Įvairios bazės

Moderatorius: Respublik

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Geg 17 13:15

Vilniaus sporto objektų statybos: kaip sostinės valdžia vykdo duotus pažadus?
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/k ... 26-1502320

2019-ųjų balandį Vilniuje buvo suformuota plati keturių partijų valdančioji koalicija, o naujosios valdančiosios daugumos partneriai pasirašė koalicinį susitarimą, kuriame patvirtino bendradarbiavimo principus bei planuojamų koalicijos darbų programą. Joje nemažai dėmesio skiriama ir sporto objektams. Įpusėjus kadencijai, 15min pasižvalgė, kaip duotus pažadus valdininkams sekasi įgyvendinti.

Sporto ir sveikatingumo infrastruktūrai skirta dvyliktoji koalicijos programos dalis. Joje – ir šeši punktai, susiję su konkrečių sporto objektų statybomis, vystymu bei plėtra.

Ateinantys savivaldybių tarybų rinkimai numatyti 2023-iųjų pavasarį, tad 15min pasidomėjo, kiek ir kaip darbai yra pasistūmėję kiekviename iš šių sporto barų valdininkams pasiekus kadencijos mediumą.

Galima tik priminti, kad Vilniaus savivaldybė 2021 m. sportui ir sveikatingumui sostinėje suplanavusi skirti 18,5 mln. eurų, iš kurių sporto infrastruktūrai – 3,5 mln. eurų.

2 UŽDAVINYS
Užtikrinti 10 standartinių matmenų futbolo aikščių su dirbtine danga įrengimą, prioritetą teikiant Vilniaus rajonams, kuriuose tokių aikščių nėra.
15min vertina progresą: 2/10

Visiškai neseniai savivaldybė sulaukė palankaus Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) sprendimo, kuris per mažą žingsnį priartino miestą prie „Daugiafunkcio sveikatinimo, ugdymo, švietimo, kultūros ir užimtumo skatinimo komplekso“ statybų. VPT nurodė nematanti teisinio pagrindo atlikti naują konkurso vertinimą.

Daugiafunkcį sporto kompleksą, be nacionalinio stadiono, sudarytų dar 15 sporto objektų: lengvosios atletikos aikštė, 6 krepšinio salės, 3 futbolo treniruočių aikštės, rankinio, gimnastikos, bokso salės. Taip pat būtų statomi sporto muziejus, bendruomenės centras, biblioteka, vaikų darželis. Tačiau kompleksas Šeškinėje – tik ledkalnio viršūnė, prie kurios jau tris dešimtmečius nepavyksta priartėti nė vienai valdžiai.

Kalbant apie smulkesnius objektus, pastaraisiais metais pavyko bent šiek tiek išjudėti iš sąstingio taško.

2019 metais pradėjo veikti savivaldybės privačiam investuotojui išnuomotame „Ryto“ progimnazijos sklype įrengtas dengtas maniežas, 2020 metų vasarą analogiškas objektas atidarytas Pilaitės gimnazijoje.

Tačiau šie du maniežai kol kas yra vieninteliai realūs objektai, kuriais futbolo entuziastai gali džiaugtis jau dabar. Visi kiti – tik popieriuje, valdininkų galvose ir planuose.

Anot V.Benkunsko, jau artimiausiomis savaitėmis bus paskelbtas viešasis pirkimas rangos darbams dar vieną panašų maniežą įrengti Žirmūnų gimnazijoje.

„Taip pat baigiama projektuoti standartinių matmenų futbolo aikštė M.Biržiškos gimnazijos sklype. Analogų Lietuvoje neturinčiame objekte bus įrengta žiemą šildoma danga, tad stadionas galės būti naudojamas visus metus. Rangos darbai turėtų prasidėti 2022 metais, o pabaiga planuojama 2023 metais“, – žadėjo V.Benkunskas.

Vicemero teigimu, vertinamos galimybės miesto ir privačių investuotojų lėšomis įrengti standartinių matmenų futbolo aikštes A.Puškino gimnazijos ir Atgajos specialiosios mokyklos sklypuose. Taip pat kreiptasi į „Turto banką“ dėl galimybės perimti buvusį Lietuvos edukologijos universiteto stadioną Žvėryne.

Savivaldybė yra ilgam laikui išnuomojusi stadioną Grigiškėse, Kadriškių g. privačiam investuotojui, kuris įsipareigojo stadioną savo lėšomis atnaujinti. Tikimasi, kad stadiono remontas bus atliktas iki šio rudens – aikštyne planuojami žemės darbai ir dirbtinės dangos įrengimas.

Panašus objektas yra ir Naujojoje Vilnioje – ten pilnų matmenų futbolo aikštynas ilgam laikotarpiui išnuomotas „Granito“ klubui. Mainais klubas įsipareigojo investuoti į stadioną, kad padidintų jo patrauklumą.

„Teismui priėmus miesto savivaldybei palankų sprendimą, numatoma atgaivinti ir daugiafunkcio centro Šeškinėje statybos projektą, jei tam pritars Vyriausybė. Stadiono projekte numatytos 4 futbolo aikštės, kurios taip pat buvo įtrauktos į bendrą objektų sąrašą“, – 15min aiškino V.Benkunskas.

4 UŽDAVINYS
Rekonstruoti 40 sporto aikštelių prie švietimo įstaigų ar kitose vietose.
15min vertina progresą: 6/10

Konkretūs darbai ir rezultatas matomi jau dabar. Nuo 2020 m. pradžios sostinėje atnaujinti 11 ugdymo įstaigų stadionai. Dar dviejuose – Simono Stanevičiaus progimnazijoje bei Vilniaus „Laisvės“ gimnazijoje – darbai baigiami šiuo metu, juos planuojama atidaryti iki vasaros.

„Iki metų pabaigos numatoma sutvarkyti 10 papildomų aikštynų. Šiuo metu vykdomi viešieji šių stadionų atnaujinimo paslaugų pirkimai, kitą savaitę bus pasirašomos sutartys su rangovais“, – žadėjo V.Benkunskas.

