įvairūs

Moderatorius: Respublik

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: įvairūs

2012 Sau 03 17:24

po metu Alygos lygis jau toks bus, kad jis nebent griz I lyga :D

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: įvairūs

2012 Sau 04 14:22

T.Labukas nabežais “Brann”
http://penalty.lt/t-labukas-nabezais-brann/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės puolėjas Tadas Labukas tapo laisvuoju agentu.

Pastarąjį pusmetį lietuvis atstovavo Bergeno “Brann”, tačiau aikštėje praleisdavo mažai laiko ir neįmušė įvarčių. Išanalizavę T.Labuko žaidimą norvegai nutarė su juo atsisveikinti ir puolėjui teks ieškotis naujo klubo.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: įvairūs

2012 Vas 27 15:12

Futbolininkas Robertas Poškus išrinktąją vedė Klaipėdoje
http://www.ve.lt/naujienos/visuomene/zm ... je-693093/" onclick="window.open(this.href);return false;
2012-02-23, 13:44

Ketvirtadienį susituokė klaipėdietis futbolininkas Robertas Poškus. Jis gimtajame uostamiestyje aukso žiedus sumainė su išrinktąja Atalija. Jaunavedžius sveikino ne tik poros artimieji, bet ir pirmasis žaidėjo treneris Antanas Adomynas, šiuo metu žaidžiantys ir karjerą baigę futbolininkai. Klaipėdos "Atlante" profesionalo karjerą pradėjęs 32 metų R. Poškus daugybę kartų atstovavo nacionalinei rinktinei, šiuo metu žaidžia Azerbaidžano klube "FK Simurg".

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: įvairūs

2012 Vas 28 12:46

R.Leliūgos karjera pakibo ant plauko
http://www.futbolas.lt/naujiena/rleliug ... ant-plauko" onclick="window.open(this.href);return false;

Dar visai neseniai jis stovėjo ant nacionalinės rinktinės slenksčio. Dabar 25 metų futbolininkas Rytis Leliūga sunkiai pluša, kad apskritai galėtų tęsti karjerą. Anglijos, Norvegijos, Danijos klubuose karjerą pradėjęs lietuvis praėjusių metų pradžioje papildė A lygos klubą „Šiaulius“ ir pasižymėjo technišku bei sumaniu žaidimu. Tačiau jo karjera Lietuvoje baigėsi greitai – dėl sunkios kryžminių kelio raiščių traumos jis ilgam iškrito iš rikiuotės. Futbolininko tėvo tvirtinimu, iš pradžių trauma buvo gydyta netinkamai, o vėliau atsirado rimtų komplikacijų. Pastaruoju metu žaidėją gydė žinomas sporto medicinos specialistas Rimtautas Gudas, tačiau ir jis pripažino, kad jau prarasta daug laiko. „Mums pasakė, kad tikimybė, jog pavyks tęsti karjerą lygi vos 10 procentų. Raiščiai sugijo netinkamai ir dabar sunku ką nors pakeisti. Buvo daug nusivylimo. Tačiau nepasiduodame ir dirbame. Tikime, kad viskas bus tvarkoje, nes sporte būta ir pačių netikėčiausių atvejų“, - futbolas.lt portalui optimistiškai kalbėjo Ryčio tėvas.

Šiuo metu R.Leliūga treniruojasi su vienu Norvegijos trečiosios lygos klubu „FK Gjovik“. O jame, pasak tėvo, atsidūrė netikėtai: „Sūnus nuvyko į Norvegiją aplankyti savo draugų. Kai staiga sulaukė šio klubo kvietimo. Jis pasiūlė visas atstatomąsias priemones, ėmė ieškoti gero mediko. Nutarėme pabandyti, gal ir pavyks „užsikabinti“. Dabar svarbiausia vėl pradėti rungtyniauti, pajusti žaidimą, o po to žiūrėsime.“ Vyresnysis Leliūga nelabai noriai prisimena sūnaus karjeros etapą „Šiaulių“ klube: „Visko prikalbėjo apie sūnų. Tai jis traumą simuliuoja, tai jis gerti pradėjo. O kad žmogui karjera ėmė žlugti, niekas nesusimąstė...“

