slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Julius Kvedaras

2012 Rgs 16 08:27

J.Kvedaras su EBSW veikėju surezgė naują aferą

Teismo nuo pareigų nušalintas Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Julius Kvedaras su buvusiu EBSW veikėju Kauno savivaldybę bandė įstumti į aferą. Jie už kelis pastatėlius bandė gauti milijonus kainuojančių turgaus akcijų.

Pribloškė įžūlumu

„Kauno dienai“ J.Kvedaras teigė, kad nepažįsta „Corporate Property Holding“ (CPH) generalinio direktoriaus Arūno Vilkelio, tačiau ant rašto, pasiekusio Kauno miesto savivaldybę, puikuojasi LFF prezidento J.Kvedaro ir A.Vilkelio parašai. Du „nepažįstamieji“ pateikė Kauno savivalybei oficialų pasiūlymą buvusį „Inkaro“ stadioną keisti į 51 proc. „Stoties turgaus“ akcijų.

J.Kvedaro ir A.Vilkelio pasirašytame rašte dėstoma neva viliojama perspektyva (kalba netaisyta): „CPH pasiruošusi parduoti stadioną (2,5 ha su visa infrastruktūra) už litų sumą, už kurią Kauno miesto savivaldybė parduotų CPH UAB “Stoties turgaus„ 51 proc. akcijų. Tokiu būdu savivaldybė galėtų užbaigti UAB “Stoties turgus„ privatizavimo procesą ir atsikratyti mažai miestui naudingo turto, vietoje to įgydama miestui reikalingą ir perspektyvų objektą“.

Siūlymas savivaldybei perleisti „Inkaro“ stadioną už kontrolinį „Stoties turgaus“ akcijų paketą savivaldybės tarnautojus pribloškė įžūlumu.

Siūlo tai, ko neturi

„Jie siūlo tai, ko neturi! – apstulbo savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Albertas Palaima. – Yra buitinis pastatas, dar kažkas, bet stadiono sklypas,
net žemė po pastatais priklauso valstybei.“

J.Kvedaro ir A.Vilkelio pasirašytame rašte savivaldybei siūloma pirkti visą stadioną, tačiau, Registrų centro duomenimis, bendrovei nepriklauso net lauko tualetas, jau nekalbant apie futbolo ir ledo ritulio aikšteles. CPH valdo tik buitinį ir ūkinį pastatus, porą šaudyklų ir sargo namelį.

Visų šių pastatų plotas nesiekia 200 kv. m. O visos žemės savininkas – valstybė, ją CPH bendrovei išnuomojusi iki 2054 m.

Šiuo metu stadionu naudojasi Kauno futbolo mėgėjų klubai, vyksta Kauno apskrities futbolo federacijos varžybos.

„Toks sandoris – neįmanomas. Institucijų mainai su privačiais asmenimis jau seniai neleidžiami“, – stebėjosi gautu pasiūlymu Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Šią savaitę miesto tarybos kolegija J.Kvedaro ir A.Vilkelio prašymą atmetė.

Nepažįsta A.Vilkelio?

„Nėra gi Kaune kur treniruotis. Todėl reikia išlaikyti bent šį stadioną, jį aptvarkyti, padaryti taip, kad dar viename stadione nepristatytų daugiabučių. Kitų interesų neturiu“, – „Kauno dienos“ paklaustas apie buvusį „Inkaro“ stadioną, tikino J.Kvedaras.

Išgirdęs klausimą apie savivaldybei išsiųstą raštą, kuriuo labiau rūpinamasi ne stadiono reikalais, o su buvusiu EBSW siejamo veikėjo gerove, neteisėtu praturtėjimu įtariamas J.Kvedaras staiga pareiškė, esą jis net nežino, kam dabar priklauso buvęs „Inkaro“ stadionas, ir nepažįsta A.Vilkelio.

„Nežinau, kas tas Vilkelis yra ir nesu dėjęs su juo jokio parašo“, – puolė aiškinti J.Kvedaras.

„Tikrai netikiu, kad savivaldybę pasiekė suklastotas dokumentas. Juolab kad apie tai su federacijos atstovais kalbėjo mūsų sporto padalinio darbuotojai“, – J.Kvedaro pareiškimą komentavo Kauno meras A.Kupčinskas.

Dienraščiui keletą pastarųjų dienų nepavyko susisiekti su A.Vilkeliu.

„Direktoriui jūsų telefono numeris perduotas. Jei nepaskambino vakar, gal paskambins šiandien“, – vakar sakė CPH būstinės telefonu atsiliepusi moteris.

Treniravo „Inkarą“

CPH – išlikusi EBSW atšaka. Tuo metu, kai liūdnai pagarsėjusios kompanijos prezidentas Gintaras Petrikas dar sėkmingai sukosi Lietuvoje, CPH vadinosi „Inkaro holdingu“. Jį įkūrė EBSW valdomas „Inkaras“.

Jau tada prie „Inkaro holdingo“ vairo stovėjo A.Vilkelis. Jis su G.Petriku buvo ir „Inkaro“ valdybos nariai.

Vėliau, gerokai po EBSW griūties, ne kartą į viešumą išlindo faktai, kad A.Vilkelis ir toliau verslo reikalais bendradarbiauja su buvusiu EBSW viceprezidentu Algirdu Pašukevičiumi.

