geriantis
Pranešimai: 1450
Užsiregistravo: 2010 Geg 25 21:59

Re: Įvairios varžyboms netinkamos bazės

2021 Gru 27 10:33

kokia kvaila klikbaitinė straipsnelio antraštė :) pagal redaktorių logiką išeina, kad pvz. mano gimtasis miestelis ir Balsiams ir Vilniui nosį nušluostė, nes prieš kelis metus įsirengė stadionėlį panašų į tai kas planuojama Balsiuose :D
Nu bet gerai, Vilnius pastoviai su nušluostyta nosim ir būna, nesnarglėtas bent :D

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Įvairios varžyboms netinkamos bazės

2021 Gru 28 16:39

O tai Balsiai nebe Vilniuje kažkaip :)

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios varžyboms netinkamos bazės

2022 Sau 03 00:11

2021 m. prie Varėnos „Ryto“ progimnazijos įrengta futbolo aikštelė su dirbtinės žolės danga, dvi krepšinio aikštelės (viena jų daugiafunkcinė pritaikyta žaisti tinklinį), bėgimo takai, šuolio į aukštį ir tolį sektorius, tad nuo šiol esami ir būsimi sportininkai galės savo talentus ugdyti ir puoselėti dar viename naujame aikštyne. Atvykę svečiai gali ne tik bėgioti po jau anksčiau atnaujintą miesto stadioną, su draugais žaisti futbolą, krepšinį ar tenisą. Nuo šiol sportinių pramogų galime pasiūlyti dar daugiau!

Paveikslėlis
https://varena.lt/naujienos/2021-uju-po ... imo-vieta/
Projekto biudžete 116,3 tūkst. eurų numatoma Varėnos „Ryto“ progimnazijos sporto aikštyno atnaujinimui. Įgyvendinus šį projektą, planuojama įrengti mažojo futbolo žaidimui pritaikyta aikštelę su dirbtine žolės danga ir drenažo sistema, todėl atsiras galimybė futbolą žaisti ir drėgnuoju laiku (pavasarį, rudenį). Bus įrengtos dvi naujos lauko krepšinio aikštelės.
https://varena.lt/naujienos/patvirtinta ... biudzetas/

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios varžyboms netinkamos bazės

2022 Sau 26 05:04

Paplūdimio rinktinei

Jau vasario pradžioje Klaipėdoje planuojama pūsti „Go areną“
https://ve.lt/sportas/jau-vasario-pradz ... i-go-arena

Klaipėdoje planuojama įrengti maždaug 1 850 kvadratinių metrų ploto smėlio areną po kupolu. Joje tilps penkios standartinio dydžio 8x16 m treniruočių aikštelės su poilsio zona. Jos galės būti naudojamos tiek paplūdimio tinkliniui, tiek paplūdimio tenisui, taip pat arena galės būti pritaikoma ir futbolui.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios varžyboms netinkamos bazės

2022 Sau 29 06:35

Kiekvienos žiemos tradicinė tema check ir šiemet.

Kadetų licėjus ramina: čia ne užterštumas, čia toks naujoviškas stadionas
https://kauno.diena.lt/naujienos/kaunas ... as-1061618

Licėjaus direktoriaus pavaduotojas ūkiui Alvidas Bakutis portalui kauno.diena.lt sakė, kad minėtos granulės yra modernios stadiono dangos dalis. Klojant dirbtinę dangą iš pradžių paklojamas ilgo „plauko“ kilimas, į jį įterpiamas smėlis ir gumos granulės. Valant nuo dangos sniegą, granulių pakliuvo ir į jo krūvą.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios varžyboms netinkamos bazės

2022 Vas 03 09:13

Trakai vėl matuojasi pasaulio irklavimo sostinės titulą
https://madeinvilnius.lt/naujienos/rajo ... es-titula/

Dar vienas sporto objektas, kurio trakiečiai laukia seniai ir su didelėmis viltimis – tai naujosios  sporto salės statyba, kuri vyksta rekonstruojant Trakų gimnaziją. Čia bus įrengta 350 vietų daugiafunkcė sporto salė, kur galės vykti įvairių sporto šakų varžybos. Viceministras su rajono savivaldybės ir sporto centro vadovais lankėsi statybos vietoje, pasidomėjo net brėžiniais ir drauge aptarė planuojamus sumanymus.  Tarp jų – ir greta esančio stadiono dangos atnaujinimą.   

