Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Karolis Laukžemis

2019 Lap 09 17:59

Kroatijos aukščiausioje lygoje Karolis Laukžemis penktadienį pelnė savo pirmąjį sezono įvartį. Vos antrąsias lygos rungtynes sužaidęs ir startinėje Pulos „Istra“ komandos sudėtyje jas pradėjęs K. Laukžemis įvartį įmušė jau 3 minutę į „Gorica“ komandos, kurios sporto direktoriumi dirba Mindaugas Nikoličius, vartus. Šiame mače K. Laukžemis 74 minutę dar gavo geltoną kortelę, o jau po dvejų minučių buvo pakeistas. Tuo metu šios rungtynės pasibaigė lygiu rezultatu 2:2, o „Gorica“ antrąjį įvartį įmušė jau per pridėtą mačo laiką.

Visą straipsnį galite rasti https://www.futbolas.lt/naujiena/407102 ... do-ivarcio

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Karolis Laukžemis

2020 Sau 03 10:23

Mario Ćuže who, after a six-month loan, returned to Dinamo and Lithuanian striker Karolis Laukžemis will take his place in the attack.
https://www.24sata.hr/sport/za-hnl-nema ... ige-668291

Laukžemio konkurentas dėl laiko aiškėje grįš į Dinamo.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Karolis Laukžemis

2020 Sau 29 17:20

K.Laukžemis skolinamas Slovėnijos ekipai
https://www.futbolas.lt/naujiena/407589 ... jos-ekipai

Lietuvos rinktinės puolėjas Karolis Laukžemis likusią sezono dalį praleis Sežanos „Tabor“ klube Slovėnijoje. Apie tai pranešė „Istra“ klubas, kuriame žaidimo minučių puolėjas neišsikovojo. „Tabor“ Slovėnijos aukščiausioje lygoje tarp dešimties komandų šiuo metu užima aštuntą vietą, o pagal įmuštus įvarčius yra priešpaskutinė – devinta.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Karolis Laukžemis

2020 Kov 05 10:52

Kol kas daugiau sėdi ant suoliuko negu žaidžia, beje Laukžemio dabartinis treneris, galima sakyti futbolo legenda Mauro Camoranesi :)

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: Karolis Laukžemis

2020 Kov 05 11:23

Ne galima sakyti, o Mauro ir yra futbolo legenda

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Karolis Laukžemis

2020 Kov 06 09:32

https://int.soccerway.com/matches/2020/ ... j/3039601/ sulaukėmė ir pirmo įvarčio, kadangi pasirodė po keitimo, kai traumuotą žaidėją pakeitė ir dar įmušė, labai tikėtina, kad starte pradės kitas.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Karolis Laukžemis

2020 Kov 06 10:04

įvartis gražuolis :D
https://streamable.com/9r7zd

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Karolis Laukžemis

2020 Lie 12 21:08

94min pelnė pergalingą įvartį.
įdomu tai, kad pirmąjį savo įvartį įmušė į Triglav komandos vartus ir šiandieninį irgi.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Karolis Laukžemis

2020 Rgs 28 02:49

Laukžemį Istra oficialiai paleido.
https://twitter.com/NKIstra1961Pula/sta ... 1149875200
Karolis Laukžemis više nije igrač Istre 1961. Kroz dvije sezone, za zeleno žute odigrao je 28 prvenstvenih utakmica i postigao 4 gola.

Karolisu želimo svu sreću u nastavku profesionalne karijere!

Kalinauskas
Pranešimai: 3261
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: Karolis Laukžemis

2020 Rgs 28 17:06

Į Sūduvą

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Karolis Laukžemis

2020 Spa 26 16:43

K.Laukžemis žais Maltoje
https://www.sportas.lt/naujiena/422671/ ... is-maltoje

Be klubo likes puolėjas Karolis Laukžemis prieš kelias dienas rado klubą, kuriame tęs savo karjerą. 28-erių metų futbolininkas persikėlė į Maltą, kur žais stipriausios lygos klube - Paolos „Hibernians“.

Praėjusiais metais „Hibernians“ lygoje užėmė trečią vietą, o šiais metais puikiai pradėjo čempionatą ir po pirmų šešių turų dalinasi 1-2 vietas. Visgi komanda ieškojo puolimo pastiprinimo ir į savo gretas pasikvietė K.Laukžemį.

Lietuvis į Maltą persikėlė iš Kroatijos, kur priklausė Pulos „Istra“ klubui, bet jame praktiškai nežaidė, o praėjusiame sezone nuomos pagrindais pusmetį praleido Slovėnijoje, Sežanos „Tabor“ klube.