Kai A.Vilkelis išpardavinėjo nustekento „Inkaro“ turtą, J.Kvedaras buvo „Inkaro“ futbolo komandos treneris.

„Jie šefavo Vilniaus “Žalgirį„, o ne mus. Stebėjomės, kaip “Inkaro„ savininkai šefuoja Vilniaus komandą, bet taip buvo. Jokio Vilkelio ar kitų iš EBSW nepažinojau“, – ryšių su EBSW kratėsi J.Kvedaras.

Bruka ne pirmą kartą

Šiuo metu savivaldybėje ruošiamasi dar kartą pamėginti parduoti 51 proc. „Stoties turgaus“ akcijų. Jų kaina kol kas nežinoma, tačiau prieš kelerius metus vykusiame aukcione viena bendrovė buvo pasiūliusi 9 mln. litų. Akcijų pardavimo procedūra užstrigo prasidėjus teisiniams ginčams.

Įdomu tai, kad bendrovė, siekusi įsigyti „Stoties turgaus“ akcijas, irgi siejama su EBSW.

Svarstoma, kad dabar aukcione jau gali būti nustatyta 5–6 mln. litų dydžio pradinė kaina. Manoma, kad CPH maždaug tiek ir norėtų gauti už tuos kelis statinius stadione ir už iš valstybės nuomojamą žemę.

Bendrovė CPH „Inkaro“ stadioną Kauno savivaldybei bandė parduoti jau prieš septynerius metus. Tada CPH norėjo apytikriai 5 mln. litų. Tuo metu J.Kvedaras jau buvo įtakingas futbolo funkcionierius – ėjo LFF generalinio direktoriaus pareigas.

Įtariamas neteisėtu praturtėjimu

Šių metų pavasarį LFF prezidentu išrinktas J.Kvedaras paskutinę rugpjūčio dieną Kauno apylinkės teismo sprendimu buvo nušalintas nuo pareigų. Jis teismo sprendimą apskundė. Skundas bus nagrinėjamas Kauno apygardos teisme, tačiau nagrinėjimo data dar nėra paskirta.

J.Kvedaras nuo pareigų nušalintas prokurorų prašymu, LFF prezidentą įtariančių neteisėtu praturtėjimu. Bylos nagrinėjimas pradėtas praėjusiais metais mokesčių inspektoriams pastebėjus, kad J.Kvedaro išlaidos akivaizdžiai nesutampa su oficialiai gaunamomis pajamomis. Pasigirdo kalbos, kad nepagrįstų J.Kvedaro turtų šaltinis gali būti Lietuvos futbolui skiriamos lėšos.

Skaitykite daugiau: http://kauno.diena.lt/naujienos/miestas ... z26bjNSB4K" onclick="window.open(this.href);return false;

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Julius Kvedaras

2012 Rgs 16 08:29

D.Kalpokas: „LFF prezidentas turi būti nesusitepęs, o jis toks nėra“

Skaitykite daugiau: http://kauno.diena.lt/naujienos/sportas ... z26bjkm4Br" onclick="window.open(this.href);return false;

Likimo ironija. Su ilgamečiu Lietuvos salės futbolo rinktinės treneriu Daivydu Kalpoku interviu derinome dar prieš tris savaites – tada, kai Julius Kvedaras dar nebuvo nušalintas Lietuvos futbolo federacijos prezidentas, o jo dukters namuose nebuvo apsilankę kaukėti vaikinai, ne visai mandagiai bendravę su J.Kvedaro žmona.

„Labai gaila, kad nepavyko pasikalbėti tada – žmonės šiek tiek anksčiau apie J.Kvedarą būtų išgirdę tiesą. Kita vertus, po vakarykščio straipsnio noras viską iškelti į viešumą padvigubėjo arba net patrigubėjo. Noras išsipasakoti atėjo tada, kai supratau, kad salės futbolą J.Kvedaras nori pastūmti į šoną“, - futbolas.lt pradėjo pokalbį telefonu su šiuo metu Graikijoje esančiu D.Kalpoku.

„Prieš interviu, noriu pabrėžti kelis dalykus, kurie turėtų būti mūsų pokalbio pagrindas“, - tęsė ilgametis salės futbolo puosėlėtojas.

„Pirma, nesu auksas šiame gyvenime. Yra dalykų, dėl kurių visiškai nesididžiuoju, todėl nevaidinu pasaulio bambos; antra, šis interviu yra daromas tikrai ne dėl paskutinių dviejų savaičių įvykių, o dėl bendros situacijos futbole; ir trečia, niekada nepretendavau ir nepretenduosiu į jokius aukštus postus federacijoje – man rūpi tik salės ir pliažo futbolas“.

- Bet būtent aukštas postas, už kurį neva susimokėjote ir buvo paminėtas straipsnyje..

- Skaičiau spaudoje, kad J.Kvedarui sumokėjau 30 tūkstančių eurų, kad mane paskirtų salės futbolo atsakinguoju sekretoriumi. Tačiau į salės futbolo kasą tie 30 tūkstančių eurų neįkrenta net per kelis metus. Patikėkite, ta kėdė nėra verta 3 tūkstančių litų, nekalbant apie 30 tūkstančių eurų.

