bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Klaipėdos FM stadionas

2010 Rgs 06 21:16

Ištrauka iš straipsnio:

Klaipėda tiesia rankas į grandiozinius projektus
http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/vaka ... us-474934/" onclick="window.open(this.href);return false;

Uostamiesčio savivaldybė nutarė dalyvauti projektuose, kurie padėtų gauti Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų paramą bei įgyvendinti seniai brandintus planus. Pritarus miesto Tarybai ir gavus finansavimą, pavyktų žengti pirmuosius žingsnius perstatant futbolo mokyklą Paryžiaus Komunos gatvėje, rengiant dokumentus baseinų statybai, naujų dviračių takų įrengimui ir kt. Esminė naujovė yra ta, kad visi projektai rengiami pagal Europos kaimynystės ir partnerystės priemonių Lietuvos, Lenkijos ir Kaliningrado srities bendradarbiavimo per sieną programą. Kitaip tariant, prie ES fondų prisilies ir Rusijos Federacijos sritis.

Dėmesys futbolui

Kitas projektas pavadintas COSPA ir skirtas kurti galimybes sportui bei fiziniam aktyvumui. "Kaip ir kituose projektuose, taip ir šiame partneris yra kita valstybė. Kaliningrado srityje būtų pastatyta bei įrengta sporto bazė su futbolo aikštynu ir baseinu stovykloje Lesnoje, Zelenogradsko rajone. Klaipėdoje būtų parengta techninė dokumentacija uostamiesčio Moksleivių sporto centro, esančio Paryžiaus Komunos g. 16 A, perstatymui: futbolo aikštyno įrengimui ir plaukimo baseino statybai. Taip pat parengta techninė dokumentacija plaukimo baseino statybai ir įrengimui su sporto sale Prano Lideikio g." - teigė E. Jurkevičienė. Šio projekto įgyvendinimui Klaipėdai būtų skirta 2 mln. 240 tūkst. Lt.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Klaipėdos FM stadionas

2016 Bal 21 21:28

Klaipėdoje – dar vienas grandiozinis projektas
Virginija Spurytė
2016 m. balandžio 21 d. 18:46
http://www.delfi.lt/verslas/nekilnojama ... d=71056346" onclick="window.open(this.href);return false;

Daugiafunkcinio sporto paslaugų komplekso projekto pristatymas Klaipėdos savivaldybėje sukėlė diskusijų audrą. Projektuotojai gavo pylos už tai, kad esą savo sprendiniais kėsinasi nužudyti sunkiaatlečius, pastabų turėjo ir futbolininkai, ir lengvosios atletikos atstovai. Klaipėdos savivaldybė pasiryžo iki 2019 metų pabaigos sutvarkyti šiuo metu avarinės būklės Futbolo mokyklos ir baseino pastatą bei aplink jį esančią teritoriją, kurioje yra du stadionai. Projekto sąmata viršija 4 mln. eurų. Konkursą projektuoti naują pastatą laimėjo bendrovė „Eksploit“, kuri projektą rengs kartu su SIA „Nams“. Numatoma, kad projektavimo darbai truks apie 10 mėnesių, o po to prasidės statybos. Esamą pastatą ketinama sulyginti su žeme ir statyti naują futbolo maniežą, kad vaikai treniruotis galėtų ne tik vasarą, bet ir žiemą. Projekte taip pat numatyta pakeisti šiuo metu esančios dirbtinės futbolo aikštės dangą nauja, o natūralios dangos futbolo aikštę paversti dirbtinės dangos. Greta tos aikštės ketinama įrengti 1000 vietų tribūną žiūrovams bei dar dvi aikštes – vieną universalios dangos, kurioje būtų galima žaisti ir krepšinį, ir kvadratą, o antrą – treniruočių aikštę futbolininkams.

Sklype taip pat numatyta statyti naują pastatą, kuris būtų skirtas sunkiosios atletikos atstovams. Kai projektuotojai pradėjo pasakoti, kad pirmajame pastato aukšte bus persirengimo kambariai, o antrajame – sporto salė, kur vyks treniruotės, ne vieną čempioną išugdęs sunkiaatlečių treneris Bronius Vyšniauskas net pyktelėjo. „Niekur pasaulyje nėra, kad sporto salė sunkiaatlečiams būtų antrajame pastato aukšte. Jei tai padarysite, tai po savaitės palaidosite štangistus“, – apie grėsmės kalbėjo B. Vyšniauskas. Projektuotojai aiškino, kad čia tik pasiūlymai, todėl juos galima koreguoti, atsižvelgiant į pageidavimus ir rekomendacijas. Jų turėjo ir Klaipėdos miesto ir apskrities futbolo federacijos prezidentas Romualdas Jonaitis. Jo teigimu, rekonstruojant didįjį Futbolo mokyklos stadioną, reikėtų atsižvelgti į reikalavimus ir rekonstrukciją atlikti taip, kad stadione galėtų vykti ir tarptautinės rungtynės. „Jau kalbėjau su Lietuvos futbolo federacijos atstovais. Tiek jie, tiek UEFA atstovai yra pasiryžę nemokamai teikti konsultacijas, kad būtų įrengtas kuo geresnis stadionas“, – teigė R. Jonaitis.