„Istra“ su lietuviu galiausiai nutraukė sutartį, bet ir būdamas be klubo puolėjas buvo kviečiamas į Lietuvos rinktinę, kur neseniai įmušė įvartį į Baltarusijos vartus. Futbolininkas su „Hibernians“ sudarė sutartį iki 2021 metų vasaros.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Karolis Laukžemis

2020 Spa 31 15:06

K.Laukžemis apie: legionieriaus patirtį, negražius dalykus iš futbolo virtuvės ir pasikeitusią Lietuvos rinktinę
https://www.sportas.lt/naujiena/422959/ ... s-rinktine

Nors paskutinio Lietuvos rinktinės įvarčio autorius Karolis Laukžemis į paskutinę nacionalinės komandos stovyklą atvyko be jokios žaidybinės patirties, aktyvumu jis nė kiek neatsiliko nuo pačių geriausių Valdo Urbono auklėtinių. Sėkmingas žaidimas atstovaujant rinktinei, tikėtina, prisidėjo prie to, kad dėmesį į jį atkreiptų Maltos Paolos „Hibernians“ klubo vadovai. K.Laukžemis atsiliepė į pasiūlymą bei netrukus suraitė parašą po sutartimi su šiuo klubu.

„Šie metai tikrai išskirtiniai ir nenuspėjami visiems, taip pat ir man. Koronavirusas sujaukė daug planų ir apsunkino situaciją futbolo pasaulyje. Asmeniškai, kaip ir daugeliui, teko šiek tiek nukentėti finansiškai bei, žinoma, praleisti daugiau laiko be futbolo nei įprasta“, - pokalbį su sportas.lt pradėjo K.Laukžemis. Šiame interviu puolėjas nemažai papasakojo apie legionieriaus patirtį, apie negražius dalykus iš futbolo virtuvės ir, aišku, apie pasikeitusią Lietuvos rinktinę.

Karoli, kaip manote, kodėl nepavyko įsitvirtinti Kroatijoje?
Visų pirma, manau, kad net neturėjau normalaus šanso parodyti save. Aišku, prie to prisidėjo ir traumos, po to koją kišo žmonės aplink mane, kurių palaikymo neturėjau. Taip viskas ir susidėjo, ten buvo daug „nešvarių“ dalykų, bet nenoriu apie tai plėstis daugiau. Galiu pasakyti, kad per šiuos dvejus metus viską dariau profesionaliausiai per savo karjerą. Daug treniruodavausi papildomai, išmokau prižiūrėti savo kūną, poilsį, mitybą. Tiesiog apmaudu, kad neturėjau galimybės savęs realizuoti, nors žaisti tuo lygiu tikrai galima.

O kaip vertinate karjeros etapą Slovėnijoje?
Tikėjausi, kad viskas bus daug geriau. Pažinojau vieną iš komandos direktorių, kuris mane labai kvietė į komandą ir žadėjo pagrindinio puolėjo vietą. Kai atvykau, supratau, kad treneris norėjo kitokio žaidėjo ir jo taktikai nebuvau pats tinkamiausias, o dar buvau tik neseniai pasveikęs po galinio raumens traumos. Natūralu, kad buvau nekokios formos, buvo sunku bėgti visa jėga, nes jausdavau tempimą kojoje. Paskui prasidėjo karantinas, po kurio grįžau visiškai atsigavęs ir gerai pasiruošęs, bet treneris rėmėsi ta pačia sudėtimi kaip ir prieš tai, o aš rungtyniaudavau po 10 – 15 minučių. Apskritai, per šiuos dvejus metus, pamačiau ir patyriau daug negražių dalykų iš „futbolo virtuvės“ ir dėl to labai pavargau psichologiškai.

Į paskutinę Lietuvos rinktinės stovyklą atvykote be žaidybinės praktikos, tačiau pakankamai užtikrintai atlaikėte trejų rungtynių maratoną. Kaip paaiškintumėt tokį fenomeną?
Tas fenomenas, turbūt, yra mano darbas ir motyvacija, nes tik tai galiu kontroliuoti aš pats. Daug treniravausi prieš rinktinės stovyklą su „Istra“ klubo fizinio rengimo treneriu. Visos treniruotės buvo praktiškai individualios, tai prieš atvykstant į stovyklą jaučiausi užtikrintai, pasitikėjau savo jėgomis. Aišku, motyvacija žaisti už savo šalį visada yra maksimali. Taip pat tai man buvo vienintelė galimybė parodyti save siekiant susirasti naują klubą, tai noras veržėsi per kraštus.

