Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: LFF veikla

2023 Sau 16 21:31

LFF prisijungė prie Europos sporto vadybos asociacijos
https://www.lff.lt/lff-prisijunge-prie- ... ociacijos/

Lietuvos futbolo federacija (LFF) prisijungė prie Europos sporto vadybos asociacijos (European Sports Management Association – EASM), vienijančios sporto mokslo atstovus ir praktikus iš viso senojo žemyno. EASM šiandien vienija 193 narius iš 40 šalių ir priklauso tarptautinei sporto vadybos asociacijai.

Prisijungimas prie EASM sudarys galimybę LFF dalintis savo sukauptomis žiniomis, patirtimi ir atliktais futbolo kuriamos vertės moksliniais tyrimais su tarptautine sporto vadybos bendruomene, o kartu – semtis kitų šalių gerosios praktikos ir ją pritaikyti savo veikloje. EASM – prestižinė organizacija, atstovaujanti sporto vadybos bendruomenę ir siekianti pažangos sporto vadybos bei jos mokymo srityje visoje Europoje. Asociacija sukaupta gerąja praktika ir naujienomis dalinasi ne tik su asociacijos nariais, bet ir moksliniuose žurnaluose, įvairiose konferencijose bei skaitmeninėje plotmėje.

„Džiaugiamės tapę Europos sporto vadybos organizacijos dalimi ir tikimės, kad prie jos galėsime prisidėti savo sukauptomis žiniomis ir patirtimi bei gauti naujausias sporto vadybos srities žinias iš mokslo atstovų. Tai – svarbus žingsnis ir paspirtis mūsų organizacijai, siekiančiai aukštų futbolo vadybos standartų kasdieninėje veikloje“, – sako LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Jis pažymi, jog ši narystė prisidės prie įvairių federacijos veiklos sričių vadybos tobulinimo ir efektyvumo didinimo, remiantis mokslu bei pasiteisinusia kitų šalių patirtimi. Taip pat LFF sieks aktyviai prisidėti prie reikalingų pokyčių ir pažangos kūrimo tarptautinėje sporto vadybos srityje.

Vis daugiau LFF dėmesio – universitetams ir kolegijoms

Pastaruoju metu federacija ypač daug dėmesio skiria sporto mokslo plėtrai Lietuvoje. Pasirašytos bendradarbiavimo sutartys su „Vilnius Tech“, Lietuvos sporto universitetu ir Kauno kolegija įpareigoja siekti aukščiausių rezultatų. Jau netrukus trims pažangiausiems „Vilnius Tech“ antrakursiams, pasirinkusiems sporto komunikaciją, bus skiriamos 300 eurų vertės vienkartinės LFF įsteigtos stipendijos, sudarant galimybes ir daugiau studentų gauti stipendijas, o taip pat atlikti praktiką federacijoje.

Aktyviai bendradarbiaujama ir su Kauno kolegija: jaunieji sporto specialistai atlieka praktiką įvairiuose LFF departamentuose, o kai kurie iš jų rengė baigiamuosius bakalauro darbus, remiantis federacijos veikla. Keletas darbų, analizuojančių elektroninio sporto plėtrą Lietuvoje, buvo ypač teigiamai įvertinti mokslinėje plotmėje. LFF komandos nariai taip pat rodo iniciatyvą ir dalijasi savo patirtimi su Lietuvos sporto universiteto studentais bei skatina juos siekti tolimesnės sporto vadybininko karjeros.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: LFF veikla

2023 Sau 17 04:49

Sporto organizacijoms skirta 20 milijonų eurų, trečdaliu daugiau nei pernai
https://www.ltusportas.lt/sporto-organi ... ei-pernai/

Lietuvos futbolo federacija €435,366.64

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: LFF veikla

2023 Vas 07 17:13

LFF medicinos centro direktorius dalyvavo specialiame simpoziume Vokietijoje
https://www.lff.lt/lff-medicinos-centro ... kietijoje/

Praėjusią savaitę Frankfurto mieste Vokietijoje buvo surengtas medicinos simpoziumas, kuriame dalyvavo ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) medicinos centro vadovas Regimantas Vasiliauskas.

Specialūs simpoziumai įprastai yra organizuojami kas ketverius metus, šį kartą jį organizavo UEFA, kartu su Vokietijos futbolo federacija. Juose dalyvauti kviečiami nacionalinių rinktinių gydytojai, taip pat ir elitinių Europos klubų, kurie dalyvauja specialioje studijoje, gydytojai. Kiekvieną simpoziumo sesiją atidžiai atrinko UEFA medicinos komitetas, siekiant perteikti svarbų vaidmenį, kurį medicina turi šių laikų futbole bet tai, kaip ji gali pagerinti bendrą komandos pasirodymą. LFF šiame renginyje atstovavo R. Vasiliauskas.

