rezultatu 4:0.








matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: IV (4) turas:

2014 Kov 26 10:13

Titanų dvikovoje - triuškinanti pergalė
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... rgale.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Antradienį VMFD „Žalgiris“ ekipa Lietuvos čempionato IV turo rungtynėse LFF stadione 4:0 (3:0) sumindė šalies vicečempioną Klaipėdos "Atlantą"

Lietuvos čempionams įvarčius pelnė Jakubas Wilkas (9 min), 11 metrų baudinį realizavęs Linas Pilibaitis (25 min) ir dukart pasižymėjęs Kristis Andreou (40 min ir 52 min).

Pirmosiomis rungtynių minutėmis svečiai iš Klaipėdos daugiau laiko praleido „Žalgirio“ aikštės pusėje, tačiau Lietuvos čempionai 9-ąją rungtynių minutę uostamiesčio ekipai smogė tiesiai į paširdžius. Baudos aikštelėje atsidūręs S.Nyuiadzis perdavė kamuolį J.Wilkui, ir lenkas tiksliu smūgiu į dešinįjį vartų kampą nuginklavo Mantą Galdiką.

Įgiję pranašumą, žalgiriečiai dažniau atakavo „Atlanto“ vartus. 25–ąją minutę Kristį Andreou baudos aikštelėje pargriovė klaipėdiečių vartų sargas. Teisėjas nedvejodamas skyrė 11 metrų baudinį, kurį šaltakraujiškai realizavo L.Pilibaitis. Įpusėjus pirmajam kėliniui „Žalgiris“ pirmavo 2:0.

Antroje pirmojo kėlinio pusėje uostamiesčio futbolininkai bandė perimti iniciatyvą, bet Lietuvos čempionai visas „Atlanto“ pastangas vertė niekais. 38-ąją minutę pirmojo įvarčio autorius J.Wilkas šovė į vartus, tačiau smūgis praskriejo virš skersinio.

40-ąją minutę „Žalgiris“ nokautavo „Atlantą“. Po J.Wilko pakelto kampinio K.Andreou pirmas suskubo prie kamuolio ir pasiuntė jį į vartų tinklą.

Per likusias pirmojo kėlinio minutes abi komandos pavojingų progų nesukūrė. Teisėjui sušvilpus kėlinio pabaigą, Lietuvos čempionai prieš vicečempionus turėjo solidžią persvarą 3:0.

Antrojo kėlinio pradžioje „Žalgiris“ vėl smogė „Atlantui“. 52–ąją minutę į baudos aikštelę įsiveržęs Serge‘as Nyuiadzis tiksliai perdavė kamuolį K.Andreou. Aukštai iššokęs kiprietis nuginklavo M.Galdiką ir privertė jį ketvirtąjį kartą ištraukti kamuolį iš vartų tinklo.

Įgiję dar didesnį pranašumą, Lietuvos čempionai nesiliovė atakavę. Neseniai aikštėje pasirodęs Rytis Leliūga 59-ąją minutę galėjo pelnyti penktąjį rungtynių įvartį, bet galva nepataikė į vartus. „Atlanto“ futbolininkai atsakė pavieniais išpuoliais, tačiau pralaužti sostinės ekipos gynybos jiems nesisekė.

Visą antrąjį kėlinį „Žalgiris“ kontroliavo žaidimą ir ramiai baigė rungtynes. Iškovoję triuškinančią pergalę 4:0, žaliai balti įsitvirtino pirmojoje „SMScredit.lt“ A lygos turnyrinės lentelės vietoje.

„Žalgiris“ 4 - 0 (3 - 0) „Atlantas“

9‘ [1-0] J.Wilkas
25‘ [2-0] L.Pilibaitis (11 m baudinys)
40‘ [3-0] K.Andreou
52‘ [4-0] K.Andreou

Geltonos kortelės: A.Švrljuga (9 min), K.Laukžemis (30 min), D.Navikas (76 min), E.Zagurskas (83 min).

