Makenzis
Pranešimai: 7341
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

IX (9) turas:

2017 Bal 27 14:32

IX (9) turas

2017-04-29 13:00
Jonava VS. Sūduva
Jonavos dirbtinės dangos stadionas

2017-04-29 15:00
Stumbras VS. Trakai
NFA stadionas

2017-04-30 17:00
Kauno Žalgiris VS. Utenis
NFA stadionas

2017-04-30 18:30
Žalgiris VS. Atlantas
LFF stadionas

Makenzis
Pranešimai: 7341
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: IX (9) turas:

2017 Bal 29 11:59

KETURIOS IX-OJO A LYGOS TURO INTRIGOS (ANONSAS)
http://alyga.lt/naujienos/informacija/k ... os-anonsas" onclick="window.open(this.href);return false;
2017-04-28 | Martynas Pocius

Pagrindinis turo akcentas – sekmadienį įvyksiantis A lygos lyderių mūšis. Tačiau ir be jo netrūks įdomių akistatų. Pateikiame keturias šiandien prasidėsiančio IX-o turo intrigas.

Lyderių mače dominuos gynyba ar puolimas?

Tiek Vilniaus „Žalgiris“, tiek Klaipėdos „Atlantas“ yra tarp mažiausiai lygoje praleidžiančių komandų. Per 8 čempionato rungtynes jų vartininkams kamuolį iš tinklo išimti teko vos po 5 kartus. Tuo pačiu, abi ekipos atakuoja puikiai ir 16 įvarčių pelnęs čempionas klaipėdiečius šioje statistikos kategorijoje lenkia tik 1 taikliu smūgiu. Per paskutines trejas rungtynes komandų atakuojantys futbolininkai įsibėgėjo ir savo varžovus skriaudžia gausiai, įmušdami, atitinkamai, 10 ir 8 įvarčius.

Abi ekipos taip pat tęsia puikias savo serijas. Sostinės futbolininkai laimėjo 6 mačus iš eilės, uostamiesčio atstovai be taškų aikštės nepalieka nuo 2-o lygos turo. Pergalė „Žalgiriui“ leistų atitrūkti nuo artimiausio persekiojo mažiausiai šešiais taškais. Pranašumas gali būti didesnis, jei savo rungtynių nelaimės Marijampolės „Sūduva“. Akivaizdu, kad „Atlantas“ taip pat galvoja tik apie sėkmę bei galimybę sumažinti atsilikimą iki minimumo. Lieka sulaukti lyderių dvikovos ir pamatyti, kurią stipriąją savo pusę, gynybą ar puolimą, jos pasitelks savo tikslams pasiekti.

Iškovos „Kauno Žalgiris“ pirmąją pergalę?

Iki būsimo turo vos dusyk lygiosiomis sužaidę kauniečiai jau beveik neslepia, kad pirmosios pergalės laukia kone taip pat, kaip vaikai Kalėdų senio. Komandos vyr. treneris Vitalijus Stankevičius konstatavo, kad jo auklėtiniai demonstruoja vis geresnį žaidimą, kuris surinktų taškų skaičiuje kol kas neatsispindi, tačiau jų kraitį tikimasi papildyti akistatoje su keturias nesėkmes per penkerias paskutines rungtynes patyrusį Utenos „Utenį“.

Proga, atrodytų, puiki, nes aukštaičiai šiuo metu išgyvena krizę žaidime. Tačiau šios komandos vadovai taip pat neliko stebėtojų vaidmenyje ir ją gydyti ėmėsi griežtomis priemonėmis – iš klubo buvo atleistas vyr. treneris Zvezdanas Miloševičius. Ne retas atvejis, kai toks sukrėtimas komandai bent kuriam laikui suteikia papildomą impulsą. Prie jos vairo laikinai grįžęs Olegas Boičyšinas A lygoje nėra naujokas. Jo vadovaujamas „Utenis“ praėjusio sezono pabaigoje demonstravo simpatišką futbolą. Suprantama, tikėtis, kad per kelias dienas jis spės įnešti kažkokių apčiuopiamų korektyvų, sunku, bet uteniškiams svarbiausia šiuo metu atgauti prarastą pasitikėjimą savo jėgomis.

Įmuš „Trakai“ daugiau nei vieną įvartį?

