matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Įvairios bazės

2010 Gru 28 12:30

Alytaus dirbtinės dangos futbolo aikštės įrengimas stringa valdininkų kabinetuose

http://www.lrytas.lt/videonews/?id=12934695781291877309

https://www.youtube.com/watch?v=VBOKpVq806s

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Dainavos progimnazijos stadionas, Alytus

2011 Vas 06 15:50

LFF pasirašė sutartį dėl naujos dirbtinės dangos aikštės Alytuje
http://www.lff.lt/lt/article/lff_pasira ... es_alytuje" onclick="window.open(this.href);return false;

Pagal LFF pilnų matmenų dirbtinių dangų projektą dar viena aikštė bus įrengta Alytuje. Penktadienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Liutauras Varanavičius ir naujojo Alytaus futbolo klubo „Dainava" prezidentas Andrius Stasiukynas pasirašė sutartį, kuria alytiškiams LFF perdavė dirbtinę futbolo dangą.

Pasirašant sutartį dalyvavo Alytaus miesto savivaldybės meras Feliksas Džiautas, Alytaus miesto savivaldybės sporto skyriaus vedėjas Adomas Andrušaitis, Alytaus apskrities futbolo federacijos prezidentas Algimantas
A.Stasiukynas, F.Džiautas ir L.Varanavičius


Pašukonis, Alytaus Dainavos pagrindinės mokyklos direktorius Petras Moroza.

Būtent šios mokyklos stadiono teritorijoje iškils naujasis stadionas, kuriame treniruosis „Dainavos" futbolininkai. Jis taip pat bus atviras berniukų ir mergaičių komandoms, veteranams. 105x68 metrų dydžio dirbtinė danga Alytų pasieks iki balandžio pirmos dienos. Šios dangos vertė - 500 tūkstančių litų. Naujasis stadionas pirmųjų futbolininkų lauktų jau šių metų rugsėjį.

Alytaus sporto „vadas" A.Andrušaitis sakė, kad šiais metais bendras miesto savivaldybės indėlis Alytaus futbolui gali siekti per 1 mln. litų. Išgirdęs tokius skaičius LFF vadovas L.Varanavičius sakė, kad jei tai tiesa, alytiškiai būsiantys vieni iš lyderių futbolo populiarinime ir skatinime. A. Stasiukynas sakė, kad jie norintys būti tarp lyderių ir A lygoje.

Atsižvelgiant į UEFA rekomendacijas, nuo rugsėjo Alytaus sporto ir rekreacijos centro futbolo treneriai, jų auklėtiniai bei veteranai prisijungs prie VŠĮ „Alytaus futbolas" ("Dainava"). L.Varanavičius pažymėjo, kad naujas klubas bus kuriamas pagal Europoje populiarų piramidės tipo klubo valdymo modelį.

LFF prezidentas alytiškiams palinkėjo pergalių futbolo aikštelėse, bet kartu nepamiršti pagrindinio futbolo principo - masiškumo ir užimtumo. Pasak L.Varanavičiaus, geriau statyti Lietuvoje stadionus ir investuoti į vaikų užimtumą, negu lėšas skirti naujų kalėjimų statybai.

Lietuvos futbolo federacija, vykdydama 8 mln. litų vertės standartinių matmenų dirbtinių dangų projektą, naujos kartos dangas dovanoja dešimčiai Lietuvos regionų.

Dirbtinės dangos pernai buvo paklotos Gargžduose, Kėdainiuose, Kaune ir Panevėžyje. Parengiamieji darbai atliekami Mažeikiuose, Tauragėje. Šiemet dirbtinės dangos bus skirtos ir kitiems šalies regionams

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Įvairios bazės

2012 Bal 16 09:37

Dainavos dirbtinės dangos stadionas turės tvorą. Dangos teks palaukti
https://alytausgidas.lt/naujiena/11560- ... -palaukti/

Paveikslėlis

Iki liepos 1-osios Europa, o, matyt, ir likusi pasaulio dalis gyvens futbolu, ritmu, kurį diktuos „Euro 2012” čempionatas. Buvo planuota, kad šiomis dienomis futbolas įsikels į Dainavos mikrorajone įrenginėjamą dirbtinės dangos aikštyną, deja, stadiono atidarymo data nukeliama jau trečią kartą.

