Rulis
Pranešimai: 751
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 12:15
Palaikoma komanda: Tauras

Re: Įvairios bazės

2011 Spa 05 18:37

Na jei ir toliau Taurage statys taip stadijonus greitu laiku taps lietuvos futbolo sostine :P

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Įvairios bazės

2011 Lap 07 11:08

Senojo stadiono foto https://picasaweb.google.com/1080259634 ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;

Rulis
Pranešimai: 751
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 12:15
Palaikoma komanda: Tauras

Re: Įvairios bazės

2012 Vas 18 17:15

http://www.llks.lt/Visuomeninis%20KGB%2 ... ribuna.htm" onclick="window.open(this.href);return false; va kas yra buve senajem Taurages stadijone :o

gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

Re: Įvairios bazės

2012 Geg 15 17:58

Atstovo išvados šiuo metu yra pateiktos FIFA organizacijai, kuri priskirs „Tauro“ dirbtinę dangą aukščiausiajai dviejų žvaigždučių arba žemesnei vienos žvaigždutės kategorijai. Galutinis įvertinimas bus paskelbtas oficialiame FIFA internetiniame puslapyje, o klubui bus atsiųstas tai patvirtinantis sertifikatas. FIFA dviejų žvaigždučių kokybės sertifikatą gavusiose dirbtinės dangos aikštėse galima rengti visus svarbiausius FIFA bei Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) turnyrus su sąlyga, jog reikalavimus atitinka ir stadiono infrastruktūra.

Šiuo metu Lietuvoje yra trys dirbtinės dangos aikštės, turinčios dviejų žvaigždučių kategoriją: Kėdainių „Nevėžio“, Nacionalinės futbolo akademijos Kaune bei Panevėžio futbolo akademijos. LFF stadionas (buvęs „Vėtros“) vis dar laukia galutinio sprendimo. O pasak LFF komunikacijos skyriaus darbuotojo Vaidoto Januškos, iš Gargždų „Bangos“ dirbtinės dangos aikštės buvo „atimta viena žvaigždutė“, nes klubas neatliko vėlesnės reikalaujamos patikros (sertifikatas suteikiamas tik vieneriems metams). Viena žvaigždute yra įvertintas ir Druskininkų miesto stadionas.

Is cia:

http://www.kurjeris.lt/Aktualijos/Sport ... vertinimas" onclick="window.open(this.href);return false;

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Įvairios bazės

2012 Geg 15 18:03

o kam reikia tu zvaigzduciu taurui? juk vistiek aikstes aplinka neatitinka reikalavimu kurie leistu zaisti alygoje.

gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

Re: Įvairios bazės

2012 Geg 15 18:08

Na ir UEFA licencija gavo nors ir nereikejo :)

Nors siaip zada gerint ten aplinka: irengt apsvietima, svieslente.. Tik, kad sedimu vietu mazai.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Įvairios bazės

2021 Spa 02 08:55

S.Malinauskas padarė naują epizodą, kuriame be kitų dalykų pranešė, kad Pukelis teisme pralaimėjo Tauragės savivaldybei. Už skolas antstolė parduoda Tauragės stadioną, kurio didžioji dalis buvo atsidūrusi Pukelio rankose.


https://youtu.be/8JxVyKlO3xI

Respublik
Pranešimai: 8662
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Spa 02 12:21

Tauragės senasis stadionas, Kudirkos g. 66

https://www.evarzytynes.lt/evs/pages/au ... ber=215287
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8662
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2021 Lap 30 10:50

Skolos savivaldybei klausimas pastrigo varžytynėse
https://www.taurageszinios.lt/naujienos ... nese-15755
Raimonda ALYSIENĖ

Metų pradžioje skolą iš VšĮ „Tauragės futbolas“ išsireikalauti nusprendusi Tauragės rajono savivaldybė tada priėmė sprendimą kreiptis į teismą. Varžytynėse stadionas neparduotas, atgauti skolą savivaldybei nepavyko. Savivaldybės taryba trečiadienį posėdžiaudama rinkosi iš dviejų variantų: perimti varžytynėse neparduotą turtą, tokiu atveju būtų tekę iš biudžeto antstoliams sumokėti beveik trečdalį milijono eurų, arba neperimti turto. Turto vertintojai puse milijono eurų suma įvertino automobilių stovėjimo aikštelę, dušus, persirengimo patalpas bei patį stadioną. Savivaldybės taryba nusprendė turto neperimti.