O ar fenomenas yra taip stipriai pasikeitęs rinktinės žaidimas?
Mes žaidėjai visada tikėjome, kad galime kažką nuveikti ir būti sunkus varžovas visiems. Tiesiog tai yra dalis proceso ir niekas neįvyksta per vieną dieną ar savaitę. Pradėjome geriau įgyvendinti trenerio idėjas, suprasti ko jis reikalauja iš mūsų. Aišku, pergalė Albanijoje davė labai didelį teigiamą impulsą. Taip pat labai sulipo žaidėjų kolektyvas, vyrauja fantastiška atmosfera, kas matosi ir aikštėje, kad visi kovoja vienas už kitą.

Perbėkime per visas tas trejas rungtynes. Kas dabar, prabėgus kelioms savaitėms, pirmiausiai ateina į galvą?
Kokiuose komponentuose lietuviai galėjo būti dar geresni? Pirma mintis, kad reikia tai tęsti toliau ir gerai užbaigti šį ciklą. Tikrai nėra taip, kad mes galvojame, kad pora geresnių rungtynių ir to jau užtenka. Dabar turime daugiau pasitikėjimo savo jėgomis ir tikiu, kad tai padės mums ateinančiose kovose. Aišku, tobulėti dar yra kur, tiek ir gynybiniuose veiksmuose, tiek ir atakoje. Manau, kad dar galime pagerinti ir savo psichologinį aspektą bei geriau sureaguoti į praleistus įvarčius, nes tai labai skaudžiai mus baudžia.

Iškart po tų rungtynių pasirodė informacija, kad karjerą tęsite Maltoje. Kodėl ten?
Buvo daug kalbų su įvairių šalių klubais, bet galiausiai liko vienintelis Maltos klubo pasiūlymas, kurį dar turėjau prieš rinktines stovyklą, bet tada jo atsisakiau. Ilgai dvejojau, bet pasikalbėjęs su daug žmonių iš futbolo pasaulio, nusprendžiau, kad geriau žaisti kažkur negu sėdėti namie. Daugelyje šalių jau buvo užsidaręs perėjimų langas, o koronaviruso situacija tik prastėjo. Supratau, kad arba iki sausio mėnesio lieku be klubo ir treniruojuosi vienas, arba vykstu ten ir sportuoju kartu su komanda bei žaidžiu. Taip ir nusprendžiau išvykti, juolab, kad klubas pasiūlė neblogas sąlygas ir palankias galimybes žiemą išvykti kažkur kitur, kas man tiko. Žinau, kad galiu žaisti aukštesniu lygiu, bet viskas taip susiklostė, kad šiandien esu čia.

Koks pirmas vertinimas to čempionato, kuriame žaisite?
Sunku pasakyti, nes dėl registracijos problemų dar negalėjau rungtyniauti. Stebėjau dvejas rungtynes gyvai, bet žaidėme prieš apatines lentelės komandas ir gana užtikrintai laimėjome, tai apie pajėgumą spręsti dar anksti. Kiek kalbėjau su žaidėjais, visi sakė, kad yra 6 – 7 komandos panašaus lygio, kurios ir kaunasi dėl aukščiausių vietų. Kitos silpnesnės.

O koks vertinimas naujojo klubo?
Kol kas galiu vertinti tik teigiamai. Klubas iškart atvykus suteikė butą ir automobilį. Labai rūpinasi manimi, kad jausčiausi kaip įmanoma komfortabiliau. Sulaukiau daug jų fanų dėmesio ir žinučių, kas labai nustebino iš gerosios pusės. Matosi, kad čia futbolas mylimas. Pati komanda Maltos lygiu viena geriausių, žaidžia 6 – 7 rinktinės žaidėjai. Manau, turime neblogus šansus pakovoti dėl aukščiausių vietų lygoje.

Kaip Malta tvarkosi su koronavirusu?
Didelis skirtumas lyginant su Lietuva? Tik atvykus buvau perspėtas, kad turiu nešioti kaukę visur, net ir būnant lauke, nes kitaip sustabdžius policijai, kuri dabar patruliuoja mieste, galiu gauti baudą. Jie labai atsargiai į tai žiūri, nors per dieną turi apie 100 – 150 atvejų, bet jų populiacijai tai jau yra nemaži skaičiai. Tokie ir būtų didžiausi skirtumai.