Pirmąsyk visų darbų nespėta atlikti praėjusį rudenį, po to sustota specialistams iš Olandijos patarus, kad darbai šaltuoju metų laiku neprisidės prie siekiamos aukščiausios stadiono kokybės. Laiku nesuskubta šių metų pavasarį ir galop, atrodo, parengiamuosius darbus jau atlikus, nesulaukiama pačios dangos.

Kada Alytus pagaliau turės dirbtinės dangos stadioną prie Dainavos pagrindinės mokyklos? Pasak projektą prižiūrinčių asmenų, šiuo metu ieškoma, deramasi, kas paklos Lietuvos futbolo federacijos (LFF) dovanojamą dangą, kurios kokybė, kaip planuojama, nenusileis federacijos stadiono (buvusio „Vėtros“) Vilniuje dirbtinei vejai.

Darbus Alytuje stabdo tai, kad LFF siūlomos organizacijos darbų kaina – gerokai didesnė nei tą sutiktų atlikti kiti rinkos dalyviai. Kol vyksta derybos, derinami ir kiti naujojo stadiono įrengimo klausimai, darbai nestovi. Aplink stadioną pradėta įrenginėti tvora, vėliau bus statoma tribūna.

Stadiono, prie kurio finansavimo prisidėjo ir Alytaus miesto savivaldybė, atidarymo dienos laukia tiek „Dainavos“ futbolo klubas, kurio pagrindas neturi profesionalių sąlygų treniruotėms, tiek rezervo komanda, priversta visas A lygos dublerių čempionato varžybas žaisti svečiuose.

Namų rungtynių aikšte stadionas taptų ne pirmą sezoną „tremtyje“ rungtyniaujančioms Alytaus „Dainavos“ senjorų, ASRC – „Dainavos“ merginų, galbūt ir kitoms komandoms, taip pat Dainavos pagrindinės mokyklos bendruomenei, kuri vienerius mokslo metus be stadiono jau praleido.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Įvairios bazės

2012 Rgp 31 10:42

LFF vadovai lankėsi Alytuje
http://www.sportas.info/naujienos/13464 ... ytuje.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Daiva Jakubauskienė
2012 m. rugpjučio 30 d. 12:37

Alytuje lankėsi Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Julius Kvedaras ir generalinis direktorius Edvinas Eimontas. Vizito tikslas – apžiūrėti sąlygas 2013 metais Alytuje vykdyti Europos vaikinų iki 19 metų futbolo čempionato varžybas. Svečiai kartu su Alytaus miesto savivaldybės administracijos Sporto ir rekreacijos skyriaus vedėju Adomu Andrušaičiu, VšĮ „Alytaus futbolo klubo“ prezidentu Andriumi Stasiukynu ir Alytaus apskrities futbolo federacijos prezidentu Algimantu Pašukoniu apžiūrėjo stadioną ir sporto aikštynus, skirtus futbolo treniruotėms. J. Kvedaras puikiai įvertino Dainavos pagrindinės mokyklos sporto aikštyno rekonstravimo darbus. A. Stasiukynas informavo, kad jau yra atvežta nauja, paskutinės modifikacijos, olandų firmos ekspertuota, dirbtinė danga, kuri bus paklota ant Dainavos pagrindinės mokyklos 109 x 72 kv. m. sporto aikštyno. Čia planuojama vykdyti aukšto sportinio meistriškumo pasiekusių komandų treniruotes, vaikų, jaunučių, jaunių ir jaunimo įvairaus lygio šalies futbolo varžybas. Aišku, sporto aikštynu naudosis ir Dainavos pagrindinės mokyklos mokiniai.

