Įvairios bazės

Moderatorius: Respublik

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Sau 22 02:01

Pilaitės kupolą gelbės nuo pūgos: Vilniaus savivaldybė kviečia Pilaitės bendruomenę prisidėti
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... -prisideti

Vilniaus miesto savivaldybė ir „Active Vilnius“ komanda kviečia vietos bendruomenę į talką Pilaitės futbolo manieže – jos metu bus kasamas sniegas nuo futbolo aikštę dengiančio kupolo ir aplink jį.

„Pernai turėjome skaudžią pamoką, kai dėl susidariusios sniego kišenės Pilaitės futbolo maniežo kupolas suplyšo. Šiemet ėmėmės papildomų priemonių kupolo saugumui užtikrinti, tačiau kritulių kiekis per paskutines dvi dienas yra didžiulis, tad prašome ir bendruomenės pagalbos“, – sako Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Pilaitės futbolo maniežo priežiūrą iš Pilaitės gimnazijos perėmusi „Active Vilnius“ komanda šiemet čia atliko papildomą visų įrenginių reviziją ir techninę analizę. O esant ekstremalioms sąlygoms, maniežo priežiūrai samdomi aukštalipiai, kurie rūpinasi sniego nuvalymu nuo kupolo viršaus. Vis dėlto, didelės pusnys spaudžia kupolą ir iš šonų, todėl reikalinga bendruomenės pagalba, nukasant šias sniego sankaupas.

Talka vyks šeštadienį – sausio 22 d., 10 val., adresu Įsruties g. 3. Joje dalyvauti jau sutiko Pilaitės futbolo manieže besitreniruojančio futbolo klubo „Ataka“ komanda ir Pilaitės gimnazijos bendruomenės nariai, tačiau darbas kasant sniegą – sunkus, todėl papildomų rankų vis dar labai reikia. Didžiąją dalį reikiamo inventoriaus parūpins talkos organizatoriai, tačiau dalyvių taip pat prašoma atsinešti ir savo turimus įrankius sniegui kasti.

„Mes visada kartojame gyventojams, kad Vilnių pirmiausia kuria vilniečiai. Ir šiuo atveju tai yra mūsų visų sporto erdvė, todėl visų indėlis į jos išlaikymą ir išsaugojimą yra labai svarbus. Galų gale – nors pirminis tikslas – susidoroti sus stichijos pasekmėmis, kartu tai ir proga susitelkti bendruomenei“, – susiburti kviečia „Active Vilnius“ direktorius Gintas Teslia.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Sau 22 03:29

BFA irgi

Kviečiame į TALKĄ ir prašome bendruomenės pagalbos!
BFA arena dėl sniego vėl atsidūrė ekstremalioje padėtyje: vienoje pusėje susikaupė virš 1.5 m aukščio pusnys, kurios spaudžia arenos šonus. Kviečiame rytoj (01.22) nuo 10.00 val. į bendruomenės talką, kurioje bendromis jėgomis bandysime gelbėti areną. Adresu D. Gerbutavičiaus g. 9 atvykite visi, kas galite, be jūsų pagalbos neišsiversime! Kas turite, prigriebkite kastuvus! Labai visų lauksime, kasimo darbai bus organizuojami šiandien ir rytoj.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Sau 25 10:14

Pasimokyta iš praėjusių metų klaidų: Pilaitės bendruomenė apsaugojo futbolo maniežą
https://www.15min.lt/verslas/naujiena/k ... 73-1631670

Vilniaus miesto savivaldybei pakvietus gyventojus į pagalbą šalinant sniego sankaupas aplinkui pripučiamą Pilaitės futbolo maniežą, į savanorišką akciją susirinko kelios dešimtys Pilaitės bendruomenės narių, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Esame labai dėkingi šiems žmonėms už bendruomeniškumą. Oro sąlygos tikrai buvo neeilinės ir darbuotojai nebespėjo valyti kupolo prieigų. Tačiau tokiose situacijose visuomet labai malonu matyti, kad vilniečiai patys jaučiasi tokių objektų šeimininkais, juos saugo ir puoselėja“, – pranešime spaudai cituojamas Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Teigiama, kad maniežo prižiūrą vykdanti įstaiga „Active Vilnius“, prieš sezono pradžią atliko techninę kupolo ekspertizę, patikrino įrangos būklę. Šiuo metu kupolu rūpinasi 6 darbuotojai, o prireikus pašalinti sniego sankaupas nuo kupolo viršaus darbus atlieka specialiai tam samdomi aukštalipiai.

