...

Kybartų stadionas

2014 Bal 05 12:19

LT stadionai: Kybartai
Published 2009-06-18 Stadionai
http://suduva.wordpress.com/2009/06/18/ ... -kybartai/" onclick="window.open(this.href);return false;

Gyvenimas kol kas ramus, eilinė Sūduvos pergalė kokių nors ypatingų emocijų nesukėlė, todėl, pasinaudodamas proga, užvesiu dar vieną temą. Šovė štai tokia mintis – karts nuo karto užsukti į nuošalesnius Lietuvos stadionus ir parodyti jums, kaip tie stadionai atrodo.

Tokių kelionių pradžia Kybartuose pasirodė visiškai natūrali. Kybartų „Sveikata“ – vienas seniausių klubų ne tik Sūduvos lygumose, bet ir Marijos Žemėje apskritai. Taip jau netyčia sutapo, kad mano kelionė į Kybartus nutiko prieš pat šiam miesteliui švenčiant savo klubo jubiliejų. Tiesiog devyniasdešimtmečio iškilmių išvakarėse.

Mėginau ir su klubu susisiekti – deja, jų tinklapyje nurodytu adresu pasiuntus laišką, šis sugrįžo atgal. Žodžiu, kontaktas nenutiko. Tad jei čia netyčia patektų kas nors iš komandos, man asmeniškai būtų labai įdomu sužinoti apie galimybę įsigyti knygutę, kuri šiam klubui buvo paskirta ir jubiliejaus proga išleista. Kaip bebūtų, Kybartus aplankiau, fotoaparatą išsitraukia ir štai, kas gavosi.

Kaip visada – daugiau foto rasite Flickr’e.

...

Re: Kybartų stadionas

2014 Bal 05 12:24

Važiuojant nuo Marijampolės ar Vilkaviškio stadionas Kybartuose yra pačiame miestelio pakraštyje, lengvai matomas nuo kelio. Įėjimą žymi didokas ir visai naujas skydas, kuriame, kaip matote, yra komandos herbas ir komandos rėmėjo, UAB Aitra logotipas. Šis logotipas yra bent keturiskart didesnis už komandos ženklą - bet nieko jau čia nepadarysi. Toks gyvenimas. Bet kokiu atveju galima tik džiaugtis, kad apskritai tokio miestelio komanda rėmėjų turi.

Paveikslėlis


...

Re: Kybartų stadionas

2014 Bal 05 12:30

Link tribūnos. Priekyje - alternatyvios vietos. Žiūrėjimo taškas žemas, už tai pavėsis natūralus - sėdi sau po medžiais ir futbolu džiaugiesi.

Paveikslėlis

...

Re: Kybartų stadionas

2014 Bal 05 12:32

O štai ir Kybartų stadiono pasididžiavimas. Prieš ją - darbininkai rengia vėliavų stovus. Fotografijoms jie neprieštaravo. Nors ir sutinku, kad tribūna be sunkvežimio priešais ir galėjo atrodyti romantiškiau.

Paveikslėlis

...

Re: Kybartų stadionas

2014 Bal 05 12:33

Vaizdelis iš viršutinių eilių. Atkreipkite dėmesį į stogo konstrukciją - jis padarytas tradiciniu būdu iš medžio rastų.

Paveikslėlis

...

Re: Kybartų stadionas

2014 Bal 05 12:36

Tribūna iš kitos pusės. Prieš ją, kairėj, nedidelė dirbtinės dangos aikštė.

Paveikslėlis

...

Re: Kybartų stadionas

2014 Bal 05 12:38

O štai tokį vaizdelį mato vartuose stovintis vartininkas. Nėra ko norėti - aikštės kokybė simbolinė. Mane nustebino tai, kad aikštėje nematyt jokių linijų - įdomu, kaip daroma - ar lošiama taip, "iš akies" ar linijos subraižomos kiekvienoms rungtynėms? Žodžiu, tai buvo vienintelis klausimas, į kurį neradau jokio logiško atsakymo.

Paveikslėlis

...

Re: Kybartų stadionas

2014 Bal 05 12:39

Na o pabaigai, pagalvojau, vis tik suteiksiu nemokamo reklaminio ploto tiems, kas turi įkvėpimo remti antros lygos komandą.

Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kybartų stadionas

2017 Lap 23 22:29

2017m. Balandžio straipsnis:
http://www.santaka.info/?sidx=43790" onclick="window.open(this.href);return false;
Rajono meras Algirdas Neiberka pažadėjo, jog Kybartų miesto stadiono techninis projektas bus parengtas per šiuos metus.

E. Urbanavičius tvirtino, kad vilkaviškiečiai į VIP sąrašus gali būti įtraukti ne anksčiau kaip 2018 m. Tai reiškia, jog finansavimo greičiausiai sulauktume dar vėliau. Anot pašnekovo, šiuo metu VIP yra maždaug 15 mln. eurų, skirtų sporto infrastruktūros gerinimui. Šiemet į sąrašą įtrauktų objektų nuo 31 sumažėjo iki 23. Po šių metų jų turėtų likti dar mažiau – 15. Būtent tada tarpnaujai įtraukiamų finansuojamų objektų gali tikėtis patekti ir Vilkaviškio sporto salė bei Kybartų stadionas. Vilkaviškio miesto stadionui artimiausiu metu sulaukti finansavimo apskritai nėra prošvaisčių, nes techninis projektas yra pasenęs ir jį reikėtų perdaryti. Tuo tarpu sporto salės yra paruoštas tiek techninis, tiek investicinis projektai, o Kybartų stadiono – investicinis projektas.

Numatoma, jog siekiant užbaigti daugiau nei prieš dvidešimtmetį pradėtas sporto salės statybas reikėtų maždaug 3,5 mln. eurų, o Kybartų stadiono rekonstrukcijai – maždaug 800 tūkst. eurų.

A. Neiberka taip pat išreiškė viltį, jog bent jau Kybartų stadionas bus rekonstruotas iki 2019 m. Būtent tada Kybartų futbolo klubas „Sveikata“ švęs šimto metų jubiliejų.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kybartų stadionas

2020 Geg 27 22:09

Diskutuota apie Kybartų stadiono rekonstrukciją
http://www.santaka.info/?sidx=56629

Išimties tvarka

Tragiška Kybartų stadiono būklė ir iš mirties taško nepajudantys jo renovacijos planai jau ne vienus metus yra bene didžiausias FK „Sveikata“ vadovų galvos skausmas. Pergalėmis futbolo aikštėje džiuginantys kybartiečiai prieš kiekvieną sezoną negali būti tikri, kad ir toliau galės ginti rajono garbę respublikinėse varžybose. Iki šiol Lietuvos futbolo federacija tik išimties tvarka kybartiečiams suteikdavo reikiamą licenciją, tačiau vieną dieną ir jos kantrybė gali išsekti.

Seniausias Lietuvos ir vienas iš seniausių visos Europos futbolo klubų nuolat patenka tarp Lietuvos futbolo antros lygos prizininkų, o namų rungtynes kaskart stebi 150–200 sirgalių. Tai – didžiausias rodiklis visoje lygoje. Sirgalių palaikymas FK „Sveikata“ kolektyvą džiugina, o stadiono būklė verčia rausti iš gėdos. Klubo prezidentas Nerijus Demenius teigė nesuvokiantis, kaip XXI amžiuje stadione gali nebūti paprasčiausių tualetų, jau nekalbant apie sėdimų vietų bei persirengimo kambarių būklę.

N. Demeniaus teigimu, per pastaruosius penkerius metus sprendžiant šią problemą buvo įdėta daugybė pastangų, stadione ne kartą lankėsi vietos politikai, Seimo nariai, Sporto departamento vadovai, tačiau realių rezultatų taip ir nepasiekta. Klubo atstovai tikėjosi, kad bent jau stadiono tribūnos bus sutvarkytos iki FK „Sveikata“ šimtmečio renginių, tačiau viskas, ko jie sulaukė, buvo tik nesibaigiantys pažadai.