Projekte dalyvavusiems žmonėms taip pat užkliuvo tai, jog prie Futbolo mokyklos numatyta per mažai automobilių stovėjimo vietų, būta ir kitų pastabų. „Laukiame visų suinteresuotų grupių, asmenų pastabų. Matyt, savivaldybės administracijos direktorius sudarys darbo grupę, kuri prižiūrės, kaip rengiamas techninis projektas. Toje darbo grupėje turėtų būti ir sunkiosios ir lengvosios atletikos, ir futbolo atstovų“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Klaipėdos FM stadionas

2017 Kov 15 16:40

Bulvaras: Vietoj futbolo bus šokiai?
http://www.ve.lt/naujienos/laisvalaikis ... i-1539021/" onclick="window.open(this.href);return false;

Klausydami pristatymo, kaip atrodys rekonstruota Klaipėdos futbolo mokykla, šio sporto atstovai ir žinovai niršte niršo - esą salė suplanuota taip neprotingai, kad joje futbolo žaisti nebus įmanoma. Pyktį sukėlė tai, kad salės aukštis bus tik 5,5 metro, o aukščiau - tik konstrukcijos, besiremiančios į stogo perdangą.

Architektams futbolo patriarchai bandė paaiškinti, kad tokiomis sąlygomis nė kamuolio padoriai neperduosi į kitą salės galą, nes jis užklius už tų nelemtų konstrukcijų.

Architektai gi teisinosi, kad bus statoma universali sporto salė, kuri bus pritaikyta ne vien futbolui, o ir kitoms sporto šakoms, tačiau ir šį argumentą sporto bendruomenės atstovai sumalė į miltus.

"Čia gi ne šokių salė", "Čia tik biliardui, tik ridenti kamuolį", "Tokioj salėj tik ant tų konstrukcijų daryti prisitraukimus" - kaip bus galima panaudoti dar net nepastatytą, bet jau nepatinkančią salę, fantazavo sporto žmonės.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Klaipėdos FM stadionas

2017 Kov 15 16:46

Sporto komplekso projektui - sportininkų kritika
http://www.ve.lt/naujienos/sportas/spor ... a-1539057/" onclick="window.open(this.href);return false;
Virginija Samulioknytė

Paveikslėlis

Miesto sporto bendruomenės džiugesį dėl atgimsiančios futbolo mokyklos pritemdė naujiena, kad suprojektuota sporto salė bus žemesnė nei tikėtasi, todėl esą joje bus nepatogu treniruotis ir žaisti. Projektuotojai, išgirdę priekaištus, žadėjo ieškoti būdų, kaip pakoreguoti aukštį, kad jis būtų tinkamas.

"Vakarų ekspresas" jau rašė apie Klaipėdos futbolo mokyklos ir buvusio baseino pastatų konversijos projektą. UAB "Eksploit" ir SIA "Nams" parengtas projektas vasarį buvo atiduotas ekspertizei.

Planuojama, kad apgriuvusios futbolo mokyklos ir baseino pastatas bei aikštynai Paryžiaus Komunos gatvėje iki 2020 metų bus rekonstruoti į modernų sporto kompleksą, skirtą ne tik sportininkams, bet ir gyvenamojo rajono bendruomenei.

Tikimasi, kad rekonstrukcija prasidės jau šį rudenį ir vyks trimis etapais. Iš pradžių bus griaunamas buvęs baseinas ir perstatomas į dviejų aukštų pastatą, kuriame įsikurs bendruomenės poreikiams skirtos dvi daugiafunkcės salės, persirengimo kambariai ir administracinės patalpos.

Antrojo etapo metu bus atnaujinti lauke esantys du aikštynai bei aikštelės apšilimui, erdvė su sporto treniruokliais. Trečiojo etapo metu turėtų iškilti atskiras pastatas - Klaipėdos sunkiosios atletikos centras. Planuojama projekto vertė - apie 6 mln. Eur, iš jų 1,5 mln. Eur - Europos Sąjungos (ES) lėšos.

Pirmadienį "Kultūros fabrike" projektą pristačius visuomenei jo autoriai sulaukė nemažai kritikos dėl esą neapgalvotų svarbių detalių.

Anot architektės Karolinos Juočerės, stengtasi projektuoti taip, kad naujas pastatas būtų kuo universalesnis, nes juo naudosis įvairių sričių sportininkai. Tačiau sporto atstovams užkliuvo universali salė - esą ji per žema, kad būtų galima žaisti futbolą ar kitą komandinį žaidimą kamuoliu, kur jis gali skrieti aukštai.

Iš viso leidžiamas 12 metrų aukštis, o abiejų daugiafunkcių salių aukštis - 8 m iki stogo perdangos, tačiau aukštį sumažina metalinės laikančios konstrukcijos, kurios atima dar pusantro metro, tad žaidimui lieka 5,5 metro.

