Įvairios bazės

Moderatorius: Respublik

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2019 Geg 24 11:31

Vilnius

https://www.facebook.com/paulius.malzin ... 6487583082
Paulius Malžinskas May 14 at 2:53 PM

Vilniaus futbolo stadionų Top 5.
Vadovaujantis asmenine subjektyvia nuomone ir kai kuriais kriterijais (pvz dangos kokybė, lokacija, infrastruktūra) sudariau futbolo aikščių Top 5. Tuo pačiu pateikiu nuomos kainas rungtynėms. Kai kur jos gali koreliuoti ir yra pateikiamos apytiksliai, nes priklauso nuo nuomos periodo, rungtynių skaičiaus, varžybų lygmens, bendradarbiavimo sutarčių ir t.t.

Dirbtinės dangos :
1. LFF stad. (A lyga ~1700 eur, I lyga ~1000 eur, kt lygos ~300 eur )
2. Senvagės stad. (~100 eur)
3. Geležinio Vilko/Kariškių stad (New, Nenuomojamas)
4. Fabijoniškių stad (150 eur)
5. Fanų stad. (115 eur, imant metų paketą - 85 eur )

Natūralios dangos :
1. VU stad (Nenuomojamas, galima nuoma spėjama ~500-700 eur)
2. Panerio stad (~120 eur)
3. N.Vilnios stad (FK Granitas)
4. LEU stad. (200 eur)
5. Bukiškis stad (Nenuomojamas, nežinoma)
6. Dilgynės stad. (~70 eur)

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2019 Bir 11 18:30


Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2019 Bir 13 17:23

Vilnius

Vos prieš metus už milijoną sutvarkytų futbolo aikščių būklė – nyki
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... bukle-nyki

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Įvairios bazės

2019 Rgs 20 20:02

Užderėjo pripučiamų maniežų :D

Vilniuje – neįprasta ir pirma tokia sostinėje konstrukcija: prie mokyklos iškilo pripučiamas futbolo maniežas
Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/sportas/futbolas/v ... d=82297657

Vilniaus Karoliniškių mikrorajone, greta „Ryto“ progimnazijos, ketvirtadienį prieš vidurdienį iškilo sostinėje iki šiol nematyta konstrukcija – visus metus veiksiantis pripučiamas ir šildomas futbolo maniežas.

Tai – pirmas tokio tipo futbolo maniežas Vilniuje, kuriam suteiktas Baltijos futbolo akademijos (BFA) arenos vardas. Tiesa, kaip atskleidžia projekto iniciatorius, BFA įkūrėjas ir vadovas, futbolo treneris Ivanas Švabovičius, ateityje arenos pavadinimas turėtų keistis – D. Gerbutavičiaus gatvėje esančiam maniežui planuojama suteikti kol kas neįvardijamo rėmėjo pavadinimą.

„Nuo pačios projekto idėjos suformulavimo iki įgyvendinimo praėjo penkeri metai. Tai buvo bendra BFA bendruomenės – trenerių, tėvų idėja, o vėliau atsirado žmonės, sutikę investuoti – privačių rėmėjų lėšomis idėja tapo realybe“, – DELFI ketvirtadienį pasakojo I. Švabovičius.

Žemės sklypą greta mokyklos BFA iš Vilniaus savivaldybės išsinuomojo 20-iai metų. Kartu buvo priimtas ir įsipareigojimas – šalia „Ryto“ gimnazijos, maniežo statytojai šiuo metu įrenginėja ir dar vieną sporto aikštyną, skirtą moksleiviams.

„Dabar skaičiuojame, kad viso projekto kaina sieks maždaug 2 milijonus eurų, tačiau tikslesnę sumą galėsiu pasakyti lapkritį, kai įvyks oficialus viso komplekso atidarymas. Mes greta mokyklos esame įsipareigoję pastatyti dar vieną aikštelę, kurioje bus ir bėgimo takai, krepšinio aikštelė. Atidarymą planuojame lapkričio 10-15 dienomis“, – teigė I. Švabovičius.