Futbolo kupolas Pilaitėje duris atvėrė 2020-ųjų rugpjūtį, jo pastatymo kaina siekė apie 2,1 mln. eurų, iš kurių 600 tūkst. skyrė Vyriausybė, o dirbtinę veją pagal UEFA programą suteikė Lietuvos futbolo federacija.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Sau 26 04:54

Vilniaus miesto savivaldybė skelbia, kad ateinantį sezoną Vilniuje planuoja papildyti sporto infrastruktūros žemėlapį dar dviem visus metus veiksiančiais futbolo aikštynais. Per šiuos metus planuojama pradėti vieno šildomo futbolo aikštyno įrengimo darbus ir dar vieno pripučiamo maniežo statybą.
https://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/ ... o-22141760

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Sau 28 09:25

Viceministro dėmesio centre – Rokiškio sporto objektai
https://www.grokiskis.lt/aktualijos/vic ... o-objektai

Anot mero, sutarta atnaujinti senojo stadiono rekonstrukcijos projektą.

„Priminsiu, jog projektas buvo parengtas prieš penkerius metus, tačiau jame nebuvo suprojektuotas net apšvietimas, nekalbu apie pritaikymą neįgaliesiems“, – pasakoja R. Godeliauskas.

Anot mero, kitais metais planuojama ieškoti galimybės gauti dalinį finansavimą ir šiam sporto objektui.
---

Dabat man visai nebeaišku :?:
Rokiškis

Sudarytos sutartys dėl Rokiškio KKSC stadiono rekonstrukcijos, prailginant stadioną iki pilnų matmenų. Stadionas išliks natūralios dangos, bus įrengta 200 vietų tribūna. Turi užbaigti iki šių metų lapkričio.
Sutartys sudarytos su jungtinės veiklos grupe UAB "Rokmelsta" ir UAB "STAMELA", I dalis - 518 969,00 eur su PVM, II dalis - 71 692,50 eur su PVM.
Įdomu tiktai tai, kad rekonstrukcija planuota 2015-16 metais... Negaudavo pinigų?

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Sau 29 06:57

300 tūkst. eurų planuojama išleisti kartu su ES lėšomis finansuojamo projekto „Stovyklavietės įrengimas Gargždų karjerų teritorijoje“ įgyvendinimui.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Vas 03 08:47

2022 m. Vilniaus miesto savivaldybė sportui skirs 21 mln. eurų
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... 1-mln-euru

Vilniaus miesto savivaldybė sporto sričiai šiemet numatė 21 mln. eurų. Lėšas planuojama panaudoti sporto infrastruktūros plėtojimui, aikštynų prie mokyklų ir darželių atnaujinimui, taip pat įvairių sporto projektų finansavimui, rašoma pranešime žiniasklaidai.

3,4 mln. savivaldybė skirs didelės reikšmės objektų vystymui. Šiemet bus užbaigtas legendinės gimnastikos salės Kauno g. ir Žemynos progimnazijos krepšinio salių komplekso įrengimas. Taip pat planuojama pradėti dviejų naujų futbolo aikštynų įrengimą Žirmūnuose ir Justiniškėse. Pirmasis aikštynas iškils Žirmūnų gimnazijos pašonėje. Futbolo aikštę dengs pripučiamas kupolas. Antrasis bus įrengtas Mykolo Biržiškos gimnazijos stadione. Ši futbolo aikštė bus šildoma, tad kaip ir dengto aikštyno atveju, ji bus tinkama naudoti ir šaltuoju metų laiku. Stadione taip pat bus rekonstruotas bėgimo takas, įrengtos krepšinio ir tinklinio aikštelės, persirengimui skirtos patalpos.

Šiemet pradedami Žirmūnų lengvosios atletikos maniežo projektavimo darbai, ruošiamasi Žirmūnų irklavimo bazės ir Pilaitės baseino projektavimo darbų pirkimui. Ketinama užbaigti Vilniaus ledo arenos techninį projektą.