Varžytinės neįvyko

Tauragės rajono savivaldybė niekaip negali baigti istorijos su VšĮ „Tauragės futbolas“, kurios vienintelis be savivaldybės likęs dalininkas yra Arūnas Pukelis, kaip fizinis asmuo. Kaip jau skelbta anksčiau, ši viešoji įstaiga, valdanti FK „Tauras“ ir FA „Tauras“ bei senąjį futbolo stadioną V. Kudirkos gatvėje, yra skolinga savivaldybei, buvo įsipareigojusi skolą išsimokėti ir keletą metų skolos nemokėjo dėl finansinių sunkumų. Savivaldybės taryba šiemet buvo priėmusi griežtą sprendimą – jeigu įstaiga skolos, kuri siekė per 80 tūkst. Eur, nesumokės per numatytą laiką (beveik mėnesį), bus kreiptasi į teismą dėl skolos išieškojimo įstatymuose numatyta tvarka.

Kaip aiškėja dabar, teismas skolos išieškojimą perdavė antstoliams. Atliktas turto vertinimas parodė, kad stadionas bei visa infrastruktūra verta kiek daugiau nei pusę milijono, t. y. 544 500 Eur. Turtas pasiūlytas varžytinėse, kainą sumažinus 20 proc. Tačiau pirkėjų neatsirado. Savivaldybės tarybai trečiadienio posėdyje buvo teikiami du sprendimo projektai, iš kurių politikai turėjo pasirinkti vieną: neperimti turto, o tai reiškia, kad bus skelbiamos antrosios varžytynės, kainą sumažinus dar 20 proc., arba perimti turtą savo žinion, tačiau tektų sumokėti antstoliams atitinkamą sumą. Tokiu atveju savivaldybė ne tik neatgautų skolos, bet dar sumokėtų žymiai didesnę nei skola sumą, kurios biudžete nėra.

– Antstolis siūlo paimti turtą tomis sąlygomis, kokiomis vyko pirmosiose varžytynėse – už 435 600 Eur. Atsirastų pareiga savivaldybei sumokėti parduodamo turto kainą, tai sudarytų 352 tūkst. Eur. (išminusavus įstaigos skolą savivaldybei – aut. past). Prie sprendimo projekto vizuota Finansų skyriaus pastaba, kad tokių lėšų savivaldybės biudžete nėra, – bendrame tarybos komitetų posėdyje politikams aiškino sprendimo projektą pristačiusi Juridinio ir personalo skyriaus vyriausioji specialistė Lilija Mockienė.

Ateitis neaiški

Tarybos opozicijos atstovai suabejojo turto vertintojų nustatyta kaina – jų nuomone, turto vertintojų paskaičiuota suma yra žymiai per didelė ir prašė atsakyti, ką daryti toliau – ar laukti kitų varžytynių, ir kiek suma dar gali būti mažinama, kol pasieks savivaldybės skolos lygį.

Pasak tarybos nario Viktoro Kovšovo, statiniai turėtų pereiti savivaldybės žinion. Kaip teigė tarybos narys Vaclovas Karbauskis, iš varžytynių, jeigu jos būtų sėkmingos, net ir sumažinus kainą dar labiau, pavyks atgauti reikiamą skolą, bet stadionas pereis naujam savininkui. Kas bus tada, liks nežinioje. Esą viešumoje sklando abejonės, kad galbūt pirkėjas sutvarkys stadioną ir jame galės žaisti jaunimas (iki tol stadione treniravosi futbolo akademijos jaunimas ir FK „Tauras“ komanda). Tačiau gali būti ir kitokių sprendimų, kaip vietoje stadiono įrengti kažką kitą, pvz., kotedžus. Nors šią mintį kiek anksčiau meras buvo kategoriškai paneigęs.

Kaip „Tauragės žinioms“ komentavo meras Dovydas Kaminskas, stadionas pastatytas ant visuomeninės paskirties valstybinės žemės, išnuomotos 99 metams, todėl kažko kito nei stadionas toje vietoje negalėtų būti. Savivaldybės tikslas, pasak mero, kad stadionas būtų prieinamas visiems.

– Kažko kito nei stadionas ten neįsivaizduoju. Pirkėjas perka stadioną ir inžinerinius pastatus. Jeigu juos įsigijęs asmuo nuspręstų nugriauti, prarastų žemės nuomą, kas būtų nelogiška. Mūsų tikslas, kad stadionas būtų atviras visiems. Dabar ten Sporto centro vaikai nepriimami, gali treniruotis tik futbolo akademijos auklėtiniai. Tačiau reikia pereiti dar daug procedūrų, nekalbant apie teisines problemas, kai kiekvienu atveju mums kaišiojami pagaliai į ratus, – aiškino meras.

