Įvairios bazės

Moderatorius: Respublik

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Rgp 19 01:47

Panevėžyje iškils pripučiamas futbolo maniežas
https://sekunde.lt/leidinys/sekunde/pan ... -maniezas/

Panevėžio miesto savivaldybė su Centrine projektų valdymo agentūra pasirašė pripučiamojo futbolo maniežo įrengimo projekto finansavimo sutartį.

„Šiuo metu yra rengiamas techninis projektas. Jį užbaigus ir gavus statybą leidžiantį dokumentą bus perkami pripučiamo futbolo maniežo įrengimo Beržų progimnazijos stadione darbai. Planuojame, kad statybos darbai galėtų prasidėti jau kitų metų pavasarį. Projektą ketiname užbaigti iki 2023 m. pabaigos“, – sako Savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna.

Beržų progimnazijos stadione įrengiant pripučiamąjį futbolo maniežą bus modernizuojama ten esanti futbolo aikštė, ant jos paklojant sintetinę iki 115 x 77 metrų futbolo dangą ir sukonstruojant iki 22 metrų aukščio pripučiamą kupolą. Planuojama sumontuoti apšvietimo, vėdinimo, šildymo sistemas, pastačius pagalbinius pristatomus blokus, juose bus įrengiami sportininkų bei trenerių/teisėjų persirengimo kambariai su dušais, tualetais, medicininė patalpa, tualetai žiūrovams, kitos pagalbinės patalpos. Žmonėms su negalia bus užtikrinta galimybė patekti, judėti ir naudotis visomis pagrindinėmis ir pagalbinėmis maniežo patalpomis bei persirengimo kambariais su neįgaliųjų poreikiams pritaikytomis dušo kabinomis bei tualetais.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija iš sporto rėmimo fondo pripučiamajam Panevėžio futbolo maniežui įrengti skyrė 450 tūkst. Eur.

Įrengus pripučiamą maniežą bus sudarytos sąlygos miesto bendruomenei, Beržų progimnazijos moksleiviams, futbolo akademijos „Panevėžys“ auklėtiniams bei neįgaliesiems sportuoti ištisus metus nepaisant blogų oro sąlygų. Ne trumpiau kaip trejus metus po projekto įgyvendinimo projekto partneriai futbolo akademija „Panevėžys“ bei Panevėžio krašto žmonių su negalia sąjunga kiekvieną metų ketvirtį organizuos bent po vieną nemokamą renginį „Bočios diena“ neįgaliesiems bei Panevėžio miesto bendruomenei. Dengtoje aikštėje pamokų bei neformalaus ugdymo sportinių būrelių metu sportuos Beržų progimnazijos moksleiviai, futbolo treniruotės vyks futbolo akademijos „Panevėžys“ auklėtiniams. Laisvu nuo užsiėmimų laiku futbolo aikštė bus prieinama norintiems savarankiškai treniruotis miesto bendruomenės futbolo mėgėjams.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Rgp 30 19:01

Šalčininkai
Čia seni, bet nėra nieko apie tą stadioną. Nors man atrodo padarė visgi pilnų matmenų.

Pradėti sporto aikštyno statybos darbai
2011-11-11

Jau kelias savaites vyksta statybos darbai prie Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos, kur turi išdygti modernus stadionas. Daugiau nei prieš dešimtmetį pastatyta mokykla gali pasigirti gražiu ir funkcionaliu baseinu ir dviem sporto salėmis, tačiau stadiono mokykla neturėjo. Kūno kultūros pamokos vyko šalia esančios Šalčininkų „Santarvės“ vidurinės mokyklos stadione.

Naujuoju stadionu Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos auklėtiniai galės pradėti naudotis tik po dviejų metų. Numatyta statybos darbus užbaigti 2013 m. rugsėjo 1 d. Naujojo stadiono statybos projekto vertė siekia 4 mln. 200 tūkst. litų. Šalia gimnazijos ketinama įrengti sporto aikštyną, atitinkantį aukščiausius šiuolaikinius reikalavimus. 100X68 m. dydžio stadionas, aštuoni kaučiuko dangos bėgimo takeliai, aikštelė pritaikyta šuoliams į tolį ir aukštį, žiūrovų tribūna turėtų patenkinti visų, tiek sportininkų tiek žiūrovų, lūkesčius.