Lapkritį Lietuvos rinktinės laukia dar dvejos Tautų lygos rungtynės. Po jų lietuviai savo grupėje gali būti ir pirmi, ir ketvirti. Kiek tas faktas gali daryti įtaką būsimoms rungtynėms?
Asmeniškai aš apie tai negalvoju. Pirmiausiai ruošimės rungtynėms su Farerais, kuriose reikės bandyti laimėti, nes, kaip treneris minėjo, mums nesvarbių rungtynių nėra. Kitaip tariant, eisime nuo vienų rungtynių prie kitų. Svarbiausia įvykdyti savo išsikeltus tikslus, tai į lentelę per daug žiūrėti dabar nereikia.

Yra toks psichologinis momentas, kad silpnesnės komandos neretai išsigąsta nugalėti stipresnes. Kaip galvojate, ar neatsitiktų taip su Lietuvos rinktine, jei jai staiga atsirastų reali galimybė laimėti grupės varžybas?
Gal tai labiau veiktų, jeigu mūsų grupėje būtų kokia Portugalijos ar Anglijos rinktinė ir kurias būtų šansas aplenkti. Dabar, nors „ant popieriaus“ mūsų varžovai atrodo ir pajėgesni, bet tikrai nemanau, kad tai galėtų mus kaip nors paveikti. Visgi, komandos yra panašaus pajėgumo, todėl nematau ko čia reikėtų bijoti.

Kokią įtaką darys faktas, kad bus rungtyniaujama ne Lietuvoje, o išvykoje?
Dabar žaidžiant be žiūrovų, didelės įtakos tai nedaro, ką mes ir sugebėjome pademonstruoti Albanijoje. Gal didesnė įtaka turi skrydžiai iš vienos šalies į kitą. Jeigu į Baltarusiją skrydis bus trumpas, tai į Kazachstaną kelionė po rungtynių tikrai nebus iš lengvųjų. Tačiau esame profesionalai ir turėsime su tuo susitvarkyti.

Ko, jūsų akimis, labiausiai trūksta, kad tokios sėkmingos rinktinės atkarpos taptų ne vienadienėmis?
Visų pirma reikia šią atkarpą sėkmingai užbaigti. Turime stengtis išlaikyti tai, ką darėme ir dar pagerinti kai kuriuos aspektus. Jei tai išlaikysime ir sugebėsime pratęsti, tai jau bus mūsų meistriškumo parodymas ir užtvirtinimas. Neabejoju, kad tai suteiktų dar daugiau pasitikėjimo mums ateities kovose.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Karolis Laukžemis

2020 Spa 31 16:57

Smagus interviu.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Karolis Laukžemis

2020 Lap 15 18:20

Po įsimintiniausio karjeros mačo K.Laukžemiui raudono kilimo užsienyje nenutiesė
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-1407472

„Aš neturiu žodžių! Kas čia vyksta?! Aš tuoj išprotėsiu, ponios ir ponai, nepykit! Karolis Laukžemis –2:0!“, – šaukė komentatorius Paulius Jakelis 2017-ųjų lapkričio 19-sios vakarą po antrojo Marijampolės „Sūduvos“ įvarčio į Vilniaus „Žalgirio“ vartus lemiamose A lygos rungtynėse. Rungtynėse, kurias pats K.Laukžemis vis dar vadina įsimintiniausia diena karjeroje, po kurios teko išgyventi ir ne itin malonių patirčių.

Kaip ir šiemet, 2017-siais A lygos čempionų klausimas buvo sprendžiamas paskutiniajame ture. Kaip ir šiemet, tada „Sūduvai“ užteko nepralaimėti.

Su šypsena K.Laukžemis prisimena tą sekmadienį Marijampolėje, kai Marijampolės komanda pirmą kartą istorijoje tapo čempione, 3:0 nugalėjusi „Žalgirį“. Vienu įvarčiu, tiesa, iš nuošalės, kurios nepastebėjo teisėjai, tuometis „Sūduvos“ puolėjas prisidėjo prie istorinio triumfo. Iš viso tą sezoną K.Laukžemis siuntė 14 dovanėlių į varžovų vartus ir buvo išrinktas geriausiu A lygos futbolininku.

Jau kito sezono viduryje driokstelėjo Lietuvos futbolo padangėje žinia – K.Laukžemis sukirto rankomis su Ispanijos „Alaves“ klubu. Tiesa, ne į Pirėnus patraukė puolėjas iš Lietuvos, bet į Kroatiją, kur Pulos „Istra“ klubą buvo neseniai nusipirkusi „Baskonia-Alaves“ grupė.

Tačiau tuomet 26-rių futbolininkui kirto trauma – jam plyšo kryžminiai kelio raiščiai, tad laiką teko leisti be futbolo.

