Įvairios bazės

Moderatorius: Respublik

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Rgp 22 16:47

Investicijos į Rūdiškes
http://www.traku-zeme.lt/investicijos-i-rudiskes/

Pagaliau savo eilės sulaukė stiprią sportininkų ir visą miestelio bendruomenę vienijantis objektas – Rūdiškių stadionas. Rugpjūčio 16 d. vykusio viešo pristatymo metu Trakų rajono savivaldybės meras Andrius Šatevičius su Rūdiškių gyventojais aptarė projektinius pasiūlymus dėl Rūdiškių stadiono.

Sklype projektuojami bėgimo takeliai, stacionarūs futbolo vartai, futbolo ir gimnastikos aikštelė, sportinė, dirbtinės žolės, smėlio, trinkelių dangos, kamuolių gaudyklės, lauko šachmatų, teniso stalai, apšvietimas ir kt.

Taip pat bus statomi du papildomi ūkio paskirties pastatai su bendra stogine (treniruočių patalpos ir persirengimo kambariai, tualetai).

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Rgs 08 10:17

Treneris Rimantas Šinkūnas: „Šie metai – sėkmingiausi per visą 60 metų laikotarpį“
https://rokiskiosirena.lt/naujiena/spor ... laikotarpi

– Ar esate patenkinti, kiek lėšų skiriama Jūsų sporto bazei atnaujinti?
–Mūsų sporto šaka turbūt viena pigiausių, nereikalaujanti didelių investicijų. Šiltuoju metų laiku dirbame stadione, o ten – tik aplinkos tvarkymo darbai – žolės pjovimas ir panašiai. Rudenį, žiemą ir pavasarį užsiėmimai vyksta J. Tumo Vaižganto gimnazijos bei jos „Romuvos“ padalinio patalpose.

– Ar užtenka dėmesio iš valdžios pusės?
– Atsiradę nauji sporto objektai, suremontuoti anksčiau statyti pastatai, prasidėjusi naujos sporto salės statyba, numatoma stadiono rekonstrukcija – tai patvirtina tinkamą valdžios požiūrį į sportą. Jeigu kalbėsime apie Sporto centro valdžią, ji turi padėti, sprendžiant įvairius klausimus, tokius, kaip išvykų į varžybas finansavimas, sporto inventoriaus atnaujinimas, darbo sąlygų gerinimas, tinkamos treniruočių aplinkos sudarymas ir... (gal nuskambės keistai) netrukdyti dirbti. Tą mūsų valdžia ir darbo – ir daro, ir padeda, ir netrukdo.

Paklaustas, kokia sporto baze naudojasi daug pasiekimų pelnę lengvaatlečiai, Rokiškio rajono Kūno kultūros ir sporto centro direktorius Tadas Stakėnas atsakė: „Treniruotėms reikalinga įranga aprūpiname, tačiau bazė, kurioje treniruojasi lengvaatlečiai, yra Sporto centro stadione (jo būklę mato kiekvienas rajono gyventojas), žiemą lengvaatlečiai treniruojasi mokyklų sporto salėse.“ Lieka tikėtis, kad nauja daugiafunkcė sporto salė žymiai pagerins treniruočių sąlygas.
---------
Viceministro dėmesio centre – Rokiškio sporto objektai
https://www.grokiskis.lt/aktualijos/vic ... o-objektai

Anot mero, sutarta atnaujinti senojo stadiono rekonstrukcijos projektą.

„Priminsiu, jog projektas buvo parengtas prieš penkerius metus, tačiau jame nebuvo suprojektuotas net apšvietimas, nekalbu apie pritaikymą neįgaliesiems“, – pasakoja R. Godeliauskas.

Anot mero, kitais metais planuojama ieškoti galimybės gauti dalinį finansavimą ir šiam sporto objektui.
Sudarytos sutartys dėl Rokiškio KKSC stadiono rekonstrukcijos, prailginant stadioną iki pilnų matmenų. Stadionas išliks natūralios dangos, bus įrengta 200 vietų tribūna. Turi užbaigti iki šių metų lapkričio.
Sutartys sudarytos su jungtinės veiklos grupe UAB "Rokmelsta" ir UAB "STAMELA", I dalis - 518 969,00 eur su PVM, II dalis - 71 692,50 eur su PVM.
Įdomu tiktai tai, kad rekonstrukcija planuota 2015-16 metais... Negaudavo pinigų?

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Spa 04 19:53

Pilaitės futbolo maniežas pasirengęs dar vienam sezonui
https://vilnius.lt/lt/kultura-ir-sporta ... m-sezonui/

Sostinės Pilaitės rajone esantis standartinių futbolo matmenų dirbtinės dangos aikštynas jau pasirengęs šaltajam metų laikui: futbolo aikštę rugsėjo mėnesį uždengė kupolas, suteikiantis galimybę objektą eksploatuoti visus metus.