Jei prieš kurį laiką „Trakai“ sunkiai ką nuveikdavo prie varžovų vartų, tai paskutines keturias rungtynes komandos puolimas po vieną įvartį išvargsta. Šią prasto rezultatyvumo problemą nuolat išsako tiek riterių treneris, tiek patys žaidėjai. Sprendimų ieškoma – praėjusiame ture pirmą sykį ant suolo liko Tadas Labukas, savo vietą atakos smaigalyje užleidęs Dariui Kazubovičiui. Rotacija pasiteisino, pastarasis įvartį įmušė, tačiau tai vėl buvo vienintelis trakiškių tikslus smūgis rungtynėse.

Kol kas vicečempionus gelbsti tik betoninė gynyba, kurios dėka praleisti vos 4 įvarčiai. Tačiau labai tikėtina, kad jei „Trakai“ pabarstys taškus prieš apatinės turnyro dalies komandas, virš Olego Vasilenkos galvos pradės tvenktis tamsūs debesys. Kauno „Stumbras“ gali tapti pirmuoju to audrašaukliu. Sezono starte riteriams pergalę prieš kauniečius iškovoti pavyko, tačiau ją nulėmė tik stebuklingas Almos Wakili smūgis. Verta pastebėti, kad visus sezone taškus laikinosios sostinės ekipa iškovojo žaisdama savo stadione, tad svečiams lengvo pasivaikščiojimo Kaune tikrai nebus.

Pasikartos pirmojo rato „Jonavos“ ir „Sūduvos“ trileris?

Sunku užmiršti kol kas bene pačias dramatiškiausias šio sezono rungtynes Marijampolėje, kur per mačo pabaigoje jau per pridėtą laiką į priekį išsiveržusi „Sūduva“ per anksti ėmė galvoti pergalę ir paskutinėmis dvikovos sekundėmis įsigudrino praleisti įvartį į savo vartus. Šiuo metu situacija turnyro lentelėje yra pasikeitusi. Jei suvalkiečiai yra ten, kur ir tikėjosi prieš sezoną, tai „Jonavą“ nuo išsvajotos ketvirtosios vietos skiria jau 7 taškai.

Kažkokie papildomi argumentai nėra būtini. Abi komandos gali ir mėgsta atakuoti, abi vis dar neužlopė visų skylių prie savo vartų, todėl jei ne dar vieno trilerio, tai bent įvarčių fiestos Jonavoje futbolo mėgėjai tikėtis tikrai gali.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: IX (9) turas:

2017 Bal 29 14:14

Komentatorius Sūduvos Jonavos tai iš paprasčiausiai prasto visiškai užknisančiu tampa, net tik kad nieko normalaus apie rungtynes pasakyti, ar kas ir kodėl nežaidžia pvz., tai dar ir toks jausmas, kad rungtynių nelabai stebi.

Makenzis
Pranešimai: 7341
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: IX (9) turas:

2017 Geg 02 14:46

JONAVA 1 : 4 SŪDUVA
http://alyga.lt/live/jonava-suduva" onclick="window.open(this.href);return false;

Įvarčiai:
[0-1] 2' Henris Junioras Ndongas
[1-1] 52'Tomas Salamanavičius
[1-2] 57' Vaidas Slavickas
[1-3] 77' Ernestas Veliulis
[1-4] 83' Robertas Vėževičius

2017-04-29 13:00
9 Turas
Jonavos dirbtinės dangos stadionas
Žiūrovai: 200

Teisėjai
Robertas Šmitas
Tomas Domarkas
Vytis Snarskis
Linas Gedvila

MARIJAMPOLĖS „SŪDUVA“ NEPALIKO VILČIŲ „JONAVAI“
http://alyga.lt/naujienos/informacija/m ... iu-jonavai" onclick="window.open(this.href);return false;
2017-04-29 | Meda Piečytė

Įvarčių ir aštraus žaidimo, o po jo ir geltonų kortelių šiandieniniame „Jonavos“ ir „Sūduvos“ susitikime tikrai netrūko. Po atkaklios dvikovos marijampoliečiai svečiuose šventė pergalę 1:4 (1:0) ir pakilo į antrąją turnyrinės lentelės vietą A lygos pirmenybėse.

