Įvairios bazės

Moderatorius: Respublik

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Naujienos

2020 Gru 05 10:13

geros naujienos iš Panevėžio - jau projektuojamas pripučiamas futbolo maniežo kupolas. Tai labai pagerintų sąlygas treniruotis ir žaisti šaltuoju sezonu. Planuojama, kad pripučiamas maniežas bus įrengtas Panevėžio futbolo akademijos stadione Smėlynės g.

https://www.facebook.com/watch/?v=388255448957798

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Įvairios bazės

2021 Sau 06 10:20

Gautas leidimas rekonstruoti Žirmūnų gimnazijos sporto aikštyną
https://madeinvilnius.lt/verslas/statyb ... -aikstyna/

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Įvairios bazės

2021 Sau 07 16:20

Paulius Malžinskas
2h
Užbaigtas techninis projektas ir šių metų pradžioje išduotas leidimas statyti-rekonstruoti Žirmūnų gimnazijos sporto aikštyną, todėl reikia pasidžiaugti, kad Vilniuje greitu metu bus dar viena futbolo aikštė.
Netrukus bus skelbiamas rangos konkursas, o darbai turėtų prasidėti šių metų vasarą. Bendra projekto vertė yra apie 3 mln Eur, o visus darbus finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė, nors dar praėjusių metų vasarą buvo numatyta, kad dalį lėšų skirs ir Vidaus reikalų ministerija (VRM), tačiau dėl COVID situacijos šie planai pasikeitė. Nesutarimas kažkoks gavosi, nors gerai pamename, kaip buvusi vyriausybė lengva ranka į kairę ir dešinę dalino šimtus tūkstančių stogams ir želdynams.
Reikia pastebėti, kad iš esmės šis projektas yra Pilaitės stadiono kopija, tik ištaisytos klaidos ir trūkumai. Numatytas didesnis parkavimo vietų skaičius, jų turėtų būti apie 80, tačiau žinant mūsų įpročius, kad parkingas mums yra šventas dalykas ir visai nieko prieš būtume su automobiliu įvažiuoti tiesiai į rūbines, šis skaičius atrodo mažokas, ypač, žinant kokia sudėtinga situacija su parkingu aplinkiniuose kiemuose. Taip pat, norisi tikėti, kad vasaros periodu kupolas bus tikrai išrenkamas, nes kaip rodo BFA ir Pilaitės arenų praktika, sportuoti pirtyje yra sudėtinga.
Tačiau akivaizdu, kad projektas labai reikalingas. Kas ypač svarbu, jis randasi toje miesto dalyje, kur tokių objektų labai trūksta, nes taip jau susiklostė, kad visi iki šiol atsiradę objektai koncentravosi "Viršuliškės-Karoliniškės-Pilaitė" dalyje, todėl spaudžiame didelį "like" ir nekantriai laukiame jo atidarymo, kuris numatytas 2022 m.

Paveikslėlis

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Įvairios bazės

2021 Sau 25 16:16

Klaipėdoje nuspręsta statyti dengtą futbolo maniežą. Tiesa, nenurodoma kokio tipo tai būtų maniežas - pripučiamas (kaip dabar populiaru) ar tvirtų konstrukcijų.

Skaitykite plačiau:
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... lo-manieza

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Įvairios bazės

2021 Sau 27 16:57

Sniego žala futbolui: savivaldybės maniežo kupolas neatlaikė, privatus stovi dėl bendruomenės talkos
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... nes-talkos


https://www.youtube.com/watch?v=4NY0bGLqoo8

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Vas 13 07:00

Kretinga
Siūlo skirti lėšų „neegzistuojančiam“ Paupio stadionui
https://www.pajurionaujienos.com/?sid=21137&act=exp

Valdančiajai Kretingos rajono savivaldybės tarybos daugumai įžvelgus problemų vadinamajame Paupio stadione Nidos gatvėje ir toms problemoms išspręsti pasiūlius skirti 60 tūkst. Eur iš rajono biudžeto, paaiškėjo, kad stadionas – neįregistruotas ir darbai jame atlikti be jokių projektų.

Šio reikalo nagrinėti ėmęsis Kontrolės komitetas sprendimo nepriėmė – planuotas posėdis baigėsi dviejų jo narių – komiteto pirmininkės Jolitos Vaickienės ir narės Vaidos Jakumienės – pasišnekėjimu.

Tačiau Kontrolės komiteto pirmininkė iškėlė klausimų: kuo remiantis buvo atlikti darbai, koks statusas suteiktas aikštei Nidos gatvėje, ar tai – statinys, kiek laiko užimtų aikštės įregistravimas ir panašiai.

