įvairūs

Moderatorius: Respublik

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: įvairūs

2021 Rgp 01 16:19

Kažkaip taip ir nebuvo perkelta į šitą temą niekas.
Dėmesio sulaukė buvęs Lietuvos nacionalinės vyrų futbolo rinktinės ir Utenos Utenio futbolo akademijos analitikas Marius Babravičius. Šių metų pradžioje Marius papildė Danijos HB Koge klubą ir tapo jo sporto departamentų proceso valdymo vadovu (arba tiesiog Head of Perfomance).

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: įvairūs

2021 Rgp 03 22:43

LIETUVIAI UŽSIENYJE #7 // Liepos mėnesio įvykiai

https://youtu.be/ZI941A1aSy0


Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: įvairūs

2021 Rgp 30 20:04

Anglijos septintas divizionas. Tiesa jo pavardė Ditkevičius.

Football: East Thurrock earn first win of the season
https://www.yourthurrock.com/2021/08/29 ... he-season/

Isthmian Premier
Bowers and Pitsea 1 v 2 East Thurrock United

A CRACKING winner from Paulius Ditkavicius, two minutes into added time, gave Rocks their first win of the new season.

The Lithuanian under 21 international picked up the ball some ten yards outside the box, and, spotting home keeper Constable slightly off his line, struck a delightful effort into the top corner.

The first hour or so saw plenty of honest endeavour from both sides, but with goal openings at a premium.

On 63 minutes, Quentin Monville put the home side into the lead, latching onto a half clearance to fire past Arthur Janata.

However, the battling Rocks then took the game to the home side, and with the introduction of Kenny Aileru causing Bowers problems, the overworked home defence conceded a free kick on the edge of the box with twelve minutes left on the clock, which young striker Alex Hernandez curled sweetly round the wall and just inside Constable’s post.

Shortly afterwards, Ditkevicius fired a rasping drive just over, but Rocks kept plugging away, and were rewarded with that late winner.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: įvairūs

2021 Rgp 30 20:19

Paulius is a Lithuanian U21 international who came to England and played in the youth set ups at Concord Rangers & Hornchurch FC.

Skillful midfielder who has also played at Kingstonian, Redbridge, Walthamstow and Cheshunt.

Will be looking to show he belongs at this level, has looked impressive in pre season.

https://www.eastthurrockunited.co.uk/te ... us-2737339

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: įvairūs

2021 Spa 27 16:04

Tomas Snapkauskas Anglijoje
https://www.derehamtownfc.co.uk/player/255

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: įvairūs

2021 Spa 27 20:57

Tomas Snapkauskas Anglijoje
https://www.derehamtownfc.co.uk/player/255
Dereham Town, 8 divizionas.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: įvairūs

2021 Lap 09 22:08


bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: įvairūs

2021 Gru 02 20:20


Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: įvairūs

2021 Gru 06 19:34

Lietuvos futbolo paslaptis – Linas Treigys
https://www.sveiksvalio.lt/blog/lietuvo ... as-treigys
Artūras Žarnovskis

Linas Treigys nėra plačiai žinomas tarp Lietuvos futbolo gerbėjų. Visgi jo pasiekimai futbole yra išties įspūdingi. Jis yra vienas iš nedaugelio Lietuvos futbolo žmonių, galinčių pasigirti gerai besiklostančia karjera užsienyje.

Linas dirba futbolo analitiku (angl. Performance Analyst) nedideliame Anglijos Hadersfildo mieste įsikūrusiame futbolo klube, kuris dar visai neseniai varžėsi Anglijos „Premier“ lygoje, o dabar įsitaisęs antrojo diviziono (Championship) turnyrinės lentelės viduryje.

Nepaisant jauno amžiaus (32) Linas savo gyvenimo aprašyme jau turi sukaupęs nuoseklius ir ryškius įrašus. Treniravimo sistemų bakalauras, sporto vadybos magistro laipsnis, studijos Barselonoje, praktika Valensijoje.