Tęsiant dar 2020 m. pradėtus darbus, 5,3 mln. eurų numatyta skirti mokyklų aikštynų atnaujinimui. Už šias lėšas planuojama užbaigti darbus Maironio progimnazijoje ir atnaujinti aikštynus dar 12 mokyklų. Numatyta rekonstruoti Simono Daukanto, Žemynos, Spindulio, Jono Pauliaus II-ojo progimnazijų stadionus, Salininkų, Žemynos, Senvagės gimnazijų, taip pat Sofijos Kovalevskajos progimnazijos ir gimnazijos aikštynus bei sporto infrastruktūrą Lazdynų vidurinės mokyklos Liudvinavo padalinyje, Pavilnio pagrindinėje mokykloje, VGTU licėjuje bei Gabijos gimnazijoje ir progimnazijoje. Šie stadionai papildys dar 22 aikštynų, atnaujintų 2020-2021 m., gretas. Dar 100 tūkst. eurų bus skirti sporto erdvių įrengimui prie ikimokyklinio ugdymo įstaigų. Šiais metais planuojama sukurti dirbtinės dangos aikšteles prie 10 sostinės darželių. Aikštelės užimtų maždaug 150 kvadratinių metrų ir galėtų būti naudojamos ne tik šiltuoju metų laiku, bet ištisus metus.
Išbrango ^ per 2 mėnesius
Kitais metais aikštynų atnaujinimui Vilniaus miesto savivaldybė planuoja skirti apie 4,4 mln. eurų <...> planuoja atnaujinti dar 13.
Dėmesio sulauks ir įvairūs sporto projektai. 3,5 mln. bus suteikta profesionalių sporto klubų projektams įgyvendinti. 810 tūkst. atiteks įvairių sporto organizacijų iniciatyvoms, didinančioms vilniečių fizinį aktyvumą, sporto renginiams ir inventoriaus įsigijimui. Savivaldybė planuoja kad finansavimą galėtų skirti maždaug 200 iniciatyvų. Tęsinio sulauks ir keletą metų iš eilės vykdoma antrokų mokymo plaukti programa. Jai įgyvendinti sostinė numatė per 300 tūkst. eurų.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Vas 03 08:55

Savivaldybės nereikia mokyti pasigirti - ten, kur yra įrengiami futbolo matmenys nurodoma "futbolo aikštynai", o kur dvigubai tiek pat pinigų išleidžiama tiktai 1-8 klasėms tinkamiems poreikiams jau vartojama "stadionai".

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Vas 07 09:15

Giname savo tvirtovę nuo sniego
Kaip anksčiau kariai gindavo ir saugodavo savo pilis, taip ir mūsų futbolininkai, treneriai visą savaitę pasitelkę kastuvus saugo BFA arena nuo sniego pavojų.
Darbo padaryta tikrai daug, beveik atkasti visi arenos šonai, šaunuoliai mūsų vyrukai!

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Vas 08 19:30

Ketvirtadienį Šiaulių miesto taryba patvirtino 2022 metų biudžetą ir trejų metų strateginį veiklos planą. Nors didžioji dauguma Tarybos narių pritarė šimtamilijoninio miesto iždo išdalijimui, buvo išsakyta daug mieste susiklosčiusių problemų.

Savivaldybė neseniai įvertino miesto stadionų būklę ir sudarė eilę jiems atnaujinti. Tačiau pagal skirtas lėšas pirmas renovacijos sulauks 11-as eilėje esantis stadionas, antrasis – trečias eilėje. „Čia panašu į politinius užsakymus“, – sakė E. Žakaris.
https://www.skrastas.lt/aktualijos/mies ... ar-daugiau

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Vas 24 19:10

LFF generalinio sekretoriaus E. Stankevičiaus teigimu, šiemet LFF ketina investuoti 2 393 215 eurų į 12 šalies sporto infrastruktūros projektų: 1 200 000 eurų bus skirta dirbtinų aikščių dangų įrengimui net 10-yje Lietuvos miestų, 193 215 eurų bus investuota į Vilniaus futbolo stadiono ir 1 000 000 eurų į Kauno treniruočių centro infrastruktūros gerinimą.
https://lff.lt/news/13233/vu-tyrimas-pe ... -mln-euru/
Įdomu dirbtinos aikštės čia gal kariniai/humanitariniai įrenginiai...