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: įvairūs

2012 Kov 05 14:02

Lietuviai užsienyje savaitgalį nežibėjo
http://futbolas.lt/naujiena/lietuviai-u ... i-nezibejo" onclick="window.open(this.href);return false;

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: įvairūs

2012 Kov 13 23:43

T.Labukas atstovaus Rygos "Skonto"
http://www.futbolas.lt/naujiena/tlabuka ... gos-skonto" onclick="window.open(this.href);return false;

Latvijos klubas Rygos "Skonto" antradienį pranešė, kad sudarė sutartis su trimis naujokais - Latvijos rinktinės kandidatu Igoriu Savčenkovu, rusu Romanu Amirhanovu ir lietuviu Tadu Labuku. 28 metų T.Labukas 2009-aisiais pasirašė sutartį su Lenkijos klubu Gdynės "Arka". Lenkijos aukščiausioje lygoje lietuvis per du sezonus sužaidė 56 rungtynes, pelnė 10 įvarčių. Gdynę puolėjas paliko praėjusią vasarą, kai "Arka" iškrito į žemesnę lygą. Tuomet T.Labuką pasikvietė Norvegijos klubas Bergeno "Brann". Bet Bergene lietuvis neįsitvirtino, per 11 susitikimų nepasižymėjo nė karto. T.Labukas taip pat 15 kartų atstovavo Lietuvos rinktinei. Savaitgalį startuosiančias Latvijos "Virsliga" pirmenybes "Skonto" pradės dvikova su "Jūrmala" ekipa.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: įvairūs

2012 Kov 13 23:50

M.Fridrikas pasirašė sutartį su Odensės „Fyn“ klubu iš Danijos
http://sportas.delfi.lt/abroad/mfridrik ... d=56697941" onclick="window.open(this.href);return false;
2012 m. kovo 13 d. 22:15

Lietuvos futbolininkas 23-ejų metų Mantas Fridrikas pasirašė trumpalaikę - keturių mėnesių - sutartį su Danijos Odensės FYN klubu. Šioje, Danijos trečiame pagal pajėgumą divizione rungtyniaujančioje komandoje, žaidžia 19-23 metų amžiaus vaikinai. FYN ekipa šiuo metu yra savo lygos lyderė. M. Fridrikui šis Odensės klubas tik tarpinė stotelė, nes lietuvis norėtų įsitvirtini Danijos aukščiausioje - „Superlygoje“. Danija užima 10-ą vietą pasaulyje pagal FIFA reitingą. M. Fridrikas tarptautinėje arenoje yra atstovavęs Lietuvos jaunimo (U21) rinktinei, sykį vilkėjo nacionalinės rinktinės marškinėlius draugiškame mače su Vengrija (2010 metais) bei Kauno FBK „Kauno“ klubo sudėtyje žaidė ketverias UEFA Čempionų lygos turnyro atrankos rungtynes. Mantas - garsaus futbolininko Roberto Fridriko ir rankininkės Aušrelės Fridrikienės sūnus. Karjerą pradėjo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) I lygos Kauno „Atlete“ klube. Profesionalo karjerą pradėjo 2007 metais FBK „Kauno“ komandoje.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: įvairūs

2012 Kov 14 20:54

M.Fridrikas: Trečiasis Danijos divizionas - kaip ir A lyga
http://www.futbolas.lt/naujiena/mfridri ... ip-ir-lyga" onclick="window.open(this.href);return false;

Kaip jau rašėme anksčiau, Mantas Fridrikas paliko baigiantį iširti "Kauno" klubą ir patraukė į Danijos trečiojo diviziono lyderių komandą Odensės "Fyn".

"Man labai gaila, kad toks klubas kaip "Kaunas" baigia subyrėti", - prisipažino 23 metų gynėjas. M.Fridriko nebaugina galimai žemas Danijos trečiojo diviziono pirmenybių lygis. Jis sako, kad turi rimtų ambicijų ir visada norėjo žaisti Skandinavijoje. Apie tai ir kalbėjomės su perspektyviu žaidėju.