Paveikslėlis

Atiduotas naudojimui Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos stadionas
https://www.salcininkai.lt/naujienos/39 ... ionas:2524
2014-09-01

Šiandien, rugsėjo 1 d., iškilmingai atidarytas Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos stadionas. Simbolinę juostą perkirpo gimnazijos direktorius Vidmantas Žilius, visuomenės veikėjas Vytautas Landsbergis, politikas ir kalbininkas Zigmas Zinkevičius, Švietimo ir mokslo ministerijos Regioninių mokyklų skyriaus vedėjas Jonas Vasiliauskas ir Ryšard Počobut, UAB „Eiresta”, atlikusios objekto statybos darbus, direktorius.

Stadiono statyba buvo finansuojama Švietimo ir mokslo ministerijos lėšomis, truko 2 metus ir kainavo 3,8 mln. litų. Antrasis etapas numato krepšinio, rankinio, tinklinio aikštelių ir teniso kortų statybą. Be jokios abejonės, kitos investicijos bus taip pat įdomios, kaip ir ši. Šalčininkiečiai labai noriai ir aktyviai jau naudojasi stadionu.

Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos stadionas
https://www.facebook.com/fksalcia/video ... 564971607/
2016-08-26

Iškėlę tikslą paskatinti futbolo plėtrą Šalčininkuose, Lietuvos tūkstantmečio gimnazija ir sporto klubas „Šalčia“, organizuojantis vaikų futbolo treniruotes su profesionaliais treneriais, praėjusiais metais ėmėsi rimto darbo - gimnazijos futbolo stadiono vejos, kuri buvo prastos būklės, sutvarkymo. Prieš tai buvo daug diskutuota, ant kokios dangos futbolo žaidėjams yra geriausia žaisti – natūralios ar dirbtinės? Nors dirbtinės stadionų dangos kokybė kasmet tobulėja ir vis daugėja racionalių argumentų jos naudai, visgi patyrę futbolo ekspertai beveik vieningai sutaria, kad žaidėjams visada maloniau rungtyniauti ir treniruotis ant natūralios vejos. Ir nors natūralios futbolo aikštės priežiūra kainuoja brangiau, reikalauja daugiau pastangų, ir tokia veja jau dažnai vadinama prabanga, „Šalčios“ futbolo klubo atstovų nuomone, buvo verta pasistengti, kad būsimi aukšto meistriškumo žaidėjai Šalčininkuose turėtų išskirtines sąlygas žaisti futbolą ir treniruotis. Būtent tai ir pastūmėjo imtis stadiono natūralios vejos atnaujinimo.

Iki tol, kol stadiono veja tapo tinkama naudoti vaikų treniruotėms ir atitiko aukščiausius standartus, nueitas ilgas ir pakankamai sudėtingas kelias, tačiau rezultatas džiugina ir yra tikrai vertas šio nelengvo ir įvairiapusio darbo. Šią „Šalčios“ klubo iniciatyvą entuziastingai palaikė ir Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos direktorius Vidmantas Žilius, teigdamas, kad turint tokį futbolo stadioną privalu pasistengti jį tinkamai prižiūrėti ir rasti optimalias galimybes jį išnaudoti vaikų poreikiams ir darbams, padedantiems įgyvendinti vaikų svajones.

Praėjusių metų rudenį ir šį pavasarį stadione vyko intensyvūs grunto apdirbimo darbai, po kurių buvo sodinama ir tręšiama nauja žolė, naikinamos piktžolės. Darbus stebėjo patyrę futbolo stadionų vejų specialistai, buvo naudojama jau gimnazijos turima ir įsigyta reikiama nauja speciali technika.
Šio darbo ėmęsi futbolo entuziastai jau džiaugiasi tokio rimto darbo vaisiais ir nori jais pasidalinti su visais. Šis trumpas filmukas apie tai, kaip keitėsi Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos stadiono vaizdas bei apie tai, kiek daug galima nuveikti turint prasmingą tikslą.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Rgp 30 19:05

Šalčininkų stadiono vaizdai šią vasarą
https://www.facebook.com/fkketera/video ... 610363419/

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Įvairios bazės

2021 Rgs 04 18:41

beje, o kaip bus su Pilaitės maniežo kupolu, ar kas girdėt?