Stebėjosi išaugusia kaina

Siekdami, kad problema galutinai nenugrimztų į užmarštį, politikai bei kiti suinteresuoti asmenys Seimo nario Algirdo Butkevičiaus iniciatyva buvo susirinkę aptarti tolimesnes Kybartų stadiono tvarkymo perspektyvas. Rajono meras Algirdas Neiberka papasakojo, kad parengtas rekonstrukcijos projektas yra suskaidytas į tris etapus. Įgyvendinant pirmąjį iš jų turėtų būti rekonstruotos stadiono tribūnos. Šiam tikslui reikėtų maždaug 800 tūkst. eurų. Visgi daugeliui ši suma pasirodė pernelyg išpūsta.

„Pirminiame projekto variante buvo numatyta, kad tribūnų rekonstrukcijai reikėtų maždaug 350 tūkst. eurų. Nelabai suprantu, kodėl ši suma vėliau taip išaugo. Atrodo, jog specialiai daroma viskas, kad stadionui reikalingą finansavimą gauti būtų kuo sunkiau“, – nusivylimo neslėpė N. Demenius.

Į šią repliką sureagavęs Savivaldybės administracijos direktorius Vitas Gavėnas paaiškino, kad projektuojant stadioną buvo atlikta ekspertizė ir atsižvelgta į visus reikalavimus. Anot jo, projektuotojai nėra suinteresuoti specialiai iškelti rekonstrukcijos darbų kainą, nes nuo to jų atlygis nė kiek nepriklauso.

Abejojo sėkme

A. Neiberka tikino, kad dėl šio projekto ne kartą kreiptasi į Seimo narius, įvairių ministerijų atstovus. Buvo bandoma finansavimą gauti ir per INTERREG programą, bendradarbiaujant su kaimynine Kaliningrado sritimi, tačiau to padaryti nepavyko. Tiesa, meras pažadėjo iki kovo 15 d. pateikti dar vieną paraišką pagal tą pačią programą ir vylėsi, jog šįkart rezultatai bus kitokie. Vilkaviškio rajono vadovai jau buvo susitikę su Gusevo srities valdžia ir aptarė galimybę bendradarbiauti.

Galima dviejų šalių partnerystės sėkme abejoti buvo linkęs rajono Tarybos narys Žilvinas Gelgota. Nemažai patirties įgyvendinant įvairius projektus turintis politikas teigė, kad bendradarbiavimo su Kaliningrado sritimi programos prioritetai nesutampa su mūsų rajono vadovų lūkesčiais. Ž. Gelgotos teigimu, finansavimas pagal šią programą dažniausiai skiriamas projektams, susijusiems su ligoninėmis, gaisrinėmis ar vandentvarka, tačiau ne su sporto objektais. Be to, iki šiol mūsų savivaldybei su Rusija dar nepavyko įgyvendinti nė vieno bendro projekto.

Ne anksčiau, kaip 2022-aisiais

Pasakodamas apie mėginimus Kybartų stadionui pritraukti finansavimą iš įvairių šaltinių, A. Neiberka svarstė, kad reikiamą sumą būtų galima gauti iš Valstybinės investicijų programos (VIP), tačiau įprastai iš jos viename rajone finansuojamas tik vienas projektas. Šiuo metu šitos programos lėšomis statoma Vilkaviškio sporto salė, o finansavimas jai numatytas ne tik šiais, bet ir kitais metais. Kitaip tariant, paramos Kybartų stadionui iš VIP galima tikėtis ne anksčiau kaip 2022-aisiais.

Ž. Gelgota klausė rajono vadovų, kodėl šiemet nebuvo bandoma teikti paraiškos pagal Sporto rėmimo fondo įgyvendinamą sporto projektų, skirtų esamų bazių plėtrai, priežiūrai ir remontui, programą ir iš jos mėginti gauti numatomą 450 tūkst. eurų sumą, kuri būtų skirta Kybartų stadionui. Pasirodo, pagal šitą programą vienas pareiškėjas gali teikti tik vieną paraišką, o Savivaldybė šiemet šia galimybe jau pasinaudojo, tikėdamasi sulaukti buriuotojų klubo „Škvalas“ bazės sutvarkymui reikalingų lėšų. Visgi, anot Ž. Gelgotos, šiuo atveju nebuvo būtina pareiškėju įvardyti rajono Savivaldybės administraciją. Tą padaryti buvo galima ir įvairių bendruomenių vardu.

