...

IX (9) turas:

2012 Bal 23 12:16

9 JORNADA

2012 04 27
ŠIAULIAI 1 - 2 BANGA

2012 04 28
TAURAS 0 - 0 ATLANTAS

2012 04 29
EKRANAS 1 - 0 KRUOJA
ŽALGIRIS 4 - 0 DAINAVA
SŪDUVA 0 - 0 REO


1 EKRANAS 9 8 0 1 17-3 24
2 ŽALGIRIS 9 7 1 1 24-5 22
3 SŪDUVA 9 6 1 2 22-10 19
4 KRUOJA 9 5 1 3 8-6 16
5 DAINAVA 9 3 3 3 9-12 12
6 BANGA 9 2 2 5 6-11 8
7 TAURAS 9 2 1 6 5-17 7
8 ŠIAULIAI 9 2 1 6 10-15 7
9 REO 9 1 3 5 9-12 6
10 ATLANTAS 9 1 3 5 1-20 6
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2012 kartus.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: IX (9) turas:

2012 Bal 27 15:36

http://futbolo.tv/naujienos/640-a-lygos ... jos-testas" onclick="window.open(this.href);return false;

A lygos IX turas. Įsibėgėjusiam „Ekranui“ - ambicingos „Kruojos“ testas

Savaitgalį finišuos „General Financing A lygos“ pirmasis ratas. IX turo centrinė dvikova vyks Panevėžyje, kur Aukštaitijos derbyje kausis Lietuvos čempionato lyderis Panevėžio „Ekranas“ ir Pakruojo „Kruoja“. Tauragėje susitiks vietos „Tauras“ ir Klaipėdos „Atlantas“. Pirmą pergalę iškovojusi Gargždų „Banga“ svečiuosis Šiaulių centrinio stadiono sezono atidaryme, o Marijampolės „Sūduva“ ir Vilniaus „Žalgiris“ namuose priims atitinkamai Vilniaus „Reo“ ir Alytaus „Dainavos“ ekipas.

„Besibaigiantis pirmasis A lygos ratas neblogas. Buvo gražių rungtynių. Gerai startavo „Sūduva“. Dabar pirmas „Ekranas“. Tai stabili, patyrusi komanda“, – įvertino buvęs Lietuvos rinktinės kapitonas ir treneris Raimondas Žutautas.

Jo teigimu, „atkutusi“ neblogų žaidėjų turinti „Atlanto“ komanda. Specialisto nuomone, jai trūksta susižaidimo. „Buksuoja „Tauras“, „Reo“ komandą labai skriaudžia teisėjai“, – sakė treneris.

R. Žutautui geriausią įspūdį palieka brazilas Rafaelis Ledesma, kurį treneris vadina geriausiu visų laikų Lietuvos legionieriumi. Iš lietuvių buvusiam Lietuvos rinktinės strategui geriausią imponuoja neblogai čempionatą pradėję Tadas Eliošius, Artūras Žulpa, į Lietuvą grįžęs Mantas Kuklys, kovingą charakterį demonstruojantis Donatas Kazlauskas, stabiliai žaidžiantis Algis Jankauskas ir „Ekraną“ į priekį traukiantis Mantas Savėnas.

„Labiau imponuoja užsieniečiai. „Žalgiryje“ neblogai žaidžia Calumas Elliotas. Tikiuosi, kad jo įvarčiai dar neišseko“, – kalbėjo R. Žutautas.

Jis šiuo metu Vilniuje laukia UEFA PRO lygio licencijos patvirtinimo ir pasiūlymų iš klubų. R. Žutautu susidomėjimą rodo Izraelio ir Ukrainos lygų komandos.

Buvęs saugas A lygos rungtynes stebi ir stadionuose, tačiau dažniausiai - per Futbolo.TV.



„Šiauliai“ – Gargždų „Banga“
Laikas – balandžio 27 diena, 19 valanda.
Vieta – Šiaulių miesto savivaldybės stadionas.
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV
Raimondo Žutauto prognozė – 1:1.

Paskutinis pirmojo rato susitikimas startuos Šiauliuose. Vietos futbolininkai mače su „Banga“ atidarys Lietuvos čempionato sezoną pagrindiniame miesto savivaldybės stadione. Iki tol „Šiauliai“ žaidė Šiaulių Gytarių dirbtinės dangos aikštėje.

„Šiauliai“ turi daugiau šansų laimėti, tačiau svečiuose kontratakų taktika žaisti lengviau. Tai parodė ir Čempionų lygos pusfinalis tarp „Barcelonos“ ir „Chelsea“. Anglai įrodė, kad kurti sunkiau, nei gintis. Manau, kad rungtynės baigsis lygiosiomis“, – analogų ieškojo UEFA Čempionų lygoje su „Panathinaikos“ ir Haifos „Maccabi“ žaidęs R.Žutautas.

