Respublik
Pranešimai: 8673
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios varžyboms netinkamos bazės

2024 Kov 23 23:24

„Romuvos“ progimnazijos stadionas bus atnaujintas dirbtine žolės danga
https://www.skrastas.lt/aktualijos/romu ... oles-danga

Į redakciją kreipėsi šiaulietė, jau daugelį metu propaguojanti mėgėjišką bėgimą. Pastaruoju metu moteris saugiai suka ratus „Romuvos“ progimnazijoje. Tačiau neseniai sužinojo, kad progimnazijos stadioną ketinama renovuoti. Viskas būtų puiku, tačiau bėgikę labiausiai gąsdina tai, kad ten planuojama patiesti dirbtinės žolės dangą.

Moteris niekaip negali suprasti, kodėl natūralią žolę reikia keisti sintetiniu pakaitalu. Anot bėgikės, tokios dangos guminis pagrindas karštą dieną taip dvokia, kad esą aktyviau sportuojant ima trūkti oro. Be to, šiaulietė nerimauja, kad tokią dangą lengva padegti ir kaip pavyzdį pateikia naujametes petardas, kurios nukritusios stadione gali išdeginti gabalą dangos. Moteris tikina, kad nerimauja ne ji viena, yra ir daugiau ten bėgiojančių suaugusiųjų.

„O kur man bėgioti, jei ne stadione, kitur yra nesaugu“, – sako sportiška šiaulietė.

Šiauliuose jau ne vienos mokyklos stadionas yra su dirbtine žolės danga, tačiau daugiau nusiskundimų girdėti neteko.

Pasiteiravome apie „Romuvos“ progimnazijos stadiono renovacijos planus Šiaulių miesto savivaldybėje. Savivaldybės administracijos Statybos ir renovacijos skyriaus vedėja Jolita Franckevičienė informavo, kad „Romuvos“ progimnazijos infrastruktūros ir aplinkinės teritorijos funkcionalumo didinimas yra projektavimo stadijoje. Šių metų vasario 5 dieną pasirašyta Inžinerinių statinių projektavimo paslaugų sutartis. Projektavimo techninėje užduotyje numatyta įrengti dirbtinę dangą, kuri privalo atitikti higienos normas „Mokykla, vykdanti bendrojo ugdymo programas. Bendrieji sveikatos saugos reikalavimai“, ISO standartus „Esminiai statinio reikalavimai. Higiena, sveikata, aplinkos apsauga“ bei kitus teisės aktus.

Vedėja aiškino, kad mokyklos stadiono renovacija padidins galimybes iki dviejų mėnesių ilgiau sportuoti lauke. Per 90 kalendorinių dienų nuo sutarties pasirašymo projektuotojas turi pateikti projektinius pasiūlymus. Juos gavus, projektas bus viešinamas statybos techninio reglamento nustatyta tvarka. „Kiekvienas suinteresuotas asmuo galės susipažinti su projektiniais pasiūlymais bei pateikti klausimus. Viešo susirinkimo metu projektuotojas atsakys į pateiktus klausimus“, – žadėjo vedėja.

Kiek kainuos projekto įgyvendinimas, dar galutinai neaišku. Rangos darbų suma paaiškės, kai projektuotojai parengs projekto skaičiuojamosios kainos nustatymo dalį.

Rangos darbų sutartis dar nėra pasirašyta, nes vyksta projektavimo darbai. Projekto darbų pradžia numatoma 2025 metais.

Respublik
Pranešimai: 8673
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios varžyboms netinkamos bazės

2024 Kov 27 17:54

Po Kauno mokyklos stadionu – ligoninės požeminė stovėjimo aikštelė
https://kaunas.kasvyksta.lt/2024/03/06/ ... tele-foto/

Aukštuosiuose Šančiuose esančiame KTU Vaižganto progimnazijos sklype norima įrengti požeminę stovėjimo aikštelę, skirtą šalia esančios Respublikinės Kauno ligoninės lankytojams. Projektuojamoje vienaukštėje saugykloj numatytos 139 stovėjimo vietos.