"Erdvę išnaudojame tiek, kiek sąlygos leido. Numatyta universali danga - sportinis linoleumas. Deriname, kad tiktų įvairioms sporto šakoms, dėl to pasirinktas ne parketas", - aiškino K. Juočerė.

Sporto bendruomenių atstovai domėjosi, ar konstrukcijų negalima kilstelėti aukščiau, tačiau projektuotojai aiškino, kad tuomet pastatas viršytų numatytą aukštingumą.

Šokių salė?

Pasipylus replikoms, kad tai turėtų būti sporto erdvė, o ne šokių salė, kad konstrukcijos turi būti aukščiau, Savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas priminė, jog yra planuojama ir finansuojama rekonstrukcija, o ne nauja statyba.

"Mus riboja erdviniai reikalavimai ir finansavimo sąlygos. Pradiniame etape reikėjo spręsti dėl projektavimo ir finansavimo šaltinio, o dabar reikia žiūrėti, koks optimalus variantas. Galima dar projektą peržiūrėti ir minimaliai keisti, bet jei norime keisti maksimaliai, galime išvis nieko neturėti, nes tada negausime ES paramos. Reikia rinktis mažesnę blogybę. Turime vaikų futbolo mokyklą ir reikia apie tai galvoti", - kalbėjo R. Zulcas.

Detaliojo plano korektūra leistų statyti aukštesnį pastatą, tačiau tai gerokai ištemptų projekto įgyvendinimo laiką, o tuomet rizikuojama netekti ES paramos.

Tuomet buvo pateikta ir kitokių pasiūlymų - rinktis kitokias, išlenktas konstrukcijas, kad jos leistų kamuolį spirti aukštai, įleisti statinį į žemę, kad būtų sutaupoma aukščio antžeminėje dalyje, net prabilta, kad vertėtų atsisakyti antros daugiafunkcės salės ir įrengti tik vieną.

Pagaliau suabejota, ar ir taip trūkstant sportui tinkamų salių, naujasis projektas patenkins poreikį. Esą jeigu šios daugiafunkcės salės bus skirtos ir miesto bendruomenei, sportininkams vėl gali imti trūkti vietos.

Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos prezidento Romualdo Jonaičio nuomone, tai - gana gerai padarytas projektas, kurio sporto bendruomenė ilgai laukė.

"Tačiau kliūna sporto salių aukštis, dėl kurio reikia kapitalinių korekcinių veiksmų. Salės aukštis dabar numatytas 5,5 metro, dar konstrukcijos. Tai - šokių salė. Žaidimams, kuriems naudojamas kamuolys, kurį reikia mesti, sviesti, tokia salė jokiu būdu netinka, galime sakyti, kad neatitinka pavadinimo "daugiafunkcė", nes netiktų krepšiniui, futbolui, rankiniui", - sakė R. Jonaitis.

Savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Saulius Paliulis teigė, kad įspūdis yra geras, išskyrus sporto salę, tačiau tikimasi, kad problema bus išspręsta.

"Futbolo mokyklos direktorius dalyvaudavo pirminiuose pristatymuose, visur buvo minimas 8 metrų aukštis, bet dabar beliko 5,5 metro. Bet kurios žaidybinės sporto šakos atstovų netenkina toks aukštis. Dėl to mes tą problemą ir keliame. Jeigu pavyktų padaryti kitokį aukštį, tas statinys tikrai bus naudingas visiems", - svarstė vedėjas.

UAB "Eksploit" projektų direktorius Aurimas Dališanskis aiškino, jog salės aukštis sumažėja iš esmės dėl to, kad naudojamos didesnės konstrukcijos nei dabartinės.

"Buvo išsakyta nuomonė, turime į ją atsižvelgti. Bandysime ieškoti kitų sprendinių", - žadėjo projektuotojų atstovas.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Klaipėdos FM stadionas

2019 Kov 08 20:27

Jau netrukus prasidės ir šioje teritorijoje esančios Futbolo mokyklos konversija. Sutartį su rangovais tikimasi pasirašyti dar šį mėnesį, objektas neužilgo bus perduotas statybininkams, o treniruotes mokyklos vadovams rekomenduota kuo skubiau perkelti į kitas erdves, nes sąlygos nebeatitinka civilizuotam ugdymo procesui keliamų reikalavimų. Perkėlimas jau yra suplanuotas, tad šis procesas turi būti įgyvendinamas neatidėliojant“, – sako V. Grubliauskas
.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/miestai/klaipeda/k ... 7#cxrecs_s

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Klaipėdos FM stadionas

2019 Kov 09 19:16

Kažkas čia juokavo, kad rekonstrukcija prasidėjo prieš praėjusius savivaldos rinkimus, o statybos prieš šiuos savivaldos rinkimus.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Klaipėdos FM stadionas