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios varžyboms netinkamos bazės

2022 Bal 14 19:45

Pašalinus užterštą gruntą, ieškoma rangovo Vitės stadionui rekonstruoti
https://www.atviraklaipeda.lt/2022/04/1 ... onstruoti/
Planuojama stadiono rekonstrukcijos sutarties vertė – 840 tūkst.Eur. Tikimasi, kad darbai sporto aikštyne bus baigti iki š. m. spalio 1 d.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios varžyboms netinkamos bazės

2022 Bal 27 22:37

Pakaunėje ilgėja atnaujintų stadionų sąrašas
https://kauno.diena.lt/naujienos/kaunas ... as-1074863
Vilma Kasperavičienė

Kauno rajono savivaldybė tesi pažadą – nemažina sporto infrastruktūros atnaujinimo tempų. Jei neatsiras nenumatytų trikdžių, rugsėjo 1-ąją planuojama atidaryti rekonstruotus Karmėlavos Balio Buračo, Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijų, Kulautuvos pagrindinės mokyklos stadionus ir naujai įrengtą sporto aikštyną prie Užliedžių mokyklos-daugiafunkcio centro. Lapkritį tokios iškilmės numatytos ir rekonstruotame Šlienavos pagrindinės mokyklos stadione.

Pasak Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo Jono Petkevičiaus, brangiausiai – 786 tūkst. eurų – kainuos Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos stadiono rekonstrukcija. Be to, modulinėms persirengimo patalpoms įrengti papildomai numatyta dar 100 tūkst. eurų. Šis stadionas bus panašaus lygio kaip Garliavoje, prie Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos, bet neatitiks tarptautinių reikalavimų. Jis bus tik šiek tiek mažesnis. Dėl tos pačios priežasties bėgimo takai įrengiami aplink stadioną, o už futbolo aikštės vartų suprojektuotos krepšinio ir tinkliniui ir lauko tenisui pritaikytos aikštelės. Stadione įrengtos tribūnos, apšvietimas, atskirai aptverta vaikų žaidimų aikštelė mažiesiems.
Infrastruktūra: dėl nedėkingo sklypo bėgimo takai įrengti aplink stadoną, o už futbolo aikštės vartų suprojektuotos krepšiniui, tinkliniui ir lauko tenisui pritaikytos aikštelės. Stadione įrengtos tribūnos,apšvietimas, atskirai aptverta vaikų žaidimų aikšt. / Vilmanto Raupelio nuotr. 
Antroje vietoje pagal lėšų poreikį – Šlienavos pagrindinės mokyklos stadionas. Skaičiuojama, kad jį atnaujinti atsieis 700–730 tūkst. eurų. Šį projektą finansuoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Šlienavos pagrindinės mokyklos mokiniai jau pernai rugsėjo 1-ąją rinkosi į naujas patalpas baigiamoje rekonstruoti mokykloje. Šiemet statybininkai įrengė sporto salę.

„Mokykla turės gražų kiemą. Įrengtos žaidimų ir sporto erdvės ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo vaikams. Pavasarį atsiras žaidimų ir sporto erdvės visiems Šlienavos bendruomenės nariams. Šiais metais planuojama sutvarkyti ir mokyklos stadioną. Šis objektas bus it vyšnia ant torto – užbaigs didelį, kelerius metus trukusį projektą. Pasibaigus rekonstrukcijos darbams, Šlienavos pagrindinė mokykla bus viena moderniausių Kauno rajono ugdymo įstaigų“, – neabejojo Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas.

Pastaraisiais metais Užliedžiuose netrūko džiugių akimirkų kerpant atidarymo juosteles. Atnaujintame pastate įsikūrė pradinė mokykla, laisvalaikio salė, medicinos punktas, biblioteka. Dar vieną juostelę numatyta kirpti rugsėjo 1-ąją. Iki to laiko statybininkai pažadėjo įrengti naują sporto aikštyną, kainuosiantį 520 tūkst. eurų. Šalia Užliedžių mokyklos-daugiafunkcio centro atsiras krepšinio ir tinklinio, vaikų žaidimų aikštelės.

Kulautuvos pagrindinės mokyklos stadionui rekonstruoti Kauno rajono savivaldybė skyrė 420 tūkst. eurų. Čia numatyta pastatyti naujus futbolo vartus, įrengti lietaus vandens surinkimo sistemą stadione, bėgimo takus, apšvietimą.