Šiuolaikiškas aikštynas, pasižymintis bene moderniausia vidaus įranga, kviečia visus futbolo mėgėjus rudens ir žiemos mėnesiais aktyviai sportuoti: mėgėjai ir entuziastai, kaip ir profesionalios komandos, kviečiamos sportuoti Pilaitės futbolo manieže.

Per savaitę Pilaitės futbolo aikštyne treniruotėse ir varžybose dalyvauja apie 600 žmonių. Iš karto po pamokų aikštyne vyksta jaunosios kartos treniruotės: čia daugiausiai laiko užima 4 futbolo klubų, mokyklų ir akademijų – „Ateitis“, Ataka“, „Audra“ ir „Vilnius“ – auklėtiniai.

Be to, aikštyne sportuoti turi galimybę ir ją reguliariai išnaudoja Pilaitės bendruomenės nariai, mėgstantys futbolą. Pagal trišalę sutartį su Lietuvos futbolo federacija viename kokybiškiausių sostinės futbolo aikštynų sportuoja ir rungtynes žaidžia Vilniaus regiono futbolo sąjungos sekmadienio futbolo lygos komandos. Čia taip pat vyksta įvairių Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociacijos lygų varžybos, rungtyniavo Baltijos jaunimo lygos ekipos.

Nors didžiąją laiko dalį aikštyne sportuoja įvairaus amžiaus jaunoji futbolininkų karta, čia 2022 metais vyko ir Lietuvos nacionalinės vyrų futbolo rinktinės treniruotės, o žaidžiančias futbolininkes Pilaitėje irgi galima pamatyti dažnai: šiame aikštyne sportavo ne tik Lietuvos nacionalinė moterų futbolo rinktinė, bet ir nacionalinės Rumunijos bei Kroatijos moterų komandos.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Spa 11 14:01

Vilniuje iškils pirmasis šildomas futbolo stadionas
https://www.tv3.lt/naujiena/verslas/vil ... s-n1194373

Sostinės savivaldybės įmonė „Vilniaus vystymo kompanija“ paskelbė konkursą Mykolo Biržiškos gimnazijos aikštynui sutvarkyti, šalia mokyklos iškils pirmasis mieste šildomas futbolo stadionas. Dėl šios ypatybės nauja pilnų matmenų futbolo aikštė galės būti naudojama visais metų laikais, antradienį informavo Vilniaus savivaldybė.

Žadama, kad suprojektuotas 69×109 metrų dydžio dirbtinės dangos šildomas futbolo stadionas su užribiais bus pritaikytas ne tik gimnazijos auklėtinių reikmėms, bet ir platesnei bendruomenei.

„Išrinkus konkurso laimėtoją ir pasirašius sutartį, prasidės paruošiamieji statybos darbai. Preliminariu vertinimu, pirmuosius darbus rangovai atlikti galėtų dar šiemet“, – teigiama savivaldybės pranešime.

Numatoma, kad čia vyks vaikų ir mėgėjų futbolo treniruotės bei varžybos, jas sėdimose tribūnose galės stebėti 200 sirgalių. Atsarginiams žaidėjams bus įrengti nuo lietaus saugantys atsarginių žaidėjų suolai, taip pat teisėjams skirta vieta.

Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas sako, kad standartinių matmenų futbolo aikštynų Vilniuje vis dar labai trūksta. Pavyzdžiui, kupolu dengtas Pilaitės futbolo maniežas nuolat užimtas visus metus.

„Atsižvelgdami į tokios infrastruktūros paklausą, didesniuose mokyklų stadionuose projektuojame erdvius futbolo aikštynus ir siekiame juos padaryti kuo patogesnius. Kadangi Lietuvoje futbolo aikščių naudojimo trukmę riboja orai, renkamės atitinkamus sprendimus, kurie leis pratęsti jų eksploatavimo laiką“, – teigė jis.

Šalia stadiono įsikurs ir universali sporto erdvė – bus sutvarkytos dvi esamos krepšinio aikštelės, kurias bus galima pritaikyti lauko tenisui ir badmintonui žaisti. Taip pat – papildoma daugiafunkcė aikštelė.

Savivaldybės teigimu, išplėtus M. Biržiškos gimnazijos infrastruktūrą, atsiras daugiau formalaus ir neformalaus ugdymo galimybių – skaičiuojama, kad aikštyne iš viso sportuos beveik 800 mokyklos moksleivių, taip pat šimtai aplinkinių gyventojų.

Paveikslėlis
Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Spa 18 19:13

Kažkiek perfrazuosiu Skarbalių:
Registruotų futbolininkų skaičius Lietuvoje yra virš 30,000 iš 2,8 mln. gyventojų, Danijoje – 350,000 iš 5,5 mln. gyventojų). Bet Danijoje jiems įrengtos yra net 6,464 pilnų matmenų futbolo aikštės.
Nekalbant apie tūkstantį ar 550, ar Lietuvoje bent 200 aikščių, ne aikštelių turime?