Įvairus papildomi kursai sukrovė teorinių žinių bagažą, o praktinės žinios kaupėsi Ispanijos žemesnių divizionų akademijose, vėliau sekė darbas „Leeds United U-23“ komandoje, 2020 metų kovą prasidėjus Covid-19 pandemijai Linas liko padėti dėl patekimo i „Premier League“ kovojančiai „Leeds United“ ekipai. Galiausiai jam buvo patikėtos dar didesnės atsakomybės „Huddersfield Town“ klube.

Esate žinomas palyginus siauram futbolu besidominčių žmonių ratui, o ir Jūs pats nesireiškiate nei spaudoje nei socialiniuose tinkluose. Kodėl?

Į savireklama užsiimančius žmones žiūriu gana skeptiškai, tad ir sau taikau tuos pačius kriterijus. Pačiam visada maloniau, kai kas nors nori bendrauti ir vertina mane dėl mano kompetencijos ir darbštumo, o ne dėl dirbtinai pasiekto žinomumo naudojantis socialiniais tinklais. Turiu požiūrį, kad žmonės, kuriems aš įdomus, patys mane susiras.

Kada atsirado polinkis į futbolo analitiką? Gal jau vaikystėje buvote linkęs analizuoti, o ne žaisti?

Sunku pasakyti. Kiek save atsimenu, mane domino visos sporto šakos. Vaikystėje namie konstruodavau ir krepšinio lanką, ir ledo ritulio vartus. Turėjau storus sąsiuvinius, kuriuose kaupiau įvairių sporto šakų informaciją. Buvau pamišęs dėl sporto, bet, matyt, nebuvo kam tą energiją nukreipti tinama linkme ir sportininku netapau.

Visgi sportuodamas mėgėjiškame lygmenyje nebuvau nei talentingiausias, nei sportiškiausias, todėl vis stengdavausi būti gudresnis ir atrasti savo vietą ne techninių ar fizinių savybių dėka.

O namuose žiūrėdavau visas įmanomas sporto transliacijas. Žiūrėjau viską – dienomis futbolą, naktimis krepšinį ir taip kasdien. Mano gyvenime sporto buvo tiek daug, kad vaikystėje būtų galima „įžvelgti“ ir sportininko, ir trenerio, ir analitiko, ir visų kitų sporto profesijų pradžią.

Visgi futbolas man visada buvo pirma sporto šaka. Turbūt kaip ir daugelis, taip ir aš labiausiai susižavėjau Pasaulio futbolo čempionato rungtynėmis ir ypatinga aura, kuri vyrauja kas 4 metus. Iki šiol atsimenu dauguma 1998 metų pasaulio čempionato įvykių.

Kaip prasidėjo analitiko karjera?

Kaip ir minėjau, buvau pamišęs dėl futbolo ir turėjau svajonę atsidurti elito futbole. Studijuodamas labai stengiausi ir buvau ypač žingeidus. Visgi baigus studijas susidūriau su futbolo realybe Lietuvoje. Darbo pasiūlymų nebuvo, tad teko pradėti nuo savanorysčių, bei dalinai apmokamo darbo su vaikais. Buvo etapas, kai pasitraukiau iš vaikų futbolo ir pradėjau dirbti „GTV Group“ kompanijoje, kad pardavinėčiau naudotas automobilių detales Ispanijos rinkai. Tuo pačiu mokiausi „UEFA A“ kursuose licencijai gauti.

Vieną dieną, netikėtai, sulaukiau R. Statkevičiaus skambučio ir pasiūlymo dirbti analitiku Lietuvoje. Džiaugiausi, kad galėsiu tobulėti, tačiau po poros metų supratau, kad pasiėmiau viską, ką galėjau, ir kad Lietuvoje nebetobulėsiu bei karjeros laiptais nekilsiu. Tada dar dirbdamas pradėjau ieškoti galimybių išvykti į Ispaniją.

Po gero pusmečio susiradau variantą išvykti į futbolo konsultacijų įmonę Ispanijoje ir ten dirbti šalia ypač kompetentingo trenerio su dviem paauglių (vaikinų ir merginų) grupėmis. Žinojau, kad tai tebus savanoriška praktika, bet tuo pačiu gyvensiu futbolo aplinkoje, turėsiu veiklos nuo ryto iki vakaro, maistą ir stogą virš galvos. Tai mane tuomet pilnai tenkino.