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Rgs 05 00:08

beje, o kaip bus su Pilaitės maniežo kupolu, ar kas girdėt?
Demontavus pripučiamą futbolo maniežo kupolą, Pilaitės stadionas atnaujina veiklą
https://madeinvilnius.lt/naujienos/mies ... na-veikla/

Demontavus pripučiamą futbolo maniežo kupolą, dengusį Pilaitės futbolo stadioną, Vilniuje atnaujinama Pilaitės gimnazijos futbolo stadiono veikla. Šiltuoju metų laiku stadionas veiks atviro aikštyno principu.

„Į moksleivių ir aukšto meistriškumo sportininkų rankas grąžinome pilnų matmenų futbolo stadioną Pilaitėje. Dabar, kai kupolo neliko ir aikštynas yra atviras, laikantis visų karantino ribojimų stadione intensyviai planuojamos treniruotės. Esame dėkingi bendruomenei, kuri prisidėjo prie kupolo konstrukcijų išardymo ir likusios įrangos sutvarkymo“, – sako Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas.

Nuo balandžio 7 d. šalyje leidžiama vykdyti neformaliojo vaikų švietimo užsiėmimus atvirose erdvėse, kai juose dalyvauja ne daugiau kaip 10 vaikų vienu metu, tad atvėrus stadioną, į aikštyną sugrįžo sporto mokyklų mokiniai ir aukšto meistriškumo atletai, priklausantys sostinės futbolo klubams, o artimiausiu metu čia planuojama atnaujinti ir pamokas moksleiviams.

Prie atvėrimo prisidėjo bendruomenė

Šią žiemą po sunkaus snygio subliuškusį kupolą demontavo UAB „Sversa“. Darbus stebėjo ir rekomendacijas teikė kupolo gamintojo „Plastbud Sport“ atstovai iš Lenkijos. Aktyviai prisidėjo ir vietos bendruomenė – organizavo talką nurenkant kupolo dalis, tvarkant likusį inventorių.

„Futbolo klubo „Ataka“ treneriai, vaikai, tėvai labai laukė stadiono atidarymo. Todėl, sulaukus kvietimo prisidėti nurenkant suplyšusį kupolą, treneriai, vaikų tėvai ir kiti vietinės bendruomenės nariai negailėjo jėgų ir dirbo stadione iki kupolo išmontavimo darbų pabaigos“, – pažymi klubo atstovas.

Šiuo metu kupolas išgabentas gamintojui, kuris nustatys pažeidimus ir įvertins, kokie remonto darbai bus reikalingi. Šias išlaidas padengs draudimo kompanija „Gjensidige“. Kupolą sumontuoti iš naujo planuojama rudenį, atvėsus orams.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Spa 25 20:42

Sporto stovyklos prie Gargždų karjerų pirmasis etapas beveik baigtas
https://mano-gargzdai.lt/component/k2/i ... nuotraukos

Gargždų karjerų teritorijoje statomos sporto stovyklos pirmojo etapo darbai artėja prie pabaigos, informuoja Klaipėdos rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyrius. Jau įrengtos 3 futbolo aikštelės bei tinklinio aikštynas, pastatyti 8 mobilūs nameliai su sanitariniais mazgais, taip pat – pontoninis tiltas, pasėta žolė, įrengiama tvora, įrengti vandentiekio, nuotekų, drenažo tinklai. 8 moduliniuose nameliuose (2 kompleksai po 4) yra įrengti dušai, tualetai, persirengimo kambariai. Šiuo metu, anot Savivaldybės atstovų, sprendžiami smulkūs rangos klausimai ir vykdomi baigiamieji teritorijos tvarkymo darbai.

„Artėjame prie pabaigos, viskas pagal planą. Lapkričio pabaigoje jau numatytas dokumentų pridavimas“, – informavo darbus atliekančios UAB „Jakaita“ direktorius Darius Jakaitis, pridurdamas, kad viskas vyko sklandžiai, taip, kaip ir numatyta sutartyje. „Pavasarį, kai sužaliuos žolė, matysime gražią erdvę. Per pirmąjį etapą padarėme nemažai darbų: aplinkotvarka, žemės darbai, iš apleistos teritorijos erdvė yra sukultūrinta“, – kalbėjo rangos įmonės vadovas.

Jo teigimu, naudotis aikštynais bus galima kitąmet, kai pilnai susiformuos žolės danga, šaknų sistema. D. Jakaitis nurodė, kad sporto aikštynuose yra įrengta ir melioracinė bei laistymo sistema.

