Įvairios bazės

Moderatorius: Respublik

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Įvairios bazės

2023 Kov 27 17:07

Iš Pauliaus Malžinsko FB:

Bonan vesperon (Esperanto k. - labas vakaras)
Lietuvos futbolo vietovės: El stadio Veisiejai - paminklas futbolo kamuoliui.

Užbaigiu savo trumpą kelionę po žymiausias Lietuvos futbolo stadionų vietas. Žinoma, apie daugelį vietų dar parašysiu, bet Top 5 sąrašą uždaro Veisiejai, nes čia yra paminklas futbolo kamuoliui, o mano subjektyvia nuomone - paminklas futbolą mylintiems žmonėms.

Veisiejai, turbūt geriausiai simbolizuoją visą mėgėjiško futbolo aistrą: futbolas čia atsirado tarpukariu vietos žydų bendruomenės pastangomis, nes jie sudarė apie trečdalį gyventojų ir 1935 m. gimė komanda pavadinimu JRS, kuri dalyvavo Suvalkijos pirmenybėse. Beje, Veisiejuose kurį laiką gyveno ir gydytoju dirbo Liudvikas Zamenhofas, Esperanto kalbos išradėjas ir pradininkas, pirmojo vadovėlio apie ją autorius.

Po II-ojo pasaulinio karo, maždaug 1947 m. Veisiejų m. parko teritorijoje įrengiamas stadionas ir atsiranda FK "Dzūkas", kuris rungtyniavo žemiausioje pirmenybių lygoje. Vėliau klubas keitė pavadinimą į "Ančia" ir galiausiai 1967 m. pasivadino Veisiejų "Dainava". Pažymėsiu, kad per visą savo istoriją Veisiejų komanda niekada nežaidė aukščiausioje Lietuvos futbolo lygoje ir didelių taurių neiškovojo, tačiau, nepaisant visko, mėgėjiškas futbolas visuomet Veisejuose buvo gyvas.

Todėl paskutinė šios apžvalgos ir stadionų Top sąrašo pastraipa apie žmones, nes stadionas, komanda, klubas be jų yra niekas, o Veisiejų futbolo istorija neatsiejama nuo Sabaliausko pavardės. Iš pradžių Mingailis Sabaliauskas (nuo 1968 m.), o vėliau ir jo sūnus Zenonas Sabaliauskas buvo tie žmonės, kurie kūrė klubą, treniravo vaikus, organizavo varžybas ir klubo veiklą. Iš kartos į kartą.

Veisiejuose klubo jau nėra. Teisiog neliko žmonių, kurie dar gali žaisti, miestelio gyventojų skaičius nuolat mažėja, o jaunimas išvyko į didesnius miestus. Liūdna istorijos pabaiga, bet taip jau kartais atsitinka ir nieko čia nepadarysi. Tačiau yra paminklas futbolo kamuoliui, nuostabi aikštė šalia ežero, puikus parkas ir didelė pagarba žmonėms, kurie ilgus metus tą futbolą Veisiejuose kūrė, jį puoselėjo ir tam paaukojo dalį savo gyvenimo.

Bonan nokton (Esperanto k - labos nakties).

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2023 Bal 22 20:32

Dauguose ruošiamasi statyti futbolo stadioną
https://alytausgidas.lt/naujiena/dauguo ... -stadiona/

Alytaus rajono savivaldybė su Alytaus apskrities futbolo federacija pasirašė ketinimų protokolą „Dėl bendradarbiavimo įgyvendinant jaunųjų futbolininkų ugdymo projektą“.

Savivaldybė numato, kad stadiono vieta bus Dauguose bei organizuoja infrastruktūros parengimą. Futbolo federacija jau užsakė aikštei visų matmenų dirbtinę dangą, kurios kaina – apie 180 000 eurų.

Projektuojant futbolo stadioną keliamas reikalavimas numatyti aikštės apšvietimą, taip pat įrengti apie 200 vietų žiūrovams.

Alytaus rajone numatoma organizuoti vasaros futbolo stovyklas, į kurias tikimasi pritraukti ne mažiau, kaip 1500 vaikų per sezoną, o būsimajame stadione planuojama kasmet surengti po 2-4 tarptautinius futbolo turnyrus, kuriuose dalyvautų 8-16 metų amžiaus vaikai ir jaunimas iš įvairių šalių.