Sugrįžęs K.Laukžemis jautėsi gerai, bet situacija vienu metu ėmė prastėti, o minutės aikštėje – trauktis. Laikas bėgo, situacija nesikeitė, todėl po dar vienos traumos sveikstantis puolėjas nutarė išbandyti jėgas Slovėnijoje – Sežanos „Tabor“ klube jis rungtyniavo nuomos pagrindais, bet ir ten ne viskas lietuviui nusisekė.

Galiausiai, išsiskyręs su „Istra“, K.Laukžemis laukė patrauklių pasiūlymų, bet tai nesusiklosčiusios aplinkybės, tai koronavirusas jaukė planus. Tad lietuvis sukirto rankomis su Paolos „Hibernians“ klubu iš Maltos. Ir nenusivylė.

Apie triumfą 2017-siais ir vėliau išgyventas patirtis svetur – atviras K.Laukžemio interviu 15min.

– Visų pirma, akla prognozė prieš šeštadienio lemiamą A lygos mačą.
– Sunku pasakyti, tokios rungtynės… Manau, vis tiek yra 50 prieš 50. Gal „Žalgiris“ daugiau turi kozirių savo rankose, bet dažniausiai tai būna įtemptos, nervingos rungtynės ir kas geriau susitvarko su jauduliu, kas labiau nori, tas ir iškovoja pergalę. Tikrai labai sunku pasakyti, neįsivaizduoju, kas laimės.

– Net 20 „Sūduvos“ futbolininkų buvo iškritę dėl koronaviruso. Dauguma jų į treniruotes grįžo visai neseniai. Gal pačiam tekę girdėti, kokios pasekmės laukia futbolininko, grįžusio po šios ligos?
– Nežinau, kaip po koronaviruso būna. Aišku, jei ir vieną treniruočių dieną praleidi, jau esi kažkiek iš ritmo išsimušęs. Dabar, jei savaitę – dar labiau. O jei ir temperatūrą turėjai, simptomus, tada dar labiau. Jei grįžti po ligos, tai tikrai turi jaustis ir apsunkinti situaciją, aš nežinau, kaip jie rimtai sirgo, ar daug turėjo simptomų.

– Kiek teko kalbėti, buvo visokių atvejų, ilgiausiai vienas futbolininkas 18 dienų namie prasėdėjo.
– Po tokio laiko grįžti – tas pats, kas po atostogų eiti į aikštę. Na, bet jie profesionalai, turi kažkaip prisitaikyti ir susitvarkyti.

– O dabar nusikelkim trejus metus į praeitį, vyko lemiamos rungtynės, kokie prisiminimai likę iš tos dienos?
– Oi, emocijos pačios geriausios. Tai buvo mano geriausia diena futbolo karjeroje, kai iškovojome tą čempionų titulą. Juolab, kad ir „Sūduvai“ tai buvo pirmas čempionų titulas. Visą gyvenimą tai atsiminsiu.

Prieš rungtynes, kai žinojome, kad žaisime dėl titulo, savaitę buvo sunku miegoti, jautėsi laukimo įtampa. Nebuvo baimės, bet tiesiog didelis laukimas, prieš rungtynes buvo didžiulis jaudulys. Kiek tuomet kalbėjau, tai jautė visi žaidėjai, net ir labiausiai patyrę, kurie tokių rungtynių buvo žaidę ne vienerias. O man tai buvo pirmas toks išbandymas, kuris lėmė labai daug.

– Kiek pamenu, tada iš „Sūduvos“ komandos jautėsi tokia nuotaika, kad nugalėti jų neįmanoma. Ar taip ir patys jautėtės?
– Baimės tikrai nebuvo, aš buvau užtikrintas ir savim, ir komanda. Aišku, nesitikėjome 3:0, bet buvo neįtikėtinas atsidavimas. Visi buvo taip motyvuoti, kad išėjome į aikštę ir iš „Žalgirio“ nieko nebeliko po tų rungtynių.

– Tas paties įvartis… Kas ten nutiko?
– Buvau nuošalėje ir labai stipriai, tikrai nežinau, kaip teisėjas neužfiksavo… Slydau į vartininko pusę, atsistojau ir žiūriu, kad kamuolys lekia ir, atrodo, gali būti įvartis, bet ruošiausi, kad gali ir atšokti. Kai atšoko man, nesudvejojęs bėgau link kamuolio. Gal tas teisėjui ir sumaišė kortas, jis nepastebėjo, kad aš iš karto atakuoju kamuolį. Jei būčiau sudvejojęs, gal jis būtų pamatęs, kad aš nuošalėje.