Pirmojo etapo darbų vertė siekia 600 tūkst. eurų, iš jų 200 tūkst. eurų – Europos Sąjungos ir Valstybės biudžeto lėšos.

Kol kas antrajam projekto etapui lėšų Savivaldybės biudžete nėra numatyta, planuojama ieškoti išorinių finansavimo šaltinių. Savivaldybės anksčiau išplatintame pranešime spaudai buvo rašoma, kad šioje teritorijoje yra suplanuotos net 5 futbolo aikštės, maudykla, konferencijų, maitinimo bei apgyvendinimo patalpos, iš viso tikimasi, kad ši stovykla galėtų priimti iki 300 sportininkų.

UAB „Jakaita“ direktorius neatmetė galimybės dalyvauti ir antrojo etapo rangos darbų konkurse, jeigu šis būtų skelbiamas.

Paveikslėlis
Paveikslėlis

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Įvairios bazės

2021 Lap 09 07:55

Įdomus straipsnis apie sporto bazių statybas ir finansavimą Lietuvoje su šiek tiek skaičių ;)

Sporto bazių statybos stringa valstybės gerklėje: kamštis – ilgas ir aštuonženklis
Mindaugas Augustis 2021 m. lapkričio 9 d. 05:30

Skaitykite: https://www.delfi.lt/sportas/kitos-spor ... d=88616963

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Lap 09 09:50

Geras straipsnis. Laukiau iš Delfi lt atintikamos bombos kaip pamėtė latvių ir estų portalai prieš savaitę, čia ne tai, bet visai neblogai.

Futbolo stadionai (neskaitant didžiųjų miestų) visgi nekainuoja tiek daug kiek krepšinio daugiafunkcinės arenos ar ypatingai baseinai, bet kita vertus šita problema figuruoja per visas valstybines programas. Kita vertus - galima pasižiūrėti, kad kažkur dvidešimt naųjų statybų buvo paskelbta prieš šių metų pinigų dalybas, bet po to valstybės finansų užteko vos trims projektams, o likusieji lauks kol duos ir sens. Po KT biudžeto sprendimo šitai keičiasi atgal į ribotą kiekį objektų, kas aišku futbolui pagal paklausą ir žemesnes kainas tai jau tikrai nėra parankiausia.

Tuo tarpu apie statybų konseciją Nacionalinio turbūt net neverta kalbėti dabar jau, po tiek dėmesio tiktai su projekto užbaigimu galėtų patapti normalia forma ateičiai. Žodžiu, visi variantai kelia problemas.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Lap 17 10:53

Dengtą futbolo maniežą nori pastatyti greičiau
https://www.atviraklaipeda.lt/2021/11/1 ... -greiciau/

Nors vos prieš porą mėnesių miesto valdininkai ir sporto aistruoliai džiaugėsi po rekonstrukcijos uostamiestyje atidaryta Futbolo mokykla Paryžiaus Komunos gatvėje, paaiškėjo, jog ji negali patenkinti visų šios sporto šakos propaguotojų poreikių.

Todėl Klaipėdos savivaldybės administracija yra numačiusi ir siekia įgyvendinti dar vieną su sporto vystymu susijusį projektą – Baltijos pr., šalia „Baltijos” gimnazijos, pastatyti dengtą futbolo maniežą. Anksčiau planuotam statyti pripučiam maniežui nepritarė miesto futbolo bendruomenė.

Siekiant, kad dengto maniežo statyba neužtruktų, norima jo projektuotoją parinkti ne įprastu tokiais atvejais architektūrinio konkurso būdu, o perkant projektavimo paslaugą. Esą pagreitinus parengiamąsias procedūras, maniežas mieste atsirastų metais anksčiau – planuojama, kad tai užtruktų vos pora metų ir maniežas uostamiestyje galėtų pradėti veikti jau 2024-aisiais. Dėl to pirmadienį į Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto narius kreipėsi savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Ričardas Zulcas.

Jo teigimu, šiuo metu jau veikiančią Futbolo mokyklą lanko 770 vaikų ir jaunuolių, o mieste futbolu užsiiminėja beveik antra tiek žmonių – per 1200. Jų poreikiams užtikrinti ir numatyta stacionaraus maniežo statyba.