Noriu darkart pabrėžti, kad aš jokių postų nesiekiu, niekada nesiekiau ir niekada nesieksiu, nes aš jų paprasčiausiai nesuprantu. Man įdomu yra tik salės futbolo pozicija ir visiškai nesvarbu, kas ateis po to vadinamo pono šiųmetinio prezidento, kuris labai deklaruoja, kad yra futbolo žmogus. Aš ir toliau stengsiuos, kad tiek salės, tiek pliažo futbolas nebūtų žlugdomas.

- O jis tikrai yra žlugdomas?

- J.Kvedaras aiškina, kad salės futbolas per daug kainuoja, tačiau vaikinai suvažiavę į rinktinę iš visos Lietuvos neturėdavo, net kur persirengti. Prieš keliones jie tą būdavo priversti daryti tualetuose. Įsivaizduojate? Būdavo gėda, todėl prašydavau žmonos, kad ši nakčiai užsakytų viešbutį, o vilniečių prašydavau, kad šie privažiuotų ryte.

Jo pasakymas, kad salės futbolas daug kainuoja, yra labiau nei absurdas, nes salės futbolas visą laiką laikėsi ant mano minimalaus atlyginimo. Trenerių štabas ir gydytojai būdavo man artimi žmonės, todėl federacijai jie ničnieko nekainavo.

- Bet argi taip buvo ir anksčiau? Kada perbėgo juoda katė tarp jūsų ir J.Kvedaro?

- Praėjusių metų pabaigoje po turnyro Portugalijoje, turėjau pokalbį su prezidentu. To pokalbio metu, J.Kvedaras tiesiai šviesiai pasakė, kad salės futbolas mums nereikalingas.

Pasitraukęs iš rinktinės, galvojau suorganizuoti stiprų šalies čempionatą. Labai stengiausi tą padaryti, tačiau mūsų prezidentas dar labiau pasistengė jį sužlugdyti.

Aš rinktinėje išdirbau aštuonerius metus ir per tą laiką treniravau daugiau nei 60 žaidėjų, tarp kurių Vitalijus Daniličevas, Kęstutis Rudžionis, Rytis Leliūga, Artūras Rimkevičius, Nerijus Mačiulis. Ir su jais visais aš išlaikiau labai artimą kontaktą.
- Grįžkime prie šių dienų įvykių. Ką jus žinote apie užpultą J.Kvedaro dukrą, apie beisbolo lazdas ir tai kas įvyko?

- Aš pats esu Graikijoje, bet man buvo labai įdomu, kas ten įvyko. Todėl paskambinau artimiems žmonėms ir paprašiau, kad šie nueitų pas J.Kvedaro dukrą ir jos pačios paklaustų apie tai, kas įvyko. Jos namie nebuvo, tad mano artimas draugas bendravo su J.Kvedaro žmona, kuri pasakė, kad, skirtingai nei spauda rašė, niekas nieko nedaužė. Neneigsiu, buvo tokia situacija, kad buvo atvykę vyrai ir nemandagiai kalbėjo su J.Kvedaro žmona. Be to, spauda rašė, kad duktė ir anūkė labai išsigando.. nesąmonė. Aš sužinojau, kad jų tuo metu namie net nebuvo.

- Straipsnyje dar buvo minimas Stasys Stankus. Ką jums sako ši pavardė? Ar jis galėjo būti tas žmogus, kuris už akademijos aikštės nuomą ėmė grynuosius pinigus?

- Kai ateina nauja valdžia į kažkokią vietą, ji bent minimaliai turi aptvarkyti aplinką. Kuris žmogus buvo pakeistas, atėjus J.Kvedarui į valdžią? Arba, gal galite priminti, kiek metų S.Stankus dirba federacijoje? Tokie kaip jis, kurie sudaro vykdomąjį komitetą, turėtų pagaliau ateiti, pakelti ranką ir pasakyti: mes jau pavargome nuo futbolo ir einame truputį pailsėti.

Aš turiu poziciją, kurią išdėsčiau ir dabartiniam vadinamam prezidentui. S.Stankus nėra žmogus, kuris nieko nesprendžia – jis sprendžia ir sprendžia nemažai.. nepaisant to, kad jis nesusikalba su kai kurių miestų treneriais. Susikalbėjimo nėra, o problemos susideda iš nesusikalbėjimo. Treneriai guodžiasi, kad pilietis, kuris atsakingas už Lietuvos jaunimą, verčiasi per galvą, kad padarytų tai, kas jam aktualu. O dėl pinigų – aš jam nedaviau, aš iš jo neėmiau, tad galime tik paspėlioti.

- Kai kalbėjome prieš tris savaites, jūs užsiminėte, kad kalbėti norite todėl, jog federacijoje jau 12 metų yra visiška stagnacija. Ką turėjote omeny?

- Omeny turėjau 2000 – uosius metus. Tada pasikeitė tik prezidentas ir generalinis sekretorius, o visi kiti liko tie, kurie federacijoje dirbo ir anksčiau. Naujų žmonių jie neįsileidžia. Pavyzdžiui, Armino Narbekovo.

Aš jo visiškai nepažįstu, kaip sakant, žinau tik iš nuotraukų. Taip pat nepažįstu nei Rito Vaigino, ar Gintauto Babravičiaus. Tačiau skaičiau jų poziciją, kad jie norėtų dalyvauti Lietuvos futbolo valdyme. Dažniausiai nemėgstu lyginti, kuris geresnis, o kuris blogesnis, tačiau šiuo atveju, manau, kad bet kuris iš jų būtų geriau nei J.Kvedaras.