„Norime investuoti, bet nežinome, į ką?“ – retoriškai klausė J. Vaickienė, kuri, iš Savivaldybės specialistų sulaukusi paaiškinimo, kad darbai užrašyti kortelėse, saugomose Savivaldybės buhalterijoje, gerokai nustebo.

Kiek laiko reikėtų stadionui įregistruoti, rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Povilas Černeckis tik pasvarstė: „Manau, kad procedūros truks ne mažiau kaip pusmetį. Praėjusiais metais įregistravome Simono Daukanto progimnazijos stadioną, šiemet imsimės Nidos gatvės aikštyno.“

Pinigų skiriama priežiūrai

Iš rajono biudžeto ir kitų finansavimo šaltinių stadionui, arba futbolo aikštei, Nidos gatvėje įrengti buvo išleista per 70 tūkst. Eur. Iš jų 23,1 tūkst. Eur skirta aikštės parengimo darbams, per 8 tūkst. Eur išleista lauko pavėsinei su įrenginiais, futbolo kamuolių gaudyklėms – per 11 tūkst. Eur, drėkinimo sistemoms – per 7 tūkst. Eur, lauko treniruoklių ir gimnastikos komplektams – 5 tūkst. Eur, mobiliai dušinei – 7,2 tūkst. Eur, mobiliai persirengimo kabinai – beveik 8,5 tūkst. Eur. Teisingumo dėlei reikia pasakyti, kad šios išlaidos priskiriamos dviem – Nidos g. 33A ir Nidos g. 35A – aikštėms, kurios yra šalia viena kitos, tik skiriasi dydžiu.

Kretingos miesto seniūnės Gintarės Liobikienės teigimu, aikštynai Nidos gatvėje prižiūrimi ir tvarkomi ne kaip stadionas, o kaip rekreacinė zona, tarnaujanti visų miestelėnų poreikiams.

Praėjusiais metais darbams traktoriumi, trimeriu atlikti buvo išleista per 24 tūkst. Eur, vasaros mėnesiais šienaujant po 4–5 kartus. Teritorijai prižiūrėti yra skirta 0,5 valytojo etato, ir tam išleista per 4 tūkst. Eur – teritoriją prižiūrintis asmuo tvarko ne tik aplinką, bet ir valo tualetus, dušines.

Iš viso, skaičiuojant su pridėtinės vertės mokesčiu, aikštynų priežiūrai Nidos gatvėje išleista 28,162 tūkst. Eur per metus.

Aikštynai – būtini

Kontrolės komiteto narė Vaida Jakumienė, kurios sūnus dažnai treniruodavosi būtent Nidos gatvės aikštyne, teigė, kad tie aikštynai rajono sporto bendruomenei yra būtini. „Aš esu už tai, kad viskas vyktų teisėtai, kad mums daugiau nekiltų klausimų, kas tas Nidos gatvės stadionas. Taip, projekto nebuvo, darė, kaip sugebėjo, todėl ir kyla problemų, nėra, iš ko pareikalauti atsakomybės. Iš tiesų aikštė – nelygi, reikia drenažo, bet tai turi būti įteisinta“, – kalbėjo rajono tarybos narė.

Tai, kad projektas būtinas, neabejojo ir P. Černeckis, kuris patvirtino, kad, parengus projektą ir įregistravus objektą, jam būtų priskirtos ir iki šiol patirtos išlaidos, kurios užpajamuotos atskirose kortelėse. „Kai stadioną įregistruosime kaip turtinį vienetą, jam ir perrašysime futbolo vartus, treniruoklius ir t.t. Išleisti pinigai niekur nedingo“, – teigė jis.

Tačiau J. Vaickienė vis dėlto suabejojo naujų investicijų tikslingumu: kam investuoti į Nidos gatvės stadioną, jeigu dirbtinės dangos futbolo aikštei išleista beveik 1 mln. Eur, rengiamasi renovuoti ir centrinį Kretingos miesto stadioną.

G. Liobikienės teigimu, aikštynus yra pamėgę sportininkai, Kretingos jaunimas, kuris ten renkasi pabendrauti, dėl ko kartais kyla problemų: miesto seniūnijai paprašius, ten dažniau apsilanko ir policijos ekipažai.

Darė greitai ir pigiai

Šalia Paupio stadiono gyvenantis rajono Savivaldybės tarybos narys Raimundas Puškorius kartu su buvusiu Kretingos miesto seniūnu Stanislovu Juknevičiumi ir buvo tie iniciatoriai, kad laisvas žemės plotas, kuriame žmonės kažkada augindavo bulves ir burokus, būtų paverstas aikštynu.

