bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Kazlų Rūdos "Šilas"

2016 Kov 07 17:19

Vilmantui Bagdanavičiui Kazlų Rūdos "Šilas" - antrasis klubas futbolininko karjeroje
http://fksilas.lt/vilmantui-bagdanavici ... -karjeroje" onclick="window.open(this.href);return false;

Paveikslėlis

Jau žinomos beveik visos šio sezono LFF I lygos futbolo komandos, kurios susikaus dėl čempionų titulo antrame pagal pajėgumą Lietuvos futbolo divizione. Ženkliai atnaujintomis pajėgomis jį pasitiks Kazlų Rūdos „Šilo“ komanda. Siūlome iš arčiau susipažinti su futbolininkais, ginsiančiais „Šilo“ mundurą šiose pirmenybėse. Jūsų dėmesiui 1992 m. gimęs gynėjo pozicijoje rungtyniaujantis Vilmantas Bagdanavičius. Kuo gyvena šis futbolininkas, visų besidominčių futbolu smalsumą viliamės patenkinti čia ir dabar:

- Nuo ko prasidėjo jūsų pažintis su futbolo kamuoliu? Kas turėjo didžiausią įtaką pasirinkimui?
- Pradžioje lankiau Marijampolėje plaukimo treniruotes, tuomet man buvo septyni metai. Vienas iš draugų pasiūlė eiti į futbolo treniruotes tuo metu, tai greitai persiorientavau, „užkabino“ šis žaidimas ir nuo to laiko esu futbole.

- Kas liečia futbolo klubų, kuriuose rungtyniavote repertuarą, visada buvote „Sūduvos“ klube?
- Na taip, pradedant vaikų futbolu, baigiant suaugusių.

- Ar turėdavote momentų savo karjeroje, kai norėdavote viską mesti..? Kas nulėmė išlikimą?
- Be abejo yra buvę tokių atkarpų, kai manydavau, kad nėra tame futbole jokių perspektyvų ir reiktų kažką keisti, bet vis dėlto pavyko nemesti šio kelio. Tai nulėmė galbūt iš dalies paties užsispyrimas, taip pat negaliu neigti, kad turėjo ir tėvai įtakos.

- O kur save tuomet matytumėte be futbolo...?
- Šiai dienai tikrai neįsivaizduoju..

- Tęsiant mintį apie juodus periodus, ar esate turėjęs sunkumų, kuomet nepavykdavo įgyti tinkamos sportinės formos ar „neprilipdavote“ prie kolektyvo, kolektyvo žaidimo ir pan.?
- Viena didžiausių kiekvieno futbolininko asmeninė nesėkmė yra patirtos traumos, po kurių nelengva sugrįžti į lig tol pasiektą sportinę formą. Ilgiausias periodas, kurio metu teko reabilituotis per savo sportinę karjerą ir iškristi iš varžybų ritmo buvo apie pusmetis. Kas liečia komandą, sunkumų nesu patyręs.

- Kaip manote, kuris svarbesnis indėlis ugdant futbolininką: trenerio ar paties futbolininko? Kodėl?
- Sakyčiau didesnę reikšmę visgi turi paties futbolininko charakteris, užsispyrimas, talentas, motyvacija siekti maksimalių rezultatų. Trenerio indėlis daugiau tas, kad padeda eiti futbolininkui eiti teisinga linkme.

- Jūsų laisvalaikis, hobis. Ką dar darote be futbolo...?
- Ypač mėgstu kompiuterinius žaidimus, žvejybą, patinka muzika. Kartas nuo karto įdomu ir kokių filmų pažiūrėti, bet nesu pastarųjų fanatikas.

- O kurie filmai, dainos paliko didžiausią įspūdį? Ką rekomenduotumėte ir spaustumėte facebooke „dalintis“...?
- Didžiausią įspūdį man palikę filmai „Išlikti žmogumi“, labai įdomus filmas „Sibirietiškas auklėjimas“. Kas liečia muziką tai mėgstu rusiškus šansonus.

- Kuriais Europos nacionaliniais futbolo čempionatais domitės? Kokias turite komandas favorites? Kuo jos žavi jus?
- Daugiausia palaikau Madrido „Realą“, tai ir domiuosi, kas dedasi Ispanijos La lygoje. Rungtyniauja ten elitiniai mano mėgstami futbolininkai, kova vyksta visose čempionato rungtynėse dėl kiekvieno metro aikštėje, minėtas klubas patrauklus ir savo komandinio žaidimo braižu.

