Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Naujienos

2020 Bir 01 13:21

Paskirstytos lėšos sporto bazių plėtrai ir remontui
https://www.sportas.info/kuluaruose/pas ... -remontui/

Švietimo, mokslo ir sporto ministro Algirdo Monkevičiaus įsakymu paskirstytos lėšos 10 sporto bazių plėtrai ir remontui. Pinigai skiriami iš Sporto rėmimo fondo, projektai atrinkti konkurso būdu, finansavimas paskirtas geriausiai fondo reikalavimus atitikusiems projektams.

Iš dalies finansuojami sporto projektai bus įgyvendinami 2020–2023 metais. Iš viso sporto bazių plėtrai ir atnaujinimui šiemet paskirstyta 2,7 mln. eurų. Iš jų neįgaliųjų sporto plėtrai atiteko daugiau nei 441 tūkst. eurų.

Iš viso Centrinei projektų valdymo agentūrai, kuri administruoja šios srities sporto projektus, buvo pateiktos 165 paraiškos. Sporto bazių plėtrai, priežiūrai ir remontui prašoma lėšų suma 12 kartų viršijo Sporto rėmimo fonde numatytą skirti lėšų sumą. Aktyviausiai paraiškas teikė ugdymo įstaigos, iš jų agentūra sulaukė 76 paraiškų, tai sudaro 46 proc. nuo visų pareiškėjų. Taip pat buvo aktyvios ir savivaldybės – sulaukta 35 paraiškų, iš bendruomenių, asociacijų – 30, sporto klubų – 17. Daugiausia paraiškų sulaukta iš Vilniaus apskrities – 37. Iš Kauno – 26, Klaipėdos ir Šiaulių – po 18.

Už skirtus pinigus bus suremontuotas Pakruojo sporto centro pagrindinis pastatas, Visagino rekreacijos paslaugų centro sporto salė pritaikoma neįgaliesiems, sutvarkytas ir visuomenės poreikiams pritaikomas Joniškio miesto stadionas, Lietuvos sporto universitetas atnaujins irklavimui skirtą baseiną ir sporto salę ir kt.

Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Joniškio stadionas

2020 Bir 27 22:34

Gauta parama projekto „Joniškio miesto stadiono sutvarkymas ir pritaikymas visuomenės poreikiams“ įgyvendinimui
http://www.joniskis.lt/lit/Gauta-parama ... vendinimui

Šiandien Joniškio rajono savivaldybę pasiekė džiugi žinia – gauta 450 000 Eur parama projekto „Joniškio miesto stadiono sutvarkymas ir pritaikymas visuomenės poreikiams“ įgyvendinimui. Projekto lėšomis bus tvarkomas Joniškio miesto stadionas (adresas Stadiono tak. 16).

Projekto lėšomis planuojama įrengti natūralios vejos futbolo aikštelę, bėgimo takus su dirbtine danga, krepšinio aikštelę, teniso kortus sutvarkyti buvusias žiūrovų tribūnas ir esamą pakylą, įrengti teritorijos apšvietimą ir kt.

Paveikslėlis

Svajonei skirta 450 tūkst. eurų parama
https://www.sidabre.lt/aktualijos/svajo ... uru-parama
2020-06-03

Šių metų vasario mėnesį rajono Taryba pritarė, kad Savivaldybės administracija parengtų projektą sutvarkyti poilsio zonoje "Sidabra" esančiam stadionui ir aikštynui. Dar tą patį mėnesį projektas buvo baigtas ir su paraiška pateiktas vertinti Centrinei projektų valdymo agentūrai, siekiant palankaus finansinio įvertinimo šiems ketinimams iš Sporto rėmimo fondo.

Praėjusią savaitę Švietimo, mokslo ir sporto ministras savo įsakymu paskirstė lėšas 2020–2023 metais įgyvendinamiems sporto projektams, susijusiems su esamų sporto bazių plėtra, priežiūra ir remontu. Mūsų specialistų parengtas projektas „Joniškio miesto stadiono sutvarkymas ir pritaikymas visuomenės poreikiams” įveikė konkursinę projektų (iš viso buvo pateiktos 165 paraiškos) atranką – šiai svajonei įgyvendinti iš šio fondo skirta maksimali finansinė parama 450 tūkst. eurų.

