Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kauno Žalgiris

2020 Geg 09 18:41

Per karantiną „Kauno Žalgiris“ sulaukia ir keistų pasiūlymų
https://kauno.diena.lt/naujienos/sporta ... ymu-961974


Beje juokinga klausti šiuo metu, bet gal kažkas žino kodėl išėjo Galkevičius / kokie jo planai?

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kauno Žalgiris

2020 Geg 24 23:45

Į futbolo aikštes sugrįžo ir atsargiausi
https://kauno.diena.lt/naujienos/sporta ... usi-968563

Kol favoritai sprendė savo komplektacijos problemas, vienas šio sezono lyderių "Kauno Žalgiris" į aikštę neskubėjo. Roko Garasto auklėtiniai laukė karantino sąlygų sušvelninimo, kai jau netrukdomi galės rengti komandines pratybas. Šią savaitę jie pluša Futbolo mokyklos stadione Neries krantinėje.

Žalgiriečių gretose nėra tik legionieriaus iš Prancūzijos Steveno Thicot, per karantiną išvykusio pas kūdikio besilaukiančią žmoną. Tačiau ir be patyrusio gynėjo per treniruotes pakanka sudaryti dvi ekipas improvizuotoms tarpusavio rungtynėms.

Pasak trenerio, nepaisant vėlyvo sugrįžimo, jo žaidėjai nesėdėjo rankų sudėję, todėl fiziškai atrodo neblogai, o keli – net pagirtinai.

"Visi dirbo individualiai pagal sudarytas programas. Tai neatstoja intensyvaus organizuoto pasirengimo prieš sezoną, bet juk mes pradedame ne nuo nulio. O rimčiau įsibėgėti teks atsinaujinus sezonui", – aiškino R.Garastas.

Daugiau klausimų specialistui kyla dėl psichologinių aspektų, nes sportininkus slegia ir nenumatytos aplinkybės, jau sujaukusios jų sezono ritmą, ir nežinia dėl tolesnių viruso padarinių. Per likusį laiką treneris norėtų sužaisti kontrolines rungtynes, tačiau laukiama valstybės institucijų oficialaus išaiškinimo, ar tokie mačai galimi iki gegužės 30-osios.

A lygos antro turo rungtynes Kauno žalgiriečiai žais svečiuose – išmėgins jėgas su "Sūduva". Vilniuje susitiks sostinės ekipos "Žalgiris" ir "Riteriai", o Gargžduose – "Banga" ir "Panevėžys".

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kauno Žalgiris

2020 Geg 30 09:07

„Kauno Žalgiris“ jauną gynėją paskolino Pirmos lygos klubui
https://alyga.lt/naujiena/kauno-zalgiri ... lubui/6566

Prieš pat pratęsiant A lygos čempionatą „Kauno Žalgirio“ futbolo klube įvyko permainos.

Kauno ekipa iki sezono pabaigos Vilniaus Baltijos Futbolo Akademijos (BFA) komandai išnuomojo 19-metį gynėją Ernestą Mockų. Įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinėse žaidęs žaidėjas su komanda rungtyniaus LFF Pirmoje lygoje.

Praėjusiame sezone jaunas futbolininkas taip pat buvo skolinamas. Tiesa, kitai Vilniaus komandai – „Vyčiui“. Su šia ekipa jaunasis žalgirietis praėjusiais metais iškovojo LFF Pirmos lygos bronzos medalius ir buvo tvirtas pagrindinės sudėties narys.

A lygoje jaunas futbolininkas pernai sužaidė dvejas rungtynes, taip pat žaidė ir LFF taurės turnyre. A lygoje vilkėdamas „Kauno Žalgirio“ marškinėlius E. Mockus debiutavo dar 2018-aisiais metais.

BFA klubo marškinėlius futbolininkas LFF Pirmos lygos rungtynėse galės užsivilkti jau birželio 6 dieną Kaune – BFA lauks dvikova su Kauno „Hegelmann Litauen“ klubu.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kauno Žalgiris

2020 Geg 31 12:54

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai trokšta rimto egzamino – ir tai įvyks Marijampolėje
https://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/ ... -15085717/

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Kauno Žalgiris

2020 Geg 31 20:28

Prie „Kauno Žalgirio“ prisijungė jaunas lietuvis gynėjas
2020.05.31
http://zalgiris.lt/news/fc-kauno-zalgiris/89529/

Prieš pat sugrįžimą į A lygos čempionato kovas „Kauno Žalgirio“ klubas pasipildė nauju futbolininku. Komandos nariu tapo 21-erių metų lietuvis Martynas Medelinskas.