Vicemero teigimu, pernai ugdymo įstaigų aikštynų atnaujinimui savivaldybė skyrė 3,34 mln. eurų. Šiais metais šiems darbams miestas jau atseikėjo 612 tūkst., o iš viso numatė išleisti 2,45 mln. eurų – 2,2 mln. eurų bus skirti inventoriui ir dangoms įsigyti bei sumontuoti, dar ketvirtis milijono – paruošiamiesiems darbams ir apšvietimo įrengimui.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Geg 17 13:20

Smagu, kad pagaliau bus įrengti tinkami matmenys Žirmūnų gimnazijoje, jau senokai esu sakęs, kad ten absoliučiai tinkamas sklypas tam, lygiai taip pat galima būtų įrengti dar dvi aikštes nepažeidžiant jokių miškingumų ar dviračių takų tarp Žirmūnų gimn. ir Valakampių tilto stotelės, ten ploto užtenka tam su kaupu nieko neužkibant, o jau yra ir esamas VT taškas, dviračių takai, auto stovėjimo aikštelė - tinka tam vieta.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Bir 25 22:55

Pripučiamam maniežui pūstelta pinigų
https://sekunde.lt/leidinys/sekunde/pri ... ta-pinigu/

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pritarė Panevėžio sumanymui Beržų progimnazijos stadione įrengti pripučiamą futbolo maniežą. Jo statybai iš valstybės biudžeto atseikėta 450 tūkst. eurų.

Šis projektas nukonkuravo per 120 panašių idėjų, pateiktų iš visos Lietuvos, kurioms prašyta Sporto rėmimo fondo finansavimo.

„Ką tik atėjo švietimo, mokslo ir sporto ministrės įsakymas, kad iš Sporto rėmimo fondo Panevėžiui skirta lėšų pripučiamam maniežui. Mūsų projektas surinko daugiausia balų iš visų ir gaus didžiausią prašytą paramos sumą. Tai svarbus sumanymas futbolui Panevėžyje vystyti. Reprezentacinės miesto komandos net žiemą galės patogiai treniruotis, bus vietų ir žiūrovams. Tai – didelis šuolis Panevėžio sportui”, – karšta naujiena antradienį pasidžiaugė Panevėžio meras Rytis Račkauskas.

Pripučiamas maniežas iškils Beržų gatvėje, Beržų progimnazijos stadione – užims jį visą. Kol kas ten tik veja, tokiam maniežui dar turės būti paruošti pagrindai, pamatai, o dirbtinę dangą už savo lėšas pažadėjo įrengti Lietuvos futbolo federacija.

Beržų progimnazijos stadione įrengiant pripučiamą futbolo maniežą bus modernizuojama ten esanti futbolo aikštė, ant jos paklojant sintetinę iki 110 x 77 metrų futbolo dangą ir sukonstruojant iki 22 metrų aukščio pripučiamą kupolą. Planuojama įrengti ne mažiau kaip 500 sėdimų vietų žiūrovams, sumontuoti apšvietimo, vėdinimo, šildymo sistemas, įrengti administracines patalpas sportininkams, teisėjams, aptarnaujančiam personalui, neįgaliesiems pritaikytus tualetus.

Planuojama, kad pripučiamo futbolo maniežo projektas bus įgyvendintas per ateinančius 2 metus.

Kupolas iš užsienio

Pripučiamo stadiono projektavimo darbai jau nupirkti. Po jų seks viešieji pirkimai rangos darbams.

Pats pripučiamas kupolas į Panevėžį turėtų atkeliauti iš užsienio jau kaip paruoštas gaminys. Tokių Lietuvoje negaminama. Atvežti kupolas bus tvirtinamas prie pamatų, o tokiai statybai reikės ir leidimo. Visgi tokie kupolai nėra naujiena mūsų šalyje. Pripučiamus maniežus turi Kaunas, Vilnius – ir ne vieną.

Panevėžys jau prieš pusę amžiaus irgi turėjo pripučiamą Lengvosios atletikos maniežą. Vyresnės kartos panevėžiečiai pamena, kad toks statinys iškilo apie 1970-uosius. Tačiau tuometei Sporto mokyklai priklausęs maniežas ilgai netarnavo. Dėl neaiškių priežasčių pripučiama konstrukcija ne kartą subliūško, o per vieną audrą netikėtai sprogo ir vėjas ją užnešė ant netoliese stovėjusio individualaus gyvenamojo namo tuometėje J. Rotomskio, o dabar –Marijonų gatvėje. Naujojo maniežo projekto autoriai tikina, kad šiais laikais technologijos kur kas pažangesnės ir tokių bėdų nebeturėtų nutikti.

Liko tuščiomis

Iš 122-ejų Sporto rėmimo fondo paramos prašiusių projektų Lietuvoje be pinigų liko net 113. Finansavimas neskirtas Panevėžio sporto centro „Aukštaitija“ sporto komplekso (A.Jakšto g.1) mažosios salės remontui ir universaliojo sporto aikštyno pritaikymui Panevėžio bendruomenei. Dėl pastarojo sumanymo kreipėsi Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės profesinio rengimo centras.

Su nukabinta nosimi liko ir kelios Panevėžio rajono gimnazijos, puoselėjusios viltį gauti pinigų savo sporto aikštynams atnaujinti. Finansavimas aplenkė Raguvos, Smilgių ir Paįstrio Juozo Zikaro mokyklas. Kaip informavo Panevėžio rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus specialistas Aušvydas Plėštys joms prašyta suma bendrai siekia apie 750 tūkst. eurų. Naujais stadionais rajone gali džiaugtis tik Velžio ir Upytės gimnazijos.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Bir 25 22:58

Bendrai neblogai suvaikščiojo pilnų matmenų futbolo projektai

Pokyčiai laukia 9 sporto paskirties objektų: patvirtintas Sporto rėmimo fondo finansavimas
https://www.srf.lt/pokyciai-laukia-9-sp ... ansavimas/

2021 metų Sporto rėmimo fondo lėšomis bus finansuojami 9 sporto projektai, skirti esamų sporto paskirties pastatų arba sporto paskirties inžinierinių statinių plėtrai, priežiūrai ir remontui. Šių metų birželio 15 dieną Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės sprendimu šiems projektams patvirtintas 3,68 mln. eurų finansavimas.