- Kaip nutiko, kad pasukote gan netikėtu mums maršrutu - į Daniją? Kas padėjo ten patekti? - futbolas.lt paklausė M.Fridriko.
- Vokietijos, Skandinavijos ir Anglijos futbolas visada buvo mano prioritetų viršūnėje. Mano nuomone, šių šalių futbolas yra tinkamiausias mano propaguojamam racionalaus žaidimo stiliui. Be to, pats futbolas šiose šalyse yra tinkamai subalansuotas, žaidėjai pasižymi geru fiziniu pasirengimu, puikiai išmano šio žaidimo techniką, treneriai yra puikūs strategai, žiūrovai mėgsta ir supranta futbolą. Ne paskutinėje vietoje buvo ir socialiniai - kultūriniai gyvenimo aspektai. Turiu puikų agentą iš Danijos, kuris rūpinasi visais su mano futbolo karjera susijusiais klausimais. Tai, kad Danai vertina ir myli futbolą, atskleidžia vienas faktas, kad dauguma Danijoje mane, kaip futbolo žaidėją, atsimena iš dar prieš kelerius metus Danijoje vykusių U-21 rinktinių varžybų tarp Danijos ir Lietuvos, kuriose mūsų rinktinė sužaidė lygiosiomis.

- Ar Danijos trečiojo diviziono lygis tenkina jūsų ambicijas?
- Dėl nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių keletą pastarųjų sezonų "Kauno" komanda nespindėjo Lietuvos futbolo padangėje. Tad "Kauno" žaidėjų meistriškumas automatiškai buvo prilyginamas komandos padėčiai ir rezultatams. Nors dauguma Kauno žaidėjų yra tikri profesionalai, turintys labai didelį potencialą ir galimybes. O šiuo atveju, mano minėtų futbolo šalių atstovai pasižymį dideliu racionalumu ir jeigu žaidėjas nėra pasaulinio lygio žvaigždė, žaidėjas yra vertinamas pagal jo komandos pasiekimus... Danijos III diviziono komandą pasirinkau dėl galimybės parodyti savo žaidimą, o ne trinti atsarginių suolą stipresnėje lygoje, taip pat priprasti prie legionieriaus statuso ir reikalavimų. Mano atstovaujamas "Fyn" klubas po pirmojo rato, sužaidus pusę sezono rungtynių užima 1 vietą. Todėl automatiškai yra stebimas aukštesniose lygose rungtyniaujančių klubų skautų. Be to, Danijos III diviziono lygis, išėmus "Ekraną", "Žalgirį" ir "Sūduvą", yra tokio pat pajėgumo, kaip ir Lietuvos A lyga.

- Tikriausiai Odensėje ketinate tik atsispirti ir vasarą dairytis stipresnio klubo?
- Odensė labai puikus miestas, čia puikus oras, geras maistas ir nuostabūs žmonės. Komandoje puiki atmosfera, visi turi tik vieną tikslą tapti čempionais ir kitą sezoną automatiškai pereiti į aukštesnę Danijos futbolo lygą. Šiuo metu turiu vienintelį tikslą - padėti komandai laimėti kiekvienose rungtynėse ir patobulinti trūkstamus žaidimo elementus.

- Kokie pirmieji ispūdžiai apie "Fyn"? Koks futbolas ten propaguojamas, kaip dirbama klube?
- "Fyn" yra puikus futbolo klubas, kuriame dirba daugybė kvalifikuotų ir savo darbą mylinčių specialistų. Labai didelis dėmesys skiriamas techikai, taktiniam pasirengimui, nuodugniai analizuojamos kiekvienos rungtynes, žaidėjui paskiriamos specialios užduotys, nurodoma koks jo vaidmuo ir ką tiksliai jis turi atlikti aikšteje. Klubas turi visų amžiaus grupių komandas. Klubas yra tipiška Danijos futbolo talentų kalvė. Pagrindinėje komandoje rungtyniauja 19-24 metų amžiaus žaidėjai, kurių jau dabar pageidauja didieji Danijos futbolo klubai.