„Tai būtų gera galimybė Alytaus rajono vaikams dalyvauti vykdomose futbolininkų stovyklų programose, o gabesnius rajono futbolininkus įjungti į pagrindines komandas, kad ir jie galėtų dalyvauti įvairiuose čempionatuose“,- sako Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Savivaldybės vadovas sako esąs įsitikinęs, kad ir pačiuose Dauguose yra gabių futbolo žaidėjų. Jeigu jiems bus sudarytos geros sąlygos treniruotis, ateityje galima tikėtis ir gerų rezultatų varžybose.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2023 Geg 19 20:35

Kavoliškio kaimo(Amerikoje būtų kvalifikuojama kaip Rokiškio suburb) stadionas pilnų matmenų

Kavoliškio kaimo bendruomenės pirmininkė: „Visi žmonės geri, tik reikia užvesti juos ant kelio“
https://rokiskiosirena.lt/naujiena/susi ... kelio-foto

Prieš 20 metų Lietuvoje aktyviai kūrėsi kaimo bendruomenės. Tuomet susitelkė ir kavoliškiečiai – prasidėjo projektinė veikla, bendruomenė sprendė kultūrinius, ūkinius reikalus.

„Kai susibūrėme, buvo per 20 narių, dabar – daugiau negu 100. Bet žmonės aktyvesni buvo tuomet, bendravimas irgi buvo kitoks – visi eidavo į renginius, nes norėdavo sužinoti naujienas, pabendrauti, dabar visas žinias susigaudo socialiniuose tinkluose“, – pastebi Kavoliškio kaimo bendruomenės pirmininkė Danutė Kirstukienė.

Bulvių nesodino

„Atsodinome senąjį parką, tvarkėme stadioną. Kavoliškio žaliasis rūbas pradėtas naujinti seniai. Grafo Komarovskio parke augo liepos, uosiai ir klevai. Kai dvarą sunaikino, parkas sunyko, užžėlė, kai atėjau čia dirbti, žolė buvo už žmogų didesnės. Pradėjome rauti dilgėles ir su traktoriumi arti, žmonės klausinėjo, ką čia darysiu. „Bulves sodinsiu“, – tuomet juokavo Danutė. Bulvių nepasodino, dabar toje vietoje žydi tulpės. Iš apleisto parko teko išprašyti kovus, į pagalbą pasikvietė aukštalipį, iškėlinėjo lizdus. Dabar ši misija nepavyktų, nes kovai saugomi. Atsisveikinę su triukšmingais paukščiais, pradėjo sodinti medelius, kurti naują parką.

Aria, sportuoja, švenčia

Nors dažniau girdima, kad kaimas sensta, Kavoliškis priešingai – jaunėja. Daug žmonių, atvažiavę iš užsienio, nusipirko čia sodybas. 2021 m. Kavoliškyje pradėtas kurti jaunų šeimų parkas, čia šeimos gali pasodinti savo medelį.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2023 Geg 19 20:58

Alytaus miestas atidaro visus sporto aikštynus
https://alytusplius.lt/naujienos/alytau ... -aikstynus

Alytaus miestas atidaro visus sporto aikštynus 24-oms valandoms septynioms dienoms per savaitę. Gyventojai netrukdomi galės juose sportuoti, mankštintis jiems patogiu laiku. Kartu kviečiama nepamiršti saugaus elgesio taisyklių ir tausoti aikštynų inventorių – juk tai mūsų visų miestas, mūsų visų turtas.

Sportuoti patogiu laiku kviečia šie Alytaus sporto aikštynai:
Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos (Birutės g. 2);
Vidzgirio progimnazijos (Kaštonų g. 3);
Dzūkijos mokyklos (Tvirtovės g. 7);
Alytaus šv. Benedikto gimnazijos (Topolių g. 19);
Dainavos progimnazijos (Vilties g. 12) aikštynas šiuo metu remontuojamas, tačiau lankytojų lauks nuo birželio 1 dienos.

Primenama, jog gyventojai nuo 7 iki 22 valandos laukiami ir Alytaus miesto stadione (Birutės g. 34).

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2023 Geg 19 23:24

Kažkaip praleista

Baigtas pirmasis ,,Sūduvos” stadiono renovacijos etapas
https://suduvosgidas.lt/baigtas-pirmasi ... os-etapas/
2022-10-27

Marijampolės sporto centras užbaigė pirmąjį senojo „Sūduvos“ stadiono administracinio pastato ir sporto bazės renovacijos etapą.