Sporto rėmimo fondo lėšos skirtos įvairiems projektams visoje Lietuvoje (8 lauko infrastruktūros ir 1 vidaus patalpų objektui): Panevėžio miesto savivaldybės administracijos projektui įrengti pripučiamą futbolo maniežą Beržų g., Sporto arenos Ąžuolyno g. Vilniuje atnaujinimui, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto sporto bazės modernizavimo projektui, Šiaulių „Saulėtekio” gimnazijos sporto aikštyno atnaujinimui, taip pat – Telšių miesto centrinio stadiono apšvietimo įrengimo projektui, Ukmergės stadiono futbolo aikštės atnaujinimui, Rūdiškių miesto stadiono pritaikymo bendruomenės fizinio aktyvumo skatinimui projektui bei stadiono Baltosios Vokės kaime atnaujinimo, Kretingos miesto stadiono rekonstravimo, pritaikant jį bendruomenės poreikiams, projektams.

Lėšų poreikis smarkiai pranoko finansavimą

Iš viso Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA) pagal šį kvietimą gavo 161 paraišką, o bendra jų vertė siekė daugiau nei 41,8 mln. eurų. Tai daugiau nei 11 kartų viršijo šiam kvietimui planuojamas paskirstyti Sporto rėmimo fondo lėšas.

Paraiškos buvo vertinamos dviem etapais, atliekant administracinės atitikties vertinimą (ar paraiška atitinka formalius jai keliamus reikalavimus bei teisės aktuose numatytas nuostatas) bei paraiškos turinio ir išlaidų pagrįstumo vertinimą. Administracinio vertinimo kriterijus atitiko 122 paraiškos, iš kurių turinio ir išlaidų pagrįstumo vertinimo kriterijų neatitiko net 86 paraiškos.

Iš 36-ių turinio ir išlaidų pagrįstumo vertinimo etapą praėjusių projektų, kvietimui skirto biudžeto pakako tik 9 paraiškų finansavimui.

Dėmesys bendruomenių fiziniam aktyvumui

Planuojama, kad įgyvendinus projektus, atnaujintose sporto bazėse sportuos 508 neįgalieji (204 proc. daugiau nei šiuo metu), daugiau kaip 20 tūkst. bendruomenės narių, 6055 vaikų ir jaunimo iki 29 m., reguliariai (2-3 kartus per savaitę) sportuojančiųjų skaičius didės 116 proc. ir sudarys daugiau nei 14 tūkst. asmenų.

Vertinant paraiškas papildomi balai buvo skirti tiems projektams, kurie bus įgyvendinami mažo fizinio aktyvumo teritorijose, bendruomenės susiduria su vaikų antsvorio problemomis ar už tai, kad projektas prisideda prie sporto infrastruktūros tolygaus plėtojimo Lietuvos regionuose. Tokių specialiųjų kriterijų, leidžiančių identifikuoti prioritetinius projektus, buvo net 7.

„Poreikis investicijoms į sporto paskirties infrastruktūros objektus jau kelerius metus nuosekliai auga, o finansinės galimybės leidžia atnaujinti tik vieną iš maždaug 20 investicijų reikalaujantį objektą. Todėl turime pasirinkti finansavimo prioritetus ir tam jau trejus metus naudojame specialiuosius kriterijus, padedančius nustatyti, kur nukreiptos investicijos sukurtų daugiausiai vertės, gerinant sąlygas reguliariam visuomenės fiziniam aktyvumui skatinti. Taip mažais žingsneliais judame reikiama linkme – atnaujintos sporto bazės dengia vis didesnę Lietuvos teritoriją, o kokybiškų paslaugų prieinamumas mūsų gyventojams didėja“ – vertinimo ir finansavimo rezultatus komentuoja CPVA Lietuvos ir daugiašalių programų skyriaus vadovė Lina Janionytė.

Sutartis planuojama pasirašyti liepą

Įsigaliojus įsakymui, CPVA informuos visus antrajame etape vertintų paraiškų pareiškėjus apie jų paraiškų vertinimo rezultatus bei parengs ir su būsimais projektų vykdytojais suderins projektų įgyvendinimo sutartis.

Pasirašyti sutartis planuojama dar liepos mėnesį, o nuo rugpjūčio startuos ir projektų įgyvendinimas. Detali informacija apie vertinimo rezultatus skelbiama puslapiuose www.sfr.lt ir www.cpva.lt prie 2021 metų kvietimo informacijos. Šiose svetainėse nuolat skelbiami įgyvendinamų projektų rezultatai ir jų sėkmės istorijos.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Lie 04 21:13

MERKYS savo namų rungtynes grajins Matuizų kaime.. :shock: stadionas gal ten labai gražus.. :roll: :idea:
Atsitiktinai atradau, bet Varėnos rajone, Matuizų kaime prie mokyklos už ES paramos lėšas yra įrengta ne sovietinių, o pilnų matmenų futbolo aikštė.
https://www.google.com/maps/place/Matui ... 24.6769054

DELFI skaitytojai jau suskubo dalintis nuotraukomis, kuriose įamžinta, kaip ES investicijos pakeitė jų miestą ar gyvenvietę
https://www.delfi.lt/pilietis/naujienos ... d=64316614

Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Lie 15 18:40

Suteikė viltį, kad valstybė skirs deramą dėmesį Klaipėdos sportui
https://ve.lt/sportas/suteike-vilti-kad ... os-sportui

Šiandien Klaipėdos miesto savivaldybėje lankėsi Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas. Susitikime su miesto valdžios, kai kurių sporto šakų atstovais bei savivaldybės specialistais aptartos sporto objektų uostamiestyje finansavimo galimybės. Vėliau svečias lankėsi miesto sporto bazėse, kad galėtų pats pamatyti jų būklę.

Miesto valdžios ir sporto bendruomenės atstovai viceministro prašė skirti deramą dėmesį uostamiesčio sporto įstaigų infrastruktūrai atnaujinti.

Nors savivaldybė pastaruoju metu pati nemažai investuoja į šią sritį (Klaipėdos irklavimo centras, Futbolo mokykla, sporto aikštynai prie bendrojo ugdymo mokyklų ir kt.), reikalingos valstybės investicijos. Prašyta, kad formuojant valstybės investicijų programą, būtų atsižvelgta į savivaldybės prašymus rasti galimybę skirti lėšų sporto srities investiciniams.