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Kov 19 16:08

Jau rengia dengto futbolo maniežo investicinį projektą
https://www.atviraklaipeda.lt/2022/03/0 ... -projekta/

Klaipėdos savivaldybė pasirašė 3 509 eurų sutartį dėl investicijų projekto dengto futbolo maniežui parengimo. Investicinio projekto, kurį iki kovo 28 dienos turi parengti UAB „Nacionalinių projektų rengimas”, užduoties turinys viešai neskelbiamas.

Klaipėdos miesto taryba praėjusių metų lapkritį pritarė Savivaldybės administracijos pasiūlymui dengto futbolo maniežą statyti nerengiant architektūrinio konkurso, o perkant ekonomiškai naudingiausią projektavimo paslaugą.

Maniežą planuojama statyti Baltijos prospekte, šalia „Baltijos” gimnazijos. Pernai savivaldybė tikino norinti pastatyti jį 2024 metais. Planuojama, jog tam iš viso reikės 3 mln. eurų, o iš Vyriausybės tikimasi gauti apie 2 mln. eurų.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Bal 03 19:27

Prieš naują sporto aikštyną stojo piestu
https://sekunde.lt/leidinys/sekunde/ger ... skandalas/
Inga Kontrimavičiūtė, Lina Dranseikaitė

Priemiestinei Dembavos gyvenvietei atsirado galimybė turėti išskirtinį sporto aikštyną – visus reikalavimus atitinkantį futbolo stadioną, krepšinio aikštelę ir net dvi teniso kortų aikšteles su dirbtine danga ir visa tam reikalinga infrastruktūra.

Pagal tą patį projektą stadionai būtų atnaujinti ir Raguvos, Paįstrio ir Smilgių gyvenvietėse. Iš viso šiam projektui numatoma skirti apie pusantro milijono eurų.

Atrodanti graži idėja vis dėlto neišvengė skandalo. Net 190 Dembavos gyventojų Panevėžio rajono savivaldybei įteikė prašymą išsaugoti kalniukus vaikams.

Apie tai išgirdę jų kaimynai kraipo galvas. Mat tie patys parašų rinkimo iniciatoriai prieš keletą metų taip pat kaišiojo pagalius į ratus, kad dabar jų ginami kalniukai neatsirastų.

Nors Panevėžio rajono savivaldybė Sporto rėmimo fondui jau pateikusi paraišką Dembavoje vietoj dabar esančio stadiono ir vaikų žaidimų erdvės įrengti modernų futbolo, krepšinio, teniso aikštyną, atsirado manančiųjų, kad dembaviškiams reikia ne šito.

Pažadai neįtikino

Vienas tokių kovotojų – buvęs politikas ir žemės ūkio bendrovės „Karužiškiai“ vadovas Rimas Girštautas. Kodėl, jo akimis, kone pusę milijono investicijų sulauksianti sporto erdvė Dembavoje nereikalinga, išgirsti nepavyko – dvi dienas iš eilės R. Girštautas nekėlė telefono.

Kartu su juo parašų rinkimo akciją organizavęs dembaviškis Edmundas Sakalauskas teigė, kad pagrindinė problema, jog rengiant stadioną bus naikinami vaikų pamėgti kalneliai, o šalia jų esanti vaikų žaidimo aikštelė iškeliama į kitą vietą.

Pasak dembaviškio, ant tų kalnelių žiemą net knibžda vaikų. Tiesa, jis sutinka, kad kalneliai nėra saugūs.

„Be abejo, nėra saugu taip, kaip buvo padaryta. Trasa nuo kalno išlieta iš betono, tad nesaugi, traumų tikimybė labai didelė. Be to, žiemą nusileidus rogutėmis vaikai čiuožia tiesiai į gatvę. Vis dėlto tai traukos centras, kuris labai reikalingas bendruomenei“, – tvirtino E. Sakalauskas.

Nors jis pats dalyvavo Panevėžio rajono savivaldybėje surengtoje diskusijoje dėl šio projekto ir išgirdo patikinimą, kad kalnelius bendruomenė turės, tačiau jiems bus ieškoma kitos vietos, dembaviškio tokie pažadai neįtikino.

„Tie kalneliai naikinami, nes netelpa stadionas. Bet nėra numatyta konkrečių vietų, kur galėtų būti kiti įrengti. Žodinis patikinimas nieko nereiškia“, – teigė E. Sakalauskas.