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Spa 26 17:52

Teko skaityti, kad jis gali būti mažesnis už minimalius matmenis, bet čia dar pirminiame projekte. Kol kas vis dar palieku šioje temoje:

Dėl modernaus stadiono verda aistros
https://sekunde.lt/leidinys/sekunde/del ... a-aistros/

Priemiestinės Dembavos centrinėje aikštėje už rajono biudžeto lėšas planuojamas statyti modernus futbolo stadionas su sporto aikštynais bei vaikų žaidimo aikštele nenustoja kurstyti aistrų. Kai kurie vietiniai būgštauja, kad turėdami europinius standartus atitinkantį statinį, dembaviškiai gali net nepatekti į jį, nes stadionas tarnaus miestui, galbūt ir visai Lietuvai.

Idėja Dembavoje, šalia Guobų gatvės įrengti futbolo stadioną gimė dar prieš porą metų. Jo statyboms tikėtasi gauti valstybės lėšų. Valstybei atsisakius finansuoti statybas, rajono Savivaldybė pasirengusi jį statyti už biudžeto pinigus. Skaičiuojama, kad tam gali prireikti pusės milijono eurų.

Dar praėjusį pavasarį visuomenei svarstyti pateiktas pirminis stadiono variantas sulaukė kritikos. Dabar parengtas kiek kitoks pasiūlymas. Tačiau kritikos strėlės lekia ir į jį.

Nenori atvykėlių

Sykį jau organizavęs parašų rinkimą, kad stadiono priemiestinės gyvenvietės centre nebūtų, Dembavoje veikiančios žemės ūkio bendrovės „Karužiškiai“ vadovas, dembaviškis Rimas Girštautas teigia tą darysiantis ir darsyk. Direktorius tikina turintis nemažai sąjungininkų.

„Su neprotingomis idėjomis reikia kovoti. Pastačius pagrindinėje aikštėje stadioną, mes, dembaviečiai, apskritai nebeturėsime aikštės. Suaugusiesiems nebus kur rinktis į bendruomenės šventes, vaikams neliks kur žaisti. Dembavoje karaliaus vien futbolas, nors tik keli dembaviškiai jį žaidžia“, – įsitikinęs R. Girštautas.

Dembavoje bendruomenės valdybos nariu išrinktas R. Girštautas tvirtina, kad ne jis vienas, bet šimtai dembaviškių įsitikinę: stadionui gyvenvietės centre – ne vieta. „Yra juk ne vienas tuščias sklypas aplink Dembavą, kodėl futbolo stadiono nestato ten? Kodėl centrinės aikštės nepalieka kaip dabar – žaisti vaikams?“ – klausia R. Girštautas.

Jis tikina atidžiai nagrinėjęs ir pirmąjį projektinį pasiūlymą, aiškinęsis ir naujai perbraižytą. „Kas tikrai aišku, tai futbolą stadione žais ne mūsų vaikai ir jaunuoliai, jame treniruosis, rungtyniaus miesto sportininkai“, – vardijo R. Girštautas. Dembaviškis neabejoja: jei stadionas kada ir liktų neužimtas sportininkų, jis dėl tvarkos neabejotinai bus užrakintas. Taigi, vietos žmonėms liktų neprieinamas.

R. Girštautui, o, pasak jo, ir kitiems stadiono priešininkams kelia rūpestį, kad jį įrengus nebeliks pagrindinėje gyvenvietės aikštėje supiltų kalniukų, ant kurių žaisti prisirenka nemažai vaikų. Priešprojektiniame pasiūlyme kalniukai perkeliami kelis šimtus metrų toliau, R. Girštauto įsitikinimu, į nepatogią vietą. „Ar turime aukoti vaikų ir jų tėvų interesus dėl futbolininkų interesų?“ – klausia dembaviškis, pareiškęs, kad stadiono statybos – smūgis vietos bendruomenei.

Paveikslėlis
P. Židonio nuotr.

Dauguma – už stadioną

Dembavos gyventojų bendruomenei vadovaujantis Valentinas Gylys tvirtina, kad R. Girštauto išsakoma kritika tėra tik jo paties ir dar kelių žmonių nuomonė.

„Didžioji bendruomenės dauguma – už stadioną. Mes tikrai džiaugiamės Savivaldybės iniciatyva Dembavoje pastatyti modernų stadioną, sporto aikštynus. Juolab kad gyvenvietėje veikia ir futbolo klubas, yra žaidėjų komanda“, – sako V. Gylys.

Anot jo, sužinoję, kad Dembavoje planuojama statyti stadioną, vietiniai išties kėlė klausimą dėl dabar esamų kalnelių vaikams žaisti. Sulaukus patikinimo, kad jie bus perkelti į kitą vietą, o šalia stadiono atsiras ir vaikų žaidimo aikštelė, abejonių nebeliko. Pasak pirmininko, kita vieta kalneliams bus netgi saugesnė už esamą.

