bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Klimas Gusočenko

2014 Sau 28 10:35

Lenkijoje sutartį pasirašęs K.Gusočenko: „Nežinomybė Šiauliuose įtakos mano pasirinkimui neturėjo“
2014-01-27
Paulius Jakelis, Futbolo.TV
http://www.futbolo.tv/straipsniai/2013- ... i-netur-jo" onclick="window.open(this.href);return false;

Praktiškai visą savo karjerą „Šiaulių“ klube praleidęs gynėjas Klimas Gusočenko savo ateitį susiejo su Lenkijos pirmoje lygoje rungtyniaujančiu „Flota“ klubu. Žaidėjas pasirašė pusantrų metų trukmės sutartį. Futbolo.TV susisiekus su futbolininku šis pasidalino pirmaisiais įspūdžiais ir ateities planais.

„Tokia galimybė atsirado vieno agento iš Lenkijos dėka, su kuriuo bendradarbiauju. Jis turi nemažai ryšių su įvairiais Lenkijos klubais, taip ir atsirado „Flota“ variantas. Žinoma, dvejojau, nes suvokiau, jog pasirašau pusantrų artimiausių metų savo karjeros nuosprendį, tačiau gerai viską apmąstęs priėjau išvados, jog tai bus teisingiausias sprendimas“, - apie persikėlimą į antrą pagal pajėgumą Lenkijos lygą Futbolo.TV atviravo K.Gusočenko.

„Flota“ Lenkijos futbolo mąstais nėra grandas, tačiau šis klubas pirmoje lygoje iššūkį meta visiems varžovams. Komandos garbę gina du legionieriai iš Nigerijos, po vieną kroatą ir bosnį. Nuo šiol prie jų prisijungs ir buvęs „Šiaulių“ gynėjas.

„Prieš pasirašant sutartį su „Flota“ treniravausi beveik dvi savaites. Per šį laiką žaidėme tris draugiškas rungtynes. Du varžovai buvo iš „Ekstraklasa“, galingiausias neabejotinai teko Krokuvos „Wisla“ klubas. Priešininkams nenusileidome, vieną mačą pavyko laimėti, kitame išsiskyrėme lygiosiomis. Kita vertus, šiuo metu vyksta pasiruošimas sezonui ir tikrieji pajėgumai pasimatys vėliau. Būtent todėl nenorėčiau šių rezultatų sureikšminti“, - apie laiką jau praleistą kaimyninėje šalyje pasakojo futbolininkas.

Anot Klimo, jam jau teko stebėti keletą „Flota“ lygos rungtynių įrašų, iš jų lietuvis susidarė gerą įspūdį apie pirmos Lenkijos lygos pajėgumą: „Kiek mačiau, komandos lygis pasirodė geras. Lygos silpna irgi jokiu būdu nepavadinčiau. Paprastai šis klubas kovoja dėl prizinių vietų, tačiau dabartiniai komandos tikslai yra atitrūkti nuo iškritimo ribos ir pasiekti aukštesnę poziciją. Dėl to buvo atlikta nemažai permainų komandoje. Mano pagrindinė numatoma rolė yra būti vidurio gynėju, bet treneris minėjo, kad neatmeta galimybės statyti mane į atraminio saugo poziciją.“

Nors praktiškai visą savo karjerą praleido Šiauliuose, Futbolo.TV gynėjas pripažino, jog jautė – atėjo metas pakeisti aplinką. „Jaučiausi tiesiog užsibuvęs Šiauliuose. Manau, kiekvienas žaidėjas nori pasižvalgyti aplinkui. Tiesa, nežinomybė „Šiaulių“ klube mano pasirinkimui įtakos neturėjo. Linkiu šiai ekipai visokeriopos sėkmės.“

Pokalbio pabaigoje sportininkas papasakojo ir apie Lenkijos pirmoje lygoje sudaromas sąlygas: „Jos tikrai geros, Lenkijoje mažai kas dėl to gali skųstis. Vasario mėnesį numatoma treniruočių stovykla Barselonoje. Sezono metu už teigiamus rezultatus skiriamos premijos. Kalbant apie asmenines gyvenimo sąlygas, irgi neturiu jokių priekaištų. Miestas taip pat gražus, kurortinis. Turint laisvo laiko galima čia pat netoli nuvykti pasižvalgyti po Vokietiją“, - pabaigė „Flota“ naujokas.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: įvairūs

