Įvairios bazės

Moderatorius: Respublik

cikonio
Pranešimai: 114
Užsiregistravo: 2020 Vas 23 13:28

Re: Įvairios bazės

2020 Geg 08 09:13

Jis teigia, kad savivaldybė antradienį gavo raštą, jog ES lėšomis nebebus prisidedama prie nacionalinio stadiono prieigų tvarkymo projekto, kuriam planuota skirti 14 mln. eurų.
Čia tik pradžia. Valdžiažmogiai dar patys nesuvokia kiek gali sumažėti EU išmalda, kai supras - plaukeliai po skrybėlėm pasišiauš :mrgreen: Prisiminsim, kas darbas yra :twisted:

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2020 Geg 11 22:49

Šiandien sostinės Taryba pritarė Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazija sporto aikštyno atnaujinimui. Prie gimnazijos planuojama įrengti pilnų matmenų 65x108 metrų dydžio dirbtinės dangos futbolo aikštę, kurioje sportuotų beveik 800 mokyklos moksleivių, o vilniečiai (ir mėgėjai futbolo entuziastai) turės dar vieną erdvę aktyviam laisvalaikiui ir sveikatinimui.

Iki šių metų rudens planuojama parengti techninį projektą, o kitąmet pradėti ir sporto aikštyno atnaujinimo darbus!

Naujoji aikštė bus pirmoji Vilniuje, turinti šildomą dangą, tad bus patrauklesnė treniruotis ir šaltuoju metu laiku. Šiuo metu gimnazijos moksleiviai naudojasi keliskart mažesniu sporto aikštynu, kurį taip pat planuojama atnaujinti.
Bus 200 vietų, svarstymas 05/26
https://citify.eu/mykolo-birziskos-gimn ... stadionas/
Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2020 Geg 12 01:01

Pradingę sporto objektai Lietuvoje (II dalis): skandalinga „Žalgirio“ bazės Antakalnyje istorija
https://www.lrytas.lt/sportas/startai/2 ... -14581078/

Pradingę sporto objektai Lietuvoje (III dalis): Kalnų parko paslaptys ir skauduliai
https://www.lrytas.lt/sportas/startai/2 ... -14615437/

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2020 Bir 05 23:57

Futbolo arenai ieškos vardo pirkėjo, dalį pajamų skirs vaikų užimtumui
https://www.sportas.lt/naujiena/414970/ ... -uzimtumui

Pernai lapkričio mėnesį Vilniuje naujai renovuotame „Ryto“ progimnazijos stadione duris atvėręs pripučiamo oro kupolu dengtas futbolo maniežas teikė vilčių kaip reikiant palengvinti futbolo ugdymo įstaigų veiklą, nes iki tol daugiau kaip šeši tūkstančiai futbolą žaidžiančių vaikų sostinėje galėjo naudotis tik vienu futbolo maniežu. Deja, šių metų kovo mėnesį dėl koronaviruso pandemijos paskelbtas karantinas sujaukė šio sporto objekto valdytojų planus, nes dėl taikomų apribojimų tūkstančiai organizuotus futbolo užsiėmus lankančių vaikų, taip pat gausybė futbolo mėgėjų iki gegužės 18 dienos buvo priversti treniruotis tik namų sąlygomis, o ne modernioje futbolui žaisti skirtoje arenoje.

Tiesa, pastaruoju metu šalyje dar labiau švelninamos karantino sąlygos teikia vilčių, kad jau netrukus šioje arenoje, kuri pernai spėjo pelnyti ir 2019 metų Sporto vadybos sporto infrastruktūros apdovanojimo nominaciją, bus vėl girdimi gausūs čia besitreniruojančių vaikų balsai ar kaip anksčiau čia per kraštus liesis suaugusiųjų futbolo mėgėjų emocijos.

Arenos valdytojai viešosios įstaigos „Baltijos futbolo infrastruktūra“ atstovai jau dėlioja jos užimtumo planus gausiems nuomininkams ir šiam futbolo infrastruktūros objektui ieškos vardo pirkėjo, o dalį pajamų nuo parduoto vardo planuoja kaip paramą skirti vaikų futbolo užsiėmimų organizatoriams. Siekiant įgyvendinti šį tikslą, pasitelkta ir sporto marketingo specialistų pagalba.

Kaip pranešime spaudai teigė futbolo maniežo D. Gerbutavičiaus gatvėje Vilniuje valdytojo viešosios įstaigos „Baltijos futbolo infrastruktūra„direktorius Eimantas Baravykas, įstaigos dalininkai nusprendė arenos vardą parduoti tiems, kam bus vertinga daugiau nei trijų šimtų tūkstančių per metus aktyvaus laisvalaikio propaguotojų arenos klientų auditorija, ir kartu kam nesvetima bus paramos vaikų futbolui idėja.

