Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Kauno Žalgiris

2020 Rgp 02 21:05

Rudinilsonas ilgokai laikėsi be liapsusų ir bac - vėl padėjo savo komandai pralaimėt :) KŽ šiemet liks 3 vietoj, jau nebepakils ir nebenukris. Kaip ir nebloga komanda bet meistriškumo dar trūksta. Ir Rudinilsoną visgi reikėjo paliuosuot, jis per sezoną bent keletą rungtynių komandai sugadina. Pernai taip buvo, šiemet irgi tęsia tradicijas.

rungtynėse lankęsis Tomas Mikuckis: "Mano nuomone jau pernai Rudinilsoną reikėjo išmesti iš komandos. Jau ne pirmos varžybos kai jis paveda komandą, prisimenant ir praeitus metus, ir šiemet. Ir pastoviai žaidžia, pavedinėja komandą. Per jį daug klaidų, daug prarastų taškų. Ne man spręsti, čia klubo ir trenerių reikalas, bet aš tokio žaidėjo nelaikyčiau komandoje."

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Kauno Žalgiris

2020 Rgp 03 11:32

Tikiuosi tai buvo paskutinės Rudžio rungtynės KŽ. Nors kaip žaidėjas, jis turi ir pliusų.

Paskaičiavau, kad vakar, prieš Davidui įmušant įvartį, KŽ padarė 18 tikslių perdavimų (Šilkaitis - 4), o kombinacijoje sudalyvavo visi tuo metu buvę aikštėje žaidėjai, išskyrus Mikelionį - gražiausias turo įvartis be abejonės.

Rokiz
Pranešimai: 423
Užsiregistravo: 2014 Bir 23 10:02
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Kauno Žalgiris

2020 Rgp 03 11:44

Drausmės komitetas jau pradėjo tyrimą. Veikiausiai neapsiribos vienerių rungtynių diskvalifikacija...

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Kauno Žalgiris

2020 Rgp 03 11:59

Paskaičiavau, kad vakar, prieš Davidui įmušant įvartį, KŽ padarė 18 tikslių perdavimų (Šilkaitis - 4), o kombinacijoje sudalyvavo visi tuo metu buvę aikštėję žaidėjai, išskyrus Mikelionį - gražiausias turo įvartis be abejonės.
aš galvojau kad LT futbole neįmanoma tokių įvarčių mušti.
buvo praeitose rungtynėse prie Žalgirį ilga ataka pasibaigusi Simono Pauliaus įvarčius.

https://www.youtube.com/watch?v=h2W5OVqejpE
čia jis antras.

Che
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 2019 Vas 07 17:41
Palaikoma komanda: Lietuva

Re: Kauno Žalgiris

2020 Rgp 03 16:55

Kas su Sirgedu vyksta? Nejaugi vel jam tos problemos prasidejo

Rokiz
Pranešimai: 423
Užsiregistravo: 2014 Bir 23 10:02
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Kauno Žalgiris

2020 Rgp 04 14:30

Rudis gavo trejų rungtynių baną iš Drausmės komiteto

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Kauno Žalgiris

2020 Rgp 04 14:38

kaip tyčia po tu trijų rungtynių bus mėnesio pertrauka. tai į aikštę grįžt galės tik rugsėjo pabaigoje.
Dar taurė ir UEFA europa bus

dima
Pranešimai: 113
Užsiregistravo: 2019 Sau 22 14:28

Re: Kauno Žalgiris

2020 Rgp 05 15:14

Iš Garasto interviu duoto LRT.LT galima spręsti, kad Rudinilsonas bus pasiliktas komandoje. Labai jau teisino šį žaidėją Rokas.

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Kauno Žalgiris

2020 Rgp 05 15:47

aš nesugalvoju atvejo, kad žaidėjas būtų atleistas už raudoną kortelę.
manau tai vistiek būtų vienašališkai nutrauktas kontraktas, o Rudinilsonas galėtų kreiptis į arbitražą.

karys
Pranešimai: 9153
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Kauno Žalgiris

2020 Rgp 05 16:22

Nematau tikslo jį atleisti, nes tiek to sezono beliko, o gali ir traumų ir beleko būti

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Kauno Žalgiris

2020 Rgp 05 17:51

Atleist jo nėra prasmės, bet pasilikti po sezono - irgi. Jau po praeito sezono nereikėjo Rudinilsono pasilikti, bet kaip sakoma "beprotybė - tai daryti tą patį ir tikėtis kitokio rezultato" :D

Esmė gi ne raudona kortelė, o tai kiek taškų "sudegina" šis gynėjas.