LFF prezidentui buvo pristatyta ir Alytaus šaltinių pagrindinės mokyklos (Lauko g. 23) stadiono rekonstravimo projektas: pilnų išmatavimų dirbtinės dangos sporto aikštynas, 2 bėgimo takai, 100 m. tiesioji – 4 takai, 2 paplūdimio tinklinio aikštelės, teniso kortas, metimų sektoriai, žaidimų aikštelė, persirengimo kambariai, vaizdo stebėjimo kameros, aptvaras ir aplinkos tvarkymas. Svečiai labai palankiai įvertimo parinktą šiam stadionui geografinę vietą ir pažadėjo padėti ieškant lėšų šio projekto įgyvendinimui.

Apžiūrėję stadionus, LFF atstovai susitiko su Alytaus miesto meru Jurgiu Krasnicku ir mero pavaduotoja, kuruojančia kūno kultūrą ir sportą, Danguole Juozapavičiene. Meras svečiams padėkojo už parodytą dėmesį, skatinant futbolo sportą Alytuje, gražų bendradarbiavimą ir galimybę vykdyti UEFA Europos vaikinų iki 19 metų futbolo čempionato varžybas. D. Juozapavičienė svečių paprašė įvertinti miesto „Dainavos“ vyrų futbolo komandos žaidimą, taip pat informavo, kad be futbolo entuziastų pagalbos, miesto vadovams būtų nelengva įgyvendinti užsibrėžtus tikslus, kad tik bendrom jėgom galima įrengti Dainavos pagrindinės mokyklos futbolo aikštę, todėl ypatingai padėkojo A. Stasiukynui, geranoriškai sutikusiam padėti įrengiant minėtą aikštę. J. Kvedaras pasidžiaugė, kad miesto vadovai skiria didelį dėmesį sporto aikštynams, kad sudaromos puikios sąlygos futbolo treniruotėms, kad grąžinami vaikai į sporto aikštynus. Įvertindamas situaciją mieste, J.Kvedaras pabrėžė, kad Alytuje yra senos futbolo tradicijos, smagu, kad futbolas atgimsta vėl, kad „Dainavos“ komanda sudaryta iš vietinių sportininkų, ko negalima pasakyti apie kitas šalies futbolo komandas, todėl bėgant laikui su dainaviškiai turėtų pasiekti geresnių rezultatų.

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Įvairios bazės

2013 Bal 03 21:46

LFF vadovai Alytaus savivaldybėje kvietė užbaigti dirbtinės dangos stadioną
http://www.lff.lt/lt/article/lff_vadova ... s_stadiona" onclick="window.open(this.href);return false;
Trečiadienį Alytaus miesto savivaldybėje apsilankę Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Julius Kvedaras ir generalinis direktorius Edvinas Eimontas susitiko su miesto vadovybe aptarti galimybes užbaigti dirbtinės dangos aikštės įrengimą prie Dainavos pagrindinės mokyklos.

Pagal LFF standartinių dirbtinių dangų projektą danga Alytaus futbolui dovanota dar praėjusiais metais, tačiau darbai užtruko pritrūkus lėšų elastinio pasluoksnio įrengimui. Kaip rašo alytausgidas.lt, atidarymo data iš pradžių buvo kilnojama mėnesiais, po to sezonais ir vėliausia - metais.

„Mes tikime, kad Alytaus miesto savivaldybei svarbus futbolas, gilias tradicijas turintis „Dainavos" klubas, esamieji ir būsimieji Alytaus talentai bei artėjantis, jūsų mieste šią vasarą vyksiantis Europos U-19 čempionatas", - vylėsi LFF prezidentas J. Kvedaras.

„Aš taip pat žaidžiau futbolą ir žinau, koks jis populiarus Alytuje", - sakė Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Kęstutis Ąžuolas. Jis patvirtino kad savivaldybė pasirengusi imtis šeimininkės vaidmens ir spręsti šį klausimą.

Kad tai taptų realybe, dangos klojimą atliekanti įmonė „Fortera" pirmiausia už atliktus darbus turėtų sulaukti lėšų iš Alytaus „Dainavos" klubo, o antra - gauti savivaldybės įsipareigojimus dėl tolesnio aikštės dangos klojimo.