- O kokie Europoje rungtyniaujantys futbolininkai žavi jus? Kuo?
- Man labiausiai patinka Serchijus Ramosas Garsija, kuris rungtyniauja Madrido „Reale“. Tai futbolininkas su charakteriu, stiprus jis ir kaip žaidėjas. Taip pat patinka Londono „Arsenalo“ saugas Mesutas Ozilas, puikiai matantis aikštę ir tikrai aukšto meistriškumo futbolininkas.

- Prieš akis visas I lygos pirmenybių sezonas. Draugiškų rungtynių ciklas eina į pabaigą. Iš ko semiatės motyvacijos eidamas į futbolo aikštę...?
- Greičiausiai motyvuoja pasiektos pergalės, tuomet kimbi į naujas rungtynes su dar didesne jėga.

- Tuomet ar nenukrenta asmeniškai motyvacija patekus į nesėkmių ruožą?
- To neišvengia ko gero nei viena komanda. Susiklosčius tokiai situacijai, padarau išvadas apie klaidas, kurios tai nulėmė ir žūtbūt stengiuosi, kad tai nesikartotų.

- Draugiškos ir pirmenybių rungtynės… Ar matote skirtumą einant į aikštę? Kokį?
- Skirtumas galbūt būtų tas, kad oficialiose rungtynėse sieki užsibrėžto tikslo, sakykime, prizinės vietos, tuo tarpu draugiškos rungtynės, nors ir toli gražu nėra betikslės, bet kiekvienose rungtynėse gali būti sprendžiami ir kiti uždaviniai, pavyzdžiui, daugiau erdvės eksperimentavimui, optimalios komandos sudėties paieškai, geresniam susižaidimo siekiui ir panašiai. Tačiau einant į aikštę, kokios rungtynės bebūtų visada stengiesi pasirodyti kuo geriau.

- Kaip manote, kas bus šio sezono pirmenybių favoritai, vidutiniokai ir autsaideriai…?
- Sunku pasakyti, sezonas viską parodys. Visos komandos stengiasi atsinaujinti, stiprintis. Na, prie favoritų priskirčiau mūsų komandą.

- Ką žinojote apie “Šilą” prieš ateidamas į komandą? Kas lėmė pasirinkimą?
- Žinojau, kad komanda visada siekia aukščiausių tikslų, apskritai klubas sudaro patikimumo įspūdį ir yra gana geros sąlygos tobulėti. Neslėpsiu, žaidybinio laiko didesnės galimybės buvo viena iš pagrindinių priežasčių, nulėmusių mano pasirinkimą.

- „Šilas“ jums pirmas klubas, kurį išmėginsite save išvykęs iš Marijampolės. Kokie asmeniniai lūkesčiai, kiek ilgai norėtumėte likti Kazlų Rūdos komandoje...?
- Planai tai būtų iškopti komandai į aukščiausią lygą, o kiek ilgai joje pasiliksiu, laikas parodys. Viskas priklausys nuo paties meistriškumo, komandos trenerių, klubo vadovų požiūrio ir vertinimų.

- Ko norėtųsi iš savęs, aplinkos, komandos, kad asmeninė savirealizacija būtų 100 proc. Kada galėtumėte sau pasakyti “aš turiu viską, kad galėčiau siekti maksimumo”?
- Kas liečia kolektyvą, trenerius ir viską, kas yra susiję su klubo veikla, tikrai jokių priekaištų nėra, viskas vyksta profesionaliai.

- Apskritai ar tekę rungtyniauti Kazlų Rūdoje? Kokie liko prisiminimai…
- Jeigu atvirai, tai nelabai atsimenu, galbūt kada ir tekę, kuomet dar mažas buvau. Bet tokių oficialių rungtynių nežaidžiau. Šis sezonas Kazlų Rūdos futbolo aikštėje man bus nauja patirtis.