Vos prasidėjus rungtynėms geltoną kortelę užsidirbti sugebėjo Tomas Salamanavičius. Tuoj pat po Vaido Slavicko perdavimo iš aikštės vidurio šeimininkus išgąsdino ir „Sūduvą“ į priekį išvedė Henris Ndongas. Pirmasis rungtynių įvartis. Netrukus progą turėjo Karolis Laukžemis, tačiau jo smūgiuotą kamuolį atrėmė „Jonavos“ vartų sargas.

Vėliau kelius link varžovų bandė surasti Klaudijus Upstas, bet Ivano Kardumo paliktus vartus išgelbėjo laiku ir vietoje atsiradęs Andro Švrljuga. Maksimas Marusičius toliau spaudė marijampoliečius, tačiau nesėkmingai.

Po akimirkos „Jonavai“ atsakymą davė Povilas Leimonas, kamuolys nuskriejo virš vartų. 34–ąją minutę po skausmingos oro dvikovos ant vejos atsidūrė Ovidijus Verbickas, tačiau netrukus grįžo į žaidimą.

Perdavimą į baudos aikštelę atliko A. Švrljuga, bet Karolis Salikas laiku išgelbėjo savo komandą. Panašiu išpuoliu atsakyti greitai bandė Tadas Eliošius, perdavė kamuolį T. Salamanavičiui, bet atakos paversti įvarčiu nepavyko.

Kėliniui artėjant prie pabaigos, geltona kortelė buvo parodyta Juliui Aleksandravičiui. Į rūbinę „Sūduvos“ futbolininkai žygiavo su nedidele persvara.

Po petraukos svečiai grįžo tokios pačios sudėties, keitimą atliko tik „Jonavos“ ekipos treneris: vietoje K. Upsto į aikštę žengė Davidas Makaradze.

Netikėtumas Marijampolės ekipos baudos aikštelėje – iš Ivano Kardumo perėmęs kamuolį T. Eliošius pasistatė jį, smūgiavo link vartų ir epizodą rezultatyviai užbaigė T. Salamanavičius. Intriga prasidėjo iš naujo.

Vaidas Slavickas ilgai džiaugtis lygiu rezultatu „Jonavai“ neleido, perėmė kamuolį iš netoliese buvusio Marjano Altiparmakovskio ir įmušė ketvirtąjį savo įvartį šiame A lygos sezone. 66–ąją minutę pavojingai smūgiavo P. Leimonas, tačiau kamuolys atšoko nuo virpsto. Po akimirkos O. Verbicko smūgį atrėmė K. Salikas.

Pirmoji raudona kortelė ir nesėkmė „Jonavos“ ekipai – kliudęs O. Verbicko veidą nubaustas antrąja geltona kortele šiandienos rungtynėse buvo J. Aleksandravičius. Komanda liko žaisti dešimtyje. To nesureikšminę svečiai ir toliau kūrė progas: po Pauliaus Janušausko perdavimo prie pat vartų jį palietė ir K. Saliką nuginklavo Ernestas Veliulis.

Eilinis sąmyšis „Jonavos“ baudos aikštelėje dar kartą baigėsi rezultatyviai – vartininko atmuštą smūgį pakartojo ir įvarčiu pavertė po keitimo ant vejos pasirodęs Robertas Vėževičius.

Likus žaisti kelias minutes, P. Leimoną pakeitė Domantas Antanavičius. Vos pasirodęs aikštėje jaunasis futbolininkas bandė išeiti vienas prieš varžovų vartininką, tačiau nesėkmingai.

„Jonavai“ vilčių nebeliko – Marijampolės „Sūduva“ nokautavo komandą savų varžovų akivaizdoje ir išsivežė namo svarbius taškus.