Kita ne mažiau svarbi priežastis šiam procesui paskubinti yra tai, jog maniežo pastatymą iš tikslinių europinių lėšų finansuotų Vyriausybė. Planuojama, jog tam reiktų 3 mln. eurų.

Yra planuojama apie 10 tokių objektų Lietuvos mastu ir Klaipėda galėtų pretenduoti į lėšas. Planuojama, kad kasmet Lietuvai būtų skiriama apie 2 mln. eurų”, – sakė R. Zulcas.

Prieš balsavimą tarp komiteto narių kilo nesutarimų ir net priekaištų administracijai dėl esą skubotai stumiamo neparengto projekto.

Judita Simonavičiūtė išreiškė abejonę, ar užteks pinigų iš ministerijos lėšų maniežui pastatyti, priminusi, jog taip buvo žadama ir Futbolo mokyklos atveju, bet paaiškėjo, jog savivaldybė turėjo pakloti nemažai biudžeto lėšų.

„Ar kitos sporto šakos be futbolo nebeegzistuoja Klaipėdos mieste? (…) Tokiems objektams atsirasti minimum nuo idėjos reikia apie 10 metų. Nė vieno objekto Klaipėdos mieste neatsirado greičiau. Įvertinant tai, kad mes jau turim pakankamai sportinių objektų suplanuotų ir tai, kad žmogiškųjų resursų trūkumas Klaipėdos miesto administracijoje yra milžiniškas, todėl tie objektai, kurie suplanuoti, nevykdomi, tai šitoj vietoj bandoma įlįsti pro rakto skylę ir futbolą padaryti išskirtiniu”, – teigė ji, siūliusi visas procedūras daryti pagal planą, neskubant.

Vidmantas Dambrauskas prisipažino nežinantis, ką jam daryti ir už ką balsuoti.

„Jei šitam maniežui būtų skiriamos ministerijos lėšos, tai aš prabalsuočiau už, bet kas man gali garantuoti, kad nebus kitaip?” – retoriškai klausė jis.

Pasak Alinos Velykienės, „šis objektas iškrito iš lempos”.

„Savivaldybė negali iš jėgos pozicijos nusimatyti sau kitokių sąlygų teritorijų planavimo, o skelbti architektūrinį konkursą taip, kaip privaloma daryti”, – teigė ji, pridūrusi, jog jei tokį objektą statytų privatus investuotojas, jis privalėtų tokį konkursą skelbti. Esą be architektūrinio konkurso bus pastatyta „didžiulė dėžė”.

Elida Mantulova teigė, jog „estai turi daug baisių dėžių” ir tuos objektus stato be jokių architektūrinių konkursų, užtat „kiekvienam kaime turi po baseiną”. Jos teigimu, lengvų konstrukcijų objektui su aiškiais parametrais architektūrinis konkursas nebūtinas, jis tik pabrangintų projektą.

Pasak Viktoro Senčilos, maniežas „miestui labai reikalingas ir reikėtų šia galimybe pasinaudoti”.

Jam pritarė ir Andrius Petraitis, priminęs, jog mieste nėra nė vieno privataus verslo pinigais pastatyto futbolo objekto, tad esą reikia tik džiaugtis, kad savivaldybės administracija imasi tokios iniciatyvos.

Dar kiek pasiginčiję, balsų dauguma komiteto nariai visgi pritarė pasiūlytam projektui – prieš balsavo tik J. Simonavičiūtė ir A. Velykienė.

Tačiau tam dar turės pritarti miesto taryba.

INFORMACIJA

Planuojama, jog dengtas futbolo maniežas turėtų 1500 vietų ir atitiktų minimalius LFF A lygos varžybų reikalavimus, aikštės dydis siektų 105 m x 68 m.

Naujuoju maniežu galėtų naudotis ne tik uostamiesčio futbolo klubai, varžybose dalyvaujančios komandos, bet ir šalia esančių Pempininkų rajono mokyklų mokiniai ar kiti pietinės miesto dalies futbolo mėgėjai. Maniežą prižiūrėtų Klaipėdos sporto bazių valdymo centras.

