Artėjant antro rato kovoms, Kazlų Rūdos "Šilas" stiprina gretas
http://fksilas.lt/artejant-antro-rato-k ... ina-gretas" onclick="window.open(this.href);return false;
Baigiantis LFF I lygos pirmenybių pirmajam ratui traumų išretinta Kazlų Rūdos „Šilo“ komanda priversta ieškoti išeičių. Jau šį antradienį, birželio 24 d., Kazlų Rūdos miesto stadione “Šilo” gretose rungtynėse prieš Palangos “Palangą”, kurių pradžia 16 val., gynybinėje grandyje matysime naują veidą komandoje. Tai 1991 m. gimęs Gytis Urba. Jūsų dėmesiui pažintis su šiuo futbolininku iš Marijampolės, padėsiančiu siekti „Šilui“ pergalių šiame sezone. Taigi, klausomės garso įrašo...
- Jūsų trumpas dosjė... Kaip atėjote į futbolą, nuo ko viskas prasidėjo?
- Kaip ir dauguma vaikų, pradėjau žaisti futbolą kieme. Turiu penkiais metais vyresnį brolį, kuris taip pat futbolininkas, jis ir pradėjo mokyti šio žaidimo. Buvo man tuomet penki metai. Vėliau tėtė nuvežė mane į Marijampolę pas trenerį A.Vingilį ir pradėjau reguliariai sportuoti.
- Nors esate jaunas žaidėjas, kokiose komandose teko žaisti Jūsų sportinės karjeros metu? Su kokiais garsiais futbolininkais teko rungtyniauti?
- Nesu toks futbolo turistas, kuris galėtų pasigirti futbolo klubų gausa. Baigiau Marijampolės futbolo mokyklą ir nuo kokių 2007 m žaidžiau „Sūduvoje“. Esu buvęs visų amžiaus grupių rinktinėse, išskyrus suaugusiųjų. Kuomet buvau penkiolikmetis, teko išvykti į Vilnių, į komandą pas A.Breikštą (futbolo komanda FC „Vilnius“, - aut.past.). Tuomet komandoje buvo Paulinho (Žozė Paulo Bezera Masjelis Žunioras, - aut. past.), kuris dabar yra vienas iš Brazilijos rinktinės žvaigždžių. Žinoma, tuomet jis dar nebuvo toks, koks yra dabar.
- Šių metų Kazlų Rūdos komandos viena iš bėdų - persekiojančios traumos. Ar pavyksta Jums išvengti šios negandos..?
- Esu turėjęs rimtų traumų, buvo plyšę kryžminiai raiščiai. Kaip ir nemažam skaičiui žaidėjų, per sezoną yra pasitaikę šiokių tokių smulkmenėlių, kuomet tenka iškristi iš vienų, kitų varžybų, tačiau tikiuosi, kad viskas bus gerai.
- Ar teko rungtyniauti Kazlų Rūdoje?
- Ne, neteko. Tai man bus naujiena ir tikras išmėginimas.
- Marijampolėje turite puikų stadioną. Turėjote jau ne vieną treniruotę ir Kazlų Rūdoje. Kaip sekasi adaptuotis šioje aplinkoje?
- Po Marijampolės stadiono dangos treniruočių, varžybų, žinoma, čia yra sunkiau. Pirmose treniruotėse ir čiurnos jautė šiuos pasikeitimus, bet manau, priprasiu ir prie šio stadiono reljefo ir viskas bus gerai.
- Baigėsi pirmasis ratas I lygos pirmenybėse. Kazlų Rūdos komandos atskaitos taškas startui antrajame rate nėra toks, kokio norėtųsi. Kaip vertinate „Šilo“ galimybes pirmenybėse šį sezoną?
- Sezonas dar ilgas ir niekas neprarasta. Laukia dar daug varžybų ir esu įsitikinęs, kad komanda turi visas galimybes siekti prizinės vietos pirmenybėse.
- Kodėl pasirinkote gynėjo poziciją savo sportinėje karjeroje?
- Šiaip visą gyvenimą buvau puolėjas, mušdavau nemažai įvarčių. Į komandą atėjus treneriui G.Jarmalavičiui, jo sprendimu buvau pastatytas vidurio gynėjo pozicijoje. Net žaidžiant savo amžiaus rinktinėse teko „persikvalifikuoti“ iš puolėjo į gynėją.
- Tai esate gana universalus žaidėjas. Kaip manote, kokios stipriosios Jūsų kaip gynėjo pozicijos žaidėjo pusės?
- Rungtynėse kovoju iki galo, niekada nepasiduodu. Manau, kad neblogai man sekasi žaidimas „antrame aukšte“, todėl gana mėgiamos standartinės varžybinės situacijos, kuomet keliami kampiniai prie varžovų vartų. Tikiuosi, tai seksis įgyvendinti ir šios komandos varžybų maratone. Kadangi esu žaidęs puolėju, tai varžybų metu neretai sekasi numatyti varžovo ketinimus, kuomet tenka gintis nuo jų puolamųjų veiksmų.
- Kas geriau: ar būti žemesnėje lygoje čempionu, ar aukštesnėje – vidutinioku...? Kokia Jūsų nuostata?
- Tapti čempionu žemesnėje lygoje, išeiti į aukštesnę lygą ir vėl tapti čempionu...
- Ar neglumina Jūsų tas faktas, kad po „A“ lygos teks rungtyniauti I lygoje?
- Tikrai ne. Man svarbiausia rungtyniauti. Komanda puiki, I lygos pirmenybės tikrai stiprios. Manau, kad skirtumas tarp lygų nėra toks, kokį galima būtų įsivaizduoti.
- Ko tikitės iš Kazlų Rūdos „Šilo“ komandos? Kokie Jūsų kaip žaidėjo lūkesčiai?
- Tikiuosi, kad kartu su komanda pavyks pasiekti tikslą – tapti pirmenybių prizininkais.
- Pastaraisiais metais, dešimtmečiais neatsiejama futbolo dalis tampa vaidyba aikštėje, kuomet pranašumo rungtynėse siekiama ir tokiomis priemonėmis. Koks Jūsų požiūris į tai?
- Paprastai aš asmeniškai to rungtynėse nedarau. Tai kraštutinė priemonė ir priklauso nuo situacijos. Be abejo, jeigu tai rungtynių pabaiga, ir tenka griebtis šiaudo, nesmerkiu tokių poelgių. Jeigu reikia rungtynėse „tempti laiką“ ir tai reikalinga komandai, tai vertinčiau pozityviai.
- Na, ir pabaigai. Ko gero šiuo metu nerasime futbolininko ar futbolo gerbėjo, kuris nebūtų prigludęs prie ekrano ir nesektų pasaulio futbolo čempionato įvykių. Kuri nacionalinė rinktinė yra Jūsų favoritė šiame čempionate? Kaip manote, koks bus dvidešimto pasaulio čempionato, vykstančio Brazilijoje, lyderių trejetas?
- Mano favoritas yra Italija. Norėčiau, kad ši komanda laimėtų čempionatą ir tikiuosi, jog lyderių trejetas taip ir išsidėstys: Italija, Brazilija, Argentina.
- Na, o mes tikimės, kad Gyčio Urbos favoritas LFF I lygos pirmenybėse bus Kazlų Rūdos komanda, ir šis perspektyvus žaidėjas bus vienas iš „Šilo“ pergalių kalvių nenumatytų sunkumų nestokojančiame šiame sezone...