Makenzis
Pranešimai: 7341
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: IX (9) turas:

2017 Geg 02 14:46

STUMBRAS 1 : 1 TRAKAI
http://alyga.lt/live/stumbras-trakai-3" onclick="window.open(this.href);return false;
Įvarčiai:
[0-1] 46' Darius Kazubovičius
[1-1] 57' Marius Papšys

2017-04-29 15:00
9 Turas
NFA stadionas
Žiūrovai: 200

Teisėjai
Donatas Rumšas
Arūnas Šeškus
Gevorkas Arakelianas
Saulius Dirda

APSIKEITĘ ĮVARČIAIS „STUMBRAS“ IR „TRAKAI“ IŠSISKYRĖ TAIKIAI
http://alyga.lt/naujienos/informacija/a ... re-taikiai" onclick="window.open(this.href);return false;

Vėl įmušę tik vieną įvartį A lygos vicečempionai „Trakai“ prarado dar porą taškų. Dvikovoje prieš „Stumbrą“ Kaune riteriai pirmavo po Dariaus Kazubovičiaus realizuoto baudinio, tačiau persvaros neišlaikė ir penktąsias rungtynes sezone sužaidė lygiosiomis – 1:1 (1:0).

Riteriai lieka ketvirtoje vietoje, tuo tarpu dar vieną tašką į savo sąskaitą įsirašęs „Stumbras“ turnyro lentelėje pasivijo ir laimėtų tarpusavio rungtynių dėka aplenkė „Jonavą“.

Nuo pirmųjų minučių svečiai įsikūrė kauniečių aikštės pusėje. Pavojingai iš aštraus kampo į vartus mušė Maksimas Maksimovas, netrukus Alma Wakili vos nepakartojo I rato dvikovos įvarčio panašiu bandymu pataikydamas į skersinį.

Sužaidus ketvirtį valandos kauniečiams pavyko uždirbti keletą kampinių. Vienas jų baigėsi pavojingu Levano Matčarašvilio smūgiu, kurį Ignas Plūkas šuoliu nukreipė už vartų.

Kėlinio viduryje žaidimas išsilygino. Alexandre’as Kore pamatė, kad „Trakų“ vartininkas paliko vartus, ir pabandė jį užklupti smūgiu kone iš aikštės vidurio, tačiau bandymas nebuvo tikslus, I.Plūkas kamuolį sugavo.

Rodrigo Josviakiui taip pat teko demonstruoti savo reakciją ir sugauti kamuolį, kai progą įvarčiui baudos aikštelės prieigose susikūrė M.Maksimovas.

Prieš pat pertrauką „Stumbro“ treneriams teko atlikti priverstinį keitimą, nes rungtynių tęsti nebegalėjo traumą patyręs Klaidas Janonis. Jį pakeitė Danielis Romanovskis. Tuo nemalonumai aikštės šeimininkams nesibaigė

Paskutinę minutę į jų vartus buvo skirtas kiek kuriozinis baudinys, kai, gaudydamas kamuolį baudos aikštelės kampe ties galine linija, R.Josviakis link jo šoko kojomis į priekį ir nugriovė atskubėjusį Vaidotą Šilėną. Smūgiu nuo 11 m žymos „Trakus“ ramiai į priekį išvedė D.Kazubovičius.

Antrą dvikovos pusę „Stumbras“ pradėjo aktyviai. Kampinio metu galva į vartus nepataikė Tomas Snapkauskas, gražiu akrobatiniu smūgiu per save mušė A.Kore.

Vos trijų minučių prireikė aikštėje pasirodžiusiam Mariui Papšiui išlyginti rezultatą. Po svečių klaidos aikštės viduryje D.Romanovskis atliko aštrų perdavimą į baudos aištelę, o Kauno komandos naujokui beliko nukreipti kamuolį į vartus.

Po išlyginamojo įvarčio žaidimas vėl persikėlė į aikštės vidurį, ėmė daugėti kovos. Abiejų komandų futbolininkai nesaugojo vieni kitų, daugėjo pražangų, todėl aistras malšinti arbitrui teko rodant geltonas korteles.

„Trakai“ į aikštę metė Tadą Labuką, ėmė didesnėmis pajėgomis artėti prie varžovų vartų ir kurti progas, bet įvarčio nepasiekė. Pavojingai į vartus šovė M.Maksimovas. Vėliau po gaisro standartinės situacijos metu pro šalį smūgiavo D.Kazubovičius. R.Josviakiui šuoliu teko atremti T.Labuko tolimą bandymą pažeme. Po dar vieno šio puolėjo bandymo kamuolys atsitrenkė į virpstą.

„Stumbras“ laukė progų greitiems išpuoliams, tačiau visos jų atakos pasibaigdavo aikštės viduryje.