Anot jo, „Ryto“ progimnazijos moksleiviai rytais galės sportuoti ir naująjame BFA manieže, o dienomis ir popietėmis – maždaug iki 19 val., čia vyks BFA grupių treniruotės. Vakarais arena bus nuomojama. „Taip vadinamas komercinis laikas, – pažymėjo I. Švabovičius. – Apskritai pačiame manieže liko atlikti maždaug 10 proc. darbų, įrengti apšvietimą, iškabinti tinklus. Bet pagrindinės užduotys jau atliktos.

BFA arenos viduje įrengta standartinių matmenų – 105x68 metrų – futbolo aikštė, jau yra paklota dirbtinė danga, kurią įsigyti padėjo Lietuvos futbolo federacija (LFF). Anot I. Švabovičiaus, projektas ir įranga pirkti iš patikrintų Lenkijos gamintojų, todėl nesklandumų, su kuriais susidūrė panašios idėjos Kaune įgyvendintojai, turėtų būti išvengta. „Vien per šiuos metus Lenkijoje pastatya apie 20 tokio tipo kupolų. Jie tokias sistemas pradėjo montuoti prieš 7 metus, dabar kaimynų šalyje tai tikra mada. Apskritai Vakarų Europoje – Italijoje, Slovėnijoje, tokie maniežai sėkmingai stovi jau dešimtmetį.

Galų gale tai bus ir Vilniuje. Aš pats treneriu dirbu nuo 1992-ųjų, galų gale visus metus vaikai turės galimybes treniruotis gerose sąlygose. Visų pirma, nebus šalta, visų antra, nereikės ant ledo slidinėti ar sniegą valyti, bus galima treniruotis pagal programą“, – dėstė I. Švabovičius.

BFA arenoje bus įrengtas dujinis šildymas.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Įvairios bazės

2019 Spa 20 12:18

įdomu ar jau bėgioja futbolo talentai naujame Kauno manieže :D aišku dabar oras geras tai smagiau lauke bėgiot, bet vistiek interesna ar galų gale problemas su kupolu išsprendė :)

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2019 Gru 03 23:47

https://www.etaplius.lt/ivyko-siauliu-a ... imu-svente

Vakarą pradėjo Šiaulių apskrities futbolo federacijos prezidento Gintauto Mirausko kalba, kurioje jis apžvelgė išties sėkmingus metus Šiaulių apskrities futbolui, padėkojo Šiaulių miesto savivaldybei bei rėmėjams, kad bendromis pastangomis po pertraukos į Šiaulius grįžo vyrų futbolas. Taip pat buvo padėkota ir Lietuvos futbolo federacijai, su kurios pagalba baigiamas įrengti antras dirbtinė dangos stadionas Šiauliuose bei 2020 metais bus įrengtas dirbtinės dangos stadionas Naujojoje Akmenėje.

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2019 Gru 13 16:27

Inkaro Stadionas
https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/200 ... ujos-baras

Tarpukariu statytas Vilijampolės futbolo stadionas mena senas dienas, čia išlikę tribūnų betoniniai karkasai. Sovietmečiu stadionas buvo pilnas gyvybės, tačiau po privatizacijos tapo apleistas: tik kartais čia žaidžia mėgėjai. Vienas žodis šiame rajone turėjo ypatingą reikšmę. „Vilijampolė garsi trimis „Inkarais“. Tai – fabriku, kuriame gaminti „Inkaro“ sportbačiai, „Inkaro“ šokiais, kurie lokalūs ir įdomūs vietiniams chuliganams bei „Inkaro“ stadionu, kuriame puikiai žaidė to pačio pavadinimo vietinė komanda“, – pasakoja istorikas Jonas Palys.

