...

IX (9) turas:

2015 Bal 16 16:27

IX (9) Turas

Balandžio 17 d. (penktadienis)

42) 19:30 Sūduva (Marijampolė) - Atlantas (Klaipėda), Arvi arenos maniežas

Balandžio 18 d. (šeštadienis)

44) 15:00 Spyris (Kaunas) - Utenis (Utena), NFA stadionas
43) 17:00 Trakai (Trakai) - Žalgiris (Vilnius), LFF stadionas

Balandžio 19 d. (sekmadienis)

45) 15:00 Klaipėdos Granitas (Klaipėda) - Šiauliai (Šiauliai), Klaipėdos dirbtinės dangos staddionas
41) 17:00 Stumbras (Kaunas) - Kruoja (Pakruojis), NFA stadionas

...

Re: IX (9) turas:

2015 Bal 16 16:27

IX ture Vilniaus futbolo klubas "Žalgiris" šeštadienį Vilniuje susitiks su turnyro lentelėje ant kulnų minančiais "Trakų" futbolininkais.

Runtynės Lietuvos futbolo federacijos stadione prasidės 17:00 val.

...

Re: IX (9) turas:

2015 Bal 17 11:33

Marijampolės „Sūduva“ – Klaipėdos „Atlantas“

Balandžio 17 dieną 19.30 val. Marijampolė, „Arvi“ arenos maniežas

Per pastaruosius dvejus metus marijampoliečiams perkąsti „Atlanto“ riešuto nepavyko. Suvalkijos klubas sieks ne tik sugrįžti į pergalių kelią, bet ir nutraukti aštuonių nelaimėtų tarpusavio rungtynių seriją.

Nors „Sūduva“ Vilniuje pralaimėjo čempionams, tačiau paliko neblogą įspūdį ir užmezgė lygią kovą aikštės viduryje. Aleksandras Veselinovičius įdiegė savo braižą, o futbolininkams jį vykdyti sekasi visai neblogai. Gali būti, jog marijampoliečiai ilgiau valdys kamuolį, bet sunku pasakyti, ar pavyks sustabdyti individualius svečių reidus, kuriuose dažniausiai figūruoja Andrejus Paniukovas.

Dėl prizinių vietų čempionate kovojančias komandas turnyro lentelėje skiria vos taškas, snaiperių rikiuotės viršūnėje taip pat darosi ankšta. Praėjusiais metais Suvalkijoje svečiai iš Klaipėdos du kartus išnešė sveiką kailį. Kartą atlantiečių pagailėjo į tuščius vartus rungtynių pabaigoje nepataikęs Karolis Chvedukas, kitą sykį – teisėjas, skyręs dvikovos kulminacijoje 11 metrų baudinį. Tarpusavio mačuose „Sūduvos“ gerbėjai matė visko, tad šį kartą juos tenkins tik pergalė. Klaipėdiečiams neteks žengti ant natūralios vejos, kadangi akistata vyks „Arvi“ futbolo arenos manieže.

...

Re: IX (9) turas:

2015 Bal 17 11:33

Kauno „Spyris“ – Utenos „Utenis“

Balandžio 18 dieną 15 val. Kaunas, NFA stadionas

Penkis pralaimėjimus iš eilės patyrę kauniečiai nukrito į priešpaskutiniąją čempionato vietą, tad dvikovoje su dar viena turnyro debiutante sieks pagaliau padovanoti savo gerbėjams pergalę, kurią jie Laikinojoje sostinėje matė tik pirmajame ture.

„Spyrio“ futbolininkai garbingai priešinosi „Trakams“ ir įrodė, kad po skaudžių pralaimėjimų sugeba padaryti tinkamas išvadas. Iki šių rungtynių kauniečiai pelnydavo taškus tik prieš antrojo penketuko komandas, o dabar jų kelyje – varžovas iš apatinės turnyro lentelės dalies.

„Utenis“ pastaruoju metu žaidė su antrojo penketuko klubais ir pagerino turnyro lentelės poziciją, tačiau norint jaustis užtikrinčiau, įveikti tiesioginius konkurentus yra būtina. Pastaruoju metu kauniečiai labai sunkiai įmuša įvarčius, o „Utenis“ laimi tik tada, kai išsaugoja vartus „sausus“. Kaip bus šį kartą?

...