„Džiugu, kad viceministras atvažiavo ypač darbingos nuotaikos ir kalbamės dabar, kol dar yra dėliojamas Lietuvos sporto investicijų žemėlapis ir kada yra galimybė, kad jame atsiras Klaipėdai, regionui, o ir visai Lietuvai svarbūs sporto objektai. Tai suteikia vilties, bet turėsime atlikti daug namų darbų, tiek kalbant apie dengtą futbolo aikštę, tiek kalbant apie Futbolo mokyklos pabaigimą ir sunkiaatlečių salės joje įrengimą, sporto salės statybą Šviesos g., tiek apie regioninio stadiono statybą. Visi šie objektai yra išskirtinai svarbūs ne tik Klaipėdai, bet ir regionui, todėl labai tikimės, kad šis vizitas taps labai gera investicija į tai, kad šie objektai atsirastų Lietuvos sporto žemėlapyje“, – sakė Klaipėdos miesto meras V. Grubliauskas.

Anot viceministro, Klaipėda yra aukščiausio meistriškumo sportininkų kalvė, todėl miesto ambicijos siekiant valstybės finansavimo yra pamatuotos.

„Prieš rengiant sporto infrastruktūros žemėlapį, norėjau vietoje įsitikinti uostamiesčio sporto situacija. Aktualiausius klausimus išgirdau, ieškosime sprendimų jiems išspręsti“, – sakė viceministras dr. Linas Obcarskas.

Pasitarimo metu viceministras įvardijo vieną galimybę kaip išspręsti dengto futbolo maniežo statybos finansavimo klausimą, tačiau savivaldybė turės suskubti pateikti dokumentus jau veikiančiai programai.

„Klaipėda turi didžiulį sporto potencialą, nes atstovauja ne tik miestą, bet visą regioną. Išskirtinis strateginis objektas – dviračių trekas. Lietuvos aukščiausiojo meistriškumo sportui tokio objekto atsiradimas būtų labai svarbus. Tai galėtų būti vieta, kur būtų rengiami olimpiečiai“, - sakė viceministras.

Kalbėta ir dėl Klaipėdos mieste įsteigtų sporto klasių finansavimo valstybės lėšomis. Klaipėdos mieste yra įsteigtos sporto klasės. Šiais metais sukomplektuotos 5 klasės, kuriose yra 120 mokinių – sportininkų. Klasės skirtos mokiniams, turintiems specialiųjų ugdymosi poreikių dėl išskirtinių gebėjimų sportui. Jose, suderinus bendrąjį ugdymą su sportiniu ugdymu, siekiama mokinius treniruoti tikslu siekti aukščiausių sportinių rezultatų. Sporto klasių mokiniams reikalingas papildomas finansavimas, kuris dabar skiriamas iš miesto biudžeto.

Tuo tarpu sporto gimnazijos (Klaipėdoje nėra) papildomai finansuojamos valstybės lėšomis. Todėl savivaldybė prašė viceministro peržiūrėti esamą tvarką, sudarant vienodas sąlygas sportuojantiems mokiniams.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Lie 19 22:41

Sporto rėmimo fondo finansavimas skirtas daugiau nei 200 sporto projektų
https://www.smm.lt/web/lt/pranesimai_sp ... -projektu-

Baigtos skirstyti šių metų Sporto rėmimo fondo (SRF) kvietimo lėšos – daugiau nei 220-čiai sporto projektui padalyti 15 mln. eurų. Finansavimą gavę projektai bus įgyvendinami 2021–2025 m.

Atnaujintos ir naujos vietos sportui

3,7 mln. eurų iš SRF 2021 m. kvietimo paskirstyti finansuoti 9 projektams, skirtiems esamų sporto paskirties pastatų arba sporto paskirties inžinerinių statinių plėtrai, priežiūrai ir remontui.

Per ateinančius ketverius metus Panevėžyje bus įrengtas pripučiamas futbolo maniežas, atnaujintas Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijos sporto aikštynas, Ukmergės stadiono futbolo aikštė, Telšių miesto centrinis stadionas. Šiems projektams įgyvendinti skirta po 450 tūkst. eurų.

Kitų SRF finansavimą gavusių projektų rengėjai planuoja atnaujinti Sporto areną Vilniuje, Ąžuolyno gatvėje bei stadioną Baltosios Vokės kaime Vilniaus rajone, modernizuoti Lietuvos sveikatos mokslų universiteto sporto bazę Kaune, rekonstruoti Kretingos miesto stadioną, bendruomenės fizinio aktyvumo skatinimui pritaikyti Rūdiškių miesto stadioną.

Sporto inventoriui ir įrangai įsigyti skirtiems 78-iems projektams iš SRF paskirstyti 2,8 mln. eurų. Savo turimą sporto įrangą SRF lėšomis atnaujins ar papildys darželiai, mokyklos, bendruomenės.

Tikslas – įtikinti judėjimo nauda

Beveik 5,3 mln. eurų paskirstyti 73 sporto projektams, skirtiems veikloms, skatinančioms fizinio aktyvumo plėtrą.

Panašių tikslų – „užkrėsti“ noru judėti, skelbti apie aktyvaus gyvenimo naudą, – siekia ir daugiau nei 60-ies projektų, skirtų sporto renginiams organizuoti bei asmenų, dirbančių ar teikiančių paslaugas sporto srityje, kvalifikacijai tobulini ir sporto informacijai skleisti, rengėjai. Iš SRF 2021 m. kvietimo šių dviejų grupių projektams buvo paskirstyti 3,2 mln. eurų.

Finansavimas skiriamas konkurso būdu

SRF finansuojami projektai atrinkti konkurso būdu, paraiškas vertino nepriklausomi ekspertai ir vertintojai, po to – švietimo, mokslo ir sporto ministro sudaryta Sporto projektų komisija.