2020 Geg 06 10:29

Klaipėda taip pat pateikė projektų, kuriuos galima finansuoti, tačiau apskritai į sąrašą nepateko. „Tai lėmė, matyt, politiniai motyvai, kitaip aš negaliu pasakyti. Mes neturime „valstiečių“, tai gal todėl už tai mus ir baudžia“, – piktinosi vicemeras A.Barbšys. Klaipėdos savivaldybė, kurioje dominuoja konservatoriai ir liberalai, buvo pateikusi projektų už daugiau nei šešis milijonus eurų. „Prašėme pinigų futbolo mokyklos stadiono pastatams, sporto aikštynams, darželio remontui. Svarbiausia, kad projektai visur pradėti, tačiau dabar, kai nesurenkame į savivaldybės biudžetą pinigų, projektus stabdysime. Nėra kitos išeities, o Vyriausybė mus iš sąrašo išbraukė“, – piktinosi vicemeras.

https://www.15min.lt/verslas/naujiena/f ... 562?copied

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Klaipėdos FM stadionas

2020 Geg 12 00:25

Ruošiasi imti paskolą Futbolo mokyklos projektui
https://www.ve.lt/naujienos/klaipeda1/k ... i-1794329/

Klaipėdos savivaldybė ruošiasi imti ilgalaikę 3,2 milijono eurų paskolą ambicingam Futbolo mokyklos projektui įgyvendinti. Apskritai statinys, kurį planuojama baigti statyti 2022 metais, turėtų kainuoti daugiau nei 11 mln. eurų.

Kad projektas dalinai turėtų būti finansuojamas iš paskolos lėšų, dar šių metų vasarį nusprendė Klaipėdos miesto savivaldybės taryba. Teigiama, kad ne ilgesniam kaip penkerių metų laikotarpiui paimta paskola užtikrintų investicinio projekto „Futbolo mokyklos ir baseino pastatų konversija“ I ir II etapų finansavimą.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėjos Kristinos Petraitienės, Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos išvada patvirtina, kad Savivaldybei paėmus 3,2 mln. Eur paskolą investiciniams projektams finansuoti nebus viršijami limitai, kitaip tariant, paskola būtų paimta be pažeidimų.

Futbolo mokyklos statybų pradžia buvo paminėta praėjusių metų rugpjūtį, kai Paryžiaus Komunos gatvėje esančioje teritorijoje buvo įkasta kapsulė su laišku ateities kartoms. Praėjusių metų kovo pabaigoje buvo pasirašyta sutartis su rangovu AB „Panevėžio statybos trestas“. Bendrovė įsipareigojo darbus atlikti per beveik 4 metus. Sutarties vertė - 11,3 mln. eurų.

Numatyti trys statybų etapai. Pirmajame etape atsiras dalis automobilių stovėjimo aikštelės, aplinkinė infrastruktūra, daugiafunkcis paslaugų kompleksas, pritaikytas jaunimo atviros erdvės ir kvartalo bendruomenės veikloms bei sporto mokyklai. Nugriauto baseino vietoje iškils dviejų aukštų pastatas.

Antruoju etapu bus išardomi sklype esantys nusidėvėję sporto inžineriniai statiniai (tribūnos, bėgimo takai, aptvėrimai, kamuolio gaudyklės, dirbtinės žolės danga), naujai įrengiami sporto aikštynai, stadionas, futbolo aikštės, visas stacionarus inventorius, apšvietimas, lauko treniruoklių, poilsio ir žaliosios zonos, atsodinami sklype iškirsti medžiai, įrengiamas teritorijos aptvėrimas, statomos dvi gelžbetoninės tribūnos, sutvarkomos prieigos.

Trečiasis etapas apims sunkiaatlečiams skirto pastato statybą, pėsčiųjų ir dviračių takų tiesimo bei automobilių stovėjimo vietų įrengimo pabaigos darbus.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Klaipėdos FM stadionas

2021 Kov 16 21:12

Futbolo mokyklos statybos darbų pabaiga - birželį
https://www.ve.lt/naujienos/klaipeda1/k ... i-1862766/

Klaipėdos futbolo mokyklos statybos darbai juda pabaigos link - tikimasi, kad į kai kurias mokyklos patalpas jau gegužės mėnesį galės keltis administracija ir treneriai, o iki birželio planuojama pabaigti ir lauke esančio stadiono bei teritorijos aplink jį darbus.

Tikimasi, kad birželį jau visu pajėgumu Klaipėdos futbolo mokyklos stadione galės treniruotis mūsų miesto jaunoji futbolininkų karta.

„Dar derinami kai kurie darbiniai klausimai, pasiskirstoma užduotimis. Procesas vyksta“, - antradienį po projekto „Futbolo mokyklos ir baseino pastato konversija“ priežiūros komisijos nuotolinio posėdžio „Vakarų ekspresui“ sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Savivaldybės Projektų skyriaus vyr. specialistė Vaiva Varnaitė teigė, kad pirmu etapu iki gegužės 3 dienos planuojama baigti mokyklos administracijos pastato įrengimą, antru etapu - iki birželio 1 dienos - tikimasi, bus baigti stadiono ir visi lauko darbai.

„Dar reikia patiesti bėgimo takelius, tačiau kol kas neleidžia oro sąlygos. Statybininkų teigimu, reikia, kad oro temperatūra būtų apie 10 laipsnių šilumos“, - paaiškino V. Varnaitė.

