Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kazlų Rūdos "Šilas"

2021 Rgs 01 06:48

#1 Antra Geltona kalba su: Ričardas Beniušis
https://www.antrageltona.lt/post/1-antr ... iu%C5%A1is
May 22

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Kazlų Rūdos "Šilas"

2021 Lap 05 16:32

Per futbolas.lt laidą Kazlų Rūdos vadas sakė, kad kadangi nesutaria su Kazlų Rūdos savivaldybe, bandys keltis į Prienus, nes ten ir stadionas geresnis ir bus Prienų "Šilas".

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Kazlų Rūdos "Šilas"

2021 Lap 05 17:32

Na čia įdomi naujiena. Gal bandys imti Pirmą lygą kitais metais :)

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Kazlų Rūdos "Šilas"

2022 Sau 20 20:00

Kazlų Rūdos Šilą gali perimti Buzas, perkelti komandą į Marijampolę ir pavadinti City.
apie tai rašo inzo.lt mokamas platforma

„Šilo“ istoriją užbaigs virsmas į „Marijampolė City“?
https://www.patreon.com/posts/silo-istorija-i-61416258
Mantas Linkevičius

2021 m. LFF I lygos čempionate bronzos medalius iškovojęs Kazlų Rūdos „Šilas“ gali papildyti išnykusių Lietuvos futbolo klubų sąrašą. 2022-aisiais šio klubo komandą gali perimti Žydrūnas Buzas, o į Marijampolę perkelta ekipa gali vadintis „Marijampolė City“.

Jau kurį laiką viešai kalbėta apie „Šilo“ nerandamą bendrą kalbą su Kazlų Rūdos rajono savivaldybe, futbolas.lt tinklalaidė skelbė, kad klubas gali keltis rungtyniauti į Prienus.

Neseniai INZO pasiekė žinios, kad „Šilui“ yra suplanuota nauja kryptis – į Marijampolę. Patikimi šaltiniai teigė, kad vienu komandos vadovų turėtų tapti Žydrūnas Buzas.

„Šilo“ prezidentas Giedrius Kvietkauskas antradienį INZO informacijos neneigė, tačiau teigė, kad galutinis sprendimas bus priimtas antradienio vakarą arba trečiadienį. „Dabar vedamos derybos dėl vaikų komandos, bet kaip bus dabar atsakyti negaliu. Daugiau negaliu atsakyti, kol viskas nėra aišku“, - sakė G. Kvietkauskas. Deja, tiek trečiadienį, tiek ketvirtadienį „Šilo“ vadovas į INZO skambučius nebeatsakė.

Skirtingai nei Ž. Buzas, kuris šiandien tvirtino, kad „Šilo“ vietą LFF I lygoje užims jo vadovaujama „Marijampolė City“.

„Kaip supratau, susitarti su Prienų savivaldybe jiems nepavyko, tuomet susisiekė su mumis. „Šilas“ nenorėjo prarasti vietos I lygoje, todėl pasisiūlė susijungti. Kadangi mes turime tik vaikų akademiją, neturėjome vyrų komandos, mus ši sąjunga tenkino. Dalyvausime kaip „Marijampolė City“, - sakė Ž. Buzas.

Paklaustas, ar komandos valdyme dalyvaus ir „Šilo“ prezidentas G. Kvietkauskas, „Marijampolė City“ vadovas buvo kategoriškas: „Ne, būsiu tik aš.“

Panašus atsakymas nuskambėjo ir paklausus apie „Šilo“ prezidento minėtą vaikų komandą.

„Kazlų Rūdos vaikų mums nereikia, mes turime savo vaikų grupes. Kiek žinau, įvyko nesutarimas tarp Kazlų Rūdos mero bei „Šilo“ vadovo ir jų vaikus perėmė sporto mokykla. Gal Kazlų Rūda bandys statyti savo komandą nuo II lygos, neįsivaizduoju“, – atsakė Ž. Buzas.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Kazlų Rūdos "Šilas"

2022 Sau 20 20:36

Nežavinti perspektyva, visai nesinori kad dar viena komanda nukeliautų į Lietuvos futbolo klubų kapinyną. Jeigu Buzas jau taip netveria savo kaily, tegul sukuria komandą nuo "0" ir per kelis metus nusikapstys iki tos Pirmos lygos. Kaip matom tai nėra taip sudėtinga. Ir nereikės kitų komandų "užkasinėti".