Jo nuomone, toks rezultatas „Bangai“ būtų neblogas. Gargždų komanda čempionate užima paskutiniąją vietą. Tačiau iš penkių turimų taškų tris iškovojo praėjusiame ture, namie 1:0 nugalėjusi Tauragės „Taurą“.

„Po pergalės žaidėjai įgavo motyvacijos, tačiau „Šiauliai“ bus nusiteikę prie savų žiūrovų švęsti pergalę. Nemanau, kad daug įtakos turės tai, jog komandos žais ne ant dirbtinės dangos, o natūralios vejos. Tai gali būti šioks toks „Šiaulių“ pranašumas, tačiau ir jie dėl oro sąlygų ilgai negalėjo treniruotis ant žolės“, – vertino Gargžduose karjerą pradėjęs R. Žutautas.

Trenerio teigimu, „Šiaulius“ į priekį stums ir noras reabilituotis. Kol kas neblizganti ekipa turi septynis taškus ir užima šeštąją vietą.

„Šiauliai“ įspūdingi žaidimo nerodo. Jie gana neblogai pradėjo sezoną, tačiau vėliau krito į duobę. Tai stebina, nes komandos sudėtis nebloga, – tokio šiauliečių starto nesitikėjo R. Žutautas. – Norint rasti nesėkmių priežasčių, reikia sėdėti klubo virtuvėje. Galbūt žaidėjai negauna atlyginimų, galbūt per anksti įgavo sportinę formą...“

Šiauliečiai per aštuonis turus praleido 13 įvarčių. Daugiau kartų kamuolį iš savųjų vartų traukė „Atlantas“ (20) ir „Tauras“ (17). Dažnai priekaištų sulaukiančią „Šiaulių“ gynybą pažymėjo ir R. Žutautas: „Jei komanda praleidžia po keturis ar tris įvarčius, kalti gynėjai. Tačiau tik jiems visko suversti negalima. Galbūt nesigina saugų grandis, o gynėjai išgelbėti nebepajėgia. Reikia analizuoti ir ieškoti priežasčių. Dabar yra ir statistikos centras. Treneriams lengviau būti negali.“

Pasak beveik visas šio sezono „Bangos“ rungtynes mačiusio R. Žutauto, Gargždų vienuolikė per mažai atakuoja, puolant trūksta lyderių. Dažniausiai ekipa pralaimi nežymiu skirtumu.

„Gargždų komanda atsisveikino su Anatolijumi Ostapu. Kiek girdėjau, ieškos stipraus, atakuojančio saugo. „Banga“ neblogai ginasi. Sėkmingai žaidžia jaunas vartininkas Vitalijus Myrnyj“, – komentavo „Bangos“ vyriausiojo trenerio Vaido Žutauto brolis.

„Šiaulių“ gretose dar nedebiutavo senokai į komandą atvykęs Dominykas Galkevičius. Saugas laukia, kol bus sutvarkyti visi formalumai. R. Žutautas stebuklų iš šio žaidėjo nesitiki: „Jis beveik metus praleido dėl traumos, tad turi mažai žaidybinės praktikos. Tačiau treneriui geriau matyti.“

Penktadienio rungtynių šeimininkai paskutinėje dvikovoje Alytuje 0:1 nusileido „Dainavai“. Žaidimas ir rezultatai kol kas liūdina klubo vadovus, tačiau šie skubotų sprendimų priimti neketina.

„Turime gerą komandą, bet ji nerodo rezultatų, kokių tikimės. Apie permainas trenerių štabe dar nediskutavome. Nenorime skubėti. Lengviausia rasti vieną žmogų ir jį teisti. Tačiau turime susėsti visi ir diskutuoti, ką reikia daryti, kad išbristume iš duobės“, – sakė „Šiaulių“ direktorius Gintautas Mirauskas.

R. Žutautas trenerių darbo komentuoti nelinkęs: „Visada būna taip, kad jei nėra rezultatų, kaltas treneris. Jis pralaimi, o pergalę švenčia komanda.“



Tauragės „Tauras“ – Klaipėdos „Atlantas“
Laikas – balandžio 28 d., 15 val.
Vieta – Tauragės stadionas.
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV
R. Žutauto prognozė – 2:0.

Turnyrinės lentelės kaimynų dvikova. Pirmąjį kartą pagrindiniame Tauragės stadione žaisiantis „Tauras“ su šešiais taškais žengia septintas, „Atlantas“ (5 taškai) – devintas.

„Manau, kad „Tauras“ prie savų žiūrovų turėtų laimėti. Prognozuočiau, jog rungtynės baigsis 2:0“, – spėjo R. Žutautas.