Vieta maniežui numatyta Baltijos pr., šalia „Baltijos” gimnazijos.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Gru 01 07:50

Dėl dengto futbolo maniežo - išimtis
https://ve.lt/sportas/del-dengto-futbol ... zo-isimtis

Klaipėdoje, Pempininkų mikrorajone, prie „Baltijos“ gimnazijos, planuojant ir projektuojant dengtą futbolo maniežą, siūloma netaikyti architektūrinių konkursų organizavimo nuostatų. Šį klausimą Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdyje pristatęs Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus vyriausiasis patarėjas Ričardas Zulcas sakė, kad miestui tai būtų nauda ne tik laiko, bet ir pinigų atžvilgiu.

„Būtų galima gauti Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos dalinį finansavimą Vyriausybės VIP programoje. Klaipėda galėtų pretenduoti į tam tikrą lėšų dalį“, - paaiškino R. Zulcas.

Visgi posėdyje užvirė abejonės, ar reikia taip viską skubinti ir kaip atrodys šis objektas be architektūrinio konkurso organizavimo.

„Aš pats asmeniškai apvažinėjau mokyklų sporto sales. Vienur - pelėsis, kitur per sprindį neužsidaro langas. Gal mokyklų sporto sales reikėtų tvarkyti? Jei šis objektas statomas iš ministerijos lėšų, tada aš už, jei už miesto biudžeto lėšas - aš prieš“, - kalbėjo Tarybos narys Vidmantas Dambrauskas.

Posėdyje nuskambėjo ir pasisakymų bei klausimų, kaip sudėliojami prioritetai ir kodėl Šviesos gatvėje jau suprojektuota sporto salė nustumiama į šoną ir planuojami kiti objektai.

Galiausiai po balsavimo buvo pritarta, kad dengtam futbolo maniežui nebūtų taikomi architektūrinių konkursų organizavimo nuostatai.

Skaičiuojama, kad dengto futbolo maniežo statybos apsieis per 3 milijonus eurų.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Gru 01 07:51

Dėl dengto futbolo maniežo - politikų žalia šviesa
https://ve.lt/sportas/del-dengto-futbol ... lia-sviesa

Klaipėdos miesto taryba pritarė, kad Klaipėdoje, Pempininkų mikrorajone, prie Baltijos gimnazijos, planuojant ir projektuojant dengtą futbolo maniežą, būtų padaryta išimtis - nereikėtų taikyti architektūrinių konkursų organizavimo nuostatų.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus vyriausiojo patarėjo Ričardo Zulco, toks sprendimas padėtų sutaupyti maždaug metus laiko ir galėtų pretenduoti į Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos dalinį finansavimą Vyriausybės VIP programoje.

Skaičiuojama, kad dengto futbolo maniežo statybos atsieis per 3 milijonus eurų. Tikimasi, kad jis Klaipėdoje galėtų būti pastatytas jau 2024 metų pabaigoje.

Pasak R. Zulco, rekonstruotame Futbolo mokyklos ir atvirų aikštynų komplekse Paryžiaus Komunos gatvėje šiuo metu ugdomi 770 vaikų ir jaunuolių ir jis nevisiškai išsprendžia šios prioritetinės miesto sporto šakos poreikius.

„Poreikis mieste yra apie 1 200. Tokio objekto atsiradimas išspręstų Klaipėdos futbolo problemas“, - pabrėžė R. Zulcas.

Teigiama, kad tarp galimų dengto futbolo maniežo naudotojų galėtų būti Klaipėdos futbolo klubai, dalyvaujantys profesionaliose lygose; komandos (13-17 m.), dalyvaujančios oficialiuose Lietuvos čempionatuose, „WellKid“ čempionatuose dalyvaujančios komandos, Pempininkų rajono bendrojo ugdymo mokyklų mokiniai bei kiti pietinės miesto dalies futbolo mėgėjai.

Atsižvelgiant į futbolo sporto šakos infrastruktūros plėtros poreikius yra siūloma statyti stacionarų futbolo maniežą, kuris atitiktų bent minimalius Lietuvos futbolo federacijos (LFF) A lygos varžybų vykdymui keliamus reikalavimus: aikštės dydis - 105 m x 68 m; sėdimų vietų žiūrovams - 1 500 (UEFA ir A lygos varžyboms).

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Naujienos

2021 Gru 26 14:21

Jeigu pamenate, prieš mėnesį įkelinėjau atnaujintas stadionų kategorijas iš LFF ir tenai buvo įvardytas naujas maniežas Vilniuja. Tada dar suabejojau ar čia apie Narbuto projektą taip jau žinoma, bet dabar išlindo tikrasis oficialus.