- Ar buvo kitų pasiūlymų? Kodėl, pavyzdžiui, nelikote kuriame nors A lygos klube?
- Buvo keletas pasiūlymų iš Latvijos, Lenkijos ir Vengrijos aukščiausio diviziono klubų. Keletas A lygos komandų norėjo matyti savo gretose, tačiau, kaip ir minėjau anksčiau, mano tikslas yra Vokietijos, Skandinavijos ir Anglijos futbolo lygos ir racionalus futbolas.

- Esate laikomas kandidatu į Lietuvos rinktinę. Ar persikėlęs į trečiąjį Danijos divizioną nesibaiminate išnykti iš trenerio Csabos Laszlo radarų?
- Treneris C.Laszlo yra puikus futbolo specialistas, gerai išmano Europos futbolą. Aš privalau padėti savo komandai laimėti Danijos trečiojo diviziono čempionatą. Privalau savo darbu aikštėje įrodyti savo vertę būti pakviestam atstovauti Lietuvos rinktinei.

jotvingis
Pranešimai: 30
Užsiregistravo: 2010 Geg 09 23:58
Palaikoma komanda: FK Sūduva

Re: įvairūs

2012 Kov 15 16:28

Prisimenant išėjusius – pasikalbėjimas su P.Valinčiumi

http://www.suduvossakalai.lt/news.php?readmore=83

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: įvairūs

2012 Kov 15 17:53

T.Labukas: Į "Skonto" atvykau ne pinigų kalti
http://www.futbolas.lt/naujiena/tlabuka ... nigu-kalti" onclick="window.open(this.href);return false;

Naujas posūkis futbolininko Tado Labuko karjeroje nustebino ne vieną. Lietuvoje, Rusijoje, Graikijoje, Rumunijoje, Azerbaidžane, Lenkijoje, Norvegijoje rungtyniavęs 28 metų puolėjas šios savaitės pradžioje priėmė Latvijos klubo Rygos "Skonto" pasiūlymą. Jei latviai, kodėl ne kas nors iš A lygos komandų? - stebėjosi mūsų šalies futbolo gerbėjai. Tačiau T.Labukas aiškina, kad pats netryško noru rungtyniauti Lietuvos čempionate.

- Kokie keliai atvedė būtent į "Skonto" klubą? - futbolas.lt paklausė T.Labuko
- Susiklostė tokia situacija. Daugelyje Europos šalių užsidarė transferų langai ir prasidėjo čempionatai. Todėl pasirašiau sutartį su "Skonto" iki gruodžio su galimybe vasarą išvykti kitur.

- Ar nedomino galimybė karjerą pratęsti Lietuvoje?
- Domino, nes transferų langas užsidarinėjo ir reikėjo kažką daryti, kad nelikčiau be komandos. Pasirinkau "Skonto", nes iš Lietuvos klubų nieko konkretaus nesulaukiau. Iš tiesų, net nelabai ir pats ieškojau pasiūlymų.

- Buvo kalbama, kad vedėte derybas su Alytaus "Dainavos" klubu. Ar tai tiesa?
- Jokių derybų nebuvo. "Dainavoje" kada nors norėčiau baigti karjerą, nes šiame klube ją pradėjau. Ir tuomet nebūtų jokių derybų. Žaisčiau iš pagarbos komandai ir miestui, kuriame užaugau.

- Kokios kontrakto su "Skonto" sąlygos?
- Kaip sakiau, yra galimybė vasarą išvykti svetur. Todėl dabar noriu kuo daugiau žaisti, įgauti žaidybinės praktikos ir be abejo, mušti įvarčius, kad vasarą būtų galimybė išvykti į pajėgesnę lygą. Nes į Rygą atvažiavau tikrai ne pinigų užsidirbti.