„Atvirai pasakius, aš jau ir viltį buvau praradęs. Bet, prasidėjus Klaipėdos gatvės renovacijai ir iškilus problemai, kur dėti nukastą gruntą, greitai sumetėme, kad jis galėtų praversti stadionui įrengti. Spręsti reikėjo čia ir dabar: kelininkus spaudė terminai, gruntą jie turėjo išvežti kuo skubiau, todėl ir laiko projektams nebuvo – kol būtume projektavę, gruntas būtų išvažiavęs nežinia kur“, – stadiono įrengimo peripetijas prisiminė R. Puškorius, kuris laisvame sklype šalia savo namų jau buvo pats savo jėgomis įrengęs futbolo aikštę, ją prižiūrėjo. „Ir nuo žmonos barti gaudavau, kad ne daržą, o aikštę per sausrą laistydavau“, – juokavo jis, tuo pačiu pasidžiaugęs, kad futbolo žaisti joje susirinkę sportininkai girdavo, jog ši aikštė – pati geriausia visame rajone.

Kliūtis įrengti stadioną Nidos gatvėje buvo atsiradusi, kai gamtosaugininkai nusprendė ištirti, ar gruntas, nukastas nuo Klaipėdos gatvės, yra neužterštas kenksmingomis medžiagomis. Kai paaiškėjo, kad ne, viršutinis 50–70 cm juodžemis buvo nustumtas, tada supiltas gruntas, ir vėl užpilta „gimtoji“ žemė.

„Truputį tada dėl gamtosaugininkų užgaišome, tačiau viskas baigėsi gerai – iš esmės aikštę įrengėme greitai ir pigiai, ko nebūtume padarę, jeigu būtume laikęsi nustatytos tokiems darbams tvarkos – gruntą būtų išvežę ir jo mums nematyti. Stadionui įrengti kelininkai suvežė 30 tūkst. kubinių metrų grunto, ir tai Savivaldybei nekainavo nė cento. Jeigu būtume ėję kitu keliu, mano skaičiavimais, stadionui būtų reikėję 1,5 mln. eurų“, – neabejojo R. Puškorius.

Jis pripažino, kad įmonė, tuomet atlikusi stadiono rengimo darbus, padarė klaidų, ir šiandien, stipriau palijus, jame telkšo balos. Savo iniciatyva R. Puškorius stadiono duobes vis „pamaitina“, tačiau jo vieno jėgų nepakanka, kad problema būtų išspręsta – aikštei reikia drenažo, nes aikštė nuolat pilna sportuojančių vaikų, paauglių, suaugusiųjų. Čia rengiamos rajono futbolo pirmenybės, draugiškų varžybų atvyksta kitų miestų futbolininkai, rengiami turnyrai.

„Man širdis dainuoja, kai aš matau, kiek čia sportuojančiųjų – aikštė tikrai dyka neplyti, – kalbėjo R. Puškorius, stadionų priežiūrai skiriantis nemažai savo asmeninio laiko ir jėgų, padedantis žmonai, kuri ir turi tą 0,5 etato valymo darbams. – Dabar prisnigę, reikia nuvalyti praėjimus, tiltelį – juo žmonės eina į darbą, vasarą – kiti darbai: tualetai, dušinės, šiukšlės, išdžiūvusi žolė, kurią per sausras tenka ir palaistyti.“

Sporto entuziastas ir politikas R. Puškorius investicijų reikalingumą motyvavo ir tuo, kad, pradėjus renovuoti Kretingos miesto centrinį stadioną, čia, Nidos gatvėje, galėtų vykti ne tik rajono pirmenybės, bet ir aukštesnio lygio rungtynės, kadangi išmatavimų pakanka – nuo vienų iki kitų vartų yra 105 m.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Naujienos

2021 Vas 13 07:07

Paskelbtas sporto stovyklos statybų Gargžduose vaizdo įrašas video
https://sputniknews.lt/video/20210212/1 ... duose.html

Klaipėdos rajono savivaldybė parodė sporto stovyklos statybą Gargždų karjerų teritorijoje.

Filmuotoje medžiagoje parodyta teritorija, kurioje ateityje bus futbolo ir tinklinio aikštelės, baseinas, poilsio namai, konferencijų ir maitinimo įstaigos. Tikimasi, kad stovykla vienu metu galės priimti iki 300 sportininkų.

Pernai prasidėjęs darbas jau įgauna pagreitį. Dabar vyksta žemės darbai, baigiami inžineriniai tinklai, rengiama teritorija stadionų statybai.