Paklaustas apie arenos vardo pardavimo kainą, arenos valdytojų atstovas paminėjo, jog su sporto marketingo paslaugų bendrovės „Sporto rinkodara“ specialistų pagalba buvo atlikta tiek iki karantino buvusių, tiek planuojamų klientų srautų ir arenos užimtumo analizė, tad prašoma kaina bus grindžiama patraukliu pasiekiamos tikslinės aktyvaus laisvalaikio propaguotojų auditorijos dydžio ir kainos santykiu.

Arena buvo įrengta kaip viešojo sektoriaus ir privataus kapitalo bendradarbiavimo modelio pavyzdys, naujai renovavus Vilniaus „Ryto“ progimnazijos stadioną bei įrengus jame pripučiamo oro kupolą. Į areną investuota per 2 mln. eurų.

Iki karantino paskelbimo arenoje per savaitę vidutiniškai apsilankydavo per8 tūkst. aktyvaus laisvalaikio mėgėjų. Čia vyko tarptautiniai vaikų futbolo turnyrai, sostinės futbolo ugdymo įstaigų organizuojamos treniruotės, futbolo mėgėjų bei profesionalų treniruotės ir varžybos. Objektas buvo pirmas tokio pobūdžio futbolo infrastruktūros objektas Lietuvoje. 2019 metais jis gavo Lietuvos sporto federacijų sąjungos organizuojamų Sporto vadybos rinkimų Metų sporto infrastruktūros nominacijos apdovanojimą.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2020 Bir 06 02:04

Dilgynės Stadionas
https://www.facebook.com/paulius.malzin ... 4753087914

Artėjant savaitgaliui noriu pasidalinti džiugia naujiena dėl Dilgynės stadiono
Penkerius metus stadioną, pagal 2015 m. balandžio 21 d. nuomos sutartį, prižiūrėjo vietos Užusienio bendruomenė. Š.m. vasario 6 d. bendruomenė kreipėsi į VMS su prašymu sutartį pratęsti tokiomis pačiomis sąlygomis. Iš pradžių VMS pasiūlė taikyti lengvatinį 0,21 Eur/kv.m tarifą, o kadangi aikštės plotas yra 6574 kv.m , todėl susidarytų 1380 Eur/mėn suma. Atsižvelgiant į bendruomenės pateiktas numatomas išlaidas aikštės priežiūrai, mokesčio tarifas buvo pakoreguotas iki 0,13 Eur/kv.m, bet net ir tokiu atveju susidaro apie 850 Eur/mėn.

Suprantama, tokios išlaidos būtų nepakeliama našta bendruomenei, kadangi aikštelė yra natūralios žolės, joje vykdomų renginių intensyvumas nėra didelis, bendruomenė dalį laiko skiria vietos gyventojų aktyviam poilsiui, todėl iškilo didelis klausimas dėl Dilgynės stadiono likimo ir apie tai kalbėjomės su Užusienio bendruomenės pirmininku Romualdu Kazlausku.

Pažymėtina, kad nežiūrint to, jog stadiono aikštės pagrindas, galbūt, nėra aukščiausio lygio, bet stadione visada buvo tvarkinga aplinka, pastatyta nedidelė tribūna, sutvarkyta nedidelė aikštelė už vartų, kerpama žolė, pagal galimybes lyginamas aikštės pagrindas, todėl nuoširdžiai džiaugėmės, kad yra žmonių, kurie įdeda pastangų ir aikštelę prižiūri, saugo, tvarko, o taip pat leidžia pasinaudoti aikštele ir kitiems.

Pabaigos pozityvas: Smagu, kad VMS ir Valdas Benkunskas bei Rokas Germanavičius pastangomis buvo rastas situacijos sprendimas. Aikštelę planuojama perduoti seniūnijai su įpareigojimu ją, tokiomis pačiomis kaip seniau sąlygomis, išnuomoti vietos bendruomenei. Taigi, viliuosi, kad aikštelė ir toliau gyvuos, o joje vėl gyvens futbolas.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Įvairios bazės

2020 Rgp 04 16:58

Pagaliau atidarytas pripučiamas maniežas Pilaitėje. Turėjo atidaryti prieš metus, bet su Lietuvos stadionų tradicijom vienų metų vėlavimas nėra labai baisu :)

Naujas futbolo kupolas Vilniuje atidarytas, bet kur idėjos autoriai?

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 806?copied

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2020 Rgp 12 01:06

Atidaromas išskirtinis futbolo maniežas Pilaitėje
https://ltdiena.lt/atidaromas-isskirtin ... pilaiteje/

Rugpjūčio pradžioje Pilaitėje atidarytas išskirtinis, iš pagrindų renovuotas, Pilaitės gimnazijos sporto aikštynas. Atnaujintas stadionas išsiskiria pripučiamu kupolu, kuris leis tiek jauniesiems futbolo talentams, tiek Pilaitės gimnazijos moksleiviams bei vietos bendruomenei futbolu ir lengvąja atletika užsiimti ištisus metus.