- Svajonių komanda, kurioje norėtumėte matyti save įvertinant savo realias galimybes...
- Svajonių komanda yra aišku Madrido „Realas“, be abejo meistriškumo lygis jame visai kitoks. Jeigu žiūrėsime į lietuviškus standartus, tai greičiausiai ne vienas futbolininkas šiai dienai norėtų patekti į Vilniaus „Žalgirį“, kuris kol kas dominuoja Lietuvos futbole, yra čempionai.

- Ir pabaigai, kurią komandą norite labiausiai aplošti…?
- Ko gero šiai dienai norėčiau pasitikrinti ir laimėti prieš “Sūduvą”, na, o antra komanda, tai būtų dabartinė Alytaus “Dainava”…

patriotas
Pranešimai: 323
Užsiregistravo: 2010 Vas 11 16:38
Palaikoma komanda: DAINAVA

Re: Kazlų Rūdos "Šilas"

2016 Kov 07 18:23

- Ko gero šiai dienai norėčiau pasitikrinti ir laimėti prieš “Sūduvą”, na, o antra komanda, tai būtų dabartinė Alytaus “Dainava”…

malonu girdėt, jau per antras draugiškas su Dainava matėsi , kad tarp komandų užsimezga ,, draugiški,, santykiai :)

karys
Pranešimai: 9161
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Kazlų Rūdos "Šilas"

2016 Kov 07 18:28

jojo tikrai visada siekia aukščiausių tikslų :)

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Kazlų Rūdos "Šilas"

2016 Kov 15 09:29

"Šilas" - "Hegelmann Litauen" 4:0 (3:0)
http://fksilas.lt/silas-hegelmann-litauen-40-30" onclick="window.open(this.href);return false;

Šeštadienio pavakare Kazlų Rūdos „Šilo“ futbolininkai baigė rengimosi LFF I lygos pirmenybėms ciklą. Paskutiniai varžovai šiame draugiškų rungtynių minimaratone buvo Kauno “Žalgirio” dublerinė vienuolikė – “Hegelmann Litauen” komanda, su kuria “Šilas” šiame sezone jau oficialiose dvikovose matysis du kartus. “Šilo” futbolininkai dvikovoje pasiekė įtikinamą pergalę, įveikdami varžovus rezultatu 4:0 (3:0). Po įvartį į kauniečių vartus mušė R.Beniušis, M.Malinauskas, A.Raginis, E.Grigaitis.

„Šilo“ komanda startavo šiose rungtynėse tokia sudėtimi: M.Malinauskas, H.Serbenta (57 min A.Jakelaitis), V.Bagdanavičius, A.Skroblas, I.Tsyvilka (64 min E.Puzara), A.Urbšys, P.Kiselevskis (46 min A.Brokas), E.Grigaitis, A.Raginis, R.Mačežinskas (64 min M.Radzevičius), R.Beniušis.

