Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kretingos miesto stadionas

2021 Lie 21 15:34

Gavo lėšas stadiono rekonstrukcijai
https://www.pajurionaujienos.com/?act=exp&sid=21791

Paveikslėlis

Kretingos miesto centriniam stadionui Savanorių gatvėje rekonstruoti Savivaldybė iš valstybės biudžeto gauna 411,4 tūkst. eurų.

Švietimo mokslo ir sporto ministerija šį mėnesį įvairiems savivaldybių projektams išdalino 3,7 mln. eurų. Savivaldybės ministerijai buvo pateikusios 161 projektinę paraišką, finansavimas buvo skirtas tik 9 projektams, vienas jų – Kretingos miesto stadiono renovacijos, pritaikant jį bendruomenės poreikiams, projektas. „Džiaugiamės šia sėkme ir paraišką parengusios Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus naujos darbuotojos specialistės Lukrecijos Lengvinės puikiai atliktu darbu“, – sakė Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Viskontas.

Stadiono rekonstrukcija skaičiuojamosiomis kainomis įvertinta 1 mln. 135 tūkst. eurų, kokia bus tiksli rekonstrukcijos kaina, kurią pateiks darbus vykdysiantis rangovas, paaiškės po rekonstrukcijos darbų viešųjų pirkimo konkurso. Savivaldybė šiam projektui įgyvendinti pagal skaičiuojamąją projekto kainą iš savo biudžeto skirti turėtų 723,6 tūkst. eurų, t. y. apie 63 proc. Jei po darbų pirkimo konkurso kaina išaugtų, Savivaldybė turėtų dar papildomų išlaidų, kadangi iš valstybės biudžeto šiam projektui daugiau lėšų nebesitikima.

Modernizuojant stadioną bus atnaujinta didžioji futbolo aikštė, stadiono drenažas, apšvietimas, bėgimo takai, įrengti krepšinio, kiti sektoriai.

Prieš metus Savivaldybės tarybos politikams, vadovams, administracijos specialistams svarstant stadiono renovacijos galimybes, buvo užsimota nugriauti ir dabartines žiūrovų tribūnas, jų vietoje pastatyti šiuolaikiškas. Tribūnoms nugriauti, pastatyti naujoms ir aikštelei automobiliams su išvažiavimu į Žemaitės alėją įrengti tuometinėmis skaičiuojamosiomis kainomis būtų reikėję apie 1,6 mln. eurų.

Užsiminęs apie pastaruoju laikotarpiu tebesipučiantį statybos kainų burbulą E. Viskontas tarė: „Tribūnų kol kas negriausime, jos dar patarnaus. Tribūnoms atnaujinti sieksime naujo – 2022–2027 metų ES paramos laikotarpio lėšų“. Stadiono rekonstrukcijai reikalingų 723,6 tūkst. eurų šių metų Savivaldybės biudžete nenumatyta, lėšos stadiono rekonstrukcijai turėtų būti paskirtos iš 2022 metų Savivaldybės biudžeto. Savivaldybės taryba šį trečiadienį tam pritarė vienbalsiai.

Šiemet turėtų būti parengtas stadiono rekonstrukcijos projektas (rengia uždaroji akcinė bendrovė „Medstatyba“), gautas statybos darbams pradėti leidimas. Iki metų pabaigos, vėliausiai – ateinančių metų pradžioje – turėtų būti paskelbtas rangos darbų pirkimo konkursas. „Turime tikslą stadioną renovuoti per ateinančius 2022-uosius metus. Atnaujintas stadionas tarnaus mūsų sporto bendruomenei, visiems sportą mėgstantiems kretingiškiams, bus pritaikytas žmonėms su negalia“, – kalbėjo E. Viskontas.

Stadiono pašonėje statomame Sporto ir sveikatingumo komplekse nebaigtus darbus iš šią statybą palikusios bendrovės „LitCon“ perėmusi statybų įmonė „HSC Baltic“ vis neįsibėgėja. „Rangovas turėtų sparčiau suktis ir dėl kylančių statybos kainų. Nuo liepos 1 d. statybininkai komplekse turėtų dirbti visu pajėgumu, jau juda po truputį, bet ne taip, kaip mes norėtume“, – teigė E. Viskontas, patikinęs, kad Savivaldybės administracija spaudžia „HSC Baltic“ spartinti darbus objekte. Pagal Savivaldybės su „HSC Baltic“ pasirašytą 2 mln. 177 tūkst. eurų Sporto ir sveikatingumo komplekso statybos rangos darbų sutartį, šiemet rangovas turėtų atlikti darbų už 1,6 mln. eurų ir komplekso statybą užbaigti iki 2023-ųjų. „Kompleksą pastatyti turėtų iki kitų metų liepos 1 d., į Nacionalinę krepšinio lygą patekusiai mūsų Kretingos vyrų krepšinio komandai Kretingoje šiandieną neturime šio lygio varžyboms tinkamos salės“, – apie užsibrėžtą ambicingą darbų užbaigimo terminą prasitarė E. Viskontas.

2022 metų pabaigoje naujai nušvisti turėtų ir senasis, esantis šalia stadiono, parkas. Nors Savivaldybės tarybos opozicija prieštaravo lėšų skyrimui parkui atnaujinti, valdantieji iš šių metų Savivaldybės biudžeto tam atseikėjo 100 tūkst. eurų. Kretingos miesto seniūnijos seniūnė Gintarė Liobikienė išvardijo vykdant šį projektą jau padarytus darbus: seniūnija Registrų centre įregistravo parko takus, apšvietimo, kitus infrastruktūros tinklus, seniūnijos užsakymu parengtas parko rekonstrukcijos techninės specifikacijos projektas. „Rangos darbus pirksime kartu su jų projektavimu. Tikimės, kad pavyks darbus pradėti šios vasaros pabaigoje ir ateinantį pavasarį juos užbaigti“, – sakė seniūnė.