Keturių SRF sričių - sporto projektų, skirtų fizinio aktyvumo veikloms, sporto inventoriui ir įrangai įsigyti, sporto renginiams organizuoti, taip pat dirbančiųjų ar teikiančiųjų paslaugas sporto srityje kvalifikacijai tobulinti ir sporto informacijai skleisti, – konkursus administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai pavaldus Švietimo mainų paramos fondas. Kvietimą projektams, skirtiems esamų sporto paskirties pastatų arba sporto paskirties inžinerinių statinių plėtrai, priežiūrai ir remontui, – viešoji įstaiga Centrinė projektų valdymo agentūra.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrės įsakymus dėl SRF lėšomis finansuojamų projektų galima rasti čia: https://bit.ly/3feCHR1

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Lie 23 19:31

Kaip sekasi „Veikliam Rietavui“?
https://www.zemaiciolaikrastis.lt/rieta ... m-rietavui
Rūta Laurinaitienė

Praė­ju­sių metų spalį Rie­ta­vo sa­vi­val­dybės ta­ry­ba pri­tarė vie­šo­sios įstai­gos „Veik­lus Rie­ta­vas“ stei­gi­mui, o lapk­ritį ji jau bu­vo įre­gist­ruo­ta ir pra­dėjo sa­vo veiklą. Kaip se­ka­si įstai­gai, per­ėmu­siai ad­mi­nist­ruo­ti bu­vu­sios Že­mai­ti­jos ko­le­gi­jos pa­sta­tus, domė­ta­si pra­ėjusį ket­vir­ta­dienį vy­ku­sia­me nuo­to­li­nia­me Rie­ta­vo sa­vi­val­dybės ta­ry­bos po­sėdy­je. Ja­me da­ly­vavęs „Veik­laus Rie­ta­vo“ di­rek­to­rius Sil­ve­ri­jus Puot­ka­lis pa­sa­ko­jo, kad nors smarkiai varžė pan­de­mi­ja ir pa­skelb­tas ka­ran­ti­nas, nu­veik­ta ne­ma­žai darbų.

Sta­dio­nas pa­lauks

Nors daug kas pa­da­ry­ta ir da­ro­ma, bu­vu­siam ko­le­gi­jos sta­dio­nui sa­vo eilės, at­ro­do, dar teks pa­lauk­ti. Ta­ry­bos na­rio Au­gus­to Šli­mo pa­klaus­tas, kaip bus su šiuo sta­dio­nu, S. Puot­ka­lis sakė, jog gal­vo­ja­ma, kad čia atei­ty var­žy­boms galėtų tre­ni­ruo­tis įvai­rios rink­tinės, kad jį su­tvar­kius Rie­ta­vas galėtų tap­ti tar­si Že­mai­ti­jos spor­to cent­ru.

Ta­čiau šiai die­nai sta­dio­nas pa­lik­tas li­ki­mo va­liai, nes ne­tu­ri­ma nei re­sursų, nei įran­gos, nei ga­li­my­bių pra­dėti jį rim­čiau kli­bin­ti.

Esą dar anks­ti gal­vo­ti ir apie A. Šli­mo pa­si­ūlytą ko­kios nors spor­to ša­kos aka­de­miją Rie­ta­ve. Kol kas bus sten­gia­ma­si iš­lai­ky­ti fut­bolą, at­gai­vin­ti sta­lo te­nisą, mat šiai spor­to ša­kai tu­ri­ma ge­riau­sia vi­so­je Lie­tu­vo­je įran­ga. Bus sie­kia­ma ne­pa­mirš­ti ir gi­lių tra­di­cijų Rie­ta­ve tu­rin­čio tink­li­nio bei, ži­no­ma, krep­ši­nio. No­ri­ma nu­si­sta­ty­ti prio­ri­te­ti­nes spor­to ša­kas, ku­rias „Veik­lus Rie­ta­vas“ galėtų ku­ruo­ti, kur dirbtų nuo­la­ti­niai tre­ne­riai.

O Juo­zo Bars­tei­gos pa­klaus­tas, kiek įstai­gai, jau įsu­ku­siai sa­vo veiklą, pa­vy­ko iš to už­dirb­ti, S. Puot­ka­lis tiks­liai at­sa­ky­ti ne­galė­jo, o sa­ky­ti kažką apy­tiks­liai sakė ne­norįs. Pa­sakė tik tiek, jog yra pa­nau­do­ja­mos vi­sos – tiek pa­čių gau­na­mos, tieks Sa­vi­val­dybės ski­ria­mos – lėšos.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Lie 31 16:09

Klaipėdai - uždaro futbolo maniežo viltis
https://ve.lt/sportas/klaipedai-uzdaro- ... ezo-viltis

Klaipėdos politikai deda visas pastangas, kad mūsų mieste kuo greičiau prasidėtų uždaro futbolo maniežo statybos. Jei mūsų miesto valdžia paskubės atlikti namų darbus, yra didelė tikimybė, kad šio objekto finansavimas gali būti įtrauktas į Valstybės investicijų programą.

Apie tai ir kitų Klaipėdos sporto objektų finansavimą valstybiniu lygiu buvo kalbėta dar liepos viduryje, kai Klaipėdoje lankėsi švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas.

Klaipėdos valdžia - vicemeras Arvydas Cesiulis, Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis, direktoriaus pavaduotojai Andrius Dobranskis, Asta Dirgėlienė - jau kelis kartus rinkosi į pasitarimą dėl uždaro futbolo maniežo atsiradimo Klaipėdoje.

Jau yra pasirinkta ir galima vieta - Baltijos prospekte tarp „Baltijos“ gimnazijos ir Martyno Mažvydo progimnazijos.

„Mąstoma apie pilnų matmenų dirbtinės dangos futbolo aikštę su 1 500 vietų žiūrovų tribūnomis ir 6-8 persirengimo kabinomis. Kalbama apie lengvų metalo konstrukcijų maniežą su stogu. Klaipėda - jūrinis miestas, tad čia pasitaiko didesnių vėjų, taigi, apie pripučiamą maniežą nesvarstoma. Geriau pastatyti tvirtesnį ir geresnį objektą ilgam laikui, nei po kelių metų nusivilti ir turėti problemų, kaip tai buvo kituose Lietuvos miestuose. Blogų pavyzdžių jau turime, tad reikia žiūrėti į gerus pavyzdžius“, - „Vakarų ekspresui“ sakė Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis.

Jis pabrėžė, kad tokio objekto atsiradimas Klaipėdai - labai reikalingas.

„Poreikis yra didžiulis. Prieš kelias dienas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos darbo grupė sporto bendruomenei pristatė futbolo sporto šakos naujo finansavimo modelio, pagrįsto motyvuojančio sporto krepšelio principu, projektą. Išanalizavus visą Klaipėdos futbolo situaciją, paaiškėjo, kad tarp Klaipėdos sporto šakų pagal lankančių mokinių skaičių futbolas yra 1 vietoje - apie 1 200 sportuojančiųjų, oficialiai registruotų Mokinių registre. Be to, olimpinė sporto šaka - futbolas - Klaipėdos mieste vystoma nuo 1926 metų. Aš dėsiu visas pastangas, kad Klaipėda spėtų atlikti namų darbus ir gautų valstybinę paramą šiam objektui“, - pabrėžė A. Cesiulis, tarp kurio kuruojamų sričių yra ir sportas.