- Pastarasis jūsų karjeros etapas Bergene nebuvo vykęs. Kodėl nepavyko įsitvirtinti "Brann" klube?
- Nepavyko, nes tiesiog "Brann" treneris nesuteikė šanso, nors prieš pasirašant kontraktą buvo kalbėta kitaip. O sutarties žiemą nepratęsiau, nes "Brann" šiuo metu turi nemažai skolų, nebeišgali mokėti algų futbolininkams, tame tarpe ir man. Todėl vieni kitiems paspaudėme rankas ir išsiskyrėme gražiuoju.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: įvairūs

2012 Kov 18 12:43

M.Bagužio įvartis lėmė “Metalurgs” pergalę
2012.03.18, 11:16
http://penalty.lt/m-baguzio-ivartis-lem ... s-pergale/" onclick="window.open(this.href);return false;

Šeštadienį buvo žaidžiamos Latvijos taurės turnyro rungtynės. Liepojos “Metalurgs” su Mindaugu Bagužiu ir Tomu Tamošausku namuose 1:0 nugalėjo Daugpilio “Daugava”. Antrojo kėlinio pradžioje M.Bagužis buvo įspėtas, bet vėliau įmušė vienintelį rungtynių įvartį. Šiandien bus žaidžiamos likusios trys Latvijos taurės turnyro ketvirtfinlių rungtynės.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: įvairūs

2012 Kov 27 08:49

D.Galkevičius palieka "Zaglębie" komandą
http://www.futbolas.lt/naujiena/dgalkev ... ie-komanda" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos futbolininkų gretos Lenkijos "Esktraklasa" pirmenybėse praretėjo. Liubino "Zaglębie" komandą palieka saugas Dominykas Galkevičius. Klubo svetainė praneša, kad sprendimas atsisveikinti su 25 metų lietuviu priimatas abipusiu susitarimu. D.Galkevičius į Lubino komandą persikėlė 2010 metų rudenį iš A lygos čempiono Panevėžio "Ekrano". 2011-2012 metų "Ekstraklasa" čempionatas jonaviečiui prasidėjo gerai. 5 turo rungtynėse jo įvartis padėjo "Zaglębie" komandai iškovoti tašką mače su Krokuvos "Cracovia" (1:1). Tačiau vėliau D.Galkevičius nesulaukdavo trenerių pasitikėjimo. Iki Naujųjų jis aikštėje pasirodė dar tris kartus, o pavasario rate šanso pasireikšti negavo. Lubino klube žaidžia kitas lietuvis, puolėjas Darvydas Šernas. Kielcų "Korona" atstovauja Tadas Kijanskas, Lodzės "Widzew" - Mindaugas Panka, Gdansko "Lechia" - Vytautas Andriuškevičius, o Krokuvos "Cracovia" - Deivydas Matulevičius.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: įvairūs

2012 Kov 27 11:47

Rusijoje įmušė D.Miceika
2012.03.27, 10:23
http://penalty.lt/rusijoje-imuse-d-miceika/" onclick="window.open(this.href);return false;

Pirmadienį buvo žaidžiamos Rusijos antrojo pagal pajėgumą futbolo diviziono rungtynės. “Chimki” su Dariumi Miceika namuose 1:3 nusileido Voronežo “Fakel”. Svečiai šiose rungtynėse pirmavo net 3:0, o įvartį įmušęs lietuvis rezultatą sušvelnino. “Chimki” ekipa šiuo metu užima dvyliktąją turnyro lentelės vietą, o čempionate pirmauja Tomo Mikuckio atstovaujamas “Nižnij Novgorod”.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: įvairūs

2012 Bal 01 00:44

Marius Činikas ir Nerijus Valskis šiais metais nebeatstovaus Liepojos „Metalurgui“ ir žais Minsko „FC Minsk“.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: įvairūs

2012 Bal 08 13:14

T.Labuko įvartis lėmė “Skonto” pergalę
http://penalty.lt/t-labuko-ivartis-leme-skonto-pergale/" onclick="window.open(this.href);return false;

Antrą pergalę iš eilės iškovojo Rygos “Skonto”, 1:0 įveikusi Jūrmalos “Spartaks”. Dvikovos baigtį jau per arbitro pridėtą laiką nulėmė tikslus Tado Labuko smūgis nuo 11 metrų žymos. Lietuvis aikštėje po keitimo pasirodė 82 minutę.

Grįžti į