Iki naujų mokslo metų pradžios numatyta užbaigti ir Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos stadiono rekonstrukciją. Stadione bus įrengti nauji bėgimo takai, šuoliaduobė, nedidelė tribūna, apšvietimas, stebėjimo kameros. Daug nematomo darbo bus atlikta po žeme: drenažas užtikrins, kad stadione bus galima sportuoti ir po lietaus. Skaičiuojama, kad išvardyti darbai kainuos apie 203 tūkst. eurų. Pernai čia iškilmingai atidaryta greituminių automodelių trasa.

Nauji vėjai padvelkė ir prieš kelerius metus rekonstruotame Vilkijos gimnazijos stadione. Čia už 100 tūkst. eurų bus įrengtos modulinės persirengimo patalpos.

Pirmi eilėje kitąmet

Projektuojama ir Panevėžiuko mokyklos-daugiafunkcio centro, Babtų, Vandžiogalos ir Raudondvario gimnazijų stadionų rekonstrukcija. Šie stadionai bus pirmiausiai tvarkomi kitais metais. Paklaustas, kuris iš šių objektas yra išskirtinis ir kodėl, J.Petkevičius nedvejojo: toks turėtų tapti atnaujintas Raudondvario gimnazijos stadionas.

„Raudondvario gimnazijos stadionas atitiks aukščiausios Lietuvos futbolo „A lygos“ varžyboms keliamus reikalavimus, talpins 1 500 žiūrovų, jiems 500 vietų bus įrengtos po stogu. Šalia stadiono turėtų atsirasti pastatas, kuriame bus žaidėjų ir teisėjų persirengimo kambariai, treniruoklių salė ir kitos administracinės patalpos, reikalingos aukščiausios Lietuvos futbolo „A lygos“ varžyboms“, – išskirtinumus vardijo Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas.

Vizija – dengtas stadionas

Savivaldybė jau kuris laikas puoselėja viziją turėti dengtą stadioną. Kada tai galėtų tapti realybe ir kas padėtų greičiau įgyvendinti šį projektą? „Informacijos, kada Kauno rajone galėtų atsirasti dengtas stadionas, kol kas neturime. Į šį klausimą galėtų atsakyti už šį projektą atsakingi Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos darbuotojai“, – sakė J.Petkevičius.

Balandžio 8 d. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija patvirtino Nustatytų matmenų dengtų futbolo, regbio ir kitų sporto šakų plėtrai pritaikomų maniežų įrengimo programą. Ši programa bus įgyvendinama 2022–2025 m., jai numatyta skirti 8 mln. eurų. Ministerija pakvietė savivaldybes teikti paraiškas programai, Kauno rajono savivaldybė tikrai dalyvaus šiame projekte.

Gausi ir įvairi

Pakaunės sporto infrastruktūra – gausi ir įvairi. Čia yra du lauko teniso (prie Kulautuvos pagrindinės mokyklos ir Raudondvario gimnazijos), viena rankinio (prie Garliavos Jonučių progimnazijos) ir 60 daugiafunkcių sporto aikštelių. Kauno rajone yra ir unikalus objektas – greituminių automodelių trasa, pernai įrengta šalia Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos.

„Kauno rajone yra 25 futbolo stadionai, kurių danga – natūrali žolė arba dirbtinė veja. Iš jų dirbtinės vejos futbolo aikštės Kauno rajone yra penkios: Garliavos A.Mitkaus ir Ežerėlio pagrindinių mokyklų, Vilkijos, Neveronių, VšĮ VDU Ugnės Karvelis gimnazijos stadionai. Turime penkis dirbtinės vejos futbolo maniežus (20 x 40 m): du Mastaičiuose prie Lietuvos policijos mokyklos, prie Garliavos A.Mitkaus pagrindinės mokyklos, prie Babtų ir Raudondvario gimnazijų“, – vardijo J.Petkevičius.