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Kauno Žalgiris

2020 Rgp 05 18:11

Galima juk pasodint ant suolo, bet tiek Čepas, tiek dabar Garastas renkasi jį leisti į aikštę, o ne ant suolo laikyt.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Kauno Žalgiris

2020 Rgp 05 19:13

o varžovai puikiai žino Rudinilsono silpnybes ir jomis stengiasi naudotis :)

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kauno Žalgiris

2020 Rgp 05 21:23

Rokas Garastas stoja į varžovą nokautavusio auklėtinio pusę: jau prieš pasirinkdami jį įvertinome tą kainą
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... e-ta-kaina

12 rungtynių, 7 geltonos ir 1 raudona kortelė – Ispanijoje turbūt būtų juokaujama, kad tokia statistika gali pasigirti nebent Madrido „Real“ kapitonas, tačiau iš tiesų tai yra „Kauno Žalgirio“ gynėjo iš Bisau Gvinėjos Rudinilsono Silvos skaičiai. Praėjusiame A lygos ture būtent jis atsidūrė dėmesio centre.

Centrinėse A lygos turo rungtynės ambicijų dar pakovoti dėl čempionų vardų turėję vilniečiai lankėsi Vilniuje, kur metė iššūkį sostinės „Žalgiriui“. Rungtynes LFF stadione 3:1 laimėjo šeimininkai, tačiau po dvikovos buvo aptarinėjamas ne tik rezultatas, bet ir vienas epizodas pirmajam kėliniui persivertus į antrą pusę.

„Kauno Žalgirio“ gynėjas Rudinilsonas, po vieno epizodų grįždamas į gynybines pozicijas, galva smogė vilniečių futbolininkui Marko Karamarko. Abu žaidėjai krito ant žemės, aikštėje kilo apsistumdymas, o dvikovai teisėjavęs Donatas Rumšas, aistroms kiek nurimus, kauniečių legionieriui parodė tiesioginę raudoną kortelę. Tuo tarpu nosies traumą patyręs M. Karamarko buvo pakeistas ir vietoje jo į aikštę žengė Karolis Uzėla.

Mažumoje likę svečiai kovėsi, tačiau sostinės ekipos spaudimo neatlaikė ir namo grįžo tuščiomis.

„Aš nemačiau. Jūs gal sėdėjote ir matėte viską per ekraną, bet man visiškai nieko nesimatė ir negaliu nieko komentuoti. Daug yra karštų žaidėjų, futbolas yra karštas žaidimas, čia viskas normalu, bet tos situacijos nemačiau ir sunku kažką komentuoti“, – iškart po rungtynių spaudos konferencijoje epizodą įvertino kauniečių treneris Rokas Garastas.


Visgi praėjus porai dienų nuo rungtynių strategas, bendraudamas su LRT.lt, teigė, jog jo auklėtinis tiesiog buvo išprovokuotas varžovo žodžių.

„Ten buvo situacija, iš varžovo pusės tam tikras provokavimas, teisėjas, aišku, to nematė, jis (Rudinilsonas – LRT.lt) kažkuriuo metu netinkamai sureagavo ir taip gavosi. Bandė kažkokią tam tikrą netinkamą repliką pasakyti ir viskas, jis ten sureagavo ir spontaniškai greitai ir įvyko toks negeras dalykas“, – sakė R. Garastas.

Savo auklėtiniui jis priekaištų neturėjo ir teigė, kad tokių atvejų pasitaiko ir aukščiausio lygio sporte ir esą tai gali nutikti bet kada.

„Būna, Zidane’as per pasaulio čempionatą, kur aukščiausio lygio žaidėjai, tuo metu neatlaikė ir trenkė galva Materazzi į pilvą, tai atsitiko, visko tame futbole būna, – įžymųjį epizodą iš 2006-ųjų pasaulio čempionato finalo tarp Italijos ir Prancūzijos rinktinių atsiminė pašnekovas.– Varžovas jį (Rudinilsoną – LRT.lt) išnervindamas pasiekė savo ir jam pavyko padaryti ką norėjo, išmušti iš pusiausvyros ir manau, kad tai nulėmė rungtynes.

Įdomu tai, kad futbolininkas jau ne pirmą kartą dėmesio centre atsiduria dėl savo ne itin garbingų poelgių. Šio sezono antrojo turo rungtynėse su Marijampolės „Sūduva“ žaidėjas alkūne smogė marijampoliečių puolėjui Mihretui Topčagičiui, tačiau kortelės už tai nesusilaukė.

Dar praėjusiame sezone gynėjas įsivėlė į konfliktą su savo komandos vartininku Martynu Matuzu ir apkaltino jį rasizmu. Įdomu tai, kad vartų sargas iš komandos buvo atleistas, o žaidėjas komandos buvo suspenduotas.