„Turime naują dirbtinės dangos futbolo aikštę, užbaigsime Sporto ir sveikatingumo centro statybą, renovuosime stadioną, sutvarkysime senąjį parką, per kurį žmonės eina į ligoninę, polikliniką, Marijono Daujoto progimnazijos mokiniai į stadioną sportuoti. Turėsime vientisai sutvarkytą miesto dalį. Manau, kad gerą įspūdį apie mūsų Kretingos miestą susidarys ir jį pravažiuojantys Žemaitės alėja“, – kalbėjo Savivaldybės administracijos vadovas.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kretingos miesto stadionas

2021 Lie 23 20:05

Kretingos DDA
Ar gumos granulės neužterš Akmenos?
https://www.svyturiolaikrastis.lt/2021/ ... s-akmenos/
2021 kovo 1

Šią žiemą kretingiškiai futbolininkai gyveno puikiai: kai miestelėnai braidžiojo po pusnynus, jie linksmai bėgiojo naująja futbolo treniruočių aikštės dirbtine danga, kuri buvo kruopščiai valoma. Tačiau toks sportininkams sukurtas patogumas, leidžiantis ir žiemą spardyti kamuolį, gerokai padidina aikštę prižiūrinčių komunalininkų naštą, o penktadienį į Kretingą atvyko ir aplinkosaugininkai.

Ant vandens latakų – krūvos granulių

Šiek tiek sušvelnėjus žieminei temperatūrai ir pradėjus tirpti sniegui, šalia gražiai žalios futbolo aikštės dirbtinės dangos išdygo juodos gumos granulių krūvos. Ir ne tik šalia pačios aikštės, bet ir tiesiai ant lietaus kanalizacijos latakų, supančių aikštę.

Tokios granulės visame pasaulyje naudojamos „suminkštinti“ dirbtinei futbolo dangai, kad pargriuvus žaidėjams būtų sumažinta traumų galimybė. Tačiau šios granulės plika akimi net neįžiūrimos – smulkios detalės pasislepia dirbtinėje dangoje.

Tad iš kur šalia aikštės, tiesiai ant paviršinio vandens latakų, atsirado kalnai šių granulių? Akivaizdu, kad ir toliau tirpstant sniegui gumos granulės sėkmingai pildys vandens nutekėjimui skirtus latakus ir paprasčiausiai juos užkimš. Kita bėda, jog dalis granulių sėkmingai gali patekti į lietaus kanalizacijos sistemą, o iš jos – ir į arčiau esančius vandens telkinius. O čia jau kyla didelė grėsmė vandens gyvūnams.

Ar tikrai tokia grėsmė yra reali ir kas ją iššaukė?

Rajono valdžios atstovai priežastis aiškina skirtingai. Meras Antanas Kalnius mėgino spėti, jog atsakingas aikštės statybų rangovas. „Pripylė daugiau nei reikėjo“, – pamindžiojęs dirbtinę dangą „Švyturiui“ sakė meras A. Kalnius.

Tačiau FK „Minija“ vadovas Vidas Burba, paklaustas, ar futbolininkai skundėsi neįprastai dideliu gumos granulių ant dangos kiekiu, atsakė: „Viskas yra labai gerai padaryta, netgi labai gerai. Taip pat aplinkinių rajonų klubų vadovai džiaugiasi mūsų naująja futbolo aikšte ir labai ją giria“.

Futbolo aikštę įrengusios UAB „Alkūras“ atstovai, išgirdę mero pasvarstymus neva granulių užpilta per daug, juos paneigė, pabrėždami, kad pilant granules buvo laikomasi gamintojo nurodytų standartų.

Sustūmė komunalininkai

Iš tiesų granules be jokių skrupulų tiesiog sustūmė ant paviršinių vandens surinkimo įrenginių miesto komunalininkai. To neneigė ir aikštę prižiūrinčios savivaldybės įmonės „Kretingos komunalininkas“ vadovas Rimantas Žiaušys. Tiesa, pabrėždamas, kad jokios bėdos nėra. Esą tik komunalininkams bus kur kas daugiau darbo.

R. Žiaušys patikino, kad pradėjusi prižiūrėti pirmąją dirbtinės dangos aikštę Kretingoje jo vadovaujama įmonė konsultavosi ir su kolegomis iš Gargždų, tad žinojusi, kaip reikia dirbti.

„Tokią dangą galimą valyti ir esant šlapiam sniegui, nors tuomet granulės ir prilimpa prie jo. Iš tiesų šios granulės išspardomos ir patenka į vandens latakus net ir šiaip bežaidžiant, kamuolį bespardant. Tačiau ištirpus sniegui visų lietaus vandens latakų groteles teks nuimti, latakus išvalyti. Tačiau šuliniuose yra įrengti sunkesnių už vandenį nuosėdų nusodintuvai, todėl manau, kad į lietaus kanalizaciją gumos granulės patekti neturėtų. Tarp kitko, tie latakai šiuo metu yra netgi prišalę“, – „Švyturiui“ sakė R. Žiaušys, pridurdamas, jog aikštės dirbtinė danga prižiūrima pagal visus reikalavimus.

Bet ar tikrai reikėjo tas granules sustumti tiesiai ant vandens latakų grotelių?

„Nuvažiuokit į Gargždus, Klaipėdą, į Kauną. Visur tas pats yra“, – atsakydamas tvirtino komunalininkų vadovas.