Nepritarė perėmimui

Taryba trečiadienio posėdyje po diskusijų vienbalsiai nepritarė perimti turtą. Kaip paaiškėjo prieš balsavimą, teisme vis dar svarstomi ginčai dėl hipotekos ir delspinigių. Meras patikslino, kad VšĮ „Tauragės futbolas“ teismui apskundė hipotekos teisėtumo klausimą. Taip pat ginčijami delspinigiai. Bylos vis dar nagrinėjamos teisme.

– Ieškovas ginčija, mes neneigiam, mes įrodom, kad hipoteka yra teisėta, jie sako, kad neteisėta, – į tarybos narių klausimus atsakinėjo meras.

Jis taip pat dar kartą pabrėžė, kad yra kalbama apie nekilnojamojo turto perėmimą, valstybinės žemės klausimas nėra sprendžiamas ir dar kartą paneigė visuomenėje sklandančias kalbas, kad vietoje stadiono galėtų iškilti gyvenamieji namai ar kas nors kita.

– Nematau galimybės už tokią sumą perimti turto. Noriu kolegoms politikams dar kartą pasakyti, kad nėra kalbama apie žemę, ant kurios stovi stadionas. Žemė yra valstybinė ir jos niekas neparduos. Ten visuomeninės paskirties žemė, kotedžų nebus, kaip girdžiu kalbas. Bendrasis planas ir įstatymai to neleidžia. Siūlyčiau nepritarti turto perėmimui, – prieš balsavimą pasisakė posėdžiui pirmininkavęs meras.

Ėmė paskolas

Anksčiau rašėme, kad pati skola susidarė prieš beveik dešimt metų, kai viešoji įstaiga ėmėsi renovuoti futbolo stadioną. Teko imti paskolą iš tuo metu dar veikusio „Snoro“ banko, garantą suteikė Tauragės rajono savivaldybė. Viešoji įstaiga vėliau bandė paskolą refinansuoti kitame banke, savivaldybei vėl suteikiant garantijas. Pagal sudarytą sutartį viešoji įstaiga privalėjo padengti skolą iki nurodyto termino, kas mėnesį sumokant nustatytą sumą, priešingu atveju buvo skaičiuojami delspinigiai. Porą pastarųjų metų skola nebuvo mokama.

Pastarieji metai įstaigai buvo sudėtingi, tačiau finansinė padėtis stabilizuojama. Sausio mėnesį vykusiame posėdyje taryba atleido įstaigą nuo NT mokesčio už praėjusius metus (3 267 Eur). Bet jau tada politikai iškėlė klausimą dėl skolos ir siūlė administraciją imtis ryžtingų veiksmų dėl skolos išieškojimo.

Kaip buvo rašoma tarybos sprendimo projekto aiškinamajame rašte, sutartis sudaryta 2016 m. rugsėjo 15 d. Viešoji įstaiga įsipareigojo sugrąžinti savivaldybei 88 230,32 Eur skolą pagal grafiką. Aiškinamajame rašte pažymima, kad viešoji įstaiga sutarties įsipareigojimų nevykdo. 2016 m. sumokėta 1 020 Eur, 2017 m. – 4 080 Eur. Pradelsti įsipareigojimai 2021 vasario 1 d. sudarė 21 930 Eur, visas skolos likutis 2021 vasario 1 d. sudarė 83 130,32 Eur.

Toliau rašte pažymima, kad pagal sutarties 5.1 punktą savivaldybė turi teisę vienašališkai, nesikreipdama į teismą, sutartį nutraukti ir per 30 dienų iš skolininko pareikalauti nedelsiant grąžinti visą skolą bei sumokėti palūkanas bei netesybas, jei per įspėjimo terminą, ne trumpesnį nei 14 dienų, nėra pašalinamas pažeidimas. Sutartis galėjo būti nutraukta, jei daugiau nei 10 dienų skolininkas nevykdo savo piniginės prievolės.

Per 30 dienų skola nebuvo grąžinta, tad buvo kreiptasi į teismą. Praėjo beveik 10 mėnesių, bet skolos klausimas vis dar kabo ore.