Pasak Marijampolės savivaldybės mero pavaduotojo Artūro Visockio, vienas iš pagrindinių prieš keletą metų sukurtos savivaldybės sporto strategijos tikslų – gerinti savivaldybės sporto materialinę bazę: „Džiaugiamės, kad pavyksta laikytis užsibrėžto tikslo ir savivaldybės sporto bazės atnaujinamos. Šiandien įvertinome senajame „Sūduvos“ stadione atliktus renovacijos darbus. Naujasis administracinio pastato „rūbas“ labiau atitiks šiuolaikinius estetinius reikalavimus ir padės taupyti nuolat brangstančius energijos išteklius.

Pirmajam renovacijos etapui iš savivaldybės biudžeto buvo skirta daugiau nei 300 tūkst. eurų. Įgyvendinant projektą, buvo pakeistas pastato stogas, apšiltintas ir sutvarkytas fasadas bei atlikti kiti būtini darbai. Kitiems metams Savivaldybės tarybai teiksime siūlymą dėl likusių darbų finansavimo: žiūrovų tribūnos ir stogo renovacijos, persirengimo patalpų ir tualetų remonto“.

Marijampolės savivaldybės gyventojai jau gali naudotis ir kitomis neseniai atnaujintomis sporto bazėmis: Krepšinio sale Vytauto g., plaukimo baseinu Jaunimo g. ir R. Stankevičiaus progimnazijos, Ryto pagrindinės mokyklos, Šaltinio progimnazijos, J. Totoraičio progimnazijos, P. Armino progimnazijos stadionais.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2023 Bir 05 15:40

Tai iš praėjusios kadencijos įsipareigojimo Vilniuje įrengti 10 pilnų matmenų aikščių (už kuriuos buvo atsakingas, stebuklas, Benkunskas, kurių labai jau nepavyko įgyvendinti), beliko tokie 4 artimiausiems metams:
1. Tęsti Daugiafunkcio komplekso su stadionu ant Šeškinės kalno projektą ir įgyvendinti įsipareigojimus, numatytus koncesijos sutartyje.
9. Vystyti strateginius sporto infrastruktūros projektus: <...> 3 pilnų matmenų futbolo aikštes<...>.
https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/l ... 56-2039004


ivairios-bazes-t48?&p=139367#p139367
Vilniaus sporto objektų statybos: kaip sostinės valdžia vykdo duotus pažadus?
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/k ... 26-1502320
2 UŽDAVINYS
Užtikrinti 10 standartinių matmenų futbolo aikščių su dirbtine danga įrengimą, prioritetą teikiant Vilniaus rajonams, kuriuose tokių aikščių nėra.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2023 Bir 12 18:10

„Ventos“ progimnazijos stadionas – atveriamos naujos erdvės
https://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/na ... dv%C4%97s/

Mažeikiuose baigiamas atnaujinti „Ventos“ progimnazijos stadionas. Jo atnaujinimo projektas netrukus bus baigtas. Šiam projektui įgyvendinti Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skyrė per 200 tūkst. Eur, Mažeikių rajono savivaldybė prisideda ne mažiau kaip 20 proc.

Stadione atnaujinti bėgimo takai, išbraižytos linijos, pastatytos kamuolių gaudyklės, nauji futbolo vartai, artimiausiu metu bus uždėtas vartų tinklas. Įrengti rutulio stūmimo ir šuolio į tolį sektoriai, taip pat pastatytos mini tribūnos (dvi po 18 vietų). Palei stadioną įrengtas pėsčiųjų takas. Netrukus bus tvarkoma stadiono veja.

Darbus vykdo UAB „Eurosportas LT“.

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2023 Bir 21 18:07

Kada grius „Gilo griuvėsiai“?
https://www.skrastas.lt/aktualijos/kada ... griuvesiai

Birželio 15 dieną Šiaulių apylinkės teismas Šiaulių rūmuose priėmė sprendimą dėl įpareigojimo nugriauti statinius adresu Žemaitės g. 70C.

Teismas praneša, kad įpareigojo atsakoves – dvi bendroves – per tris mėnesius nuo teismo sprendimo įsiteisėjimo nugriauti ūkinį pastatą, stadioną, tvorą ir išardyti sporto salę bei laisvalaikio centrą, sutvarkyti statybvietę. Per 1 mėnesį nuo jų nugriovimo statinius išregistruoti iš Nekilnojamojo turto registro.

Teismą pralaimėjusios bendrovės dar gali per 30 dienų šį teismo sprendimą apskųsti aukštesnės instancijos teismui.