Šiuo metu parengtas ir visuomenei svarstyti pateiktas būsimo Dembavos stadiono priešprojektinis pasiūlymas byloja, kad Guobų g. 1A sklype, esamų aikštelių ir riedučių tako vietoje, įrengtame naujame aikštyne bus futbolo, teniso, krepšinio, padelio (padelis – tai kiek supaprastinta teniso rūšis), lauko treniruoklių aikštelės. Projektas numato kamuolių gaudykles, lengvų konstrukcijų tribūną, stovės ir vaikų žaidimo aikštelė. Sportuoti skirtą teritoriją numatyta aptverti, apšviesti, įrengti vaizdo stebėjimo kameras, suolus, dviračių stovus.

Kritika nesvari

Kad keli dembaviškiai su R. Girštautu priešakyje nepritaria Dembavos futbolo stadionui Guobų gatvėje, ne paslaptis ir Panevėžio rajono savivaldybės vadovams. Visgi nei mero pavaduotojui Antanui Pociui, nei administracijos direktoriui Eugenijui Lunskiui nepritarimo priežastys neatrodo svarios.

E. Lunskis teigė, kad dabar, viskam brangstant, svarbu ne kelti erzelį taip nutolinant statybas, o rajono biudžete rasti joms lėšų.

Preliminari stadiono kaina – apie pusę milijono eurų, tad gali būti, kad statybos vyks etapais.

A. Pocius kaip itin netaiklų įvardijo stadiono statybų kritikų teiginį, kad jame sportuos ne Dembavos, bet Panevėžio, o gal ir iš kitur atvykstantys futbolininkai.

„Sportuoja gi dembaviškiai Panevėžyje, žaidžia tenisą Panevėžio kultūros ir poilsio parko teniso kortuose. Negi prašysi paso ar kitokio gyvenamosios vietos deklaravimo dokumento įleisdamas žmogų sportuoti? Svarbu, kad būtų kur sportuoti ir kad būtų sportuojančiųjų“, – stebėjosi vicemeras.

Jis sako neabejojantis, jog modernus stadionas neabejotinai pakels pačios Dembavos prestižą.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Lap 03 14:20

Ar apsimoka investuoti į sporto paskirties NT?
https://www.ziniuradijas.lt/laidos/tarp ... kirties-nt

Apie BFA Arenos išlaikymo kainą.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Lap 23 00:52

Ministras nenori visam laikui atverti parko
https://kauno.diena.lt/naujienos/kaunas ... ko-1102966

„Kauno diena“ primena, kad vienos derybos tarp kariuomenės ir miesto savivaldybės vyko šią vasarą. Tąkart miesto politikai pritarė, kad iš kariuomenės būtų perimta 20 ha teritorija, esanti Šančiuose, o mainais jiems perduotas stadionas Panemunėje.

Kaip skelbė BNS, šis susitarimas leis miesto poreikiams atverti didelę patrauklią teritoriją, o kariuomenei perduoti stadioną, kuris dėl nuošalios vietos gyventojams yra sunkiai pasiekiamas. Savivaldybė ruošiasi užsakyti studiją, kuri atsakytų į klausimus, ką teritorijoje, esančioje Ašmenos 2-ojoje g. 25A, būtų galima daryti. Savivaldybės duomenimis, joje yra 34 objektai, penki iš jų – kultūros paveldo. Šioje teritorijoje dabar yra kariuomenės dirbtuvės, sandėliai.

Netoli stadiono Panemunėje kariuomenė jau naudojasi 16,5 ha valstybinės žemės sklypu ir patikėjimo teise valdo valstybei nuosavybės teise priklausančius pastatus Kareivinių g. 9, planuoja iš Turto banko perimti pastatus Kareivinių g. 11. Kaip nurodė BNS, perduotas stadionas taip pat yra Kareivinių gatvėje.

Savivaldybės duomenimis, kariuomenė svarsto Kaune įkurdinti iki 300 darbo vietų administracinį vienetą su visu jam priskirtu materialiuoju turtu. Kariuomenei perduodamas Kareivinių gatvėje esantis futbolo stadionas yra rekonstruotas ES struktūrinių fondų lėšomis, todėl turi likti atviras visuomenei iki 2024 m. pabaigos. Kitaip tariant, stadionas tik po kelerių metų galės būti naudojamas vien kariuomenės reikmėms.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Lap 25 16:33

Sporto mėgėjams – atnaujintas stadionas
https://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/na ... stadionas/

Mažeikiuose eina į pabaigą Mažeikių „Ventos“ progimnazijos sporto aikštyno (stadiono) atnaujinimo darbai. Stadionui atnaujinti Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skyrė per 200 tūkst. Eur, Mažeikių rajono savivaldybė prisideda ne mažiau kaip 20 proc.

Atnaujinami bėgimo takai, bus išbraižytos linijos, pastatyti nauji futbolo vartai ir kamuolių gaudyklės, vietomis atnaujinta sportinė veja, įrengti rutulio stūmimo ir šuolio į tolį bei trišuolio sektoriai, taip pat pastatytos mini tribūnos (dvi po 18 vietų). Palei stadioną bus įrengtas pėsčiųjų takas.