Pasak E. Sakalausko, kiek jis bendravęs su dembaviškiais, didžioji dalis nė negirdėjo apie gyvenvietėje planuojamą projektą. Tad, jo teigimu, žmonės neturėję galimybės pasisakyti, ko jie išties nori. E. Sakalausko nuomone, Savivaldybės ir nepriklausomų ekspertų parengtas projektas nėra geras. Mat bus iškelta vaikų žaidimo aikštelė – jai numatyta tik apie 100 kv. m erdvė. Taip pat jis pasigedęs veiklų, kurios būtų patrauklios tiek ūgtelėjusiems vaikams, tiek paaugliams. Naujam futbolo stadionui ir krepšinio aikštelei E. Sakalauskas neprieštarautų, bet teniso aikštynai jam pasirodė visai nereikalinga investicija.

„Tenisui numatytos net dvi aikštės. Pats esu mėgėjas žaisti tenisą, bet tai nėra masinis užsiėmimas, tai rimtų treniruočių reikalaujantis sportas. Paaugliai ten tikrai nežaistų. Tokia erdvė galėtų būti panaudota kitaip. Nežinau, kas tai galėtų būti, bet erdvė išnaudojama netinkamai“, – projektą kritikavo E. Sakalauskas.

Dembavos bendruomenės veikloje jis pats nedalyvauja. Vyras sako, kad ten vykstančios diskusijos jam nepatinka. Tiesa, E. Sakalauskas linkęs savo kategoriškumus patraukti į šoną su sąlyga, jeigu pats Velžio seniūnijos, kuriai priklauso Dembava, seniūnas Andrius Viržaitis įrodytų, jog moka žaisti tenisą.

„Kai buvome Savivaldybėje, A. Viržaitis labai gynė teniso aikštelių idėją, sakė, kad turėdami dvi aikšteles galėsime rengti teniso turnyrus. Toks jausmas, kad tai prestižo dalykas. Mielai pakviesčiau seniūną į teniso aikštelę, labai norėčiau pamatyti, ar jis turi bent bendrą supratimą apie šį žaidimą. Jeigu aš laimiu, tuomet ieškome kitų sprendimų, kaip kitaip išnaudoti teniso aikštynams paskirtus plotus, o jeigu pralaimiu, sutikčiau svarstyti teniso aikštelės reikalingumą“, – į sportinę dvikovą seniūną kviečia E. Sakalauskas.

A. Viržaitis, išgirdęs apie pasiūlymą išsitraukti teniso raketę, tikino žaisti tikrai mokantis, bet į tokias avantiūras nesivelsiantis.

„Juk niekas dar neaišku, dar net finansavimas projektui negautas. Kaip vaikų žaidimai. Juokinga, kai bandoma arklį pastatyti prieš vežimą. Tenisą žaisti moku, bet šou tikrai nerengsiu“, – teigė Velžio seniūnas.

Anot jo, tai ne pirmas kartas, kai E. Sakalauskas su R. Girštautu prieštarauja bendruomenės idėjoms. Seniūnas tikina, jog teniso kortus bus galima panaudoti ne visai pagal paskirtį – dirbtine specialia danga dengtuose aikštynuose vaikai ir paaugliai tikrai galės žaisti kvadratą, kitus judriuosius žaidimus.

„Prieštarauja tiesiog iš principo, todėl kyla nereikalingas šaršalas. Kai tik žinosime, kad gavome finansavimą, tuomet su visa bendruomene ir spręsime, ką daryti. Bus taip, kaip norės didžioji dalis gyventojų, juk viskas tik dėl žmonių ir daroma“, – sakė A. Viržaitis.

Pinigai gali nuplaukti

Dembavos bendruomenės pirmininkas Valentinas Gylys taip pat teigė, kad kol kas paruoštas tik projektinis pasiūlymas tam, kad bent preliminariai būtų galima apskaičiuoti sąmatą.

Anot jo, nuogąstavimai, kad bendruomenė nebeturės vaikų lauko erdvės, – visiškai nepagrįsti. Projekte numatyta, kad vaikų žaidimo aikštelė bus perkelta į kitą vietą tame pačiame sklype. Kalnelių išsaugojimo būtinumas, pasak pirmininko, pastebėtas per vėlai, tačiau tai nesunkiai pataisoma.