Pagrindinė šių metų simpoziumo tema buvo „Medicinos svarba futbole“ (angl. „The importance of medicine in football“), skirta atkreipti dėmesį į reikšmingą futbolo medicinos tobulėjimą pastaraisiais metais ir didžiulę jos įtaką šių laikų žaidime.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: LFF veikla

2023 Vas 10 17:33

LFF Rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovas Laurynas Vairys – apie tai, ko nesitikėjo federacijoje ir kiek daug futbole komunikacijos
https://www.lff.lt/lff-rinkodaros-ir-ko ... nikacijos/

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovas Laurynas Vairys niekada nesitikėjo, kad federacijoje turės galimybę tiek daug visko nuveikti, o praėjusius metus įvardija skaitmeninių produktų kūrimo ir vystymo metais. Interviu jis pasakoja apie tai, kaip jam prabėgo pirmieji metai federacijoje, kiek daug futbole rinkodaros ir komunikacijos bei atskleidžia savo komandos sėkmės formulę.

– Laurynai, papasakokite, kaip atrodė Jūsų karjeros kelias ir kaip jis atvedė į Lietuvos futbolo federaciją?
– 11 metų praleidau renginių sektoriuje, dirbdamas bilietų platinimo įmonėje „Tiketa“, kur, trumpai apibūdinant, buvau atsakingas už darbą su renginių organizatoriais, kuriant bilietų pardavimo kainodaras ir strategijas, o nuo 2016 m. federacija buvo mano klientu su rungtynių bilietų pardavimais. Paskutinis mano projektas, įgyvendintas su federacija iš kitos „stovyklos“ – 2021 m. Lietuvoje įvykęs FIFA pasaulio salės futbolo čempionatas. Iš karto po jo buvau pakviestas prisijungti prie LFF komandos, priėmiau šį iššūkį ir taip prasidėjo mano kelias futbole.

– Prabėgo jau kiek daugiau nei metai. Kaip dabar jaučiatės?
– Iki tol, kol pradėjau dirbti federacijoje, niekada nebūčiau pagalvojęs, kad čia tiek daug visko, kad tiek veiklų, nesusijusių su sportiniu rezultatu. LFF yra atsakinga už visą Lietuvos futbolą: nuo masinio iki senjorų futbolo, nuo visų futbolo lygų iki skirtingų futbolo atšakų. Po tuo patenka ir visa futbolo rinkodara, komunikacija ir renginių organizavimas. Per kiek daugiau nei metus šioje itin dinamiškoje srityje įgijau labai daug naujų žinių ir patirties, paaugau kaip specialistas.

Galėčiau drąsiai teigti, jog jaučiuosi labai gerai, matau daug galimybių ir teisingus žmones aplink, matau kiek daug padaryta ir kiek daug dar galima padaryti. Na, o tiems, kas kritikuoja federaciją, galėčiau pasakyti: labai lengva tą daryti ir susigalvoti nebūtų dalykų, nematant tikrojo vidaus. Iššūkiai ir galimybės „veža“ į priekį.

– Šiandien vadovaujate komandai, atsakingai už visą Lietuvos futbolo federacijos komunikaciją ir rinkodarą. Ką daro Jūsų departamentas?
– Mūsų Komunikacijos ir rinkodaros departamentą sudaro 6 žmonių komanda. Kartu įgyvendiname visą bendrą federacijos ir skirtingų futbolo šakų komunikaciją LFF kanaluose, socialinėje medijoje, žiniasklaidoje bei rūpinamės visa rinkodara nuo A iki Z. Taip pat organizuojame spaudos konferencijas, esame atsakingi už bene visų renginių, nuo didžiausių iki mažiausių, viešinimą ir rinkodarą: nuo komunikacinės idėjos, vizualinių priemonių, pranešimų spaudai, įrašų socialiniuose tinkluose, renginių apipavidalinimo, reklaminių priemonių iki transliacijų ir bilietų pardavimo.

Praėjusiais metais pristatėme nemažai naujienų – startavo inovatyvi futbolas.tv platforma. Joje vis sparčiau didinamos skirtingų transliacijų apimtys, planuojamas išskirtinis video turinys apie futbolą. Turėsime ir platformos mobiliąją aplikaciją, kuri futbolo bendruomenei leis dar lengviau ir patogiau pasiekti futbolo turinį. Atnaujinome lff.lt tinklapį, o kartu su juo – atidarėme ilgai lauktą elektroninę futbolo atributikos parduotuvę. Mano asmeniškai daugiausiai kuruojamos sritys yra bilietų pardavimai, transliacijų užsakymai, partnerystės, reklama, santykiai su esamais rėmėjais ir naujų paieška, komunikacija su UEFA dėl rėmimų ir medija teisių. Taip pat kūruoju naujų dalykų, inovatyvių sprendimų pritaikymą ir integraciją į LFF veiklą.