Darbus vykdo UAB „Eurosportas LT“.

Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Lap 28 19:08

normalių matmenų

Planai Linksmakalnyje: šiuolaikinė mokykla, sutvarkyti kiemai, gatvės, šaligatviai
https://kauno.diena.lt/naujienos/kaunas ... ai-1104394

Linksmakalnis yra viena mažiausių Kauno rajono seniūnijų, tačiau praeityje buvęs sovietų karinis miestelis sparčiai keičiasi: čia įrengtas stadionas, veikia pradinė mokykla-darželis, vaikų dienos centras, kuriasi verslas, gražėja aplinka, o nekilnojamojo turto vystytojai suplanavo gyvenamųjų namų kvartalą.

Linksmakalnis atsigauna ir kuria naujas tradicijas
https://kauno.diena.lt/naujienos/kaunas ... jas-946824

Miestelio patrauklumą didina ir kasmet nuveikiami didesni ar mažesni darbai. Svarbiausiu pernykščiu projektu V.Žvirblis įvardijo stadiono rekonstrukciją. Atnaujinant Linksmakalnio sporto aikštyną įrengta riedlenčių, tinklinio, šuolio į tolį, futbolo ir daugiafunkcė (krepšinio, tinklinio ir badmintono) sporto aikštelė, guminės dangos bėgimo takas, pastatyta 200 vietų tribūna, nuo jos iki automobilių aikštelės nutiestas takas, sumontuoti lauko treniruokliai. Sporto aikštynas aptvertas, atnaujinta ir automobilių stovėjimo aikštelė.

"Tarp vaikų ir jaunimo populiariausia yra riedlenčių aikštelė. Stadione gyva ir dienomis, ir vakarais. Atsirado daug bėgiojančių, žaidžiančių krepšinį. Dienomis pasivaikščioti ateina senjoros, netgi judančios su vaikštynėmis apsuka kelis ratus. Aikštynas išties yra labai funkcionalus, naudingas ir reikalingas", – tvirtino seniūnas.

V.Žvirblis neabejojo, kad šiltuoju metų laiku aikštyne bus galima organizuoti ir kultūrinius renginius. "Didžiąją seniūnijos šventę ir anksčiau rengdavome stadione, kai jis dar buvo kaip pieva. Dabar žmonėms bus daug patogiau, nes yra kur atsisėsti. Galbūt čia surengsime koncertą ar filmo peržiūrą", – planais dalijosi V.Žvirblis.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2023 Sau 25 22:13

Stadiono reikalai
https://www.rokiskiofk.lt/naujienos/0/1 ... o-reikalai

Artimiausiu metu bus tvirtinamas Rokiškio rajono strateginis raidos planas jame yra toks įrašas:

x 2.3.1.1 RRSA

Sporto paskirties inžinerinio statinio, J. Basanavičiaus g. 3., Rokiškyje, rekonstravimo projektas

Laikotarpis metai kada projektas bus įgyvendinamas 2023−2025
Investicijų suma 1,350,060
Savivaldybės lėšos 202,509
Kitos lėšos 1,147,551 SB ir ES (Sporto rėmimo fondo (SRF)) lėšos

Viceministro dėmesio centre – Rokiškio sporto objektai
https://www.grokiskis.lt/aktualijos/vic ... o-objektai

Anot mero, sutarta atnaujinti senojo stadiono rekonstrukcijos projektą.

„Priminsiu, jog projektas buvo parengtas prieš penkerius metus, tačiau jame nebuvo suprojektuotas net apšvietimas, nekalbu apie pritaikymą neįgaliesiems“, – pasakoja R. Godeliauskas.

Anot mero, kitais metais planuojama ieškoti galimybės gauti dalinį finansavimą ir šiam sporto objektui.
---

Dabat man visai nebeaišku :?:
Rokiškis

Sudarytos sutartys dėl Rokiškio KKSC stadiono rekonstrukcijos, prailginant stadioną iki pilnų matmenų. Stadionas išliks natūralios dangos, bus įrengta 200 vietų tribūna. Turi užbaigti iki šių metų lapkričio.
Sutartys sudarytos su jungtinės veiklos grupe UAB "Rokmelsta" ir UAB "STAMELA", I dalis - 518 969,00 eur su PVM, II dalis - 71 692,50 eur su PVM.
Įdomu tiktai tai, kad rekonstrukcija planuota 2015-16 metais... Negaudavo pinigų?

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2023 Vas 06 05:37

Bus rekonstruojamas Šiaulių regbio stadionas
https://www.siauliai.lt/lt/news/view/pu ... -stadionas

Paskutinėmis praėjusių metų dienomis (2022 m. gruodžio 27 dieną) Šiaulių regbio ir žolės riedulio akademija pasirašė Sporto rėmimo fondo lėšomis finansuojamo sporto projekto NR. SP2022-1-35 „Šiaulių regbio ir žolės riedulio akademijos aikštyno rekonstrukcija“ įgyvendinimo sutartį.

