matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Kauno Kelininko stadiono maniežas

2014 Bir 11 14:00

Už 2 mln. litų planuojama atnaujinti dar vieną stadioną
http://kaunas.kasvyksta.lt/2014/06/11/u ... -stadiona/" onclick="window.open(this.href);return false;

Kauno miesto savivaldybė planuoja kartu su Kauno apskrities futbolo federacija (KAFF) steigti viešąją įstaigą, kuri rūpintųsi netoli Lampėdžio ežero esančio „Kelininko” stadiono atnaujinimu.

Šiuo metu stadionas yra nenaudojamas, neprižiūrėtas, jame nėra reikiamos infrastruktūros. Kauno KAFF kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę su prašymu kartu įsteigti viešąją įstaigą. Tokiu būdu futbolo federacijai būtų galima perduoti „Kelininko” stadioną, esantį Jovarų gatvėje.

„Siekiant išspręsti futbolo stadionų ir aikščių trūkumą, tikslinga pradėti kuo skubiau ruošti dokumentus viešosios įstaigos įsteigimui, jog stadionas būtų kuo greičiau pradėtas tvarkyti. Dėl viešosios įstaigos kūrimo artimiausiu metu turės apsispręsti ir miesto taryba”, – teigė Kauno miesto vicemeras Stanislovas Buškevičius.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) yra informavusi savivaldybę, jog siekiant plėtoti futbolo aikštynų infrastruktūrą Kaune, federacija teiks paraišką tarptautinei Pasaulio federacijų (FIFA) ir Europos futbolo federacijai dėl investicijų į „Kelininko” stadioną.

Preliminariais skaičiavimais, investicijos gali siekti apie 2 mln. Lt. KAFF su LFF planuoja atlikti reikiamus darbus, jog stadionas atitiktų I lygos licencijavimo reikalavimus: pakloti dirbtinę dangą, įrengti buitines patalpas ir persirengimo kambarius, aptverti ir apšviesti stadioną, pastatyti tribūnas žiūrovams.

Stadionas patenka į Kauno rekreacinę teritoriją, šalia kurios yra Lampėdžio ežeras, paplūdimys, Kauno regiono kempingas, veikia Kauno irklavimo mokykla ir Lampėdžių bendruomenės centras.

...

Re: Įvairios bazės

2014 Bir 11 16:15

Tuoj ten bus atkurtas FK KELININKAS. :mrgreen: Daugkartinis Sovietų Lietuvos čempionas ir TIESOS taurės laimėtojas. :mrgreen:

Vėliau bus galima transformuoti į FC LAMPĖDŽIAI.. :roll:

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2017 Vas 05 22:10

Kaip supratau Kauno savivaldybė planuoja rekonstruoti Kelininko stadioną.
124x68 aikštė, 500 vietų
http://www.kaunas.lt/wp-content/uploads ... nas_01.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Taip pat planuojamą įrengti Regbio stadioną
http://www.kaunas.lt/wp-content/uploads ... nas_PP.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Įvairios bazės

2019 Lie 08 17:30

Kauno maniežas beveik pabaigtas. Tik neparašyta - o jame bus galima žaisti A lygos rungtynes?

Kaune iškilo vienintelis tokio dydžio futbolo maniežas Lietuvoje
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-1171164#_
Paskutinį kartą redagavo 1 Anbo. Iš viso redaguota 2019 kartus.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Įvairios bazės

2019 Lie 08 18:03

100 vietų tribūna.
Bet manau žais

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Įvairios bazės

2019 Lie 09 10:11

100 vietų tribūna.
Bet manau žais
- Būtų labai keista, bet Lietuvos fulėje viskas įmanoma. Šiaip nei Latvijoje, nei Baltarusijoje tokiuose statiniuose čempo rungtynės nevyksta.

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2019 Rgs 16 01:08

Futbolo stadionas tebelaukia naujo kupolo: senas buvo netikęs
https://www.etaplius.lt/futbolo-stadion ... vo-netikes

Išryškėjo brokas

Iš pradžių planuota, kad naujasis maniežas iškils dabartinės futbolo mokyklos aikštynuose Neries krantinėje, tačiau galiausiai priimtas sprendimas statyti maniežą buvusiame „Kelininko“ stadione netoli Lampėdžių (Jovarų gatvėje).

Paruošiamieji darbai prasidėjo pavasarį. Apleistame lauko stadione buvo paruoštas pagrindas, įrengtos komunikacijos. Liepos pradžioje buvo pripūsta kupolo konstrukcija. Šį procesą prižiūrėjo iš Slovėnijos atvykę specialistai.

Tačiau laukė nusivylimas. Paaiškėjo, jog kupolas - nesandarus. Iš rangovo buvo pareikalauta defektą ištaisyti. Tai padaryti planuojama iki spalio 15 dienos. Žadama, kad naujasis kupolas bus ne tik kokybiškas, bet ir gražesnis – jį dabins spalvotos grafikos elementai.