Netgi Liutauras Varanavičius būtų geriau, nes jis federacijoje buvo tik sraigtelis. Tik tiek, kad atidirbęs 12 metų, jis morališkai nebegalėtų toliau vadovauti futbolui. Be to, jis peržengė kai kurias pozicijas. Aišku, ne taip, kaip J.Kvedaras.

- Ką turite omeny?

- Einant į tokį postą, kaip LFF prezidentas, tu turi būti tiek „išlaižytas“, švarus ir nesusitepęs, kad ant tavęs negalėtų kristi jokia dėmė. O J.Kvedaras toks tikrai nėra. Jei ant tavęs yra nors mažytė dėmelė, tai tu niekur negali nueiti. Aš ir pats turių „dėmių“ ir nebijau to pripažinti, todėl jo vietoje, ateičiau į vykdomojo komiteto posėdį, pakelčiau ranką ir išeičiau.

Tarkim, prezidentu būtų išrintas A.Narbekovas, B.Babravičius ar R.Vaiginas. Jiems bent jau durys į departamentus būtų atviros. Jūs man pasakykit, kur gali eiti Julius Kvedaras? Arba dar geriau, kur nors nusiųskite mane, tai iškart gaučiau „pendelį į subinę“ ir būčiau laisvas.

Pradėkime nuo to, kad rinkimai būtų rinkimais, o ne kaip dabar.

Niekaip nesuprantu, kaip buvo pašalinta iš narių Vilniaus apskrities futbolo federacija. Sugalvojo pakeisti įstatus, pakeitė per vieną dieną ir pašalino. Aš labai domiuosi įstatais, nes man jie yra labai įdomūs – tai pasakysiu, kad jie keičiami tada, kada LFF valdžia tik užsinori. Todėl bet kuris mirtingasis ateiti į futbolą negali. To pats geriausias pavyzdys yra Ritas Vaiginas – pasakė žodį prieš juos ir dėl to buvo išmestas.

- J.Kvedaras FNTT užfiksuotame įraše kalbėjo, kad paliks savo žmogų po savęs. Pagal dabartinius įstatus tą padaryti jam būtų vieni niekai. Sutinkate?

- Jei mes kalbame apie Rolandą Skaisgirį, tai čia tas pats, kad jei aš nueičiau pas Arvydą Sabonį ir paprašyčiau Julių Kvedarą „pastatyti“ krepšinio federacijos prezidentu. Absudrų absurdas. Nors aš visą laiką laikiausi pozicijos, kad prezidentu turi būti geras vadybininkas, tačiau prie ko čia R.Skaisgirys? Žaidė krepšinį, o eis vadovauti futbolui? Tačiau sutinku su tuo, kad pagal dabartinius įstatus jie gali daryti absoliučiai, ką nori.

Pavyzdys LFF stadionas. Dabar visi kalba, gera ar bloga yra šio stadiono sintetinė danga. O tų kalbų galėtų visai nebūti, jei jie būtų palikę natūralią veją. Tačiau pakeitė. Žinote kodėl? Todėl, kad FNTT turėtų darbo.

- Kokią matote visų šių įvykių atomazgą?

- Tikiu, kad žmonės pagaliau po to konflikto tarp mūsų prezidento ir teisėsaugos paaiškės, kas yra kas. Tikiu, kad pagaliau pasikeis vykdomasis komitetas. Jei taip įvyks, tai geriau bus ir salės futbolui, ir pliažo futbolui, ir moterų futbolui, kuris dabar taip pat yra nereikalingas.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Julius Kvedaras

2012 Rgs 16 08:44

- Aš pats esu Graikijoje, bet man buvo labai įdomu, kas ten įvyko. Todėl paskambinau artimiems žmonėms ir paprašiau, kad šie nueitų pas J.Kvedaro dukrą ir jos pačios paklaustų apie tai, kas įvyko. Jos namie nebuvo, tad mano artimas draugas bendravo su J.Kvedaro žmona, kuri pasakė, kad, skirtingai nei spauda rašė, niekas nieko nedaužė. Neneigsiu, buvo tokia situacija, kad buvo atvykę vyrai ir nemandagiai kalbėjo su J.Kvedaro žmona. Be to, spauda rašė, kad duktė ir anūkė labai išsigando.. nesąmonė. Aš sužinojau, kad jų tuo metu namie net nebuvo.
Aš irgi pilnai tikiu, kad ten nieko nebuvo. Aiškinasi toks su tokiu santykius, tai ko čia aplamai spaudai kištis ir bereikalingai gąsdinti ir taip įbaugintą visuomenę su 90ųjų sugrįžimu. Kaune šiandien situacija labai rami.
Netgi Liutauras Varanavičius būtų geriau, nes jis federacijoje buvo tik sraigtelis. Tik tiek, kad atidirbęs 12 metų, jis morališkai nebegalėtų toliau vadovauti futbolui. Be to, jis peržengė kai kurias pozicijas.
Turbūt tikslausias Liutauro apibūdinimas ir paaiškinimas, kodė jį išspyrė iš šiltos vietos.