Komentaras

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Mantas Rikteris:

„Norisi pasidžiaugti, kad visame Kauno rajone yra per 60 įvairaus tipo sporto aikštelių, kurios tarnauja visuomenės poreikiams. Dar daugiau būtų skaičiuojant visas viešąsias erdves, kuriose įrengti lauko treniruokliai ir vaikų žaidimo aikštelės. Kauno rajonas yra viena jauniausių savivaldybių Lietuvoje, o dažniausiai fizine veikla užsiima jaunesnio amžiaus žmonės. Širdis džiaugiasi matant žmones, aktyviai leidžiančius laiką sporto bazėse. Siekiame, kad kuo daugiau viešųjų erdvių būtų pritaikyta visuomenės poreikiams ir jos būtų atviros kiekvienam gyventojui – nuo darželinukų iki garbaus amžiaus senjorų.“

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios varžyboms netinkamos bazės

2022 Geg 02 07:06

Jonavai dar vieno stadiono turbūt jau nereikia, nors ramiai galėjo ten įtalpinti ir normalius matmenis.

Parengti J. Ralio gimnazijos sporto statinių (stadiono, teniso korto, krepšinio aikštelės, futbolo stadiono ir praėjimo takų), adresu Žeimių g. 20, Jonava, kapitalinio remonto projekto projektiniai pasiūlymai
https://www.jonava.lt/gyventojams/skelb ... lymai:9628
J. Ralio gimnazijos stadiono projektas nesurinko/neatitiko konkurso reikalavimų ir valstybės lėšų neskirta. Buvo prašyta 450 tūkst.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios varžyboms netinkamos bazės

2022 Lie 17 16:00

MULTIFUNKCINIS LAZDYNŲ CENTRAS: Mokyklos sporto erdvės atnaujinamos iš pagrindų
https://pilotas.lt/2022/07/12/statybos/ ... -pagrindu/

Vilniaus Lazdynų mokykloje bus atnaujinta lauko sporto erdvė ir įrengtas naujas multifunkcinis sporto centras su bėgimo takais, futbolo aikštėmis, universalia krepšinio, tinklinio ir kvadrato aikštele bei žiūrovų tribūnomis.

Kaip praneša Vilniaus savivaldybė, Lazdynų mokyklos sporto aikštyno rekonstrukcijos metu planuojama įrengti du dirbtinės žolės dangos futbolo aikštynus, skirtus žaisti komandoms 7×7 formatu. Stadione taip pat bus įrengta infrastruktūra atsarginiams žaidėjams – mažiausiai 14 sėdimų vietų suolai su uždanga nuo lietaus. Bus atnaujintas 100 m ilgio sprinto takas, šuoliams į tolį bus pastatyta nauja zona, kurioje planuojamas ir bėgimo takelis. Bus įrengtos kamuolių gaudyklės ir iki 180 vietų žiūrovų tribūnos.

Aikštyne taip pat bus įrengta universali sporto aikštelė, pritaikyta žaisti krepšinį, tinklinį ir kvadratą, tvora su kamuolių gaudyklėmis. Po dangomis bus įrengti nauji inžineriniai lietaus ir apšvietimo tinklai, saugumui užtikrinti bus pastatyta nauja vaizdo stebėjimo sistema.

„Per pastaruosius trejus metus mokyklų aikštynus atnaujinome dešimtyse stadionų, tačiau šis – pirmasis, kuriame teritorija bus iš pagrindų perplanuota ir pritaikyta kintantiems poreikiams. Toks aikštynų tvarkymo būdas reikalauja parengti projektą, tad yra imlesnis laikui nei paprastas remontas, tačiau kartu jis leidžia geriau išnaudoti turimas erdves ir sukurti didžiausią naudą mokyklai“, – sako Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Projektą valdanti „Vilniaus vystymo kompanija“ šiuo metu vykdo aikštyno atnaujinimo darbų konkursą, kurio laimėtojai turės parengti ir Darbo projektą. Planuojama, kad rangos darbai galėtų prasidėti rudenį. Rangovai darbus turės vykdyti taip, kad ugdymo procesas mokyklos pastate nenutrūktų.

„Modernizavus Lazdynų mokyklos sporto aikštyną, vaikai kūno kultūros pamokas galės atlikti šiuolaikiškoje, modernioje ir sportuoti motyvuojančioje aplinkoje. Po pamokų šia sporto erdve galės naudotis ir Lazdynų bei kitų aplinkinių rajonų gyventojai“, – aikštymo atnaujinimo naudą įvardija „Vilniaus vystymo kompanijos“ Sporto projektų vadovas Karolis Valickas.

Lazdynų multifunkcinis sporto centras bus perduotas operuoti sporto infrastruktūros plėtros ir priežiūros įstaigai „Active Vilnius“.