Vėliau papildomai pradėjau dirbti „Silla“ jaunimo akademijos auklėtiniais, tapau jų vyriausiuoju treneriu. Dar tuo pačiu metu dirbau su jaunais futbolininkais iš užsienio, kurie turėdavo rytines treniruotes su „Valencia Soccer Academy“.

O kaip patekote į Angliją?

Etapas Ispanijoje truko kiek daugiau nei vienerius metus ir staiga sulaukiau draugo skambučio – išgirdau, jog turiu mažytį šansą užimti analitiko poziciją kažkuriame futbolo klube, jei „praeisiu“ peržiūrą.

Pradėjau gauti bandomąsias užduotis nuotoliniu būdu ir visos jos buvo susijusios su „Leeds United“ arba „Leeds United U23“ komanda, tad iškart tapo aišku, apie kurį klubą eina kalba. Tris savaites beveik nemiegojau, kadangi be jau turimų įsipareigojimų norėjau tas analitines užduotis atlikti kuo geriau bei pasinaudoti tokia netikėta ir retai pasitaikančia galimybe. Pasisekė, jog „Leeds United“ analitiko prireikė labai skubiai ir nemiegoti reikėjo tik tris savaites.

Prisimenu, jog sėdėjau prie man atsiųstų užduočių, o fone per televiziją buvau įsijungęs Vilniuje vykusių Lietuvos ir Portugalijos rinktinių transliaciją. Apie 20 minutę sulaukiau skambučio ir pokalbio metu išgirdau, jog sėkmingai įveikiau bandomąjį laikotarpį ir esu kviečiamas atvykti į Lidsą.

Jau kitą dieną sėdėjau lėktuve, o dar po dienos jau buvau stadione ir dirbau „Leeds United U23” rungtynėse. Patekau į labai įdomią aplinką, kurioje galėjau daug mokytis. Analitikų komandą sudarė kolegos iš įvairių šalių: Argentinos, Ispanijos, Prancūzijos. Aš buvau atsakingas už U23 komandą, tačiau dirbome kartu, tame pačiame ispaniškai kalbančiame biure. Galėjau jaustis „Leeds United“ dalimi.

„Leeds United U23“ pirmavo lygoje, darbe sekėsi gerai, krūvis buvo didelis, bet motyvavo tai, jog nudirbtas mėnesis būdavo ženkliai prasmingesnis, nei nudirbti metai anksčiau. Profesine prasme galėjau tobulėti šuoliais. Visa tai truko iki kovo 13 dienos, kai futbolui smogė Covid-19 pandemija ir visos lygos buvo sustabdytos, o U-23 lyga buvo išvis nutraukta.

Jums nebeliko darbo vietos?

Sakoma, kad kiekviena krizė yra galimybė, taip ir aš nelikau nepastebėtas ir gavau galimybę likti dirbti tarp 20-ties darbuotojų, kurie tęs darbus su pirma komanda iki sezono pabaigos. Tuos du mėnesius, kol futbolas buvo sustojęs, mes ir toliau dirbome iš namų labai intensyviu režimu. Norėjome būti gerai pasiruošę, kai sezonas ir vėl bus pratęstas.

Atnaujinus lygą su pora kolegų buvau atsakingas už treniruočių aikštės paruošimą. Gal ne kiekvienas tai sureikšmina, bet tai yra labai svarbi dalis Marcelo Bielsa metodologijoje. Buvo dienų, kai treniruotės paruošimas išnaudojant 3 aikštes užtrukdavo virš 3 valandų.

Taip pat man liko ir ankstesnės funkcijos: analizė, video medžiagos rengimas, skautingas. Tą sezoną „Leeds United“ iškovojo kelialapį į „Premier league“ tapus „Championship“ nugalėtojais. Kai užsitikrinome pirmąją vietą, kaip ir kiti, sulaukiau trenerio Marcelo Bielsos skambučio su padėka ir sveikinimu sugrįžus į aukščiausią lygą po 16 metų pertraukos.