Žemės sklypas, kuriame pastatyti statiniai, užima 3,795 hektaro teritorijos, yra Šiaulių miesto centrinėje dalyje. Minėtame sklype yra registruoti nekilnojamojo turto objektai: 1994 metais pradėti statyti (statybos nebaigtos) sporto salė ir laisvalaikio centras bei 1970 metais pastatytas ūkinis pastatas, stadionas ir tvora. Prieš daugiau nei dvejus metus buvo pasirašyta pirkimo-pardavimo sutartis – statinius įsigijo du juridiniai asmenys.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2023 Bir 24 10:14

Stovėjimo aikštelėje prie „Sūduvos“ stadiono atliekami remonto darbai
https://suduvosgidas.lt/stovejimo-aikst ... to-darbai/

Pradedama atnaujinti automobilių stovėjimo aikštelė prie „Sūduvos“ stadiono (Sporto g. 1).

Atnaujinimo darbai bus vykdomi nuo birželio 26 dienos iki liepos 21 dienos.

geriantis
Pranešimai: 1450
Užsiregistravo: 2010 Geg 25 21:59

Re: Įvairios bazės

2023 Lie 01 13:05

Pajudėjo Transinvesto stadiono statybos. Sakė, kad šiemet stengsis padaryti aikštę, o jau kitais metais statys tribūną, kuri bus viena, palei visą aikštę ir talpins 1500 žiūrovų.
P.S. Gal reik atskiros temos, nes reikalas juda.

Mantini
Pranešimai: 49
Užsiregistravo: 2022 Gru 28 12:30

Re: Įvairios bazės

2023 Lie 01 13:48

Pajudėjo Transinvesto stadiono statybos. Sakė, kad šiemet stengsis padaryti aikštę, o jau kitais metais statys tribūną, kuri bus viena, palei visą aikštę ir talpins 1500 žiūrovų.
P.S. Gal reik atskiros temos, nes reikalas juda.
Kur jie tą stadioną stato? Prie savo sandėlių šalia autostrados į Panevėžį?

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2023 Lie 01 14:01

Pajudėjo Transinvesto stadiono statybos. Sakė, kad šiemet stengsis padaryti aikštę, o jau kitais metais statys tribūną, kuri bus viena, palei visą aikštę ir talpins 1500 žiūrovų.
P.S. Gal reik atskiros temos, nes reikalas juda.
Kur jie tą stadioną stato? Prie savo sandėlių šalia autostrados į Panevėžį?
Taip tenai.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2023 Lie 15 12:06

Klaipėdos universitetas tikisi pritraukti investuotoją sporto komplekso statyboms
https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/kla ... s-n1247335

Klaipėdos universiteto (KU) miestelyje ruošiamasi statyti dengtą futbolo stadioną ir sporto salę – tai patikėti norima privačiai bendrovei, kuri kompleksą valdytų 17 metų. Aukštosios mokyklos vadovybė sako, kad norinčiųjų yra, bet tam būtinas Vyriausybės pritarimas.

Kompleksą Herkaus Manto gatvėje sudarytų dengtas futbolo stadionas ir sporto salė. Pradėti investuotojo paiešką tikimasi netrukus po to, kai Vyriausybė pritars nutarimui dėl projekto vystymo universiteto miestelyje.

Universiteto rektorius Artūras Razbadauskas teigia, kad idėja svarstoma ne vienerius metus, bet KU ir valstybė tam neturi lėšų, todėl nutarta ieškoti koncesininko – rinkos tyrimas rodo, kad atsirastų norinčių investuoti į objektą.

„Idėja pradėjo vystytis jau prieš trejus metus, nes detaliame plane Klaipėdos universiteto yra numatytas sporto kompleksas, bet mes neturime tiek lėšų ir valstybė, ne vieną kartą kalba buvo, kad tų lėšų nėra. (...) Rinkos analizė yra padaryta, buvo keli norintys“, – pirmadienį BNS sakė A. Razbadauskas. „Turime turėti teisinį dokumentą – Vyriausybės nutarimą, be to negalima nieko daryti. Jeigu Vyriausybė pritars – jau kelis metus derinama tokia galimybė – tada bus skelbiamas konkursas privačiam investuotojui“, – teigė A. Razbadauskas.

Švietimo ir mokslo ministerijos parengtas nutarimo projektas numato, kad pasirinktas partneris įgytų teisę pastatyti kompleksą ir jį nuomoti, koncesijos trukmė būtų iki 17 metų, o vertė – apie 1,4 mln. eurų.