Ji tikisi, kad objektas Valstybinei priežiūros komisijai bus atiduotas vertinti iki birželio 1 dienos.

Nuo 2019 metų vasaros prasidėjusių statybų sutarties vertė - apie 11 mln. eurų.

„Vakarų eksprese“ jau anksčiau rašėme, kad Klaipėdos futbolo mokykla nuo balandžio 1 dienos keis statusą - iš biudžetinės įstaigos taps viešąja įstaiga. Teigiama, kad viešajai įstaigai atsiveria daugiau galimybių - ji gali dalyvauti įvairiuose projektuose, gauti ir rėmėjų lėšų, o iš Klaipėdos miesto savivaldybės finansavimą gaus per motyvuojantį sportininko krepšelį.

Klaipėdos futbolo mokykla - viena didžiausių futbolo mokymo įstaigų Lietuvoje. Joje treniruotes lanko 770 vaikų ir jaunuolių iki 19 metų. Iš jų beveik 100 - iš socialiai remtinų arba daugiavaikių šeimų (jiems už treniruotes nereikia mokėti). Dirba 18 trenerių, iš jų net 13 turi tarptautines trenerių licencijas.
Daugiau nuotraukų kampų linke
Pagrindinė aikštė:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Antra aikštė:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Klaipėdos FM stadionas

2021 Geg 06 06:50

Nesutariama dėl futbolo aikščių Klaipėdoje
https://klaipeda.diena.lt/naujienos/kla ... je-1024132

Kol dar nebaigtas tvarkyti Klaipėdos futbolo sporto mokyklos aikštynas, jaunieji jos sportininkai treniruojasi „Žalgirio“ stadione visą savaitę pačiu patogiausiu metu. Tad likusių futbolo mokyklų ir klubų atstovams ten vietos kaip ir nelieka. Tai sukėlė kitų sportininkų nepasitenkinimą.

Pagrindiniame miesto stadione Sportininkų gatvėje pirmadieniais–penktadieniais nuo 14.30 iki 19 val. kasdien treniruojasi Klaipėdos futbolo sporto mokyklos jaunieji sportininkai. Kitiems lieka ne toks patogus laikas, todėl Kęstučio Ivaškevičiaus futbolo akademija ir futbolo klubas „Neptūnas“, anot savivaldybės atstovų, yra nepatenkinti šiuo metu egzistuojančiu futbolo aikščių pasidalijimu mieste. Tad buvo kreiptasi į miesto valdžią dėl esą neteisingo aikštės grafiko paskirstymo.

„Jie jaučiasi nuskriausti ir teigia, kad Klaipėdos futbolo sporto mokykla, buvusi biudžetinė, dabar jau viešoji įstaiga, turi pernelyg dominuojančią padėtį. Mes bandėme tuos klausimus išsiaiškinti, apsitarėme ir kol kas palikome viską, kaip yra“, – kalbėjo Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis.

Esą kiekvienos naujai besikuriančios sporto įstaigos vadovai turėjo pagalvoti apie mieste egzistuojančią infrastruktūrą ir ją įvertinti prieš planuodami veiklą.

O iki liepos 1 d., kol nebus atiduotas vertinti Klaipėdos futbolo mokyklos pastatas su greta esančiais aikštynais, visi suinteresuoti asmenys kartu su Sporto skyriaus vedėja Rasa Rumšiene bei Sporto bazių valdymo centro direktoriumi Mariumi Juno turės rasti bendrą sprendimą.

„Be kompromiso daugiau į jokias kalbas neisime. Turi būti visi pagaliau patenkinti arba nepatenkinti. Tų futbolo aikščių Klaipėdoje yra mažai. Dabar visi veržiasi į „Žalgirio“ stadioną. Bet jie patys turi tarpusavyje susitarti, negali niekas „iš viršaus“ primesti savo tvarkos“, – tvirtino A.Cesiulis.

Paveikslėlis
Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Klaipėdos FM stadionas

2021 Bir 16 01:36

Netrukus Klaipėdoje pradės veikti nauja, moderni sporto treniruočių ir renginių erdvė
https://www.elta.lt/lt/pranesimai-spaud ... dve-216091

Klaipėdoje, Paryžiaus Komunos g. 16A greitai pradės veikti sporto kompleksas su daugiafunkciu sporto paslaugų centru, sunkiosios atletikos sporto klubu ir stadionu, futbolo aikšte bei kita infrastruktūra. Šiuo metu vyksta baigiamieji darbai.

Pasak UAB „Aplan“ projekto vadovo Aurimo Dališanskio, nauja sporto erdvė Klaipėdoje patenkins ne tik mokinių, bet ir sporto profesionalų poreikius, leis organizuoti sporto renginius, nes aikštės atitinka FIFA keliamus reikalavimus.

„Klaipėdos futbolo mokykla be remonto buvo daugybę metų. Pasirinkimas ne atlikti kosmetinį remontą, o pilną rekonstrukciją, kuri apimtų ir visos sportui reikalingos infrastruktūros atnaujinimą, yra labai toliaregiškas sprendimas. Naujasis kompleksas bus pritaikytas ne tik mokinių bei profesionalų treniruotėms, bet ir sporto renginiams, įvairioms varžyboms, turnyrams“, – sakė Aurimas Dališanskis.

