Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras

2021 Vas 09 22:19

O čia skamba įdomiai vos ne pažodžiui dėl ko VIlniaus atvejis naujausią kartą atsidūrė teismuose iš vertinančios agentūros:
https://www.ppplietuva.lt/uploads/docum ... yta(2).pdf

6. Atkreiptinas dėmesys, kad kadangi Halės ir Stadiono rekonstrukcijos darbus vykdo KMSA, todėl KMSA turi įvertinti, kad dėl netinkamų Halės ir Stadiono projektavimo bei rekonstrukcijos darbų atlikimo, privatus subjektas gali neužtikrinti kokybiškų paslaugų teikimo ar apskritai paslaugų teikimo Halėje ir Stadione. Be to, dėl nurodytos priežasties Halės ir Stadiono būklės palaikymo ir likutinės vertės riziką koncesijos konkurso dalyviai gali įvertinti, kaip per didelę ir neapibrėžtą.

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras

2021 Vas 09 22:46

Tiesiogiai: interviu su Švietimo, mokslo ir sporto ministre J. Šiugždiniene
https://www.youtube.com/watch?v=i9qSvkC0mpE

23:10

Che
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 2019 Vas 07 17:41
Palaikoma komanda: Lietuva

Re: Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras

2021 Vas 10 10:38

Tiesiogiai: interviu su Švietimo, mokslo ir sporto ministre J. Šiugždiniene
https://www.youtube.com/watch?v=i9qSvkC0mpE

23:10
Papilste is tuscio ir kiaura ir nieko realiai nepasake :x

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras

2021 Vas 10 22:39

Kad nestrigtų investiciniai projektai, Kauno miesto savivaldybė skolinsis per 14 mln. eurų
https://www.lrt.lt/naujienos/verslas/4/ ... 4-mln-euru

Pritarus Kauno miesto tarybai, savivaldybė, laikydamasi teisės aktuose nustatyto skolinimosi limito, numato imti ilgalaikę paskolą. Pagal parengtą ir viešai skelbiamą Tarybos sprendimo projektą, ketinama skolintis 14 419,9 tūkst. eurų investicijų projektams, nurodytiems Kauno miesto savivaldybės 2021–2023 metų strateginiame veiklos plane, įgyvendinti.

Skolintomis lėšomis 2021 m. planuojama iš dalies finansuoti trejetą jau vykdomų projektų. Vienas jų – užsitęsusi (ne dėl Savivaldybės kaltės) S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadiono rekonstrukcija. Projekto vertė su papildomais darbais – 35 mln. eurų, įgyvendinimo laikotarpis – 2018-2022 metai.

Viešai paskelbtoje išvadoje, kurią dėl galimybės Kauno miesto savivaldybei imti paskolą parengė Savivaldybės kontrolierius, S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadiono rekonstrukcijai 2020-aisiais panaudota 4 738,0 tūkst. eurų, iš kurių – 223,6 tūkst. eurų skolintų lėšų, 314,4 tūkst. eurų Savivaldybės biudžeto lėšų ir 4,2 mln.. eurų valstybės biudžeto lėšų. Šiemet darbams atlikti planuojama skirti 5 mln. eurų skolintų lėšų, 6,7 mln.. eurų Savivaldybės biudžeto lėšų ir 2,318 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų.

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras

2021 Vas 10 22:49

KAUNIEČIAI SUKILO PRIEŠ MYLMERĄ: Brutaliam parkingui ne vieta istoriniame Ąžuolyne
https://pilotas.lt/2021/02/10/architekt ... -azuolyne/

Ekspertai pasisakė dėl planų netoli Ąžuolyno įrengti automobilių stovėjimo aikštelę
https://www.diena.lt/naujienos/lietuva/ ... le-1010965

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras

2021 Vas 15 01:50

Keičiasi stadiono atnaujinimo planas: iš senųjų konstrukcijų nieko neliko
https://kaunas.kasvyksta.lt/2021/02/12/ ... ko-neliko/

Pradėjus S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukciją ir išardžius tribūnas, perdangų liko laukti senosios atramos. Aukštai išsišovusios konstrukcijos galiausiai, vis dėlto, sulaukė tik savo gyvavimo baigties. Ekspertizė parodė, kad atramų būklė pernelyg prasta – nuspręsta jas griauti ir statyti naujas.