Re: IX (9) turas:

2015 Bal 17 11:44

Trakų „Trakai“ – Vilniaus „Žalgiris“

Balandžio 18 dieną 17 val. Vilnius, LFF stadionas

Pirmojo rato pabaigoje į įnirtingą mūšį stos „SMScredit.lt A lygos“ lyderės – „Trakų“ ir „Žalgirio“ vienuolikės, kurių tarpusavio rungtynėse netrūkdavo nei traumų, nei emocijų pliūpsnių. Įžangą į šias rungtynes padarė Pirmojoje lygoje rungtyniaujančios „Trakai-2“ ir „Žalgiris B“ komandos. Tada emocingoje akistatoje rezultatu 4:1 triumfavo senosios sostinės riterių artimiausioji pamaina.

Būtent Pirmojoje lygoje, išsigydę traumas, į žaidybinį ritmą grįžta pagrindinės „Trakų“ ekipos žaidėjai. Gruzinas Nikolozas Apakidze ant vejos žengė rungtynėse su Alytaus „Auska“ ir stadione buvusius žiūrovus nustebino rišliais lietuviškais raginimais komandos draugams. Jo tautietis – Besikis Amašukelis, praėjusiais metais patyręs traumą dvikovoje su „Žalgiriu“, taip pat grįžo į rikiuotę. Abu gruzinai netrukus turėtų dar labiau prailginti „Trakų“ suolelį. Būtent menkas atsarginių futbolininkų indėlis buvo viena iš esminių priežasčių, neleidusių senosios sostinės riteriams praėjusiais metais pasidabinti medaliais.

Žalgiriečiai užtikrintai skina pergales ir į varžovus nesižvalgo. Čempionai sustabdė A.Paniukovą, neutralizavo „Sūduvos“ atakuojančius žaidėjus, o šį kartą sieks likviduoti rezultatyviausią čempionato komandą. Būtent atakų griovimas labai priklausys nuo buvusio „Trakų“ žaidėjo Jurijaus Kendyšo. Baltarusis kartu su Vytautu Lukša persikėlė į vilniečių ekipą ir kovos prieš savo buvusį klubą. Po šių komandų rungtynių praėjusiais metais Lietuvos futbolo padangėje teisėjų atžvilgiu nuvilnijo skandalai ir kildavo nepasitenkinimas jų darbu. Būtent tarpusavio akistatose traumas patyrė ir B.Amašukelis, ir „Žalgirio“ puolimo lyderiu turėjęs tapti brazilas Adi Rocha. Čempionams savo solidų žaidimą ir rimtus ketinimus teks vėl pademonstruoti, o iškovoję pergalę vilniečiai, nuo artimiausių varžovų atitrūktų pakankamai saugiu atstumu.

...

Re: IX (9) turas:

2015 Bal 17 11:44

„Klaipėdos granitas“ – Šiaulių „Šiauliai“

Balandžio 19 dieną 15 val. centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė

Tragiškai sezoną pradėjusiems šiauliečiams – dar viena proga atsitiesti. Šį kartą Saulės miesto ekipos laukia toli gražu ne patį geriausią žaidimą demonstruojantis „Klaipėdos granitas“.

Svarbus šių rungtynių akcentas – Gediminas Jarmalavičius. Šis strategas praėjusiais metais dirbo Šiauliuose, o dabar treniruoja granitiečius. Pažiūrėsime, ar patyręs treneris paruoš staigmenų savo buvusiai komandai. Kiek praretėjusią klaipėdiečių ekipą papildys po diskvalifikacijos sugrįžęs Karolis Laukžemis.

Egzistuoja dar viena nemenka sąsaja tarp šių klubų. Dabartinis „Šiaulių“ vedlys Tomas Ražanauskas praėjusiais metais buvo Roberto Poškaus asistentas ir dirbo „Klaipėdos granite“. Iškovoti pirmąją pergalę šiam treneriui prieš savo buvusį klubą būtų tikrai smagu. Vis dėlto „Šiaulius“ perbėgo juoda katė: ekipai dėl traumų negali padėti net keli itin svarbūs žaidėjai, o paskutinėje akistatoje aikštę skausmo perkreiptu veidu buvo priverstas palikti kapitonas Ramūnas Radavičius. Tokios negandos tikrai neprideda komandai pasitikėjimo, tačiau trauktis „Šiauliai“ nebeturi kur – pergalės dabar yra būtinos.

...

Re: IX (9) turas:

2015 Bal 17 11:45

Kauno „Stumbras“ – Pakruojo „Kruoja“

Balandžio 19 dieną 17 val. Kaunas, NFA stadionas

Trijų pralaimėjimų seriją nutraukę kauniečiai namuose priims „Kruoją“, kuriai po dviejų patirtų nesėkmių prieš tiesioginius konkurentus kovoje dėl medalių, reikia žūtbūt grįžti į pergalių kelią.

