Running_Wild
Pranešimai: 175
Užsiregistravo: 2010 Vas 16 23:32
Palaikoma komanda: FK Atlantas

LFF.lt

2010 Kov 17 07:53

Gal kas nors yra girdeti del naujos svetaines kurimo? Atrodo, facebooke Liutauras buvo pazhadejes, kad iki A lygos startuos ir naujas puslapis...

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: LFF.lt

2010 Kov 17 07:59

Daug ką Liutauras yra pažadėjęs.... :lol:

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: LFF.lt

2010 Kov 18 14:31

soccerway jau updateino lietuvo champo puslapi :)

http://www.soccerway.com/national/lithu ... ar-season/

g2t
Pranešimai: 25
Užsiregistravo: 2010 Vas 11 08:39
Palaikoma komanda: NT

Re: LFF.lt

2010 Kov 18 15:26

tik va atletas ir vėtra vis dar turi po 0 taškų :)

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: LFF.lt

2010 Kov 18 15:36

tik va atletas ir vėtra vis dar turi po 0 taškų :)
aga gal jiems pranest reik, ai nros tegul pasidziaugia :)

Greenas
Pranešimai: 647
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 12:05
Palaikoma komanda: Kybartų Sveikata

Re: LFF.lt

2010 Kov 20 15:40

Gal kas nors yra girdeti del naujos svetaines kurimo? Atrodo, facebooke Liutauras buvo pazhadejes, kad iki A lygos startuos ir naujas puslapis...
Ar rado kas nors tą naująją A lygos svetainę? Ar Liutauras apsižadėjo ... ir vėl? :roll:

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: LFF.lt

2010 Kov 20 15:44

Gal kas nors yra girdeti del naujos svetaines kurimo? Atrodo, facebooke Liutauras buvo pazhadejes, kad iki A lygos startuos ir naujas puslapis...
Ar rado kas nors tą naująją A lygos svetainę? Ar Liutauras apsižadėjo ... ir vėl? :roll:
Dėl svetainės - priekaištai teisingi, tačiau kelis metus investuojant ir kartu vystant futbolas.lt vienpusiškas sprendimas nutraukti bendradarbiavimą buvo labai netikėtas. LFF turėjo viską perdaryti iš naujo - šiuo metu nauja svetainė testuojama. Ji bus paleidžiama su daliniu funkcionalumu ir sezono eigoje bus nuolat tobulinama.
Iš čia: http://blog.delfi.lt/liutauras_varanavi ... /#comments

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: LFF.lt

2010 Kov 20 15:50

Iš techninės pusės investicijos į futbolas.lt buvo arti nulio, o jei kas už tai paėmė didelius pinigus, tai tiesiog apgavo LFF. Nebūdavo nei normalios lentelės, nei normalaus tvarkaraščio ar įvykusių rungtynių suvestinės. O visa tai galima padaryti už kapeikas.

Su naujos svetainės rengimu ir testavimu taip pat užlenkė. Kiek reikia šiuolaikiniame pasaulyje veikiančiai interneto svetainei paruošti? Savaitės-dviejų. Aišku, kita kalba apie tos svetainės užpildymą turiniu.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: LFF.lt

2010 Kov 20 16:18

Užtai Liutauras pats pirmas pakritikuoti savivaldybes, klubus, kad tie visai nesirūpina futbolo populiarinimu...
Kiek reikia šiuolaikiniame pasaulyje veikiančiai interneto svetainei paruošti? Savaitės-dviejų. Aišku, kita kalba apie tos svetainės užpildymą turiniu.
Panašiose funkcionierių organizacijose, kaip LFF, nedaroma nieko skubotai ir pigiai. Jeigu jau daryt svetaine, tai jos sąmatą reikia iškelti iki kokių 500000lt, kad visiems projekto dalyviams užtektų persimesti asmeninėn sąskaiton o keletą k-litų. Matyt vis dar ieškoma patikimų žmonių. O gal jau babkės padalintos, ir nėra kam užbaigt ir paleisti svetainę...

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: LFF.lt

2010 Bal 23 18:44

Stadionas nacionalinės rinktinės varžyboms turės atitikti UEFA 3 kategoriją
2010-04-23 15:57
http://www.lff.lt/news.php?news_id=7688

Paskutiniajame Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) Vykdomojo komiteto posėdyje patvirtintos patikslintos stadionų taisyklės, kurios galioja visoms 53 organizacijos narėms. Taisyklėse nurodoma, jog oficialios nacionalinių rinktinių varžybos gali vykti tik ne žemesnį nei 3 UEFA kategorijos statusą turinčiame stadione.