Kamuolys stipriai šokinėjo, nes žolė baudos aikštelėje buvo nekokia. Galvojau, kad reikia tik pataikyt į vartus, gan stipriai smūgiavau, vartininkas šiek tiek lietė, bet svarbiausia – įvartis ir neįtikėtinos emocijos po to.

– Į tą titulą ėjot ragais ir nagais, „Žalgiris“ tuomet dominavo Lietuvoje daug metų. Dabar trejus metus iš eilės dominuoja „Sūduva“. Ar neatrodo, kad dabar vilniečiai yra panašioje situacijoje kaip jūs tada?
– Taip, panašumų yra. Tik klausimas, kaip užsibaigs viskas. Nežinau, kokia situacija yra „Žalgiryje“, komandos viduje, bet galiu pasakyti, kad tą sezoną, kai atėjo pergalės ir Europos lygoje, atmosfera komandoje buvo neįtikėtina. Kolektyvas labai gerai sulipo. Kiek esu buvęs komandų, tai buvo geriausia atmosfera. Tas ir davė didžiausią paspirtį tapti čempionais.

– Kitą sezoną po to 2017-ųjų jau išvažiavai į Kroatiją, ten atsitiko ir ta nelemta trauma. Nebuvo minčių, kad galbūt reikėjo likti „Sūduvoje“, kuri toliau dominavo Lietuvoje, Europoje vėl žygiavo toli?
– Ne, taip nebuvo. Negali to numatyti ar suplanuoti. Jei dabar būtų panaši situacija, vis tiek važiuočiau. Tada man buvo 26 metai, nebuvau toks jau jaunas. Tokiais atvejais galimybių švaistyti negali, nes žinai, kad, jei atmesi vieną pasiūlymą, antro gali ir nebūti. Griebiau šansą ir bandžiau juo naudotis, o kaip susiklostė – taip.

– Jei pamiršime tą traumą, kokia buvo patirtis žaisti Kroatijoje?
– Galiu pasakyti, kad tie dveji metai, kai buvau Kroatijoje ir Slovėnijoje, buvo vieni sunkiausių psichologine prasme. Daug pamokų išmokta, dar labiau užsigrūdinau. Nesusiklostė gal detalės.

Pirmą sezoną, kai grįžau po traumos, gerai atsistačiau, prisižiūrėjau sveikatą, nes grįžau po 7 mėnesių, rizikuodamas vėl susitraumuoti. Kiek leido galimybės, gavau ir žaidybinio laiko, buvau patenkintas savo vieta komandoje. Bet sezono pabaigoje prasidėjo signalai, kurie man nepatiko. Kai atvažiavau į pasiruošimą kitam sezonui, situacija kaip ir buvo gera, bet po vienerių draugiškų rungtynių viskas staiga pasikeitė ir nuo žaidėjo, kuris pretenduoja į startinę sudėtį, tapau vos ne paskutiniu puolėju. Nenoriu per daug konkretinti, bet ne viskas, ką mato žmonės, yra tiesa.

Bet dėl sprendimo tikrai nesigailiu. Lygis buvo geras, ten sunku žaisti, daug kontakto, sunku ir sveikam išlikti, nes futbolas fizinis, susikomponavęs su technišku. Galima rungtyniauti tokiam lygy, esu tikras, kad, jei būčiau turėjęs šansą, žaisti ten tikrai galėjau. Taip susiklostė, kad kai kurie žmonės nenorėjo man to šanso suteikti ir nekalbu čia apie trenerius. Dėl to teko išvykti, nes supratau, kad nenoriu sėdėti vietoje ir žiūrėti rungtynių iš tribūnų.

– Ir tuomet teko patraukti į Slovėniją, kaip viskas klostėsi nuvykus ten?
– Irgi dvejopai… Nuo vilko ant meškos užšokau. Gal padariau klaidą, nes ten važiavau iškart po traumos, bet labai jau norėjau žaisti, buvau labai kviečiamas. Sakė: „Atvažiuok, žaisi, būsi pagrindinis puolėjas.“

Žinojau, kad lygis ten yra neblogas, nors kroatai sakė, kad lygis žemesnis. Atvažiavau, toje komandoje lygis tikrai buvo neblogas, galiu pasakyti, kad komanda nebuvo silpnesnė už „Istra“. Tą rodė faktas, kad antroje sezono pusėje lentelėje pagal taškus buvome 3-4 vietoje. Atvažiavau po traumos, nebuvau geros formos, su treneriu kalbėti trukdė kalbos barjeras. Negaudavau tiek pasireikšti, kiek norėjau, net ir per pasiruošimo etapą, kur sugebėjau įmušti du įvarčius daug nežaisdamas.