Šaltuoju metų laiku, pripūtus kupolą, aikštynas virs Pilaitės gimnazijos futbolo maniežu. Unikalus 110 metrų ilgio, 70 metrų pločio bei 19 metrų aukščio kupolas sudarys sąlygas sportininkams treniruotis ištisus metus. Kupolas bus pripučiamas prieš kiekvieną žiemos sezoną, o pavasarį išleidžiamas. Šalia maniežo pastatytos modulinės persirengimo kabinos su dušais, lauke atnaujinta krepšinio aikštelė ir lengvosios atletikos zona.

Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas teigė, kad Pilaitės futbolo maniežas naudoja naujas technologijas Vilniaus sporto infrastruktūroje. Maniežo veiklai klostantis sėkmingai, panašių dengtų stadionų atsirastų ir šalia kitų sostinės mokyklų.

Pilaitės futbolo maniežo rekonstrukcija kainavo 2,25 mln. eurų. Vilniaus miesto Savivaldybė maniežo projektui skyrė 1,5 mln. eurų, 0,6 mln. eurų prie projekto prisidėjo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Lietuvos futbolo federacija maniežui padovanojo maždaug 150 000 eurų vertės dangą.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Įvairios bazės

2020 Rgp 15 10:40

Misija – perimti stadioną

Šiaulių meras Artūras Visockas Savivaldybei iškėlė uždavinį pradėti Talšos stadiono perėmimo visuomenės poreikiams procesą. Internete apklausė ir gyventojus – jų pritarimą gavo. Miesto vadovas sako: laukia ilgas procesas. Savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis mano, kad galima objektą perimti ir „už savaitės“.

pilnas straipsnis: https://www.skrastas.lt/aktualijos/misi ... i-stadiona

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2020 Rgp 17 00:47

Misija – perimti stadioną

Šiaulių meras Artūras Visockas Savivaldybei iškėlė uždavinį pradėti Talšos stadiono perėmimo visuomenės poreikiams procesą. Internete apklausė ir gyventojus – jų pritarimą gavo. Miesto vadovas sako: laukia ilgas procesas. Savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis mano, kad galima objektą perimti ir „už savaitės“.

pilnas straipsnis: https://www.skrastas.lt/aktualijos/misi ... i-stadiona
Stadionas regbio, bet pilnų matmenų. Aišku Šiauliuose futbolo stadionų ir taip pakankamai jau pilna.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2020 Rgs 06 00:05

Rokiškis

Sudarytos sutartys dėl Rokiškio KKSC stadiono rekonstrukcijos, prailginant stadioną iki pilnų matmenų. Stadionas išliks natūralios dangos, bus įrengta 200 vietų tribūna. Turi užbaigti iki šių metų lapkričio.
Sutartys sudarytos su jungtinės veiklos grupe UAB "Rokmelsta" ir UAB "STAMELA", I dalis - 518 969,00 eur su PVM, II dalis - 71 692,50 eur su PVM.
Įdomu tiktai tai, kad rekonstrukcija planuota 2015-16 metais... Negaudavo pinigų?
Paskutinį kartą redagavo 1 Respublik. Iš viso redaguota 2020 kartus.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2020 Rgs 13 03:07

Šiauliai

Naujam stadionui sutektas regbio legendos vardas
https://miestonaujienos.lt/naujam-stadi ... os-vardas/

Oficialiai atidarius Gegužių progimnazijos stadioną, pratęsta graži tradicija atnaujintam sporto aikštynui suteikti šalyje žinomo Šiaulių sportininko ar trenerio vardą. Šį kartą įtvirtintas Šiaulių kaip regbio sostinės vardas. Aikštynui suteiktas gyvosios regbio legendos – Sigito Kukulskio vardas.

Gegužių progimnazijos bendruomenė ir viso aplinkinio mikrorajono jaunimas turės puikią vietą prasmingai ir sveikai leisti laisvalaikį. Vos per vasarą neatpažįstamai pasikeitė prie mokyklos esantis stadionas. Po atostogų sugrįžę mokiniai ir greta gyvenantis jaunimas neatsidžiaugia tokia transformacija – keletą dešimtmečių mokyklai tarnavęs aikštynas virto viena moderniausių mieste aktyvaus laisvalaikio ir sveikatinimo erdvių.

Rangovams užbaigus darbus, surengta atidarymo šventė. Išlaikant gražią Šiaulių tradiciją, atnaujintam aikštynui suteiktas ir žinomo sportininko vardas. Įvertinus regbininkų nuopelnus garsinant Šiaulių vardą ir glaudų bendradarbiavimą su Gegužių progimnazijos bendruomene, aikštynui suteiktas žymiausio Lietuvos regbio trenerio – Sigito Kukulskio vardas.