Visų rungtynių metu dominavo Kazlų Rūdos komandos futbolininkai, kurie kur kas daugiau kontroliavo kamuolį ir sukūrė visą eilę epizodų, galėjusių pasibaigti daugiau įvarčių nei buvo įmušta. Pergalės pamatus „Šilo“ futbolininkai pasiklojo dar pirmoje dvikovos pusėje. Jau pirmas aštrus epizodas prie „Hegelmann Litauen“ vartų baigėsi įvarčiu. 13 min sunkiai varžovų sulaikomas E.Grigaitis keldamas chaosą su kamuoliu dešinėje kauniečių baudos aikštės zonoje smūgiavo į vartus. Varžovų vartininkas atrėmė smūgį, tačiau prie pat atšokusio kamuolio buvo R.Beniušis, kuris nestipriu ir tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį į varžovų vartus. Po šios įžangos sekė virtinė epizodų, kurie laikinosios sostinės futbolininkams galėjo baigtis antru įvarčiu. 15 min po A.Raginio skersuoto kamuolio iš kairio krašto, pasitvarkęs baudos aikštėje kamuolį mėgino smūgiuoti E.Grigaitis, tačiau paskutinę akimirką kauniečių komandos futbolininkas spėjo blokuoti kamuolį. Vos po minutės iš aikštės gilumos į „Hegelmann Litauen“ komandos baudos aikštėn siųstą kamuolį pirmas sureagavo A.Raginis, tačiau kiek greitesnis tame epizode varžovų vartininkas sugebėjo išmušti jį ir neleisti smūgiuoti „Šilo“ saugui. Vis dėlto tos pačios atakos metu A.Raginis „užkabino“ kamuolį ir siuntė jį į dešinį vartų kampą iš baudos aikštės prieigų. Kauno komandos vartininkas gelbėjo nuo įvarčio, krisdamas numušė kamuolį, skriejantį į vartus. 20 min aikštės šeimininkai galėjo išlyginti rezultatą. Tuomet už „Šilo“ gynėjo baudos aikštės link buvo siųstas aukštas kamuolys, prie kurio suskubo varžovas, tačiau nuo 16 m atžymos smūgiuoti kamuolio tiksliai į vartus jam nepavyko, kamuolys leidosi lanku už vartų. Netrukus dviem aštriais epizodais atsakė „Šilo“ futbolininkai. 30 min I.Tsyvilka aikštės viduryje atkovojo kamuolį ir perdavė jį į kairę baudos aikštės zoną įkertančiam E.Grigaičiui. Pastarajam pataikyti į vartų plotą iš gana aštroko kampo nepavyko. 35 min P.Kiselevskis mėgino pažeme smūgiuoti į varžovų vartus iš baudos aikštės prieigų, kauniečiai tuomet atsipirko kampiniu. 40 min “Šilo“ futbolininkai pranašumą visvien padvigubino. Varžovams baudos aikštėje sužaidus ranka, 11 m baudinį šaltakraujiškai realizavo M.Malinauskas, rezultatas tapo 2:0. Kazlų Rūdos vienuolikė dar ne viską buvo pasakiusi pirmame kėlinyje. 43 min vienos iš rengiamų atakų metu dešiniame krašte su kamuoliu kūręs R.Mačežinskas skersavo jį į baudos aikštę, o joje įbėgęs galbūt netikėtai ir sau pačiam A.Raginis galva smūgiavo kamuolį ir tiksliai pasiuntė jį į „Hegelmann Litauen“ vartus.

Antrame kėlinyje ir turėdami aiškų pranašumą Kazlų Rūdos futbolininkai buvo kur kas aštresni atakoje. 56 min po R.Beniušio perdavimo galėjo vienas prieš vartus atsidurti R.Mačežinskas, tačiau įbėgęs į baudos aikštės dešinę zoną, „Šilo“ puolėjas nusprendė atlikti į jos vidurį perdavimą, bet pritrūko tikslumo. 69 ir 73 min Kauno komandos gynėjų dėmesio centre atsidūrė M.Radzevičius. Abiem atvejais gavus kamuolį iš A.Broko, “Šilo” futbolininkui pavykdavo atsidurti prie varžovų vartų, tačiau aikštės šeimininkai sugebėjo apsiginti ir išvengti įvarčio. 74 min Kauno komandos vartininkui ramybės nedavė E.Grigaitis, kuris gavęs kamuolį iš R.Beniušio smūgiavo baudos aikštėje į vartus, tačiau laikinosios sostinės komandos vartininkas sugebėjo smūgį atremti. Kazlų Rūdos komandos futbolininkai savo pasiekė 80 min. Po R.Beniušio skersuoto kamuolio iš dešinio krašto, smūgiuodamas galva kamuolį į vartus nukreipė E.Grigaitis. Per likusį laiką “Šilo” futbolininkai galėjo dar ne kartą pasižymėti. 88 min varžovų baudos aikštės prieigose V.Bagdanavičiui atlikus perdavimą M.Radzevičiui, pastarasis nedelsdamas tą patį padarė baudos aikštėje buvusiam R.Beniušiui, tačiau po pastarojo smūgio į vartus, kamuolys atšoko nuo dešinio virpsto. 89 min įmušti penktą įvartį į varžovų vartus turėjo galimybę vėl po R.Beniušio perdavimo E.Grigaitis. Jo smūgiuotą kamuolį vėl sugebėjo atremti „Hegelmann Litauen“ komandos vartininkas. Rungtynės netrukus baigėsi, „Šilo“ futbolininkai, iškovoję įtikinamą pergalę, nekantriai laukia sezono, kuris prasidės jau kovo 26-ąją.