„Stumbro“ klubą gerokai praretinusios traumos turi itin didelę įtaką šios ekipos puolimui. Tačiau mače su pakruojiečiais aikštėje turėtų pasirodyti Klaudijus Upstas, o gynyboje pasitikėjimo gerokai įneš po diskvalifikacijos sugrįžęs Audrius Račkus. Kauniečių atakų dirigentas Nerijus Mačiulis kovos su komanda, kurioje praėjusiais metais sužaidė puikų sezoną ir pasidabino sidabro medaliais.

„Kruoja“ galėjo iškovoti taškus tiek su „Žalgiriu“, tiek su „Atlantu“, tačiau sėkmės Divaldo Alveso treniruojamai ekipai tikrai pritrūkdavo. Mažo miestelio komandai dėl diskvalifikacijos negalės padėti pagrindinis centro gynėjas Horia Crisanas, o į jo vietą greičiausiai bus pastatytas ukrainietis Maksimas Adamenka. „Kruojos“ strategas po mačo Klaipėdoje pabrėžė, jog komanda privalo kuo greičiau iškovoti pergalę, tačiau tą padaryti bus sunku, nes pergalių ištroškę „Stumbro“ futbolininkai savo aikštėje taškų niekam lengvai nedalina.

...

Re: IX (9) turas:

2015 Bal 17 19:12

Marijampolėje prasidės itin lauktas mačas tarp "Sūduvos" ir Klaipėdos "Atlanto".

Uostamiesčio ekipa susitikimą pradės tokios sudėties:
Edvinas Gertmonas, Rolandas Baravykas, Justas Raziūnas, Edgaras Žarskis, Aleksejus Jepifanovas, Robertas Vėževičius, Simonas Urbys (pirmą kartą pagrinde), Andrius Bartkus, Gerardas Žukauskas, Dovydas Norvilas ir Andrejus Paniukovas.

Septyni vyrai, kurie daug ką gali: Mindaugas Malinauskas, Aurimas Jurgelevičius, Skirmantas Rakauskas, Dovydas Virkšas, Markas Beneta, Marius Kazlauskas ir Andrius Jokšas.

Visi kartu: "Atlantas" veržias į priekį, "Atlantui" reikia taškų!!!!!!"

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: IX (9) turas:

2015 Bal 17 19:35

rodo kam nors?

plintusas
Pranešimai: 123
Užsiregistravo: 2015 Kov 02 17:29
Palaikoma komanda: Utenis

Re: IX (9) turas:

2015 Bal 17 19:48

Galima sakyt ne..

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: IX (9) turas:

2015 Bal 17 21:18

mazochizmas ne transliacija...

...

Re: IX (9) turas:

2015 Bal 18 09:56

SŪDUVA 1 - 1 ATLANTAS
2015-04-17 | 9 turas | Arvi Arena (maniežas) | Teisėjas: Sergėjus Slyva | Žiūrovų: 1300
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/suduva-atlantas/363" onclick="window.open(this.href);return false;


Pirmajame „SMScredit.lt A lygos“ čempionato rate Marijampolės „Sūduva“ ir Klaipėdos „Atlanto“ išsiskyrė taikiai. Suvalkiečiai savo žiūrovų akivaizdoje pirmieji išsiveržė į priekį, bet dar pirmajame kėlinyje uostamiesčio komandai pavyko rezultatą išlyginti – 1:1 (1:1). Pergalės atveju klaipėdiečiai būtų pakilę į trečiąją turnyro lentelės vietą, tuo tarpu aikštės šeimininkai galėjo pasivytą antroje vietoje įsikūrusius „Trakus“.

Po atsargios mačo pradžios iniciatyvą parėmė „Sūduva“. Jau 9-ąją minutę pasižymėti galėjo Tomas Radzinevičius, tačiau puolėjas nesugebėjo įveikti jį pasitikusio ir puikiai sužaidusio Edvino Gertmono, kuris sugebėjo atmušti smūgį kojomis.

Netrukus standartinės situacijos metu po aukšto perdavimo link vartų pavojingai galva smūgiavo Nikola Prebiračevičius, bet komandą darsyk išgelbėjo puikią reakciją pademonstravęs „Atlanto“ vartininkas.