Rulis
Pranešimai: 751
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 12:15
Palaikoma komanda: Tauras

Re: Toto

2012 Rgs 16 14:39

Ale vot laikai atejo slabotkes bachurai santikius pradejo aiškintis ne kleboniškio giroj o per visokius laikrastsius va prieko privedie evrosojuzas :roll:

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: Julius Kvedaras

2012 Rgs 16 21:33

Na kiek gi galima, gerbemieji ?
Ar kada baigsis šis cirkas susijęs su Lietuvos futbolu, visa Lietuva įklimpo į korupcijos gniaužtus, kultūra, sportas, verslas, ekonomika.....Nieko nebeturim viska sugriovėm ir suėdėm, kada baigsis šis cirkas ?

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Toto

2012 Rgs 16 22:11

Ale vot laikai atejo slabotkes bachurai santikius pradejo aiškintis ne kleboniškio giroj o per visokius laikrastsius va prieko privedie evrosojuzas :roll:
Gal sakau ima pavyzdį iš krepšinio. Tik ten besiaiškinantys savo nuosavus laikraščius turi, o čia jau tenka šiek tiek parsidavinėti spaudai.

...

Re: Toto

2012 Rgs 17 10:42

Gal sakau ima pavyzdį iš krepšinio. Tik ten besiaiškinantys savo nuosavus laikraščius turi, o čia jau tenka šiek tiek parsidavinėti spaudai.
Kiekvienas lopas turi savo laikraštuką, kur pamazgas be paliavos pila. Taip ir futbole reikia daryti... 8-)
Manau, kad geriau samdytis prastesnius žaidėjus, bet negailėti "babkyčių" plunksnagraužiams. :mrgreen:

P.S. Sabonis krepšinio laboratoriją įkūrė. Sako, kad ten trenerius ruošia ir žaidėjus tobulina, bet man atrodo, kad ten "narkotą" verda. Iš kur tiek babkyčių tai kašei randa??? nesakykite, kad rėmėjai suneša. :twisted:

...

Re: Julius Kvedaras

2012 Rgs 19 11:59

Futbolo karas įsisiūbuoja: LFF mėtosi kaltinimais, teisininkai nesutaria dėl J. Kvedaro likimo
Modestas Krukauskas 2012-09-18 19:00

„Ko jie bijo? Kol kas vyksta normalus Lietuvos futbolo federacijos prezidento Juliaus Kvedaro veiklos nagrinėjimas. Nebus su įstatymais prasilenkiančios veiklos požymių, nebus ir sankcijų. Bet slėptis po UEFA ir FIFA organizacijomis ir jomis spausti Lietuvą – kvaila. Yra nacionalinė teisė ir ji yra viršesnė už vidinius įvairių organizacijų dokumentus“, - lrytas.lt teigė vienas iš teisės žinovų, perskaitęs antradienį išplatintą LFF pareiškimą, kuriame Futbolo federacija puola šalies teisėsaugą ir bando ją apkaltinti suokalbiu su postus federacijoje užimti siekiančiais asmenimis.
_____________________________
Daugiau: http://www.lrytas.lt/-13479615961346523 ... likimo.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: Julius Kvedaras

2012 Rgs 21 10:42

Atviras Juliaus Kvedaro laiškas
http://www.lff.lt/lt/article/atviras_ju ... ro_laiskas" onclick="window.open(this.href);return false;

Didžiąją savo gyvenimo dalį esu paskyręs futbolui. Pradėjau kaip žaidėjas, dirbau treneriu, paskutinį dešimtmetį vadovavau Lietuvos futbolo federacijos (LFF) administracijai, o prieš pusę metų buvau išrinktas federacijos prezidentu. Šių metų rugpjūčio 31 d. Kauno miesto apylinkės teismas priėmė sprendimą laikinai nušalinti mane nuo užimamų pareigų.

Per savo ilgametę sportinę patirtį mačiau Lietuvos futbolo pakilimo ir nuopuolio akimirkas. Prisimenu, kaip dar sovietmečiu partiniai veikėjai siekė būti šalia futbolo, aktyviai dalyvauti jo veikloje ir tokiu būdu rodyti savo galią bei demonstruoti artumą liaudžiai. Tai nepakito ir nepriklausomybės laikais. Iki šiol aplink Lietuvos futbolą sukasi politikų, verslininkų ir jiems prijaučiančiųjų palyda. Nieko nuostabaus - panaši situacija yra visame futbolo pasaulyje. Žmonės, norintys maudytis žinomumo spinduliuose, būti matomi ir gerbiami, šliejasi prie populiariausios sporto šakos ir kartu ją remia.

Kodėl aš nusprendžiau parašyti šį atvirą laišką? Tiesiog skaudu žiūrėti, kaip pastaruoju metu sąmoningai griaunamas ir taip trapus Lietuvos futbolo bendruomenės autoritetas. Matydamas, kokiomis priemonėmis siekiama užvaldyti LFF prezidento postą, suprantu, kad yra peržengtos visos ribos. Esu įsitikinęs, kad nepriklausomai, koks asmuo šiuo metu beužimtų LFF prezidento postą, puolimas būtų nukreiptas būtent prieš jį. Taip pat žinau, kad, jeigu rytoj priimčiau sprendimą trauktis, kitą dieną nei teisėsaugai, nei žiniasklaidai tapčiau nebeįdomus dėl turimo padėvėto motociklo ar dėl 2633 Lt, sumokėtų už dukters studijas. Būtent tai ir yra dalis teisėjo, laikinai nušalinusio mane nuo prezidento pareigų, argumentų.