Mūsų skyrius taip pat padeda kitoms asociacijoms, kaip masinio, salės ir paplūdimio futbolo, moterų ir kitoms, kasdienėje veikloje ir komunikacijoje. Kartu su A lyga vystome ir auginame „Optibet“ A lygą ir Pirmą lygą.

– Kokius 2022-ųjų metų darbus įvardintum kaip pačius svarbiausius?
– Neabejotinai turbūt įvardinčiau Dariaus ir Girėno Stadiono atidarymo renginį bei jo metu įvykusį Hegelmann LFF taurės finalą. Mūsų Komunikacijos ir rinkodaros departamento komanda rūpinosi šio įvykio komunikacija, vizualika, stadiono apipavidalinimu, koordinavome kitų partnerių veiklą, įgyvendinant šį grandiozinį renginį.

Labai džiaugiamės startavusia nauja lff.lt platforma, kuri šiandien ir toliau yra tobulinama, o greitu metu pristatysime dar daugiau naujienų. Atidarėme elektroninę futbolo atributikos parduotuvę, ko iki šiol mums labai trūko. Pirmą kartą savo platformoje be išorinių partnerių pristatėme balsavimą, kuriame rinkome praėjusių metų Lietuvos futbolo geriausiuosius.

Kartu su komanda aktyviai dirbome ties futbolo populiarumo didinimu, kūrėme papildomą turinį prieš „Optibet“ A lygos transliacijas. Rezultatai parodė, kad 2022 m. atnešė išaugusius futbolo transliacijų peržiūrų rezultatus, lyginant su ankstesniais metais. „Spark Energy“ moterų A lygos transliacijų kiekis augo dvigubai, o „Optibet“ Pirmos lygos transliacijų peržiūrų skaičius perkopė 225 tūkst.

Pavyzdžiui, „Optibet“ Pirmos lygos transliacijų peržiūrų augimą lėmė tai, jog rodėme ne tik centrines turų rungtynes, bet ir nuo sezono antrosios pusės – visų be išimties lygos rungtynių transliacijas. Padidėjusios rungtynių transliacijų apimtys ir siekis suteikti žiūrovams daugiau galimybių stebėti futbolą, parodė OTT poreikį ir paskatino sukurti jau paminėtą, inovatyvią futbolas.tv platformą.

Dirbome ir esporto vystymo srityje. Praėjusiais metais mūsų iniciatyva buvo suvienyta FIFA žaidimo mėgėjų bendruomenė Lietuvoje. Geriausieji iš jų pateko į nacionalinę rinktinę, kuri pavasarį varžėsi esporto čempionate FIFA eNations Series 2022. Organizavome ir masinius esporto turnyrus, skirtus edukuoti visuomenę, ypač jaunąją auditoriją, apie virtualų sportą. Būtina paminėti, kad futbolo klubai irgi neaplenkė esporto: Lietuva tapo pirmąja iš trijų Baltijos šalių, kurios A lygos futbolo klubai prisijungė prie FIFA Esporto platformos ir dalyvavo FIFA Club Series 2022 pasaulinėse atrankose.

Tad apibendrinant, galėčiau sakyti, kad 2022-ieji buvo inovatyvių skaitmeninių produktų kūrimo ir vystymo metais.

– O kokie buvo didžiausi praėjusių metų iššūkiai, su kuriais Jūsų departamentui teko susidurti?
– Skaičiuojame kasmet augantį futbolo renginių skaičių. Tai – labai džiugina ir motyvuoja, tačiau iš kitos pusės tiek komandai, tiek visai bendruomenei tai yra ir iššūkis. Kaip sakau, esame didžiulis fabrikas, kuriame daug veiklos ir nėra vietos monotonijai. Pasibaigus sezonui, mes tą pačią minutę kimbame į tolesnius darbus ir pradedame ruoštis naujam sezonui. Nepamiršiu ir to, jog didelio komandos susitelkimo ir vienas kito palaikymo pareikalavo viešojoje erdvėje suformuotas neigiamas LFF ir čia dirbančių žmonių įvaizdis bei aplink jį sekantys įvykiai.

– Vežate išties didelį krūvį ir įgyvendinate daugybę projektų. Jūsų komandos sėkmės formulė – kokia ji?
– Sakyčiau, kad žmonių motyvacija ir užsispyrimas, aiškus atsakomybių ir darbų pasiskirstymas, gebėjimas vienu metu dirbti prie skirtingų renginių bei projektų. Noras keisti ir keistis siekiant, kad futbolas augtų. Negalime daryti tiesioginės įtakos sportiniam rezultatui, tačiau viskas, kas yra aplink jį, yra tai, ką norime gerinti kiekvieną dieną.