Kodėl perėjote „Huddersfield Town“?

Pasibaigus sezonui „Leeds United U23“ treneris Carlosas Corberanas, gavo pasiūlymą tapti vyriausiuoju „Huddersfield Town“ treneriu. Būtent šis ispanas treneris mane pasikvietė į Lidsą, todėl nusprendžiau priimti ir kitą jo pasiūlymą bei drauge pradėti dirbti „Huddersfield Town“ klube.

Bet juk galėjote praverti „Premier“ lygos duris

Tikiuosi, kad dar praversiu. Išties nereikėjo būti dideliu žinovu, jog galėtum prognozuoti puikų praėjusių metų „Leeds United“ ir sudėtingą „Huddersfield Town“ sezoną, nes klubai išgyveno skirtingas savo vystymosi stadijas.

Visgi pasilikimo „Leeds United“ klube rimtai nesvarsčiau, kadangi buvo teisinga eiti į „Huddersfield Town“. Juk žinojau, jog ten dirbsiu su dviem žmonėmis, kurie man atidarė duris i Elito futbolą.

Kokio lygio yra „Championship“ lyga?

„Championship“ yra išties labai stipri, intensyvaus tvarkaraščio ir ypač konkurencinga lyga. Klubų turimos treniruočių bazės dažnu atveju yra geresnės už Ispanijos ar Italijos aukščiausios lygos klubų turimą infrastruktūrą. Yra žmonių, kurie šią lygą laiko „Top 6“ lyga einančia iškart po „Top 5“ lygų. Tai subjektyvi nuomone, bet joje yra nemažai tiesos.

Dauguma „Championship“ klubų yra buvę „Premier League“, o iškritę klubai stengiasi išlaikyti aukščiausią standartą. Pamenu, kad atvykus į „Huddersfield Town“ pamatėme, kad jie tam tikruose aspektuose buvo labiau pažengę nei praėjusių metų „Leeds United“.

Treniruočių aikštes buvo galima filmuoti iš ofiso per atstumą, šalia aikščių turėjome didelius televizorius, kuriuose treniruotės metu galėjome parodyti norimus video futbolininkams.

Klubų finansinės galimybės, nors ir neprilygsta „Premier League“, yra labai didelės ir „Championship“ lygoje. Prisimenu, kaip mane šokiravo, kad dėl sutaupyto pusvalandžio klubas renkasi kelių šimtų kilometrų kelionę lėktuvu, užsakomuoju reisu, nors du klubo autobusai vis tiek važiuoja tuos kelis šimtus kilometrų, kad nuvežtų inventorių.

Viskas daroma, kad tik žaidėjui ir personalui butų patogiau. Kiekviena smulkmena apgalvota. Į kiekvienas išvykos rungtynes keliauja maždaug 50 klubo žmonių – žaidėjai ir personalas.

Kaip specialistui, „Championship“ lyga yra labai tinkama vieta tobulėti, kaupti patirtį ir gilinti žinias. Lygoje turime 23 varžovus ir kiekvienas iš jų išskirtinis: kažkas siekia kamuolį valdyti >72% lyg „Manchester City“, o kažkieno vartininkas muša kamuolį tiesiai į baudos aikštelę, kažkas turi planą presinguoti, kažkas orientuojasi išnaudoti kontratakas, standartus. Stilių įvairovė labai didelė.

O ar skiriasi darbo krūvis „Leeds United“ ir „Huddersfield Town“ klubuose?

Pamenu dirbant „Leeds United“ keldavausi 6:30, eidavau į darbą iš kurio grįždavau kartais ir 22:00. Pats darbas tiek netrukdavo, bet siekiant išvengti stresinių situacijų siekdavau pasidaryti savo užduotis į priekį.

Dabar, dirbant trečius metus, jau kiek lengviau. Prisitaikiau ir darbus atlieku ženkliai greičiau. Abejuose klubuose tiek krūvis, tiek rutina nelabai kuo skiriasi. „Championship“ lygoje turime 46 turus, tad tvarkaraštis labai intensyvus ir darbų turime sočiai. Iš esmės turime panašią rutiną kaip „Premier League“ klubai žaidžiantys Europos turnyruose tik su trumpesnėmis kelionėmis.