Treneris Tauragės ekipą vadina sunkiausiai nuspėjama visoje A lygoje: „Mače su „Banga“ „Tauras“ per pirmąjį pusvalandį turėjo pirmauti 2:0, tačiau neišnaudojo savo progų, o rungtynių pabaigoje buvo nubausti.“

Tauragės ekipoje rungtyniauja keletas futbolininkų iš Italijos, komandą treniruoja italas Giovanni Scanu. Tačiau, R. Žutauto nuomone, „Tauras“ nežaidžia itališko futbolo: „Italų futbolas grįstas taktika. Komandos juda labai mobiliai, kompaktiškai. Futbolininkai tik praradę kamuolį, iškart stengiasi jį susigražinti. Tauragės ekipoje tokio futbolo nematau.“

Pasak R. Žutauto, neprognozuojamas „Atlantas“ turi gerų žaidėjų, tačiau jam stinga susižaidimo: „Mačiau rungtynes su „Žalgiriu“. Vilniaus komandai viskas „įkrito“. Galbūt Klaipėdos komandos treneris pasirinko ne pačią geriausią taktiką. Marijanas Choružis nežaidė nuo pat rungtynių pradžios. Kai jis išėjo į aikštę, buvo per vėlu.“

Prieš rungtynes į sirgalius „Tauro“ klubo svetainėje kreipėsi ir tauragiškių vyriausiasis treneris G. Scanu: „Jūs esate nuostabūs, kaip ir Tauragės miestas, kuriame jaučiuosi lyg namie. Šeštadienį norėčiau išvysti pilną stadioną. Tai įkvėptų mūsų futbolininkus. Komanda pasiruošusi atiduoti visas jėgas, kad pasiektų teigiamą rezultatą ir padovanotų pergalę.“

Per visą istoriją „Tauras“ ir „Atlantas“ sužaidė 18 rungtynių, iš kurių aštuonerias laimėjo „Atlantas“, penkerias – „Tauras“. Penki mačai baigėsi lygiosiomis. R. Žutautas prisiminė ir pasiruošimo 2012 metų sezonui dvikovą, po kurios „Atlantas“ šventė pergalę 3:0.



Panevėžio „Ekranas“ – Pakruojo „Kruoja“
Laikas – balandžio 29 d., 16 val.
Vieta – Panevėžio „Aukštaitijos“ stadionas.
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV ir „Lietuvos ryto“ televiziją.
R. Žutauto prognozė – 1:1.

Centrinė turo dvikova. Pastarųjų ketverių metų A lygos čempionas „Ekranas“ šiemet pirmauja Lietuvos čempionate (21 tšk.). „Kruoja“ prieš sezoną kėlė ambicingus tikslus – laimėti medalius. Iki jų trūksta nedaug. Pakruojiečiai ketvirti (16 tšk.).

R. Žutautas dvikovą pavadino ne tik centrine, bet ir Aukštaitijos derbiu: „Manau, kad jis baigsis lygiosiomis 1:1. Jei „Ekranas“ laimės, tai tik 2:1.“

Jo nuomone, nekaip sezoną pradėję Panevėžio futbolininkai dabar demonstruoja solidų žaidimą. Treneris išskyrė lyderius M. Savėną ir Ramūną Radavičių, patyrusią gynėjų grandį.

„Kruoja“ sezone taip pat startavo sunkokai, bet įsivažiavo. Ji turi ambicingą trenerį, nemažai ukrainiečių. Tai įdomu komanda, galinti pateikti siurprizų“, – vertino R. Žutautas.

Jo nuomone, pirmasis abiejų komandų mačas ant vejos įtakos neturės: „Nei vieni, nei kiti neturėjo sąlygų treniruotis ant žolės. Viskas priklausys nuo oro, tačiau jį praneša gerą. Tokios turėtų būti ir rungtynės. Norėtųsi kuo daugiau įvarčių.“

Tikslių smūgių į savuosius vartus nenorėtų komandų treneriai. „Ekrano“ strategas Valdas Urbonas gyrė varžovus: „Kruoja“ verta pagarbos ne dėl šnekų, o rezultatų, kuriuos matome ir turnyrinėje lentelėje. Komanda mažai praleidžia. Turėsime ieškoti kelių, kaip peršokti barjerą.“

Pagyrų Pakruojo komandai negailėjo ir du įvarčius Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės atsakomosiose pusfinalio rungtynės įmušęs „Ekrano“ puolėjas Andrius Velička: „Varžovai tikrai stiprūs. Jie praėjusiame ture laimėjo prieš „Sūduvą“, su „Žalgiriu“ žaidė lygiai. Pagaliau rungtyniausime ant vejos. To labai laukiau.“

Pasak „Kruojos“ saugo Karolio Jarmalavičiaus, pakuojiečiai turės labai sudėtingą užduoti siekiant pralaužti varžovų užtvaras: „Tai labai stipri komanda. Didžiausia jos galia – gynyba.“



Vilniaus „Žalgiris“ – Alytaus „Dainava“
Laikas – balandžio 29 d., 18 val.
Vieta – Lietuvos futbolo federacijos stadionas.
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV.
R. Žutauto prognozė – 3:0.