Regbio sporto meistras ir daugkartinis Lietuvos čempionas Sigitas Kukulskis tuometinėje Šiaulių sporto mokykloje „Klevas“ regbio treneriu pradėjo dirbti 1991 metais, netrukus ėmė vadovauti ir didelio meistriškumo regbio komandai „Vairas-Kalvis“, kuri ilgus metus garsina Šiaulių miestą, pelnydama Lietuvos čempionės titulą. Sigitas Kukulskis ėjo Lietuvos nacionalinės vyrų regbio-15 rinktinės vyriausiojo trenerio pareigas, o šiuo metu jam patikėtos Lietuvos regbio-7 nacionalinės rinktinės trenerio pareigos.

„Šiauliai pagrįstai vadinami regbio sostine, mūsų mieste užaugo daug žinomų regbininkų, kurie gina šalies garbę tarptautiniuose čempionatuose. Dalis jų sportavo ir šios mokyklos stadione, kol dar jis nebuvo toks puikus kaip šiandien. Nuo pat savo darbo pradžios tikėjau, kad Šiaulius garsins regbis, ačiū visiems, kas padedate mano svajonėms pildytis“, – kalbėjo Sigitas Kukulskis.

„Gegužių mokykla ilgus metus žinoma kaip meno, taikos mokykla, dabar bus žinoma ir kaip sporto. Tegul visos sporto šakos draugauja šiame stadione. Tegul aikštynas visada būna pilnas gyvybės, judesio ir emocijų. Kuo daugiau sporto, tuo daugiau besišypsančių žmonių“, – sakė tris simbolinius – regbio, krepšinio ir tinklinio – kamuolius mokyklai nuo miesto sporto bendruomenių perdavęs Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Žmonių gerovės ir ugdymo departamento vadovė Asta Lesauskienė pasidžiaugė, kad tai pirmas atvejis mieste, kai pabandyta kuo racionaliau ir efektyviau naudoti kuriamą sporto infrastruktūrą. Vykdant aikštyno atnaujinimą, jis buvo pritaikytas ir tam tikrai sporto šakai – regbiui. Šiuo stadionu galės naudotis ne tik progimnazijos ir mikrorajono bendruomenės, bet ir Šiaulių regbio ir žolės riedulio akademijos ugdytiniai, regbio klubų sportininkai.

Atliekant Gegužių progimnazijos stadiono rekonstrukciją, įrengta nauja universali aikštė su vejos danga, pritaikyta regbiui ir futbolui. Greta įrengtos dvi aikštelės su dirbtine danga, pritaikytos žaisti krepšinį ir tinklinį. Sporto aikštyne įrengtas 100 m bėgimo takas su 4 bėgimo takeliais ir 10 m rezervine zona startui ir finišui. Bėgimo tako gale įrengtas šuolio į tolį sektorius.

Visas aikštynas aptvertas segmentine tvora, sumontuotos kamuolių gaudyklės. Įrengtas teritorijos apšvietimas. Atliktų darbų vertė 262 309 Eur. Darbus atliko UAB „Rolana“.
Futbolo aikštė plotas 100x64m, natūrali danga, sėdimų tribūnų nėra
Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2020 Rgs 24 21:54

Vilnius
LFF suteikė dangą atnaujintam Vilniaus Universiteto stadionui Sėkmės ir pergalių!
Gal kas žino čia plastiką atvarė į paskutinį Vilniaus stadioną ar čia tik toje mini aikštelėje?

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2020 Rgs 29 22:01

Vilnius
LFF suteikė dangą atnaujintam Vilniaus Universiteto stadionui Sėkmės ir pergalių!
Gal kas žino čia plastiką atvarė į paskutinį Vilniaus stadioną ar čia tik toje mini aikštelėje?
Pagal nuotraukas suprantu liko normali žolė.

Renovuotas VU stadionas: naująją dangą pirmieji išbandė LFF generalinis sekretorius, VU rektorius ir LSFL prezidentas
https://lff.lt/news/11401/renovuotas-vu ... ezidentas/
Rugsėjo 24 d. Vilniaus universiteto stadione buvo galima išgirsti ir pamatyti neįprastą šurmulį – čia vyko mažosios VU futbolo aikštelės atidarymo ceremonija
Paveikslėlis

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Įvairios bazės

2020 Spa 27 20:18

Projektuojamas Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazijos stadionas su šildoma aikšte:

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

https://citify.eu/mykolo-birziskos-gimn ... stadionas/

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Įvairios bazės

2020 Spa 27 20:22

Projektuojamas Žirmūnų gimnazijos sporto aikštynas:

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

https://citify.eu/zirmunu-gimnazijos-sporto-aikstynas/

Grįžti į