Paskutiniu metu sulaukiu labai daug keistų pasiūlymų: vieni man „geranoriškai" siūlo trauktis iš užimamų pareigų, kiti už posto perdavimą žada išspręsti nesusipratimus su teisėsauga ir žiniasklaida, treti siūlo solidžią „išeitinę" kompensaciją. Keista, tačiau nei vieni interesantai nesidomi ir nekalba apie Lietuvos futbolo situaciją ir ateitį, visiems svarbu tik pasodinti į mano kėdę savo kandidatą ir administruoti tarptautinių futbolo asociacijų skiriamas lėšas. Esu visiems dėkingas už išreikštą dėmesį ir parodytą rūpestį, tačiau noriu atsakyti labai tiesiai - jūsų norai nebus patenkinti. Aš pats galiu priimti sprendimus, tačiau bet kuriam, norinčiam tapti LFF prezidentu, reikės surinkti balsų daugumą LFF konferencijoje.

Manau, kad turiu visą teisę pateikti futbolo bendruomenei ir plačiajai visuomenei savo asmenines mintis bei pastebėjimus dėl susidariusios situacijos.

Analizuodamas sudėtingą futbolo atmosferą ir aplinką, galiu išskirti dvi interesų grupes, kurios jau antrus metus suka ratus aplink Lietuvos futbolo federaciją.

Pirmoji grupė yra susibūrusi po VRM stogu, koordinuojama Mindaugo Ladigos - buvusio saugumiečio, buvusio prezidento patarėjo, šiuo metu einančio viceministro pareigas - bei Gintauto Babravičiaus - buvusio LiCS pirmininko, buvusio LFF viceprezidento, pavasarį neišrinkto į LFF prezidentus, šiuo metu užimančio ministro Artūro Meliano patarėjo pareigas.

Vyksta aktyvus darbas tiek VRM kabinetuose, tiek lauko sąlygomis. Valstybinėje institucijoje darbo metu sprendžiamas tiek mano asmeninis, tiek futbolo federacijos likimas: posėdžiaujama, strateguojama, daromas spaudimas atsakingiems LFF darbuotojams, lankomi vykdomojo komiteto nariai Lietuvos regionuose (įdomu, kad apmoka kuro sąnaudas?), skleidžiama klaidinga informacija siekiant suformuoti palankią nuomonę savo tikslams realizuoti. Už mūsų pinigus vyksta rinkiminė agitacinė kampanija, tik, deja, ne į Seimą.

Stebina šių veikėjų santykiai su UEFA ir FIFA atstovais. Tikėdamiesi tarptautinių futbolo asociacijų paramos, VRM atstovai buvo pasiruošę pasitikti svečius su gėlėmis prie lėktuvo trapo. Tačiau jau pirmojo susitikimo metu, neįtikinę savo argumentais atvykusių UEFA ir FIFA delegatų, VRM atstovai sulaukė kritikos dėl vykdomų teisėsaugos veiksmų ir pagal savo darbo metodus buvo prilyginti Afrikos šalims. Po savaitės VRM gavo oficialų tarptautinių futbolo asociacijų raštą, kuriame išreiškiamas nerimas dėl minėto teismo sprendimo. Pagal UEFA ir FIFA įstatus, vadovus skiria ir atleidžia pačios organizacijos, o ne šalių-narių teismai. Santykiai atšalo, diskusija baigėsi.

Tačiau ši interesų grupė pagal futbolo standartus neabejotinai žaidžia aukščiausioje lygoje, nes turi du patyrusius strategus, iš užnugario režisuojančius futbolo federacijos puolimo scenarijų. Tai - Albinas Januška, pačių „valstybininkų" vadinamas „pilkuoju kardinolu", ir jo kolega Dainius Dabašinskas, atleistas iš VSD direktoriaus pavaduotojo pareigų, o šiuo metu užimantis Seimo pirmininko pavaduotojo Algio Čapliko patarėjo pareigas. Suprantama, kad šie asmenys bando reabilituotis ir treniruojasi ties futbolo federacija, tikrindami savo sportinę formą ir realias galimybes. Ir kas galėtų paneigti, kad tai nėra tik apšilimas prieš didesnius ir sudėtingesnius valstybės valdymo projektus?

Antroji interesų grupė yra drėbta iš kito molio. Pagrindiniai iniciatoriai yra REO futbolo klubo valdybos pirmininkas Saulius Žentelis - buvęs STT agentas, prisistatantis teisės žinovu, - bei klubo savininkas Aleksandras Sacharukas - buvęs policininkas, pripažintas šiurkščiai pažeidęs Konstituciją ir sulaužęs Seimo nario priesaiką. Šį sezoną REO klubas, tik pradėjęs žaisti A lygoje, jau spėjo pasitraukti iš pirmenybių dėl finansinių problemų ir liko skolingas už teisėjavimo paslaugas. Užkulisiuose labai atvirai kalbama, kad advokatas S. Žentelis sugeba „įtikinti" teisėjus priimti kurioziškus sprendimus, kartais prasilenkiančius su elementaria logika. Manau, kad ir paskutinėmis savaitėmis garsiai išviešintas teisėjo sprendimas dėl Lietuvos futbolo federacijos galėtų pretenduoti į tokių sprendimų sąrašą.