Martynas Pocius, alyga.lt

Makenzis
Pranešimai: 7341
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: IX (9) turas:

2017 Geg 02 14:47

KAUNO ŽALGIRIS 0 : 1 UTENIS
http://alyga.lt/live/kauno-zalgiris-utenis-3" onclick="window.open(this.href);return false;

Įvarčiai:
[0-1] 40' Gabrielius Zagurskas

2017-04-30 17:00
9 Turas
NFA stadionas
Žiūrovai: 200

Teisėjai
Edmundas Gaigalas
Vladimiras Gerasimovas
Vaidas Petkus
Robertas Šmitas

„UTENIS“ ANTRĄ SYKĮ SEZONE ĮVEIKĖ „KAUNO ŽALGIRĮ“
http://alyga.lt/naujienos/informacija/u ... no-zalgiri" onclick="window.open(this.href);return false;

Olego Boičyšino sugrįžimas prie Utenos „Utenio“ vairo A lygoje buvo pergalingas. Po praėjusio turo dėl suprastėjusių rezultatų atleidusi trenerį Zvezdaną Miloševičių Aukštaitijos ekipa antrą sykį sezone minimaliu rezultatu palaužė „Kauno Žalgirį“ – 1:0 (1:0).

Iškovoję trečiąją pergalę uteniškiai įtvirtino savo pozicijas penktoje vietoje ir sumažino atsilikimą nuo kluptelėjusių „Trakų“. Kauno komanda lieka turnyro lentelės dugne.

Svečiai iš Utenos dvikovą pradėjo kiek aktyviau, o Gabrielius Zagurskas tolimu smūgiu šalia vartų pirmasis privertė pasijaudinti Nemanją Bjelaną.

Kiek atsargiau mačo pradžioje žaidę kauniečiai įsidrąsino ir vis dažniau ėmė lankytis prie varžovų vartų. Kėlinio viduryje Rokas Krušnauskas numetė kamuolį visiškai laisvam Tomui Bučmai, šiam tikslus smūgis vienu lietimu nepavyko.

Vėliau savo meistriškumą teko demonstruoti „Kauno Žalgirio“ vartininkui. Serbas viena ranka už galinės linijos nukreipė stiprų Mykolos Večurkos tolimą šūvį.

Netrukus dar sykį uteniškių vartams grasino T.Bučma. Standartinės situacijos metu Ignui Dedurai laimėjus oro dvikovą, saugas kamuolį pasiuntė šalia virpsto.

Prieš pertrauką sėkmė lydėjo „Utenį“. Kauniečių gynėjams nepavyko atmušti skersuoto perdavimo. Pirmasis prie kamuolio atsidūrė komandoje debiutavęs Stefanas Cebara. Jo smūgį iš kelių metrų N.Bjelanas atrėmė koja, tačiau niekas vartininkui nesuskubo į pagalbą ir G.Zagurskas išvedė svečius į priekį.

Po kelių minučių „Kauno Žalgiris“ galėjo išlyginti rezultatą, bet į baudos aikštelę įkirtusio T.Bučmos smūgį blokavo jam po kojomis kritęs gynėjas Casperas Bruunas. Ant varžovo užkritusio dano veiksmais neliko patenkintas R.Krušnauskas. Apsižodžiavusių žaidėjų aistras netruko numalšinti mačo arbitras.

Po pertraukos „Kauno Žalgiris“ metėsi į priekį. Greitos atakos metu netiksliai mušė R.Krušnauskas. Vėliau jis išprovokavo pražangą šalia baudos aikštelės, bet baudos smūgiu Yohei Iwasakis iš pradžių šovė į gyvatvorę, o po to – šalia virpsto.

Nepaisant visų pastangų, pralaužti aikštės viduryje labai sutankintos „Utenio“ gynybos Kauno ekipai nesisekė – tiek gynėjai, tiek vartininkas sėkmingai tvarkėsi su visais bandymais perduoti kamuolį link vartų iš kraštų.

Negalėdami priartėti prie varžovų vartų, kauniečiai pabandė smūgiuoti iš toli. Stiprų Brunno bandymą Dejanas Garača sugavo tik antruoju bandymu. Vartininkui teko šuoliu palydėti ir galingą Mario Duque smūgį.