Paveikslėlis
Petro Vaičaičio nuotrauka

Respublik
Pranešimai: 8662
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Lie 02 17:39

Tauragėje praūžus audrai, patvino ir „senasis“ stadionas
https://www.15min.lt/video/taurageje-pr ... nas-222990

Respublik
Pranešimai: 8662
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2022 Spa 14 21:10

Netikėtos treniruotės dalyvės Tauragės stadione – iš pradžių pasirodė viena, vėliau – jau dvi
https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/l ... 56-1945342

Tauragės futbolininkai kone kasdien sulaukia stadione netikėtų svečių – prieš savaitę pasirodžiusi viena, šiandien lapė jau atsiveda ir draugiją. Ilgasnapės tai snaudžia žolėje, tai smalsiai apžiūrinėja treniruočių įrangą.

„Pirmą kartą lapę Tauragės senajame stadione pamačiau prieš savaitę. Iš pradžių atokiai gulėjo žolėje, o dabar jau įsidrąsino ir ant dirbtinės dangos užlipa, treniruotės priemones – stovelius, patikrina“, – 15min pasakojo futbolo treneris Darius Stažys.

Lapę stadione jis per savaitę matė gal 4 kartus, neseniai ji jau pasirodė ir su draugija. „Dabar jau dviese ateina. Leidžia prieiti iki kokių trijų metrų. Tikriausiai šių metų vados, jaunos. Matyt, kur nors šalia esančiuose garažuose įsikūrusios“, – spėjo treneris.

Kaip 15min teigė Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Žemės ūkio akademijos (ŽŪA) lektorė dr. Rasa Vaitkevičiūtė, Tauragė – žalias miestas, apsuptas miškų, tad jau nebestebina ir laukiniai gyvūnai, pastebimi tarp žmonių – tokie atvejai yra dažni.

„Aplink Tauragę visą gyvenimą vilkų, lūšių buvo ir yra. Pernai, kiek žinau, šernai buvo mieste apsigyvenę, aikštėse dieną naktį net knisdavo, tikėtina, ir šiemet siaubia miestą. Medžiotojai specialias akcijas organizavo.

Tauragę gyvūnai labai mėgsta, nors joje – ir daug medžiotojų. Jei jau stadione lapės apsigyvena, traukia miestas gyvūnus tikrai. Tikiuosi, urvų stadiono vejoje dar neiškasė?“, – šyptelėjo R.Vaitkevičiūtė, papasakojusi, kad teritorijoje Kaune, kur ji pati gyvena, lapės dažnai apsilanko, paieško maisto, konteineriuose pasiknisa, kates papjauna arba jų indelius ištuština.

Respublik
Pranešimai: 8662
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2024 Kov 02 21:47

S.Malinauskas padarė naują epizodą, kuriame be kitų dalykų pranešė, kad Pukelis teisme pralaimėjo Tauragės savivaldybei. Už skolas antstolė parduoda Tauragės stadioną, kurio didžioji dalis buvo atsidūrusi Pukelio rankose.
Senasis stadionas ir toliau priklauso Taurui.

Čia naujiena:
Penktadienio, sausio 21-osios, „Tauragės kurjeryje“: „Tauragės futbolas“ grąžino skolą savivaldybei
https://kurjeris.lt/naujienos/penktadie ... ivaldybei/

Antstoliams ir antrosiose varžytynėse nepavyko parduoti senojo Tauragės miesto stadiono. Kitą savaitę rajono taryba ketino svarstyti galimybę stadioną perimti savivaldybės žinion, tačiau parengus tokį sprendimo projektą VšĮ „Tauragės futbolas“ skolą, dėl kurios ir buvo kilęs ginčas, savivaldybei grąžino. „Tauragės futbolas“ skelbia apie pretenzingus futbolo gaivinimo planus ir atskleidžia – skola sumokėta „Arūno Pukelio dėka“.

„Tad, kalbant apie V.Kudirkos gatvėje esantį stadioną ir žiūrint į ateitį iš futbolą žaidžiančio jaunimo ir ne tik perspektyvos, turi sutapti abiejų dalininkų nuomonės, darbai ir veiksmai, turėtų būti mažiau politikavimo ir nepagrįsto negatyvo, o susitelkiama bendradarbiavimui bei teikiami prioritetai sportuojančių vaikų ir jaunimo bei trenerių darbo sąlygoms bei galimybėms gerinti“, – „Tauragės kurjeriui“ sakė „Tauragės futbolo“ direktorė Dainora Jonaitė.

Visą straipsnį skaitykite sausio 21-osios numeryje.

Grįžti į