„Triukšmas kilo todėl, kad vienas asmuo pastebėjo, jog projektiniame pasiūlyme nebeliko kalnelių. Tiek bendruomenė, tiek pati Panevėžio rajono savivaldybė pažadėjo, kad kalneliai bus išsaugoti, tik kitoje vietoje. Bet žmonės vis tiek nusiteikę kovoti“, – dėl keliamo triukšmo stebisi V. Gylys. „Tai tikrai geras projektas, bet dėl reikalavimo išsaugoti kalniukus galimybė Dembavai turėti naują modernią erdvę aktyviai leisti laisvalaikį gali tiesiog nuplaukti“, – būgštauja V. Gylys.

Jam prieštaraujantieji turėjo galimybę visuotiniame Dembavos bendruomenės susirinkime išsakyti savo nuomonę ir pasiūlymus.

Amžinieji kovotojai

Dembavoje gyvenanti Panevėžio rajono tarybos narė, buvusi Dembavos bendruomenės pirmininkė Daiva Juodelienė teigia pati buvusi iniciatorė, kad atsirastų kalneliai, dėl kurių dabar užvirė toks triukšmas. Ji gerai pamena, kad tuomet kartu su vietos veiklos grupe parengtas projektas taip pat sulaukė kritikos ir nepasitenkinimo. Paradoksalu, kad piestu prieš tokių kalnelių atsiradimą tada stojo dabar už jų išsaugojimą kovojantis buvęs politikas R. Girštautas.

„Tuomet R. Girštautas taip pat rinko parašus, kad tokie kalneliai neatsirastų. Buvau nuteikinėjama prieš visą bendruomenę, kaip čia bus blogai, kaip vaikai ant tokių kalnelių susižalos, kaip neracionaliai bus panaudoti valstybės pinigai, o dabar pradeda verkti, kad kalneliai jau yra gėris ir juos žūtbūt reikia išsaugoti. Ir pikta, ir juokinga, kaip žmonės nori dėmesio“, – rėžė D. Juodelienė.

Anot jos, iš tiesų jokios problemos net nėra: jeigu projektas bus laimėtas, kalnelius bus galima suformuoti bet kur kitur.

„Kai kalbame apie sportuojančią, sveiką bendruomenę ir atsiranda tokių, kurie ima prieštarauti tiesiog iš principo, mažų mažiausiai keista. Nesu girdėjusi, kad jiems kas nors būtų gerai. Bendruomenėje gyvena apie 3 tūkst. žmonių, tad ką reiškia tie 190 jų surinktų parašų? Kita vertus, kai pas tave į namus ateina žmogus ir tik viena spalva ima piešti, kaip bus blogai, kaip iš vaikų bus atimta vaikų žaidimo aikštelė, gal ir aš pati dėčiau parašą, jeigu nežinočiau tikrosios situacijos. Čia net nėra bendruomenės žemė, tai valstybinė žemė, tad reikia tik džiaugtis, kad kažkas būtų padaryta“, – kalbėjo D. Juodelienė.

Lauks vasaros

Ne viename susitikime su Dembavos bendruomene dalyvavęs Panevėžio rajono savivaldybės administracijos direktorius Eugenijus Lunskis teigė, kad nuo pat pradžių tiek su Dembavos bendruomene, šalia esančių daugiabučių bendrijomis, tiek su verslo bei organizacijų atstovais buvo derinami šio projekto sprendiniai.

Nepaisant to, vis tiek Savivaldybę pasiekė skundas su 190 gyventojų parašais. Dar kartą diskusija buvo surengta su skundo iniciatoriais.

„Reikia suprasti, kad tai tik projektiniai pasiūlymai. Jeigu bus gautas finansavimas, tuomet ir bus galima kalbėti apie galutinį rezultatą, atsižvelgiant į pasiūlymus koreguoti projektą pagal visų poreikius“, – patikino E. Lunskis.
Direktoriaus teigimu, iš viso projekte numatyta įrengti keturis stadionus – sporto aikštynus Panevėžio rajone: Dembavoje, Paįstryje, Smilgiuose, Raguvoje.