– Atskleiski, kokie rinkodaros ir komunikacijos departamento tolimesni tikslai?
– Pirmiausia – futbolo populiarinimas Lietuvoje. Prie to mūsų skyrius gali prisidėti, ieškant galimybių didinti skirtingų lygų ir turnyrų transliacijų skaičių, garsinant futbolas.tv platformą, auginant elektroninės komercijos apimtis ir didinant partnerysčių skaičių. Žinoma, naujasis stadionas Kaune, sudarys daugiau galimybių auginti žiūrovų skaičių stadionuose. Kartu su visa federacijos komanda gyvename tikslu, kad futbolas taptų NR.1 sporto šaka Lietuvoje.

– O ką pats labiausiai mėgstate savo darbe?
– Labiausiai šiame darbe mane veža tai, jog matau judėjimą į priekį, tiek federacijoje, tiek mūsų departamente. Bet kuris projektas, prie kurio galiu prisidėti, kas kartą suteikia naujų įdomių patirčių ir žinių. Niekada nejaučiu, kad stoviu vietoje. Dariaus ir Girėno stadiono atidarymas sukūrė begalę ypatingai gerų emocijų, parodė, kad futbolas Lietuvoje yra gyvas, kiek daug potencialo jis turi ir kiek dar daug galime nuveikti.

– Kaip apibūdintumėte visos federacijos komandą?
– Kaip labai stiprią. Komanda yra labai įvairi: nuo jaunų specialistų iki patyrusių vilkų, nuo mokslų daktarų iki dėstytojų. Ir visi, nepaisant skirtumų, gerai sutaria. Kiekvienas žmogus, dirbantis federacijoje, yra labai motyvuotas ir visi dirba vardan vieno tikslo.

– LFF ateityje: kokia ji?
– Su aiškiais tikslais, žinanti ko nori iš savęs, kaip organizacijos, ir Lietuvos futbolo. Norėčiau, kad eitume taip, kaip dabar, tik dar greitesniais žingsniais, kad išliktume tokie patys teisingi ir tiek pat vieningai dirbtume dėl Lietuvos futbolo.

– Laurynai, o koks esi laisvalaikiu, uždaręs ofiso duris?
– Apskritai esu žmonių žmogus. Nemėgstu būti vienas ir tylos, mėgstu žmones. Laisvalaikį leidžiu su šeima, stengiuosi skirti daug laiko savo sūnaus auginimui. Taip pat labai myliu gamtą, nuo pavasario iki rudens ji yra mano antrieji namai, kai savaitgaliais galiu medituoti žvejyboje, leisti laiką prie ežero ar jūros, vaikščioti žaliame miške. Šituo gėriu galiu mėgautis tuomet, kai mūsų renginių tinklelis leidžia tą daryti. Bet prisipažinsiu – futbolas ir visa jo virtuvė yra man ne tik darbas, bet ir laisvalaikis, todėl nesu tas žmogus, kuris nenori galvoti apie darbą, uždaręs ofiso duris.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: LFF veikla

2023 Vas 15 13:06

LFF prezidento rinkimuose – vos viena kandidatūra, bet Stankevičius sveikinimų dar nepriima: reikia laukti
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... a-palaukti

Futbolo bendruomenė jau žino, kas Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento poste pakeis Tomą Danilevičių. Pasibaigus kandidatūrų teikimo terminui, paaiškėjo, kad vienintelis kandidatas į prezidento poziciją yra dabartinis generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Nuo 2016-ųjų LFF būstinės duris varstantis E. Stankevičius sako, kad sveikinti su pergale dar anksti, tačiau abejonių lieka mažai – 35-erių kauniečio kandidatūrą iškėlė 28-os narės iš 32-iejų.

Kaip nurodo pati federacija, LFF nariai iki vasario 13 dienos 23.59 val. galėjo teikti kandidatus į renkamus postus. Kandidatas, norintis dalyvauti rinkimuose, turi sulaukti bent trijų LFF narių palaikymo. Dabar dvi dienos bus skirtos Rinkimų komisijos dokumentų tikrinimui, o vėliau – dar trys dienos kandidatams bus skirtos papildomų dokumentų pateikimui, jei to reikės. Vasario 23 dieną planuojamas visų kandidatų tvirtinimas.

Kovo 10 dieną Lietuvos futbolo federacijos klerkai rinksis į neeilinę konferenciją, joje ir bus palydėtas plojimais naujasis federacijos prezidentas.

„Džiaugtis dar per anksti, reikia dirbti ir laukti galutinio sprendimo“, – antradienį žurnalistams sakė vienintelis kandidatas į prezidentus E. Stankevičius.

– Rinkimuose dalyvauja tik vienas kandidatas. Ar netrūksta demokratijos?

– Kaip matote, turiu narių pasitikėjimą. Atvirai galiu pasakyti – 28 nariai pasisakė už ir iškėlė mano kandidatūrą. Galbūt ir norėjosi asmeninės dvikovos, kad būtų vienas kitas papildomas kandidatas, bet tokia yra situacija. Nuo šiol yra trijų narių iškėlimo barjeras, tai gal tai ir įtakoja. Jeigu būtų keliama viena narystė į kiekvieną poziciją, gal ir kandidatų būtų buvę daugiau.