Įvertinus Lietuvoje esančius stadionus ir jų infrastruktūrą, realiausiais kandidatais priimti nacionalinės rinktinės rungtynes Europos futbolo čempionato atrankoje šiais metais yra Kauno ir Marijampolės stadionai, kuriems iki 3 kategorijos reiktų mažiausiai atnaujinimų. Klaipėdos stadiono rekonstrukcija reikalauja kur kas didesnių investicijų ir jame rinktinės varžybos galėtų vykti kitais metais.

„Šių miestų vadovai yra suinteresuoti priimti rinktinę ir daugiau ar mažiau turi tam galimybes. Visi supranta, jog tai papildomos ir nemažos pajamos miestui. Federacijai reikės apsispręsti, kur vyks rinktinės varžybos ir vienas svarbiausių kriterijų – stadiono atitikimas UEFA reikalavimams“, - sakė Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Liutauras Varanavičius, - „Pateikėme šių miesto vadovams ir stadionų valdytojams reikalavimus 3 kategorijos stadionams ir tikimės, jog rinktinės kovas galės išvysti visų trijų miestų žiūrovai“.

L. Varanavičiaus teigimu, labai svarbu, kad stadionų infrastruktūra būtų kiek įmanoma labiau pritaikyti žiūrovų patogumui.

Visiems trims miestams daugiausiai dėmesio teks skirti užtikrinant saugumą stadione, ypatingų asmenų priėmimo patalpų, žiniasklaidos, televizijos komentatorių darbo vietų įrengimui, apšvietimui, neįgaliųjų prieigoms.

Reikalavimai 3 kategorijos stadionams

UEFA 3 kategorijos stadionuose būtina užtikrinti ne mažiau 250 vietų VIP sektoriuje, taip pat bent 100 parkavimo vietų VIP žiūrovų transportui šalia VIP tribūnos. Taip pat įrengti svečių sirgalių sektorių šalia kurio būtų visa reikalinga infrastruktūra: vieta maitinimo taškui, sanitarinėms patalpoms, atskiras išėjimas. Būtina įrengti specialų sektorių neįgaliesiems žiūrovams su geru matomumu, saugiu privažiavimu, vietomis lydintiems asmenims ir specialiais tualetais bei maitinimo taškais.

Ypatingas dėmesys skiriamas žiniasklaidai ir rungtynių transliacijoms. Stadione turi būti ne mažiau kaip 50 vietų žiniasklaidos atstovams tribūnoje, iš jų bent 25 su stalais (čia turi veikti interneto ryšys), 5 komentatorių pozicijos, 50 vietų spaudos konferencijų patalpos, 100 kvadratinių metrų žiniasklaidos atstovų darbo erdvė stadiono patalpose, TV studija su vaizdu į aikštę, speciali vieta interviu su žaidėjais, filmavimo platformos abiejose stadiono pusėse ties centro linija, turi būti užtikrintas reikiamas apšvietimas ir kita.

UEFA varžybos – 3 ir 4 kategorijos stadionuose

LFF Licencijavimo skyriaus vadovo Lauryno Zibolio teigimu, tolimesni kvalifikaciniai ir pagrindiniai UEFA Čempionų lygos bei UEFA Europos lygos klubinių varžybų etapai taip pat negali būti rengiami žemesnės nei 3 UEFA kategorijos stadionuose. UEFA Čempionų lygos ir UEFA Europos lygos grupinio etapo rungtynėms reikalinga 4–oji stadionų kategorija.

UEFA 4 kategorijos stadionas turėtų talpinti ne mažiau kaip 8000 žiūrovų, VIP sektorius turėti 500 vietų, žiniasklaidos atstovams tribūnoje įrengta 100 vietų, taip pat 25 komentatorių pozicijos, 2 TV studijos su vaizdu į aikštę, žiniasklaidos atstovų darbo erdvė stadiono patalpose – 200 kvadratinių bei galimybė dirbti 75 asmenims, o taip pat darbo erdvė 25 fotografams, spaudos konferencijų patalpa – 75 asmenys. Stadione turėtų būti įrengti modernūs elektroniniai sukamieji vartai, pateikiantys informaciją apie žiūrovų skaičiaus kitimą realiu laiku, spalvoto vaizdo stebėjimo kameros, leidžiančios įrašyti vaizdą bei atpažinti asmenis.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: LFF.lt

2010 Geg 24 17:24

LFF iniciatyva vienas šalies stadionas rekonstrukcijai gaus iki 2,7 milijono litų
2010-05-24 14:37
http://www.lff.lt/news.php?news_id=7806

Lietuvos futbolo federacija (LFF) planuoja skirti lėšų vieno Lietuvos stadiono rekonstrukcijai iki Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) keliamų reikalavimų atitikimo ir laukia pasiūlymų iš miestų.