Pasak rajono mero Vitalijaus Gailiaus, šis objektas buvo tarp pirmųjų, kuriuos aplankė ką tik pradėjusi dirbti Administracijos direktorė Valė Kulvinskienė. Apgailėtinai atrodanti infrastruktūra kelia pasibaisėjimą, todėl reikėjo valios ir ryžto inicijuoti rekonstrukcijos projektą ir motyvuioti rajono politikus pritarti šiam siekiui.

"Mažais žingsneliais tą teritoriją sutvarkysim. Skirtos lėšos nemažos. Veja jau sutvarkyta, ją tinkamai prižiūri futbolo klubo "Strėlės" nariai. Po projektavimo darbų ir viešųjų pirkimų statybos darbams paaiškės konkreti šio projekto vertė. Tada ir matysime, kiek prie šio projekto prisidėsime iš biudžeto ar kitų fondų," – "Sidabrei" komentavo rajono meras V. Gailius.

Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Joniškio stadionas

2021 Lie 04 20:25

2020 metais gavus pinigus iš Valstybės, bus atliekama Joniškio miesto stadiono infrastruktūros rekonstrukcija. Įrengiama naujos 360 sėdimų vietų žiūrovams (nors kažkurioje projekto vietoje padaryta klaida ir nurodyta 480).
Aplink esamą stadioną įrengiami bėgimo takai iš liejamos gumos dangos. Esamoje natūralios vejos futbolo aikštėje įrengiama laistymo su purkštukais sistema. Futbolo aikštės matmenys nekeičiami.

Numatomos naujos žiūrovų tribūnos abiejose stadiono pusėse. Prieš žiūrovų tribūną (rytinėje pusėje) suremontuojama esama pakyla, įrengiant užvažiavimą žmonėms su negalia. Vakarinėje dalyje, prie žiūrovų tribūnų, įrengiami mobilūs atsarginių žaidėjų suoliukai su stogeliais.

Pietinėje teritorijos dalyje numatoma įrengti du teniso kortus ir teniso treniruočių aikštelę. Vienas kortas su dirbtinės žolės danga (plaušo ilgis 18 mm, užpildas – kvarcinis smėlis), kita su kieta danga. Taip pat numatoma įrengti krepšinio aikštelę bei universalią sporto aikštelę, skirtą žaisti rankinį, tinklinį ir mažąjį futbolą. Pietinėje stadiono dalyje numatoma treniruoklių aikštelė. Šiaurinėje stadiono dalyje įrengiama lengvosios atletikos sektoriai (ieties metimas, rutulio stūmimas, šuolio į tolį ir aukštį, disko metimo). Krepšinio, teniso ir universali aikštelės aptveriamos tvora. Sporto aikštelėse numatomas linijų žymėjimas ir visa stacionari ir nestacionari įranga (krepšinio stovai su lentomis, lankais ir tinklais; teniso bei tinklinio stovai ir tinklai; teniso treniruočių sienutė (stacionari); futbolo vartai su tinklu ir kamuolių gaudyklės; maži treniruotėms skirti futbolo vartai; disko metimo sektoriaus tinklas, atsispyrimo lenta ir atsispyrimo lentos dėžė; rutulio stūmimo ratas, bortelis ir kt.). Tvarkomoje teritorijoje numatomi metaliniai suoliukai su atlošais, šiukšlių dėžės ir apšvietimas, LED šviestuvais. Numatomos trys elektros prijungimo stotelės (po 3 kištukinius lizdus) ir vaizdo stebėjimo kameros. Nuo sporto aikštelių ir bėgimo takų numatomas lietaus vandens surinkimo latakais ir jų nuvedimas. Įrengiami pėsčiųjų takai. Sėjama veja. Numatomi vėliavų stiebai, informacinis stendas, prie įėjimo į stadioną. Teritorija pritaikoma žmonėms su negalia. Visa teritorija aptveriama tvora. Aikštelių danga guminė, liejama, atspari slydimui, klimatinėms sąlygoms (krituliams ir temperatūros pokyčiams), atitinkanti Europos standartus, ilgaamžė.
DIDŽIAUSIAS PIRKIMUI SKIRIAMŲ LĖŠŲ DYDIS – 1 551 000,00 Eur su PVM.