Dar žiemą prie komandos treniruočių prisijungęs gynėjas įtikino ekipos trenerių štabą ir buvo įtrauktas į komandos sudėtį.

Įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinėse žaidęs M.Medelinskas futbolininko karjerą pradėjo Kėdainiuose, vėliau prisijungė prie Panevėžio futbolo akademijos ir žaidė Panevėžio „Ekrano“ dublerių komandoje.

2015-aisiais metais centro gynėjas išvyko į Nyderlandus ir prisijungė prie gerai žinomo Tilburgo „Willem II“ klubo sistemos. Po dviejų ten praleistų metų lietuvis persikėlė į Belgiją, kurioje vilkėjo „Antwerp“ klubo rezervinės komandos marškinėlius. Praėjusiame sezone naujasis žalgirietis rungtyniavo Švedijoje, „Pitea IF“ klube.

„Gera būti komandoje, kuri rungtyniauja aukščiausioje lygoje. Įspūdžiai geri, nes klube sudarytos visos sąlygos tobulėti ir mokytis naujų dalykų. Taip pat, patinka trenerio filosofija, treniruotės, o ir komanda bei atmosfera joje – puiki. Laukiu rungtynių, bus įdomu viską pamatyti iš arti“, – Žalgiris.lt pasakojo klubo naujokas.

Išbandyti M.Medelinską oficialiose rungtynėse „Kauno Žalgirio“ komandos treneris Rokas Garastas galės jau birželio 1 dieną vyksiančiame A lygos susitikime su Marijampolės „Sūduva“.

„Martynas yra jaunas, motyvuotas ir ambicingas žaidėjas. Jis agresyvus gynyboje, nori tobulėti ir įrodyti savo vertę, todėl puikiai tinka mūsų komandoje“, – apie naują savo auklėtinį atsiliepė komandos strategas.

Kauno komandoje futbolininkas vilkės 3 numeriu pažymėtus marškinėlius.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kauno Žalgiris

2020 Bir 03 17:43

„Kauno Žalgirio“ kapitonas įvertino aršią akistatą Marijampolėje: „Kova nebuvo pati gražiausia“
https://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/ ... -15124701/

„Kai du mėnesius praleidi karantine, visos patikrinimo procedūros atrodo natūraliai“, – sugrįžimą į A lygos kovas portalui lrytas.lt apibūdino „Kauno Žalgirio“ kapitonas Linas Pilibaitis.

35-erių veteranui nepavyko atvesti komandos į pergalę Marijampolėje, kai pirmadienį kauniečiai 0:1 nusileido „Sūduvos“ žaidėjams, tačiau emocijų ir kietos kovos mače netrūko. Nepaisant to, žalgiriečiams teko iš naujo pratintis prie oficialių rungtynių tempo.

„Aikštelėje matėsi, kad visi žaidėjai yra išsiilgę futbolo, – potyrius atskleidė L.Pilibaitis. – Nors rungtynėse matėte nemažai broko, kovos taip pat netrūko. Fizinė kondicija tikrai buvo nebloga, žinant, kad žaidėme po trijų mėnesių pertraukos. Asmeniškai tikrai nejaučiau sunkumų.“

Žiūrovai, tarp kurių viešėjo ir rinktinės treneris Valdas Urbonas bei Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas, rinktinės žaidėjai Mantas Kalnietis ir Edgaras Ulanovas, įvarčių lietaus ar įspūdingų atakų nepamatė, tačiau kietos kovos tikrai netrūko.

Pirmasis ir vienintelis rungtynių įvartis krito antrajame kėlinyje (68 min.), kuomet po kampinio smūgiu galva pasižymėjo „Sūduvos“ žaidėjas 32-ejų Povilas Leimonas. Šeimininkai pamiršo visas A lygos rekomendacijas, ėmė džiaugtis įvarčiu, apsikabino ir sveikino rezultatyviausią dvikovos žaidėją. Tiesa, pastarasis netrukus ėmė raminti komandos draugus.