Pranešama, kad netrukus bus paskelbtas ir Žirmūnų gimnazijos sporto aikštyno atnaujinimo konkursas. Čia planuojama  išplėsti esamo stadiono aikštės ribas, įrengti dirbtinės žolės ir specialios paskirties dangas, skirtas futbolo, krepšinio, gimnastikos, lengvosios atletikos bei paplūdimio tinklinio veikloms.
Per pastaruosius dvejus metus Vilniuje iš viso atnaujinti 23 prie mokyklų esantys stadionai. Šį sezoną Vilnius užbaigs jau su 34 aukštos kokybės aikštynais.

Paveikslėlis
Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios varžyboms netinkamos bazės

2022 Lie 23 01:24

Čia yra šakės. Auksinės. Daug, daug aukso.

Iškilmingai atidarytas renovuotas Vaižganto progimnazijos stadionas
https://www.regionunaujienos.lt/iskilmi ... stadionas/

Šią savaitę Radviliškio Vaižganto progimnazijos bendruomenei ir visuomenei pristatytas renovuotas ugdymo įstaigos stadionas. Nors sutartis su darbų rangovais pasirašyta prieš metus, o darbų pabaigos data numatyta po 24 mėnesių, šią savaitę jau įvyko naujos lauko erdvės atidarymas.

Viso Radviliškio Vaižganto progimnazijos stadiono atnaujinimo projektas kainavo 526 000 Eur. Valstybė jo įgyvendinimui skyrė 232 000 Eur, kita dalis lėšų – iš Radviliškio rajono savivaldybės. Vien tik šiemet tam, kad sėkmingai pabaigtų stadiono renovaciją savivaldybė iš biudžeto skyrė 137 000 Eur. Darbus, net greičiau nei planuota, atliko UAB „ROLANA“.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios varžyboms netinkamos bazės

2022 Rgp 08 18:44

Mokyklų vadovai skundžiasi: remontams trūksta pinigų
https://www.diena.lt/naujienos/vilnius/ ... gu-1090436
Savivaldybė pripažįsta, kad reikia remontuoti kone visas Vilniaus mokyklas, nes jos seniai statytos, tačiau dalį pinigų – 12 mln. eurų – skyrė ne mokykloms, o aikštynams atnaujinti. Ne tik prie mokyklų, bet ir daugiabučių.

„Jau padaryti ir sutvarkyti 23 aikštynai, šią vasarą tvarkomi dar vienuolika ir artimiausiuose planuose – penki šiek tiek didesni aikštynai. Metus turėtume pabaigti su 39 aikštynais“, – akcentavo Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Stadionas atnaujintas ir prie Jono Pauliaus II progimnazijos. Anksčiau čia buvo tik futbolo aikštelė ir bėgimo takai. Dabar įrengtos krepšinio ir tinklinio aikštelės. Čia sportuoti galės ne tik moksleiviai, bet ir aplinkinių namų gyventojai. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ugdymo įstaigų remontui ir statyboms šiemet skyrė daugiau nei 10 mln. eurų – panašiai kaip ir pernai. Šie pinigai išdalyti 25 įstaigoms įvairiuose šalies rajonuose.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios varžyboms netinkamos bazės

2022 Rgs 01 10:56

Seniūnas ant dviejų kėdžių, bet mylimas ir gerbiamas abiejose valdose
https://alytusplius.lt/naujienos/seniun ... se-valdose

Nuo 2018 m. kovo esu Simno seniūnas. Džiaugiuosi, kad mano darbas savivaldybės vadovų yra vertinamas. Praėjusiais metais Savivaldos dienos proga buvau apdovanotas mero Algirdo Vrubliausko padėkos raštu už gerą darbą, pagalbą seniūnijos gyventojams. Tokie pagyrimai įkvepia naujiems darbams, neleidžia užsisėdėti.

– Kas pasikeitė seniūnijoje, pačiame Simno mieste per Jūsų vadovavimo metus?
<...>Baigti Simno gimnazijos fasado atnaujinimo darbai, stadiono rekonstrukcija.

Bus rekonstruotas Simno stadionas
https://alytausgidas.lt/naujiena/29729- ... stadionas/
2020-02-10

Prieš dešimtmetį įrengtas Simno gimnazijos stadionas bus atnaujintas. Lėšų rekonstrukcijai skyrė Švietimo ir mokslo ministerija ir Alytaus rajono savivaldybė.