Makenzis
Pranešimai: 7340
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Kazlų Rūdos "Šilas"

2022 Sau 20 22:31

Kazlų Rūdos Šilą gali perimti Buzas, perkelti komandą į Marijampolę ir pavadinti City.
apie tai rašo inzo.lt mokamas platforma
Komanda? Kad dabar klubinis futbolas yra. Komanda, čia kaip LSU-Žara, tai su Kauna Žalgirio spalvom, tai jau Hegelmann`sėmis virsta. Realiai, Marės City jau yra ne pirmi metai, tik sastavo vyriškų išmierų trūksta. Nežinau, kaip ten bus, FK Žydrius pusę metų aukščiausioje lygoe išbuvo. Dead endas ir kitiems projektams šviestų. :) Nuo nulio kurti, tai daugiau vargo. O ateini ant gatavo, nustekeni..... tą jau matėme ir žinome iš gūdžiųjų 1994 m. :roll: Laukiam sezono pradžios, o kol kas sąmokslo teorijas galime kurti.. burti, kas ten būtų, jeigu...

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kazlų Rūdos "Šilas"

2022 Vas 02 07:18

Rezultatyviausias Pirmos lygos žaidėjas baigia karjerą – Didysis Benas deda tašką
https://www.sportas.lt/naujiena/449247/ ... deda-taska

21 įvartį praėjusį sezoną Pirmoje lygoje įmušęs 41-erių Ričardas Beniušis karjeroje deda tašką. Šią žinią puolėjas norėjo pranešti dar Lietuvos futbolo apdovanojimų metu, tačiau įvykęs nesusipratimas neleido to padaryti.

„Gavosi lengvas apsijuokimas. Galvojau, kokia gali būti nominacija, kai esi rezultatyviausias žaidėjas? Tai ir užlipau neprašytas (šypsosi). Po tokio starto nebenorėjau nieko kalbėti, nors iš tikro buvau pasiruošęs padėkoti visiems žmonėms, kurie supo mane per visą futbolininko karjerą“, - sportas.lt sakė R.Beniušis.

Dar praėjusią savaitę su „Garliavos“ klubu treniruotėse plušęs ir kitam sezonui ruošęsis puolėjas ketvirtadienį po pokalbio su žmona nusprendė, kad futbolas jo gyvenime liks tik mėgėjiško lygmens.

„Viskas įvyko labai spontaniškai. Aiškiai sau pasakiau, kad man nebėra ko įrodinėti, o kaip tik norisi kuo daugiau laiko praleisti su šeima. Kojos ne valdiškos, norisi pailsėti, norisi turėti savaitgalį. Aš toks žmogus, kad jei atsinešu į darbą – atsinešu maksimaliai. O šito aš nebenoriu. Nebenoriu išeiti į darbą rytais, o namo grįžti, kai vaikai jau miega“, - sprendimą komentavo ilgametis Lietuvos rinktinės futbolininkas.

R.Beniušis neslepia, kad priimti sprendimą pagreitino ir nežinomybė dėl Kazlų Rūdos „Šilo“ ateities. Priminsime, kad „Šilas“ svarsto apie sąjungą su „Marijampolės City“ klubu.

„Jei viskas būtų taip, kaip buvo pernai, tai nebūčiau net svarstęs. Mes pernai iššokome aukščiau bambos, tad tęstinumo kaip ir norėjosi. Su „Šilu“ tikrai buvo geras laikas, tačiau tai jau praeitis. Perėjimas į kitą komandą reikštų naują puslapį, naują trenerį, naują rūbinę ir naują atmosferos kūrimą. Nuo to aš jau pavargau“, - sakė R.Beniušis.