Dembavos aikštynas būtų pats didžiausias. Jam numatyta apie pusę milijono eurų, iš viso investicijos į sporto infrastruktūros atnaujinimą siektų pusantro milijono eurų. Trečdalis reikalingų lėšų būtų Panevėžio savivaldybės biudžeto lėšos, o likusią reikalingą sumą tikimasi gauti iš Sporto rėmimo fondo.

Ar bus gautas finansavimas, turėtų paaiškėti vasaros pradžioje.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Bal 27 22:38

Pakaunėje ilgėja atnaujintų stadionų sąrašas
https://kauno.diena.lt/naujienos/kaunas ... as-1074863
Vilma Kasperavičienė

Pirmi eilėje kitąmet

Projektuojama ir Panevėžiuko mokyklos-daugiafunkcio centro, Babtų, Vandžiogalos ir Raudondvario gimnazijų stadionų rekonstrukcija. Šie stadionai bus pirmiausiai tvarkomi kitais metais. Paklaustas, kuris iš šių objektas yra išskirtinis ir kodėl, J.Petkevičius nedvejojo: toks turėtų tapti atnaujintas Raudondvario gimnazijos stadionas.

„Raudondvario gimnazijos stadionas atitiks aukščiausios Lietuvos futbolo „A lygos“ varžyboms keliamus reikalavimus, talpins 1 500 žiūrovų, jiems 500 vietų bus įrengtos po stogu. Šalia stadiono turėtų atsirasti pastatas, kuriame bus žaidėjų ir teisėjų persirengimo kambariai, treniruoklių salė ir kitos administracinės patalpos, reikalingos aukščiausios Lietuvos futbolo „A lygos“ varžyboms“, – išskirtinumus vardijo Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas.

Vizija – dengtas stadionas

Savivaldybė jau kuris laikas puoselėja viziją turėti dengtą stadioną. Kada tai galėtų tapti realybe ir kas padėtų greičiau įgyvendinti šį projektą? „Informacijos, kada Kauno rajone galėtų atsirasti dengtas stadionas, kol kas neturime. Į šį klausimą galėtų atsakyti už šį projektą atsakingi Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos darbuotojai“, – sakė J.Petkevičius.

Balandžio 8 d. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija patvirtino Nustatytų matmenų dengtų futbolo, regbio ir kitų sporto šakų plėtrai pritaikomų maniežų įrengimo programą. Ši programa bus įgyvendinama 2022–2025 m., jai numatyta skirti 8 mln. eurų. Ministerija pakvietė savivaldybes teikti paraiškas programai, Kauno rajono savivaldybė tikrai dalyvaus šiame projekte.
Neveltui visose savivaldybėse maniežų projektų prilijo nuo praėjusių rinkimų. #smagu

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Geg 02 06:43

Daugiau nei 3 mln. eurų – sporto bazėms atnaujinti ir sporto įrangai įsigyti
https://smsm.lrv.lt/lt/naujienos/daugia ... ai-isigyti

Beveik 3,1 mln. eurų iš Sporto rėmimo fondo (SRF) 2022 m. kvietimo paskirstyti finansuoti projektams, skirtiems esamų sporto paskirties pastatų priežiūrai ir remontui bei sporto inventoriui įsigyti.

Iki 2025 m. įgyvendinus projektus bus atnaujintos sporto bazės Plungėje, Panevėžyje, Mažeikiuose, Pasvalyje, turimą sporto įrangą papildys darželiai, organizacijos, gydymo įstaigos, bendruomenės. 1,95 mln. eurų iš minėtos sumos skirti 5-iems projektams, kuriuos įgyvendinus bus atnaujinti, suremontuoti esami sporto paskirties pastatai.

Per ateinančius trejus metus Plungės sporto ir rekreacijos centre bus rekonstruota irklavimo bazė, o Panevėžyje atnaujinta Aukštaitijos sporto komplekso didžioji salė – abiem projektams skirta po 450 tūkst. eurų.

Finansavimas iš SRF taip pat skirtas Mažeikių miesto stadionui, Mažeikių politechnikos mokyklos stadionui ir Pasvalio sporto mokyklos infrastruktūrai atnaujinti.

Projektų rengėjai siekia padidinti sporto bazių prieinamumą bendruomenėms, sudaryti geresnes sąlygas įvairaus amžiaus ir poreikių žmonių fiziniam aktyvumui, padidinti sportuojančių asmenų bendruomenėse skaičių.