Netrukus po įvarčio kilo susistumdymas, kai įvarčio autorius kumščiu smogė žalgiriečiui Jurijui Bušmanui. Maža to, nuo suolo į aikštę pašoko ir šeimininkų žaidėjas Mihretas Topčagičius. L.Pilibaičiui teko raminti tiek komandos, tiek varžovų žaidėjus.

„Visi nori būti pirmi prie kamuolio, todėl tos dvikovos ir buvo tokios agresyvios ar grubios, abi komandos kovojo, – aistras aikštėje komentavo L.Pilibaitis. – Žinoma, kova galbūt nebuvo pati gražiausia, bet jos neturėjo trūkti.“

Po mačo kauniečių treneris Rokas Garastas teigė, kad komanda galėjo pasiekti lygiąsias. Komandos kapitonas L.Pilibaitis atskleidė didžiausius žaidimo trūkumus.

„Reikėjo daugiau šaltakraujiškumo priekyje. Kai kur ne iki galo išnaudojome progas, dar reikia susižaisti. Manau, kad tai ir buvo didžiausia problema, neleidusi kovoti dėl taškų“, – pasakojo futbolininkas.

Tiesa, po praėjusio sezono klubą paliko net šeši žaidėjai, maža to, prisijungė naujas treneris, tad komandai reikėjo laiko perprasti naujas schemas.

„Nauji žaidėjai į komandą įsiliejo puikiai. Jie pridėjo jėgos, tikiuosi, kad naujokai bus labai naudingi šiame sezone“, – viliasi L.Pilibaitis.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Kauno Žalgiris

2020 Bir 05 09:42

33-jų Dominykas Galkevičius baigė žaidėjo karjerą ir prisijungė prie "Kauno Žalgirio B" komandos trenerių štabo

Karjerą baigęs ir trenerio keliu pasukęs D.Galkevičius: „Nesigailiu, kad turėjau svajonių“
http://zalgiris.lt/news/fc-kauno-zalgiris/89637/

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kauno Žalgiris

2020 Bir 06 01:38

Prekyba bilietais į rungtynes su Vilniaus „Žalgiriu“ baigta. Svarbi informacija sirgaliams
http://zalgiris.lt/news/fc-kauno-zalgiris/89659/

Likus mažiau nei 24 valandoms iki pirmųjų šio sezono „Kauno Žalgirio“ A lygos namų rungtynių su Vilniaus „Žalgirio“ klubu nebeliko laisvų bilietų – prekyboje buvę bilietai buvo išparduoti.

„Kauno Žalgirio“ klubas remdamasis Vyriausybės nurodymais į rungtynes įleisti gali tik ribotą kiekį žiūrovų, tad rungtynių dieną prie stadiono įsigyti bilietų galimybės sirgaliai neturės.

Spėjusiems įsigyti bilietus klubas primena, kad į stadioną patekti galės tik apsauginę kaukę dėvintys sirgaliai, o tribūnoje jie (išskyrus šeimos narius) turės laikytis ne mažesnio nei 1 metro atstumo.

„Kauno Žalgirio“ futbolo akademijos stadione (Neries krantinė 7B) susirinkę sirgaliai turės galimybę įsigyti įvairių užkandžių ir gėrimų.

Taip pat, „Kauno Žalgirio“ sirgaliai jau gali įsigyti bilietus į artimiausias namų rungtynes, kuriose birželio 13 dieną žalgiriečiai susitiks su „Panevėžio“ komanda.

Bilietų į šeštadienio rungtynes su Vilniaus „Žalgiriu“ įsigyti nespėję sirgaliai rungtynes tiesiogiai stebėti galės DELFI TV kanalu arba internetu delfi.tv.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Kauno Žalgiris

2020 Bir 06 15:09

ir toliau nesuprantu kam KŽ Rudinilsoną pasiliko. Matyt labai nori varžovams taškus dalint :)

Kalinauskas
Pranešimai: 3265
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: Kauno Žalgiris

2020 Bir 08 09:06

Jie gal tikisi už jį gauti pinigų kaip Bisau Gvinėjos rinktinės narį?