Ši d'Žentelmenų kompanija, gerai išmanydama psichologiją, sau į pagalbą kaip atstovą spaudai ir veidą pasirenka tris kadencijas LFF prezidentu buvusį Liutaurą Varanavičių. Exprezidentas niekaip negali patikėti ir susitaikyti su tuo, kad jo vietą federacijoje užėmė kitas. Organizatoriai labai tikslingai išnaudoja šias L. Varanavičiaus silpnybes ir eksploatuoja per daug metų sukauptą konfidencialią informaciją, kurią jis gavo iš UEFA ir FIFA.

Siekiant suimituoti platų visuomeninį judėjimą įtraukiami ir futbolininkai. Vienas geriausių praeities žaidėjų Valdas Ivanauskas, dirbantis REO klubo trenerio konsultantu, dabar kalba savo darbdavių žodžiais. Aš gerai pažįstu šį žmogų, žinau jo impulsyvų charakterį, todėl gaila, kaip kiti juo naudojasi, dėdami į jo lūpas sau palankias frazes.

Šios dvi interesų grupės tam tikroje veiksmų fazėje rado bendrą kalbą ir apjungė pajėgas. Prisidengiant standartiniais gelbėtojų lozungais, jog viskas „vardan tos ...", bandoma įtraukti ir šalies politikus, Vyriausybės atstovus, valstybės institucijų patarėjus. Kaip suprantu, apčiuopiamo rezultato nėra. Džiaugiuosi, kad politikai ir jų aplinka suvokia ir įvertina, kas realiai stovi už šių skanduojamų frazių.

Suprantama, norint pasiekti rezultatą, be teisėsaugos pagalbos būtinas ir žiniasklaidos palaikymas. Logiška, kad šalia sukurto „futbolo gelbėjimo komiteto" atsiranda trečias aktyvus žaidėjas, patikrintas valstybininkų partneris - dienraštis „Lietuvos rytas". Todėl manęs visiškai nestebina, kad apie savo laikiną nušalinimą nuo pareigų pirmiausia perskaitau dienraštyje, o tik po to gaunu oficialią teismo nutartį. Tačiau rugsėjo 14 dienos straipsnis „Futbolo šešėlis smogė ir beisbolo lazdomis" peržengė visas padorumo ribas. Mane sukrėtė „Lietuvos ryto" vedamajame straipsnyje nupieštas slogus scenarijus, kuris galėjo realiai atsitikti mano dukters bute prie mano mažametės anūkės akių. Ačiū Dievui, kad tai tebuvo tik planas, kurio nepavyko realizuoti - viskas baigėsi daug paprasčiau. Galima tik spėti, kas ir kodėl dienraščio vyr. redaktoriui pateikė klaidingą informaciją.

Suprantu, kad šis mano laiškas nepadės taško Lietuvos futbolo istorijoje. Suprantu, kad viskam ateina savo laikas ir nepakeičiamų nėra. Suprantu, kad įvyks kartų kaita, ir tikiu, kad į futbolo federaciją ateis energingi, sąžiningi žmonės. To siekiu ir esu tam pasiruošęs. Neabejoju, kad po šio mano laiško kai kurios personalijos prašys teismo patvirtinti, kad jie vis dar turi garbę ir orumą. Tačiau dėsiu visas savo pastangas, kad į futbolo bendruomenę nepakliūtų perėjūnai, intrigantai arba tiesiog siekiantys pasipelnyti asmenys.

Laikinai nušalintas Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Julius Kvedaras

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Julius Kvedaras

2012 Rgs 21 11:17

Kaip tas Julius nesupranta, kad be politikų paramos futbolo neprikelsi, nei su fifa babkėm, nei su savo rajoniniais klapčiukais. Tad, kam mums toks LFF prezidentas.

...

Re: Julius Kvedaras

2012 Rgs 21 12:16

su savo rajoniniais klapčiukais
Na, su tais rajoniniais klapčiukais galima stadioną pastatyti kokiame Kupiškyje... Nesupranto, ko ten stato??? Apsimoka tikriausiai. :mrgreen:
Juk futbolo, pvz. Kupiškyje, jokio nėra, bent jau aš nesu girdėjęs, tik G. Paulauskas kažkaip atsirado tuose dirvonuose... rado geri žmonės jį kopūstų lauke su Ekrano marškinėliais. :mrgreen:
O stadioną tasai didmiestis prie Kupos jau pasistatė. ir kurių galų ten reikia to stadiono??? Tikrai ne futbolui žaisti... :twisted:
Kad taip rastų pinigų geram futbolo treneriui ir komandai, kuri žaistų I-oje lygoje, bet to juk nebus. :roll:

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Julius Kvedaras

2012 Rgs 21 13:16

Na, su tais rajoniniais klapčiukais galima stadioną pastatyti kokiame Kupiškyje... .....Kad taip rastų pinigų geram futbolo treneriui ir komandai, kuri žaistų I-oje lygoje, bet to juk nebus. :roll:
Tai viską reikia iš eilės daryti. Pirma paimi greitas dideles babkes už statybą, o tik paskui jau gali iš bėdos investuoti į tokius ilgalaikius projektus, kaip komandą, trenerius ir žaidėjus. Nemokėsi gi treneriui po milijoną už sezoną. Stadionas Kupiškyje vis dėlto suteikia vilties, kad atsiras dar vienas naujas klubas.