Pagal UEFA patvirtintas taisykles, nuo šių metų tarptautinės nacionalinės futbolo rinktinės rungtynės turi būti žaidžiamos 3 kategorijos stadione.

Pagal dabartinę stadionų infrastruktūrą, realiausiais kandidatais priimti nacionalinės rinktinės rungtynes 2012 metų Europos futbolo čempionato atrankos varžybose yra Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro, Marijampolės futbolo klubo ir Klaipėdos miesto centrinis stadionas.

LFF prezidento Liutauro Varanavičiaus iniciatyva UEFA planuoja įvykdyti stadionų rekonstrukcijos programą. Jos metu bus skiriama iki 1 milijono JAV dolerių (apie 2,7 milijono litų) vieno stadiono rekonstrukcijai tose šalyse, kurios neturi 3 kategorijos stadiono. Šią programą galutinai patvirtinti planuojama liepos mėnesį.

"Mes labai gerai suprantame, jog Lietuvos miestai ne visada turi finansinių galimybių savarankiškai sutvarkyti stadionus. Todėl būdamas UEFA Vykdomojo komiteto nariu pasiūliau projektą, pagal kurį tokiose šalyse kaip Lietuva galėtų atsirasti reikalavimus atitinkantys stadionai. Analogiškas finansavimas bus skirtas ir dar keturioms federacijoms. Jos irgi turės įvertinti, koks stadionas yra arčiausiai 3 kategorijos ir kokios sąlygos reikalingos tam, kad tokie stadionai būtų maksimaliai greitai pritaikyti UEFA reikalavimams", - aiškino L.Varanavičius.

Pagal minėtos UEFA programos sąlygas, lėšų rekonstrukcijai gali gauti tik vienas stadionas, į kurį miesto savivaldybė įsipareigoja papildomai investuoti ne mažiau 50 procentų nuo gautos sumos. Dar viena privaloma sąlyga yra leidimas šalies rinktinei penkerius metus rungtyniauti rekonstruotame stadione nemokamai.

„Siekdami sudaryti vienodas sąlygas visiems regionams gauti šį finansavimą, esame pasiryžę skirti lėšas tam miestui, kurio rekonstrukcijai skiriamos lėšos leis efektyviausiai pasiekti galutinį rezultatą. Kreipėmės į miestų savivaldybes ir iki birželio mėnesio pradžios laukiame pasiūlymų“, - kalbėjo LFF prezidentas L.Varanavičius.

Jo teigimu, LFF apsisprendimui dėl lėšų skyrimo stadiono rekonstrukcijai įtakos turės visos rekonstrukcijos darbų aprašas, investicijų sumos dydis, savivaldybės bei kitų investuotojų skiriama suma, iš LFF prašoma suma.

Konkrečiausi planai dėl stadiono rekonstrukcijos kol kas yra rengiami Kaune, kur spręsti šiam klausimui yra sudaryta speciali darbo grupė. Joje dalyvaujantis Kauno apskrities futbolo federacijos (KAFF) prezidentas Romanas Levinskas sakė, jog jau rytoj susitikime tikimasi parengti darbų sąmatą. „Tuomet liks tik nuspręsti, kokią dalį rekonstrukcijos padengs savivaldybė, o kokią – federacija“, - sakė KAFF vadovas.