VMFD „Žalgiris“: Armantas Vitkauskas, Ramūnas Radavičius, Deividas Šemberas, Georgas Freidgeimas, Artūras Žulpa, Andrezinho (61‘ Eivinas Zagurskas), Linas Pilibaitis (80‘ Paulius Janušauskas), Jakubas Wilkas (56‘ Rytis Leliūga), Serge‘as Nyuiadzis, Kristis Andreou.

„Atlantas“: Mantas Galdikas, Andrius Jokšas, Marius Kazlauskas, Kazimieras Gnedojus, Karolis Laukžemis (54‘ Jurijus Kirilovas), Edgaras Žarskis, Gerardas Žukauskas, Ovidijus Verbickas (55‘ Donatas Navikas), Tadas Eliošius, Donatas Kazlauskas, Evaldas Razulis (74‘ Rokas Krušnauskas).

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: IV (4) turas:

2014 Kov 26 10:14

FOTO „Žalgiris“ 4:0 „Atlantas“

http://www.zalgiris-vilnius.lt/galleries/30/673.html" onclick="window.open(this.href);return false;

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: IV (4) turas:

2014 Kov 26 10:16

Čempionišką žaidimą lėmė puikus pasiruošimas
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... simas.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Po pergalės prieš Klaipėdos „Atlantą“ „Žalgirio“ kapitonas Deividas Šemberas teigė, kad sostinės ekipa įrodė esanti verta čempionų titulo.

„Jūs patys matėte, kas yra stipriausia komanda Lietuvoje. Šiandien mes tai įrodėme savo žaidimu.

Manau, kad rezultatas pats pasako viską už save. Pelnytai laimėjome rungtynes ir parodėme, kas yra čempionas, lyderis ir kas bus pirmoje vietoje.“, - po 4:0 pasibaigusios dvikovos kalbėjo 35 metų „Žalgirio“ gynėjas.



Jis pripažino, kad akistatos metu sostinės ekipos futbolininkams teko sunkiai dirbti, kad iškovotų solidžią pergalę prieš uostamiesčio komandą.

„Nors rezultatas rodo, kad rungtynės buvo lengvos, tačiau iš tikrųjų jos buvo sunkios. Įvarčiai taip lengvai nekrito, kaip atrodo iš šono. Vis dėlto gerai žaidėme, išpildėme tą, ką treneris liepė. Labai džiaugiuosi, kad kiekvienas žaidėjas, kuris buvo aikštėje padarė tą, ką turėjo padaryti. Tai mus atvedė į sėkmę“, - pasakojo D.Šemberas.

„Žalgirio“ kapitonas atskleidė, kad sostinės ekipos futbolininkai kruopščiai ruošėsi stipriausių praėjusio sezono „SMScredit.lt“ A lygos komandų dvikovai ir iš anksto nenuvertino varžovo. „Dalyvavome peržiūrose, analizavome varžovų komandą. Žinojome, kad „Atlantas“ mūsų tiesioginis konkurentas ir specialiai ruošėme savo žaidimą. Kiekvieną varžovą mes gerbiame, taip pat ir „Atlanto“ komandą“, - sakė žaliai baltų gynėjas.

D.Šemberas džiaugėsi, kad pavyko nepraleisti įvarčio, tačiau pripažino, kad gynėjų grandis turėtų rungtyniauti dar geriau. „Džiugu, kad Armantas Vitkauskas varžybose išlaikė sausus vartus. Gynėjams reikia laiko susižaisti, kad geriau ir stabiliau žaistume ir atrodytume. Šiandien padarėme ne tiek daug klaidelių, tačiau jų buvo. Yra ką taisyti, ir mes visi tai suprantame“, - pridūrė žalgirietis.

Jis mano, kad šiuo metu dar nėra optimalios sportinės formos. „Sunku rungtyniauti be fizinio pasiruošimo, kuris vyksta prieš sezoną. Todėl dar jaučiuosi ne taip, kaip turėčiau jaustis. Tik tik tris savaites žaidžiu čempionate. Natūralu, kad jėgelių dar kol kas nėra. Reikia laiko, ir tai yra natūralu. Varžybų metu fizinė forma atsistatys“, - tikisi „Žalgirio“ kapitonas.