Aplinkosaugininkas: į upę nepateks

Išsaiškinti, gali ar ne gumos granulės iš futbolo aikštės patekti į lietaus kanalizacijos sistemą, o per ją – ir į vandens telkinius, penktadienį į Kretingą atvyko Kretingos aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Ričardas Kašėta.

„Susitikome su „Kretingos vandenų“ atstovais. Jie mums parodė šių paviršinių vandens nuotekų brėžinius ir paaiškino, kad nuo futbolo aikštės vanduo kartu su visais nešvarumais, taigi, ir su gumos granulėmis teka į Akmeną. Tačiau prieš patekdamas į upę vanduo pereina valymo įrenginius, esančius už ligoninės. Tad „Kretingos vandenys“ užtikrino, kad gumos granulėms patekti į Akmeną tikrai nėra galimybės“.

Dirbtinės futbolo dangos valymas sausio mėnesį Savivaldybei atsiėjo 200 eurų. Tiek buvo sumokėta įmonei „Kretingos komunalininkas“, kaip „Švyturiui“ teigė Kultūros ir sporto skyriaus vedėja Dalia Činkienė, pabrėždama, kad įmonė aikštę prižiūrinti tinkamai.

Pasak komunalininkų vadovo R. Žiaušio, kartą per metus būtina atlikti ir kitokį aikštės išvalymą: „Granules susiurbti, išvalyti, o tada vėl išberti ant dangos. Tačiau tokiam darbui atlikti reikalinga įsigyti specialią techniką už 10 tūkst. eurų. Pigiau yra pirkti paslaugą, kuri kainuotų apie 2-3 tūkst. eurų“.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kretingos miesto stadionas

2022 Geg 13 16:23

Kretingos meras inicijuoja savivaldybės administracijos direktoriaus atleidimą
https://lrt.lt/naujienos/lietuvoje/2/16 ... -atleidima

Daugumos taryboje neturintis Kretingos rajono meras Antanas Kalnius pasirašė potvarkį dėl nepasitikėjimo savivaldybės administracijos direktoriumi Egidijumi Viskontu, rašo „Vakarų ekspresas“.

Pagrindiniai motyvai – stringantys projektai ir tai, kad administracijos vadovas neatitinka tokio lygio vadovui keliamų vadovaujamo darbo patirties reikalavimų. Klausimą planuojama svarstyti gegužės 26 dieną.

Nebaigtas rengti Kretingos miesto stadiono tvarkymo projektas, nepradėti sporto aikštyno prie Pranciškonų gimnazijos modernizavimo darbai, nepradėti Kretingos mokyklos-darželio „Žibutė“ tvarkymo darbai, neparinktas dviračių tako Kretinga-Vydmantai techninio projekto rengėjas, nepradėtas rengti Rotušės aikštės ir jos prieigų techninis projektas bei kt.“, – nevykdomus darbus vardijo A. Kalnius.

Pats E. Viskontas mano, kad jam mesti kaltinimai yra tiesiog politinė kova, nes jis esąs rimčiausias oponentas būsimuose mero rinkimuose. Kita vertus, administracijos vadovas patvirtino, kad ne visą laiką galėjo skirti darbui – kiek daugiau nei metus pareigas einantis E. Viskontas maždaug keturis mėnesius turėjo nedarbingumą.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija balandį pradėjo tyrimą dėl E. Viskonto elgesio. Aiškinamasi, ar jis nesupainiojo interesų<...>

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kretingos miesto stadionas

2022 Geg 13 17:10

Ar galime sau leisti prarasti dar vienerius metus?
https://www.atviraklaipeda.lt/2022/05/1 ... ius-metus/
Antanas Kalnius, Kretingos rajono meras
Priežasčių, kodėl reiškiu nepasitikėjimą E. Viskontu, yra keletas. Viena iš pagrindinių – tai netinkamas Savivaldybės administracijos darbo organizavimas, dėl ko 2021-aisiais užstrigo svarbiausių rajonui infrastruktūros projektų įgyvendinimas.

Statybos darbai pernai beveik nevyko Kretingos sporto ir sveikatingumo centre. Sutartį su naujuoju rangovu UAB „HSC Baltic“ Savivaldybės administracija pasirašė 2021-ųjų kovo 26-ąją. Tų metų pradžioje, tvirtindama biudžetą, Taryba skyrė ir statyboms reikalingas lėšas – kiek daugiau nei 1,5 mln. eurų. Deja, statybos darbų centre pernai atlikta vos už nepilnus 206 tūkst. eurų.

Taip pat, skirtingai nei praėjusių metų pradžioje tvirtindama Savivaldybės strateginį veiklos planą numatė rajono Taryba, 2021-aisiais nebaigtas rengti Kretingos miesto stadiono tvarkymo projektas, nepradėti sporto aikštyno prie Pranciškonų gimnazijos modernizavimo darbai, nepradėti Kretingos mokyklos-darželio „Žibutė“ tvarkymo darbai, neparinktas dviračių tako Kretinga-Vydmantai techninio projekto rengėjas, nepradėtas rengti Rotušės aikštės ir jos prieigų techninis projektas bei kt.

Iškalbingi ir Savivaldybės strateginio veiklos plano įgyvendinimo 2021-aisiais ataskaitos rodikliai. Strateginio planavimo ir investicijų programa, apimanti vienus iš svarbiausių Savivaldybės administracijos įgyvendinamų infrastruktūros projektų, pernai įgyvendinta tik 64,4 proc. Lyginant su metų pradžioje patvirtintu planu, šis rodiklis nesiekia net 50 proc. Bent aš asmeniškai nepamenu, ar esame kada Kretingos rajone turėję prastesnių svarbiausių projektų įgyvendinimo rezultatų.