Įgyvendinant projektą bei atnaujinant Šiaulių miesto sporto bazę, siekiama dar labiau pagerinti sąlygas ugdyti fiziškai aktyvią visuomenę. Projekto metu bus atnaujinta ir platinama stadiono žaliosios vejos danga, sumontuota automatizuota vejos laistymo sistema. Paplūdimio regbiui, rankiniui, tinkliniui, lėkščiasvydžiui (diskgolfui) ir kitoms sporto šakoms pritaikyta smėlio aikštelė, vaikų lauko žaidimo aikštelė, gimnastikos aikštelė su įrengimais. Bus įrengta stadiono apšvietimo sistema.

Bendra tinkamų finansuoti projekto išlaidų suma sudaro 327'196,74 eurų; Fondo lėšomis finansuojamos išlaidos sudaro ne daugiau kaip 182'196,74 eurų. Likusią projekto įgyvendinimui reikalingų lėšų dalį skyrė Šiaulių miesto savivaldybė. Projekto veiklų įgyvendinimo pabaiga – 2023 m. gruodžio 27 d.

„Iš anksto noriu padėkoti visai mūsų bendruomenei už kantrybę, kadangi kol vyks darbai, negalėsime naudotis Akademijos stadionu. Tačiau darbai buvo būtini, norint kad stadionas atitiktų tarptautinių federacijų reikalavimus, o taip pat naujai pritaikytose erdvėse rastų kuo užsiimti dar daugiau įvairaus amžiaus ir poreikių mūsų sporto bendruomenės narių. Pabaigus darbus - vėl lauksime visų atsinaujinusiame sporto aikštyne“, - teigė Šiaulių regbio ir žolės riedulio akademijos direktorius Aivaras Strockis.

Šiaulių regbio ir žolės riedulio akademijos sporto aikštyno rekonstrukcijos projektu itin džiaugiasi ir darbų pradžios, o dar labiau pabaigos laukia Akademijos partneriai : Šiaulių miesto žmonių su fizine negalia sporto klubo „Entuziastas“, Šiaulių lopšelis-darželis „Rugiagėlė“, Šiaulių universitetinė gimnazija, Šiaulių Dainų progimnazija, Šiaulių miesto savivaldybės administracija bei itin sportiška ir aktyvi Aido bendruomenė.

Paveikslėlis
Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2023 Vas 09 12:01

Džiugi žinia Baisogalos gimnazijos bendruomenei – iš pagrindų bus tvarkomas mokyklos stadionas
https://www.radviliskiokrastas.lt/dziug ... stadionas/
Rita Grigalienė

Radviliškio rajono savivaldybės Tarybos narys Gediminas Lipnevičius savo socialinio tinklo paskyroje pasidalino džiugia žinia – pabaigus Baisogalos gimnazijos renovaciją, bus pradėtas ir šios mokyklos stadiono kapitalinis remontas. „Kaip mane informavo savivaldybės Statybos ir viešosios tvarkos skyrius, jei finansavimas neužstrigs, darbai prasidės kitų metų rudenį“, – informavo Tarybos narys.

Nors būklė prasta, stadionas naudojamas

Savaitraščio „Radviliškio kraštas“ redakcija pasidomėjo, ar tai tikrai tiesa. Baisogalos gimnazijos direktorė Rita Juškevičienė pranešė, kad dabartinė gimnazijos stadiono būklė iš tiesų prasta: „Bėgimo takeliai po šiųmetinių liūčių praktiškai išplauti, aplink stadioną nėra vientiso bėgimo tako, treniruokliai – seni ir nefunkcionalūs, nelygi krepšinio aikštės danga“.

Vis tik direktorė pasidžiaugė, kad, nepaisant apverktinos stadiono būklės, jis yra aktyviai naudojamas ne tik organizuojant ugdymo procesą, bet ir sportinius renginius. Kad stadioną žadama tvarkyti R. Juškevičienė išsitarė irgi girdėjusi: „Mano žiniomis, jau yra baigtas ruošti gimnazijos stadiono renovacijos planas.“ Tik pasakyti nieko konkretaus, kada galima tikėtis, kad situacija pagerės, mokyklos vadovė negalėjo.

Darbai vyksta – rengiamas projektas

Radviliškio rajono savivaldybės administracijos Statybos ir viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintautas Vičas, užklaustas, ką savivaldybė žada daryti dėl Baisogalos gimnazijos remonto, atsakė kiek aiškiau – patvirtino, darbai jau vyksta.

Jis pripažino, kad Baisogalos gimnazijos lauko aikštynas nuo statybos pradžios nebuvo atnaujintas, todėl bėgimo takai sunykę, treniruokliai – ir fiziškai, ir morališkai pasenę, o universali žaidimų aikštelė su dirbtine danga po smarkesnio lietaus yra apsemiama, kadangi neįrengti paviršinio vandens surinkimo tinklai.