„Šį klausimą turės spręsti Alytaus miesto taryba, tačiau kitos išeities neturime - pusės milijono litų vertės dangą grąžinti būtų neprotinga. Dainavos mokyklos stadiono turėsime imtis ir jį baigti", - tvirtino miesto savivaldybės direktorius K.Ąžuolas, o jam pritarė tiek miesto meras J. Krasnickas, tiek jo pavaduotoja Nijolė Makštutienė.

„Mums visa tai svarbu, kaip ir artėjantis 2014-2020 m. Europos Sąjungos projektų finansinis laikotarpis, kurio metu Alytuje tikimasi pastatyti dengtą futbolo maniežą", - sakė Alytaus miesto savivaldybės sporto ir rekreacijos skyriaus vedėjas Adomas Andrušaitis.

Dar vienas susitikimas numatytas balandžio 11 dieną LFF būstinėje, kurią aplankys ne tik Alytaus miesto savivaldybės meras J. Krasnickas, tačiau ir kiti suinteresuotieji asmenys, tarp jų - ankstesnis „Dainavos" klubo bendrasavininkas Andrius Stasiukynas ir naujieji komandos savininkai.

Ankstesniame susitikime Rotušėje paramos dirbtinės dangos stadionui Alytuje baigti prašyta LR švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio ir alytiškių seimo narių.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Įvairios bazės

2013 Bal 04 20:14

Paveikslėlis

The Miz

Re: Įvairios bazės

2013 Lie 08 13:06

Dainavos dirbtinės dangos stadionas Alytuje.

Kaip ir žadėta - danga uždėta. Vykdomi dangos sutvirtinimo darbai - užpiltas smėlis, jis ir, žinoma, pastovi aikštės priežiūra, padės dangos 'šeriams' nesusidėvėti

Paveikslėlis

Edit (Res):
https://www.youtube.com/watch?v=VaCkbBH5mp8
https://www.youtube.com/watch?v=xMbFBf28P_A


zaruliom

Re: Įvairios bazės

2014 Sau 15 10:24

Alytaus miesto savivaldybėje vyks posėdis dėl naujojo dirbtinės dangos stadiono prie Dainavos mokyklos. O čia - nuotaikingas šios mokyklos futbolo klasės mokinių videolaiškas


.Bombardier.
Pranešimai: 80
Užsiregistravo: 2013 Gru 29 20:16
Palaikoma komanda: FK TAURAS

Re: Įvairios bazės

2014 Sau 15 20:51

Ziuriu Alytaus klipuka ir galvoju, kad kazkur jau maciau ta grazu teksta, neva sukurta Alytaus mokiniu. Ka gi, 2011 m. Agnė Bunokaitė su siuo tekstu laimejo Taurages Tauro paskelbta eilerasciu konkursa (http://www.fktauras.lt/index.php?option ... Itemid=118" onclick="window.open(this.href);return false;), zinoma, zaideju pavardes pakeistos, bet visa kita zodis i zodi. Taip kad gedingas sitas video, mazas smiki, ismok pats kazka sukurti.. :D

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Įvairios bazės

2014 Kov 11 15:18

Dainavos dirbtinės dangos stadiono infrastruktūra - jau su patogumais

Alytaus Dainavos pagrindinėje mokykloje atidarytos naujai rekonstruotos patalpos, skirtos futbolininkams. Atidarymo dovaną - futbolo kamuolių – alytiškiams atvežė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis direktorius Edvinas Eimontas, kuris su juostelę perkirpo su Alytaus miesto savivaldybės meru Jurgiu Krasnicku ir alytiškiu seimo nariu Kęstučiu Daukšiu.

Futbolininkams buvo pritaikytas prie Dainavos mokyklos dirbtinės dangos stadiono esantis pastato „flygelis“ – įrengti persirengimo, trenerių, medikų, teisėjų kambariai, futbolo inventoriaus saugykla, dušai ir tualetų, kainavę per 200 tūkst. litų. Stadione treniruojasi, o nuošiol ir specialiomis patalpomis naudosis Dainavos mokyklos futbolo klasės (treneris Povilas Baliukonis) auklėtiniai, „Dainavos“ futbolo klubas, kurio dubleriai čia ir rungtyniaus.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Įvairios bazės

2014 Gru 18 00:37

Dainavos dirbtinės dangos stadione Alytuje kyla tribūnos
http://fkdainava.lt/lt/naujiena/369-dir ... bunos.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Alytausgidas.lt informacija

Paveikslėlis
Alytausgidas.lt nuotr.

