Įvairios bazės

Moderatorius: Respublik

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Įvairios bazės

2014 Lie 10 12:06

Žolyno gatvėje Vilniuje planuojama nauja futbolo treniruočių aikštė
http://www.delfi.lt/sportas/futbolas/zo ... d=65253612" onclick="window.open(this.href);return false;
2014 m. liepos 10 d. 07:12

Vilniaus miesto savivaldybės taryba pritarė detaliojo sklypo planui Žolyno gatvėje. Šioje teritorijoje planuojama įrengti naują futbolo aikštę su žiūrovų tribūnomis, pagalbinėmis ir persirengimo patalpomis. Šiuo metu rengiamame projekte numatyta 80 metrų ilgio ir 55 metrų futbolo aikštė, atitinkanti įprasto mokyklinio stadiono išmatavimus, tinkanti treniruotėms, taip pat vaikų ir mėgėjų varžyboms. Futbolo aikštėje numatyta dirbtinės žolės danga, atitinkanti UEFA dviejų žvaigždučių reikalavimus. Pasak miesto plėtros specialistų, ateity, esant poreikiui, būtų galimybė šį stadioną plėsti iki 105 metrų – tai reikštų, kad ilgis atitiktų tarptautinius standartus. Projekto autorius – architektas Algirdas Kaušpėdas. Ši apleista teritorija yra šalia Troleibusų parko. Prieš daugelį metų šioje vietoje buvo „Žalgirio“ klubo treniruočių, bet ne varžyboms skirta aikštė. Verslininkai į teritorijos sutvarkymą numatę investuoti iki 2,6 mln. litų. Svarstoma galimybė ne tik sutvarkyti stadioną, bet ir šalia plėtoti gyvenamųjų namų statybą. Numatyta, kad verslininkai įsipareigos iš pradžių pastatyti ir Vilniaus miestui neatlygintinai perduos stadioną ir tik po to galės statyti gyvenamuosius namus. Posėdyje taryba pritarė siūlymui, kad sprendimas įsigalios tuomet, kai bus gautas Nacionalinės žemės tarnybos pritarimas detaliajam planui.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Įvairios bazės

2014 Rgp 22 12:43

Šilalės miesto šventės metu atidarytas stadionas
2014-08-22 11:40
http://www.lff.lt/lt/article/silales_mi ... _stadionas" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.silale.lt/go.php/lit/Silales ... idarymas/2" onclick="window.open(this.href);return false;
Autorė - Rima Norvilienė, Komunikacijos ir informacinių technologijų skyriaus vyr. specialistė

Kaip ir kasmet, vasarai artėjant prie pabaigos, per Žolinę Šilalėje rengiama miesto šventė. Šiemet miestui sukako 481 metai. Šventė, trukusi dvi dienas, sutraukė tūkstantinę minią vietos gyventojų, svečių iš kitų rajonų ir užsienio. Šilalės gimtadienis stebino įdomiomis ir įtraukiančiomis veiklomis vaikams bei suaugusiems, spektakliais, cirko pasirodymais, sveikos gyvensenos pamokėlėmis, įvairiomis parodomis ir populiarių atlikėjų pasirodymais.

Šventinis stadiono atidarymas

Po svečių sveikinimų J. Basanavičiaus gatve nusidriekė iškilminga sportininkų eisena link rekonstruoto Šilalės miesto stadiono, kur vyko oficialus jo atidarymas. Šis visiems šilališkiams svarbus įvykis tapo miesto šventės ašimi. Iškilmingo renginio metu pasisakė Šilalės rajono savivaldybės meras Jonas Gudauskas, Lietuvos asociacijos „Sportas visiems" prezidentas ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto viceprezidentas Algis Vasiliauskas, įteikęs Savivaldybės vadovui simbolinį raktą, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Julius Kvedaras, Tauragės apskrities futbolo federacijos valdybos narys ir Tauragės futbolo klubo „Tauras" treneris Jonas Stažys, Regioninės plėtros departamento Tauragės apskrities skyriaus vedėjas Vidas Bičkus, UAB „Kvėdarsta" valdybos pirmininkas Stasys Navardauskas. Stadioną pašventino vyskupas auzgiliaras Linas Vodopjanovas. Simbolinę juostelę perkirpo ir taip stadioną oficialiai atidarytu paskelbė J. Gudauskas, A. Vasiliauskas ir S. Navardauskas. Po sveikinimo kalbų stadione iškeltos Lietuvos Respublikos, Europos Sąjungos, Šilalės miesto, Žemaitijos ir Olimpinė vėliavos.