„Turėkit omeny, kad savaitgaliais, vasarą, eina bendruomenė į aikštyną, mes turėsim padaryti jį prieinamą, negalėsim, deja, užrakinti, nes tokia yra nuostata savivaldybės. Kaip padaryti, kad tie nulipimai žemyn netaptų kažkokių susibūrimų, grafičių mėgėjų, ar besisvaiginančių, ar šiaip vieta, kur daromi vienoki ar kitokie nusikaltimai? Kaip apendicitas tas aikštynas jau dabar, turim problemų po savaitgalio vis kartais randam kažką mūsų lauko klasėje. Kaip užtikrinti, kad ten negalėtų nieks patekti? Ar yra numatytas kažkoks sprendimas?“, – apie ugdymo įstaigos teritorijoje planuojamą projektą kalbėjo mokyklos vadovės pareigas atliekanti R. Songailienė.

Respublik
Pranešimai: 8673
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios varžyboms netinkamos bazės

2024 Bal 05 18:28

Paaiškėjo, kaip ketinama atnaujinti aikštyną prie „Aukuro" gimnazijos
https://klaipedaassutavim.lt/naujienos/ ... gimnazijos

Klaipėdos miesto savivaldybė pateikė projektinius pasiūlymus, kuriuose matoma, kaip ketinama atnaujinti prie „Aukuro" gimnazijos esantį sporto aikštyną.

Projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, kad sklypo teritorijoje, esančioje adresu Statybininkų pr. 7, Klaipėda, planuojamas įrengti stadionas su bėgimo takais, futbolo aikštė, krepšinio ir tinklinio aikštelės, šuoliaduobė, lauko gimnastikos įrenginiai. Prie stadiono numatoma tribūna žiūrovams ~100 vietų.

Sklypo teritorijoje planuojamas stadionas su 250 m ilgio bėgimo taku. Stadiono viduje numatoma aptveriama futbolo aikštė. Esamo asfalto zonoje planuojama krepšinio-kvadrato, tinklinio, daugiafunkcinė aikštelės. Priešais futbolo aikštę suprojektuojamos mobilios ~ 100 vietų žiūrovų tribūnos su atskiromis žaidėjų poilsio vietomis. Taip pat numatoma pakyla nugalėtojams.

Tvarkoma teritorija aptveriama 2.48m aukščio tvora, žaidimų aikštelės - 4 m aukščio metalinėmis segmentinėmis tvoromis, futbolo aikštės šonai- 5 m aukščio kamuolių gaudyklėmis. Taip pat teigiama, kad teritorija su stadionu bus aptverta nuo kitų statinių ir saugoma, įėjimas- su praėjimo kontrole.

Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8673
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios varžyboms netinkamos bazės

2024 Bal 12 23:25

„At­ža­ly­no“ pro­gim­na­zi­jos te­ri­to­ri­jai ir spor­to ba­zei at­nau­jin­ti – 892 tūkst. Eur
https://tzinios.lt/atzalyno-progimnazij ... -tukst-eu/

Spor­tas yra neat­sie­ja­ma vai­kų ug­dy­mo da­lis, ku­ri tei­kia ne tik fi­zi­nę, bet ir emo­ci­nę bei so­cia­li­nę nau­dą. Taip pat svar­bi ir ap­lin­ka, ku­rio­je ug­do­ma mū­sų ra­jo­no atei­tis. To­dėl kiek­vie­nais me­tais mo­kyk­lų inf­rast­ruk­tū­rai ge­rin­ti, spor­to ba­zėms at­nau­jin­ti ir ug­dy­mo są­ly­goms ge­rin­ti Tel­šių ra­jo­no biu­dže­te pla­nuo­ja­mos vis di­des­nės in­ves­ti­ci­jos.

Per­nai švie­ti­mo įstai­gų re­mon­tui bu­vo skir­ta be­veik 600 tūkst. Eur, na o šie­met vien tik ug­dy­mo įstai­gų re­mon­to dar­bams ir ap­lin­kai kur­ti nu­ma­ty­ta 710,8 tūkst. Eur. Be šių lė­šų, įgy­ven­di­na­mi ir ki­ti pro­jek­tai. Šiais me­tais bus pra­dė­ti „At­ža­ly­no“ pro­gim­na­zi­jos sta­dio­no, spor­to aikš­te­lių ir kie­mo aikš­te­lės su ta­kais ir įva­žia­vi­mu ka­pi­ta­li­nio re­mon­to dar­bai.