Keistas vaizdas

Pripučiamais kupolais dengti stadionai turi privalumų – žiemos metu į kupolo vidų pučiamas šiltas oras, todėl šaltaisiais mėnesiais manieže yra šilta. Pranešama, jog yra paruošti dyzeliniai generatoriai, kurie, avarijos atveju, užtikrins elektros tiekimą mažiausiai trims valandoms.

Visas maniežo grindinio plotas padengtas dirbtine danga. Naujoji aikštė yra 115 m ilgio ir 76 m pločio.

Iki šiol stogo ir sienų neturintis maniežas atrodo gana keistai: stirkso durų rėmai su durimis, bet sienų nėra. Pripučiamas sienas turintis suformuoti audeklas sulankstytas guli devyniuose maišuose, mat kupolas susideda iš devynių skirtingų dalių.

Didžiausias Lietuvoje

Maniežas skirtas futbolo mokyklai „Tauras“ ir daugiausiai bus naudojamas kaip treniruočių bazė. Skaičiuojama, kad rungtynes naujajame manieže galės stebėti apie 100 žiūrovų. Naujasis maniežas kainavo apie 1,8 mln. Eur.

Neįprastą slėginį kupolą sudaro du vinilinio audinio sluoksniai, tarp kurių kompresoriais tiekiamas suspaustas oras palaiko stogo formą.

Tai bus didžiausia Lietuvoje pripučiama konstrukcija. Devynios kupolo konstrukcijos sutvirtintos specialiomis varžtų sistemomis. Viso kupolo svoris – per 20 tonų.

Pripučiamai konstrukcijai suteikta 20 metų garantija. Stadiono teritorijoje taip pat įrengti moduliniai konteineriai su rūbinėmis, tualetais, dušais ir administracinėmis patalpomis.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Įvairios bazės

2019 Spa 16 12:01

Naujajame Kauno manieže į aikštę jau netrukus išbėgs futbolo talentai
http://www.kaunas.lt/2019/10/svarbi-inf ... o-talentai

Keturios grupės arba daugiau kaip pusšimtis jaunųjų futbolininkų – tiek sportininkų vienu metu galės treniruotis naujajame uždarame Kauno futbolo manieže. Vilijampolėje iškilusi šaltajam metų laikui pritaikyta sporto erdvė duris atvers jau netrukus.

„Kauno sporto mokykloje „Tauras“ futbolo treniruotes šiuo metu lanko daugiau kaip 500 vaikų. Atėjus žiemai dauguma vaikų neturi kur treniruotis. Šitą problemą išspręs naujasis futbolo maniežas“, – sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Šią savaitę vakarinę Kauno dalį Vilijampolėje papildė išskirtinio dydžio ir kiek neįprastų formų statinys. 115 metrų ilgio, 80 metrų pločio ir net 21 metro aukščio kupolas, dengiantis naująjį futbolo maniežą – vienintelė tokia konstrukcija Lietuvoje. Po netikėtai užsitęsusių įrengimo darbų jau netrukus šioje erdvėje pradės treniruotis Kauno sporto mokyklų auklėtiniai.

„Tai, jog Kaune auga perspektyvi futbolininkų karta įrodo šią vasarą tarptautinėse vaikų žaidynėse Ufoje aukso medaliais pasipuošę jaunieji Kauno futbolininkai. Sudarius tinkamas treniruočių sąlygas tokių laimėjimų ateityje netruks. Iki šiol šaltuoju metų laiku treniruotės vykdavo mokyklų salėse, kurios nei iš tolo neprilygsta naujajam maniežui“, – pabrėžė Kauno savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas.

Apleistą Kelininko stadioną Jovarų gatvėje pakeitė ne tik įspūdingų matmenų kupolas dengiantis futbolo aikštę, bet ir moduliniai konteineriai su rūbinėmis, tualetais, dušais ir administracinėmis patalpomis.

„Pripūsti šį milžiną užtruko pusė dienos. Iš pirmo žvilgsnio viskas pavyko gerai, dabar kupolo viduje montuosime apšvietimą, atliksime baigiamuosius darbus. Jeigu viskas gerai maniežas eksploatacijai bus parengtas dar šį spalį“, – teigė darbus vykdančios bendrovės „HSC Baltic“ projektų vadovas Jonas Valiulis.

Kupolas sudarytas iš 10 atskirų dalių, kurios sujungtos varžtų sistemomis. Konstrukcijai suteikta 20 metų garantija. Kupolą puošia Kauno savivaldybės logotipe „Kaunas auga“ naudojamos spalvos: žalia, rausva ir geltona.

Pasak Kauno savivaldybės Statybos valdymo skyriaus vedėjo Vigimanto Abramavičiaus, maniežo aplinka jau sutvarkyta, pabaigtos montuoti tvoras, sutvarkytas gerbūvis, pasėta veja.

„Žiemos metu į maniežą bus tiekiamas šiltas oras, temperatūra jo viduje sieks apie 16 laipsnių šilumos. Tai optimali temperatūra sportininkams“, – pabrėžė Kauno savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas.