– Kas lėmė jūsų apsisprendimą siekti LFF prezidento posto?

– Noras save išbandyti šioje kėdėje. Manau, kad reikia pagaliau surasti dialogą su miesto savivaldybėmis, politikais ir Seimo nariais. Matėme visą praėjusių metų situaciją. Norėtųsi surasti, kaip galima padėti futbolo klubams vystytis, kaip pritraukti jiems didesnį finansavimą, kaip pritraukti daugiau infrastruktūros. Mes visi norime, kad tie rezultatai ateitų gerokai greičiau. Tai tas asmeninio iššūkio ieškojimas ir paskatino, taip pat ir bendruomenė. Normalu, kai tu dieną iš dienos dirbi generalinio sekretoriaus pozicijoje, bendrauji su vietine bendruomene, jauti jos palaikymą. Jau tų pasiūlymų ir mąstymų buvo šiek tiek anksčiau.

– Kokios yra didžiausios Lietuvos futbolo problemos jūsų akimis?

– Visada kalbame apie infrastruktūrą, bet aš gal pradėčiau nuo kito galo – vaikai ir akademijų darbas. Pagaliau nuo tų biudžetinių įstaigų prieiname prie privačios partnerystės ir privačių akademijų, jų darbas arba rezultatai džiugina. Turime pradėti nuo vaikų, plius trenerių edukacija ir jų rengimas. Manau, kad šiai dienai trenerių rengimas atsilieka nuo visų europinių ir pasaulinių pavyzdžių. Infrastruktūros irgi norisi geresnės, bet situacija keičiasi – pagaliau turime stadioną, kuriame nacionalinė rinktinė žais, bet kad rinktinė kompetentingai varžytųsi, reikia kilti nuo apačios. Federacija deda visas pastangas ir resursus.

– Ar galite įvardyti tas sritis, kuriose dabartinis LFF prezidentas T. Danilevičius „nedadirbo“?

– Manau, kad pamaišė tas, kad ne visada jis buvo Lietuvoje, šeima gyvena Šveicarijoje, tai Tomas ne visada fiziškai spėdavo. Aišku, ir tos žmogiškosios savybės – visi mes esame skirtingi, visi turime savo kryptį, bendravimo ypatumus. Aš labiau norėčiau koncentruotis į vietinę bendruomenę ir jai rodyti didesnį dėmesį. Manau, kad pastaruoju metu to pristigo.

– Daugumai turėtų kilti minčių, kodėl tik vienas kandidatas. Kokios yra to priežastys?

– Darbų tęstinumas. Teko kalbėti su UEFA ir FIFA, jie pageidauja matyti darbų tęstinumą, kad nebūtų kažkas kardinaliai keičiama. Jie matė, kaip aš tvarkiausi su generalinio sekretoriaus pareigomis. Kitas dalykas, jeigu Lietuvos bendruomenė yra patenkinta ir tiek narių į prezidento postą pasiūlė vieną kandidatą, tai tas kitiems kandidatams ir signalizuoja, jog šiai dienai galbūt ir neverta kandidatuoti, nes nesulauksi daugumos palaikymo.

– Viešoje erdvėje yra sudarytas naratyvas, kad dėl naujojo prezidento jau buvo aišku prieš kelis mėnesius ir kad federacijos flangą ima kauniečiai. Kaip jus vertinate tokias kalbas?

– Tų kalbų buvo, yra ir bus. Kažkam patinka, kad vienas žmogus yra iš Kauno, kažkas bando tapatinti su kitomis apskritimis. Tai yra normalus dalykas, sporto politika, to yra visose sporto šakose. Aš reaguoja labai paprastai – atsirenki kas yra tikra, o kas ne.

– Kaip manote, ar po naujų įstatų įvedimo federacija atsikratė reputacinės problemos?

– Nemanau. Tai yra bendras įvaizdinis dalykas, prie kurio mes dirbame nuo 2016 metų. Tai yra iš kartos į kartą einantis dalykas ir su tuo turime dirbti. Vėlgi, suradus dialogą su Seimu, Vyriausybės atstovais, aukščiausių įstaigų vadovais, atsiras visos futbolo bendruomenės pasitikėjimas.

– Ar tie trys teisti asmenys, dėl kurių ir kilo visas šaršalas, dar turi ryšį su federacija?

– Jų kadencija jau baigiasi – kas atsistatydino (A. Pukelis, – LRT.lt), kas yra išlikę. Jų darbas baigiasi su lyg naujų įstatų įregistravimu ir naujų LFF Vykdomojo komiteto narių perrinkimu.

– Ar yra aiškus LFF stadiono likimas?