Per savo karjerą puolėjas krimto legionieriaus duonos Škotijoje, Slovakijoje, Latvijoje ir Izraelyje. Atstovaudamas nacionalinei rinktinei, R.Beniušis per 30 rungtynių pelnė 3 įvarčius.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kazlų Rūdos "Šilas"

2022 Vas 10 12:16

Čia senas straipsnis.

Gandas, įplieskęs diskusiją „Ar tikrai į Prienus persikels Kazlų Rūdos „Šilas“?“
http://kvitrina.lt/gandas-iplieskes-dis ... dos-silas/
2021 11 09 Ignas Mineikis

Tinklalaidės futbolas.lt laidoje „prasinešė“ gandas, jog Kazlų Rūdos „Šilas“, kuris šiais metais tapo bronzine I lygos komanda, kitais metais gali tapti Prienų „Šilu“. Klubo prezidentas esą duoda 90 %, kad taip ir bus. Reikia pasakyti, jog „Šilo“ futbolininkai šiemet treniravosi Prienų KKSC futbolo stadione.

Laidoje teko išgirsti, jog Kazlų Rūdos „Šilo“ vadovai neranda bendros kalbos su Kazlų Rūdos meru Mantu Varaška, todėl norėtų kitais metais tapti Prienų komanda. Iš kur toks įsitikinimas, jog Prienai tik ir laukia priimti į savo glėbį „Šilo“ klubą?

Prienų rajono Savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas teigė, jog apie tokią galimybę nieko negirdėjęs, bet pridūrė, kad niekas privačiam klubui negali uždrausti įsikurti Prienuose ir veikti.

Prielaida, jog į Prienus gali ateiti LFF I lygoje rungtyniaujantis klubas, iš tiesų sukėlė sąmyšį ir diskusijas ir taip nestabilioje Prienų futbolo bendruomenėje.

Primenu, jog vaikų futbolas rajone kultivuojamas Prienų KKSC ir privačios futbolo mokyklos „Prienai“ grupėse. FK „Prienai“ komanda žaidžia KAFF III lygoje ir šiemet tapo trečiosios vietos laimėtoja. Trečiojoje lygoje rungtyniavo ir dar viena krašto komanda – Veiverių „Pozityvūs“, kuri buvo ketvirta.

Po Prienų KKSC vėliava komandos dalyvauja Lietuvos mažojo futbolo asociacijos ir paplūdimio futbolo pirmenybėse. Tiesa, jų pasiekimai kol kas nelabai džiugina. Prienuose vyksta vietinis 7×7 futbolo turnyras, liaudyje vadinamas PFL.

Prienų futbolo bendruomenės atstovai dažnai priekaištauja, jog jiems savivaldybė skiria mažai dėmesio, o visa parama keliauja krepšiniui. KK „Prienai“ komanda aukščiausioje šalies lygoje žaidžia nuo 2009–2010 m. sezono. Prienų rajono savivaldybė KK „Prienai“ skiria 235 000 eurų paramą sezonui. Dar 15 000 eurų keliauja RKL čempionate rungtyniaujančiai Stakliškių sporto klubo komandai.

Palyginimui: Prienų-Birštono „Nemunas“ komanda, rungtyniaujanti LFF III lygoje, šiame sezone iš Prienų rajono savivaldybės sulaukė 3 500 eurų paramos. Be to, „Nemuno“ komandai nedidelę paramą skyrė ir Birštono savivaldybė.

Žinant Prienų rajono Savivaldybės tarybos narių požiūrį į profesionalaus sporto rėmimą, sunku tikėtis, jog iš dangaus nukritusiai I lygoje rungtyniaujančiai komandai bus skirta kokia nors parama.

VšĮ „Kazlų Rūdos futbolas“ prezidentas Giedrius Augustinas Kvietkauskas naujienų portalui kvitrina.com patvirtino, jog mintis, kad komanda galėtų persikelti į Prienus, kur gera infrastruktūra, buvo išsakyta norint nors šiek tiek paveikti Kazlų Rūdos savivaldybės merą pakeisti požiūrį į futbolą. Pasak klubo prezidento, dabartinis mero požiūris į futbolą komplikuotas ir klubas priverstas spręsti dilemą – persikelti į kitą savivaldybę arba nutraukti veiklą.