„Reikia naudotis visomis įmanomomis galimybėmis. Šią problemą būtina spręsti kuo greičiau. Kybartiečiai tikrai nusipelnė turėti rekonstruotą stadioną“, – pabrėžė Seimo narys Algirdas Butkevičius.

Jis ragino politikus nepamiršti Kybartų stadiono klausimo ir reguliariai rinktis bei aptarti šiuo tikslu atliekamų darbų eigą.

Kitas panašus susitikimas numatytas kovo viduryje.
P.S. Parašytas straipsnis nepanaudojant linksnio stadionas yra dalykas, kuriuo negalėjau atsistebėti.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kybartų stadionas

2020 Lap 11 22:23

Dėl Kybartų miesto stadiono!
https://vilkaviskis.lt/del-kybartu-miesto-stadiono/

Lapkričio 5 d. nuotoliniu būdu įvyko 5-asis Lietuvos-Rusijos bendradrabiavimo per sieną programos Jungtinio techninio sekretoriato susitikimas, kuriame paaiškėjo, kurios 3-iuoju kvietimu teiktos projektų paraiškos laimėjo finansavimą.

Skubame pranešti, kad Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijos kartu su partneriais teikto projekto Nr. LT-RU-3-130 „Increasing youth sport and physical activity fostering inclusion of local authorities and communities in cross-border region” paraiška patvirtinta ir projekto įgyvendinimui skirtas finansavimas!

Įgyvendinant projektą planuojama rekonstruoti Kybartų miesto stadiono tribūnas bei kartu su partneriais – Vilkaviškio sporto mokykla ir partneriais iš Kaliningrado srities – vykdyti įvairias su sportu susijusias veiklas.

Projekto lėšų dalis tenkanti Vilkaviškio rajono savivaldybei sudarytų apie 776 000,00 Eur., iš jų 698 400,00 Eur būtų finansuojama iš ES Sąjungos struktūrinių fondų, 77 600,00 Eur iš Vilkaviškio rajono savivaldybės biudžeto lėšų.

2020-07-15
Bus atliekamas Kybartų stadiono tribūnų rekonstravimo projekto kokybės vertinimas

Vilkaviškio rajono savivaldybės administracija gavo puikių naujienų iš Jungtinio techninio sekretoriato!

Pranešta, kad projekto Nr. LT-RU-3-130 „Increasing youth sport and physical activity fostering inclusion of local authorities and communities in cross- border region” paraiškos administracinės atlikties ir tinkamumo vertinimo rezultatai yra teigiami, dėl to bus atliekamas projekto kokybės vertinimas.

Įgyvendinant projektą planuojama rekonstruoti Kybartų miesto stadiono tribūnas bei kartu su partneriais – Vilkaviškio sporto mokykla ir partneriais iš Kaliningrado srities – vykdyti įvairias su sportu susijusias veiklas.

Projekto lėšų dalis tenkanti Vilkaviškio rajono savivaldybei sudaro apie 850 000,00 Eur., iš jų 765 000,00 Eur būtų finansuojama iš ES struktūrinių fondų, 85 000,00 Eur – iš Vilkaviškio rajono savivaldybės biudžeto lėšų.

Tikimės, kad pateikta projekto idėja po kokybės vertinimo bus taip pat teigiama.

Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kybartų stadionas

2020 Lap 20 19:26

Futbolo stadiono rekonstrukcijai skirtas ilgai lauktas finansavimas
http://kybartai.lt/lt_lt/futbolo-stadio ... ansavimas/

Praėjusios savaitės pabaigoje Kybartų gyventojus pasiekė džiugi žinia – miesto futbolo stadiono rekonstrukcijos darbams pagaliau skirtas finansavimas.

Ne vienus metus

Tragiška Kybartų stadiono būklė ne vienus metus buvo bene pagrindinis jame žaidžiančio futbolo klubo „Sveikata“ vadovų galvos skausmas. Komandos prezidentas Nerijus Demenius pirmą kartą pas rajono vadovus kalbėtis šiuo klausimu užsuko maždaug prieš pusšeštų metų. Tada jis nusinešė rėmėjams padedant padarytą stadiono renovacijos projektą. Buvo tikimasi, kad iki klubo šimtmečio šventės, kuri vyko praėjusių metų vasarą, kybartiečiai galės džiaugtis atnaujintomis tribūnomis bei kita šiuolaikiška infrastruktūra. Deja, norimų rezultatų nesulaukta.