Namie žaisiantis „Žalgiris“ sieks įsirašyti dar tris taškus. Kol kas Vilniaus komanda jų turi 19 ir yra įsitaisiusi antrojoje vietoje. Šįkart žalgiriečių varžovė – tvirtai penktojoje vietoje įsikūrusi „Dainava“ (12 tšk.).

„Galima tikėtis žaidimo į vienus vartus. „Žalgiris“ rungtyniaus namie. Mačas baigsis 3:0“, – prognozavo R. Žutautas.

39-erių futbolo specialisto nuomone, „Žalgiris“ mėgsta kontroliuoti kamuolį, stiprus C. Ellioto ir Tomislavo Peko duetas, kairiajame krašte neblogai žaidžia Vaidotas Šilėnas.

Vilniaus komanda sekmadienį rungtyniaus pakilios nuotaikos. Nors „Žalgiris“ savaitės viduryje Marijampolėje 1:2 nusileido „Sūduvai“, bet to užteko, kad sostinės ekipa patektų į LFF taurės finalą.

„Nemanau, kad tai gali turėti kažką bendro. „Žalgiris“ sieks tik pergalės. Kitų kalbų net negali būti. Nors pastaruoju metu ir „Dainava“ muša įvarčius“, – svarstė R. Žutautas.

Jam nėra netikėta „Dainavos“ užimama pozicija: „Alytaus ekipa moka atakuoti, gintis. Neblogai žaidžia Arsenijus Buinickis, kuris gali ir pats įmušti, ir perdavimą atiduoti.“

„Dainava“ praėjusiame ture sezono atidaryme Alytuje 1:0 nuskriaudė „Šiaulius“. IV ture dainaviškiai 0:0 sužaidė su „Kruoja“.



Marijampolės „Sūduva“ – Vilniaus „Reo“
Laikas – balandžio 29 d., 20 val.
Vieta – Marijampolės „Arvi“ stadionas.
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV
R. Žutauto prognozė – 4:1.

Nesėkmių sužeista „Sūduva“ bandys išsilieti ant „Reo“. Marijampoliečiai A lygoje žengia treti (18 tšk.), „Reo“ (5 tšk.) – aštuntas.

„Sūduva“ turėtų laimėti. Nėra ką kalbėti apie komandų pajėgumą. Marijampolės ekipa pagal sudėtį daug stipresnė. Ji gerai žaidžia namie. Jei „Sūduva“ pasieks greitą įvartį, ji nugalės 4:0 arba 5:0. Jei ne – teks pavargti“, – įsitikinęs R. Žutautas.

Jo nuomone, „Sūduva“ bus įsižeidusi po pralaimėjimų „Kruojai“ praėjusiame ture (1:2) ir „Žalgiriui“ LFF taurės pusfinalyje trečiadienį (laimėjo 2:1, bet į finalą nepateko). Pasak R. Žutauto, daug priklausys nuo to, kaip „Sūduvos“ strategas Virginijus Liubšys sugebės komandą nuteikti kovai.

„Nors marijampoliečiai treti, negalima sakyti, kad jie silpnesni už „Ekraną“ ir „Žalgirį“. Panevėžiečiai įveikti, „Žalgiriui“ skaudžiai pralaimėta, nusileista „Kruojai“. „Sūduvai“ nelengva žaisti svečiuose“, – mano R. Žutautas.

VIII turo rungtynėse su „Kruoja“ ne nuo pirmųjų minučių žaidė R. Ledesma. Tiesa, futbolininkas išsigydė traumą ir trečiadienio mače su „Žalgiriu“ pasiuntė kamuolį į vartus.

„Nežinau, kokia brazilo sportinė forma. Tačiau jis sudaro daugiau kaip pusė komandos. Tai nestandartinis žaidėjas, galintis ir atiduoti perdavimą, ir pats įmušti“, – brazilą gyrė buvęs Lietuvos rinktinės treneris.

R. Žutautas mano, kad „Reo“ vertinti sunku, nes ji turi ir stipresnių, ir silpnesnių vietų. Treneris pripažino, kad lygos debiutantės žaidėjų meistriškumas ne toks, kaip lyderiaujančių komandų: „A lygos pajėgumas nuo I lygos skiriasi. Iš „Reo“ verta paminėti lyderį Tomą Ražanauską. Neblogai prie komandos pritapo Jevgenijus Morozas, komandą gelbėja vartininkas Valdas Jakimavičius. Tačiau pasitaiko ir jo klaidų.“

Prieš sezoną „Reo“ drąsiai kalbėjo apie medalius. „Netikiu, kad „Reo“ taip sustiprės ir pakils į trejetuką. Pirmiausia Vilniaus komandai reikia stengtis likti aukščiausioje lygoje. Tai būtų labai geras pasiekimas. Tada „Reo“ turėtų stiprintis“, – į ateitį žvelgė R. Žutautas.

Jis prisiminė „Reo“ ir „Sūduvos“ rungtynes pasiruošimo šių metų A lygai metu. Tada dvikova baigėsi lygiosiomis – 1:1

...