„Nuo­šir­džiai džiau­giuo­si, jog pa­ga­liau nau­jos spor­to ba­zės su­lauks ir mū­sų Tel­šių „At­ža­ly­no“ pro­gim­na­zi­ja. Mo­kyk­los te­ri­to­ri­ja, tie­są pa­sa­kius, šian­dien nė­ra pa­čios ge­riau­sios būk­lės. Šių metų biudžete Telšių rajono savivaldybės taryba patvirtino 892 tūkst. Eur (iš jų 660 tūkst. Eur Savivaldybės biudžeto lėšos, 232 tūkst. Eur – Valstybės biudžeto lėšos) investicijas „Atžalyno“ progimnazijos sporto aikštynui ir teritorijai atnaujinti. Bus re­konst­ruo­tas mo­kyk­los sta­dio­nas, su­tvar­ky­ti bė­gi­mo ta­kai, įreng­tos te­ni­so / kvad­ra­to bei krep­ši­nio aikš­te­lės, pa­sta­ty­ti spor­to įren­gi­niai, ka­pi­ta­liš­kai su­re­mon­tuo­ta pro­gim­na­zi­jos inf­rast­ruk­tū­ra – pri­va­žia­vi­mai, kie­mas, pės­čių­jų ta­kai, ap­švie­ti­mas ir t. t.“, – tei­gia Tel­šių ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės me­ras To­mas Kat­kus.

Įgy­ven­di­nant pro­jek­tą nu­ma­ty­ta at­nau­jin­ti „At­ža­ly­no“ pro­gim­na­zi­jos te­ri­to­ri­jo­je esan­čius spor­to sta­ti­nius ir įren­gi­nius, at­nau­jin­ti dan­gas ir in­ven­to­rių. Taip pat ka­pi­ta­liš­kai su­re­mon­tuo­ti mo­kyk­los te­ri­to­ri­jos inf­rast­ruk­tū­rą ir pri­tai­ky­ti ją žmo­nių su ne­ga­lia rei­ka­la­vi­mams, ka­dan­gi mo­kyk­lo­je mo­ko­si vai­kai, tu­rin­tys spe­cia­lių­jų po­rei­kių.

„Šiuo me­tu dėl lie­taus van­dens nu­ve­di­mo spren­di­nių vis dar strin­ga pro­jek­ti­nės do­ku­men­ta­ci­jos pa­ren­gi­mas. Ta­čiau ti­ki­mės ar­ti­miau­siu me­tu iš­spręs­ti šią pro­ble­mą ir ge­gu­žės mė­ne­sį pa­skelb­ti dar­bų pir­ki­mą, – kal­ba Tel­šių ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos Sta­ty­bos ir ur­ba­nis­ti­kos sky­riaus ve­dė­jas Gin­tau­tas Lu­kaus­kas. – Pla­nuo­se – įgy­ven­din­ti pro­jek­tą jau šie­met. Ta­čiau dėl įvai­rių ne­nu­ma­ty­tų ap­lin­ky­bių, su ku­rio­mis ten­ka su­si­dur­ti sta­ty­bos dar­bų me­tu, ne­pa­vy­kus to pa­da­ry­ti ob­jek­tas bū­tų pa­reng­tas eksp­loa­tuo­ti vė­liau­siai 2025 me­tų va­sa­rą.“

Pa­sak Sta­ty­bos ir ur­ba­nis­ti­kos sky­riaus ve­dė­jo, pro­gim­na­zi­jos te­ri­to­ri­jos tvar­ky­mo dar­bai su­skirs­ty­ti į tris eta­pus. Pir­muo­ju eta­pu nu­ma­to­ma at­nau­jin­ti sta­dio­ną: įreng­ti fut­bo­lo aikš­tę, bė­gi­mo ta­kus, te­ni­so / kvad­ra­to / tink­li­nio aikš­te­lę, gim­nas­ti­kos įren­gi­nių aikš­te­lę, šuo­lio į to­lį sek­to­rių, tre­ni­ruok­lius, ka­muo­lio gau­dyk­lę, suo­liu­kus bei sta­dio­no ap­švie­ti­mą. Ap­link sta­dio­ną bus įreng­ti du il­gų dis­tan­ci­jų bė­gi­mo ta­ke­liai, ku­rių il­gis – 275 m. Ap­link bė­gi­mo ta­ke­lius su­pla­nuo­tas šuo­lio į to­lį sek­to­rius (įsi­bė­gė­ji­mo ta­ke­lis, at­si­spy­ri­mo len­te­lė ir nu­šo­ki­mo zo­na).