Stadiono rekonstrukcijos pradžia

Stadionui remontuoti lėšų buvo gauta iš 2007-2013 m. Europos kaimynystės ir partnerystės priemonės Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos bendradarbiavimo per sieną programos pagal projektą „Tarptautinių socialinių ryšių plėtojimas per sportą Šilalės ir Mamonovo savivaldybėse". Projekte buvo numatyta renovuoti sporto stadionus mūsų mieste ir Mamonove, o vėliau suorganizuoti tarptautines varžybas ir futbolo stovyklas mokyklinio amžiaus vaikams. 2013 m. kovo pradžioje Šilalės rajono savivaldybės administracija ir UAB „Kvėdarsta" pasirašė rangos sutartį dėl Šilalės miesto stadiono rekonstrukcijos darbų, kurių buvo numatoma padaryti už 3,9 mln. litų. Už šias lėšas modernizuota stadiono infrastruktūra: pastatytos ir įrengtos buitinės patalpos (persirengimo kabinos, kabinetas treneriams, bendri dušai, vieši tualetai ir kt.), 500 vietų žiūrovų tribūna, bėgimo takai, futbolo aikštelė, šuolio į tolį, disko bei kūjo metimo sektoriai, stadionas taip pat aprūpintas sportiniu inventoriumi: barjerais, startukais, elektronine laiko fiksavimo sistema su spalvota kamera ir kita.

Apdovanoti garsūs sportininkai ir sporto pedagogai

Stadiono atidarymo ceremonijos metu apdovanoti nusipelnę sporto veteranai, kadaise garsūs sportininkai, kilę iš Šilalės rajono. Tai - futbolininkai ir futbolo teisėjai Romualdas Juška ir Alfredas Plekavičius, žolės riedulininkės Genovaitė Mankutė-Mačiulienė ir Stasė Mankevičiūtė, sklandytojas Viktoras Kukčikaitis, lengvaatletis Eugenijus Ivanauskas. Apdovanoti ir Šilalės rajono mokyklų pedagogai, parengę Lietuvos mokinių olimpinio festivalio nugalėtojus bei komandų kapitonai.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Įvairios bazės

2014 Rgp 23 00:02

Stadionui remontuoti lėšų buvo gauta iš 2007-2013 m. Europos kaimynystės ir partnerystės priemonės Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos bendradarbiavimo per sieną programos pagal projektą „Tarptautinių socialinių ryšių plėtojimas per sportą Šilalės ir Mamonovo savivaldybėse". Projekte buvo numatyta renovuoti sporto stadionus mūsų mieste ir Mamonove
- Tai taip ir nesupratau iš kur babkės parėjo. Užmuilinta ir dar muilu patepta.. Rusai stadioną atnaujino, ar ką? Ir prie ko čia lenkai?

Žygutis
Pranešimai: 422
Užsiregistravo: 2014 Lie 17 12:56
Palaikoma komanda: Lietuvos rinktinė.
Miestas: Vilkaviškio raj.