Sprendžiant apgriuvusio ir šiuolaikinių reikalavimų neatitinkančio stadiono problemą įdėta daugybė pastangų. Jame ne kartą lankėsi vietos politikai, Seimo nariai, Sporto departamento vadovai, tačiau be pažadų kybartiečiai daugiau nieko negirdėjo.

Šių metų pradžioje Seimo nario Algirdo Butkevičiaus iniciatyva aptarti tolimesnes Kybartų stadiono tvarkymo perspektyvas dar kartą buvo sukviesti visi suinteresuoti asmenys. Susitikimo metu sutarta ieškoti įvairių stadiono rekonstrukcijos finansavimo galimybių ir reguliariai grįžti prie šio klausimo.

„Mes viską kartu pradėjome su ekipos ambasadoriumi Audriumi Paškevičiumi. Net sunku suskaičiuoti, kiek vyko susitikimų, susirinkimų ar telefoninių pokalbių, bandant projektą pajudinti iš mirties taško. Labai apsidžiaugėme, kai UAB „Patvanka“ padarė techninį projektą, kurį rengiant nemažai prisidėjo ir Lietuvos futbolo federacija. Tuomet manėme, kad netrukus prasidės ir realūs darbai. Visgi taip neįvyko. Per visus šiuos metus buvo visko, tačiau bent jau aš, kaip klubo vadovas, negalėjau prarasti vilčių ir nuleisti rankų. Kiti manęs būtų nesupratę“, – prisipažino N. Demenius.

Abiejų pusių įsipareigojimai

Dar iki šių metų pradžioje surengto susitikimo Savivaldybės vadovai bandė gauti finansavimą per INTERREG bendradarbiavimo per sieną programą. Projekto partneriais pasirinkta kaimyninėje Kaliningrado srityje esanti Gusevo savivaldybė. Deja, pateikta pirmoji paraiška buvo atmesta. Tuomet šiek tiek pakoregavę minėtą paraišką mūsų Savivaldybės atstovai dar kartą ryžosi ją pristatyti vertintojams. Šįkart rezultatas buvo palankus – Kybartų miesto stadiono tribūnų atnaujinimui iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų skirtas 698,4 tūkst. eurų finansavimas. Dar 77,6 tūkst. prie projekto įsipareigojo prisidėti pati Vilkaviškio rajono savivaldybės administracija. Tad bendra projekto vertė – 776 tūkst. eurų.

„Su Gusevu bendradarbiavimo sutartį pasirašėme maždaug prieš devynerius metus, tačiau tai tik pirmasis projektas, kuriam pavyko gauti finansavimą. Anksčiau taip bandėme pritraukti lėšų Vilkaviškyje, Nepriklausomybės gatvėje, esančio antrojo muzikos mokyklos korpuso renovacijai, tačiau nesėkmingai. Smagu, kad šįkart mūsų paraiška buvo įvertinta teigiamai“, – džiaugėsi rajono meras Algirdas Neiberka.

Gusevo savivaldybė, savo ruožtu, gavo 257 tūkst. eurų finansavimą. Už šiuos pinigus ketinama įrengti paplūdimio sporto erdves.

„Dabar labai svarbu, kad abi pusės tinkamai įgyvendintų savo projektus. Aišku, jei rusai kažko nepadarys, mums finansavimo greičiausiai niekas nenutrauks, tačiau gali tekti atlyginti kaimynų padarytus nuostolius. Taip jau buvo nutikę Jurbarko savivaldybei“, – pasakojo A. Neiberka.

Aktyviai dalyvavo

Rajono vadovas pripažino, kad sėkmę nulėmė daugybė niuansų. Jis buvo itin dėkingas FK „Sveikata“ vadovams už jų ryžtą visomis išgalėmis siekti stadiono rekonstrukcijos. Mero teigimu, dalį nuopelnų būtina skirti ir rajono Tarybos nariams, „palaiminusiems“ finansinį prisidėjimą prie projekto, bei Seimo nariui A. Butkevičiui. Pastarasis itin aktyviai dalyvavo procesuose, kai buvo ieškoma lėšų stadiono rekonstrukcijai.