...

Re: Julius Kvedaras

2012 Rgs 22 10:25

Stadionas Kupiškyje vis dėlto suteikia vilties, kad atsiras dar vienas naujas klubas.
Už futbolo pinigus ten reikėjo įrengti motokroso trasą, tada pats dėdė Julius būtų važinėjęs ten su savo Harlay-Davidson`u kaip garbės svečias, o dabar lieka naiviai tikėtis, kad Kupiškis kada nors turės padorų klubą (kalbant apie I-os lygos klubą).
Pasimelsiu futbolo dievams, ir, gal būsiu išgirstas... :roll:

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Julius Kvedaras

2012 Rgs 24 10:33

Kauno apygardos teismas patenkino J.Kvedaro skundą - jis nuo LFF prezidento pareigų nušalintas neteisėtai
http://sportas.delfi.lt/abroad/kauno-ap ... d=59573335" onclick="window.open(this.href);return false;
2012 m. rugsėjo 24 d. 09:34

Pirmadienį Kauno apygardos teismas nagrinėjo pareiškėjo Juliaus Kvedaro skundą dėl Kauno miesto apylinkės teismo 2012-08-30 nutarties, kuria patenkintas prokuroro prašymas laikinai nušalinti J. Kvedarą nuo Lietuvos futbolo federacijos prezidento pareigų. Teismas skundą patenkino, rašoma Kauno apygardos teismo pranešime.

Kauno miesto apylinkės teismo 2012-08-30 nutartimi buvo patenkintas Kauno apygardos prokuratūros prokuroro prašymas dėl LFF prezidento J. Kvedaro laikino nušalinimo nuo pareigų. Prokuroras tokį prašymą teismui teikė tuo pagrindu, kad LFF prezidentas įtariamas neteisėtu praturtėjimu. Kauno miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas konstatavo, kad šioje ikiteisminio tyrimo byloje surinkta pakankamai duomenų, pagrindžiančių įtarimus dėl neteisėto praturtėjimo, nurodė, kad J. Kvedaro neteisėtų pajamų šaltinis yra Lietuvos futbolo federacija, ir dėl to būtina J. Kvedarą laikinai nušalinti nuo LFF prezidento pareigų. J. Kvedaras šią Kauno miesto apylinkės teismo nutartį apskundė Kauno apygardos teismui. Be kitų argumentų, skunde pareiškėjas nurodė, kad veikos, kuriomis jis įtariamas, niekaip nesusijusios su jo pareigomis LFF, jis LFF lėšomis nedisponavo, nes po to, kai buvo išrinktas federacijos prezidentu, jis kitą asmenį notarine tvarka įgaliojo bet kuriame banke ar kitoje kredito įstaigoje LFF atstovauti ir tvarkyti visus federacijos finansinius reikalus. Be to, pažymėjo, kad iki skundo padavimo dienos ikiteisminio tyrimo pareigūnai nėra pareikalavę pateikti kokius nors finansinius ar kitus dokumentus.

Kauno apygardos teismas J. Kvedaro skundą patenkino. Teismas konstatavo, kad įtariamąjį laikinai nušalinti nuo pareigų galima tuo atveju, kai asmuo įtariamas padaręs ne bet kokią nusikalstamą veiką, o įtarimas nusikalstamą veiką padaręs savo darbinės veiklos srityje, o J. Kvedaras įtariamas įgijęs turto žinodamas, kad šio turto jis negali įsigyti savo teisėtai pagrįstomis pajamomis ir šį turtą turėjo, tai yra jis įtarimas neteisėtai praturtėjęs. Iš šio įtarimo akivaizdu, kad ši veika tiesiogiai nėra siejama su skundo autoriaus darbine veikla (užimamomis pareigomis) federacijoje.

Apeliacinės instancijos teismas sutinka, kad turi būti nuodugniai patikrinta ir įvertinta, ar toks galimai neteisėtas praturtėjimas nėra susijęs su jo darbine veikla federacijoje, tačiau šiuo atveju procesinės prievartos priemonių taikymas jau pradinėje tokio tyrimo stadijoje (kaip pagrindą nurodant du anoniminius pareiškimus), dar nesurinkus jokių duomenų, patvirtinančių pareiškimuose dėstomas aplinkybes, nepareiškus J. Kvedarui įtarimų dėl veikos, yra akivaizdžiai netinkamas, prieštaraujantis tiek baudžiamojo proceso teorijos nuostatoms, tiek teismų praktikai. Pažymėtina, kad dukart į skundo nagrinėjimą savo pozicijos pagrįsti kviestas prokuroras į teismą nei karto neatvyko. Ši Kauno apygardos teismo nutartis neskundžiama.

...

Re: Julius Kvedaras

2012 Rgs 24 10:47

Kauno apygardos teismas patenkino
Ai, čia skundą patenkino. :mrgreen: Jeigu bachūras nekaltas, tai jį reikia patenkinti. :mrgreen: Teisme. :mrgreen:

Grįžti į