Pirmuoju etapu buvusi Klaipėdos futbolo sporto mokykla rekonstruota į daugiafunkcį sporto paslaugų centrą su trimis antžeminėmis automobilių stovėjimo aikštelėmis.

Antruoju etapu įrengta sporto infrastruktūra. Ją sudaro dirbtinės dangos pagrindinis stadionas su keturiais bėgimo takais ir 6 bėgimo takais 100 metrų tiesiojoje, rutulio stūmimo ir šuolio į tolį sektoriais, ir dirbtinės dangos futbolo treniruočių aikštele (105 x 65 m). Taip pat įrengta natūralios dangos futbolo apšilimo aikštelė, multifunkcinės dangos sporto aikštelė, lauko treniruoklių sektorius su poilsio ir žaliosios zonomis, naujomis tribūnomis.

Sutvarkyta teritorijos aplinka ne tik atgaivins apleistą teritoriją, bet ir leis patogiau atvykti į sporto kompleksą jo lankytojams. Prie to prisidės naujos, erdvios automobilių aikštelės ir dviračiams pritaikyta infrastruktūra.

Tikimasi, kad naujasis sporto kompleksas ne tik paskatins klaipėdiečius aktyviau sportuoti, bet ir pritrauks į miestą daugiau sportui skirtų renginių.

Paveikslėlis
Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Klaipėdos FM stadionas

2021 Lie 12 19:08

Futbolo mokyklos dalininkų atranka: susidomėjusiųjų yra
https://www.atviraklaipeda.lt/2021/06/2 ... siuju-yra/

Baigiamos rekonstruoti Klaipėdos futbolo mokyklos dalininką panorusi susirasti uostamiesčio savivaldybė sulaukė interesantų.

Birželio 4-ąją savivaldybės interneto svetainėje buvo paskelbtas pranešimas, kad ji kviečia teikti prašymus tapti Klaipėdos futbolo mokyklos dalininku – valdžia nusiteikusi perleisti vieną iš keturių jai priklausančių futbolo mokyklos dalių.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė teigė, jog buvo sulaukta trijų prašymų. Užsieniečių tarp jų teikėjų nėra – žinia, miesto valdžia bandė vilioti „Barcelonos“ klubą.

Savivaldybė tame pačiame kvietime skelbė, jog prašymai bus įvertinti viešosios įstaigos Klaipėdos futbolo mokyklos dalininko atrankos ir vertinimo komisijos ir geriausias pasiūlymas išrinktas jau iki birželio 23 d. Pasak A. Dirgėlienės, minėtąją komisiją administracijos direktoriaus įsakymu sudaro ir savivaldybės darbuotojai, ir išorės ekspertai.

Futbolo mokyklos ir buvusio baseino pastato konversijos darbai Klaipėdos savivaldybei atsieis 11,823 mln. eurų. Juos atlieka Panevėžio statybos trestas.

Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Klaipėdos FM stadionas

2021 Rgp 30 19:50

Klaipėda

Baigta statyti šiuolaikiška sporto bazė. Paryžiaus Komunos gatvėje iškilo beveik 11 mln. eurų kainavusi futbolo mokykla. Čia įrengti du dirbtinės vejos stadionai, kuriuose yra tribūnos su 1156 žiūrovų vietomis, natūralios dangos futbolo apšilimo aikštelė, lengvosios atletikos takai, dvi uždaros sporto salės, aikštelė po atviru dangumi, kur galima žaisti krepšinį, tinklinį ar tenisą. Šiame komplekse galės treniruotis lengvaatlečiai – jiems skirta universali guminės dangos aikštelė, rutulio stūmimo, šuolių į tolį sektoriai, lauko treniruoklių zona.

https://lrytas.lt/lietuvosdiena/aktuali ... -20559099/

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Klaipėdos FM stadionas

2022 Sau 14 10:18

2021-ųjų Klaipėdos sporto apžvalga
https://ve.lt/sportas/2021-uju-klaipedo ... onu-vertes

Rugsėjo 13 dieną Klaipėdoje oficialiai atidaryta bemaž 11 milijonų eurų vertės Futbolo mokykla su dviem dirbtinės vejos stadionais, 1 156 vietų tribūnomis, natūralios dangos futbolo apšilimo aikštele, lengvosios atletikos takais, dviem uždaromis sporto salėmis ir aikštele po atviru dangumi, pritaikyta krepšiniui, tinkliniui bei tenisui.

To Klaipėda laukė ilgus metus ir pagaliau tai įvyko būtent 2021 metais.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Klaipėdos FM stadionas

2022 Lie 23 00:10

Čia senas

Labdara baigėsi, futbolininkams teks susimokėti
https://ve.lt/aktualijos/klaipeda/labda ... susimoketi
Darius Čiužauskas

Kol uostamiesčio valdžioje esantys politikai išsijuosę ginčijasi, kam turi priklausyti prieš daugiau nei pusmetį duris atvėrusios Klaipėdos futbolo mokyklos treniruočių aikštė, jiems siūloma patvirtinti Savivaldybės lėšomis prižiūrimo pagrindinio stadiono naudojimosi kainą. Šiuo metu pastarajame futbolą galima žaisti dykai.