šiek tiek šiandienos kadrų

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Įvairios bazės

2020 Sau 09 17:54

Kaune renovuotas Panemunės stadionas (Kareivinių g.), pasėta natūrali veja. Jeigu viskas bus tvarkoj, žmonės jau šiemet galės žaist futbolą

https://www.delfi.lt/miestai/kaunas/po- ... d=83230421

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Įvairios bazės

2020 Sau 09 18:43

Blemba, šioje aikštėje (sunku pavadinti stadionu) FBK Kaunas 1997 metais žaidė savo A lygos (tuo metu vadinosi Pirma lyga) rungtynes. O prieš pirmąsias, pamenu, grojo kariuomenės dūdų orkestras :)

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2020 Sau 10 15:29

Pilaitės gimnazijos stadionas

Dengtą stadioną Vilnius pastatė dar spalį, tačiau į jį vaikų neleidžia iki šiol
https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/l ... 56-1257548

Dar spalio 22 d. Vilniaus savivaldybė išplatino pranešimą, kuriame teigė, kad kupolas virš atnaujinto Pilaitės gimnazijos stadiono jau pripūstas. Esą liko tik paskutinis žingsnis – pastatyti modulinius tualetus ir persirengimo kabinas, tada vaikai galės naudotis aikšte, kiek širdis geis. Tačiau praėjo pustrečio mėnesio, o apie jokį naudojimąsi ir kalbos nėra. Dabar jau minima vasario 1-oji.

Vadino pavyzdiniu projektu

Šį aikštyną Vilniaus savivaldybė vadino pavyzdiniu moderniu sostinės infrastruktūros projektu: rugsėjo pradžioje pernai aikštyne buvo paklota speciali dirbtinė žolė, o spaliui artėjant į pabaigą – uždengtas pripučiamas 110 metrų ilgio ir 70 metrų pločio bei 19 metrų aukščio kupolas, turintis apsaugoti sportuojančius nuo šalčio.

„Viduje įrengtos modernios apšvietimo sistemos, tad treniruotės galės vykti ir tada, kai lauke bus šalta. Projekto eigoje liks paskutinis žingsnis – modulinių tualetų ir persirengimo kabinų pastatymas. Vaikai ir visi kiti, norintys sportuoti naujame stadione, tai galės daryti dar šiais metais“, – spalį žadėjo Vilniaus savivaldybė.

Pažadėjo, bet neištesėjo. Prisimenant, kaip ilgai truko Fabijoniškių baseino baigiamieji darbai, jau turbūt ir stebėtis nereikėtų.

Kupolo tuoj ir nereikės

Vis dėlto pilaitiškiai nepatenkinti – baltas kupolas šviečia po jų langais, o naudotis juo uždengtu stadionu niekas negali.

„Nuo spalio 22 d. stadionas vis dar nenaudojamas. Karoliniškėse vaikai tokiu stadionu naudojasi beveik nuo jo pastatymo. O kas vyksta Pilaitėje?“ – tokia žinute Pilaitės bendruomenės feisbuke pasidalino viena gyventoja, jai pritarė ir kiti pilaitiškiai.

Karoliniškėse toks pats dengtas privatus stadionas įrengtas šalia „Ryto“ progimnazijos, jis veikia, vaikai jame sportuoja. O štai Pilaitei tenka laukti. Be to, artėja pavasaris, todėl galbūt nė nereikėjo šiais metais pripūsti to kupolo.

Laukia ir futbolo mokykla

„Dabar tai tikras galvos skausmas. Stadionas turėjo pradėti veikti jau lapkričio pradžioje. Karoliniškėse stadionas veikia nuo pat pastatymo pradžios. Futbolo mokykla „Ataka“ yra vienintelė futbolo mokykla Pilaitėje. Dabar sąlygos treniruotėms yra super sunkios, kol neatidarytas stadionas. Treniruojama apie 150 vaikų iš Pilaitės. Dar daug laukiančių. Yra numatyta suformuoti ir Pilaitės mergaičių komandas, įtraukti tėvus į veiklas“, – sakė futbolo mokyklos „Ataka“ vienas iš kūrėjų Gediminas Tvarijonas.

„Ataka“ vaikus planuoja treniruoti būtent naujajame stadione: „Mūsų tikslas – kad Pilaitės vaikams ir kitiems gyventojams nereikėtų važinėti sportuoti į kitą miesto galą, kad vaikai sportuotų savo rajone. Todėl spalio pradžioje įsteigėme Pilaitės bendruomenės sporto klubą. Yra surinkta ir Pilaitės vyrų futbolo komanda, bet jie negali pradėti sportuoti, nes dar nepriduotas stadionas. Su savivaldybe yra preliminariai aptarta dėl laikų suteikimo stadione vietiniams vaikams, suaugusiems, dėl būtinybės vystyti vietinių bendruomenių sportą.