„Šiuo me­tu pro­gim­na­zi­jos sta­dio­no būk­lė ne­ten­ki­na spor­to sta­ti­niams ke­lia­mų rei­ka­la­vi­mų: fut­bo­lo aikš­tė yra na­tū­ra­lios žo­lės, pa­vir­šius ne­ly­gus, žo­lė suau­gu­si kups­tais, vie­to­mis iš­re­tė­ju­si, var­tai be tink­lo, nė­ra fut­bo­lo žai­di­mui rei­kia­mų li­ni­jų ir ki­tos at­ri­bu­ti­kos, – pa­sa­ko­ja G. Lu­kaus­kas. – At­lie­kant „At­ža­ly­no“ te­ri­to­ri­jos ka­pi­ta­li­nio re­mon­to dar­bus, pa­gal esa­mus sta­dio­no mat­me­nis nu­ma­ty­ta įreng­ti ne­stan­dar­ti­nių mat­me­nų (44 x 65 m) dirb­ti­nės sin­te­ti­nės žo­lės dan­gos fut­bo­lo aikš­tę. Sta­dio­no kai­ria­ja­me pu­sapsk­ri­ti­my­je esa­me nu­ma­tę stan­dar­ti­nių mat­me­nų (24 x 11 m) uni­ver­sa­lią te­ni­so / kvad­ra­to / tink­li­nio aikš­te­lę bei gim­nas­ti­kos įren­gi­nių aikš­te­lę. Fut­bo­lo aikš­tės ga­luo­se ir šo­nuo­se nu­ma­ty­ta įreng­ti ka­muo­lio gau­dyk­les, jos at­skirs aikš­te­les, kad žai­dė­jai ne­truk­dy­tų vie­ni ki­tiems ir ap­sau­go­tų nuo ka­muo­lio iš­spy­ri­mo už aikš­tės ri­bų.“

Ža­lios ve­jos te­ri­to­ri­jo­je nu­ma­ty­ti sta­cio­na­rūs lau­ko tre­ni­ruok­liai (10 vnt.), sta­cio­na­rūs suo­lai su kė­du­tė­mis skir­ti tri­bū­noms. Re­konst­ruo­to „At­ža­ly­no“ sta­dio­no fut­bo­lo aikš­tę ap­švies ke­tu­ri 15 met­rų aukš­čio švies­tu­vai.

„Ant­ro­jo dar­bų eta­po me­tu bus įreng­ta krep­ši­nio / te­ni­so aikš­te­lė. Ka­dan­gi šian­dien krep­ši­nio aikš­te­lė yra as­fal­to dan­gos, ap­tver­ta tvo­ra, krep­ši­nio len­tos sa­va­dar­bės, me­ta­li­nio tink­lo. Aikš­te­lė­je nė­ra krep­ši­nio žai­di­mui bū­ti­nų li­ni­jų, vi­du­ry­je yra lie­taus tra­pas, ku­ris nė­ra la­bai sau­gus mo­ki­niams žais­ti, – tvir­ti­na Sta­ty­bos ir ur­ba­nis­ti­kos sky­riaus ve­dė­jas. – Na, o tre­čia­ja­me eta­pe tvar­ky­si­me pro­gim­na­zi­jos te­ri­to­ri­ją.“

Da­bar­ti­nė „At­ža­ly­no“ te­ri­to­ri­ja, anot Tel­šių ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės me­ro T. Kat­kaus, yra la­bai pra­stos būk­lės. Į pro­gim­na­zi­ją ve­da tik vie­nas įva­žia­vi­mas. Šiuo ke­liu at­vyks­ta ne tik ap­tar­nau­jan­tys au­to­mo­bi­liai, bet kelk­raš­čiu į mo­kyk­lą ei­na ir vai­kai. Ka­dan­gi ša­lia nė­ra įreng­to pės­čių­jų ta­ko, mo­ki­niams ke­liau­ti kelk­raš­čiu į ug­dy­mo įstai­gą nė­ra sau­gu. O ir pa­ti ke­lio dan­ga se­na, su­ski­li­nė­ju­si, vie­to­mis iš­tru­pė­ju­si.