Darbų atlikimo terminas yra 670 dienų, darbų atlikimo termino pratęsimas numatytas – 45 dienos.
Trukmė mėnesiais: 36

https://cvpp.eviesiejipirkimai.lt/Notic ... 021-695764

Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Joniškio stadionas

2021 Lie 16 15:16

Joniškio miesto stadiono sutvarkymas ir pritaikymas visuomenės poreikiams
https://www.joniskis.lt/projektai/24/jo ... eikiams:19

2021 m. planuojami darbai:
1. parengtas techninis darbo projektas,
2. parinktas darbų rangovas,
3. pradėti žemės darbai.

Planuojama projekto pabaiga 2022 m.


Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Joniškio stadionas

2021 Rgp 18 20:29

Pokyčiai Joniškio miesto stadione atvers naujas galimybes sportuojantiems
https://joniskis.lt/naujienos/13/pokyci ... ntiems:219

Praėjusių metų rugpjūčio 27 d. Joniškio rajono savivaldybės administracija ir VšĮ Centrinė projekto valdymo agentūra pasirašė projekto „Joniškio miesto stadiono sutvarkymas ir pritaikymas visuomenės poreikiams” įgyvendinimo – finansavimo sutartį. Projektas bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo (fondą administruoja švietimo, mokslo ir sporto ministerija, švietimo mainų paramos fondas ir VšĮ Centrinė projektų valdymo agentūra) bei Joniškio rajono savivaldybės biudžeto lėšomis.

Per šį laikotarpį parengti stadiono sutvarkymo projektiniai pasiūlymai, atliktas projektinių pasiūlymų pristatymas visuomenei, atlikti būtini tyrimai ir ekspertizės, gauti statybą leidžiantys dokumentai, konkurso būdu parinktas statybos darbų rangovas. Projektą įgyvendinanti Joniškio rajono savivaldybės administracija ir darbų konkursą laimėjęs rangovas AB „Pakruojo arka“, 2021 m. rugpjūčio 13 d. pasirašė rangos darbų sutartį.

Planuojama dar šiemet pradėti stadiono tvarkymo darbus. Visų pirma bus atliekami teritorijos paruošimo darbai, ardymo darbai, inžinerinių tinklų (lietaus nuotekų, elektros (apšvietimo), vandentiekio ir kt.) tiesimo darbai. Didžioji dalis darbų numatoma atlikti 2022 m.

Projektu numatomi atlikti pagrindiniai darbai:
Universalios (pritaikyta žaisti rankinį, mažąjį futbolą, tinklinį) dirbtinės dangos sporto aikštelės įrengimas; Krepšinio aikštelės (dirbtinės dangos) įrengimas; Laistymo sistemos įrengimas esamoje futbolo aikštėje; Teniso korto (dirbtinė žolės danga) įrengimas; Teniso korto (dirbtinė kieta danga) įrengimas; Teniso treniruočių aikštelės (su sienele) įrengimas; Bėgimo takų (dirbtinės dangos) įrengimas; Lengvosios atletikos sektorių įrengimas; Treniruoklių – mankštos aikštyno įrengimas; Pėsčiųjų takų įrengimas; Aikštynų ir teritorijos aptvėrimas, LED apšvietimas; Žiūrovų tribūnos; Būtinos sporto įrangos pastatymas; Pakylos prie buvusios žiūrovų tribūnos remontas; Mažosios infrastruktūros (suoliukai, šiukšliadėžės, infostendai ir kt.) įrengimas.