– Pagrindinę savo būstinę matome Kaune, naujajame Dariaus ir Girėno stadione. Ten dabar vyksta operavimo konkursas, po jo su nugalėtoju sėsime prie derybų stalo. Kalbant apie LFF stadiono pardavimą „Žalgiriui“ ir „Riteriams“, tai laukiame, kada paaiškės naujasis Vilniaus miesto meras, su juo ir tikimės šnekėti, galbūt apskričiai atiduoti operuoti. Visos opcijos yra įmanomos.

– Iki kada tikitės išspręsti klausimus dėl Kauno?

– Manau, kad iki metų galo yra realu persikelti ir turėti pagrindinį ofisą Kaune. Aišku, jeigu pavyks susitvarkyti dėl LFF stadiono ir būstinės pardavimo.

– Ar po to, kai iš federacijos buvo pašalinti teisti asmenys, sulaukėte politikų reakcijos?

– Sulaukėme. Tikiu, kad ir po miesto rinkimų organizuosime bendrus susitikimus ir spręsime, kaip galime toliau kartu dirbti, nes iš politikų buvo aiškus deklaravimas dėl padidinto finansavimo futbolui, klubams ir akademijoms. Pagrindinis naujos vadovybės darbas ir bus surasti tą ryšį ir pritraukti kuo didesnį finansavimą.

– Ar esate numatęs, kas galėtų jus pakeisti generalinio sekretoriaus pozicijoje?

– Turiu kelis įmanomus variantus, bet šiandien apie tai kalbėti dar yra per anksti.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: LFF veikla

2023 Vas 15 14:29

Komandinių sporto šakų atstovai nepatenkinti finansavimo modeliu
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/k ... 26-2009696

„Lietuvos krepšinio namuose“ susirinkę devynių olimpinių komandinių sporto šakų federacijų vadovai sutarė inicijuoti pokyčius šalies sporto politikos formavime, tobulinant aukšto meistriškumo finansavimo paskirstymo tvarką ir strateginių tikslų įgyvendinimą, rašoma pranešime spaudai.

Futbolo, kerlingo, krepšinio, ledo ritulio, rankinio, regbio, tinklinio, vandensvydžio ir žolės riedulio federacijų atstovai diskutavo apie aukštojo meistriškumo finansavimo modelį ir kriterijus, kuriais vadovaujantis sporto federacijoms skiriamas valstybės finansavimas. Prieita vieningos nuomonės, kad dabar galiojantys kriterijai turi trūkumų ir neatitinka sporto šakų masiškumo proporcijos.

„Komandinės sporto šakos Lietuvoje telkia beveik 65 procentus olimpinės sporto bendruomenės, tačiau mums skiriamas biudžetas tesudaro vos 26 procentus, kai tuo tarpu individualios sporto šakos gauna 74 procentus siekiančią dalį iš valstybės skiriamos paramos Olimpiniam sportui, – pažymėjo asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidentas Dainius Zubrus. – Greta masiškumo, komandinės sporto šakos susiduria su žymiai intensyvesniu nacionalinių čempionatų ir tarptautinių varžybų grafiku, taip pat didesniais ten dalyvaujančių sportininkų skaičiais, taigi, ir išlaidomis. Šiuos pokyčius mėginome inicijuoti ir anksčiau, esame išsiuntę oficialų raštą ir kvietimą susitikti su ministerijos atstovais, tačiau jokio atsakymo negavome. Todėl sutarėme sutelkti bendras jėgas, siekiant tikrų, o ne tik deklaratyvių pokyčių šalies sporto politikoje.“

„Pasižiūrėjus į kitų valstybių, kurios yra visai netoli, pavyzdžius, matome, kad masiškiausios sporto šakos ir atneša medalius. Keliama problema akivaizdi, todėl norime kalbėtis su sporto politikos formuotojais dėl finansavimo tvarkos tobulinimo, kad galimybių parvežti medalių turėtų ne tik individualios, bet ir žaidimų sporto šakos. Pagrindinė mūsų žinia – be masiškumo nebus meistriškumo ir medalių“, – kalbėjo pasitarime dalyvavęs Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius.

Masiškumo kriterijaus svarbą ne tik siekiant medalių, bet ir prisidedant prie visuomenės sveikatos ir fizinio aktyvumo gerinimo, pabrėžė ir Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vydas Gedvilas. „Pagal oficialią statistiką žaidimuose yra žymiai didesnis masiškumas negu individualiose sporto šakose, manau, ir finansavimas pagal tai turėtų būti skirstomas. Taip pat manau, kad masiškumo kriterijus turėtų būti labai svarbus ne tik aukšto meistriškumo rezultatų siekimui, bet ir sprendžiant vaikų sveikatinimo problemas. Norime atkreipti dėmesį į tai ir tikimės, kad Švietimo, mokslo ir sporto ministerija atkreips dėmesį ir ieškos būdų didinti masiškumą“, – sakė LKF vadovas.