Re: Įvairios bazės

2014 Rgp 23 23:11

:lol: :lol:

------------------
Stadionui remontuoti lėšų buvo gauta iš 2007-2013 m. Europos kaimynystės ir partnerystės priemonės Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos bendradarbiavimo per sieną programos pagal projektą „Tarptautinių socialinių ryšių plėtojimas per sportą Šilalės ir Mamonovo savivaldybėse". Projekte buvo numatyta renovuoti sporto stadionus mūsų mieste ir Mamonove
- Tai taip ir nesupratau iš kur babkės parėjo. Užmuilinta ir dar muilu patepta.. Rusai stadioną atnaujino, ar ką? Ir prie ko čia lenkai?
Europos Sąjungos lėšos.
:mrgreen: Laikas bėga, bet futbolas išlieka tas pats.

Behemoth'c
Pranešimai: 813
Užsiregistravo: 2014 Sau 06 08:52
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Įvairios bazės

2014 Spa 09 14:24

Europos futbolo užkampis
http://lzinios.lt/lzinios/komentarai/eu ... pis/188776" onclick="window.open(this.href);return false;

Vilmantas REMEIKA
Fut­bo­lo ger­bė­jams šian­dien šven­tė - Lie­tu­vos rink­ti­nė Vil­niu­je žais Eu­ro­pos čem­pio­na­to at­ran­kos rung­ty­nes su es­tais. Sek­ma­die­nį čia pri­ims Slo­vė­ni­jos ko­man­dą. Bet kiek­vie­nos to­kios šven­tės pro­ga pri­si­me­na­me ir sa­vo fut­bo­lo gė­dą - ap­verk­ti­ną sta­dio­nų būk­lę.
Kal­bu ne apie nuo­lat kos­me­tiš­kai par­emon­tuo­ja­mus A ir I ly­gos sta­dio­nu­kus, o apie tai, kad na­cio­na­li­nė rink­ti­nė tuoj ne­tu­rės kur žais­ti tarp­tau­ti­nių rung­ty­nių.

Anks­čiau bu­vo gė­da pri­im­ti ita­lus, vo­kie­čius ir is­pa­nus, ku­rie at­vi­rai ty­čio­jo­si iš mū­sų fut­bo­lo inf­ras­truk­tū­ros. Da­bar jau ne­jau­ku pa­si­tik­ti ir es­tus su slo­vė­nais.

Vos prieš ke­lias sa­vai­tes ne­bu­vo­me ti­kri, ar šios rung­ty­nės aps­kri­tai vyks sos­ti­nės LFF sta­dio­ne, kur vi­rė aikš­tės apš­vie­ti­mo bokš­tų at­nau­ji­ni­mo dar­bai. Kaip ne­links­mai pa­juo­ka­vo Fut­bo­lo fe­de­ra­ci­jos pre­zi­den­tas Ju­lius Kve­da­ras, rink­ti­nei ne­tru­kus ga­li tek­ti per­si­kel­ti į Mins­ką ar Ry­gą.

Na­cio­na­li­nio sta­dio­no nė­ra ir ka­žin ar bus, to­dėl ten­ka vers­tis su tuo, ką tu­ri­me. Kad ati­tik­tų UE­FA rei­ka­lau­ja­mus 4 ka­te­go­ri­jos kri­te­ri­jus, LFF sta­dio­nui dar trūks­ta 2,5 tūkst. vie­tų žiū­ro­vams (da­bar yra 5,5 tūks­tan­čio). UE­FA lei­džia čia žais­ti, nes ge­res­nės are­nos tie­siog ne­tu­ri­me. Kau­no S. Da­riaus ir S. Gi­rė­no sta­dio­ne įreng­ta 9 tūkst. vie­tų, bet komp­lek­so būk­lė siau­bin­ga. Mi­nios žiū­ro­vų per rung­ty­nes su­ke­lia to­kį kons­truk­ci­jų siū­ba­vi­mą, kad, at­ro­do, vi­sos tri­bū­nos tuoj nu­virs į aikš­tę. 2008 me­tais Ma­ri­jam­po­lė­je du­ris at­vė­ręs "Ar­vi" sta­dio­nas apy­nau­jis, bet pa­gal UE­FA kri­te­ri­jus ja­me ga­li vyk­ti tik že­miau­sio - C - ly­gio rung­ty­nės. Ki­taip ta­riant, į Su­val­ki­jos sos­ti­nę ga­lė­tu­me at­vež­ti San Ma­ri­no mė­gė­jus.