„Švietimo ir mokslo ministerija stadiono rekonstrukcijai skirs 232 tūkst. eurų. Alytaus rajono savivaldybė prie darbų prisidės ne mažiau kaip 58 tūkst. eurų“, – kalbėjo meras A. Vrubliauskas.

Rekonstruojant stadioną numatoma sutvarkyti stadiono prieigas – privažiavimą, takus, tvorą, kanalizuoti esamus melioracijos griovius, pakeisti susidėvėjusias žaidimo aikštelių ir bėgimo takų dangas, įrengti naujas lauko žaidimų aikšteles, pastatyti lauko treniruoklius, tribūnas. Planuojama ne tik suremontuoti stadioną, tačiau ir šalia jo esančius melioracijos griovius.

Rekonstrukcijos darbai bus padaryti per 2020 metus.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios varžyboms netinkamos bazės

2022 Rgs 17 13:14

Kainos tai... O aš prie 526 tūkst. kabinausi
Kauno rajono savivaldybės dovanos Lietuvos futbolo šimtmečiui
https://kauno.diena.lt/naujienos/kaunas ... ui-1094841?

100-metį šiemet švenčiančiam Lietuvos futbolui Kauno rajono savivaldybė turi net tris dovanas. Tai – atnaujinti Karmėlavos Balio Buračo, Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijų ir Kulautuvos pagrindinės mokyklos stadionai. Pirmasis itin įspūdingai penktadienį jau atvertas visuomenei.

Tiesa, pirmiausia iškilmingai atidaryta renovuota gatvė, vedanti į Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos stadioną. Vos tik perkirpus simbolinę juostelę, gatvę išbandė baikeriai su savo griausmingais motociklai, iš paskos pajudėjo pėsčiųjų kolona, vedama Karinių oro pajėgų orkestro ir žaviųjų šokėjų.

„Atrodo, taip neseniai, pernai gegužę, startavo darbai, o šiandien atidarome labai modernų, nacionalinius futbolo reikalavimus, keliamus amžiaus grupei iki 16 metų, atitinkantį stadioną. To reikia gimnazijos ir Karmėlavos bendruomenei“, – sakė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Sveikindamas susirinkusius į šventę, V.Makūnas pabrėžė, kad Karmėlavoje užaugo ne vienas žymus sportininkas, ir priminė, kad būtent čia, buvusiame „Neries“ kolūkyje, 1976 m. įsikūrė pirmasis rajone futbolo klubas „Neris“, gyvuojantis iki šiol, o 2003 m. pelnęs Lietuvos aukščiausios lygos vicečempionų titulą.

„Jau buvau atėjęs apžiūrėti naujojo stadiono, tačiau jo išbandyti dar neteko. Šiandien vakare teisėjausiu jaunimo ir veteranų varžybose“, – šypsojosi vienas iš futbolo klubo „Neris“ atstovų Lionginas Ambrusevičius.

Kauno apskrities futbolo federacijos prezidentas Dainius Šumauskas pasidžiaugė, kad naujajame stadione galės treniruotis jaunųjų futbolininkų rengimu besirūpinančios „Hegelmann Akademijos“ auklėtiniai.

Kad atnaujintame stadione būtų kuo mažiau traumų, jį pašventino Karmėlavos Šv.Onos bažnyčios klebonas Virginijus Veprauskas. Po šio sakralaus veiksmo sekė kvapą gniaužiantis pramoginis: kelis ratus virš stadiono apsukęs sraigtasparnis nusileido – jis atgabeno sportinę ugnį, kaitinančią žiūrovų aistras ir kurstančią besivaržančiųjų kovinę dvasią. Kai šia ugnimi buvo įžiebtas aukuras, visi šventės dalyviai buvo pakviesti apsukti garbės ratą aplink stadioną. Tai nebuvo paskutinis įspūdingas šventės reginys: savo pasirodymais stebino ištvermingieji gimnastai ir žaviosios šokėjos.

Atnaujinto stadiono veją pirmosios išbandė merginos – atidarymo metu vyko Lietuvos futbolo federacijos merginų elitinės lygos U15 diviziono rungtynės tarp klubo HC „Hegelman Akademija“ ir viešnių iš sostinės FK „Vilnius“.