Atlikus visas reikalingas procedūras kuo skubiau, apie tokį objektą būtų galima mąstyti jau 2024 metų pradžioje.

Dar šį mėnesį Klaipėdoje lankęsis švietimo, mokslo ir sporto viceministras L. Obcarskas sakė: „Klaipėda turi didžiulį sporto potencialą, nes atstovauja ne tik miestui, bet visam regionui.“ Taip pat jis kalbėjo ir apie kitą išskirtinį strateginį objektą - dviračių treką. „Lietuvos aukščiausio meistriškumo sportui tokio objekto atsiradimas būtų labai svarbus. Tai galėtų būti vieta, kur būtų rengiami olimpiečiai“, - sakė viceministras.

Susitikime su L. Obcarsku Klaipėdos valdžios atstovai prašė, kad, formuojant valstybės investicijų programą, būtų atsižvelgta į savivaldybės prašymus rasti galimybę skirti lėšų sporto srities investicijoms ir sporto įstaigų infrastruktūrai atnaujinti.

„Turėsime atlikti daug namų darbų, tiek kalbant apie dengtą futbolo aikštę, tiek kalbant apie Futbolo mokyklos pabaigimą ir sunkiaatlečių salės joje įrengimą, sporto salės statybą Šviesos gatvėje, tiek apie regioninio stadiono statybą. Visi šie objektai yra išskirtinai svarbūs ne tik Klaipėdai, bet ir regionui“, - sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Lie 31 16:56

Dengto sporto maniežo statybos Klaipėdoje tampa iššūkiu
https://www.atviraklaipeda.lt/2021/07/2 ... a-issukiu/

Dengtą sporto maniežą Klaipėdos savivaldybė užsimojo pastatyti greičiau nei buvo suplanavusi – objektas turėtų atsirasti po pustrečių metų. Tačiau pripažįstama, kad tokia skuba yra milžiniškas iššūkis.

Klaipėdos savivaldybė apie planus uostamiestyje statyti dengtą sporto maniežą paskelbė šiemet sausį. Tuomet Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko potvarkiu buvo sudaryta darbo grupė, kuri turėjo išrinkti geriausiai tokiam objektui tinkančią vietą.

Dengtą futbolo maniežą nuspręsta statyti Baltijos prospekte, prie „Baltijos“ progimnazijos – toje erdvėje, kuri dabar yra Baltijos prospekto žiedinės sankryžos rekonstrukcijos rangovų statybinių medžiagų sandėliavimo aikštelė. Tačiau detaliuoju planu šioje teritorijoje leidžiamos tik 15 metrų aukščio statybos, o pastatyti dengtą sporto maniežą leidžiamas aukštis turėtų būti bent 25 metrai.

Todėl šiemet birželį Klaipėdos miesto taryba pakoregavo Klaipėdos savivaldybės strateginės veiklos planą iki 2023 metų, kuriame įrašė naują priemonę – detaliojo plano korekciją dėl dengto futbolo maniežo statybų. Šiame pakoreguotame plane taip pat numatyta, kad 2023 metais jau turėtų būti baigtas šio objekto architektūrinis konkursas ir parengtas techninis projektas.

„Tačiau dabar atsirado galimybė gauti didelį dalinį finansavimą dengtam sporto maniežui iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos. Tik terminai labai įtempti – objekto statybos turi būti baigtos iki 2023 metų pabaigos. Dėsime visas pastangas, kad suspėtume, nors tikrai reikia pripažinti, kad tai yra milžiniškas iššūkis“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Antradienį Klaipėdos savivaldybėje vyko pasitarimas, kuriame diskutuota, kaip paspartinti visas procedūras.

„Vien detaliojo plano korektūra trunka apie metus, o dar reikia ir projektavimo, ir nusipirkti rangos darbus, užtruks ir statybos. Visi išsidalinome namų darbus, kad rastume būtų, kaip pagreitinti procedūras, kad iki 2023 metų pabaigos dengtą futbolo maniežą pastatytume. Priešingu atveju galime netekti finansavimo iš ministerijos. Laukia labai didelis iššūkis, bet tikimės, kad viskas yra įmanoma“, – ryžtingai nusiteikęs buvo A. Dobranskis.

Klaipėdos savivaldybė skelbė, kad dengtą sporto maniežą kuo skubiau nuspręsta statyti, nes dabartinis futbolo treniruočių ciklo sezoniškumas smarkiai stabdo jaunųjų futbolininkų meistriškumo ugdymą ir individualų tobulėjimą. Šios sporto šakos atstovų mieste yra daugiau negu 1100. Vien Klaipėdos futbolo mokykloje šiuo metu yra per 770 sportuojančių vaikų ir jaunuolių. Manoma, kad jų būtų dar daugiau, tačiau sporto aikštynų ir ypač dengto maniežo stoka žiemos treniruotėms yra didelė kliūtis futbolo sporto proveržiui Klaipėdoje. Kai futbolo aikštes nukloja sniegas ar ledas, futbolo bendruomenei tenka nutraukti treniruotes ir spraustis į sporto sales.

Galimi dengto futbolo maniežo naudotojai – Klaipėdos futbolo klubai, dalyvaujantys profesionaliose lygose; komandos (13-17 m.), dalyvaujančios oficialiuose Lietuvos čempionatuose; „WellKid“ čempionatuose dalyvaujančios komandos bei kiti futbolo mėgėjai. Tikimasi, kad dengto maniežo paslaugomis norės naudotis ir aplinkinių rajonų futbolo komandos bei aistruoliai.

Dengto futbolo maniežo statybos klausimą Klaipėdos savivaldybė planavo realizuoti su privataus kapitalo pagalba, konkrečios jo dalyvavimo galimybės būtų numatytos savivaldybės parengtose viešojo konkurso sąlygose.