Psichologas
Pranešimai: 1320
Užsiregistravo: 2015 Vas 02 18:02
Palaikoma komanda: Kauno Žalgiris
Miestas: Kaunas

Re: Kazlų Rūdos "Šilas"

2016 Bal 09 23:18

Šilas startavo tai kaip bomba šiemet. Per pirmus tris turus susirinkt +15 GD yra rimta. Va ką reiškia žmogus su kepure

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Kazlų Rūdos "Šilas"

2016 Bal 10 00:17

Šilo laukia Kruojos likimas?

Mutis
Pranešimai: 1021
Užsiregistravo: 2016 Kov 03 10:06

Re: Kazlų Rūdos "Šilas"

2016 Bal 10 09:22

Šilas startavo tai kaip bomba šiemet. Per pirmus tris turus susirinkt +15 GD yra rimta. Va ką reiškia žmogus su kepure
Krazante ir Kauna nugalet nebutina but didele bomba. Vo dabar Sils tures tris geras rungtynes.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Kazlų Rūdos "Šilas"

2016 Bal 10 09:55

Pagal sudėtį Šilas galėtų sužaisti A lygoje, visai įdomu būtų pažiūrėti Suvalkijos derbį :) Bet su stadionu Kazlų Rūdoj bėda, turėtų žaisti kitam mieste, kas jau būtų nesąmonė

blinda
Pranešimai: 439
Užsiregistravo: 2016 Vas 10 15:44
Palaikoma komanda: Dziugas

Re: Kazlų Rūdos "Šilas"

2016 Bal 11 10:27

Silo zaidimas paremtas fizine jega,jie kamuoli tiesiog igruda i vartus, daug aukstu perdavimu i baudos aikstele,o ten 7 - 6 auksti zaidejai su dvimetriniu Beniusiu priesaky. Nors Dziugo komandoj truko 2 pagrindiniu puoleju ir tai turejo keleta progu imusti Silui. Siaip Silas pilnai atitinka A lygos lygi

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Kazlų Rūdos "Šilas"

2016 Bal 11 11:40

Siaip Silas pilnai atitinka A lygos lygi
- Nebent pagal žaidimą ir rezultatus.

Fostra
Pranešimai: 567
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:18

Re: Kazlų Rūdos "Šilas"

2016 Bal 11 14:45

O ko daugiau reikia? Stadionų vistiek neturi nei vienas A lygos klubas nuosavų - nebūtina ir Šilui turėti - gali žaisti bele kuriam LT stadione - tai toleruojama pas mus. Vaikų - jaunimo grupių turi - daugiau nieko gi ir nereikia - kelias į A lygą atviras :)

karys
Pranešimai: 9161
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Kazlų Rūdos "Šilas"

2016 Bal 11 15:21

O ko daugiau reikia? Stadionų vistiek neturi nei vienas A lygos klubas nuosavų - nebūtina ir Šilui turėti - gali žaisti bele kuriam LT stadione - tai toleruojama pas mus. Vaikų - jaunimo grupių turi - daugiau nieko gi ir nereikia - kelias į A lygą atviras :)
tai jeigu laimės tai tegul ir žaidžia, klausimas kam to jiems patiems reikia, jeigu savo mieste negalės žaisti (na taip yra trakai)

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Kazlų Rūdos "Šilas"

2016 Bal 11 16:09

Dėl to ir rašiau, kad Šilo laukia Kruojos likimas. Arba Trakų. Pradedi žaisti kitame mieste - nebelieka identiteto, sirgalių ir tokio klubo prasmės. Jei Kruojos pavyzdžiu - maliesi kaimo lygio stadione, vėliau savininkams baigiasi pinigai ir prasideda maklės su rezultatais.

Sebas
Pranešimai: 457
Užsiregistravo: 2013 Kov 26 13:16
Palaikoma komanda: Dainava

Re: Kazlų Rūdos "Šilas"

2016 Geg 25 14:36

Jarmala atėjo, varkės praėjo. Per daug savaitgalį teisėjams atseikėjo - reikia atsilošt.
http://www.eurofootball.lt/naujienos/lf ... ideo/46468" onclick="window.open(this.href);return false;

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Kazlų Rūdos "Šilas"

2016 Geg 25 14:47

WTF? Jei būtų norėjęs būtų nuspyręs į šoną... nebent čia kokia nors protesto forma

Grįžti į