Šis stadionas yra panašaus lygio kaip Garliavoje, tik šiek tiek mažesnis. Dėl sudėtingos stadiono sklypo konfigūracijos nebuvo galima projektuoti tarptautinius standartus atitinkančio futbolo stadiono, tačiau išspaustas maksimumas: stadione paklota dirbtinė danga, aplink jį įrengti bėgimo takai, šuoliaduobė, rutulio stūmimo sektorius, tribūnos žiūrovams, krepšiniui, tinkliniui ir lauko tenisui pritaikytos aikštelės, lauko treniruokliai, aptverta vaikų žaidimo aikštelė, apšvietimas.

Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos stadiono rekonstrukcija kainavo beveik 800 tūkst. eurų. Darbus atliko statybų bendrovė „Dylas“.

Dar dvejos pabaigtuvės

Pabaigtuvių nuotaikomis jau gyvena ir Kulautuvos pagrindinės mokyklos bendruomenė. Čia taip pat jau baigiama stadiono rekonstrukcija: įrengtas bėgimo takas, šuolio į tolį sektorius, lauko treniruokliai ir nedidelės tribūnos.

Projektas pradėtas įgyvendinti norint atnaujinti stadiono žolę, tačiau vadovai ryžosi didinti savivaldybės skiriamas lėšas ir įrengti dirbtinę stadiono dangą, apšvietimą, vandens gertuvę.

Darbų vertė – 420,6 tūkst. eurų, iš kurių 130,9 tūkst. eurų skyrė Sporto rėmimo fondas pagal projektą „Sporto bazių atnaujinimas Kauno rajono Kulautuvos ir Zapyškio seniūnijose“.

Kulautuvos pagrindinės mokyklos stadiono atidarymas, pasak Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Manto Rikterio, planuojamas pirmą spalio savaitę.

Panašiu metu pradėti naudotis stadionu galės ir Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos bendruomenė. Atnaujinant stadioną, įrengtas drenažas, suformuotos natūralios žolės dangos laistymo sistema, stacionarūs futbolo vartai ir kamuolių gaudyklė. Aplink stadioną įrengti dviejų juostų bėgimo takai su sintetine danga, žiūrovų suoliukai, šuoliaduobė.

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos sporto infrastruktūra kainavo 420 tūkst. eurų. Į šią sumą įeina ir greituminių modelių trasa, kuri veikti pradėjo jau pernai. Ji atitinka visus tarptautinių varžybų reikalavimus. Trasa aptverta metaline 1,8 m aukščio segmentine tvora su apsauga (skaidriu polikarbonatu), įrengta starto zona su apsaugine tvorele ir stogeliu. Greituminų modelių įsibėgėjimo ir pagrindinis takelis įrengtas iš pluoštinio betono su apsauginiu borteliu.

Darbai įsibėgėja

Ryškėja ir sporto komplekso Užliedžiuose kontūrai. Šiuo metu šalia Užliedžių daugiafunkcio centro triūsia UAB „Sūduvos statyba“ darbininkai. Pagal parengtą techninį projektą Užliedžių sporto kompleksą sudarys futbolo aikštė, bėgimo takai, daugiafunkcė krepšinio, teniso ir badmintono aikštelė, lauko gimnastikos įrenginiai, vaikų žaidimų aikštelė. 500 tūkst. eurų vertės darbus rangovai įsipareigojo atlikti iki šių metų pabaigos.

„Kauno rajono savivaldybės administracija ir UAB „Kelminta“ rugpjūtį pasirašė rangos darbų sutartį dėl Šlienavos pagrindinės mokyklos sporto infrastruktūros. Čia atsiras futbolo aikštė ir bėgimo takeliai, stadionas bus apšviestas, įrengtos stebėjimo kameros, pastatyti sporto ir kiti įrenginiai. Į šį projektą, kurį iš dalies finansuoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM), planuojama investuoti apie 700 tūkst. eurų. Darbus planuojama baigti iki kitų metų vasaros“, – pasakojo M.Rikteris.

Pasak M.Rikterio, šiuo metu rengiami Panevėžiuko mokyklos-daugiafunkcio centro, Babtų, Vandžiogalos gimnazijų stadionų rekonstrukcijos techniniai projektai. Planuojama, kad šie stadionai bus pradėti tvarkyti kitais metais.