„Kai sužinojau, kad pirmoji vilkaviškiečių paraiška bendradarbiavimo per sieną programoje buvo atmesta, daug bendravau su šią sritį kuravusiu Vidaus reikalų viceministru Tautvydu Tamulevičiumi. Teiravausi jo apie paraiškos neatitikimus, klausiau, ar galima viską ištaisius ją teikti dar sykį. Įprastai paraiškos vertinamos keliais etapais. Daugelis savivaldybių jas pateikia ir tiesiog laukia galutinių sprendimų. O jei visi procesai aktyviai stebimi, nedidelius neatitikimus dar galima ištaisyti. Sprendimus priimanti komisija neturi tikslo atmetinėti paraiškas. Svarbu – pasiekti geriausių rezultatų. Aktyviai dalyvavau visuose procesuose, sprendžiant Kybartų stadiono likimą. Smagu, kad galutinis įvertinimas mums buvo palankus“, – džiaugėsi A. Butkevičius.

Aiškus prioritetas

1931 m. pastatytame Kybartų stadione namų rungtynes šalies antros futbolo lygos Pietų zonos pirmenybėse žaidžianti „Sveikata“ kasmet tik išimties tvarka iš Lietuvos futbolo federacijos gauna reikiamą licenciją. Visgi prieš kiekvieną sezoną seniausios Lietuvoje futbolo komandos vadovai baiminasi, kad licencija gali būti ir nesuteikta.

Šiuo metu Kybartų stadione nėra net paprasčiausių tualetų, o sėdimų vietų bei persirengimo kambarių būklė verčia rausti iš gėdos. Namų rungtynes čia kaskart stebi 150–200 sirgalių. Tai didžiausias rodiklis visoje lygoje.

Planuojama, jog už INTERREG programos bei Vilkaviškio rajono savivaldybės biudžeto lėšas tribūnos bus šiuolaikiškai modernizuotos. Tiesa, visiems stadiono rekonstrukcijos projekte numatytiems darbams skirtų pinigų tikrai nepakaks. Būtent dėl to projektas yra suskaidytas į tris etapus. Ateityje numatoma pagerinti aikštės kokybę bei šalimais stadiono įrengti dar vieną daugiafunkcę treniruočių aikštę, pritaikytą ir kitoms sporto šakoms.

„Pagrindinis prioritetas, aišku, yra tribūnų rekonstrukcija. Aikštės būklė vis dar yra patenkinama, tačiau kasmet blogėja. Siekdami ją pagerinti turime įvairių idėjų. Iš tikrųjų dabartinę aikštę reikėtų išarti ir joje naujai pasėti veją. Galvojame ir apie dirbtinės dangos įrengimą. Ją padėtų įsigyti Lietuvos futbolo federacija, mums tereikėtų paruošti pagrindą. Atsižvelgiant į Lietuvos gamtos sąlygas, tokia danga net būtų praktiškesnė už natūralią. Tiesa, ne visi futbolininkai mėgsta žaisti ant dirbtinės dangos, nes išauga traumų tikimybė“, – teigė N. Demenius.

Pamažu tvarko

Kybartų stadiono rekonstrukcijos darbus numatyta baigti 2022 m. A. Butkevičiaus teigimu, kojos šiems planams jau niekas neturėtų pakišti. Parlamentaras pažadėjo ir toliau kuruoti visus su statybų darbais susijusius procesus. Jis teigė siūlysiantis rengti reguliarius susitikimus ir per juos aptarti einamuosius stadiono rekonstrukcijos klausimus.

Kalbėdamas apie kitus projekto etapus, A. Butkevičius pabrėžė, kad gauti jiems finansavimą turėtų būti lengviau nei tribūnų rekonstrukcijai. Anot jo, į tęstinius projektus paraiškų vertintojai žiūri daug palankiau. Rajono meras, savo ruožtu, taip pat pažadėjo ieškoti galimybių kitų projekto dalių įgyvendinimui.