Re: IX (9) turas:

2012 Bal 28 10:51

„Šiauliai“ – Gargždų „Banga“
Laikas – balandžio 27 diena, 19 valanda.
Vieta – Šiaulių miesto savivaldybės stadionas.
Tiesioginė transliacija per Futbolo.TV
Raimondo Žutauto prognozė – 1:1.
Raimucka apie futbolą mažai supranta.
Tokios prognozės visai niekam tikę... Va aš, tai ir Toto už Bangą drąsiai stavkę dariau, tašką užkaliau. :ugeek:

...

Re: IX (9) turas:

2012 Bal 28 10:55

ŠIAULIAI 1 - 2 BANGA
IX (9) turas, 2012 04 27

Rungtynes sėkmingiau pradėjo “Bangos” futbolininkai ir jau 22-ą minutę juos į priekį išvėdė Giorgis Nikabadzė. Pirmajam kėliniui artėjant į pabaigą “Banga” liko mažumoje, kai raudoną kortelę prieš save išvydo Serge’as Tatiefangas. Per likusį pirmojo kėlinio laiką “Šiauliams” rezultato išlyginti nepavyko ir komandos ilsėtis išėjo pirmaujant Gargždų “Bangai”.

Antrasis kėlinys prasidėjo dažnomis “Šiaulių” atakomis. 62-ą minutę puikią progą išlyginti rezultatą turėjo Robertas Vėževičius, tačiau jo smūgį galva puikiai atrėmė “Bangos” vartininkas. Po kelių minučių tas pats R. Vėževičius dar vienos progos iš savų rankų neišleido. Gavęs puikų perdavimą iš komandos draugo jis iš maždaug dešimties metrų nuginklavo “Bangos” vartininką ir išlygino rungtynių rezultatą.

Nors “Šiauliai” ir toliau atakavo “Bangai” pavyko puikiai kontratakuoti ir vienos iš jų greitų atakų metu Evaldas Grigaitis iš maždaug 20-ies metrų puikiu smūgiu į viršutinį vartų kampą nepaliko vilčių “Šiaulių” vartininkui Mindaugui Malinauskui ir vėl išvedė savo komandą į priekį. Jau per pridėtą rungtynių laiką šiauliečiai turėjo puikią progą išlyginti rezultatą, tačiau du “Šiaulių” komandos žaidėjai vos už kelių metrų nuo “Bangos” vartų nesutarė kam smūgiuoti į vartus ir gargždiškiams pavyko apsiginti ir taip iškovoti antrą pergalę iš eilės.

44. Šiauliai (Šiauliai) - Banga (Gargždai) 1:2 (0:1)
Teisėjas: V.Vasiliauskas (Telšiai), 800 žiūrovų
Įvarčiai: 68 min. R.Vėževičius („Šiauliai"); 22 min. G.Nikabadzė, 75 min. E.Grigaitis („Banga")
Įspėjimai: 32 min. J.Gomes da Silva, 79 min. T.Eliošius, 90 min. I.Kozlovs („Šiauliai"); 33 min. A.Staponka („Banga")
Pašalinimai: 39 min. S.Tatiefang („Banga")
______________________________________________________________________________________________
http://penalty.lt/banga-palauze-siaulius/
http://www.lff.lt/lt/article/2012_m_gen ... 2012_04_27

...

Re: IX (9) turas:

2012 Bal 28 14:49

ŠIAULIAI 1:2 BANGA: santrauka, komentarai, rungtynės

http://futbolo.tv/video/92-a-lyga-video ... i-12-banga

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: IX (9) turas:

2012 Bal 30 09:43

nu ką pradžiugino sūduva, jaučias kad atsarginių lygiaverčių mažiau turi, antrame kėlinyje visiškai nebepabėgo...

...

Re: IX (9) turas:

2012 Bal 30 11:38

IX turo statistika

2012 04 27

44. Šiauliai (Šiauliai) - Banga (Gargždai) 1:2 (0:1)
Teisėjas: V.Vasiliauskas (Telšiai), 800 žiūrovų
Įvarčiai: 68 min. R.Vėževičius („Šiauliai"); 22 min. G.Nikabadzė, 75 min. E.Grigaitis („Banga")
Įspėjimai: 32 min. J.Gomes da Silva, 79 min. T.Eliošius, 90 min. I.Kozlovs („Šiauliai"); 33 min. A.Staponka („Banga")
Pašalinimai: 39 min. S.Tatiefang („Banga")

2012 04 28

43. Tauras (Tauragė) - Atlantas (Klaipėda) 0:0 (0:0)
Teisėjas: S.Dirda (Kaunas), 400 žiūrovų
Įvarčiai: nėra
Įspėjimai: 43 min. T.Vyšniauskas, 43 min. M.Kižys („Tauras"); 62 min. K.Atutis („Atlantas")