Kitas futbolo bendruomenei skirtas objektas – rekonstruota Futbolo mokykla ir aikštynai Paryžiaus Komunos gatvėje jau netrukus bus pradėti naudoti. Antradienį darbą pradėjo valstybinė komisija, kuri turi nuspręsti, ar objektas yra tinkamas eksploatuoti. Komisija savo išvadas turi pateikti iki rugpjūčio 10 dienos.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Rgp 03 15:21

Čia senas straipsnis iš 2017m., bet lygtais apie šį stadioną į forumą visai nieko nebuvo įmesta.

Futbolas Plungėje – ant aukštos bangos!
http://www.taff.lt/naujienos/futbolas-p ... os-bangos/

Gruodžio 7 dieną Plungėje lankėsi Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Tomas Danilevičius bei generalinis sekretorius Nerijus Dunauskas, kurie susitiko su Plungės futbolo bendruomenės atstovais, Plungės savivaldybės meru Audriumi Klišoniu, mero patarėju Mantu Česnausku, Savivaldybės administracijos direktoriumi Gintaru Bagužiu bei už sporto reikalus Savivaldybėje atsakinga Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialiste Julija Čiuželiene. Pirmieji Lietuvos futbolo federacijos asmenys įvertino atliktus dirbtinės dangos futbolo aikštelės įrengimo darbus, pasidžiaugė, jog futbolo populiarumas tarp Plungės jaunimo sparčiai auga.

Vienas iš LFF prezidento T. Danilevičiaus ir generalinio sekretoriaus N. Dunausko vizito į Plungę tikslų buvo savo akimis įsitikinti, kaip įgyvendinamas dirbtinės dangos futbolo stadiono įrengimo projektas, kurį, padalytą į kelis etapus, planuojama užbaigti per trejus metus. Kalbėta, jog per ateinančius metus jau reikia užbaigti visus numatytus darbus.

Teisybę pasakius, tiek tų darbų ir belikę – praplėsti esamas tribūnas, dvigubai padidinant sėdimų vietų skaičių. Pernai prie Plungės technologijų ir verslo mokyklos buvo paklota dirbtinė stadiono danga, šiemet jau įrengta futbolo aikštelės apšvietimo sistema, o kitais metais numatyta praplėsti tribūnas. Sportuojančiųjų patogumui Plungės TVM bendrabutyje įrengti persirengimo kambariai ir sportininkų asmens higienai skirtos patalpos.

Apie įgyvendinamą projektą su LFF vadovais kalbėjosi Telšių apskrities futbolo federacijos sekretorius Darius Preibys, VšĮ „Plungės futbolas“ direktorė Diana Jonaitienė ir „VšĮ „Plungės futbolas“ valdybos pirmininkas Gintaras Virkšas bei vienas iš šios įmonės dalininkų, didelis futbolo entuziastas Adomas Zamulskis.

Prisiminta, jog, pradėjus Plungėje įgyvendinti dirbtinės dangos stadiono projektą, Plungės TVM buvo pasirašyta sta­dio­no per­da­vi­mo su­tar­tis, pagal kurią mokykla dešimčiai metų valdyti sta­dio­nas per­davė VŠĮ „Plun­gės fut­bo­las“. Sta­dio­ne re­gu­lia­riai ren­gia­mos Plun­gės mies­to fut­bo­li­nin­kų tre­ni­ruo­tės, vyk­do­mos įvai­rios var­žy­bos. Tre­ni­ruo­čių gra­fi­kas su­de­rin­tas su tech­no­lo­gi­jų ir ver­slo mo­kyk­los pa­mo­kų tvar­ka­raš­čiu, tad mo­kyk­los ben­druo­me­nė ne­pra­rastų ga­li­my­bės nau­do­tis sta­dio­nu.

Per ar­ti­miau­sius me­tus sta­dio­nas bus baigtas pri­tai­kyti pro­fe­sio­na­lioms fut­bo­lo tre­ni­ruo­tėms bei var­žy­boms, ati­tiks tarp­tau­ti­nius stan­dar­tus. Iš LFF gauta nau­ja fut­bo­lo aikš­tės dirb­ti­nė dan­ga, jai buvo paruošti stadiono pagrindai, paklotas drenažas. Jau sumontuotas ir modernus standartus atitinkantis stadiono apšvietimas, o tai reiškia, kad sportuoti čia galima ir tamsiu paros metu. Per at­ei­nan­čius metus sta­dio­ne bus su­tvar­ky­tos tri­bū­nos, ku­rios tu­rė­tų tal­pin­ti 500 žmo­nių. Prie visų šių dar­bų fi­nan­sa­vi­mo ženkliai pri­si­deda ir Plun­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė.

Plungės meras Audrius Klišonis LFF vadovams kalbėjo, jog Savivaldybė pasirūpino ir tuo, kad tokia didelė investicija būtų tinkamai prižiūrima ir tvertų ilgai, todėl šiemet VšĮ „Plungės futbolas“ dar skyrė papildomai lėšų stadiono priežiūros įrangai (apsaugos kameroms, žoliapjovei, sniego stumdytuvui) įsigyti.

Meras atkreipė dėmesį, kad futbolo aikštelė sutemus jau apšviesta iš visų pusių, pro stadioną Žaltakalnio gatve važiuojantys žmonės mato, kad čia nuolat vyksta treniruotės ar varžybos. „Ar bereikia futbolui didesnės reklamos, nei vaizdelis, kai moderniame apšviestame stadione nuolat juda sportininkai?“, – sakė meras.

A.Klišonis informavo LFF atstovus, jog Plungės savivaldybė turi planų toje pat miesto dalyje, greta dirbtinės dangos futbolo stadiono, statyti ir universalų sporto centrą su baseinu. Jei plungiškių norams bus pritarta ir šiam projektui bus skirtas finansavimas, abiejų kompleksų – tiek stadiono, tiek sporto centro – lankytojai galėtų naudotis bendra automobiliams ir autobusams statyti skirta aikštele, kita sukurta infrastruktūra. Naudodamasis proga A. Klišonis padėkojo LFF ir už dirbtinę dangą, kuri Plungės savivaldybėje buvo paklota prie trijų miesto lopšelių-darželių bei Platelių daugiafunkcio centro. Meras pasidžiaugė, kad vaikams sudarytos geresnės sąlygos sportuoti, o dirbtine danga džiaugiasi ir mažamečių tėvai, nes vaikų drabužiai tiek nebeišsipurvina, kaip būdavo žaidžiant natūralios dangos aikštelėse.