„Komandos futbolininkai peržengė ribas, todėl teko priimti atitinkamus griežtus sprendimus. Kilusio konflikto metu išryškėjęs atviras nesutarimų tarp žaidėjų demonstravimas ir nesutarimo priežastys visiškai prieštarauja „Žalgirio“ organizacijos vertybėms ir kultūrai. Todėl negalime toleruoti tokių veiksmų ir privalėjome imtis griežtų priemonių, kad panašių situacijų ateityje būtų išvengta ir Lietuvoje augančiai jaunajai futbolo kartai galėtume diegti tinkamą pasaulėžiūrą“, – tada komandos pranešime buvo cituojamas ekipos direktorius Eimantas Pūras.

Nors Rudinilsonas sulaukia įvertinimo kaip vienas geriausių lygos gynėjų, žaidėjas jau trečią sykį bus priverstas praleisti rungtynes dėl surinktų kortelių – du susitikimus jis turėjo praleisti dėl viršyto geltonų kortelių limito, o šį kartą tokia nuobauda jo lauks dėl tiesioginės raudonos kortelės.

Paklaustas apie tai, kaip galima vertinti žaidėjo duodamos naudos santykį su tuo, kiek jo surinktos kortelės kenkia komandai, R. Garastas tikino, esą galimos rizikos buvo suvokiamos dar prieš futbolininkui atvykstant į komandą. Tiesa, su antrąjį sezoną Kaune žaidžiančiu gynėju R. Garastas dirba pirmus metus – pernai „Kauno Žalgirį“ dar treniravo Mindaugas Čepas.

„Gal jau prieš pasirinkdami jį įvertinome tą kainą, kuri gali būti iš tų dalykų, ką jis duoda aikštėje ir tų tam tikrų momentų, kurių negalime prognozuoti. Tai čia gal po sezono reikės tą visą dalį įvertinti, kiek jis praleido, kiek jis padėjo ir tada jau darysime savo išvadas“, – sakė treneris.

Jis tokį auklėtinio elgesį aiškino ir tuo, jog tokių atkaklių rungtynių metu kyla daugiau emocijų ir prisiminė dar vieną atvejį – ankstesnėse šių komandų rungtynėse Kaune dvi geltonas korteles prieš save išvydo kitas „Kauno Žalgirio“ gynėjas Rimvydas Sadauskas. Visgi, kaip tikino R. Garastas, tokie epizodai turi įtakos ir tam, kad nepavyksta pasiekti teigiamo rezultato.

„Taip jau atsitiko, ne pirmos rungtynės, su „Žalgiriu“ rungtynėse Kaune ir kitas žaidėjas gavo antrą geltoną kortelę. Tokios rungtynės sukuria vis tiek daugiau įtampos, energijos, noro daugiau nuveikti komandai ir kartais iš to gaunasi kažkokių klaidų, tai nulemia rungtynes į kitą pusę nei to norėtume“, – teigė treneris.

R. Garastas taip pat mįslingai užsiminė ir apie tai, esą jo auklėtinio elgesys kartais būna traktuojamas kitaip nei kitų futbolininkų, o tai irgi sukelia sunkumų.

„Yra čia daug visko, aišku, jis turi savo darbą daryti, bet ne visada jam viskas traktuojama taip pat, kaip visiems, tai manau, kad čia yra ir daugiau niuansų“, – sakė jis.

Įdomu tai, kad prieš palikdamas aikštę sekmadienį Rudinilsonas dar bandė replikuoti į frazes iš tribūnų, o tokio elgesio R. Garastas neteisina.

„Nemanau, kad tai yra pasiteisinimas (reaguojant į garsus tribūnose replikuoti žaidėjams – LRT.lt), futbole visiems galima rėkti, rėkia ir man iš tribūnų, bet aš nebėgu ten muštis. Tai nemanau, kad tai turi kažkokios reikšmės, visi rėkia, tokia realybė gyvenimo“, – svarstė R. Garastas.

Jis taip pat pridėjo, kad su pačiu žaidėju apie epizodą dar nekalbėjo, nes iškart po rungtynių, kai dar nebuvo matęs epizodo, to daryti nenorėjo, tačiau tikino, jog komandai susirinkus į artimiausią treniruotę, tam bus skirta daugiau dėmesio ir bus galima daryti rimtesnes išvadas.

„Dabar tik trečiadienį rinksimės į treniruotes, ten skirsime daugiau tam dėmesio. Iki šiol dar tik patys stebėjomės, kaip ten kas yra, su žaidėju nesimatėme, tai dar labai anksti kažką komentuoti“, – minėjo treneris.

karys
Pranešimai: 9153
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Kauno Žalgiris

2020 Rgp 06 09:23

Tikras KZ Zidanas lol kažkoks vartymasis gaunasi, taip kiekvieną tada pateisinti galima kažkas provokavo, kažkaip ne taip mistiškai teisėjai kažką traktuoja, būtent visi ir būtent konkrečiai Rudinilsonui...

Grįžti į