G. Vičas informavo, kad šiuo metu rengiamas aikštyno rekonstravimo techninis darbų projektas. Kuomet projektui bus atlikta bendroji ekspertizė, savivaldybė galės informuoti apie statybos darbų kainą. Šio savivaldybės tarnautojo manymu, stadiono remonto kaina gali siekti daugiau nei milijoną eurų.

Pokyčiai – jau kitais metais

Kadangi remonto darbų kaina gali būti iš tiesų nemaža, pasak G. Vičo, aikštyno tvarkymo pradžia priklausys nuo skiriamo finansavimo šiam objektui. Anot savivaldybės Statybos ir viešosios tvarkos skyriaus vedėjo, savivaldybė tikisi pasinaudoti Sporto rėmimo fondo lėšomis arba kitomis valstybės investicijų programos priemonėmis. Preliminari stadiono remonto darbų pradžia – 2023-ųjų metų antra pusė.

Radviliškio savivaldybė nutarė sunaikinti (rekonstruoti) Baisiogalos pilnų matmenų stadioną ir jo vietoje įrengti sovietinių matmenų aikštę + krepšinio, teniso ir kiemo žaidimų aikšteles vietinei gimnazijai.
https://www.radviliskis.lt/popup2.php?r ... e_id=17153
https://www.radviliskis.lt/get_file.php ... dTZ1o1NmI=

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2023 Vas 21 18:19

Skundžiasi sporto infrastruktūra sostinėje: apleistos aikštelės bado akis
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-2012108

​​​​​​​Kol vieni džiaugiasi žiemos malonumais, futbolo akademijos šaltuoju metų laiku suka galvą, kur žaisti ir treniruoti vaikus. Ypač ši problema opi Vilniaus mieste, kur veikia net 20 futbolo akademijų ir sportuoja ne vienas tūkstantis vaikų.

Nors statistika skelbia apie renovuojamas arba naujas vietas sportuoti, tačiau vienos didžiausių sporto organizacijų šalyje „Baltijos futbolo akademija“ (BFA) vadovė Mažena Agneška Stankevič sako, kad sporto infrastruktūros problema sostinėje nėra iš esmės sprendžiama.

2019 m. sparčiai išaugusi akademija infrastruktūros problemą išsprendė pritraukusi investuotojų ir pasistačiusi pripučiamą sporto maniežą sostinės Karoliniškių mikrorajone. Šiuo metu akademiją lanko beveik tūkstantis vaikų, BFA arenos paslaugomis naudojasi ir kitos akademijos, moksleiviai, profesionalūs futbolo klubai, tačiau norinčių yra daugiau nei vietos.

„Matydami vaikų skaičiaus augimą ir pradėję nebetilpti nuomojamuose aikštėse, prisiėmėme riziką ir be valstybės, savivaldybės lėšų, o investuodami tėvų pinigus bei pritraukę investuotojų 2019 m. pasistatėme tuomet unikalų statinį. Jis iš dalies problemą išsprendė, bet šiai dienai vis tiek nesutalpintume visų savo grupių, o norinčių pas mus treniruotis yra daugiau nei mes galime priimti. Vilniuje šiuo metu yra trys futbolo maniežai, o trūksta mažiausiai keturių. Dar liūdnesnė situacija yra su plaukimo baseinais, lengvosios atletikos maniežais – kenčia ne tik futbolas. Bendras sportuojančių vaikų kiekis Vilniuje ir taip nėra didelis, o sporto bazių trūkumas problemą dar labiau gilina“, – kalbėjo BFA vadovė M.A.Stankevič.

Šiuo metu Vilniuje sportuoja tik kas penktas vaikas ir šiuo aspektu sostinės atsilieka nuo daugelio Europos valstybių, o „Eurobarometro“ tyrimo rezultatai jau daugelį metų fiksuoja žemą fizinio aktyvumo lygį tiek tarp suaugusiųjų, tiek tarp vaikų. Nors iš viso sostinėje suskaičiuotos 262 krepšinio, 67 futbolo aikštelės, tačiau dalis jų yra neprieinami visuomenei, priklauso mokykloms, o didžiosios dalies objektų būklė bado akis.

„Teko pačiai apžiūrėti viešai deklaruojamas sporto aikšteles. Jos netinka organizuoti varžyboms, nėra rūbinių ir dušų. Mūsų atveju reikia ne mažos aikštelės, o pilnų matmenų futbolo stadiono, o tokių Vilniuje – vienetai. Kitos skelbiamos sporto bazės yra tokios apleistos, kad mano nuomone ten negalima leisti sportuoti vaikams dėl saugumo“, – atviravo BFA vadovė.

BFA atstovės teigimu, stinga ir viešojo bei privataus sektoriaus bendradarbiavimo pavyzdžių, nors teigiamų yra: jau daug metų BFA bendradarbiauja su Vilniaus Fabijoniškių gimnazija, kur turi sportines klases ir dalis akademijos auklėtinių sportuoja šios mokyklos futbolo stadione.