Tad E. Viskonto netinkamo Savivaldybės administracijos darbo organizavimo pasekmės – iškilęs realus pavojus netekti dalies iš valstybės biudžeto gautų lėšų bei ženkliai išaugsiančios statybos darbų vertės.

Vienas iš pavyzdžių – miesto stadionas. Prieš porą metų, pradėdami rengti stadiono rekonstrukcijos projektą, skaičiavome, kad statybos darbai savivaldybei atsieis apie 2,7 mln. eurų. Šiandien jau skaičiuojama, kad ši suma dėl infliacijos gerokai išaugs. Po kelių mėnesių, matyt, kalbėsime apie dar didesnes išlaidas. Tad kuo ilgiau rengiami projektai, kuo ilgiau užtrunka visos procedūros, tuo didesnes lėšas statybos darbams turės skirti rajono savivaldybė bei nuostolius patirs visi rajono gyventojai.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kretingos miesto stadionas

2022 Lie 22 16:15

Šiuo metu vyksta kitų sporto objektų projektavimas – jau yra baigiamas suderinti Kretingos miesto stadiono rekonstrukcijos projektas, kurio daliai finansuoti iš valstybės biudžeto Savivaldybei skirta 411,4 tūkst. Eur. Realius darbus planuojama pradėti kitais metais.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kretingos miesto stadionas

2022 Rgp 08 16:07

Aptiktas mūro pamatas Kretingos aikštyne – kliuvinys ar mįslė?
https://ve.lt/aktualijos/lietuva/aptikt ... s-ar-misle
Užbaigs vieną, pradės kitą

Kitąmet, pasak jos, bus imtasi ir pagrindinio Kretingos miesto stadiono tvarkybos darbų eiga.

Projektas bus vykdomas etapais – įrengta danga, keičiamos tribūnos, taip pat bus tvarkomos ir prieigos iki senojo parko, kuris šiemet baigtas renovuoti.

„Šiemet pirksime rangos darbus, kad kitų metų pradžioje renovacija jau galėtų startuoti“, – patikino ji. 

Jau mažiausiai pusantrų metų vėluoja su pirmu etapu
„Turime tikslą stadioną renovuoti per ateinančius 2022-uosius metus.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Kretingos miesto stadionas

2022 Rgp 08 16:59

Neblogas katlavanas iškastas.... ten jie gal grafų Tiškevičių lobių tikėjosi rasti? :roll: :lol: Didelis pliusas, kad netoli bažnyčia. Kai rezultatas neigiamas, nubėgi, pasimeldi ir žvakę uždegi. Paskui imi ir laimi, kai pigiuose filmuose apie epines pergales. :lol:

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kretingos miesto stadionas

2023 Bir 05 16:52

Sporto objektų Kretingoje statybos pabaigtuvės ir pradžia
https://www.pajurionaujienos.com/?sid=24844&act=exp

Praėjusį penktadienį Kretingos rajono savivaldybė paskelbė Kretingos miesto centrinio stadiono rekonstrukcijos rangos darbų pirkimo konkursą.

Stadioną planuojama atnaujinti per 2–3 metus po sutarties su juos laimėjusiu rangovu pasirašymo. Šalia stadiono statyti baigiamas Kretingos sporto centras turėtų būti atidarytas šį rudenį.

„Sutvarkytas stadionas su Sporto centru ir dirbtinės dangos futbolo aikšte taps šiuolaikiška Kretingos miesto ir rajono gyventojų aktyvaus laisvalaikio erdve, siūlančia įvairių užsiėmimų galimybes, puikia vieta sportininkams treniruotis, varžytis, siekti kuo geresnių rezultatų“, – Savivaldybės nuosekliai plėtojamos sporto bazės Savanorių gatvėje Kretingoje perspektyva džiaugėsi Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius.

Jei stadiono rangos darbų pirkimo konkursas vyks sklandžiai, rangovą tikimasi turėti vasaros pabaigoje.

„Jei viešųjų pirkimų procedūros bus sėkmingos, stadiono rekonstrukciją pradėsime šį rudenį. Nuo lapkričio 15 d. iki kovo 15 d. darbus gali tekti stabdyti dėl jiems nepalankių orų, numatyta ir galimybė 2 mėnesius pratęsti 2-jų metų terminą rekonstrukcijai atlikti.

Šiemet turėtų nugriauti senąjį su tribūnomis stadiono pastatą ir senąsias tribūnas kitoje stadiono pusėje. 2024-ųjų vasarą numatyta pirmo rekonstrukcijos etapo darbų pabaiga, bus sutvarkyta stadiono lauko dalis, liks pastatyti naują pastatą, tribūnas su 1003 vietomis žiūrovams ir naujas 554 vietų tribūnas kitapus, prie futbolo su dirbtine danga aikštės“, – aiškino meras.

Bus įrengtos naujos stadiono drenažo, laistymo, lietaus nuotekų, apšvietimo sistemos, sutvarkyti inžineriniai tinklai, įrengti 6 nauji bėgimo takai, šuolių į tolį, aukštį, trišuolio, rutulio, disko ir kūjo metimo sektoriai, pasėta futbolo aikštės veja, įrengtos dvi modernios švieslentės, tualetai ir kita. Stadionas pritaikytas neįgaliesiems. Naujame pastate bus dvi komandų persirengimo patalpos, viešieji tualetai, patalpos kavinei, treneriams, kitam personalui.

Kol neįvyko rangos darbų pirkimo konkursas, numatoma stadiono rekonstrukcijos darbų kaina neskelbiama. Darbai bus finansuojami Savivaldybės biudžeto ir Sporto rėmimo fondo, kurį administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, lėšomis.