Vilniuje ketinama įrengti dar vieną pripučiamą futbolo maniežą
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... lo-manieza

Sostinėje ketinama įrengti dar vieną pripučiamą futbolo maniežą, tam planuojama skirti iki 3 mln. eurų. Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas informavo BNS, kad maniežas bus įrengiamas Žirmūnų gimnazijos sporto aikštyno vietoje.

„Objekte vietoj dabartinio sporto aikštyno atsiras ne tik standartinio dydžio dirbtinės dangos futbolo aikštė, bet ir krepšinio aikštelė, tinklinio aikštelė, bėgimo takas bei naujas pastatas, kuriame bus įrengtos rūbinės, dušai, tualetai, komandų pasitarimų salytės“, – teigė vicemeras.

Jo teigimu, pirkimas rangos darbams dar nėra paskelbtas – jį ketinama skelbti kitąmet, todėl galutinė kaina kol kas nėra žinoma, tačiau objektui numatoma skirti iki 3 mln. eurų.

Šiuo metu sostinėje yra du pilnų matmenų pripučiami futbolo maniežai – vienas dengia Pilaitės gimnazijos futbolo aikštę, kitą įrengusi Baltijos futbolo akademija.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Gru 30 20:10

Augantis Klaipėdos rajonas 2021-uosius išlydi su įgyvendintų darbų gausa
https://klaipeda.diena.lt/naujienos/kla ... sa-1057425

Paveikslėlis

Baigiamas pirmasis futbolo stovyklavietės prie Gargždų karjero statybos etapas. Jau įrengtos 3 futbolo aikštės, tinklinio aikštelės, mobilūs pastatai, inžineriniai tinklai, pontoninis lieptas, sutvarkyta dalis aplinkos.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Sau 07 02:16

Čia senas, 25 vasario, 2021.

Prie Gargždų karjerų – tarptautinė futbolininkų stovyklavietė
https://gargzdai.lt/prie-gargzdu-karjer ... yklaviete/
Agnė Adomaitė

Gargždai jau nuo seno tituluojami futbolo miestu, tad neatsitiktinai gimė ambicingas planas – Gargždų karjerų teritorijoje įrengti 300 vietų sporto stovyklą su futbolo ir tinklinio aikštynais, maudykla, poilsio nameliais, konferencijų bei maitinimo patalpomis.

VšĮ „Gargždų futbolas“ neabejoja šio projekto sėkme, mat vaikų, norinčių siekti aukštumų futbolo aikštėje, nestinga ne tik Lietuvoje, tad stovykla būtų tarptautinė. Apleistoje teritorijoje įrengta stovyklavietė su sportine baze prie Gargždų karjerų būtų ne tik dar vienas traukos objektas sportuojantiesiems, tačiau kartu reprezentuotų Gargždus, pagražėtų miesto prieigos. Pirmajam etapui įgyvendinti gauta 170 tūkst. Eur ES lėšų.

Vyksta pirmojo etapo darbai

Vieta, kurioje numatyta stovykla, yra valstybei priklausančioje teritorijoje. Ji driekiasi važiuojant Gargždų J. Basanavičiaus gatve sodų link, Kulių kaime, šalia karjerų. Už 20 tūkst. Eur (Savivaldybės biudžeto lėšos) techninį projektą parengė UAB „Neoforma“.

Šiuo metu buvusioje karjerų apleistoje teritorijoje vykdomi žemės darbai, baigiami įrengti inžineriniai tinklai, teritorija ruošiama aikštynų įrengimui. Įgyvendinant pirmąjį darbų etapą bus įrengtos 3 natūralios dangos futbolo aikštės, 4 tinklinio aikštelės. Taip pat bus įrengtas apšvietimas, tiltelis bei įsigyti 8 higieninės paskirties mobilūs statiniai su sanitariniais mazgais bei persirengimo vietomis.