"Šiemet planuojama užbaigti pirmąjį projekto etapą. Šis naujas ir unikalus objektas suteiks dar daugiau galimybių tobulėti tiek jauniesiems, tiek suaugusiems sportininkams. Be to, ši sporto bazė leis užtikrinti didesnį vaikų užimtumą bei plėtoti ne tik vietinį, bet ir tarptautinį sporto turizmą", — sakė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Pirmojo etapo darbų kaina siekia 600 tūkstančių eurų, iš kurių 200 tūkstančių — iš ES ir valstybės biudžeto.

Pasak savivaldybės, bus pastatytos trys futbolo ir keturios tinklinio aikštelės. Taip pat bus įrengtas apšvietimas, tiltas ir aštuoni mobilūs pastatai su vonios kambariais ir persirengimo erdvėmis.

"Iš viso bus net penkios futbolo aikštės. Visgi sutvarkytoje teritorijoje sportininkai galės naudotis ne tik didžiuliais aikštynais. Stovykloje numatyta įrengti ir maudyklą, konferencijų bei maitinimo patalpas, poilsio namelius, registratūrą ir kitą apgyvendinimui reikalingą infrastruktūrą", — teigia meras.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Kov 18 17:58

Panevėžys statytų pripučiamą futbolo maniežą
https://sekunde.lt/leidinys/sekunde/pan ... o-manieza/

Centrinei projektų agentūrai Panevėžio savivaldybė teiks paraišką gauti finansavimui Aukštaitijos sostinėje įrengti pripučiamą futbolo maniežą. Tokiu pripučiamu kupolu numatyta uždengti Beržų progimnazijos stadioną.

„Įgyvendinus šį projektą, mieste atsirastų naujas, inovatyvus, puikias sąlygas sportininkams užtikrinantis pripučiamas futbolo maniežas. Jį planuojama įrengti Beržų progimnazijos stadione, modernizuojant ten esančią futbolo aikštę, paklojant sintetinę futbolo dangą ir ant jos konstruojant pripučiamą kupolą. Naujajame manieže galėtų sportuoti ne tik progimnazijos moksleiviai, bet ir futbolo akademijos „Panevėžys“ auklėtiniai bei miesto bendruomenė. Įrengus maniežą jis taptų jau trečiuoju sintetinės dangos ir pilnų matmenų futbolo stadionu mieste“, – Savivaldybės pranešime spaudai cituojamas Sporto skyriaus vedėjas Justinas Jasiukaitis.

Preliminari tokio projekto vertė – 763 tūkst. Eur. Kiek iš tiesų kainuos pripučiamas maniežas ir kiek prie jo įrengimo teks prisidėti pačiai Savivaldybei, paaiškės įvykdžius viešuosius pirkimus. Projektas turės būti įgyvendintas per 29 mėnesius.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Kov 20 23:06

Virš stadiono pūs kupolą
https://sekunde.lt/leidinys/sekunde/vir ... us-kupola/

Aukštaitijos sostinėje kitąmet gali iškilti pirmasis regione pripučiamas futbolo maniežas.

Skirtingai nei dabar mieste esančiuose dviejuose futbolo stadionuose, Beržų progimnazijos kieme ant sutvarkytos futbolo aikštės įrengus pripučiamą kupolą, po juo sportuoti bus galima ištisus metus.

Turėtų tris

Idėja Panevėžiui turėti pripučiamą maniežą buvo gvildenama jau senokai. Pradžioje planuota, kad pripučiamas kupolas turėtų iškilti virš „Draugystės“ stadiono Smėlynės gatvėje.

Pasak Panevėžio savivaldybės Sporto skyriaus vedėjo Justino Jasiukaičio, galiausiai nutarta, kad miestui reikia dar vieno naujo ir visus standartus atitinkančio futbolo stadiono, kuris turėtų ir pripučiamą kupolą. Iš dabar esančių stadionų, kad matmenys leistų viršuje iškelti tokį balioną, tiko tik Beržų progimnazijos stadionas.

Šis stadionas nusidėvėjęs fiziškai ir morališkai. Jame nebegali vykti saugios kūno kultūros pamokos ir treniruotės. Sutvarkius šį aikštyną bus pagerintos sąlygos sportuoti ne tik mokyklai, bet ir visai bendruomenei. O kartu būtų išspręstas ir sezoniškumo klausimas – jame sportuot ir profesionalams, ir mėgėjams galimybės būtų visus metus“,– pasakojo J. Jasiukaitis.

Jo teigimu, sutvarkius Beržų progimnazijos stadioną, Panevėžys turėtų jau tris visus reikalavimus atitinkančius futbolo stadionus.