Direktoriai pastoviai priekaištavo, kad esu nekokios formos, o aš sakydavau: „Kaip galiu ją įgaut, jei net per draugiškas nežaidžiu?“ Paskui prasidėjo karantinas, grįžau tikrai gerai pasiruošęs, bet treneris dar buvo Argentinoje, grįžo tik prieš sezono atnaujinimą ir vėl žaidė ta pati sudėtis, kuri buvo prieš tai. Vienose rungtynėse 20 minučių išėjau, kitose 15, taip tas atotrūkis tarp manęs ir mano pozicijos žaidėjų ir išsivystė.

– Kaip viskas susiklostė, kad galiausiai buvo nutūpta Maltoje?
– Netikėtai. Prieš rinktinę turėjau jų pasiūlymą, tuomet atsisakiau, tikėjausi, kad kažkas geriau atsiras, kalbų buvo visokių. Galiausiai po rinktinės praėjo savaitė, mačiau, kad nieko gero nebus. Buvo du variantai: arba sėdėti be darbo, arba važiuot ir žaisti. Pasitariau su daug žmonių, nusprendžiau, kad geriau nuvažiuoti, žaisti, judėti, atgauti pasitikėjimą savo jėgomis.

– Kiek Maltoje jau pavyko pamatyti, pajusti futbolą, įvertinti lygį?
– Buvau ten dvi savaites. Gaila, dėl registracijos problemų negalėjau rungtyniauti dviejose rungtynėse, nes Pulos klubas nesugebėjo pateikti normalių sutarties nutraukimo dokumentų, dėl to manęs negalėjo užregistruoti. Kvepia neprofesionalumu, kai klubas nesugeba normalaus dokumento atsiųsti. Dėl jų kaltės turėjau praleisti dvejas rungtynes. Galiausiai po savaitės tą dokumentą atsiuntė. Tai kainavo nemažai nervų, galvojau, kad gal ir nepriregistruos manęs. Bet viskas išsisprendė, spėjau ir draugiškas rungtynes sužaisti prieš „Valletta“, ir įvartį pelniau. Apie klubą iš organizacinės pusės nieko negaliu blogo pasakyti, rūpinasi tikrai geriau nei tai darė Slovėnijoje ar Kroatijoje. Kol kas tikrai esu patenkintas.

– Minėjai, kad buvo kalbų ir su kitais klubais. Kokios buvo pagrindinės paties paieškos kryptys?
– Nebuvo svarbu ta kryptis, norėjau žaisti kuo aukštesniame lygyje, žinojau, kad galiu tokiame žaisti. Taip viskas susiklostė dėl koronaviruso. Turėjau po rinktinės stovyklos važiuoti į vieno Ukrainos aukščiausios lygos klubo peržiūrą, kuris yra pirmam penketuke šalies čempionate dabar.

Taip susiklostė, kad koronavirusu susirgo treneris ir nuvykti nepavyko. Supratau, kad likimas mane siunčia į Maltą. Priimu tai kaip naują iššūkį – gerai. Jei atgausiu formą, mušiu įvarčius, pasirinkimas, manau, neblogas.

– Bet, kaip suprantu, tai labiau yra tarpinė stotelė?
– Nežinau, tikiuosi. Aišku, ten irgi lengva nebus, visi tą futbolą moka žaisti dabar. Niekas ten man nenuties raudono kilimo ir neleis lengvai primušti įvarčių. Ko aš buvau pasigedęs tuos dvejus metus, tai požiūrio, kad esu geras futbolininkas, noro suteikti galimybę, o ne nurodymo įrodinėti nežinia ko ir nežinia kam. Kroatijoje galėjai dirbti, kiek nori, ir vis tiek nežaisi, žiūrėsi rungtynes iš tribūnų, kai tavo pozicijos žaidėjai žais, nemuš įvarčių. Kodėl taip turi būti? Pavargau tiesiog nuo tų dalykų, norėjau pakeisti aplinką.