Savivaldybės Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare nurodė, kad ištyrus atramų mėginius nepriklausomoje Kauno technologijos universiteto (KTU) laboratorijoje, paaiškėjo konstrukcijas esant per daug pažeistas, o armatūras – pernelyg trapias bei galinčias neatlaikyti apkrovų.

„Todėl laboratorijos išvadose siūlyta atramas griauti iki pamatų ir nuo pagrindų betonuoti naujas. Šiandien galime pasidžiaugti, kad dėl atliktų tyrimų buvo priimtas geriausias sprendimas, taip išvengiant potencialių rizikų. Naujos atramos kyla ant naujų gręžtinių polinių pamatų. Konstrukcijos gaminamos iš šiuolaikiškų, pažangių, Europos Sąjungoje sertifikuotų statybinių medžiagų“, – sakė V. Abramavičius.

Savivaldybės manymu, darbai dėl pakeitimų nebrangs, atvirkščiai – gali atpigti ir jokio kainos skirtumo dėl to padengti neprireiks. Statybos valdymo skyriaus vedėjo teigimu, šiandien ženkliai pigiau yra nugriauti seną ir vietoje jo pastatyti naują.

„KTU ekspertų išvadose konstatuota, jog ekonomiškesnis būdas rekonstruoti atramas yra jas pastatyti iš naujo. Svarbiausia, kad visa tai užtikrins stadiono konstrukcijų saugumą ir ilgaamžiškumą“, – projekto korekcijas komentavo V. Abramavičius.

Stadionas perdarytas ne kartą

Reikia pažymėti, kad saugomam Kauno Ąžuolyno sporto statinių kompleksui priklausančio stadiono atramos paveldosauginiu požiūriu nėra vertybė, kaip ir kiti konkretūs techniniai sprendiniai. Kaip nurodoma Kultūros vertybių registre, vertingosios objekto savybės yra ovalo formos planas bei ryšys su Ąžuolynu, taip pat masinių renginių paskirtis ir visai Lietuvai svarbūs čia buvę istoriniai įvykiai.

1925 m. Ąžuolyne iškilusio pirmo stadiono projektą nubraižė Steponas Darius su inžinieriumi Kęstučiu Bulota. 1936 m. užbaigta Vytauto Landsbergio-Žemkalnio parengta rekonstrukcija, o 1979 m. vietoje medinių tribūnų pastačius 12 tūkst. žiūrovų talpinančias gelžbetonines, stadionas įgavo daugeliui kauniečių žinomą veidą. 1998 m. ir 2005 m. atnaujinta danga bei kita sporto įranga.

Stadione 2018-ųjų rudenį įsibėgėjus stadiono griovimo darbams, Turkijos rangovo „Kayi Construction“ atstovai tvirtino, kad atramos yra geros ir laikys naujų tribūnų perdangas. Visgi rekonstrukciją perėmus „Autokaustai“, paaiškėjo, jog įžambios atramos tokios pat byrančios kaip turkų bendrovės reputacija.

V. Abramavičius „Kas vyksta Kaune“ pridėjo, kad esminių pakeitimų daugiau suplanuota nėra, vis dėlto, kadangi projektas nuo pirminės stadijos iki statybų pabaigos apima gana ilgą laikotarpį, natūralu, kad laikui bėgant atsiranda šiuolaikiškesnės medžiagos, atsinaujina elektronika, automatika, kompiuterinės sistemos, keičiasi požiūris – pritaikomos naujos pažangios medžiagos bei technologijos.

„Tikime, kad visus darbus rangovui pavyks užbaigti laiku, kaip numatyta sutartyje“, – sakė Statybos valdymo skyriaus vedėjas. Rekonstruotą stadioną numatyta atidaryti 2022-ųjų pavasarį.

Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras

2021 Kov 15 16:33

Kauno sporto halei ir stadionui bus ieškoma vieno koncesininko
https://www.delfi.lt/verslas/verslas/ka ... d=86689601

Kauno savivaldybė rengiasi šiuo metu rekonstruojamą Kauno sporto halę ir S. Dariaus ir S. Girėno stadioną perduoti valdyti koncesininkui.

„Prašoma Kauno miesto savivaldybės tarybos pritarimo, kad šių abiejų objektų valdymą ir naudojimą būtų tikslinga perduoti vienam privačiam operatoriui koncesijos būdu“, – BNS sakė savivaldybės Centrinio viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėja Daiva Čeponienė.