Ne tik moksleiviams

Skaičiuojama, kad pripučiamą futbolo maniežą įrengti kainuotų apie 763 tūkst. eurų. Iš jų apie 450 tūkst. eurų Savivaldybė tikisi gauti iš Sporto rėmimo fondo, o likusios sumos tektų ieškoti miesto biudžete. Anot J. Jasiukaičio, galutinė suma paaiškėtų tik po viešųjų pirkimų. Be to, Lietuvos futbolo akademija jau pažadėjo prisidėti prie šio projekto, įrengdama dirbtinę aikštės dangą.

„Kuo daugiau bazių, tinkamų sportuoti mieste, tuo visiems tik geriau. Turėtume dvigubą naudą – būtų sutvarkytas mokyklos stadionas ir kartu atsirastų nauja moderni sporto bazė. Būtų panašiai kaip su „Žemynos“ mokyklos stadionu – dieną sportuotų moksleiviai, o vakare – miesto bendruomenė, Futbolo akademijos sportininkai“, – teigė J. Jasiukaitis.

Pigiau ir greičiau

Tokius pripučiamus maniežus jau turi Vilnius ir Kaunas.

„Kiek domėjomės, sprendimas kituose miestuose įrengti pripučiamus kupolus pasiteisino. Tai maždaug dvylika kartų pigiau, nei statyti uždarą futbolo aikštę. O ir greitai įgyvendinama“, – tvirtino J. Jasiukaitis.

Pripučiamas kupolas saugo ne tik nuo vėjo ir kritulių. Anot pašnekovo, tokios sporto aikštės yra ir šildomos. O kad nebūtų problemų dėl nenumatytų atvejų, sumontuoti atsarginiai elektros generatoriai.

„Jeigu gausime finansavimą, tikėtina, kad naują maniežą turėsime jau kitąmet“, – planuoja Sporto skyriaus vedėjas.

Futbolo akademijos „Panevėžys“ vadovas Darius Butkus teigė, kad tokio pripučiamo sporto aikštyno jie laukė ne vienus metus. Futbolininkai, žolės riedulio ar regbio šakų sportininkai žiemą neturi sąlygų treniruotis. Nors pavyksta įsiprašyti į mieste esančias sales, jos yra per mažos šių sporto šakų atstovams.

„Vilnius, Kaunas, net Marijampolė turi tokius maniežus, labai laukiame ir Panevėžyje“, – prisipažino D. Butkus.

Anot jo, vieta, kur toks maniežas atsirastų, nėra labai svarbi, – Panevėžys labai kompaktiškas miestas. Be to, Beržų progimnazija, pasak D. Butkaus, yra nuauganti, tad čia ilgainiui turėtų atsirasti vietos ir persirengimo kambariams ar treniruoklių salei.

„Vaikų, norinčių žaisti futbolą, Panevėžyje daugėja. Stadionais turime dalintis ir su regbininkais bei žolės riedulio žaidėjais. Atsiradus dar vienam, tuščias tikrai nestovės“, – įsitikinęs futbolo akademijos vadovas.

Neeilinis įvykis Panevėžyje

Pripučiamą maniežą Panevėžys turėjo prieš pusę amžiaus. Vyresnės kartos panevėžiečiai pamena, kad apie 1970-uosius metus dabartinio Lengvosios atletikos maniežo vietoje taip pat iškilo pripučiamas kupolas. Tuometei Sporto mokyklai priklausęs maniežas ilgai netarnavo. Dėl neaiškių priežasčių pripučiama konstrukcija ne kartą subliūško, o per vieną audrą netikėtai sprogo ir vėjas ją užnešė ant netoliese stovėjusio individualaus gyvenamojo namo tuometėje J. Rotomskio (dabar –Marijonų) gatvėje. Neeilinį įvykį tąkart užfiksavo Panevėžyje žinomas fotografas Algimantas Pakarklis. Jis svarsto, jog toks nuotykis galėjo nutikti maždaug 1977 metais.

Paveikslėlis

Po šio įvykio pripučiamo maniežo idėjos buvo atsisakyta – Marijonų gatvėje, dabartinės V. Žemkalnio gimnazijos pašonėje, pastatytas maniežas su stabilia stogo danga ir sienomis.

Anot J. Jasiukaičio, per daugiau kaip keturis dešimtmečius pasikeitė technologijos, tad nereikėtų lyginti, kas buvo anksčiau. Tačiau, kaip parodė Vilniaus patirtis, pasikliauti naujomis technologijomis taip pat ne visada galima. Šių metų sausio pabaigoje, Lietuvą užklupus gausiam snygiui, sostinės Pilaitės rajone prieš kelis mėnesius atidaryto futbolo stadiono pripučiamas kupolas per naktį subliūško. Iškritęs gausus sniegas jį tiesiog suplėšė. Laimė, žmonės nenukentėjo.