Mini vasarį

Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Adomas Bužinskas 15min sakė, kad stadionas pastatytas ir uždengtas, tačiau statinys nepriduotas, todėl naudoti vaikams nesaugus.

„Nėra sutvarkyti visi statybų dokumentai. Formaliai žiūrint šiuo metu ten vis dar yra statybų aikštelė ir mes vaikų ten įleisti žaisti negalime, žaisti jie galėtų nebent su šalmais. Objektas nepriduotas, kadangi projekto rengimo metu buvo padaryta klaidų – dabar tos klaidos taisomos, tai padarius pastatas bus tinkamas naudoti. Pagal dabartinius „Vilniaus vystymo kompanijos“ duomenis, iki vasario 1 d. jau būsime formalumus sutvarkę“, – sakė A.Bužinskas.

Jo teigimu, ir dengtas stadionas Karoliniškėse turėjo tokių pačių problemų, tačiau ten esą dokumentus imtasi tvarkyti anksčiau, o ir dirbti pradėta visų formalumų nesutvarkius. Tačiau tą stadioną patikėjimo teise valdo privati bendrovė.

Projekto klaidos, kaip tvirtina A.Bužinskas, nėra tokios, kad būtų reikėję iš naujo perdaryti kokius nors darbus stadione, tik kai ką pataisyti: „Esminių konstrukcijų pažeidimų nebuvo, bet buvo tam tikrų formalių neatitikimų, kuriuos reikėjo ir fiziškai ištaisyti.“ Persirengimo kabinos dar įrenginėjamos, tačiau tai esą netrukdys sportuoti stadione – jos bus konteinerinėse patalpose.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Įvairios bazės

2020 Sau 10 17:47

Lietuviška istorija su tuo Pilaitės maniežu. Laiku būtų pridavę - vaikai būtų galėję normaliom sąlygom sportuoti visą žiemą. O dabar kol priduos tai ir pavasaris ateis :)

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Įvairios bazės

2020 Kov 02 21:57

– Ar šiemet bus futbolo infrastruktūros pokyčių „Aukštaitijos“ stadione ir Panevėžio mieste?

Bronius Vaitiekūnas: Atsirado kalbų, jog yra numatytas dengtas futbolo maniežas, kokie yra Kaune ir Vilniuje. Futbolininkai tada galėtų treniruotis visus metus – tai tikrai prisidėtų prie rezultatų. Norėtųsi turėti savo maniežą, kad nereikėtų važinėti treniruotis ir žaisti kontrolinių rungtynių. Latviai irgi norėtų žaisti Panevėžyje, nes jiems čia yra arčiausiai.

https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... r-auksciau

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Įvairios bazės

2020 Geg 06 22:12

Griaunama apleista „Žalgirio“ bazė
https://www.15min.lt/verslas/naujiena/k ... 572?copied

Sostinėje, Žolyno gatvėje, buvusi futbolo klubo „Žalgiris“ bazė griaunama. Čia teritorijos savininkai planuoja svečių namus. Prieš daugiau nei metus teritorijos bendraturtis Tomas Šalkauskas BNS sakė, kad čia bus statomi poilsio namai – rezidencijos nuomai prabangesniam segmentui, pavyzdžiui, ambasadų darbuotojams. „Šiandien Vilniuje tokio segmento (rezidencijų – BNS) yra trūkumas, o ši vieta atitinka visus prabangaus segmento kriterijus. Tos aplinkybės, kurios susidėliojo, ir paskatino imtis tokio projekto“, – tuomet BNS kalbėjo T.Šalkauskas.