Sintetinės dangos stadione Vilties gatvėje, prie Alytaus Dainavos pagrindinės mokyklos, statomos tribūnos. Statybininkų teigimu, darbai neužtruks – dabar atliekamas betonavimas, statomi pamatai, o tribūnos su 324 sėdimomis vietomis ir dengtu stogu, kaip tikimasi, bus įrengtos artimiausiu metu. „Tribūnas įrengsime artimiausią savaitgalį“, - Alytausgidas.lt sakė įmonės „Vaigora“ darbuotojai, panašius statinius statantys ir Lietuvoje, ir užsienyje. Buvusiam krepšininkui Vaidui Jurgilui priklausanti, Kaune veikianti įmonė Alytuje yra įrengusi tribūnas miesto stadione ir sporto rūmuose. Alytaus miesto savivaldybės sporto ir rekreacijos skyriaus duomenimis, stadione prie Dainavos mokyklos statoma metalinė tribūna iš 2 ir 4 eilių. Dviejų eilių tribūnoje bus 144, keturių eilių –180 vietų. Tribūnos bus sukomplektuotos su plastikinėmis 32 cm aukščio ir 43 cm sėdimo pločio kėdutėmis, kurios pagamintos naudojant ultravioletinių spindulių stabilizatorių, garantuojantį ilgametį spalvos neišblukimą. Tribūnos, kurias dalinai dengs 24 x 4 m stogas, su įrengimu kainuos apie 100 tūkst. litų. Jas įrengus, sintetinės dangos stadione iki jo pasirengimo aukščiausio lygio varžyboms beliks paskutinis žingsnis - prožektoriai. Atsiradus aikštės apšvietimui, čia galės būti rengiamos ne tik vaikų, jaunimo bei senjorų, tačiau ir stipriausių Lietuvos futbolo lygų komandų rungtynės. Dainavos pagrindinės mokyklos pastate prie stadiono veikia kambariai, skirti futbolininkams, teisėjams, patalpos su dušinėmis ir tualetais bei metodinis kabinetas treneriams ir kitiems futbolo specialistams.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Įvairios bazės

2014 Gru 18 00:43

o tribūnos su 324 sėdimomis vietomis ir dengtu stogu, kaip tikimasi, bus įrengtos artimiausiu metu. „Tribūnas įrengsime artimiausią savaitgalį“
- Kada tas artimiausias metas ar savaitgalis, internete neradau. Kaip ir straipsnio patalpinimo datos. Jei kas radote - pasidalinkite.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Įvairios bazės

2014 Gru 18 09:26

Geros žinios dėl Alytaus dirbtinės dangos aikštės. Ateityje pravers :)

Gal yra kokių poslinkių dėl Trakų stadiono?

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: Įvairios bazės

2014 Gru 18 09:52

o tribūnos su 324 sėdimomis vietomis ir dengtu stogu, kaip tikimasi, bus įrengtos artimiausiu metu. „Tribūnas įrengsime artimiausią savaitgalį“
- Kada tas artimiausias metas ar savaitgalis, internete neradau. Kaip ir straipsnio patalpinimo datos. Jei kas radote - pasidalinkite.
fkdainava.lt tą naujieną įdėjo lapkričio 11 dieną. Tai pagal idėją jau turėtų būti. Žinant, kad Alytuje futbolo infrastruktūra paprastai statoma kokius 3-4 kartus ilgiau nei kitur Lietuvoje, tai kaži, ar jau yra pastatyta :)

...

Re: Įvairios bazės

2014 Gru 18 09:53

iki jo pasirengimo aukščiausio lygio varžyboms beliks paskutinis žingsnis - prožektoriai.


Tai kurių galų ten jiems Alytaus miesto stadionas??? Dėl grožio??? Kad pievutę būtų galima puoselėti???

Grįžti į