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Kauno Žalgiris

2020 Bir 08 09:20

aš tai sakyčiau, kad ne disciplinos problemos, kad KŽ daug kortelių turi, o aktyvaus presingo pasekmė. Čia dabar tik klausimas kas pirmiau persilauš ar Garastas pamatys, kad neveikia ir per pavojinga su tokiais žaidėjai tokį planą pildyt. Ar žaidėjai mokysis iš savo klaidų ir tobulės.

Kol kas manau, kad labiau antras variantas.

Dėl bisau nario tai jis db po padidinamuoju stiklu todėl kiekviena kliurka bus sureikšminama. Gynėją reikėtų vertininti pagal tai kiek dvikovų jis laimi prieš tiesioginį varžovą, jei Rudžio procentas geriausias todėl ir žaidžia, o kaip jis tą procentą pasiekia, tai jau jo asmeninis reikalas.
Yra jau ant suolo prancūzas tai bus galima pamtyti kas iš gynėjų artimiausiu metu prisės.

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Kauno Žalgiris

2020 Bir 28 19:06

pergalė šnd būtų buvusi rimta paraiška, kad dar šiemet visko gali nutikti, nes kai dėl pirmos vietos kovoja trys komandos tai ir intrigai daugiau erdvės atsirandą. Būtų buvę įdomu ir kažkas naujo A lygoje, o žinant trumpą čempionatą ir artėjančias euro taures tai būtų buvę dar įdomiau.

kas būtų tas, bet dabar situacija nesikeičia Kauno Žalgiris gaudo Vilniaus Žalgirį, o ne Sūduvą.

piratas
Pranešimai: 1700
Užsiregistravo: 2011 Kov 07 13:49
Palaikoma komanda: FK Kauno Žalgiris

Re: Kauno Žalgiris

2020 Lie 04 00:13

Saunuoliai, kol kas si sezona visai puikiai atrodome.Sekmes komandai ir toliau.

Tomasson
Pranešimai: 129
Užsiregistravo: 2016 Sau 13 19:51
Palaikoma komanda: Kauno Žalgiris

Re: Kauno Žalgiris

2020 Lie 12 21:57

Kol kas labai maloniai Šilkaitis nuteikia, nenuostabu būtų kad po sezono keltus į kokią Sūduvą ar užsienį, tikrai stipriai progresuoja ir išlaikyti jei taip toliau bus labai sunku. Thicot riša visą gynybą, sustato kitus į pozicijas, sakyčiau vienas svarbiausių žaidėjų prie savų vartų ir puikiai pasiteisinęs pirkinys, Vienas dalykas ko vis dar nesuprantu (turbūt jau ir niekada nesuprasiu :D ) tai kuom Rudinilsonas geriau už Sadauską, nes kaip grajus taip klaida savo baudos aikštelėj ar jos prieigose, pastarosios rungtynės irgi ne išimtis kai vos negavo raudonos ir dar baudinio nors tiesiog ramiai galėjo išmušti kamuolį.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kauno Žalgiris

2020 Lie 14 19:07

„Kauno Žalgirio“ treneris Garastas patarimo visų pirma klausia legendinio senelio: jis vienas išmintingiausių mano sutiktų žmonių
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... ktu-zmoniu

Su „Kauno Žalgirio“ futbolo komanda A lygą gražiu žaidimu žavintis ir jau Vilniaus „Žalgiriui“ skalpą šį sezoną nuėmęs Rokas Garastas pirmą sezoną karjeroje dirba vyriausiuoju treneriu. Vis dėlto vos 31-erių specialistas jau laiko save patyrusiu futbolo treneriu ir turi aiškų tikslą – per 2–3 metus laimėti A lygą. Aukštus trenerio karjeros tikslus keliantis pašnekovas sako, kad daug patarimų sulaukia ir iš 88-ąjį gimtadienį jau atšventusio legendinio senelio Vlado Garasto.

Šį sezoną Kauno ekipa jau dukart vienodu rezultatu tik po labai atkaklios kovos 0:1 pralaimėjo čempionų titulą ginančiai „Sūduvai“ ir sykį parklupdė bene principingiausią varžovą – Vilniaus „Žalgirį“.