Iš Sporto fondo Kretingos centriniam stadionui renovuoti Savivaldybė yra gavusi per 411 tūkst. eurų, 2023 m. biudžete šiam projektui vykdyti yra numačiusi 600 tūkst. eurų ir 2024 m. tam planuoja apie 400 tūkst. eurų. „Su Kretingoje praėjusią savaitę viešėjusia švietimo, mokslo ir sporto ministre Jurgita Šiugždiniene aptarėme galimybes dėl papildomų lėšų iš valstybės biudžeto skyrimo Kretingos centriniam stadionui rekonstruoti“, – sakė meras, kalbėdamas apie siekį stadiono rekonstrukcijai gauti daugiau lėšų iš valstybės.


Birželį, per tradicinę Kretingos miesto ir Šv. Antano atlaidų šventę, Kretingos miesto centre po rekonstrukcijos bus iškilmingai atidarytas sporto aikštynas, kuriuo naudotis galės Pranciškonų gimnazijos auklėtiniai ir plačioji visuomenė. Aikštyną renovavo bendrovė „Rolana“. Darbų vertė – 861,4 tūkst. eurų. Rangos darbų sutartis buvo pasirašyta 2022 m. balandžio pradžioje. Darbams atlikti 331,5 tūkst. eurų Savivaldybė gavo iš valstybės Sporto rėmimo fondo, likusios – rajono Savivaldybės biudžeto lėšos. Atnaujintame stadione įrengti bėgimo takai, mini futbolo aikštė su dirbtinės žolės danga, paplūdimio tinklinio aikštelė su smėlio danga, dvi krepšinio aikštelės, vienoje jų bus galima žaisti ir tinklinį, kitoje – kvadratą. Įrengta treniruoklių aikštelė, pastatytas gimnastikos kompleksas, atkurtos vejos, atnaujintas apšvietimas, užtverta prie sutvarkytos Vilniaus gatvės, kitų miesto akcentų deranti metalinė tvora. Aikštyno teritorija pritaikyta ir žmonėms su negale. „Per Kretingos 770-mečio jubiliejaus šventę stadione bus surengtos pirmosios varžybos. Tebesvarstoma, kaip atnaujintą aikštyną pavadinti, įprastai jį vadiname Pranciškonų stadionu, gal tą pavadinimą ir reikėtų palikti“, – kalbėjo meras.

Artimiausią savaitę turėtų būti paskelbtas Kretingos Simono Daukanto progimnazijos sporto aikštyno atnaujinimo darbų pirkimo konkursas. Savivaldybė šiems darbams atlikti rangovą taip pat tikisi turėti šią vasarą ir darbus planuoja pradėti dar šiemet. Numatoma darbų trukmė – 14 mėnesių be technologinės šaltojo sezono pertraukos. Progimnazijos aikštynui renovuoti bus naudojamos Savivaldybės biudžeto ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos lėšos. Ministerija iš Švietimo įstaigų sporto aikštynų modernizavimo programos šiam projektui jau atseikėjo 232 tūkst. eurų. Kiek kainuos sutvarkyti aikštyną, sąmatinė šių darbų vertė neskelbiama, kol vyks jų pirkimo procedūra. Tvarkant aikštyną bus įrengtas drenažas, lietaus surinkimo tinklai, atnaujinti bėgimo takai, lengvosios atletikos sektorius, įrengti nauji gimnastikos įrenginiai, renovuota žalios natūralios vejos futbolo aikštė, krepšinio aikštelė. „Simono Daukanto progimnazijos aikštynas tarnaus progimnazijos bendruomenei ir bus atviras visiems, norintiems sportuoti“, – tarė A. Kalnius.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kretingos miesto stadionas

2023 Spa 02 11:15

Siūlau paklausyti, apie stadioną nuo 26:00.


https://youtu.be/qCsQqw-teyo

Pasak Kretingos mero, nuo naujųjų metų UEFA keis stadionų reikalavimus ir stadionas "privalėtų turėti šildomą dangą vienoms rungtynėms per metus".

:D Kas, spėčiau, arba yra visiškas BS, gal susijęs su forume paminėtais LFF nutarimais, arba Lietuvos merai tampa vienais geriausiai visoje Europoje apie futbolą informuojamais asmenimis.

Ai ir dar tęsiasi "<...>tai yra dar visuma: tai yra viešbučiai, kurie yra privalomi tam tikru atstumu, parkavimas..."

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kretingos miesto stadionas

2023 Spa 02 11:55

Kretingos stadioną tvarkys etapais
https://ve.lt/aktualijos/kretngos-stadi ... ys-etapais

Kretingos miesto centrinį stadioną Savanorių gatvėje Kretingos rajono savivaldybė rekonstruos etapais: pirmiausia pačią aikštę su įvairių sporto šakų sektoriais, o senų tribūnų atnaujinimą paliks ateičiai, nors ketvirtadienį Tarybos opozicija tam priešinosi, valdančioji dauguma buvo vieninga – 16 jai priklausančių Tarybos narių balsavo už.

Vientisos (aikštynų kartu su tribūnomis) stadiono rekonstrukcijos projektas buvo parengtas 2020 m. ir kainavo 80 tūkst. eurų. Pagal šį pirmąjį projektą rekonstrukcija kainuoti turėjo 2,7 mln. eurų. Savivaldybei paskelbus rekonstrukcijos rangos darbų pirkimo konkursą, kaina šoktelėjo iki daugiau kaip 7 mln. eurų, konkursas neįvyko.

Stadionui rekonstruoti 411 tūkst. eurų yra skyrusi Sporto agentūra prie Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, šioms lėšoms panaudoti nustatytas terminas baigiasi.