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: IV (4) turas:

2014 Kov 26 10:17

Puolėjo instinktai atgyja
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... tgyja.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Dvikovoje su Klaipėdos „Atlantu“ dukart pasižymėjas puolėjas Kristis Andreou džiaugėsi ekipos pasirodymu bei gerėjančia sportine forma.

„Buvo svarbios rungtynės. Žaidėme prieš stiprią komandą. Visa komanda sunkiai ruošėsi šiai dvikovai.

Futbole būna visko. Vienas rungtynes laimi, kitas pralaimi ar sužaidi lygiosiomis.

Ne kiekvienoje akistatoje pavyksta iškovoti pergalę, todėl esu patenkintas, kad šiandien rungtyniavome puikiai.

Svarbiausia buvo iškovoti tris taškus, ir mes juo iškovojome. “, - po pergalės kalbėjo kiprietis.



90 minučių aikštėje prabuvęs, du kartus „Atlanto“ vartų sargą Mantą Galdiką nuginklavęs bei 11 metrų baudinį uždirbęs 19-metis K.Andreou buvo patenkintas savo asmeniniu pasirodymu.

„Esu laimingas, kad įmušiau du įvarčius ir džiaugiuosi, kad susigrąžinau gerą sportinę formą. Sunkiai dirbau ir treniravausi, kad tai pasiekčiau. Anksčiau taip dažnai netekdavo pasirodyti aikštėje, tačiau pastaruoju metu rungtyniauju daug. Tai lemia gerus rezultatus“, - pridūrė žaliai baltų puolėjas.

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: IV (4) turas:

2014 Kov 26 10:18

Jėgų balansas - vilniečių pusėje
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... useje.html" onclick="window.open(this.href);return false;

„Žalgirio“ strategas Marekas Zubas po pergalės prieš Klaipėdos „Atlantą“ mano, kad ekipa dar labiau įsibėgės Lietuvos pirmenybėse.

„Buvo tikrai geros rungtynės. Po jų turėtume pajusti futbolo skonį.

Abi ekipos stengėsi kovoti. Jos kėlė aukštus tikslus prieš šią dvikovą.

Kaip žinome, atsiranda priešprieša tarp komandų, kuri yra čempionė ir kuri norėtų iškovoti šį titulą.

Jeigu praėjusiame sezone kam nors kilo klausimas, kas yra geriausia komanda Lietuvoje, tikiuosi, kad šiose rungtynėse paaiškėjo atsakymas.

Iš kitos pusės, tai tik viena akistata. Nurašyti Klaipėdos „Atlantą“ būtų pernelyg anksti. Mano nuomone, uostamiesčio ekipa vis dar yra pagrindinis „Žalgirio“ varžovas kovoje dėl Lietuvos čempionų titulo“, - spaudos konferencijoje pasakojo stipriausios Lietuvos ekipos vairininkas.



M.Zubas džiaugėsi komandos žaidimu pirmajame kėlinyje, per kurį „Žalgiris“ įgijo trijų įvarčių pranašumą ir nokautavo varžovus.

„Esu patenkintas, kad puikiai rungtyniavome pirmajame kėlinyje. Antroje dvikovos pusėje stengėmės patausoti pačius svarbiausius žaidėjus, ypač saugus, todėl atlikome keitimus. 3 taškai, geros rungtynės, šaunus vakaras visiems, ypač komandai ir man“, - apie centrinę „SMScredit.lt“ IV turo akistatą kalbėjo sostinės ekipos strategas.

Jis pripažino, kad praėjusio turo rungtynėse su „Trakais“ nepavyko iškovoti pergalės, nes kai kurie futbolininkai nebuvo atsigavę po traumų, ir pažadėjo, kad Lietuvos čempionato metu savo šanso sulauks mažiau rungtyniaujantys žaidėjai.

„Rungtynėse su „Trakais“ mes tinkamai nepanaudojome stipriausios sudėties. Kai kurie žaidėjai turėjo sveikatos problemų. Tai šiek tiek sutrikdė žaidimo ritmą. Manu, kad startinė sudėtis, kuri žaidė su „Atlantu“ šiuo metu yra geriausia.