Visos susirinkime dalyvavusios federacijos sutarė kreiptis į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją, Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisiją ir pateikti pasiūlymus formuojant šalies sporto politikos ateitį. Kartu, federacijos ketina kreiptis ir į individualių sporto šakų atstovus bei jas atstovaujančias federacijas, siekiant inicijuoti kur kas platesnę diskusiją – forumą – dėl šalies sporto ateities.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: LFF veikla

2023 Vas 22 15:33

Būsimas naujasis LFF prezidentas kalba apie pokyčius organizacijoje
https://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/ ... e-26196016

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius tvirtina, kad po LFF Neeilinės konferencijos, kurioje bus išrinkti nauji valdymo organai, bus kalbama su Seimo nariais, FIFA ir UEFA apie galimus LFF įstatų pokyčius. Pasak jo, dabar jau yra matoma, kad yra tam tikrų „techninių niuansų“, kuriuos būtų galima sutvarkyti.

„Noras yra po mūsų visų rinkimų, kai turėsime naują Vykdomąjį komitetą, naujos sudėties, tada irgi kalbėsime. Kaip tik bus pavasario Seimo sesija, norėsime susitikti su Seimo nariais, pasišnekėti ir manau, kad tie įstatai bus tobulinami. Balandžio pabaigoje turėsime Eilinę konferenciją, kurios metu galbūt dar kažkokie bus pakeitimai, nes irgi matome, kad yra tam tikrų techninių niuansų su dabartiniais įstatais“, – Eltai teigė E. Stankevičius. „Kalbėsime tiek su Seimo nariais, tiek su FIFA ir UEFA ir manau, kad toliau vyks normalus, darbinis procesas dėl galimų papildomų“, – pridūrė jis.

Tuo tarpu kalbėdamas apie Seime svarstomą galimybę keisti Asociacijų įstatymų pakeitimą, E. Stankevičius akcentavo, kad jį reikėtų tobulinti norint didesnio klubų įtraukimo į federacijos valdymą.

„Dėl Asociacijos įstatymo, čia, kad noras priimti daugiau klubų į federacijos narius, jog galėtų išsiskirti balsų kiekis, kad ne visi po 2 delegatus atstovauja ir siunčia į konferenciją. Bet galbūt tada galėtume skaidyti tuos balsus, tai jeigu norime tokiu būdu eiti, tuomet reikalingas Asociacijų įstatymo pakeitimas“, – sakė LFF generalinis sekretorius.

ELTA primena, kad praeitų metų gruodžio mėnesį Neeilinėje LFF konferencijoje buvo patvirtintas naujas įstatų projektas. Už naują įstatų projektą balsavo 83 iš 85 Konferencijos dalyvių. Balsavimui reikėjo 57 balsų už ir įstatų redakcija buvo patvirtina. Naujuose LFF įstatuose, kuriuos pristatė UEFA Nacionalinių asociacijų valdymo biuro vadovas Luca Nicola, įtvirtinta būtinybė būsimiems LFF Vykdomojo komiteto (VK) nariams, LFF prezidentui, viceprezidentui ir generaliniam sekretoriui atitikti įtvirtiną nepriekaištingos reputacijos sąvoką ir jai priskirtus reikalavimus. Jis taip pat paaiškino, kad Lietuvos notarų rūmai patikino UEFA, jog tokios sąvokos įtvirtinimas įstatuose neprieštarauja Lietuvos įstatymams.

LFF Konferenciją sudarys 32 nariai turintys po 2 balsus, t.y. 10-ies apskričių atstovai, aštuonių A lygos klubų atstovai, šešių Pirmos lygos klubų atstovai bei aštuonių šakinių asociacijų – Lietuvos moterų futbolo asociacijos, Lietuvos salės ir paplūdimio futbolo asociacijos, Lietuvos studentų futbolo lygos, Masinio futbolo asociacijos, Lietuvos vaikų ir jaunimo ugdymo futbolo asociacijos, Lietuvos futbolo žaidėjų asociacijos, Lietuvos futbolo techninio vystymosi asociacijos ir Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos atstovai.

Tuo tarpu LFF Vykdomąjį komitetą, kuris bus tiesiogiai renkamas Konferencijoje, sudarys 16 narių – 8 apskričių atstovai, trijų šakinių asociacijų – Lietuvos moterų asociacijos, Lietuvos salės ir paplūdimio futbolo asociacijos bei Lietuvos vaikų ir jaunimo ugdymo futbolo asociacijos atstovai, taip pat A lygos atstovas, Pirmos lygos atstovas, vieno A lygos klubo atstovas, LFF prezidentas ir nepriklausoma moteris.

Seimo narys Mykolas Majauskas tuomet Eltai tvirtino, kad patvirtinti nauji įstatai yra žingsnis teisinga linkme, tačiau, tik nauji visuotiniai LFF rinkimai be kriminalinio pasaulio atstovų galėtų kažką pakeisti negrįžtamai.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: LFF veikla

2023 Lie 04 19:59

Krito dar vienas mohikanas: LFF palieka Vidmantas Butkevičius
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-2078758

Pirmadienį buvo surengtas Lietuvos salės ir paplūdimio futbolo asociacijos (LSPFA) valdybos narių susirinkimas.