V. Dambrauskas vis akcentuoja, jog lietuviškas pasas mažina galimybes futbole, ar pritariate tokiai nuomonei?

Nemalonu, bet tai tiesa. Būti didelės futbolo šalies atstovu palankiau, daugiau klubų pasaulyje, kuriuose dirba tautiečiai. Tuomet lengviau susirasti įtakingą agentą, nes šiais laikais nemaža dalis štabo narių turi agentus - visai kaip futbolininkai. Na, bet tikiu, kad jei labai stipriai investuoji į save, į kvalifikacijos kėlimą, tai galiausiai tos pastangos kažkaip atsipirks.

Nors kartais būti Lietuviu net geriau, nes žinai, kad nieko negausi už ačiū, tai ir nusiteiki sunkiam darbui. Man tas suvokimas labai padėjo, nes išmokau mėgautis sunkesniu keliu ir supratau, kad tokį praėjus, patobulėji labiau, nei tais atvejais kai kažkas bus padėta ant lėkštutės.

Ar turite vyriausiojo trenerio ambicijų?

Tai visuomet buvo mano svajonė. Deja šiuo metu ji dar negali būti įgyvendinta. Turiu UEFA A licenciją, o į paskutinius UEFA PRO kursus Lietuvoje nebuvau priimtas, kaip neturintis patirties Pirmoje ar A lygoje. Tikiuosi juos galėsiu pradėti 2022 metais.

Buvo mintis šią licenciją išsilaikyti Ispanijoje, bet reikėjo 6 mėnesių patirties Ispanijos futbole, o ją sukaupęs gavau pakvietimą į „Leeds United“ ir planus teko atidėti. Anksčiau ar vėliau licenciją išsilaikysiu, ir bus sąlygos rimtai pagalvoti apie tokią poziciją.

Galbūt treneriu tapsite kuriame nors Lietuvos klube?

Jau esu dirbęs „Hegelmann” ir „FK Lygis“ vyr. trenerio pozicijose, tiesa, tuomet tai buvo mėgėjiški klubai su keliomis treniruotėmis per savaitę, tad tikra patirtimi to nepavadinčiau, bet esu dėkingas už pasitikėjimą žmonėms, kurie tuo metu suteikė progą. Esu dėkingas ir futbolininkams už turėtas sąlyginai „lengvas“ rūbines.

Šiai akimirkai vyr. trenerio postas nėra didžiausia mano siekiamybė. Treneris dažnu atveju yra aplinkybių įkaitas. Jeigu klubas išgyvena gerą momentą ir su komanda paprasčiau rodyti geresnius rezultatus, jeigu išgyvena prastą etapą - net ir išspaudžiant 100% rezultatas gali nebūti toks, kokio fanams norėtųsi.

Gal keistai nuskambės, bet manau, kad Lietuvos masteliais vyr. trenerio pozicija yra per maža padaryti reikšmingus pokyčius. Turbūt neturime trenerio, kuris turėtų tikrai stiprų kontraktą, kuris leistų įgyvendinti savo viziją. O dirbti norėtųsi prasmingai, vien pareigų aš nesieksiu.

Pirmiausiai reikėtų turėti aplinkybes, kad turėtum sėkmingą karjerą. Remtis galėčiau žymių trenerių pavyzdžiais: P. Guardiola, Š. Jasikevičius, Greggas Popovichius - visi jie savo karjerą pradėjo pamažu, žinodami, kad turės sąlygas dirbti prasmingai.

Aišku, turiu vidinį norą, svajonę, ateityje kurti, tobulinti sporto organizaciją Lietuvoje, įgyvendinti daug turimų idėjų, maksimaliai išnaudoti įgytus ryšius, bet šiai dienai esu labai laimingas dirbdamas savo darbą, dar turiu daug ko išmokti ir tam turiu galimybes čia, Anglijoje.