2012 04 29

42. Ekranas (Panevėžys) - Kruoja (Pakruojis) 1:0 (1:0)
Teisėjas: G.Mažeika (Kaunas), 1450 žiūrovų
Įvarčiai: 32 min. A.Kučys („Ekranas")
Įspėjimai: 5 min. G.Tomkevičius, 37 min. A.Kučys, 90+2 min. V.Kavaliauskas („Ekranas"); 35 min. V.Antipov, 83 min. I.Zelmikas („Kruoja")

45. Žalgiris (Vilnius) - Dainava (Alytus) 4:0 (2:0)
Teisėjas: I.Kovalenko (Jonava), 1500 žiūrovų
Įvarčiai: 20 min. ir 56 min. C.Elliot, 36 min. V.Šilėnas, 84 min. M.Grgurovič („Žalgiris")
Įspėjimai: 34 min. K.Urbaitis („Žalgiris")

41. Sūduva (Marijampolė) - REO (Vilnius) 0:0 (0:0)
Teisėjas: S.Slyva (Kaunas), 900 žiūrovų
Įvarčiai: nėra
Įspėjimai: 39 min. S.Džiojev, 77 min. K.Jasaitis („REO")

...

Re: IX (9) turas:

2012 Bal 30 11:43

TAURAS 0 - 0 ATLANTAS
IX (9) turas, 2012 04 28

Rungtynių metu abi komandos turėjo progų pasižymėti, tačiau arba sėkmingai sužaisdavo ekipų vartininkai arba žaidėjų smūgiai būdavo netikslūs. Iškovojusi tašką “Tauro” ekipa turnyro lentelėje taškais pasivijo ir dėl laimėtų tarpusavio rungtynių aplenkė “Šiaulių” komandą, o Klaipėdos “Atlantas” į paskutinę vietą nustūmė Vilniaus “REO” ekipą.

Tauras (Tauragė) - Atlantas (Klaipėda) 0:0 (0:0)
Teisėjas: S.Dirda (Kaunas), 400 žiūrovų
Įvarčiai: nėra
Įspėjimai: 43 min. T.Vyšniauskas, 43 min. M.Kižys („Tauras"); 62 min. K.Atutis („Atlantas")

Dvikovoje tarp Tauragės „Tauro" ir Klaipėdos „Atlanto" įvarčių pelnyti nepavyko nei vieniems, nei kitiems. Pirmame kėlinyje geriau atrodė „Tauras", kuris neišnaudojo net trijų puikių šansų. Pirmasis saviškius į priekį galėjo išvesti M.Kižys, tačiau po jo smūgio kamuolys praskriejo visai greta virpsto.

Neprabėgo daug laiko, o jau vienas prieš vartininką atsidūrė A.Solovjovs - latviui smūgis nepavyko ir kamuolys į vartus įskriejo iš kitos pusės. Kėliniui artėjant prie pabaigos visiškai vienas prieš vartininką atsidūrė M.Kižys, tačiau vartininkas kamuolį atmušė, o pirmasis prie jo suskubęs M.Perra į tuščius vartus pataikyti nesugebėjo. Pirmasis kėlinys taip ir baigėsi - 0:0.

Po pertraukos žaidimas jau buvo kitoks, žaidėjai buvo be galo pavargę, o kai kurie tiesiog laukė rungtynių pabaigos. Tai - suprantama, kadangi Tauragėje svilino 27 laipsnių karštis. Tokiu oru rungtyniauti ant dirbtinės dangos komandoms tapo per sunkiu išbandymu. Geriausių šansų neišnaudojo E.Mastianica, kurio smūgius atrėmė vartininkas bei po keitimo aikštėje pasirodęs Vladas Petkevičius. Lygiosios, kurios daugiau džiaugsmo teikia „Atlantui".
______________________________________________________________________
http://www.lff.lt/lt/article/general_fi ... ado_taskus
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2012 kartus.

...

Re: IX (9) turas:

2012 Bal 30 11:46

EKRANAS 1 - 0 KRUOJA
IX (9) turas, 2012 04 29

Tai buvo pirmosios komandų rungtynės ant žolės šiame sezone. Iki šiol abi ekipos namų rungtynes žaisdavo ant Panevėžyje esančios dirbtinės dangos aikštės. Pagrindinio miesto stadiono šiemetinis atidarymas pavyko ir ekraniečiai įsirašė tris taškus. Pirmajame kėlinyje “Ekranas” turėjo žaidybinę persvarą, o ją po Manto Savėno pakelto baudos smūgio įvarčiu pavertė Aurimas Kučys. Verta paminėti, kad panevėžiečiai ir iki įvarčio dar buvo sukūrę pavojingų progų prie svečių vartų.