„Gargžduose statoma tarptautinė futbolininkų stovyklavietė leis užtikrinti didesnį vaikų užimtumą bei plėtoti ne tik vietinį, bet ir tarptautinį sporto turizmą“, – įsitikinęs Klaipėdos rajono meras B. Markauskas.Pirmojo etapo darbų rangovas – UAB „Jakaita“. Bendrovės vadovas Darius Jakaitis užtikrino, kad darbai vyksta pagal planą. „Kol dar nebuvo didžiųjų šalčių, nutiesėme inžinerinius tinklus, vyko grunto sukėlimo darbai būsimoje aikštynų teritorijoje, šių darbų jau atlikome 80 proc. Karantinas projekto nestabdo, laikomės visų reikalavimų, saugome sveikatą“, – kalbėjo medsėdiškis D. Jakaitis. UAB „Jakaita“ jau turi 15 metų patirtį žemės kasimo, lyginimo srityje. „Būtent tokių aikštynų įrengimas mums gana naujas, tačiau turint patirties, praktikos, tai sunkumų nesudaro“, – sakė rangovas.

Eigą lems finansavimas

„Šiemet planuojama užbaigti pirmąjį projekto etapą. Klaipėdos rajono gyventojai mėgsta sportą. Šis naujas ir unikalus objektas suteiks dar daugiau galimybių tobulėti tiek jauniesiems, tiek suaugusiems sportininkams. Be to, ši sporto bazė leis užtikrinti didesnį vaikų užimtumą bei plėtoti ne tik vietinį, bet ir tarptautinį sporto turizmą“, – įsitikinęs Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

VšĮ „Gargždų futbolas“ direktorius R. Mikalauskas tvirtina, jog tokios sportinės bazės poreikis juntamas jau seniai: sulaukiama skambučių iš Latvijos, Lenkijos.Pirmojo etapo darbų vertė siekia 600 tūkst. eurų. Iš jų 400 tūkst. Eur – Savivaldybės biudžeto lėšos, 170 tūkst. Eur – Europos Sąjungos, 30 tūkst. Eur – Valstybės biudžeto. Pasibaigus pirmajam etapui bus galima pradėti rengti treniruotes sportininkams.

Tolimesnė projekto eiga priklausys nuo finansavimo, kurio šaltinių bus ieškoma. Iš viso yra numatyti penki etapai. O darbų kaina tiksliai bus žinoma tik įvykus rangovo pirkimo procedūroms. Iš viso bus įrengtos 5 futbolo aikštės, taip pat stovykloje numatyta įrengti maudyklą, konferencijų bei maitinimo patalpas, poilsio namelius, registratūrą ir kitą apgyvendinimui reikalingą infrastruktūrą.

Poreikį jaučia seniai

VšĮ „Gargždų futbolas“ direktorius Rimantas Mikalauskas teigia, jog širdis džiaugiasi, kad pradėti stovyklavietės įrengimo darbai ir mintys po truputį materializuojasi. „Tikime šio projekto sėkme, turime daug sportuojančių vaikų, juolab kad stovykloje bus priimami ir atvykstantieji tiek iš kitų Lietuvos miestų, rajonų, tiek iš užsienio. Esu ne kartą sulaukęs skambučių ir iš Lenkijos, Latvijos futbolo klubų atstovų. Tokį poreikį jaučiame jau seniai. Be to, apleistoje teritorijoje sukūrus infrastruktūrą pagražėtų ir Gargždų miesto prieigos“, – atkreipė dėmesį R. Mikalauskas. Anot jo, svarbiausia, kad projektą pavyktų įgyvendinti iki galo ir atidaryti stovyklą.

VšĮ „Gargždų futbolas“ ugdytinio Kajaus mama Silvija Šilinskė įsitikinusi, kad šios stovyklavietės įrengimas būtų tikra dovana gargždiškiams: „Jau tiek metų laukiame Gargžduose daugiafunkcio sporto centro su baseinu, tačiau jo kaip nėra – taip nėra. Tad jei pavyktų futbolo stovyklavietės projektas, tai būtų puiku. Vaikams sudaryti tinkamas sąlygas sportuoti labai svarbu: kuo daugiau motyvuoto jaunimo – tuo daugiau naudos mūsų šaliai. Kiek investuosime, tiek ir turėsime.“

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Sau 20 03:32

Radviliškio savivaldybė nutarė sunaikinti (rekonstruoti) Baisiogalos pilnų matmenų stadioną ir jo vietoje įrengti sovietinių matmenų aikštę + krepšinio, teniso ir kiemo žaidimų aikšteles vietinei gimnazijai.
https://www.radviliskis.lt/popup2.php?r ... e_id=17153
https://www.radviliskis.lt/get_file.php ... dTZ1o1NmI=

Grįžti į