Šis interviu su R. Garastu darytas dar prieš šią emocingą pergalę, bet jau tada treneris teigė, kad jo komandai nėra svarbu, su kuo žaidžia, – žalgiriečiai į aikštę eina tik nugalėti. R. Garasto tikslas – A lygos auksas per ateinančius 2–3 metus.

„Manau, tai bus per 2–3 metus, vėliausiai. Mes tikime tuo, ką darome, jei nebūtų tokio tikslo, nematyčiau prasmės. Kiekvienos rungtynės mums yra kova dėl pergalės – ar tai „Žalgiris“, ar „Sūduva“. Tam reikia laiko, kantrybės, psichologiškai tvirtėti ir augti, bet nematau, kodėl to negalėtume pasiekti“, – ambicingai apie klubo tikslus kalba R. Garastas.

Nors treneriui dar tik 31-eri, jis jau save laiko pakankamai patyrusiu futbolo specialistu. Barselonos universitete trenerio duoną krimtęs R. Garastas stažavosi ne vienoje Ispanijos komandoje, daug mokėsi Danijoje. Jau 8 metus futbolo trenerio svajonės siekiantis Rokas teigia, kad ir savo auklėtinių žaidime visų pirma nori matyti kūrybą, akiai malonų futbolą.

– Pradėjote savo pirmą, kaip vyriausiojo trenerio, sezoną karjeroje, o gavote ir papildomą karantino sustabdyto čempionato iššūkį. Kiek tai apsunkino pradžią?
– Tai situacija, kurios negaliu pakeisti, tai – kaip žaidėjų traumos ar pan. Persiorientavome, priėmėme situaciją, kas galėjo, treniravosi po vieną, iškart numanėme, kad tai truks mažiausiai 2 mėnesius. Išnaudojome etapą tam, ką galbūt planavome ateičiai. Aišku, sunkiausia tai, kad mažai žaidėme su kamuoliu, trūko draugiškų rungtynių. Po karantino grįžę pradėjom lyg antrą sezoną, bet komandos kryptis ir tikslai nepasikeitė.

– Karjerą pradedate klube, kuris Lietuvoje yra išskirtinis didžiule ir patyrusia krepšinio organizacija. Kiek tai padeda jaunam treneriui?
– Visų pirma, tai stipriai padėjo renkantis iš visų siūlymų. Man patinka augti norinčios organizacijos, kad ir karantinas – mes jį išnaudojome augimui. Žmonės čia žino, ką daro. Tiek renkantis, tiek čia būnant man tai labai svarbu. Tai turbūt geriausia vieta, kur galiu būti.

Aš nebuvęs treneriu prie vyrų, kas nors turėjo manimi patikėti, pats savimi šimtu procentų tikiu ir savo tikėjimą turbūt perteikiau vadovams. Dabar tik reikia laiko, kad tikslus įgyvendinčiau. Ne visur taip yra, kad klubo valdžia su treneriais būtų taip arti, taip vienodai mąstytų, kalbėtų. Man čia svajonių vieta.

– Kas yra tas vienodumas?
– Mes sutariame dėl paties klubo augimo, tikslo, kaip turi atrodyti organizacija po tiek ir tiek metų. Kaip turi atrodyti profesionalumas, treniruočių procesas, visa aplinka. Jeigu organizacija ir treneriai mąsto vienodai, papildome vieni kitus ir išvengiame konfliktinių situacijų.

– Ar sunku bendrauti su žaidėjais, vadovauti, ypač pradedant karjerą, kai pats nebuvote žaidėjas profesionalas?
– Ne. Aš turiu kompetenciją, savimi pasitikiu, tikiu, kad žaidėjai tai jaučia. Kai žaidėjui kalbi logiškai tiek per analizes, tiek treniruotėse, tai padeda jam kažką patobulinti, jis mato, kad nori jam padėti, ir tavimi pasitiki.

– Ar vyr. trenerio darbo pradžia būtent A lygoje buvo planuota?
– Buvau išvykęs į Ispaniją pradėti karjeros, tačiau atsirado šansas savo krašte, geroje organizacijoje, jaunam treneriui gal tai ir geresnė vieta pradėti. Užsienyje iššūkis būtų gal kiek per didelis ir nežinau, ar adekvatus.