Panaši mintis išsakyta ir Kazlų Rūdos savivaldybės mero Manto Varaškos atsakyme į portalo užklausą. Pasak kaimyninės savivaldybės vadovo, miestas šiuo metu neturi infrastruktūros, kuri tiktų komandai, rungtyniaujančiai I lygoje, o permainų galima tikėtis po 2–3 metų.

Anot M. Varaškos, privatus klubas pats sprendžia, kur jam geriau vystyti veiklą.

G. A. Kvietkausko teigimu, Prienų vardas buvo paminėtas, nes pavasarį komanda treniravosi mieste ir liko patenkinta infrastruktūra ir požiūriu į futbolą.

Kraštietis, kuris gimė Prienų rajone, mokėsi Veiveriuose, pasakė, jog klubas neieško finansinės pagalbos, o ieško vietos, kur galėtų vystyti veiklą, ugdyti jaunimą ir suteikti jiems galimybę tobulėti. Anot jo, jei bus surasti bendri vardikliai, klubas su malonumu įsilies į krašto futbolo bendruomenę, o ne griaus ją. G. A. Kvietkauskas patvirtino, jog su rajono vadovybe jis nebuvo susitikęs, bet neatmeta galimybės, jog toks susitikimas įvyks.

„Klubas turi suformuotą biudžetą, todėl pagrindinis rūpestis – susitarti dėl infrastruktūros panaudos treniruočių procesui ir varžyboms. Taip pat neatsisakysime pagalbos organizuojant susitikimus su krašto verslu ir įsiliejant į futbolo bendruomenę“, – savo mintis dėstė klubo prezidentas.

Be jokios abejonės, kalbos, jog į Prienus gali ateiti futbolo klubas, rungtyniaujantis I lygoje, sukėlė ne vieną diskusiją. Kai kurių šios sporto bendruomenės narių manymu, tokio lygio klubo atėjimas galėtų turėti teigiamą impulsą futbolo krašte vystymui.

Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas teigė, jog su juo šiuo klausimų niekas nebuvo susitikęs, o gandais jis nesivadovauja. Mero manymu, bet koks veiksmas turėtų būti derinimas su vietine bendruomene. Iš kitos pusės, savivaldybės vadovas pasakė, jog savivaldybė negali uždrausti kurtis krašte klubams ir dalyvauti varžybose bei čempionatuose.

Makenzis
Pranešimai: 7340
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Kazlų Rūdos "Šilas"

2022 Bal 19 15:28

https://lietuvosfutbolas.lt/rungtynes/f ... -11886309/

LFF I lyga, kurioje Riteriai B 5-1 sudraskė FK Šilas. :roll:

-----

Apturėję tokią gėdą, kaimo vyrai pasikeitė pavadinimą ir išvažiavo į Marijampolę. Užsivadins City pavadinimu ir ims laimėti. :D
https://www.sportas.lt/naujiena/454327/ ... poles-city

Baba Marė sako, kad meras po pralaimėjimo riterių dubleriams juos blogais vardais išvadino. :D Tai klubo vadovai galutinai užsikaprizino. :D

Tie, kur iš kazlūrūdiškių šiais metais namuose dar nežaidė, o va dabar žais tokiame didmiestyje kaip Majemis. :D Jeigu tik neišmes iš Pirmos lygos už žaidimėlius. :roll:

Makenzis
Pranešimai: 7340
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Kazlų Rūdos "Šilas"

2022 Bal 22 02:35

Ką tik įlindau į FK Šilas facebūką, ten kalėdų proga padėjojo miesto valdžiai už sezono įvertinimą; o 2022 m. nei vieno įrašo nebuvo. :roll: Net nepasakysiu, kokia uniforma žaidė šiai ssmetais jie... :roll: bet jeigu jau tapo miesčionimis MC, tai bus žydrieji vyrukai; nes mačiau, kad mergos su MC formamis bėgiojo, tai žydros maikės, kojinės, tik triūsikų gumos marine; dark marine.

Grįžti į