Dabar bene aršiausia diskusija Lietuvos futbole vyrauja apie legionierius ir limitus jiems. Kokia Jūsų nuomonė šiuo klausimu?

Nesu limitų šalininkas, dėl manęs nors ir visi legionieriai gali žaisti aikštėje su sąlyga, kad nuo to bus geriau Lietuvos klubams, jie žais geresnį futbolą ir vers jaunimą pasitempti. Elito futbolas yra konkurencija ir už ačiū nieko čia negausi, todėl taip neturėtų būti ir Lietuvos futbole.

Nesu ir už jaunimo dirbtinį integravimą. Anglai turi posakį: „jei esi pakankamai geras, reiškia, esi pakankamai senas“. Visi dirbtiniai dalykai, paprastai, padaro meškos paslaugą. Arši konkurencija, kantrybė, gebėjimas susitaikyti su nuoskaudomis ir kartais su neteisybe – visa tai bus reikalinga jaunam žaidėjui visos karjeros metu. Turbūt dėl to tiek daug gerų žaidėjų turėjo sunkias, bet grūdinančias vaikystes.

Aišku, man mieliau, kad lietuviai žaistų ir galėtų tobulėti ir man nepatinka, kai klubai atsiveža legionierius, kurie būna silpnesni už vietinius lietuvius, bet jokiu būdu nesu protegavimo šalininkas. Geriau, kad tas protegavimas būtu atliekamas papildomų treniruočių metu, klubai turėtų trenerius, kurie individualiai dirbtų su žaidėjais tiek aikštėje tiek už jos ribų ir juos spaustų laimėti konkurencinę kova, bet be jokių nuolaidų popieriuje.

O kaip ruošiami žaidėjai Ispanijoje ar Anglijoje?

Čia labai platus klausimas, reikėtų atskiros temos. Aš pats esu ispaniškos mokyklos gerbėjas. Man patinka visa jų struktūra ir tai, kad nevisuomet galėdami įpirkti brangius žaidėjus, jie labiau siekia užsiauginti savo futbolininką.

La Liga čempionate žaidžia 20 klubų, Segunda lygoje - 22, Segunda B – 80, Tercera – 360, tuomet Preferente dar 500+ klubų ir visi šie klubai turi savo akademijas bei B komandas.

Ir visa tai tikra, ne dėl licencijavimo paukščiukų ir varnelių. Jaunimas B komandose varžosi su stipriomis vyrų komandomis, paaugliai anksti paragauja tikro futbolo. Tiek vėlyvo, tiek ankstyvo brendimo futbolininkai gali rasti sau tinkama terpę tobulėti. Anglijoje antrosios komandos rungtyniauja „savo sultyse“ - jaunimas prieš jaunimą. Todėl vis daugiau talentingų anglų išvyksta į užsienį ir ieško savo šansų pereiti į profesionalų futbolą, nes tai padaryti Anglijoje sudėtinga.

Kuo atsilieka Lietuva futbolo žaidėjų paruošime?

Nesigilinant į visus niuansus labiausiai atsiliekame, kad struktūriškai esame prastai išsivystę, nėra piramidės, nuoseklumo, maža konkurencija netobulina nei jaunųjų futbolininkų, nei trenerių.

Lietuvoje yra gabių vaikų, bet problema, kad jie neturi pakankamos konkurencijos savo treniruotėse ir rungtynėse. O jeigu vaikas savo grupėje ženkliai geresnis už kitus ir neturi sau lygių, tai po kelių metų jis jau bus iššvaistęs savo potencialą.

Man atrodo, jog gabiausiai vaikai visgi turi būti suburti į vieną vietą. Manau, kad NFA idėja buvo gera, tik nepakankamai gerai realizuota.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: įvairūs

2021 Gru 27 20:08

Lokomotiv (Pd) left without its foreign sponsor?
https://topsport.bg/lokomotiv-plovdiv/l ... onsor.html
10.10.2021

The Lithuanian fast loan company Credit Respect [„Кредит Респект“], which started investing in Lokomotiv (Plovdiv) this summer, has stopped the money that should have been directed to the club in order to guarantee it a more stable financial situation, Kotasport colleagues claim in their news.