„Investavus į dirbtines dangas, įsteigus Plungėje VšĮ „Plungės futbolas“, susidomėjimas šia sporto šaka tarp Plungės jaunimo išaugo beveik tris kartus! Jei anksčiau futbolo treniruotes lankė apie 80 moksleivių, tai dabar sportuoja jau apie 250 berniukų ir mergaičių! Turėdami dirbtinės dangos stadioną atgaivinome tradiciją rengti Plungėje tarptautinį vaikų futbolo turnyrą, į kurį atvyksta ir komandos iš Plungės miesto partnerių užsienio šalyse. Taip pat futbolą pradėjo žaisti ir Plungės moterys, pasekusios Utenos savivaldybės pavyzdžiu. Tačiau plungiškėms, akivaizdu, sekasi geriau, nes nuvykusios į Utenoje surengtas draugiškas varžybas dvi Plungės moterų ir merginų komandos užėmė aukščiausias prizines vietas! Pasiekus rezultatų, matant entuziazmą, yra siekių ir toliau vystyti Plungės futbolą“, – pažymėjo meras A. Klišonis.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Rgp 06 17:02

Neformaliojo ugdymo teikėjams Vilniaus savivaldybė siūlo nuomotis patalpas lengvatinėmis kainomis
https://vilnius.lt/lt/2021/08/06/neform ... -kainomis/

Vilniaus miesto savivaldybė patalpų nuomos sistemoje „Active Vilnius“ paskelbė išankstinės patalpų rezervacijos konkursą. Praėjusiais metais sukurtoje sistemoje neformaliojo švietimo teikėjai iki rugpjūčio 15 d. gali pretenduoti į patalpų nuomą lengvatinėmis kainomis.

„Metų metus savivaldybei priklausančių švietimo įstaigų patalpos buvo nuomojamos chaotiškai, be aiškios sistemos. Tam tikra prasme galiojo „kas pirmesnis, tas gudresnis“ principas, vidinės simpatijos ir antipatijos. Šiemet situacija kardinaliai keičiasi – sukūrę „Active Vilnius“ sistemą įvedėme aiškius kriterijus, kuriais remiantis visiems norintiems paskirstomos patalpos. Tai yra milžiniškas žingsnis skaidrinant patį nuomos procesą, sudarant vienodas sąlygas ir formuojant sporto veiklų bei neformaliojo švietimo teikėjų darbo kultūrą“, – teigia Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas.

Išsinuomoti švietimo įstaigų patalpas šiuo metu gali biudžetinės ir viešosios savivaldybės įstaigos, laisvieji mokytojai ir ne pelno siekiančios organizacijos, vykdančios sporto, sveikatingumo, kultūros, meno bei švietimo veiklas asmenims, ne vyresniems kaip 21 metų. Į patalpas taip pat pretenduoja analogiškas veiklas organizuojančios ne pelno siekiančios visuomeninės neįgaliųjų organizacijos.

Savivaldybė, siekdama sudaryti kuo palankesnes sąlygas vykdyti neformalųjį švietimą, siūlo patalpas nuomotis itin žemomis kainomis: vidaus patalpoms ir dengtiems stadionams – 1 Eur už 100 kv. m. 1 valandai, lauko stadionams ir aikštynams – 0,35 Eur už 100 kv. m. 1 valandai. Šiuo metu į „Active Vilnius“ sistemą įtrauktos 692 erdvės, iš jų – 60 lauko objektų sportui.

„Noriu atkreipti sporto užsiėmimus vedančių įstaigų ir trenerių dėmesį į naujausius objektus. Nuo praėjusių metų atnaujinome 12 aikštynų mokyklų teritorijose, tad turime ženkliai daugiau patrauklių aikštelių. Tai ypač svarbu futbolo treniruočių organizatoriams, nes futbolo aikščių deficitas turėtų labai smarkiai sumažėti, tereikia naujų objektų nepraleisti pro akis“, – pažymi V. Benkunskas.

Konkurso laimėtojai bus parenkami pagal keletą svarbių kriterijų. Bus vertinama, ar potencialus nuomininkas yra akredituotas neformaliojo vaikų švietimo programoje arba formalųjį švietimą papildančio ugdymo programų tiekėjas. Taip pat – ar konkurso dalyvio vykdoma veikla patenka į suformuotą švietimo įstaigos, kurios patalpas nuomojamos, poreikį ateinantiems mokslo metams. Ne mažiaus svarbus bus ir užsiėmimą lankysiančių tos švietimo įstaigos vaikų skaičius. Tačiau svarbiausias liks racionalus infrastruktūros naudojimo kriterijus – jeigu švietimo įstaigos nuomojamo stadiono ar patalpos infrastruktūra yra tinkama kelioms veikloms, pirmenybė bus suteikiama tam nuomininkui, kurio vykdomai veiklai infrastruktūros mieste yra mažiau.

Teikėjai, norintys dalyvauti konkurse, kviečiami apsilankyti svetainėje www.active.vilnius.lt, peržiūrėti „Apie“ skiltyje pateiktą instrukciją ir užpildyti sistemoje pateiktą formą. Konkurso laimėtojai bus patvirtinti per 2 d. d. po konkurso – rugpjūčio 16-17 d.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Rgp 07 00:49

Va čia mane pribloškė, geras.

Pačeriaukštės kaime (Biržų rajonas) yra normalus pilnų matmenų futbolo stadionas.
https://www.google.com/maps/@56.2611697,24.6064345,17z
Bendruomenė džiaugiasi, suradusi veiklos gyslą, kai gali užsidirbti.
„Mes norime užsidirbti patys, nebūti prašeivomis. Gal pavyks mokyklą išsaugoti, stadioną sutvarkyti, vaikams stovyklą surengti“, - savo planais optimistiškai dalijosi Biržų savivaldybės tarybos Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narė E. Čepokienė, vadovaujanti Pačeriaukštės bendruomenei ir viso rajono kaimo bendruomenių sąjungai.
https://www.siaure.lt/article/articleview/23477/1/249

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Įvairios bazės

2021 Rgp 07 08:53

Va čia mane pribloškė, geras.
Pačeriaukštės kaime (Biržų rajonas) yra normalus pilnų matmenų futbolo stadionas.
matyt kolūkio pirmininkas labai mėgo futbolą :)

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Rgp 16 07:11


Grįžti į