Įvertinus gautus pasiūlymus, sprendimą dėl stadiono parinkimo ir LFF skiriamos lėšų sumos birželio mėnesį planuoja priimti LFF Vykdomasis komitetas.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: LFF.lt

2010 Bir 03 09:58

UAFA skelbia kova keiksmažodžiams futbole
2010-06-02 10:51
http://www.lff.lt/news.php?news_id=7845
UAFA

Sporte nuolat verda aistros. Tikriausiai kiekvienas futbolo mylėtojas prisipažintų, jog kartais, kai žaidžia šį žaidimą ir smūgis į vartus ar kokia driblingo subtilybė nepasiseka, išleidžia vieną kitą „riebesnį“ žodį. Mes taip išreiškiame savo emocijas. Mokslininkai pritaria teiginiui, jog tai daryti yra būtina, bet ar keiksmažodžiai yra tinkamas būdas emocijoms reikšti?

Utenos apskrities futbolo asociacijos (UAFA) organizuojamas čempionatas yra vienas didžiausių futbolo įvykių regione. Jame žaidžia stipriausi Utenos krašto futbolininkai. Turnyre vienoje aikštėje rungiasi įvairių socialinių sluoksnių žmonės: nuo verslininko iki darbininko, nuo valdininko iki bedarbio. Natūralu, jog rungtynių metu gimsta ginčai, prieštaravimai teisėjų sprendimams. Viskas prasidėjo nuo nekaltų paburnojimų, susiėmimų už galvos ar kitų nepasitenkinimą išreiškiančių gestų. Tiesa, išsprūsdavo vienas kitas tylesnis keiksmažodis, bet tokį keikūną komandos draugai iš karto sudrausmindavo primindami, kur jis esąs. Stadionuose daugiausiai plūsdavosi žiūrovai, komandų fanai, kuriuos sudrausminti galėjo tik artimieji arba jų pačių sąžinė.

Šiais metais kaip niekad daug keiksmažodžių žiūrovai išgirsta iš žaidėjų. Kiekviename UAFA 2010 pirmenybių ture atsiranda komanda, kuri yra ypač nepatenkinta teisėjų darbu ir kurios žaidėjai tiesiog nevaldo liežuvio bei plūstasi visais žinomais žodžiais. Visi suprantame, jog visos komandos nori laimėti, emocijos rungtynėse kartais tampa nevaldomos, todėl žaidėjams išsprūsta vienas kitais negražesnis žodis, bet tai jau po truputį peržengia visas ribas.

Pirmasis didesnis žodžių karas vyko II turo rungtynėse Kupiškyje tarp vietos „Narjantos“ bei FSK „Anykščių“ futbolininkų. Ypač daug pretenzijų teisėjavimo atžvilgiu turėjo anykštėnai. Jie, ypatingai antrajame kėlinyje, nuolat komentavo teisėjo sprendimus nulydėdami juos vienu kitu keiksmažodžiu. Tų rungtynių aikštės teisėjas S.Juodka po mačo ilgai kalbėjosi su Anykščių atstovais bei aiškino, jog keiksmažodžiams futbole ne vieta.

Kitas didesnis apsižodžiavimas buvo užfiksuotas IV turo rungtynėse Utenoje tarp vietos FK „Utenio“ bei FSK „Anykščių“. Šiose rungtynėse ypatingai „pasižymėjo“ šeimininkai, kurie nuolat, kaip žiūrovai sako, „dusino“ teisėją. Tiesa, pokalbis Kupiškyje davė vaisių, nes FSK „Anykščių“ futbolininkai buvo kur kas ramesni nei praėjusiose rungtynėse. Antrajame kėlinyje įtampa dar labiau išaugo bei liežuviai atsirišo ir anykštėnams. Teisėjas buvo priverstas ne tik raminti komandų žaidėjus žodiniais įspėjimais, bet ir rodyti geltonas korteles. „Aš nenoriu komandoms rodyti geltonų kortelių.“ - sakė S.Juodka. „Už kiekvieną kortelę žaidėjai turi susimokėti baudą, o šiuo ypatingai sunkiu ekonominiu laikotarpiu, tai daugeliui padaryti tikrai nėra lengva, nes kiekvienas esame priversti skaičiuoti pinigus, bet jei šie keiksmai tęsis, turėsiu bausti visus be išimties“ – pridūrė teisėjas.

Dar vienos įtin karštos rungtynės teisėjams buvo atidėtame IV turo mače Rokiškyje. Ten šiais metais iš Panevėžio SK „Atomo“ komandos į Rokiškio FK „Pipirini“ perėję žaidėjai nuolat turėjo pretenzijų arbitro atžvilgiu. Kadangi S.Juodka vėl neskubėjo dalinti įspėjimų įtampa dar labiau išaugo kol panevėžiečiai pradėjo plūstis bei jokių skrupulų. Tuo atveju teisėjas jau buvo priverstas išsitraukti geltonąją kortelę, kad apramintų įsiaudrinusias aistras bei po varžybų taip pat pakalbėjo su Rokiškio komandos atstovais.