Stadionas šiuo metu prieinamas visiems, nuolat ir nemokamai. Šios sąlygos nesikeis ir užbaigus projektą. Svarbus sinergijos efektas: šalia sporto bazės yra „Sidabros“ poilsio zona. Natūrali gamtinė vietovė su paplūdimiu, tinklinio aikštelėmis, takeliais, vandens telkiniu ir miškeliais yra gyventojų traukos objektas. Čia gyventojai gali aktyviai pailsėti, pasimėgauti vandens pramogomis, pasivaikščioti ar pabėgioti, dalyvauti renginiuose. Sutvarkytas stadionas prisidės prie visos zonos konversijos į kompleksišką ir universalią erdvę, skirtą sportui, mankštai, poilsiui. Šiuo metu vyksta parengiamieji darbai dėl poilsio zonos „Sidabra“ sutvarkymo galimybių. Planuojama rengti teritorijos sutvarkymo techninį darbo projektą, kurio pagrindu ateityje bus atliekami teritorijos sutvarkymo darbai, pritaikant gyventojų laisvalaikiui ir poilsiui.

Dėl išsamesnės informacijos kreiptis į Joniškio rajono savivaldybės administracijos Ekonominės plėtros ir investicijų skyriaus vyriausiąjį specialistą Artūrą Pališkevičių, Tel. 8 612 95520, el. p. [email protected]

Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Joniškio stadionas

2022 Vas 16 20:40

Šitie skaidrūs iki permatomumo.
Beje, o kaip su stadionu Joniškyje reikalai?
2021-10-04 Prasidėjo statybos darbai. Atliekami ardymo darbai, lauko vandentiekio – nuotekų tinklų įrengimo darbai.
2021-09-01 Pasirašytas statybvietės perdavimo – priėmimo rangovui aktas
2021-08-20 Įsigaliojo sutartis su AB „Pakruojo arka“ dėl rangos darbų atlikimo
2021-08-09 Gautas VšĮ Centrinė projektų valdymo agentūra leidimas dėl rangos sutarties pasirašymo
2021-07-22 Pasirašyta sutartis su MB „Statybų biuras“ dėl statinio statybos techninės priežiūros
2021-06-18 Rangos darbų viešųjų pirkimų dokumentų derinimas su VšĮ Centrinė projektų valdymo agentūra
2021-06-18 Paskelbtas rangos darbų viešųjų pirkimų konkursas
2021-06-02 Gautas statybą leidžiantis dokumentas
2021-05-25 Rangos darbų viešųjų pirkimų dokumentų derinimas su VšĮ Centrinė projektų valdymo agentūra
2021-05-17 Joniškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu patvirtintas techninis darbo projektas
2021-05-14 Gautas bendrosios ekspertizės aktas su išvada, kad techninį darbo projektą galima tvirtinti
2021-01-19 Įvyko viešas projekto projektinių pasiūlymų svarstymas ir pristatymas visuomenei
2020-08-28 Pasirašyta projekto finansavimo sutartis tarp Joniškio rajono savivaldybės administracijos ir VšĮ Centrinė projektų valdymo agentūra
2020-07-31 Pasirašyta sutartis su UAB „Synergy Solutions“ dėl techninio darbo projekto rengimo
2020-05-29 Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymu projektui skirtas finansavimas
2020-02-26 Pateikta paraiška dėl projekto finansavimo

APIE PROJEKTĄ

Projekto įgyvendinimo laikotarpis
veiklų pradžia: 2020 m. rugsėjo mėn.
veiklų pabaiga: 2023 m. rugsėjo mėn.

Projekto vertė 1 354 785 Eur

Kalinauskas
Pranešimai: 3261
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: Joniškio stadionas

2022 Vas 21 17:37

Tai kaip suprantu čia vyksta pasiruošimas Saned tiek vyrų, tiek moterų komandai?

Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Joniškio stadionas

2022 Kov 19 15:42

„Bandome sukurti kolektyvą, kuris galėtų kovoti dėl prizinių vietų ir kitam sezonui iškovotų vietą Pirmoje lygoje. Būtų geras laikas, nes kitąmet planuojame atsidaryti stadioną.<...>“, – sakė komandą treniruojantis Edmundas Bernotas.
https://lff.lt/news/13307/lff-ii-lyga-g ... dalyves-i/

Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Joniškio stadionas

2023 Spa 27 20:27

Beje, o kaip su stadionu Joniškyje reikalai?
Užbaigta Joniškio stadiono rekonstrukcija
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... nstrukcija
2023.08.19

Užbaigta Joniškio stadiono rekonstrukcija, jame įrengti teniso kortai, universali bei krepšinio aikštelės.

Paveikslėlis

Kaip šią savaitę pranešė miesto savivaldybė, stadione įrengti lietaus surinkimo ir nuvedimo, elektros energijos inžineriniai tinklai bei futbolo aikštės laistymo sistema, atlikti aikštynų pagrindų įrengimo, asfaltavimo darbai. Taip pat įrengta teniso treniruočių aikštelė, bėgimo takai, lengvosios atletikos sektoriai, sumontuotos apšvietimo bei vaizdo stebėjimo sistemos, įrengtos 360 vietų žiūrovų tribūnos.

Pasak savivaldybės, projektas finansuotas sporto rėmimo fondo lėšomis. Bendra jo vertė siekia apie 1,6 mln. eurų.

Atskiru projektu stadione pastatytas dešimties modulinių namelių kompleksas, juose įrengtos žaidėjų persirengimui skirtos patalpos su dušais ir tualetu, patalpos teisėjams ir darbuotojui bei inventoriui sandėliuoti, tualetas stadiono lankytojams.

Anot savivaldybės, stadiono atidarymas planuojamas rugsėjį.

Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Joniškio stadionas

2023 Spa 27 20:36

sumontuotos apšvietimo bei vaizdo stebėjimo sistemos
Aš tik nelabai suprantu kur čia tie apšvietimo bokštai nuotraukoje? Ar aikštę apšviečia :?: :(

Bet šiaip reikia pagirti Joniškio politikus, kad padarė nemažą dalį pirmos lygos lygio stadionų pralenkiantį projektą [pridėję rūbinių projektą] už skaidrią kainą, o ne kaip kokioje Kretingoje...

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: Joniškio stadionas

2023 Spa 28 08:54

Aš tik nelabai suprantu kur čia tie apšvietimo bokštai nuotraukoje? Ar aikštę apšviečia :?: :(
Akivaizdu, kad kalbama apie paprastą gatvės lygio apšvietimą, o ne tokį, kokio reikia aikštei apšviesti. Už tokią sumą visko padarė minimaliai. Galėjo bent primityvų stogą virš kokio 100 vietų uždėti.
Įdomiausia, kiek kainavo tas "atskiru projektu stadione pastatytas dešimties modulinių namelių kompleksas" :)

Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Joniškio stadionas

2023 Spa 28 09:38

Kai parašoma "sumontuotos apšvietimo bei vaizdo stebėjimo sistemos", man tai niekaip nesipina su akivaizdumu, kad neįrengė apšvietimo. Kad neįrengė, tai tiktai nuotraukoje ar realybėje matosi.
Įdomiausia, kiek kainavo tas "atskiru projektu stadione pastatytas dešimties modulinių namelių kompleksas"
€142.767,90.

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: Joniškio stadionas

2023 Spa 28 20:54

Kai parašoma "sumontuotos apšvietimo bei vaizdo stebėjimo sistemos", man tai niekaip nesipina su akivaizdumu, kad neįrengė apšvietimo. Kad neįrengė, tai tiktai nuotraukoje ar realybėje matosi.
Bendra projekto vertė siunčia aiškų signalą, kad jokio rimto apšvietimo ten nėra. Nes rimtas prasideda nuo 0,5 mln. ir į viršų. O net toks, kokio reiktų treniruotėms, kainuoja ne dešimtimis tūkstančių.

Grįžti į