– Dirbote su vaikais, jaunimo rinktinėse, vėliau ragavote duonos Edgaro Jankausko rinktinės štabe. Kurių trenerių idėjos jums labiausiai imponuoja?
– Iš trenerių, su kuriais dirbau, visada pasiimu gerus dalykus, vadovavimo komandai patirtį. Ir iš Edgaro gavau labai daug bendravimo, komandos vedimo pamokų – jis turi didžiulę žaidėjo patirtį. Jis padėjo daug suprasti, kaip žaidėjai mąsto. „Sūduvos“ treneris Saulius Širmelis man labai daug davė. Jei kalbėtume apie stilių, braižą, tai idėjų kratinys. Truputį iš Danijos, truputį iš Anglijos, Ispanijos. Žinai, ką gerai daro „Barcelona“, pasiimi iš jų ir sau pritaikai. Ką nors gerai daro „Athletic“, imi tai sau. Jei nematau logikos, man sunku patikėti idėja, o dar sunkiau būtų kitus įtikinti.

– Ar Ispanija padarė jums, kaip treneriui, daugiausia įtakos?
– Ispaniškas futbolas padėjo pradžią, didžiausią aistrą pasėjo. Paskui supranti, kad ten didelis masiškumas, daug kiemo futbolo, pas mus to nėra. Žiūri į Daniją, jie šiauriečiai, jų stilius mums gal labiau tinka. Visur atrandi skirtingų dalykų ir dėlioji, kas geriausia tam, ką turi šiuo metu.

Patirtį kaupiau 8 metus, negaliu pasakyti, kad augau Lietuvoje. Buvo daug stažuočių, online pamokų, turiu mentorius iš kitų klubų, juos labai vertinu. Kartais koks nors klubas auksu blizga, bet ten nerandi tau reikiamų specialistų, randi juos mažuose klubuose, ten kartais dirba tikri genijai.

– Mokydamasis, analizuodamas žaidimą treneris dažniausiai žiūri vaizdo įrašus, kuriuose žaidžia aukščiausios klasės žaidėjai. Kaip paskui to reikia mokyti žaidėjus, kurių lygis kur kas žemesnis?
– Skirtumas tas, kad tie aukščiausio lygio žaidėjai viską atlieka apsupti didesnio greičio ir didesniu greičiu, o darydami padaro mažiau klaidų. Lietuvoje tam trukdyti gali nebent aikščių kokybė. Didžiąją dalį dalykų gali padaryti su bet kokio meistriškumo sportininkais.

Manau, Lietuvoje yra nemažai žaidėjų, kurie galėtų žaisti aukštesniame lygyje, tačiau ta lietuvio kortelė nėra populiarus dalykas. Tikrai yra žaidėjų, kurie kitame čempionate, kad ir Lenkijos, temptų tą lygį.

– Ar esate numatęs svajonę, tikslą, kur turi būti Rokas Garastas po 10-ies ar 20-ies metų?
– Turiu, žinoma, nieko nepasieksi, jei savęs netobulinsi. Pirma svajonė – paruošti save tiek kvalifikaciniu, o dar labiau – žmogišku lygmeniu. Skiriu tam daug laiko ir investicijų. Žaidėjai dažnai karjerą baigia arti 40-ies, ir 50-ies į juos žiūri jau į kaip į patyrusius trenerius. Man 31-eri, bet patirtį kaupiu jau 8 metus, nežinau, ar jie labiau už mane patyrę. Aš visada žiūriu į gilumą, kiek valandų laiko tam skiri. Nenoriu girtis, bet aš visada viską stengiuosi išnaudoti maksimaliai. Visada imu, kiek galiu. Kad ir laikas rinktinėje – tai buvo trumpa, bet labai intensyvi patirtis.

Kai pradėjome draugauti su būsima žmona, iškart sakiau, kad mano darbas toks, kad mes keliausime. Man didžiausias malonumas dvejus metus padirbti ten, trejus – ten, paskui dar kitur. Pažinti save, futbolą ir pasaulį. Po Ispanijos man dabar labai smagu Lietuvoje pagyventi ir pirmą kartą neapsibrėžiu, kad po 2 ar 3 metų turime išvykti kitur. Čia ir dabar jaučiuosi tikrai fantastiškai.