E.Gertmonas buvo bejėgis 13-ą rungtynių minutę. Po netikslaus perdavimo, marijampoliškiai perėmė kamuolį ir surengė žaibišką išpuolį. Krašte perdavimo sulaukęs Valentinas Baranovskis baudos aikštelėje surado visiškai laisvą Karolį Chveduką, kuris ramiai išvedė komandą į priekį.

Vėliau puikios progos neišnaudojo Vaidotas Šilėnas. Po dar vieno tikslaus V.Baranovskio perdavimo, „Sūduvos“ naujokas smūgiu pasiuntė kamuolį virš vartų.

29-ą minutę rezultatas tapo lygus. Baudos aikštelėje gavęs kamuolį Andrėjus Paniukovas puikiai pranėrė tarp dviejų varžovų ir atliko perdavimą link vartų Dovidui Norvilui, kuriam beliko išnaudoti komandos draugo sukurtą progą.

Prieš pertrauką Robertas Vėževičius idealiu perdavimu vieną prieš vartus išvedė A.Paniukovą, tačiau rezultatyviausias lygos futbolininkas smūgiu pažeme pro Paulių Grybauską į vartus nepataikė.

Antroje dvikovos pusėje ėmė virti aistros. Vilmantas Bagdanavičius neliko patenkintas prie galinės linijos bandžiusio iškrapštyti kamuolį D.Norvilo veiksmais. Į žaidėjų apsižodžiavimą netruko įsijungti atskubėję R.Vėževičius ir A.Paniukovas. Konfliktas buvo numalšintas geltonomis kortelėmis.

Daugiausiai labai aktyviai žaidusio R.Vėževičiaus dėka „Atlantas“ perėmė iniciatyvą. Krašto saugas atliko keletą pavojingų perdavimų į baudos aikštelę, uždirbo porą standartinių situacijų, vienos jų metu pasižymėti galėjo pats, tačiau apmaudžiai nepataikė į kamuolį.

Iki tol kėlinyje nesukūrusios labai pavojingų momentų, rungtynėms baigiantis abi komandos neišnaudojo labai gerų momentų. 83-ą minutę įmušti privalėjo A.Paniukovas, bet po D.Norvilo idealaus perdavimo vienas prieš vartus iššokęs rusas vėl nesugebėjo pergudrauti jį pasitikusio P.Grybausko.

Po kelių minučių pavojus kilo prie svečių vartų. Į baudos aikštelę įkirtęs Marko Živkovičius laiku iš T.Radzinevičiaus gavo kamuolį, bet smūgiu pažeme nepataikė į tolimą vartų kampą.

Netrukus, suklydus „Atlanto“ gynybos linijai, trys sūduviškiai atsidūrė prieš vieną varžovų gynėją. Atakos smaigalyje atsidūręs Povilas Kiselevskis nusprendė smūgiuoti vienu lietimu ir griebėsi už galvos, pasiuntęs kamuolį virš vartų.

Martynas Pocius/alyga.lt

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: IX (9) turas:

2015 Bal 18 13:38

visai įdomu būtų jei istorija kažkiek pasikartotų,
Žalgiris nuveiktų ką nors įsimintino Europoje, o Urbonas debiutiniame sezone taptų čempionu.

Ar bent kiek tai realu galės pažiūrėti šnd.

...

Re: IX (9) turas:

2015 Bal 18 13:52

visai įdomu būtų jei istorija kažkiek pasikartotų,
Žalgiris nuveiktų ką nors įsimintino Europoje, o Urbonas debiutiniame sezone taptų čempionu.

Ar bent kiek tai realu galės pažiūrėti šnd.

- O tu, pasirodo, prilaikai fantazijos. :P Pagarba.. Aš sakau, kad Žalgiris laimės, sesė, kad lygu, o tėvas sugalvojo, kad riterių valanda išaušo..

Smalsu, kaip čia baigsis. Nico, ir beco jau pas riterius, o ŽALGIRIS pajėgiausios sudėties žais ir nesicackins..

...

Re: IX (9) turas:

2015 Bal 18 16:51

SPYRIS 2 - 1 UTENIS
A lyga - 9 turas
Data 2015-04-18 15:00
Vieta NFA stadionas
Teisėjai Robertas Šmitas Vaidas Petkus Vladimir Gerasimov

[0-1] 18' Įvartis Mykolas Krasnovskis
[1-1] 47' Įvartis Andrius Velička


60 min. SPYRIO žaidėjai jau ima stumdyti teisėją... kad tik dantų neišmuštų jam..

[2-1] Dzmitry Rekish Įvartis 66' - ir SPYRIS 2 - 1 pirmauja prieš UTENĮ. :D

Grįžti į