Dabar 15min jis sakė, kad planai nepasikeitė. „Niekas nepasikeitė, žinokit. (Statybas pradėti) planuojame, kaip leis karantinas tuos darbus atlikti“, – 15min tikino jis. Informacinės sistemos „Infostatyba“ duomenimis, teritorijoje šių metų vasario 20 dieną buvo išduoti statybos leidimai trims viešbučių paskirties pastatams. O balandžio 21 dieną buvo pranešta apie statybos pradžią. „Viskas pagal leidimus (bus statoma), kas ten buvo“, – kalbėjo jis. Investuoti į projektą turto savininkai planuoja apie 6-7 mln. eurų. BNS skelbė, kad teritorija su statiniais 2017 metais 7 fiziniams asmenims bei bendrovei „Dantų gydytojas“ už beveik 1,26 mln. eurų pardavė žlugusio banko „Snoras“, kuriam turtas buvo įkeistas už beveik 2,9 mln. eurų dydžio paskolą su verslininku Vadimu Kastujevu sietai bendrovei „Unipreka“, administratorius. Jie iki šiol valdo teritoriją ir statinius, o nuo 2019 m. spalio, Registrų centro duomenimis, teritoriją valdo dar du fiziniai asmenys.

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2020 Geg 07 21:06

Šiandien sostinės Taryba pritarė Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazija sporto aikštyno atnaujinimui. Prie gimnazijos planuojama įrengti pilnų matmenų 65x108 metrų dydžio dirbtinės dangos futbolo aikštę, kurioje sportuotų beveik 800 mokyklos moksleivių, o vilniečiai (ir mėgėjai futbolo entuziastai) turės dar vieną erdvę aktyviam laisvalaikiui ir sveikatinimui.

Iki šių metų rudens planuojama parengti techninį projektą, o kitąmet pradėti ir sporto aikštyno atnaujinimo darbus!

Naujoji aikštė bus pirmoji Vilniuje, turinti šildomą dangą, tad bus patrauklesnė treniruotis ir šaltuoju metu laiku. Šiuo metu gimnazijos moksleiviai naudojasi keliskart mažesniu sporto aikštynu, kurį taip pat planuojama atnaujinti.
Paskutinį kartą redagavo 1 Respublik. Iš viso redaguota 2020 kartus.

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2020 Geg 07 21:13

Vyriausybė 41 mln. eurų mažina ES lėšas Vilniaus projektams
https://madeinvilnius.lt/naujienos/mies ... rojektams/

Jis teigia, kad savivaldybė antradienį gavo raštą, jog ES lėšomis nebebus prisidedama prie nacionalinio stadiono prieigų tvarkymo projekto, kuriam planuota skirti 14 mln. eurų.

Šiuo projektu planuota sutvarkyti Šeškinės ir Gelvonų gatvių sankryžą, atnaujinti požemines komunikacijas, nutiesti pėsčiųjų tiltą per Ukmergės gatvę.

Be to, ES pinigai buvo numatyti autobusų juostų plėtrai, elektroninio bilieto sistemai, Žirmūnų gimnazijos sporto aikštynui, Švento Stepono skvero ir Stepono gatvės stoties rajone tvarkymui (jam suplanuota skirti apie 5 mln. eurų), nubraukta ir pusė milijono eurų, numatytų būsimo nacionalinio stadiono prieigų tvarkymui.

V. Mitalo teigimu, priežastis, kodėl atsisakoma finansuoti projektus, nėra nurodoma, tačiau, jo manymu, taip Vyriausybė siekia nukreipti pinigus kelių tvarkymui ir kitiems greitiems projektams, karpymai „gali būti susiję ir su socialinėmis išlaidomis“.

„Duodama suprasti, kad objektams, dėl kurių ES finansavimo sutartys nėra iki galo pasirašytos arba pasirašytos neseniai, tie projektai yra nubraukiami, nors dėl visų projektų statuso mūsų darbuotojai nuolatos konsultuojasi su ministerijų darbuotojais. Rengiant projektus, kurie yra be galo sudėtingi, investuota be galo daug laiko ir pastangų. Norėtųsi, kad Vyriausybė tvirčiau sukoordinuotų ministerijas ir mums nupieštų aiškesnį vaizdą“, – tikino vicemeras.

Grįžti į