Po pertraukos “Kruoja” vis dažniau ėmė lankytis “Ekrano” aikštės pusėje ir turėjo keletą galimybių įmušti. Aikštės šeimininkai nesnaudė ir taip pat rengdavo aštresnius išpuolius, o kartą pataikė net į skersinį. Jau per arbitro pridėtą laiką panevėžiečiams nusišypsojo fortūna, nes varžovai neišnaudojo geros galimybės rezultatą išlyginti.
________________________________________________________________________________________________________________
http://penalty.lt/ekranas-nugalejo-kruoja/

Ekranas (Panevėžys) - Kruoja (Pakruojis) 1:0 (1:0)
Teisėjas: G.Mažeika (Kaunas), 1450 žiūrovų
Įvarčiai: 32 min. A.Kučys („Ekranas")
Įspėjimai: 5 min. G.Tomkevičius, 37 min. A.Kučys, 90+2 min. V.Kavaliauskas („Ekranas"); 35 min. V.Antipov, 83 min. I.Zelmikas („Kruoja")

Centrinėje turo dvikovoje Aukštaitijos derbyje susitiko Panevėžio „Ekranas" ir Pakruojo „Kruoja". Rungtynės prasidėjo be žvalgybos - kelis tolimus smūgius sėkmingai atrėmė latvis M.Eltermanis, o po A.Veličkos smūgio iš arti kamuolys skriejo greta vartų. Nors „Ekrano" pranašumas ir nebuvo labai didelis, tačiau gynyboje daugiau darbo teko būtent svečiams. Pirmasis ir, kaip paaiškėjo vėliau, vienintelis mačo įvartis krito 32-ąją minutę, kai po M.Savėno baudos smūgio galva kamuolį į vartus nukreipė A.Kučys - 1:0.


Antroji rungtynių dalis buvo labai įdomi - „Kruoja" po perdavimų iš kraštų nuolat laikė įtampoje visą „Ekrano" gynybą, o šeimininkai ir toliau neblogai atakavo iš toli, neduodami ramybės M.Eltermaniui. Iki pat rungtynių pabaigos buvo labai sunku pasakyti, kaip viskas baigsis. Bene geriausio „Kruojos" šanso rungtynių pabaigoje neišnaudojo aktyviai žaidęs S.Žigalovas, kuris galva iš labai dėkingos padėties smūgiavo tiesiai į gerai žaidusį E.Zubą.

„Ekranui" pavyko išsaugoti sau palankų rezultatą ir aidint teisėjo paskutiniam švilpukui šeimininkai triumfavo - 1:0 bei nutraukė „Kruojos" pergalių serija. Nors „Kruoja" ir pademonstravo charahterį, vis tik „Ekrano" pergalė - pelnyta.
__________________________________________________________________________
http://www.lff.lt/lt/article/general_fi ... ado_taskus
Paskutinį kartą redagavo 2 .... Iš viso redaguota 2012 kartus.

...

Re: IX (9) turas:

2012 Bal 30 11:49

ŽALGIRIS 4 - 0 DAINAVA
IX (9) turas, 2012 04 29

Aikštės šeimininkai viso susitikimo metu kontroliavo kamuolį, žaidimą ir savo varžovams nepaliko jokių vilčių. Pirmasis įvartis po tikslaus Calumo Ellioto smūgio krito įpusėjus kėliniui, bet prieš tai vilniečiai neišnaudojo keleto gerų galimybių įmušti. Dar iki pertraukos Mantas Kuklys atliko antrą rezultatyvų perdavimą, po kurio jau pasižymėjo Vaidas Šilėnas.

Antrasis kėlinys ir vėl prasidėjo “Žalgirio” atakomis ir netrukus dar kartą įmušė C.Elliotas. Jau baigiantis susitikimui alytiškiai dažniau atsidurdavo jau kiek atsipalaidavusių šeimininkų aikštės pusėje, bet nieko įsimintino nesukūrė ir praleido patys. Mario Grgurovičius gavo galimybę iš patogios padėties atlikti baudos smūgį ir ja meistriškai pasinaudojo – 4:0.
____________________________________________________________________________________________________
http://penalty.lt/zalgiris-sutriuskino-dainava/

Žalgiris (Vilnius) - Dainava (Alytus) 4:0 (2:0)
Teisėjas: I.Kovalenko (Jonava), 1500 žiūrovų
Įvarčiai: 20 min. ir 56 min. C.Elliot, 36 min. V.Šilėnas, 84 min. M.Grgurovič („Žalgiris")
Įspėjimai: 34 min. K.Urbaitis („Žalgiris")

Savo aikštėje ir toliau tiesiog nuostabiai šiame sezone rungtyniauja VMFD „Žalgiris". Aikštės šeimininkai netikėtai lengvai susitvarkė su Alytaus „Dainava", kuri pastaruoju metu demonstruoja tikrai gerą sportinę formą. A.Dubickas ir svečių gynybos linija šiame mače turėjo nepaprastai daug darbo. 20-ąją minutę „Žalgiris" pelnė pirmąjį įvartį, kai sulaukęs gero perdavimo į tuščius vartus kamuolį pasiuntė C.Elliotas.