Beveik 11 milijonų eurų kainavusi Klaipėdos futbolo mokykla iškilmingai atidaryta praėjusių metų rugsėjo viduryje. Paryžiaus Komunos gatvėje išdygo ne tik naujas pastatas. Futbolo mokyklos teritorijoje įrengti du dirbtinės dangos stadionai su 1156 vietų tribūnomis, natūralios dangos futbolo apšilimo aikštelė, lengvosios atletikos takai, dvi uždaros sporto salės ir aikštelė po atviru dangumi, pritaikyta krepšiniui, tinkliniui bei tenisui.

Praėjusių metų spalio 28 d. Klaipėdos miesto savivaldybės taryba nusprendė dalį šio nekilnojamojo turto pasitikėjimo teise valdyti, naudoti ir disponuoti perduoti Savivaldybės biudžetinei įstaigai Klaipėdos sporto bazių valdymo centrui (SBVC). Į pastarojo rankas perėjo stadiono dirbtinės dangos futbolo aikštė, lengvosios atletikos bėgimo takai su rutulio stūmimo ir šuolių į tolį sektoriais, sporto salė (antrajame aukšte) ir kitas nekilnojamasis turtas, kuriam nėra nustatoma atlygintinų paslaugų kaina. Ir visą šį laiką naujuoju stadionu galima naudotis nemokamai. Tai „Vakarų ekspresui“ patvirtino SBVC direktorius Marius Junokas. „Kol nepatvirtinti įkainiai, stadionu galima naudotis nemokamai. Rašai prašymą ir naudojiesi“, - sakė M. Junokas.

Tačiau paprastam futbolo entuziastui išbėgti į šią aikštę yra praktiškai neįmanoma. SBVC interneto svetainėje, kurioje galima rezervuoti stadioną, laisvo laiko nėra. Užimtos visos savaitės dienos nuo 8 iki 23 valandos. "Futbolas - labai populiari sporto šaka, tad ir paklausa didelė. Tą galima pasakyti apie visas naujas aikštes ir stadionus, kurie jau yra užimti. Paryžiaus Komunos gatvėje rytais sportuoja šalia esančių gimnazijų mokiniai, vėliau - Futbolo mokyklos auklėtiniai, jei lieka laisvo laiko - privačios futbolo komandos. Užimtumas labai didelis. Aišku, galima tikėtis rasti laisvą laiką savaitgaliais. Jį rezervuoti galima mūsų interneto svetainėje. Bet pirmumo teisę turi Savivaldybės biudžetinės įstaigos", - teigė M. Junokas.

Tačiau balandis greičiausiai taps paskutiniu mėnesiu, kai naujuoju stadionu bus galima naudotis nemokamai. Artimiausiame posėdyje Klaipėdos miesto savivaldybės taryba turėtų patvirtinti jo teikiamų paslaugų įkainius. Tokiu atveju, pasak Savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjos Rasos Rumšienės, nuo gegužės už stadioną teks mokėti.

Stadiono paslaugų kainos dydis nustatytas taip, kad būtų padengtos visos būtinosios su jų teikimu susijusios SBVC tenkančios priežiūros ir eksploatacijos išlaidos. Tarybai pritarus, dirbtinės dangos futbolo aikštė vienai valandai juridiniams ir fiziniams asmenims kainuos 35 eurus, lengvosios atletikos sektoriai su bėgimo takais - 25, sporto salė - 17. Ši kaina 50 procentų bus mažesnė sporto organizacijoms, kurios iš dalies finansuojamos Savivaldybės biudžeto lėšomis krepšelio principu. Dėl to negautas lėšas planuojama kompensuoti miesto biudžeto pinigais. Tai turėtų būti numatyta Kūno kultūros ir sporto plėtros programoje.

Siekiant užtikrinti teisingą atlygio už sporto bazių teikiamas atlygintinas paslaugas dydį, kartą per metus bus įvertinami devynių kalendorinių mėnesių faktinių sąnaudų ir sporto bazių faktiniai užimtumo pokyčiai. Atsižvelgiant į juos, gali būti perskaičiuojamas atlygis už teikiamas paslaugas, keičiant jį nuo kitų kalendorinių metų.

Čia senas

Labdara baigėsi, futbolininkams teks susimokėti
https://ve.lt/aktualijos/klaipeda/labda ... susimoketi
Darius Čiužauskas

Kol uostamiesčio valdžioje esantys politikai išsijuosę ginčijasi, kam turi priklausyti prieš daugiau nei pusmetį duris atvėrusios Klaipėdos futbolo mokyklos treniruočių aikštė, jiems siūloma patvirtinti Savivaldybės lėšomis prižiūrimo pagrindinio stadiono naudojimosi kainą. Šiuo metu pastarajame futbolą galima žaisti dykai.