Daugiau galimybių ir sportuoti, ir bendrauti

Sporto inventoriui ir įrangai įsigyti skirtiems 16-ai projektų iš SRF padalyti 1,14 mln. eurų. Savo turimą sporto įrangą SRF lėšomis atnaujins ar papildys darželiai, mokyklos, bendruomenės.

Didžiausia suma – beveik 435 tūkst. eurų, – sporto inventoriui ir įrangai įsigyti skirti MB „Poilsio krantas“ projektui. Jo įgyvendinimo metu bus organizuojamos nemokamos vandenlenčių sporto pratybos Kretingos rajone esančiame Plikių karjere. Pratybose dalyvauti galės mokyklinio amžiaus vaikai (8-17 metų), didesnį dėmesį skiriant mergaičių ir mažiau galimybių turinčių vaikų įtraukimui į aktyvias veiklas. Anot projekto autorių, jie siekia ne tik skatinti vaikus laisvalaikį leisti aktyviai, bet ir mažinti vaikų atskirtį Klaipėdos apskrityje, į bendras vandenlenčių sporto pratybas įtraukiant skirtingas galimybes turinčius vaikus. Numatoma, kad projekto veiklose dalyvaus daugiau nei 2 tūkst. vaikų, iš kurių bent pusę sudarys mergaitės ir ne mažiau nei 585 vaikai, turintys mažiau galimybių bei patiriantys atskirtį.

Trys iš šių projektų yra orientuoti į neįgaliųjų sporto veiklas. Lietuvos neįgaliųjų sporto federacija, pasitelkdama sportą, siekia prisidėti prie sunkią fizinę negalią turinčiųjų integracijos – planuojama įsigyti sportinių, krepšiniui vežimėliuose ir lengvajai atletikai, pritaikytų vežimėlių ir įtraukti į fizines veiklas neįgaliuosius (projektui skirta 35 tūkst. eurų). VšĮ „Alytaus poliklinikos“ projekto tikslas – sukurti sąlygas fiziniam aktyvumui proto negalią turintiems asmenims (iš SRF skirta beveik 14 tūkst. eurų), o Šiaulių miesto neįgaliųjų sporto klubas „Šiaulietis“ siekia spręsti savo regiono neįgaliųjų fizinio pasyvumo problemą, sykiu sudaryti galimybes jiems palaikyti ryšį (projektui skirta daugiau nei 14 tūkst. eurų).

Finansavimas skiriamas konkurso būdu

SRF finansuojami projektai atrenkami konkurso būdu, paraiškas vertina nepriklausomi ekspertai ir vertintojai, po to – švietimo, mokslo ir sporto ministro sudaryta Sporto projektų komisija. Iš viso 2022 m. naujiems sporto projektams planuojama paskirstyti ne mažiau nei 5 mln. eurų SRF lėšų.

Keturių SRF sričių - sporto projektų, skirtų fizinio aktyvumo veikloms, sporto inventoriui ir įrangai įsigyti, sporto renginiams organizuoti, taip pat dirbančiųjų ar teikiančiųjų paslaugas sporto srityje kvalifikacijai tobulinti ir sporto informacijai skleisti, – konkursus administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai pavaldus Švietimo mainų paramos fondas.

Kvietimą projektams, skirtiems esamų sporto paskirties pastatų arba sporto paskirties inžinerinių statinių plėtrai, priežiūrai ir remontui, – viešoji įstaiga Centrinė projektų valdymo agentūra.

Kovo mėnesį iš SRF 2022 m. kvietimo buvo paskirstyti 1,36 mln. eurų sporto renginiams organizuoti ir asmenų, dirbančių ar teikiančių paslaugas sporto srityje, kvalifikacijai tobulinti bei sporto informacijai skleisti. Ši suma padalyta 30 sporto projektų, kurie bus vykdomi 2022–2025 metais.

Tęstiniams ankstesnių metų SRF kvietimų sporto projektams finansavimas užtikrinamas iš kiekvienų kitų metų SRF biudžeto. Šiuo metu tęsiami apie 700 projektų.
-----

Kam skirta ir kam neskirta linkus visiems projektais galima rasti čia:
https://smsm.lrv.lt/lt/veiklos-sritys-1 ... nformacija

Grįžti į