Likus kelioms minutėms „Kauno Žalgiris“ į aikštę metė dar vieną puolėją ir kone visa komanda įsikūrė svečių aikštės pusėje. Jau per arbitro pridėtą laiką gynėjams nesugebėjus išmušti kamuolio, R.Krušnauskas liko visiškai laisvas, bet puikiai sužaidęs D.Garača užtikrino komandai 3 taškus.

Martynas Pocius, alyga.lt

Makenzis
Pranešimai: 7341
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: IX (9) turas:

2017 Geg 02 14:48

ŽALGIRIS 1 : 0 ATLANTAS
http://alyga.lt/live/zalgiris-atlantas-4" onclick="window.open(this.href);return false;

Įvartis:
[1-0] 20' Elivelto

2017-04-30 18:30
9 Turas
LFF stadionas
Žiūrovai: 1000

Teisėjai
Gediminas Mažeika
Vytautas Šimkus
Vytenis Kazlauskas
Robertas Valikonis

„ŽALGIRIS“ IR TOLIAU EINA PRIEKĮ, VILNIUJE ĮVEIKĖ „ATLANTĄ“
http://alyga.lt/naujienos/informacija/z ... ke-atlanta" onclick="window.open(this.href);return false;

Savaitgalio puošmena tapęs Vilniaus „Žalgirio“ ir Klaipėdos „Atlanto“ susitikimas baigėsi eiline vilniečių pergale 1:0 (1:0). Į priekį komandą išvedė ir vienintelį įvartį pelnė antrasis pagal rezultatyvumą A lygos futbolininkas Elivelto.

13–ąją minutę svečiai surengė pavojingą ataką, kuri baigėsi Andrejaus Paniukovo smūgiu šalia virpsto. Po akimirkos žalgiriečiai atsakė aštriu išpuoliu. Kamuolys atšoko Mantui Kukliui, kurio tolimas smūgis iš 25 metrų skriejo virš skersinio.

Vytautas Lukša iš dešiniojo krašto atliko pavojingą perdavimą, prie kurio vos nespėjo Darvydas Šernas. Laiku savo poziciją palikęs Deividas Mikelionis pavojų likvidavo. 20–ąją minutę Matija Ljujičius perdavė kamuolį link Elivelto, kuris vienu lietimu jį pasimušė, atitrūko nuo varžovo ir tiksliu smūgiu pažeme išvedė šeimininkus į priekį.

Netrukus žalgiriečiai surengė kitą ataką, kuri baigėsi nuošale. Visgi ir D. Šerno smūgis buvo atremtas. 39–ąją minutę svečiai atliko aštrų išpuolį. Jurijus Vereščiakas susikūrė progą smūgiui, kuris buvo kiek blokuotas, tad kamuolys atsidūrė Sauliaus Klevinsko rankose.

Į pertrauką šeimininkai žengė pirmaudami rezultatu 1:0.

Antrą kėlinį aktyviau pradėjo svečiai. Po pakelto kampinio kilo itin pavojinga sumaištis, o Donatas Kazlauskas mušė virš vartų. 51–ąją minutę A. Paniukovas sukūrė pavojų ir prie kamuolio suskubęs Linas Pilibaitis smūgiavo iš toli. S. Klevinskas išgelbėjo vartus.

54–ąją minutę už žiežirbas tarpusavyje buvo įspėti A. Paniukovas bei Slavko Blagojevičius. Netrukus atlantiečiai neišnaudojo idealios progos išlyginti rezultatą. Standartinės padėties metu kamuolys atšoko Vytui Gašpuičiui, kuris iš poros metrų mušė į virpstą.

Šeimininkai dar kartą išsigelbėjo. A. Paniukovo galva muštas kamuolys skriejo į tuščius vartus, tačiau komandą išgelbėjo Donovanas Slijngardas, buvęs ant vartų linijos. Tuomet kontratakos metu Egidijus Vaitkūnas perdavė kamuolį D. Šernui, kuris vienu lietimu mušė šalia vartų.