A. Razbadauskas sako, kad tikslią vertę numatyti šiuo metu sunku: „Taip, derinta, kalba tokia yra, Vyriausybės nutarimas yra pagrindas, bet toliau – pačios koncesijos sutarties niuansai (...) Kainos keičiasi į vieną ir į kitą pusę, laikmetis toks, kad pasakyti nėra paprasta“.

Ministerijos komunikacijos skyriaus vedėja Nomeda Barauskienė BNS sakė, kad nutarimo projektas yra pateiktas svarstyti suinteresuotoms institucijoms.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2023 Lie 15 12:53

Marijampolės Sporto centre tęsiasi pokyčiai
https://suduvosgidas.lt/marijampoles-sp ... -pokyciai/

Paveikslėlis

Marijampolės sporto centre jau kurį laiką vyksta intensyvūs remonto darbai, tvarkomos sporto bazės, atnaujinama sporto infrastruktūra, neseniai atnaujintas ir administracinio Marijampolės sporto centro pastato, esančio Sporto g. 1, fasadas.

Siekiant, kad patekimas į šią sporto bazę taptų dar patogesnis ir patrauklesnis, senuosius dar sovietiniu laikotarpiu statytus vartus netrukus pakeis nauja tvora. Tačiau, visuomenėje atsirado nuomonių, kad įrengiant naująją tvorą rangovai neva nugriovė kultūros paveldo objektą.

Pasak Marijampolės savivaldybės vicemero Artūro Visockio, projektą, kuris dabar įgyvendinamas, prieš 10 metų parengė kompetentingi miesto architektai: „Senieji Sūduvos stadiono vartai neturėjo jokių saugotinų vertybių, tai patvirtina ir 2013 metais parengtas projektas, kuris yra suderintas su institucijomis. Džiaugiuosi, kad šiandien tęsiame Sporto centro atnaujinimo darbus. Nauja tvora ne tik atvers atnaujintą pastato fasadą miestui, bet bus ir kur kas patogesnė. Nepamirškime, kad čia vyksta įvairūs turnyrai ir tarptautiniai sporto renginiai, todėl į šią sporto bazę turi patekti autobusai bei kita technika. Esame tvirtai apsisprendę, kad Sporto centras turi būti reprezentatyvus, patogus ir šiuolaikiškas. Ateityje tikimės, kad ir likusi šiuo metu stadioną juosianti aklina tvora bus pakeista perregima tvora“.

Planuojama, kad naujoji tvora bus įrengta dar šio mėnesio pabaigoje.

Anot Marijampolės sporto centro direktoriaus Karolio Baužos, per pastaruosius keletą metų Marijampolės savivaldybėje jaučiamas padidėjęs dėmesys sportui, tvarkomos sporto bazės ir gerinama sporto infrastruktūra.

Jis taip pat pabrėžė, kad jau yra parengtas projektas išsaugoti senojo „Sūduvos stadiono“ pavadinimą – ant pastato stogo bus įrengtas atitinkamas užrašas bei Marijampolės sporto centro logotipas.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2023 Lie 26 19:50

Pilnų matmenų gal nėra, bet 100x64 dirbtinę aikštę galėtum įtalpinti.

Aukcione – trys mokyklos ir keistoki objektai
https://kauno.diena.lt/naujienos/kaunas ... ai-1133768

Kaunas toliau bando atsikratyti nereikalingo nekilnojamojo turto (NT). Aukcionuose parduodamas ir trys buvusios mokyklos, ir gyvenamieji pastatai, ir net įvairiausi inžineriniai statiniai.

Kita miestui nebereikalinga mokykla – Verkių g. 30. Čia seniau veikė Kauno „Žiburio“ pradinė mokykla. Nurodoma, kad likutinė pastato vertė – beveik 428 tūkst. eurų.

<...>Mokykla, adresu Verkių g. 30, lieka įtraukta į Privatizuojamų objektų sąrašą, ketinama ją panaudoti švietimo veiklai, tačiau konkrečių sprendimų dar nepriimta“, – apie visų trijų mokyklų pardavimą dabar „Kauno dienai“ komentavo D. Valiukas ir pridūrė, kad, nors į viešajame aukcione parduodamų NT objektų sąrašą pastatai įtraukti ne vienus metus, tačiau šios mokyklos esą anksčiau nebuvo parduodamos aukcionuose.

Grįžti į