Ką tu­ri Es­ti­ja ir Slo­vė­ni­ja, pa­gal gy­ven­to­jų skai­čių ir ša­lies plo­tą la­bai pa­na­šios į Lie­tu­vą? Es­tai jau de­šimt­me­tį džiau­gia­si kom­pak­tiš­ku 10 tūkst. vie­tų "A Le Coq" sta­dio­nu Ta­li­ne. Jo sta­ty­bos kai­na­vo 35 mln. eu­rų. Slo­vė­nai ga­li rink­tis Liub­lia­ną ar­ba Ma­ri­bo­rą. Liub­lia­no­je vos per me­tus 2010-ai­siais iš­ki­lo 17 tūkst. vie­tų sta­dio­nas "Sto­ži­ce", kai­na­vęs 57 mln. eu­rų. Ma­ri­bo­re pa­se­nęs sta­dio­nas "Ljuds­ki vrt" prieš ket­ve­rius me­tus vir­to šiuo­lai­kiš­ka 13 tūkst. vie­tų are­na. Su­nku pa­ti­kė­ti, kad re­no­va­ci­jos dar­bai slo­vė­nams at­siė­jo tik 10 mln. eu­rų.

O kiek šim­tų mi­li­jo­nų mes jau su­ki­šo­me į Šeš­ki­nės sta­dio­no griau­čius? Tiks­liai tur­būt ne­at­sa­kys nie­kas. Be­je, gir­dė­jo­te - Vil­niaus mies­to me­ras Ar­tū­ras Zuo­kas jau pa­ža­dė­jo at­nau­jin­ti epi­nės sta­ty­bos dar­bus? Re­gis, sos­ti­nės me­ro rin­ki­mų kam­pa­ni­ja įsi­bė­gė­ja.

Tai­gi fut­bo­lo rink­ti­nei ten­ka glaus­tis LFF sta­dio­ne, ku­rio dirb­ti­nę ve­ją (!) kas­dien rai­žo ne tik pro­fe­sio­na­lai, bet ir mė­gė­jai bei vai­kai. Vie­na aiš­ku - Fut­bo­lo fe­de­ra­ci­ja nau­jo sta­dio­no pa­ti ne­pas­ta­tys. Rei­kia ati­tin­ka­mo vals­ty­bės po­žiū­rio. Jis ir­gi nu­vi­lia. Ga­li­ma pri­si­min­ti anks­tes­nio prem­je­ro ne­pa­ma­tuo­tus par­eiš­ki­mus per pa­sau­lio fut­bo­lo čem­pio­nų is­pa­nų vi­zi­tą: esą ge­rų sta­dio­nų Lie­tu­vo­je bus, kai at­va­žiuos Mad­ri­do "Real" ar Lon­do­no "Chel­sea". "Su­ži­bė­jo" ir krep­ši­nį die­vi­nan­tis Kau­no me­ras. Anot jo, fut­bo­li­nin­kai tu­ri ei­ti krep­ši­nin­kų pė­do­mis: kai iš­si­ko­vos tei­sę reng­ti Eu­ro­pos čem­pio­na­tą, pra­dės ir sta­dio­nus sta­ty­ti. Jei šį tą iš­ma­no­te apie spor­tą, ti­kriau­siai su­vo­kia­te to­kio pa­ly­gi­ni­mo ab­sur­diš­ku­mą.

LFF sta­dio­nas vir­to pa­grin­di­nių fut­bo­lo var­žy­bų cen­tru. Kai per­nai Vil­niaus "Žal­gi­ris" sėk­min­gai ko­vė­si Eu­ro­po­je, čia gau­siai at­vy­kę ai­rių ir len­kų žur­na­lis­tai tik krai­pė gal­vas. Su­pran­ta­ma, ko­dėl - to­kie sta­dio­nai pūp­so ko­ne kas an­tra­me Len­ki­jos ar Di­džio­sios Bri­ta­ni­jos mies­te­ly­je.