A. Kalnius tvirtino, kad stadiono rekonstrukcija skaidoma į dvi dalis siekiant neprarasti tų 411 tūkst. eurų, neįsivelti į dar vieną užvilkintą statybą, kurios išaugusi kaina šiandieną Savivaldybei būtų per sunki finansinė našta, ir norint, kad rajono sportininkai greičiau turėtų geresnes sąlygas. Meras užtikrino, kad su rekonstrukcijos padalijimu į etapus sutinka ir tikslines lėšas skyrusi agentūra.

Opozicijos atstovai klausė, ar atsisakius vientiso rekonstrukcijos projekto, kuris Savivaldybei kainavo 80 tūkst. eurų, ir išmetamas į šiukšliadėžę, stadiono su tribūnomis rekonstrukcija dar nepabrangs ir neperšoks 7 mln. eurų. „Tai bus brangiau ar pigiau, negaliu atsakyti“, – sakė A. Kalnius. Opozicijos lyderė V. Turauskaitė pažymėjo, kad stadionui be tribūnų rekonstruoti bus rengiamas naujas projektas, darome jo ekspertizė, kad visa tai kainuos.

Pirmo etapo rekonstrukcijos darbus Savivaldybė pirks kartu su jų projektavimu. Savivaldybės administracijos direktorius Povilas Černeckis patvirtino, kad darbų pirkimo konkurso sąlygos jau parengtos, jas dar turės suderinti su 411 tūkst. eurų projektui skiriančia agentūra.

Opozicijoje esantis Egidijus Viskontas buvo susirūpinęs, kad etapais tvarkomas stadionas neatitiks UEFA (Europos futbolo federacijų asociacijos) reikalavimų.

A. Kalnius atšovė, kad stadionas tvarkomas pirmiausia rajono sportininkams, be to, po Naujųjų keičiasi UEFA reikalavimai ir stadiono dangos turės būti dar ir šildomos. Ar atnaujintas stadionas atitiks kvalifikacinius sporto šakų reikalavimus, teiravosi ir opozicijos narys Giedrius Petreikis.

„Klastūniškai vėl katę maiše kišate Tarybai“, – merui sviedė jis, akcentavęs, kad A. Kalnius išsisukinėja nuo jam užduodamų nepatogių klausimų, į juos neatsako arba jų nesupranta. „Aikštė bus aukščiausio lygio ir pirmos, ir A lygos futbolo komandos joje galės žaisti, ir tarptautinės varžybos vykti galės“, – opozicijos klausimus atmušinėti merui padėjo jo bendrapartietis, rinkimų komiteto Kretingos kraštas narys Vilius Adomaitis, kiek vėliau pats konstatavęs, kad stadionas be tribūnų neatitiks kvalifikacijos.

„Mūsų poreikius šituo projektu siekiame patenkinti ir pagal mūsų kišenę“, – diskusiją užbaigė A. Kalnius.

„Šios diskusijos ir iečių laužymo nebūtų, jei Tarybą, jos koaliciją su planais keisti parengtą stadioną rekonstrukcijos projektą būtumėte anksčiau supažindinę. Kažką kaltindamas dėl netinkamo pirmojo projekto, mere, elgiatės neetiškai. Projektavimo užduotis buvo pasirašyta 2019 metais ir nebuvo keičiama, jūs pats buvote ir tada meras“, – teigė V. Turauskaitė.

Kiek kainuos stadiono be tribūnų rekonstrukcija, paaiškės, kai bus nupirkti pirmos rekonstrukcijos etapo rangos ir projektavimo darbai.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kretingos miesto stadionas

2023 Spa 30 09:13

Pasak Kretingos mero, nuo naujųjų metų UEFA keis stadionų reikalavimus ir stadionas "privalėtų turėti šildomą dangą vienoms rungtynėms per metus".

:D Kas, spėčiau, arba yra visiškas BS, gal susijęs su forume paminėtais LFF nutarimais, arba Lietuvos merai tampa vienais geriausiai visoje Europoje apie futbolą informuojamais asmenimis.

Ai ir dar tęsiasi "<...>tai yra dar visuma: tai yra viešbučiai, kurie yra privalomi tam tikru atstumu, parkavimas..."
Savotiška to paties posėdžio išklotinė:

Tarybos nariams labai rūpėjo spirito varykla
https://www.svyturiolaikrastis.lt/2023/ ... o-varykla/
Andrius Juškevičius 2023 rugsėjo 30

Ketvirtadienį posėdžiavusi savivaldybės Taryba priėmė bemaž tris dešimtis sprendimų ir pirmą kartą diskutavo opozicijos valandoje. Tarybos posėdžio pradžia ir pabaiga buvo panašios dėl skambėjusių raginimų neįžeidinėti vieniems kitų, valdyti savo emocingus sarkazmus ir ironiją, nukreiptas į kolegas, į savivaldybės administracijos specialistus.

Kretingos stadionui – pasaulio futbolą!

Tačiau pirmasis Tarybos narių susikirtimas ir akivaizdus tarpusavio apsižodžiavimas įvyko svarstant antrąjį darbotvarkės klausimą – dėl Kretingos rajono savivaldybės 2023-2025 metų strateginio veiklos plano tvirtinimo pakeitimo.

Pakeitime buvo ir eilutė dėl miesto stadiono rekonstrukcijos. Meras Antanas Kalnius paaiškino, kad jau anksčiau Taryba buvo nusprendusi stadiono rekonstrukcijos neskaidyti į etapus, nes tokiu atveju labai tikėtina, kad darbai tęsis sunkiai prognozuojamą laiką, be to – neaišku kiek brangs darbai. Jau dabar akivaizdu, kad anksčiau numatyti 2,7 mln. eurų stadiono rekonstrukcijai yra visai ne ta suma.