Pasak jos, dėl abiejų objektų planuojama skelbti vieną konkursą, tai galėtų įvykti šių metų rugsėjį.

Pasak savivaldybės atstovą, iš koncesininko planuojama prašyti mokėti koncesijos mokestį, kuris pagal investiciniame projekte atliktus skaičiavimus galėtų būti apie 90 tūkst. eurų per metus, tačiau dėl konkrečios sumos dar bus deramasi. Skaičiuojama, kad per planuojamą 15 metų terminą, kai koncesininkas valdys ir naudos Kauno sporto halę ir S. Dariaus ir S. Girėno stadioną, jis gaus 16 mln. eurų pajamų.

Šiems planams dar turės pritarti Kauno miesto savivaldybės taryba.

Kaip teigiama sprendimo projekte, būsimas koncesininkas turės investuoti į veiklai vykdyti reikalingą įrangą abiejuose objektuose. Koncesininkas turės pasirūpinti sporto halės dangomis, baldais, švieslentėmis, kėdėmis ir apšvietimu. Stadione iš jo bus reikalaujama įrengti patalpų lubas, barus, persirengimo kambarius, įsigyti lengvosios atletikos ir futbolo varžyboms reikiamą įrangą.

S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukciją planuojama baigti iki 2022 metų gegužės. Sutarties vertė, savivaldybės duomenimis, siekia 33,7 mln. eurų.

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras

2021 Kov 23 16:03

Pritarta: rekonstravus Sporto halę ir stadioną, juos valdys privatininkai
https://kauno.diena.lt/naujienos/kaunas ... ai-1017497

Kauno miesto taryba pritarė, kad Sporto halė bei S.Dariaus ir S.Girėno stadionas turės bendrą privatų koncesininką. Šiais objektais privatininkai rūpinsis 15 metų.

Miesto valdžia pritarė, kad baigus rekonstruoti Kauno sporto halę ir pastačius naująjį S.Dariaus ir S.Girėno stadioną, bus ieškoma bendro koncesininko, kuris valdys abu šiuos strateginius objektus. Koncesininkui bus perduotos ir automobilių stovėjimo aikštelės, esančios šiame sklype. Tad naujasis valdytojas galės savo nuožiūra apmokestinti beveik 400 automobilių stovėjimo vietų, kurios yra tiek prie halės, stadiono bei naujai įrengtoje požeminėje aikštelėje.

Tokiam sprendimui pritarė 31 tarybos narys, dar septyni susilaikė.

Kaip skelbė BNS, Centrinio viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėja Daiva Čeponienė nurodė, kad dėl abiejų objektų planuojama skelbti vieną konkursą, tai galėtų įvykti šių metų rugsėjį. Iš koncesininko planuojama prašyti mokėti koncesijos mokestį, kuris, pagal investiciniame projekte atliktus skaičiavimus, galėtų būti apie 90 tūkst. eurų per metus, tačiau dėl konkrečios sumos dar bus deramasi.

„Planuojama, kad nuomos mokesčio dydis už Kauno sporto halę ir S. Dariaus ir S. Girėno stadioną koncesijos konkurso metu bus derybų objektas“, – BNS kiek anksčiau sakė D. Čeponienė.

„Iš pradžių svarstėme veiklos vykdymą perduoti privačiam subjektui pagal paslaugų teikimo sutarties sąlygas. Tačiau, remiantis Centrinės projektų valdymo agentūros išvadomis, šių objektų valdymą ir naudojimą tikslingiausia perduoti vienam privačiam operatoriui koncesijos būdu. Tiek halė, tiek stadionas yra šalia, todėl toks sprendimas miestui būtų efektyviausias ir ekonomiškiausias“, – sakė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Tikimasi, kad per 15 metų abiejų objektų koncesininkas turėtų gauti apie 16 mln. eurų pajamų. Tačiau sprendimo projekte nurodoma, kad naujasis Sporto halės ir stadiono valdytojas turės dar pats investuoti į veiklai vykdyti reikalingą įrangą.

Numatoma, kad koncesininkas turės pasirūpinti Sporto halės danga, baldais, švieslentėmis bei kitais reikalingais infrastruktūros elementais. Stadione valdytojas turės pasirūpinti lubomis, persirengimo kambariais, įsigyti lengvosios atletikos bei futbolo inventorių, reikalingą varžyboms. Taip pat turės pasirūpinti ir viešojo maitinimo įstaigomis.