Beveik 11 milijonų eurų kainavusi Klaipėdos futbolo mokykla iškilmingai atidaryta praėjusių metų rugsėjo viduryje. Paryžiaus Komunos gatvėje išdygo ne tik naujas pastatas. Futbolo mokyklos teritorijoje įrengti du dirbtinės dangos stadionai su 1156 vietų tribūnomis, natūralios dangos futbolo apšilimo aikštelė, lengvosios atletikos takai, dvi uždaros sporto salės ir aikštelė po atviru dangumi, pritaikyta krepšiniui, tinkliniui bei tenisui.

Praėjusių metų spalio 28 d. Klaipėdos miesto savivaldybės taryba nusprendė dalį šio nekilnojamojo turto pasitikėjimo teise valdyti, naudoti ir disponuoti perduoti Savivaldybės biudžetinei įstaigai Klaipėdos sporto bazių valdymo centrui (SBVC). Į pastarojo rankas perėjo stadiono dirbtinės dangos futbolo aikštė, lengvosios atletikos bėgimo takai su rutulio stūmimo ir šuolių į tolį sektoriais, sporto salė (antrajame aukšte) ir kitas nekilnojamasis turtas, kuriam nėra nustatoma atlygintinų paslaugų kaina. Ir visą šį laiką naujuoju stadionu galima naudotis nemokamai. Tai „Vakarų ekspresui“ patvirtino SBVC direktorius Marius Junokas. „Kol nepatvirtinti įkainiai, stadionu galima naudotis nemokamai. Rašai prašymą ir naudojiesi“, - sakė M. Junokas.

Tačiau paprastam futbolo entuziastui išbėgti į šią aikštę yra praktiškai neįmanoma. SBVC interneto svetainėje, kurioje galima rezervuoti stadioną, laisvo laiko nėra. Užimtos visos savaitės dienos nuo 8 iki 23 valandos. "Futbolas - labai populiari sporto šaka, tad ir paklausa didelė. Tą galima pasakyti apie visas naujas aikštes ir stadionus, kurie jau yra užimti. Paryžiaus Komunos gatvėje rytais sportuoja šalia esančių gimnazijų mokiniai, vėliau - Futbolo mokyklos auklėtiniai, jei lieka laisvo laiko - privačios futbolo komandos. Užimtumas labai didelis. Aišku, galima tikėtis rasti laisvą laiką savaitgaliais. Jį rezervuoti galima mūsų interneto svetainėje. Bet pirmumo teisę turi Savivaldybės biudžetinės įstaigos", - teigė M. Junokas.

Tačiau balandis greičiausiai taps paskutiniu mėnesiu, kai naujuoju stadionu bus galima naudotis nemokamai. Artimiausiame posėdyje Klaipėdos miesto savivaldybės taryba turėtų patvirtinti jo teikiamų paslaugų įkainius. Tokiu atveju, pasak Savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjos Rasos Rumšienės, nuo gegužės už stadioną teks mokėti.

Stadiono paslaugų kainos dydis nustatytas taip, kad būtų padengtos visos būtinosios su jų teikimu susijusios SBVC tenkančios priežiūros ir eksploatacijos išlaidos. Tarybai pritarus, dirbtinės dangos futbolo aikštė vienai valandai juridiniams ir fiziniams asmenims kainuos 35 eurus, lengvosios atletikos sektoriai su bėgimo takais - 25, sporto salė - 17. Ši kaina 50 procentų bus mažesnė sporto organizacijoms, kurios iš dalies finansuojamos Savivaldybės biudžeto lėšomis krepšelio principu. Dėl to negautas lėšas planuojama kompensuoti miesto biudžeto pinigais. Tai turėtų būti numatyta Kūno kultūros ir sporto plėtros programoje.

Siekiant užtikrinti teisingą atlygio už sporto bazių teikiamas atlygintinas paslaugas dydį, kartą per metus bus įvertinami devynių kalendorinių mėnesių faktinių sąnaudų ir sporto bazių faktiniai užimtumo pokyčiai. Atsižvelgiant į juos, gali būti perskaičiuojamas atlygis už teikiamas paslaugas, keičiant jį nuo kitų kalendorinių metų.

Mušti įvarčius kainuos brangiau
https://ve.lt/sportas/musti-ivarcius-kainuos-brangiau

SBVC pasitikėjimo teise valdo ir praėjusių metų rugsėjo viduryje iškilmingai atidarytos, beveik 11 milijonų eurų kainavusios Klaipėdos futbolo mokyklos stadiono dirbtinės dangos didžiąją futbolo aikštę. Kiek daugiau nei pusę metų pastarojoje futbolą buvo galima žaisti dykai.

Tačiau prieš mėnesį Klaipėdos miesto savivaldybės taryba patvirtino biudžeto lėšomis prižiūrimo stadiono naudojimosi kainą. Politikams pritarus, dirbtinės dangos futbolo aikštė vienai valandai juridiniams ir fiziniams asmenims nuo gegužės mėnesio kainuoja 35 eurus.

Grįžti į