„Nė kiek ne ge­res­ni mo­kyk­los te­ri­to­ri­jo­je esan­tys ply­te­lių dan­gos ta­kai, ku­riais vaikš­čio­da­mi vai­kai ga­li už­kliū­ti ir su­si­žeis­ti. Be to, esa­mi ta­kai ne­pri­tai­ky­ti žmo­nių su ne­ga­lia po­rei­kiams, o tai yra la­bai svar­bu, nes ša­lia įsi­kū­ręs pro­gim­na­zi­jos Nau­ja­mies­čio sky­rius, ku­rį lan­ko vai­kai su spe­cia­liai­siais po­rei­kiais, – kal­ba Tel­šių ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės me­ras. – Šios in­ves­ti­ci­jos į te­ri­to­ri­jos ir spor­to ba­zės su­tvar­ky­mą „At­ža­ly­nui“ šian­dien tie­siog yra bū­ti­nos.“

Sta­ty­bos ir ur­ba­nis­ti­kos sky­riaus ve­dė­jas G. Lu­kaus­kas pri­du­ria, jog tre­čio­jo eta­po me­tu pro­gim­na­zi­jos te­ri­to­ri­jo­je bus įreng­tas įva­žia­vi­mas / nuo­va­ža į mo­kyk­lą, ta­kas gre­ta įva­žia­vi­mo, kie­mo aikš­te­lė, su­re­mon­tuo­ti laip­tai, Įreng­ti vi­di­niai ta­kai, ap­švie­ti­mas gre­ta ta­kų, vė­lia­vų sto­vai, vai­kų spor­to / žai­di­mo įren­gi­niai kie­me, me­ta­li­nė spin­ta spor­to in­ven­to­riui lai­ky­ti bei tvo­ros ap­link vi­są mo­kyk­los te­ri­to­ri­ją su ra­ki­na­mais var­te­liais ties ta­kais ir slan­kio­jan­čiais var­tais ties įva­žia­vi­mu į mo­kyk­lą.

Telšių savivaldybės nuotraukos:
Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8673
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios varžyboms netinkamos bazės

prieš 25 minutes(čių)

Sporto mėgėjams – naujas stadionas uostamiestyje
https://www.etaplius.lt/naujiena/sporto ... tamiestyje

Šalia Klaipėdos miesto savivaldybei priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – tvarkoma aplinka. Daugiau nei pusantro hektaro užimančioje mokyklos teritorijoje, seno stadiono vietoje, įrengtas naujas sporto aikštynas.

„Sportuoti šiame sporto aikštyne galės ne tik „Gilijos“ pradinės mokyklos mokiniai, bet ir vietos bendruomenė. Didesnis dėmesys klaipėdiečių fiziniam aktyvumui – vienas iš mūsų prioritetų. Ragindami žmones sportuoti, turime sudaryti sąlygas tai daryti gryname ore, kuo arčiau namų – kad įpročio sportuoti nestabdytų kitos aplinkybės, papildomi resursai. Labai norėtųsi, kad gyventojai vertintų, tausotų miesto turtą ir atsakingai elgtųsi su juo tiek šiame stadione, tiek kitose viešosiose vietose“, – sako Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus.

Anksčiau pelkėtame „Gilijos“ sporto aikštyne buvo įrengta drenažo sistema, dirbtinės žolės futbolo aikštė su kamuolių gaudyklėmis, multifunkcinė zona su lengvosios gimnastikos elementais. Atnaujintos esamos krepšinio ir tinklinio aikštelės, įrengiant vandeniui pralaidžią dvisluoksnę liejamą dangą. Krepšinio aikštelė aptverta. Tinklinio aikštelėje įrengti nauji reguliuojamo aukščio tinklinio stovai. Taip pat įrengti bėgimo takai, šuolių į tolį sektorius. Šalia bėgimo takų, ant trinkelių pagrindo įrengta kupolinė pavėsinė, kuri galės atlikti ir lauko klasės funkciją. Sporto aikštynas aptvertas, įrengtas apšvietimas. Priėjimui prie sporto aikštelių įrengti pėsčiųjų takai. Dar stadione bus įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.

Stadiono rangos darbai, kainavę 520 tūkst. eurų, buvo pradėti 2023 m. rugpjūtį. Lėšos „Gilijos“ pradinės mokyklos stadiono atnaujinimui skirtos iš Klaipėdos miesto biudžeto. Klaipėdos miesto savivaldybės 2024-2026 m. strateginiame veiklos plane Klaipėdos švietimo įstaigų infrastruktūrai gerinti 2024 metais iš viso numatyta skirti 11,5 mln. Eur.

Paveikslėlis

Grįžti į