Šį va­ka­rą fut­bo­li­nin­kų ko­va vyks švie­čiant nau­joms pro­žek­to­rių lem­poms. Anks­tes­nė sta­dio­no apš­vie­ti­mo sis­te­ma ne­ati­ti­ko rei­ka­la­vi­mų. Per­nai "Žal­gi­rio" ir ar­mė­nų rung­ty­nių pa­bai­go­je vi­sa elek­tros sis­te­ma iš­si­jun­gė. Ne­duok­die, jei šį va­ka­rą vėl nu­tik­tų kas nors pa­na­šaus. Tuo­met ki­tų na­cio­na­li­nės ko­man­dos rung­ty­nių su J. Kve­da­ru prieš­aky­je ti­krai vyk­tu­me ste­bė­ti į Mins­ką ar Ry­gą.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Įvairios bazės

2015 Vas 23 14:04

Prasprūdęs pro akis straipsnis. Toks pirmas stadionas, vadinamas „Fanų“ stadionu jau gyvuoja prie Vladislavo Sirokomlės vid. m-klos.

Vilniuje planuojama įrengti modernius sporto aikštynus prie mokyklų
http://www.vilnius.lt/index.php?1944015033" onclick="window.open(this.href);return false;
2014-12-03

Paveikslėlis

Vilniaus miesto savivaldybės taryba šiandien svarstys klausimą - leisti išnuomoti prie Vilniaus švietimo įstaigų esančius sporto aikštynus privatiems investuotojams, kurie įsipareigotų savo lėšomis (ne mažiau kaip 800 tūkst. eurų į vieną aikštyną) per dvejus metus juos atnaujinti. Planuojama, kad rekonstruodami aikštynus, investuotojai įrengs ne tik standartus atitinkančias futbolo bei krepšinio aikšteles, bet ir bėgimo takus, treniruoklių aikšteles, bei įsipareigos prižiūrėti techninę aikštynų būklę. „Modernūs, įvairioms sporto šakoms pritaikyti aikštynai arčiau gyvenamųjų namų taps bendruomenių sveikatingumo vieta ir paskatins jaunimą pradėti daugiau sportuoti, dalyvauti varžybose, padės atrasti daugiau talentingų jaunų sportininkų, pritrauks investicijų“, - vardijo parengto projekto privalumus Vilniaus meras A. Zuokas.

Išnuomojus aikštynus, mokyklos ir toliau nevaržomai ir nemokamai naudosis jais kiekvieną mokslo metų dieną sporto veiklai bei renginiams organizuoti, sportuoti pagal iš anksto suderintą grafiką bus sudarytos sąlygos ir vietos bendruomenei, senjorams. Jau parengti ir techniniai projektai pirmiesiems penkiems aikštynams, esantiems prie Vilniaus Pilaitės gimnazijos, „Ryto“ progimnazijos, Žirmūnų gimnazijos, Lazdynų vidurinės mokyklos bei „Žaros“ vidurinės mokyklos.

Daugiau nuotraukų: http://www.slideshare.net/MerasZuokas/m ... -aikstynas" onclick="window.open(this.href);return false;
Techniniai projektai parengti šioms įstaigoms:
• Vilniaus Pilaitės gimnazijos, Įsruties g. 3, Pilaitė
• Vilniaus „Ryto“ progimnazijos, D. Gerbutavičiaus g. 9, Karoliniškės
• Vilniaus Žirmūnų gimnazijos, Žirmūnų g. 37, Žirmūnai
• Vilniaus Lazdynų vidurinės mokyklos, Žėručio g. 4, Lazdynai
• Vilniaus „Žaros“ vidurinės mokyklos, Karklėnų g. 13, Naujoji Vilnia