Futbolo maniežas miestui atsiėjo 1,8 mln. eurų. Įgyvendinant projektą įrengtas drenažas, vandentiekis, išasfaltuota ir apšviesta į kompleksą vedanti gatvė, įrengti pėsčiųjų takai, automobilių stovėjimo aikštelė. Per kelis pastaruosius metus Kaunas rekonstravo 26 prie mokyklų esančius stadionus. Dar 10 aikštynų laukia savo eilės.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Įvairios bazės

2019 Gru 14 13:38

pagaliau pradėjo veikti pripučiamas maniežas Vilijampolėje, buv. "Kelininko" stadiono vietoje

Kaune iškilo unikalus futbolo maniežas
https://www.eurofootball.lt/naujienos/k ... ezas/73800

foto albumas: https://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/ ... o=12915701

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Įvairios bazės

2019 Gru 14 18:06

Nesupratau kuo jis vienintelis ir unikalus..

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Įvairios bazės

2021 Bir 24 11:27

Kaune, Vilijampolėje, trečiadienio vakarą neatlaikė futbolo maniežo kupolas, kuris subliuško. Apie tai pranešė ir subliuškusio maniežo video įrašu pasidalino Vyriausybės atstovas Kauno ir Marijampolės apskrityse Andrius Cechanavičius.

https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... zo-kupolas

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Įvairios bazės

2021 Bir 24 17:56

sniego neaitlaiko, vasaros audrų irgi.
tiek iš tų gerųjų pripučiamų maniežų.
Ai dar vasarą sako, neįmanoma naudotis dėl karščio.

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Bir 24 20:00

Tam jie ir yra pripučiami, kad vasarą kupolas nebūtų naudojamas. Bet jo, įdomu tada kaip Baltarusijoje pavyzdžiui juos prižiūri.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Įvairios bazės

2021 Bir 25 20:59

Kauno savivaldybės atstovas paaiškino, kad kupolas vasarą neišleidžiamas tiesiog taupant pinigus...

Gaila kad taip yra, nes gaunasi, kad vasaros metu prarandama aikštė - prikaitusiamw manieže nei pasitreniruosi, nei pažaisi.

Joninių naktį sugriuvęs maniežas savivaldybės atstovams užminė mįslę: statinys turėjo atlaikyti tokį škvalą
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... oki-skvala

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Lie 19 22:28

Pažadėjo: pripučiamas maniežas stovės
https://www.lrytas.lt/sportas/startai/2 ... -20115130/

Joninių išvakarėse Kauną nusiaubusi audra itin ryškų pėdsaką paliko Vilijampolėje – sudraskė pripučiamojo maniežo kupolą. Jo gamintojai bei draudikai aiškinasi, kaip vertinti šį įvykį ir kas atlygins nuostolius.

Vilijampolės futbolo maniežas prieš dvejus metus iškilo Jovarų gatvėje, buvusio „Kelininko“ stadiono vietoje, šalia Nemuno ir Lampėdžių tilto.

Maniežas skirtas „Tauro“ sporto mokyklai, daugiausia naudojamas kaip treniruočių bazė. Jame vienu metu gali treniruotis keturios grupės arba daugiau kaip 50 jaunųjų futbolininkų. Rungtynes stebėti gali apie 100 žiūrovų.

Šaltuoju metų laiku manieže treniruojasi ir profesionalios futbolo komandos.

Slovėnijoje pagamintas 110 metrų ilgio, 80 metrų pločio, iki 25 metrų aukščio pripučiamasis kupolas, dengiantis naująjį futbolo maniežą, buvo vienintelė tokia konstrukcija Lietuvoje.

Kupolas sudarytas iš 9 atskirų dalių, kurios sujungtos varžtų sistemomis. Viena dalis sveria 2–3 tonas. Neįprastą slėginį kupolą sudaro du vinilinio audinio sluoksniai, tarp kurių kompresoriais tiekiamas suspaustas oras palaiko stogo formą.

Futbolo maniežas miesto savivaldybei kainavo 1,8 mln. eurų. Įgyvendinant projektą įrengtas drenažas, vandentiekis, išasfaltuota ir apšviesta į kompleksą vedanti gatvė, įrengti pėsčiųjų takai, automobilių stovėjimo aikštelė.

Vėtra tiesiog nuplėšė kupolą nuo tvirtinimo vietų, todėl specialistai smarkiai abejojo galimybėmis jį suremontuoti.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius pranešė, kad savaitės pradžioje atvykęs draudimo bendrovės ekspertas įvertino situaciją ir netrukus pateiks savo išvadas.

Savivaldybės atstovai kreipėsi ir į kupolą įrengusią įmonę, kuri buvo pasikvietusi gamintojų atstovus, pateiksiančius savo išvadas dėl maniežo pažeidimų.

Atsižvelgiant į gautą informaciją iš maniežo gamintojų ir draudimo bendrovės, bus sprendžiamas esminis klausimas – ar gamintojai pripažins tai garantiniu įvykiu, ar vis dėlto bus naudojamasi draudimo išmoka.

„Planuojame, kad futbolo maniežas bus sutvarkytas ir toliau naudojamas kauniečių reikmėms. Artimiausiomis dienomis taip pat tikimės sužinoti, ar kupolas bus taisomas, ar atstatomas“, – kalbėjo V.Abramavičius.

Grįžti į