65–ąją rungtynių minutę už pražangą prieš D. Kazlauską buvo nubaustas E. Vaitkūnas. Po akimirkos D. Šerną pakeitė Serge’as Nyuiadzi. 79–ąją minutę į aikštę vietoje M. Ljujičiaus žengė Bahrudinas Atajičius, o „Atlanto“ puolėją J. Vereščiaką pakeitė Andrejus Čofu. 84–ąją minutę buvo atliktas dar vienas keitimas. Elivelto pakeitė Komnenas Andričius.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos, kamuolys standartinės padėties metu atšoko Mamadou Mbodjiui, kuris vienu lietimu mušė virš vartų. Likus žaisti kelioms minutėms, prieš L. Pilibaitį buvo įspėtas Georgas Freidgeimas.

Žalgiriečiai iškovojo dar vieną pergalę, o „Atlantui“ stadioną palikti teko be taškų.

Meda Piečytė, alyga.lt

Makenzis
Pranešimai: 7341
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: IX (9) turas:

2017 Geg 02 14:48

ĮSIBĖGĖJĘS VILNIAUS „ŽALGIRIS“ TOLSTA (TURO APŽVALGA)
http://alyga.lt/naujienos/informacija/i ... o-apzvalga" onclick="window.open(this.href);return false;
2017-05-02 | Martynas Pocius

Po IX turą užbaigusios lyderių dvikovos Vilniaus „Žalgirio“ atotrūkis nuo artimiausio persekiotojo išaugo iki 6 taškų.

Laureatai. Prieš rungtynes Vilniuje buvo apdovanoti geriausias pirmojo rato žaidėjas Andrejus Paniukovas ir geriausias pirmojo rato treneris Valdas Dambrauskas. Netiesioginėje jų dvikovoje nugalėjo žalgiriečių vairininkas, kurio auklėtiniai iškovojo pergalę bei neleido pasižymėti rezultatyviausiam lygos futbolininkui.

Nebarsto. „Žalgiris“ tęsia įspūdingą pergalių seriją. Taškų čempionas neprarado jau septyneriose rungtynėse iš eilės.

Draugiški. Daugiau nei pusę rungtynių šiame sezone, penkias, „Trakai“ sužaidė lygiosiomis. Šįkart riteriai nesugebėjo palaužti Kauno „Stumbro“. Beje, net keturis sykius tie mačai baigėsi rezultatu 1:1.

Kritika. Po rungtynių pastabų arbitrų darbui išsakė tiek „Stumbro“ treneris Mariano Barreto, tiek Klaipėdos „Atlanto“ strategas Konstantinas Sarsanija.

Įtaka. Čempiono pergalės prieš artimiausius persekiotojus keičia padėti turnyro lentelėje. Po pirmavusių komandų dvikovos I rate „Žalgiriui“ pralaimėjusi Marijampolės „Sūduva“ užleido antrąją vietą „Atlantui“, o lyderiams susikovus šiame ture ją susigrąžino.

Priminė. Kurį laiką tylėję, Jonavoje apie savo sugebėjimus įmušti neleido užmiršti „Sūduvos“ gynėjai. Po įvartį prie komandos pergalės pridėjo ir Henris Ndongas, ir Vaidas Slavickas.

Sugrįžimas. Vėl prie Utenos „Utenio“ vairo stojęs Olegas Boičyšinas, vyr. trenerio pareigose pakeitęs atleistą Zvezdaną Miloševičių, sugrąžino komandą į pergalių kelią, aukštaičiam antrą sykį sezone įveikus „Kauno Žalgirį“.

Kyla. Po antrojo turo buvęs turnyro lentelės dugne, „Stumbras“ pamažu lipa aukštyn ir po iškovoto taško prieš riterius dėl pergalės tarpusavio mače iš šeštosios vietos išstūmė „Jonavą“.

Maratonas. Šiame sezono etape čempionato tvarkaraštis yra labai įtemptas – per 10 dienų komandoms tenka sužaisti po trejas rungtynes.

Krizė. Duobė „Jonavos“ žaidime tęsiasi. Patirtas jau penktasis pralaimėjimas iš eilės. Tokios serijos šiame sezone neturėjo nei viena komanda.

Įstojo. „Raudonų kortelių“ klubas pasipildė dar vienu nariu. Prieš save išvydęs du geltonos spalvos įspėjimus, anksčiau laiko rungtynes Jonavoje baigė aikštės šeimininkų gynėjas Julius Aleksandravičius.

Grįžti į