asau
Pranešimai: 501
Užsiregistravo: 2014 Kov 08 16:22
Palaikoma komanda: Utenis

Re: Įvairios bazės

2016 Kov 11 13:10

Kaune planuojama statyti futbolo maniežą

http://www.delfi.lt/sportas/futbolas/ka ... d=70667364

Kauno miesto savivaldybė Neries krantinėje ketina statyti futbolo maniežą. Šalia Futbolo mokyklos stadiono būtų įrengiama aikštė po stogu, kurioje sportininkai galėtų treniruotis ir žiemą.
„Planuojame prie futbolo mokyklos, kur yra dvi atviros futbolo aikštės, pastatyti dar vieną dengtą pilnos aikštės futbolo maniežą“, – BNS sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.
Maniežą statytų pati savivaldybė, jo kaina, pirminiais skaičiavimais, siektų kelis milijonus eurų, jis galėtų būti pradėtas statyti kitų metų pradžioje.
„Startas ne anksčiau kitais metais: kol kas vyksta dokumentų tvarkymas, nes reikia keisti detalųjį planą. Tai užtruks mažiausiai šešis mėnesius, derinimo, viešinimo procedūros. Šiemet mes tikrai darbų nepradėsime“, – sakė administracijos direktorius.
Futbolo maniežas Kaune yra P. Vileišio aikštėje, jis priklauso Lietuvos futbolo federacijai.
„Visi seniai įvardijame, kad federacijai priklausantis maniežas yra nedidelis, aikštė yra nepilnų matmenų ir jis yra užkrautas iki dešimtos vakaro. Šis pagal mūsų planą būtų pilnos aikštės, kad galėtų žiemą vykti ir varžybos, ir treniruotės“, – sakė G. Petrauskas.
Sprendimo projekte nurodoma, kad planuojamas maniežas būtų su aukštos kokybės dirbtine danga, jame būtų įrengta speciali apšvietimo sistema. Ateityje svarstoma jame organizuoti futbolo čempionatus.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Įvairios bazės

2016 Kov 11 19:38

Kaune planuojama statyti futbolo maniežą
.
Žalgiris turės savo maniežą.

asau
Pranešimai: 501
Užsiregistravo: 2014 Kov 08 16:22
Palaikoma komanda: Utenis

Re: Įvairios bazės

2016 Kov 15 16:21

Kaune bus statomas futbolo maniežas


http://www.delfi.lt/sportas/futbolas/ka ... d=70694700

Kauno miesto savivaldybė apsisprendė statyti mieste futbolo maniežą – jis bus įrengtas šalia futbolo mokyklos stadiono ir sudarys galimybę sportininkams treniruotis ir žiemą.
„Kaip jūs žinote, šis sprendimo projektas teikiamas todėl, kad kažkada buvo patvirtintas Neries krantinės detalusis planas“, – tarybos posėdyje kalbėjo Miesto planavimo ir architektūros skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius.
Pasak jo, norint teritorijoje statyti maniežą, reikia pakeisti detalųjį planą, daugiau detalių apie planuojamą maniežą paaiškės šį planą rengiant. Maniežą siūloma statyti palei gatvę, todėl, pasak N. Valatkevičiaus, krantinėje esantis parkas dėl to nenukentės.
Vis dėlto tarybos nariams kilo dvejonių dėl maniežo vietos – Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija siūlė nepritarti projektui statyti maniežą Neries krantinėje ir vietoj to jį statyti prie Milikonių vidurinės mokyklos, tačiau šiam siūlymui taryba nepritarė.
„Mūsų frakcijos nuomone, pirmiausia reikėtų įgyvendinti prie Milikonių numatytą teritoriją – ten ir detalusis planas, ir techninis projektas. Aišku, gal futbolo aikštė nebūtų visų išmatavimų. (...) Kad parko zonoje daugiau būtų išplėsta ir atvirų futbolo aikštelių – mes ne prieš. Bet prie pat krantinės statyti dar vieną didžiulį pastatą, kuris užgoš pačios krantinės vaizdą, manome, nepriimtina“, – BNS sakė TS-LKD frakcijos seniūnas Andrius Kupčinskas.
„Nagrinėjom projektą, kuris yra padarytas, bet labai seniai, neatitinka techninių reikalavimų, reikėtų projektą iš naujo daryti. Kitas dalykas, kodėl atsisakėme – jo per mažas formatas, tai paprasta sporto salė. Jei daryti, tai daryti, kad būtų normalus maniežas“, – apie siūlymą statyti maniežą prie mokyklos kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.
Maniežą statyti planuoja pati savivaldybė, jo kaina, pirminiais skaičiavimais, galėtų siekti kelis milijonus eurų. Statybas tikimasi pradėti kitų metų pradžioje.
Vienas futbolo maniežas Kaune yra P. Vileišio aikštėje, jis priklauso Lietuvos futbolo federacijai.
„Visi seniai įvardijame, kad federacijai priklausantis maniežas yra nedidelis, aikštė yra nevisų matmenų ir jis yra užkrautas iki dešimtos vakaro. Šis pagal mūsų planą būtų pilnos aikštės, kad galėtų žiemą vykti ir varžybos, ir treniruotės“, – BNS anksčiau yra sakęs savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.
Sprendimo projekte nurodoma, kad planuojamas maniežas bus su aukštos kokybės dirbtine danga, jame būtų įrengta speciali apšvietimo sistema. Ateityje svarstoma jame organizuoti futbolo čempionatus.