„Nenorėčiau šio atvejo komentuoti, bet tikėtina, kad tai buvo netinkamos priežiūros rezultatas. Kiti pripučiami maniežai atlaikė sniego išbandymą. Mes turime numatę sprendimus visiems atvejams“, – patikino J. Jasiukaitis.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Kov 26 03:27

Po žiemos vilniečiams atveriami sutvarkyti sporto aikštynai
https://www.diena.lt/naujienos/vilnius/ ... ai-1018045

Šylant orams Vilnius kviečia miestiečius grįžti sportuoti į atnaujintus ugdymo įstaigų aikštynus. Devyni pernai modernizuoti stadionai po žiemos buvo išvalyti, paruošti naujam sezonui ir nuo šios savaitės rytais ir vakarais bei savaitgaliais laukia lankytojų.

„Tirpstant sniegui suskubome tvarkyti pernai atnaujintus aikštynus. Įprastai per žiemą jų būklė kiek pablogėja, tad prieš pradedant juos vėl naudoti, mokykloms ir aikštynais besirūpinančiai „Sveikas miestas“ komandai tenka padirbėti – sugrėbti smulkias šiukšles, sušukuoti futbolo aikščių dangas, nuvalyti senas gumos granules nuo bėgimo takų. Praėjusią savaitę visa tai atlikome ir bendruomenės laisvu nuo pamokų metu vėl gali drąsiai sportuoti stadionuose“, – sako Valdas Benkunskas, Vilniaus miesto vicemeras.

Atnaujintus aikštynus gyventojai ras Ąžuolyno, Baltupių, P. Vileišio, Sausio 13-sios, M. Mažvydo ir Taikos progimnazijose, A. Kulviečio klasikinėje gimnazijoje, J. Lelevelio inžinerijos gimnazijoje ir L. Karsavino mokykloje. Stadionai bendruomenės reikmėms atveriami prieš pamokas ir pamokoms bei popamokinei veiklai pasibaigus, taip pat savaitgaliais. Šiuo laiku aikštynai bus atrakinti, o patekimas į juos – laisvas.

Gyventojų prašoma sportuojant nepamiršti galiojančių karantino taisyklių. Aikštynuose, kaip ir kitose viešose vietose, kol kas leidžiama būti ne didesnėmis nei dviejų asmenų grupėmis arba vienos šeimos ar vieno namų ūkio narių grupėse. Taip pat leidžiama teikti sporto, laisvalaikio ir pramogų paslaugas atvirose erdvėse, ne daugiau kaip penkiems asmenims, išskyrus dviejų šeimų ar dviejų namų ūkių narius vienu metu.

Primenama, kad stadionai netinkami vaikščiojimui su šiaurietiškomis lazdomis, sportavimui avalyne su aštriais elementais ir važinėjimui ratuotomis transporto priemonėmis, įskaitant ir riedlentes, dviračius bei riedučius. Bendruomenės prašoma saugoti inventorių ir dangas bei laikytis kitų bendrųjų tvarkos taisyklių, o per klaidą sugadinus įrangą, pranešti mokyklos darbuotojui.

„Nors aikštynai dar labai nauji, jau pastebėjome atvejų, kai apgadintos dangos, sulaužytos tvoros, netgi tokia įranga kaip futbolo vartai. Neabejoju, kad pasitaiko netyčinių incidentų, tačiau kartais matyti specialiai apgadinta infrastruktūra. Labai norisi paprašyti gyventojų sąmoningumo ir pagarbos mokykloms, kurios investuoja į aikštynų priežiūrą ir dalijasi sporto erdvėmis su bendruomene“, – pabrėžia V. Benkunskas.

Stadionus prižiūrinčios „Sveikas miestas“ komandos atstovai įspėja, kad kol kas kai kuriuose aikštynuose gali pasitaikyti neištirpusio sniego sankaupų. Nors daugelyje stadionų sniego nebėra, siekiant nesugadinti futbolo aikščių dangos, gyventojų prašoma nesinaudoti futbolo aikštėmis, jei jose dar matyti sniego. Kitose aikštelėse ir bėgimo takuose sportuoti galima ir iki nutirpstant sniego likučiams.

Šiltuoju metų laiku stadionai bus tvarkomi reguliariai. Dangas planuojama šukuoti kas savaitę arba kas dvi, priklausomai nuo stadionų naudojimo intensyvumo.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Kov 26 03:53

Tas pats apie tą patį, bet šiek tiek įdomaus.