36-ąją minutę šeimininkai pranašumą įtvirtino - nuostabiai sužaidė M.Kuklys, atlikęs tobulą perdavimą V.Šilėnui, o šis atsidūręs prieš vartininką nesuklydo (2:0).

Po pertraukos ir toliau „Žalgiris" demonstravo komandinį žaidimą - T.Pekas padovanojo antrąjį įvartį C.Elliotui, o 84-ąją minutę gražų tašką mačui padėjo M.Grgurovičius, realizavęs baudos smūgį (4:0). „Dainava" turėjo keletą pusprogių, tačiau nei A.Buinickij, nei L.Kochanauskui savųjų šansų paversti įvarčiais nepavyko.
_________________________________________________________________________________________________________________________
http://www.lff.lt/lt/article/general_fi ... ado_taskus
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2012 kartus.

...

Re: IX (9) turas:

2012 Bal 30 11:52

SŪDUVA 0 - 0 REO
IX (9) turas, 2012 04 29

Susitikimas prasidėjo didele sparta ir atrodė, kad suvalkiečiai tuoj sugebės nuginkluoti sostinės ekipos vartininką. Pusę pirmojo kėlinio kamuolys skraidė po REO baudos aikštelę, o įmušti kelis kartus galėjo Rafaelis Ledesma ar Audrius Brokas. Vilniečių atakos buvo retesnės, bet po jų prie šeimininkų vartų kelis kartus tapo karšta. Po audringos rungtynių pradžios “Sūduvos” spaudimas atlėgo ir ekipos ilsėtis išėjo esant rezultatui 0:0.

Po pertraukos ir toliau aktyviai žaidė “Sūduva”, o komandoje pavojingiausias buvo Rafaelis Ledesma. Kartą brazilo smūgį iš arti atrėmė vartininkas Valdas Jakimavičius, o kartą ir virpstas. Geros progos vėliau neišnaudojo Ričardas Beniušis, o jau susitikimo pabaigoje vos įvarčiu nepasibaigė REO išpuolis. Įdomiai prasidėjusiose ir rezultayviai pasibaigti žadėjusiose rungtynėse buvo užfiksuotos lygiosios 0:0 ir “Sūduva” neplanuotai prarado taškus.
__________________________________________________________________________________________
http://penalty.lt/suduva-neatrakino-reo-vartu/

Sūduva (Marijampolė) - REO (Vilnius) 0:0 (0:0)
Teisėjas: S.Slyva (Kaunas), 900 žiūrovų
Įvarčiai: nėra
Įspėjimai: 39 min. S.Džiojev, 77 min. K.Jasaitis („REO")

Paskutinės turo rungtynės Marijampolėje startavo labai aukštu tempu, o žiūrovai neturėjo kada nuobodžiauti. Du kartus pirmosiomis minutėmis iš labai sudėtingų situacijų į vartų plotą sugebėjo smūgiuoti J.Morozas, tačiau abu kartus neklydo vartininkas M.Matuzas. „Sūduva" savo ruoštu atsakė R.Ledesmos išėjimu vienas prieš vartininką, tačiau brazilas lūkesčių nepateisino ir smūgiavo šalia vartų.

Atakų ir toliau netrūko - visai greta virpsto smūgiavo A.Brokas, vienas prieš vartininką atsidūręs V.Slavickas per toli atleido kamuolį, o po tolimo baudos smūgio viena ranka kamuolį atrėmė V.Jakimavičius. REO taip pat galėjo išsiveržti į priekį, tačiau savo buvusios komandos nenubaudė T.Ražanauskas, kuris per ilgai užsižaidė su kamuoliu atsidūręs visiškai vienas prieš M.Matuzą.

Kuo mažiau liko laiko rungtynėse, tuo daugiau nervinės įtampos vyravo aikštėje ir ant atsarginių žaidėjų suolelio. Taip pat ir progų buvo vis mažiau ir mažiau. Po pertraukos „Sūduvai" trūko aštrumo žaidžiant kraštais, o REO vienintelis tikslas buvo apsiginti ir kamuolys dažniausiai tiesiog būdavo mušamas kuo toliau į priekį.

Bėgant paskutinėms mačo minutėms REO netgi užspaudė šeimininkus jų aikštės pusėje ir taktika „geriausia gynybą - puolimas" išsaugojo sau palankų rezultatą.
_______________________________________________________________________________
http://www.lff.lt/lt/article/general_fi ... ado_taskus
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2012 kartus.

...

Re: IX (9) turas:

2012 Bal 30 12:11

TAURAS 0:0 ATLANTAS: santrauka, komentarai, rungtynės

http://futbolo.tv/video/89-a-lyga-video ... komentarai

...

Re: IX (9) turas:

2012 Bal 30 12:12

EKRANAS 1:0 KRUOJA: santrauka, komentarai, rungtynės

http://futbolo.tv/video/88-a-lyga-video ... komentarai" onclick="window.open(this.href);return false;



Grįžti į