2014 Kov 18 09:07

K. Gusočenko ekipa sužaidė lygiosiomis su Lenkijos I lygos lydere
2014-03-17
http://www.futbolo.tv/straipsniai/2014- ... gos-lydere" onclick="window.open(this.href);return false;
Giedrius Vaitkevičius

Sekmadienį Lenkijos antrojo pagal pajėgumo čempionato XX turo rungtynėse lietuvio Klimo Gusočenko atstovaujama Švinoujuščės „Flota“ svečiuose be įvarčių – 0:0 – sužaidė su I lygos lydere – Lenčnos „Górnik“. Iš Šiaulių kilęs gynėjas, kuriam kovo 9-ąją sukako 25-eri, žaidė visą mačą. „Nelengvos rungtynės. „Górnik“ klubo biudžetas – kelis kartus didesnis, nei mūsų. Tai – komanda, turinti labai gerų žaidėjų ir rimtai kovojanti dėl patekimo į Ekstraklasą“, – Futbolo.TV pasakojo K. Gusočenko. Futbolininko teigimu, pirmajame kėlinyje dominavo šeimininkai, neišnaudoję kelių puikių progų. Tiesa, „Flota“ dar 3-ąją minutę turėjo idealią galimybę išsiveržti į priekį, bet to padaryti nepavyko. Pasak K. Gusočenko, antrajame kėlinyje aktyviau žaidė „Flota“. 75-ąją minutę už antrąją geltoną kortelę iš aikštės pašalintas „Górnik“ atstovas Arkadiuszas Wozniakas. Jis antrosios nuobaudos susilaukė, nes rungtynių arbitras įžvelgė futbolininko vaidybą varžovų baudos aikštelėje. Per likusį laiką K. Gusočenko ir jo komandos draugams kiekybinės persvaros paversti įvarčiu nepavyko. „Lygus rezultatas – dėsningas. Mums taškas išvykoje prieš čempionato lyderius – geras rezultatas. Nepraleidome įvarčio, tad, galima teigti, jog mūsų gynyba savo užduotis įvykdė“, – vertino K. Gusočenko. Po lygiųjų „Górnik“ ekipa (39 taškai) lieka lydere, trimis taškais lenkdama Belchatuvo „Bełchatów“. „Flota“ (23 tšk.) – 12-a, tarp 18 lygos vienuolikių. Kitas rungtynes K. Gusočenko komanda kovo 22-ąją namie žais su Gdynės „Arka“ (3 vieta – 34 tšk.).

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: įvairūs

2020 Bir 25 18:39

Klimas Gusočenko yra EKENÄS IF komandos sudėtyje. Komanda rungtyniauja Suomijos antroje lygoje.
Nežinau ar Suomijios lygos vis dar garsėja lažybomis. Klimas lyg figuravo lažybų skandaluose pernai metais.

https://www.ekenasif.fi/fotbollherrlage ... r-foer-eif

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: įvairūs

2020 Bir 28 09:29

Klimas Gusočenko yra EKENÄS IF komandos sudėtyje. Komanda rungtyniauja Suomijos antroje lygoje.
Nežinau ar Suomijios lygos vis dar garsėja lažybomis. Klimas lyg figuravo lažybų skandaluose pernai metais.

https://www.ekenasif.fi/fotbollherrlage ... r-foer-eif
Pirmose rungtynėse pergalė 3-0, Klimas žaidė visas rungtynes.

Rapolas255
Pranešimai: 80
Užsiregistravo: 2018 Spa 22 21:52
Palaikoma komanda: Polonia Varšuva
Miestas: Varšuva

Re: Interviu

2020 Lie 05 23:00

Mano interviu su Klimu Gusočenko. 31-erių gynėjas iš Šiaulių šiemet žaidžia Suomijos antroje lygoje Ekenäs IF komandoje.
https://baltyckifutbol.pl/klimas-gusoce ... teigiamas/

Grįžti į