Bandymai organizuoti rangos darbų viešuosius pirkimus parodė, kad dabar reikėtų kalbėti bent jau apie 7 mln. eurų sumas. Tad siūloma pirma rekonstruoti visas sportines aikštes ir aikšteles, o kitas etapas būtų stadiono tribūnų rekonstrukcijos darbai.

Tarybos nariams užkliuvo tai, kad dabar siūloma atsisakyti anksčiau atlikto stadiono rekonstrukcijos projekto, už kurį jau sumokėta 80 tūkst. eurų, o naujame sprendime vėl kalbama apie tą patį projektavimą. Nors meras aiškino, kad iš esmės pasikeitus realybei pravartu kartu pirkti projektavimo ir rangos paslaugas, tačiau tai įtikino ne visus.
Klausimas: Ar (pritarus) stadionas atitiks UEFA reikalavimus, kurie buvo dabartiniame projekte numatyti?

Meras: "Gerbiamas <>, matau, kad šiai dienai jūs esate labai atitolęs nuo futbolo ir nežinote kokie šiai dienai yra FIFA reikalavimai, arba UEFA. Tai, galiu atsakyti, šiai dienai jeigu mūsų projektas ir būtų atitikęs visus reikalavimus, kaip jūs kad įvardinate, tai po naujų metų keičiasi vėl nauji reikalavimai ir pagal jūsų siūlymą būtų privaloma mums, kad stadionas, kad atitiktų visus tuos reikalavimus, šildoma danga.! <> Ir kad žaistų varžybas vieną kartą metuose?
Pasipylė klausimėliai, ar stadiono danga atitiks tarptautinius futbolo federacijos reikalavimus, ar Kretingoje galės žaisti europinio lygio komandos ir ar jas tenkins futbolo aikštės kokybė… O kokios bus tribūnos? O kokią kategoriją Kretingos stadionui po rekonstrukcijos suteiks tarptautinės sporto ir ypač futbolo federacijos?.. Galų gale į sarkastiškus klausimėlius buvo atsakyta klausimu – ar Kretinga jau pretenduoja rengti Europos ar pasaulio futbolo čempionatą?

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kretingos miesto stadionas

2023 Spa 30 10:45

Keičia Kretingos stadiono renovacijos planus
https://www.pajurionaujienos.com/index. ... &sid=25417

Kretingos rajono Strateginiame plane centrinio Kretingos miesto stadiono Savanorių gatvėje renovacijai numatyta iki 5 mln. eurų. Buvo paskelbti 2 konkursai stadiono renovacijos darbams pirkti, juose dalyvavę rangovai pateikė gerokai didesnę, negu numatyta Strateginiame plane, renovacijos darbų kainą. „Nesinorėtų dar vienos užsitęsusios statybos“, – sakė Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius.

Nacionalinė sporto agentūra prie Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Kretingos stadiono rekonstrukcijai yra skyrusi tikslines lėšas – 411 tūkst. eurų, sportinei rekonstrukcijos daliai. Tam, kad stadiono rekonstrukcija netaptų užsitęsusia statyba, Savivaldybė stadioną tvarkys etapais. Tam pritarė ir Nacionalinė sporto agentūra. „Agentūra sutinka dėl etapų, jei įvykdome visus jos reikalavimus dėl skirtų 411 tūkst. eurų“, – teigė meras. Vykdant pirmą etapą būtų įrengtas naujas futbolo aikštės drenažas, natūrali jos danga, laistymo įranga, kitų sporto šakų sektoriai.

„Pirmo etapo rangos darbus pirksime kartu su projektavimu“, – akcentavo A. Kalnius. Tai kainuotų apie 2–2,5 mln. eurų, darbus tikimasi nupirkti šiemet. Stadiono rekonstrukciją taip pat numatyta pradėti šiemet, užbaigti tikimasi per 1–1,5 metų.

„Pirmo etapo darbų kaina Savivaldybės biudžetui yra pakeliama našta. Gal pavyks šiems darbams gauti papildomai lėšų iš Vyriausybės“, – dėstė meras, kurio pastebėjimu, stadiono renovaciją suskaidžius etapais, Savivaldybė neprarastų agentūros skiriamų pinigų, ir mūsų sportininkai turėtų atnaujintą bazę. „Tribūnas sutvarkytume ateityje – gal po kokių 5 metų“, – sakė rajono vadovas.
Bet kai kandidatavo rinkimuose į asmeninę programą aiškiai įsirašė renovuotą stadioną iki 2027 metų! Labai jau senai buvo, gūdžiais 2023 metais. Nuo to laiko labai darbai pabrango :D
--------------------

Miesto stadiono rekonstrukcija nukeliama, o projektas už 80 tūkst. keliauja į šiukšliadėžę?
https://www.pajurionaujienos.com/?act=exp&sid=25493
Egidijus Viskontas, Kretingos rajono savivaldybės tarybos narys

„Citius, altius, fortius“ buvusiu olimpiniu šūkiu padabintas, dar 1953 m. pastatytas centrinis miesto stadionas, palaipsniui virsta griuvėsių krūva. Nors nuo 2019 m. rajono politikai sutartinai kalba, kad reikalinga šio objekto rekonstrukcija, dabartinių valdančiųjų balsais, modernizavimui užtraukiamas rankinis stabdis. Mokesčių mokėtojų pinigų švaistymas jau tampa šios valdančiosios daugumos vizitine kortele, o tą puikiai iliustruoja centrinio miesto stadiono atnaujinimo fiasko. Priminsiu, kad paskutinėje kadencijoje dėjome visas pastangas, kad šiais metais startuotų stadiono rekonstrukcija, kuri buvo pristatyta rajono gyventojams, o dirbdamas administracijos direktoriumi dar 2021 m. asmeniškai išrūpinau papildomus 411 tūkst. eurų stadiono takų modernizavimui iš Sporto rėmimo fondo. Tačiau du metus pinigai guli nepanaudoti, o modernaus, gyventojų poreikius atitinkančio stadiono projektas, kainavęs 80 tūkst. eurų – metamas į šiukšliadėžę.