– Galutinis tikslas su „Kauno Žalgiriu“ – A lygos auksas?
– Vienareikšmiškai. Manau, tai turėtų būti per 2–3 metus, vėliausiai. Mes tikime tuo, ką darome, jei nebūtų tokio tikslo, nematyčiau prasmės. Kiekvienos rungtynės mums yra kova dėl pergalės – ar tai „Žalgiris“, ar „Sūduva“. Tam reikia laiko, kantrybės, psichologiškai tvirtėti ir augti, bet nematau, kodėl negalėtume to pasiekti.

– Tačiau iš tų kelių A lygos rungtynių galima matyti, kad „Kauno Žalgiris“ žaidžia Lietuvai neįprastą, kitokį futbolą.
– Taip, mums svarbus futbolo braižo ir identiteto kūrimas. Procesas jau yra prasidėję nuo pirmos komandos, pereina į B, pamažu ir į C komandą. Ateities vizija – perkelti tai į akademiją.

Dominuojantis, aukšto intensyvumo futbolas su progomis, su gerais momentais, kad būtų galima suderinti pergales ir žaidimo malonumą, grožį. Modernus ateities braižas – aš pavadinsiu taip. Treniruodamas žaidėją visada matau, koks jis turi būti po 7 metų. Kur eina futbolas, kokie bus reikalingi žaidėjai. Vystydami klubo filosofiją, braižą, turime žiūrėti, kas futbole bus ateityje, kaip bus iškovojamos pergalės. Tą braižą nuleidus į akademiją, būtų galima suprasti, kokius žaidėjus reikia rengti.

– Jūsų senelis yra legendinis krepšinio treneris Vladas Garastas. Kiek krepšinio buvo jūsų gyvenime?
– Kieme krepšinio per gyvenimą esu pažaidęs gal daugiau negu futbolo, tiesa, niekada nelankiau treniruočių. Tekdavo ir su tėčiu žiūrėti krepšinį, važiuodamas į rungtynes nuolat girdėdavau daug tėvo ir senelio pokalbių. Įdomu, kiek dalykų iš to laiko užsifiksavo pasąmonėje, kiek padarė įtakos renkantis profesiją.

Senelio mąstymas mane labai stipriai stebina, kad prieš tiek metų darė tokius pažangius dalykus, tik su kitais įrankiais. Senelis man – tikras krepšinio genijus. Krepšinį, kaip ir futbolą, žiūriu su knygute rankoje. Yra daug dalykų, kuriuos krepšinyje gali panaudoti ir perkelti į futbolą, tam tikrų principų, strategijų, nusiteikimo, energijos dalykų.

– Ar augant daug teko su seneliu bendrauti, kiek įtakos jis jums padarė?
– Ką tikrai žinau, kad jis buvo labai užsiėmęs žmogus. Dabar ir pats matau, kiek šis darbas reikalauja laiko. Aišku, per šeimos šventes, savaitgaliais, važiuojant į rungtynes ir iš jų, mašinoje tokio laiko būdavo. Gal ir norėjosi daugiau, bet viskas puiku. Šiuo metu mūsų ryšys kitoks, aš pats treniruoju, dažnai pasiskambiname. Dažnai turiu klausimų, ir jis vienas iš tų žmonių, kuriam pirmam skambinu. Bendravimas su žaidėjais, pasirengimas ir kt. dalykai – jis turi labai gerų patarimų ir labai man padėjo. Jau ne kartą esu naudojęsis jo patarimais ir dar tikrai naudosiuosi.

– Ar tos jo žinios per tiek metų nepaseno?
– Tikrai ne. Dar ir dabar stebiuosi jo šviesumu – tai vienas išmintingiausių žmonių, kurį esu sutikęs gyvenime. Tie modeliai ir metodai, pagal kuriuos dirbo tada, tikrai nesuvokiami, dar ir dabar kai kas nenaudojama, o senelis jau tuomet tai naudojo. Jis daug išsakęs tokių gudrių, logiškų patarimų, kaip žaidėjus valdyti, suvaldyti, kaip išgauti efektą.

Grįžti į