Vietą pripučiamam futbolo maniežui rado ne iš karto
https://aina.lt/vieta-pripuciamam-futbo ... -is-karto/

Praėjusiame vasario mėnesio pabaigoje vykusiame Panevėžio miesto tarybos posėdyje buvo pateiktas sprendimo projektas, kuriuo buvo siūloma ant dirbtine danga iškloto “Draugystės” stadiono (Smėlynės g.) įrengti pripučiamą futbolo maniežą, tačiau rengėjams paprašius, klausimas net nebuvo pradėtas svarstyti.

Pastarajame opozicijos inicijuotame, tačiau nieko bendro su pripučiamu maniežu neturėjusiame Tarybos posėdyje, buvo pateikta alternatyva, jog pripučiamas futbolo maniežas turėtų atsirasti buvusios 10 -os vidurinės mokyklos, paskui Skaistakalnio pagrindinės mokyklos, o dabar Beržų progimnazijos stadiono vietoje.

Sprendimo projektą pristatęs Sporto skyriaus vadovas Justinas Jasiukaitis akcentavo, jog pagal išmatavimus, tik Žemaičių kvartale esančios mokyklos, morališkai visiškai pasenęs stadionas, atitinka reikalavimus. Kodėl buvo atsisakyta buvusio siūlymo apdengti “Draugystės” stadioną klausimų nebuvo.

Pirminiais skaičiavimais pripučiamo futbolo maniežo įrengimas Beržų progimnazijos stadiono vietoje turėtų kainuoti 763 tūkst. eurų, o įrengimo darbai turėtų tęstis beveik pustrečių metų.

Pristačius sprendimo projektą opozicijos atstovai pasidžiaugė, kad valdantieji kartais išgirsta miestiečių nuomonę ir parengia kvalifikuotesnį sprendimą.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Įvairios bazės

2021 Kov 26 07:37

Manau gerai, kad maniežą darys ne PFA stadione, o sutvarkys ir pritaikys prastesnį stadioną. Taip Panevėžys turės daugiau gerų futbolo aikščių - tai yra pliusas.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Kov 26 15:35

Tai be abejo kad gerai. Sovietinių mokyklinių matmenų futbolo aikštės yra stadiono įdarbinimas bėgikams, ne futbolui.

Čia dar daugiau vaizdų apie tą patį
Pakeista Panevėžyje planuojamo statyti pripučiamo futbolo maniežo vieta
https://www.youtube.com/watch?v=p-p1CWQxrew

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Kov 29 05:14

Čia senas iš 2018 m., tik nieko nebuvo įkelta

Sutvarkyta sporto erdvė futbolo entuziastams
http://www.gyvenimas.eu/2018/05/15/sutv ... uziastams/
15 gegužės, 2018

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) ir Prienų r. savivaldybės iniciatyva buvo renovuotas futbolo stadionas Paprienėje, prie vasaros estrados. 5,6122 ha valstybinės žemės sklypas, kuriame įrengtas futbolo stadionas, yra suformuotas ir įregistruotas 2017 m., jį patikėjimo teise valdo Prienų r. savivaldybė.

Bendras sutarimas priimtas po LFF pasiūlymo Prienuose vykdyti Europos U-17 merginų čempionato dalyvių treniruočių procesą. „Po pokalbio su Federacija buvo sudarytas veiksmų planas, kaip pagerinti stadiono būklę. Buvo atvykę ir Futbolo federacijos atstovai iš Londono, kurie yra prisidėję įrengiant stadionus pasaulio futbolo čempionatams. Savivaldybė savo įsipareigojimus įvykdė – Vokietijos merginų komandos treniruotės vyksta“, – teigė Prienų r. savivaldybės administracijos direktorius E. Visockas.

Direktorius patikino, kad ir po čempionato futbolo stadionas nebus tuščias – jis bus naudojamas rajono sporto bendruomenės poreikiams tenkinti. Stadioną administruos ir juo rūpinsis Kūno kultūros ir sporto centras. „Aktyviai bendradarbiaujama su LFF, todėl stadione vyks ne tik miesto futbolo komandų treniruotės, bet ir respublikinės varžybos“, – sakė E. Visockas.

Administracijos vadovas pasidžiaugė, kad su LFF bendradarbiaujama ir paplūdimio futbolo srityje. Birželio mėnesio viduryje Prienuose vyks Lietuvos paplūdimio futbolo čempionato pirmasis turas, todėl iki to laiko bus visiškai parengta ir paplūdimio futbolo aikštelė prie Sporto arenos. KKSC direktorius A. Deltuva sako, jog bus sudaryta ir Prienų komanda.