Problematiškas ir didžiausio žiemos futbolo turnyro organizavimas

Žiemos metu, kai baigiasi vaikų ir jaunimo čempionatai, daugelis vaikų neturi galimybės toliau tobulėti, todėl BFA antrus metus iš eilės organizavo ką tik pasibaigusį žiemos futbolo turnyrą „Vilnius Winter Cup 2023“, kuriame varžėsi daugiau nei 90 komandų, o dalyvių iš sostinės, Kauno, Visagino, Utenos, Šalčininkų, Pabradės ir kitų miestų skaičius viršijo net 2000-ius. Iš viso futbolininkai (-ės) nuo 5 iki 15 m. BFA arenoje sužaidė net 684 rungtynes bei arenoje praleido beveik 200 val., turnyre iš viso darbavosi net 30 teisėjų. M.A.Stankevič teigimu, tokių turnyrų vien Vilniuje turėtų būti ne vienas, tačiau vėl galimybes apriboja infrastruktūra.

„Norėjome savo ir kitų futbolo akademijų vaikams pasiūlyti pačias geriausias sąlygas sportuoti ir varžytis žiemos metu. Labai svarbu neprarasti įgūdžių ir ruoštis artėjantiems pavasario čempionatams. Poreikis tokiems renginiams yra didžiulis, tokių reikėtų dar ne vieno, bet tiesiog nėra pakankamai vietos jiems organizuoti. Kai kuriomis dienomis teko turnyrą pradėti nuo labai ankstyvo ryto, o baigti irgi vėlai, nes sutalpinti 2000 dalyvių, kuriuos atlydi bent vienas tėvas, po vienu stogu buvo nemenkas iššūkis“, – teigė BFA direktorė.

Šiemet prie turnyro prisidėjo rėmėja „Helios Group“, kuri pabrėžė būtinumą investuoti į vaikų ir jaunimo sportinį užimtumą. „Vilnius Winter Cup 2023“ prasidėjo 2022 m. gruodžio pradžioje ir tęsėsi iki 2023 m. vasario mėn. 20 d.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Įvairios bazės

2023 Kov 09 11:31

Iš Pauliaus Malžinsko FB:

Lietuvos futbolo vietovės: El stadio Plungė - alaus, alaus, Jurkui alaus.

Renkant Lietuvos futbolo stadionų top 4 poziciją iškilo nemenka dilema. Neatskleisiu kas buvo kitas pretendentas, nes tuomet kitas postas bus kaip ir aiškus, bet Plungės naudai balus lėmė stadiono lokacija, sena šio miestelio futbolo istorija ir, žinoma, garsioji skanduotė Vaciui alaus. Legendinis vartininkas Vaclovas Jurkus, su kuriuo teko kartu žaisti FK Panerys gretose, gimė Plungėje ir neseniai (vasario 23 d.) atšventė garbingą 65-erių metų jubiliejų, todėl El stadio Plungė tebūnie 4 vieta, o Vaclovą sveikinu su šauniu gimtadieniu.

Stadionas įsikūręs kultūros paveldo zonoje, Plungės Oginskių dvaro sodybos parke. Rungtyniavau šiame stadione tik kelis kartus: įstrigo labai sunki ir šlapia aikštė, nedidelė ir tamsi tribūna su vietos chebra ir maudynės šalia esančiame upelyje.

Nors daug kam pasirodys, kad Plungė pasaulio pakraštys, tačiau reikia pažymėti, kad futbolas čia atsirado dar tarpukariu ir vietos žydų bendruomenės iniciatyva: vienos pirmųjų futbolo rungtynių Plungėje vyko 1925-aisiais tarp vietos „Makabi“ ir komandos iš Telšių. Štai tokia yra žemaitiško derbio priešistorė.

FK Babrungas logotipe užrašyta, kad klubas įkurtas 1935 m. Nesu aš istorikas, todėl ginčuose dėl datų nedalyvausiu, bet kažkas panašaus yra, nes rašytiniuose šaltiniuose paminėta, kad 1942 m. „Babrungas“ pirmą kartą tapo Žemaitijos pirmenybių finalo dalyviu, kuriame 1:2 buvo nusileista Telšių „Džiugui“.

Po II -ojo pasaulinio karo FK "Babrungas" pradėjo remti didžiausias Plungės miesto fabrikas „Linų audiniai“, todėl po kurio laiko buvo pakeistas ir komandos pavadinimas. Netrukus Plungės futbolas pasiekė didžiausią savo laimėjimą miesto istorijoje - 1956 metais Plungės „Linų audiniai“, pirmą ir kol kas vienintelį kartą, tapo šalies čempionais, todėl tai yra dar vienas argumentas įtraukti El stadio Plungė į Lietuvos stadionų topus.

2019 m. centrinis Plungės stadionas, po beveik dešimtmetį trukusių planų, buvo rekonstruotas, bet naujame stadione lankytis dar neteko. Reikės užsukti kada pažiūrėti. Svarbiausia - nenustokite žaisti!

Paveikslėlis

Grįžti į