Šiuo metu Kauno rajone yra 5 lauko futbolo maniežai, 60 daugiafunkcių sporto aikštelių, kuriose galima žaisti tinklinį, krepšinį, kvadratą. Dauguma jų – apie 90 proc. – yra renovuotos, su sintetine gumine danga, kai kurios aptvertos ir apšviestos. Naujai renovuota 12 bendrojo ugdymo įstaigų stadionų.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios varžyboms netinkamos bazės

2022 Rgs 28 02:36

Ant daugiau nei šimtą tūkstančių kainavusio parketo pažaidė savaitę ir tikriausiai išmes
https://www.atviraklaipeda.lt/2022/09/2 ... iai-ismes/

„Švyturio” arenos koncesininko pirmadienį išplatintas pranešimas spaudai apie investiciją į naują parketą vienam iš „Atviros Klaipėdos” skaitytojų pagimdė klausimą – o kur gi tada naujas brangusis parketas, kuris arenoje buvo išklotas specialiai FIFA pasaulio salės futbolo čempionato grupių etapo rungtynėms?

Pasidomėjus šia istorija paaiškėjo, kad daugiau bei šimtą tūkstančių eurų atsiėjusios parketlentės dabar yra niekaip nereikalingos, ir, ko gero, bus tiesiog nurašytos.

Minėtasis čempionatas Klaipėdoje pernai rugsėjį vyko apie savaitę. Po jo dienraštis „Klaipėda” rašė, kad Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis ir vicemeras Arvydas Cesiulis, sporto specialistai bei „Švyturio” arenos valdytojai nusprendė sudaryti sutartį, pagal kurią parketas liktų arenai, ši ir taptų grindų dangos valdytoju. Teigta, kad šis parketas bus naudojamas ne tik sporto renginiams, o „ypatinga salės grindų dangos kokybė garsintų miestą ir pritrauktų čia aukšto lygio varžybas bei kultūros renginius”.

„Tai pernelyg didelis turtas, kad su juo elgtumėmės taip neatsakingai. Po salės futbolo čempionato jį išrinkti ir vėl sudėti į kokį sandėlį būtų neracionalu. Danga yra mūsų, o kokia forma ji bus perduota arenai, dar apibrėš teisininkai”, – tada cituotas A. Cesiulis.

Tačiau „Švyturio” arenos direktorė Aida Aleksandrovienė „Atvirai Klaipėdai” dabar teigė, jog paaiškėjo, kad minėtoji parketo danga gali būti naudojama tik salės futbolui ir niekam daugiau, todėl koncesininkas jos atsisakė ir investavo į naują parketą.

„Kiek žinau, tiekėjas jo atgal nepriėmė ir miestas dabar tiesiog sandėliuoja”, – sakė pašnekovė.

Jos žodžius patvirtino vicemeras A. Cesiulis. Pasak jo, parketas už 120-130 tūkst. eurų buvo įsigytas už Lietuvos futbolo federacijos skirtas lėšas. Paaiškėjus, kad jis netinkamas kasdieniams poreikiams, esą buvo kalbamasi ir su federacija, bandyta parduoti ir Latvijos futbolo federacijai, bet niekas nepavyko.

Savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio teigimu, neįvyko trys-keturi aukcionai, kurių metu buvo badoma parduoti šį parketą. Dabar esą lieka viltis, kad gal Statinių administravimo skyrius suras būdą parketą pritaikyti kuriose nors švietimo įstaigų salėse.

Visgi pastarojo skyriaus vedėja Diana Gerasimovienė teigė, jog mokyklų sporto salėse šio parketo nebūtų galima pritaikyti dėl skirtingų matmenų, o pjaustant lentas, vargu, ar gautųsi padorus variantas, nes visos jos yra nudažyto, sužymėtos linijomis.

Pašnekovės teigimu, parketą būtų galima panaudoti nebent Sporto bazių valdymo centrui (SBVC) priklausančioje šalia miesto stadiono esančioje salėje. Bet ir šis centras esą iki šiol nerodė entuziazmo dėl tokios perspektyvos.

SBVC vadovas Marius Junokas patvirtino, kad jo nuomonė šiuo klausimu nesikeičia – brangiojo parketo ten nereikia. Pirmiausia dėl to, kad salė yra perpus mažesnė, o ir ten esančios apie 15 cm storio lentos vis jas pašlifuojant esą dar gana ilgai puikiai tarnaus. Ant jų uždėjus tokį parketą, pasak M. Junoko, rezultatas būtų netgi prastesnis.

Grįžti į