Jau atrodė, kad keiksmai po truputį aprims, bet sekančią dieną jau V turo rungtynėse Utenos derbyje tarp FK „Utenio“ bei „FK-2003“ vėl žodžiais švaistėsi ypatingai „Utenio“ žaidėjai. Rungtynės nuolat vyko esant lygiam rezultatui, o derbį labai norėjo laimėti tiek viena, tiek kita komanda. Deja, futbolininkų nuomonė nuolat išsiskirdavo su teisėjo. Išskirtinai žodžio kišenėje neieškojo vienas FK „Utenis“ puolėjas. Komentarai bei šlykščiausios pastabos nuolat skriejo iš legendinio Utenos futbolo klubo žaidėjų lupų. Šįkart apseita be kortelių, bet kaip teigė teisėjas S.Juodka, jis daugiau nebesitaikstys su tuo bei nuo šiol negailėstingai baus besiburnojančius. „Jau atrodo, jog vieną komandą nuramini, bet štai kitose rungtynėse jau kiti pradeda.“ – skundėsi S.Juodka.

Teisėjai atodusio nesulaukė ir V turo penktadienio rungtynėse tarp Utenos FK AUTO1 LOGISTICS bei FSK „Anykščių“. Tiesa, daugelio nuomone, arbitras tame mače pats paleido įvykių kontrolę iš savo rankų. Susitikime aukščiausią įtampos tašką galėtume išskirti epizodą kada FSK „Anykščių“ žaidėjas M.Juodelis atvira koja sužaidė į „logistics“ gynėjo S.Gudo pėdą. Teisėjas nereagavo į šį nesportišką poelgį, o to įtakotas S.Gudas nesusivaldė bei savo moralą jaunajam varžovui palydėjo kepštelėjimu per galvą. Teisėjo pozicija vėl nebuvo pakankamai užtikrinta, nes jis stengėsi įspėti abu futbolininkus žodžiu, bet tiek „Anykščių“ strategas, tiek FK AUTO1 LOGISTICS žaidėjai reikalavo kortelės. Geltoną kortelę parodžius tik M.Juodeliui anykštėnas treneris nesusivaldė ir pradėjo plūsti aikštės teisėją. Užvirė ginčas po kurio FSK „Anykščių“ strategas buvo paprašytas palikti aikštę, bet šis užprotestavo arbitro sprendimą bei nesiruošė palikti aikštės. Po rungtynių tiek viena, tiek kita iš konfliktavusių pusių, visgi, dalinai sutiko su teisėjo sprendimais.

Galiausiai galime teigti, jog futbolas, nors ir yra sporto šaka sukelianti daug emocijų, visgi, keiksmažodžiams čia ne vieta. Futbolas nepopuliarės, kai jauni tėvai dėl nuolatinių burnojimų bijos atsivesti savo jaunąsias atžalas. Įvairūs šlykštūs žodžiai tikrai nedaro garbės futbolui. Vertėtų visiems pamąstyti, ar kartais neperdedame situacijų, kurios mus išprovokuoja nusikeikti, todėl visi kontroliuokime save labiau ir neterškime ir taip jau visuomenės akimis sutepto futbolininko munduro.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: LFF.lt

2010 Bir 03 10:03

geras staripsnis :lol: :lol: :lol:

bananero
Pranešimai: 312
Užsiregistravo: 2010 Vas 11 15:36
Palaikoma komanda: Žalgiris Vilnius
Miestas: Vilnius

Re: LFF.lt

2010 Bir 03 15:56

Įdomu, ten vien Juodka teisėjauja, ar čia tik taip sutapo, kad visos rungtynės jo teisėjaujamos keiksmais baigiasi...?
Paveikslėlis

tpc
Pranešimai: 265
Užsiregistravo: 2010 Vas 14 13:25
Palaikoma komanda: FBK KAUNAS

Re: LFF.lt

2010 Bir 03 16:50

man kazkaip atrodo,kad tas juodka vertas tu keiksmu:)) jei vejus svilpia tai aisku pikta saikai :mrgreen:
Kaunas Lietuvos širdis http://www.kaunas-ultras.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Grįžti į