Kvies galimus investuotojus

„Po tarybos pritarimo, savivaldybės administracija imasi rengti koncesijos konkurso sąlygas ir sutarties projektą, visus dokumentus teiksime suderinti Centrinei projektų valdymo agentūrai. Tuomet bus skelbiamas konkursas, kviečiant galimus investuotojus-operatorius dalyvauti, su jais bus vedamos derybos. Išrinkus geriausio pasiūlymo autorius, jei galutinis susitarimas nenukryps nuo pirminių sąlygų, iškart galėsime sudaryti sutartį, o jei iškiltų didesnių pokyčių, tam dar turės pritarti taryba“, – tolesnius žingsnius paaiškino Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Tadas Metelionis.

Tikimasi, kad operatorius bus atrinktas ir paskirtas iki stadiono rekonstrukcijos pabaigos. Artimiausiu metu bus sudaryta darbo grupė, kuri pradės rengti koncesijos sąlygas konkurso dalyviams.

Kauno sporto halės rekonstrukcija, kurios darbų vertė siekia apie 9,7 mln. eurų, sparčiai artėja pabaigos link. Ją planuojama baigti dar šiemet vasarą. Atnaujintas S. Dariaus ir S. Girėno stadionas pirmuosius lankytojus turėtų pakviesti apie 2022 metų vidurį. Šio statinio rekonstrukcijos darbų vertė – apie 33,7 mln. eurų.

Prognozuojama, kad abiejų objektų kultūros ir sporto renginiuose per metus apsilankys bent 170 tūkst. žmonių.

Kadangi Kauno sporto halės kapitalinis remontas finansuojamas Europos Sąjungos lėšomis, pagal numatytus įsipareigojimus artimiausius penkerius metus joje negalės vykti profesionalios sporto varžybos, įtrauktos į oficialius čempionatų tvarkaraščius.

Skirtinga situacija S. Dariaus ir S. Girėno stadione, kuris po atsinaujinimo bus didžiausias Lietuvoje ir talpins net 15 tūkst. žiūrovų. Jame kauniečiai ir miesto svečiai galės mėgautis aukščiausio lygio futbolo ar lengvosios atletikos varžybomis. Aikštyne galės vykti ir didieji koncertai.

Paveikslėlis

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras

2021 Kov 23 19:30

Iš foto panašu kad veiksmas vyksta. Šaunu :) Jeigu KŽ taps DG stadiono operatoriais, tai bus didelis pliusas jiems.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras

2021 Kov 24 16:45

Žinant, kad Žiemelis perėmė Cido ir buvusios Siemens arenos valdymą, tai manau ir šiame konkurse turėtų dalyvauti.

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras

2021 Kov 24 17:18

Random mintis, ten turbūt pagrindinis verslas buvo Tiketos vardas ir pardavimo/reklamos/etc verslai negu pačios arenos. +jis yra minėjęs, kad renginių verslo darymas sostinėje ir ne sostinėje jam yra skirtingi dalykai, tai labai abejočiau tuo.

Nebent koncesijos suma išeitų centai, tą tai aišku visi rinkos veikėjai paskaičiuos.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras

2021 Bal 19 13:45

pradėjo kilti stadiono tribūnos :)

Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras

2021 Geg 06 17:29

Paveikslėlis
https://www.facebook.com/kaunosavivaldy ... 2970261170
Nors pastarieji metai gerokai sulėtino gyvenimo tempą, tačiau nei pandemija, nei prastas pastarųjų dienų oras nestabdo Žaliakalnyje verdančių darbų. Kiekvieną dieną S. Dariaus ir S. Girėno stadione darbuojasi sunkioji technika ir kelios dešimtys statybininkų. Kyla naujos gelžbetoninės konstrukcijos, montuojamos tribūnų atramos, tvarkomos vidaus ir lauko komunikacijos. Ąžuolyno parke, prižiūrint profesionaliems arboristams, tvarkomi dviračių bei pėsčiųjų takai. Jau prasidėjo parengiamieji Sporto gatvės tvarkymo darbai. Ardoma senoji danga, ją pakeis šios vietos vertas granitas. Šalia stadiono bus įrengta sportininkų Šlovės alėja.


Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras

2021 Geg 10 12:09

Tavo gal daryta? Nuostabus kampas pagautas.

Grįžti į