Turime pakankamai gerų žaidėjų, todėl čempionato metu stengsimės juos rotuoti. Nesirengiu visų pirmenybių metu ant suolo laikyti Eivino Zagursko, Artako Jedigariano ar Pauliaus Janušausko. Turime ir jaunų žaidėjų - Aldą Korsaką, Edviną Baniulį, kurie yra komandos ateitis. Esant galimybei stengsiuosi mažiau rungtyniaujančius žaidėjus išleisti į aikštę, nes čempionatas yra ilgas“, - sakė M.Zubas.

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: IV (4) turas:

2014 Kov 26 10:20

Serija tęsiama
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... 218-serija" onclick="window.open(this.href);return false;

Antradienį Gargždų miesto stadione "Banga" pratęsė nepralaimėtų rungtynių seriją. Šįkart taikiai sužaista su "Ekranu" - 0:0.

Iš rungtynių protokolo. Banga (Gargždai) - Ekranas (Panevėžys) 0:0 (0:0).
Teisėjas - A.Žuta (Klaipėda), 600 žiūrovų
Įspėti: 13' D.Arlauskis (Banga); 39' A.Meškinis (Ekranas).
"Bangos" sudėtis: Š.Jurevičius, Z.Karkusov, A.Epifanov, D.Arlauskis, A.Stezhka, E.Grigaitis (82' M.Kura), M.Khablov, A.Butkus, A.Russkikh (86' A.Marcinkevičius), K.Urbaitis (71' A.Juchno), A.Tcallagov. Atsargoje liko: S.Arshiev, M.Bitinas, M.Gudauskas, A.Verbetchi.

"Banga" labai aktyviai pradėjo dvikovą ir per pirmas penkiolika minučių sukūrė keletą pavojingų epizodų. 4 minutę po K.Urbaičio perdavimo šiose rungtynėse "Bangoje" debiutavęs A.Tcallagov iš kelių metrų smūgiavo greta vartų. 10 minutę A.Stezhka tolimu smūgiu iš kairiojo krašto privertė pasidarbuoti "Ekrano" vartininką K.Timofejevą, po poros minučių E.Grigaitis iš 16 metrų pasiuntė kamuolį nedaug virš skersinio.
Atlaikę pirmąjį šeimininkų spaudimą savo progas pasižymėti turėjo ir svečiai. 15 minutę R.Stanulevičiaus baudos smūgiu į apatinį vartų kampą pasiųstą kamuolį sugavo Š.Jurevičius. Dar po kelių minučių "Bangos" vartų sargui teko gelbėti komandą po T.Dapkaus reido į baudos aikštelę ir smūgio iš dešimties metrų. 31 minutę Š.Jurevičius dar kartą sužibėjo, aplenkęs vienas prieš vieną iššokantį svečių puolėją.
Pirmojo kėlinio pabaigoje vėl blykstelėjo "Banga". 40 minutę A.Epifanov galva iš kelių metrų smūgiavo tiesiai į K.Timofejevą. Dar po trijų minučių atakos smaigalyje atsidūręs K.Urbaitis galva smūgiavo greta virpsto. Pavojingas buvo ir vienas paskutinių mūsų komandos bandymų - A.Tcallagov baudos smūgiu iš 30 metrų pasiųstas kamuolys praskriejo greta vartų.
Antrajame kėlinyje komandos daugiau dėmesio skyrė gynybai, tad pavojingų atakų buvo mažiau. Aktyvesnė prie varžovų vartų buvo "Banga". 63 minutę A.Stezhka baudos smūgį iš dešiniojo krašto atrėmė svečių vartininkas. Po kelių minučių jis jau niekuo nebūtų galėjęs padėti savo komandai, jei po K.Urbaičio perdavimo D.Arlauskiui būtų pavykę pasiekti kamuolį galva, būnant pora metrų nuo tuščių vartų. 79 minutę "Bangai" pavyko kontrataka, tačiau A.Juchno baudos aikštelėje uždelsė smūgiuoti ir svečių gynėjas spėjo jo smūgį blokuoti.
Finalinis teisėjo švilpukas užfiksavo nulines lygiąsias. "Banga" jau ketvirtą kartą šį sezoną išsaugojo savo vartus sausus.

Grįžti į