At this stage, the Lithuanians have decided to suspend all payments that they had to make to Lokomotiv (Plovdiv), which were agreed with the owner Hristo Krusharski. This puts Lokomotiv Plovdiv in a delicate position from a financial point of view.

It is also unclear what happens to Laurynas Rozgys' position at the club, as he has been acting CFO.

Changes in Lokomotiv (Plovdiv)
https://fakti.bg/sport/632930-promeni-v ... iv-plovdiv
November 27, 2021

Two new people have officially joined the management of Lokomotiv (Plovdiv) yesterday. These are Lachezar Valkanov and Zhulven Ridvanov. The news came from the General Meeting of Shareholders, which was held at Lauta.

They replace Zdravko Vladimirov Ivanov, Laurynas Rozgys and the nephew of President Hristo Krusharski Jr. Rumen Ruychev, who has been with Krusharski since the first day the businessman took power at the Plovdiv club, is also returning to the board of directors.

Hristo Krusharski: Lokomotiv (Plovdiv) has a new owner
https://topsport.bg/lokomotiv-plovdiv/h ... venik.html
9 December 2021

The president of Lokomotiv (Plovdiv) Hristo Krusharski announced in the show "The House of Football" that the team already has a new owner. He said he has a new financial partner who enters 50:50 and will provide half of the club's budget, which is 4.5 million levs.

"I already have a financial partner who comes in 50-50 with me. Since last week I have a partner you will find out about soon. This year we will zero the cost of Lokomotiv. Some time ago I started saying that I will start winning. Last year I had less than 2 million costs, and this year the costs will be zero. Many people do not believe that. "

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: įvairūs

2021 Gru 27 20:44

Kažkiek primirštas Vokietijoje gimęs žaidėjas Laurynas Kukikas žaidžiantis Vokietijos 4 divizione, centro puolėjas, kurį prieš šešis metus tuometinė federacija buvo atsivežusi ir į Vilnių. Tikėtina, kad neturi pilietybės šiandien.
https://www.transfermarkt.de/laurynas-k ... eler/94548

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: įvairūs

2021 Gru 31 20:14

Kajus Aksamitas - vartininkas žaidžiantis už Cabinteely klubą Airijoje, antrame divizione.
https://www.extratime.com/player/111320 ... aksamitas/

Bet dabar klubas jungiasi su kitu klubu, tai neaišku kas darysis toliau.
https://extra.ie/2021/11/26/sport/socce ... t-takeover

Tame pačiame klube šį sezoną žaidė ir kitas lietuvis Vilius Labutis.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: įvairūs

2022 Sau 05 21:39

Lietuvišką pilietybę atkurti turintis teisę Urugvajietis Felipe Avenatti perskolinamas į Belgijos aukščiausios lygos 20 vietos Beerschot klubą iki sezono pabaigos.

Šiame sezone 14 kartų žaidė šiukšlių minutes už šiuo metu lygoje pirmaujantį Royal Union, kuriam buvo paskolintas, nežinau kaip skaičiuojasi tvarka dėl medalių Belgijoje, bet potencialiai galėtų vienu metu tapti čempionu ir iškristi iš lygos.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: įvairūs

2022 Sau 14 10:57

Radau įdomią pavardę nagrinėdmas tuos JAV reitingus, Quinn Matulis iš Oak Park, Kalifornijos buvo sąraše. Studijuoja ir žaidžia Boston University, dėl lietuviškų šaknų nesiaiškinau... Atakuojantis saugas?.
https://goterriers.com/sports/mens-socc ... ulis/20505

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: įvairūs

2022 Sau 14 11:45

Dar vienas žaidėjas, kurį pavyko pastebėti ‐ Erikas Adukonis, 20-metis reguliariai žaidžia Norvegijoje 3 divizione už Kvik Halden klubą. Turi keletą straipsnių, bet jie už paywall.
He still has good contact with the family in Lithuania
https://www.fotball.no/fotballdata/pers ... Id=2881353

Grįžti į