– Visu šiuo metu šalia įvykių klubuose dar buvo ir Lietuvos rinktinė. Joje rezultatai gal ir nebuvo itin geri, bet dabar staiga jie atėjo. Kas pasikeitė, ar tai komandos vidus, ar trenerio schemos pagaliau buvo įsisavintos?
– Manau, susideda daug smulkių aplinkybių ir tie rezultatai kažkiek yra geresni. Nenoriu kažkuo iš anksto džiaugtis ar viską vertinti gerai. Žiūrim į viską diena po dienos, rungtynes po rungtynių. Treneris atrado tuos žaidėjus, kurie labai gerai sulipo, labai gera atmosfera rinktinėje. Prie to, aišku, prisideda ir pergalės, geresni rezultatai, pasitikėjimas. Nugalėti Estiją ir Farerus irgi reikia, tai nėra paprasta. Seniau ir to nesugebėjome padaryti. Tai atneša pasitikėjimą, kuris matosi ir mūsų žaidime.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Karolis Laukžemis

2020 Lap 23 14:19

K.Laukžemis debiutavo Maltoje kitų užsienyje žaidžiančių lietuvių pasirodymai
https://www.sportas.lt/naujiena/424178/ ... vo-maltoje

Maltos „Premier“ lygoje oficialiai debiutavo Karolis Laukžemis. „Hibernians“ klubo puolėjas rungtynes prieš „Hamrun“ klubą pradėjo ant suolo. Varžovai jau įpusėjus pirmajam kėliniui pelnė du įvarčius, bet „Hibernians“ dar iki pertraukos rezultatą sušvelnino. K.Laukžemis į aikštę buvo išleistas 52 minutę ir pagyvino komandos žaidimą, o rungtynių pabaigoje „Hibernians“ uždirbo baudinį ir išlygino rezultatą bei iškovojo tašką. Po šių lygiųjų „Hibernians“ su 17 taškų lygoje užima antrą vietą.

Izraelio aukščiausioje lygoje įvarčio nepraleido ir Ernestas Šetkus, tačiau lietuvio atstovaujamas Tel Avivo „Hapoel“ sužaidė nulinėmis lygiosiomis su Petah Tikvos „Maccabi“. Tai buvo tik penktasis Tel Avivo komandos sezono taškas ir ji kol kas užima vos 11 vietą lygoje.

Serbijos aukščiausioje lygoje tašką iškovojo ir Justas Lasickas su „Voždovac“ klubu. „Voždovac“ namuose sužaidė 1:1 su „Novi Pazar“ ekipa, o J.Lasickas šiose rungtynėse žaidė 79 minutes.

Belgijos antroje pagal pajėgumą lygoje vieną įvartį praleido Tomas Švedkauskas. „Lommel“ klubo vartininkas įvartį praleido 72 minutę, tačiau rungtynės su „Deinze“ ekipa pasibaigė lygiosiomis 1:1 ir po šių lygiųjų „Lommel“ su 15 taškų užima ketvirtą vietą.

Graikijos aukščiausioje lygoje tašką iškovojo Vykintas Slivka su „Smyrnis Apollon“ klubu. Lietuvio ekipa sužaidė lygiosiomis 2:2 su „Atromitos“ klubu. Šį mačą lietuvis pradėjo ant suolo, o į aikštę buvo išleistas 82 minutę, kuomet jau buvo sumušti visi rungtynių įvarčiai.

Kazachstano „Premier“ lygoje „Taraz“ klubas be Ovidijaus Verbicko 1:0 nugalėjo „Žetysu“ ekipą, kurios gretose Artūras Žulpa žaidė. A.Žulpa žaidė visas 90 minučių ir 72 minutę gavo geltoną kortelę. Po šios pergalės „Taraz“ klubas (20 tšk.) liko aštuntoje vietoje, o „Žetysu“ (22 tšk.) – nukrito į septintą vietą.

Italijos „Serie A“ lygoje ant suolo liko vartininkas Titas Krapikas, tačiau lietuvio komandos draugas pasirodė puikiai ir padėjo „Spezia“ klubui sužaisti lygiosiomis 0:0 su Bergamo „Atalanta“ klubu.

Italijos „Serie B“ lygos rungtynėms Edgaras Dubickas nebuvo registruotas, o jo atstovaujamas „Lecce“ klubas sužaidė nuostabias rungtynes ir net 7:1 sutriuškino „Reggiana“ ekipą.

Italijos „Serie C“ lygoje Linas Mėgelaitis žaidė visas 90 minučių ir su „Gubbio“ ekipa iškovojo tašką. Išvykos rungtynės prieš „Padova“ klubą pasibaigė lygiu rezultatu 0:0.

Rumunijos antroje lygoje Deivydas Matulevičius žaidė po keitimo. CSM „Resita“ klubo puolėjas į aikštę buvo išleistas 74 minutę, iškart po jo komandos praleisto įvarčio. Visgi lietuvis nepasižymėjo, o CSM „Resita“ 0:1 pralaimėjo „Faful Constanta“ ekipai.

Grįžti į