nusimato
Pranešimai: 72
Užsiregistravo: 2015 Bal 17 13:34
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Įvairios bazės

2017 Bal 04 15:54


bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Įvairios bazės

2017 Bal 04 15:58

Čia turbūt vienas iš tų bjaurių pripučiamų maniežų, apie kuriuos kalbėjo LFF.

Makenzis
Pranešimai: 7341
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Įvairios bazės

2017 Bal 04 16:11

Bjauriausia dalis ten yra apšvietimas. Patamsyje kartais gali tekti žaisti. :D Apšvietimas juose tragiškas. :) O taip reklamuoja LFF juos. :roll: Geriau normalias daržines statytų, nei merktų pinigus į juos. :roll:

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2017 Bal 04 17:39

Kiek suprantu čia tas pats projektas, apie kurį buvo rašyta dar 2015-ais...
http://www.15min.lt/verslas/naujiena/be ... 663-510673" onclick="window.open(this.href);return false;

Projektuojama 501 vietų, tad realiai pritaikoma tik mėgėjų futbolui. Realiai nieko blogo šitoje vietoje nematau dėl to laikino gaubto, pagal savo išsidėstymą vis tiek norint žaisti profesionaliai (šilčiau) Sportima visiškai šalia, tad realiai rimtiems klubams nieko nepakeis, bet gal kiek sumažins apimtis nuimdamas kažkiek besitreniruojančių(ar mėgėjų, ar vaikų). Tuo labiau, kad aplinkui ten viskas apstatyta ir vis tiek to gaubto realiai nesimatys.

O šiaip jau, jeigu projektas pasiteisintų, gal išeitų tokią programą įgyvendinti miesto lygiu, profesionaliai išmėtant po Vilnių taip renovuotus mokyklų stadionus ir padarant įdomesnėmis SFL varžybas.

haus
Pranešimai: 385
Užsiregistravo: 2014 Vas 28 00:02
Palaikoma komanda: Utenis, Žalgiris

Re: Įvairios bazės

2017 Bal 04 19:41

Čia turbūt vienas iš tų bjaurių pripučiamų maniežų, apie kuriuos kalbėjo LFF.
Kodėl bjaurus? Labai neblogas varijantas, Niderlanduose, Skandinavijoje visi juos naudoja.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Įvairios bazės

2017 Bal 04 23:08

Bjaurus savo išvaizda iš išorės ir iš vidaus. O kad tai pigiausias išsigelbėjimas Lietuvai, ne tik Vilniui - faktas. Ir jų reikia visuose didesniuose miestuose.

Grįžti į