Tiek valdančiųjų, tiek ir rajono mero Antano Kalniaus pasiteisinimai, kad statybos išbrango, o pinigų nėra, manau, parodo negebėjimą dirbti. Retoriškai paklausiu, o kodėl dvejus paskutinius metus buvo laukiama, kol sėkmingai pabrangs statybinės medžiagos ir darbai? Visi puikiai supranta, kad kuo ilgiau nepradedi darbų, tuo tai kainuoja brangiau.

Stadiono rekonstrukcija, vietoj planuotų 5 mln. dabar kainuotų apie 7 mln. eurų, tačiau protingai valdžiai tai nebūtų problema. Juk svarbu rezultatas – aukščiausio lygio varžyboms bei gyventojų poreikiams pritaikytas objektas. Puikus pavyzdys, kaip galima rasti papildomų pinigų, yra mūsų kaimynai iš Gargždų, kurie dabar pradėjo naujo Sporto centro statybas už daugiau nei 29 mln. eurų! Tačiau mūsų rajono „galvos“ sugalvojo eiti kitu keliu – dėti kelis žingsnius atgal ir centrinį miesto stadioną paversti eiliniu, vidurinės mokyklos sporto aikštelės lygį vos tempiančiu objektu.

Pagal dabartinį prieš kelis metus nupirktą projektą, miesto stadionas turėjo būti atnaujintas iš pagrindų: įrengti nauji takai, atnaujinta didžioji futbolo aikštė, inžineriniai tinklai, įrengti krepšinio ir kiti sektoriai, nugriauti nereikalingi pastatai, taip sukuriant sąlygas atitikti UEFA stadiono kategoriją. Tokius stadionus, atitinkančius minimą kategoriją, sėkmingai atsinaujino ne tik Vilnius ir Kaunas, bet ir panašūs į Kretingą miestai – Druskininkai, Gargždai, Jonava, Kėdainiai, Telšiai, Utena, Tauragė ir kiti.

Kaip rekonstruoti tokius objektus, kaip pritraukti valstybės finansavimą, kaip pritraukti verslą šių miestų, rajonų vadovai sugebėjo sugalvoti, tačiau mūsų valdžiai tokie pavyzdžiai neįdomūs, net nenorima jų paanalizuoti ir įgyvendinti tai, už ką jau mokesčių mokėtojai sumokėjo – parengtą 80 tūkst. eurų kainavusį projektą. Manau, kad racionaliau, atsakingiau būtų vietoj dabar išreikšto noro pirkti naują projektą, taip vėl nežinia kur išleidžiant mūsų visų pinigus, naujam projektui planuojamą sumą investuoti į daugiabučių kiemų tvarkymą.

Nuogąstavimai, kad dabartinė Kretingos valdžia eina ne tuo keliu, jau aidi ir sostinėje, kur biurokratų koridoriuose jau girdimos kalbos apie tai, kad gauti 411 tūkst. eurų stadiono takų rekonstrukcijai bus tiesiog atimti ir perduoti kitai savivaldybei. Siekiant to išvengti, siūlau nedelsti ir pradėti stadiono rekonstrukciją pagal jau turimą projektą bei pritraukti papildomą finansavimą, juk tam ir reikalinga išrinkta rajono valdžia. Turime rajoną reprezentuojančią „Minijos“ futbolo komandą, Vaikų futbolo akademiją, aplinkines mokyklas bei gyventojus, kurie nusipelnė modernaus ir šiuolaikiško stadiono. Dabar keliama idėja „apskardinti“ ir kosmetiškai patvarkyti stadiono nepuošiančius pastatus skamba taip, lyg rajono valdantieji neturėtų vizijos, nors turint absoliučią daugumą Kretingos rajono savivaldybės taryboje politikams nėra jokių kliūčių įgyvendinti reikalingus projektus.

Centrinio miesto stadiono atnaujinimas taps tarsi lakmuso popierėliu, kuris parodys, ar naujai išrinkta rajono valdžia geba pritraukti papildomą finansavimą iš valstybės ir vykdyti rinkiminius pažadus. Labai tikiuosi, kad šis objektas bus atnaujintas iš pagrindų ir tarnaus tiek rajono gyventojams, tiek mokiniams, tiek sporto komandoms, kurioms būtina turėti tinkamas sąlygas, siekiant kovoti aukštesniame lygyje. Noriu tikėti, kad valdantieji išgirs kritiką, įsiklausys į pasiūlymus ir imsis jau esamo projekto, o sutaupytus pinigus paskirs daugiabučių kiemų tvarkymui. Juk gavus valdžią reikia ir žinoti, ką su ja daryti bei kaip dirbti. Be kita ko, juk tiek stadiono projektas, tiek ir finansavimas valdantiesiems pateikti buvo tarsi ant lėkštutės. Tad palinkėsiu neprasnausti sudarytų galimybių ir modernizuoti miesto stadioną pagal esamą projektą, kad nepasikartotų praeito mėnesio scenarijus, kuomet dabartinė rajono valdžia Kelių direkcijos buvo „apdovanota“ daugiau nei 50 tūkst. eurų bauda už Melioratorių gatvės renovacijos vilkinimą. Baudą sumokėti turėsime mes – Kretingos rajono gyventojai.

Grįžti į