Sporto ir laisvalaikio infrastruktūra Prienų mieste nuolat gerinama. To nuosekliai siekia Savivaldybė kartu su visuomene, aktyviomis bendruomenėmis. „Jau turime neblogas sąlygas salės ir lauko futbolui, paplūdimio tinkliniui Paprienėje. Netrukus bus užbaigta paplūdimio futbolo aikštelė. Rekonstravus KKSC futbolo stadioną su dirbtine danga (jį planuojama atidaryti rugsėjo mėn.), sąlygos sportuoti ir aktyviai leisti laisvalaikį dar pagerės. Tikimės, jog sporto ir sveikos gyvensenos siekėjų bendruomenė bus dar gausesnė“, – kalbėjo Savivaldybės administracijos direktorius E. Visockas.

Paveikslėlis

Futbolo bendruomenės dėka iš ganyklos virtęs futbolo aikšte, Paprienės stadionas pagaliau turės šeimininką
http://kvitrina.lt/futbolo-bendruomenes ... eimininka/
Ignas Mineikis
2018 05 13

Labai smagu, kad Prienų rajono savivaldybė atsiliepė į Lietuvos futbolo federacijos bei FIFA iniciatyvą ir savivaldybės įmonių pastangomis paruošė futbolo aikštę Europos U-17 merginų čempionato komandų treniruotėms. Tiesa, futbolo aikšte pasinaudojo ne visos komandos, bet tai, iš tiesų, netgi nesvarbu. Džiugu tai, jog Savivaldybės administracija išplatino informaciją, jog Paprienės futbolo aikštė turės šeimininką, kuris, reikia tikėtis, ne tik palaikys dabartinę aikštės būklę, bet ir ją pagerins.

Prienai turtingi savo sporto bazėmis. Turime sporto areną, KKSC salę, renovuojamas stadionas prie arenos, sukurta gera sveikatingumo erdvė prie Greimų tilto, atnaujintos paplūdimio tinklinio aikštelės prie „Žiburio“ gimnazijos. Štai ir „Paprienės“ stadionas, kuris daug metų sėkmingai tarnavo futbolo bendruomenei, įgavo naują vaizdą: atsirado tvora, už vartų gaudyklės, pati aikštė gavo trąšų ir naujos žolytės.

Deja, Paprienės stadionas po Nepriklausomybės atgavimo buvo virtęs ganykla, kurioje sėkmingai ganėsi karvės. Tuometinėms ir dabartinėms valdžioms ši futbolo aikštė nerūpėjo iki šių metų LFF Ir FIFA paskatinimo. Prieš daug metų iniciatyvos ėmėsi FK „Prienai“ (vadovas Marijus Makštutis) ir pirmieji darbai, kurie aikštei grąžino jai įprastą vaizdą, buvo atlikti jo suburtų futbolo entuziastų rankomis. Vėliau (nuo 2012 metų) futbolo aikšte su partneriais rūpinosi Prienų futbolo lygos organizatoriai. Buvo prižiūrima ne tik pati aikštė, bet ir aplinka. Reikia taip pat priminti, jog futbolo bendruomenė dar prieš šešerius metus (2011 m.) prašė suformuoti sklypą stadiono teritorijai, ir labai smagu girdėti, jog 2017 metais tai buvo padaryta.

Prienų KKSC yra suformuotos net 3 vaikų futbolo grupės, veikia Futbolo mokykla, veiklą vykdo FK „Prienai“, todėl verta manyti, kad Prienuose futbolo perspektyvos gali būti visiškai neblogos, jei skirtingos jėgos dirbs viena kryptimi, o ne ieškos būdų, kaip pagerinti savo įvaizdį kitų sąskaita. Meras Alvydas Vaicekauskas, komentuodamas Tarybos sprendimą skirti Futbolo mokyklai 4000 eurų finansavimą, teigė, jog nieko blogo, kad savivaldybė padeda visuomenininkams, kurie puoselėja mintį sukurti visą sistemą – nuo vaikų iki suaugusiųjų komandų. Visgi, futbolo bendruomenė šiuo klausimu turi šiek tiek kitokią nuomonę, bet ar kam nors valdžioje tai rūpi?

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Bal 06 18:37

Vilkaviškio miesto stadione degė tribūnos
https://www.etaplius.lt/gaisras-vilkavi ... e-tribunos

Antrosios Velykų dienos rytą Vilkaviškio stadione kilo gaisras.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, balandžio 5 dieną, 10 val. 44 min. gautas pranešimas, kad Vilkaviškyje, S. Nėries gatvėje dega tribūnos miesto stadione.

Atvykus ugniagesiams, 1 m² plote degė tribūnoje mediniai suolai. Tribūna įrengta ant mūrinių pamatų (40x10 m). Gaisro metu apdegė 1 m² suolų.

Grįžti į