„Kybartų stadionas – didelis rajono skaudulys. Ilgus metus mūsų sporto bazės buvo visiškai apleistos. Po truputį pradedame jas tvarkyti. Jau netrukus funkcionuoti pradės Vilkaviškio sporto ir pramogų centras, tikimės greitai pradėti ir Kybartų stadiono rekonstrukcijos darbus. Pamažu akys krypsta ir į Vilkaviškio miesto stadioną. Į pagalbą esame pasitelkę architektus, kurie turėtų pateikti projektinius pasiūlymus dėl galimos sporto zonos įrengimo, į ją įtraukiant ir Vilkaviškio stadioną. Neatmetame idėjos pastatyti ir baseiną su pirtimis, plaukimo takais bei sūkurine vonia. Lauksime naujojo Europos Sąjungos finansinio laikotarpio ir mėginsime juo pasinaudoti“, – kalbėjo A. Neiberka.

Andrius GRYGELAITIS

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kybartų stadionas

2021 Kov 02 10:07

Informacija apie 2021 m. vasario 26 d. Vilkaviškio rajono savivaldybės tarybos posėdyje priimtus sprendimus
https://vilkaviskis.lt/informacija-apie ... prendimus/

Pritarta projektų įgyvendinimui

Siekiant prisidėti prie esamų sporto bazių prieinamumo didinimo, sąlygų įvairaus amžiaus ir poreikių asmenų fizinio aktyvumo gerinimo ir organizuotai sportuojančių asmenų skaičiaus didėjimo, tarybos posėdyje pritarta dviejų projektų rengimui, įgyvendinimui ir daliniam finansavimo skyrimui.

Kitas projektas – „Kybartų miesto stadiono sutvarkymas ir pritaikymas visuomenės poreikiams“. Projektą planuojama įgyvendinti Sporto rėmimo fondo lėšomis.

Projekto įgyvendinimo metu numatoma atlikti Kybartų miesto stadiono rekonstravimo projekte numatytus I ir III etapo darbus: I etapas – daugiafunkcės sporto aikštelės ir jai priklausančios dalies vandentiekio tinklų, dalies paviršinių nuotekų tinklų statyba, III etapu – esamo sporto aikštyno, kitų inžinerinių statinių – kiemo statinių rekonstravimas.

Projekto pareiškėjas – Vilkaviškio rajono savivaldybės administracija, kuri vykdytų projekte numatytus rangos darbus. Partneris – Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, kuris vykdytų projekte numatytas veiklas, susijusias su neįgaliųjų sporto plėtra.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Kybartų stadionas

2021 Bal 17 12:44

Pasirašyta finansavimo sutartis
https://vilkaviskis.lt/pasirasyta-finansavimo-sutartis/

Šiandien, balandžio 16 d., Vilkaviškio rajono savivaldybės administracija pasirašė finansavimo sutartį, kuria užtikrinamas finansavimas projekto Nr. LT-RU-3-130 „Increasing youth sport and physical activity fostering inclusion of local authorities and communities in cross- border region” įgyvendinimui. Ši finansavimo sutartis pasirašoma tarp Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijos, Jungtinio techninio sekretoriato ir LR vidaus reikalų ministerijos.

Priminsime, kad prieš keletą savaičių Vilkaviškio rajono savivaldybės administracija, Vilkaviškio sporto mokykla bei partneriai iš Gusevo savivaldybės administracijos ir biudžetinės įstaigos „Gusevo stadionas“ pasirašė galutinį partnerystės susitarimą, kuris buvo pagrindas šios finansavimo sutarties sudarymui.

Įgyvendinant projektą planuojama rekonstruoti Kybartų miesto stadiono tribūnas bei kartu su partneriais – Vilkaviškio sporto mokykla ir partneriais iš Kaliningrado srities – vykdyti įvairias su fiziniu aktyvumu susijusias veiklas.

Bendra projekto vertė – 1 104 384,80 Eur., iš jų ES lėšos sudaro – 993 946,32 Eur. Projekto paramos lėšų dalis tenkanti Vilkaviškio rajono savivaldybei sudaro apie 792 848,09 Eur., partnerių iš Kaliningrado srities dalis – 201 098,23 Eur.

Projektą planuojama įgyvendinti per 18 mėn. nuo visų šalių sutarties pasirašymo.

Grįžti į