Dar prieš susirinkimą, birželio 29 dieną, atsistatydinimo pareiškimą valdybos nariams pateikė ilgametis LSPFA prezidentas Vidmantas Butkevičius.

Pirmadienį valdyba pareiškimą patenkino, o tai reiškia, kad V.Butkevičiaus etapas vadovaujant asociacijai baigsis – V.Butkevičius įpareigotas eiti pareigas tol, kol bus išrinktas naujasis prezidentas. Šios asociacijos vadovu V.Butkevičius buvo nuo 2003-ųjų.

Naujasis asociacijos prezidentas bus renkamas neeilinio visuotinio narių susirinkimo metu. Susirinkimas numatytas liepos 25 dieną.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: LFF veikla

2023 Rgs 30 12:17

Lyčių nelygybė Lietuvos sporte: milžiniškas moterų atotrūkis krepšinyje ir vilčių suteikianti situacija futbole
https://www.tv3.lt/naujiena/sportas/lyc ... e-n1260814
Urtė Pangonytė

Bendraudami su tv3.lt. Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vydas Gedvilas ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Edgaras Stankevičius aptarė moterų sporto padėtį Lietuvoje ir vis dar egzistuojantį atotrūkį nuo vyrų.

2023 m. kovą LFF prezidentu tapęs E. Stankevičius be jokių abejonių sutiko, kad moterų atotrūkis nuo vyrų yra viena iš skaudžiausių problemų Lietuvos sporte. Federacijos vadovo teigimu, pasaulyje yra įvykęs nemažas progresas, kurio dėka nyksta stereotipas, kad moterų futbolas nėra toks įdomus ir įtraukiantis kaip vyrų.

„Sakyčiau, kad dabar atotrūkis mažėja, tačiau anksčiau jis būdavo labai didelis. Žinoma, dabar tas skirtumas vis dar yra, bet jis kur kas mažesnis. Federacijoje mes šią problemą puikiai suprantame, o taip pat ją puikiai suvokia ir mūsų tarptautinės organizacijos UEFA ir FIFA. Visai neseniai įvyko FIFA pasaulio moterų čempionatas, kuriame Australija ir Zelandija sumušė visus rekordus tiek iš atributikos ir bilietų pardavimo, tiek iš transliacijų pardavimo. Būtent toks pavyzdys parodė, kad moterų futbolas gali būti sėkmingas ir ne tik save atperka bei išlaiko, bet ir pradeda uždirbti didesnius pinigus. Manau, kad šiuos pinigus FIFA ir UEFA tikrai pradės investuoti į moterų futbolo klubus ir į visą sistemą, kad ši supanašėtų į vyrų.

Net ir Lietuvoje rėmėjai pradeda kitaip žiūrėti į moterų futbolą. Pavyzdžiui, kitais metais Lietuvoje turėsime mergaičių U19 Europos čempionatą. Bendraujant partneriais ir rėmėjais pastebėjau, kad nebeliko naratyvo, jog viskas kas susiję su moterų sportu yra neįdomu. Jau jie irgi mato tam tikras pridėtines vertes ir mato, kad gali pasiekti visai gerus rezultatus“, – teigė E. Stankevičius.

Nepaisant to, kad situacija vis dar nėra ideali, netrūksta futbolą norinčių lankyti merginų – atvirkščiai nei krepšinyje. Nors tai problemos neišsprendžia, tačiau didelis jaunų mergaičių susidomėjimas parodo, kad moterų futbolo padėtis Lietuvoje nėra tokia prasta, kadangi vis atsiranda norinčių žaisti.

„Kuo tikrai galiu pasidžiaugti, kad mes iš kitų sporto šakų išsiskiriame lankančių merginų skaičiumi. Turime tokius festivalius kaip „LadyGolas“ bei salės futbolo čempionatus tarp mokyklų, o tai rodo, kad yra daug futbolą sportuojančių merginų. Taip pat yra tendencija, kad mūsų žaidėjos pagaliau yra įdomios užsienio klubams ir tikrai atsiranda tas judesys iš Europinės bendruomenės. Jaučiame, kad Europoje jau supranta, kad mūsų futbolininkės yra gana profesionalios, o tai gali užtikrinti, kad joms nereikėtų papildomų veiklų išgyvenimui“, – pasakojo LFF prezidentas.

LFF prezidento paminėtas 2023 m. pasaulio čempionatas ne tik sumušė nemažai rekordų, bet ir suteikė vilčių, kad moterų futbolas gali klestėti. Visgi lietuvių situacija kiek sudėtingesnė, kadangi moterų rinktinei, kaip ir vyrų, nėra pavykę įveikti atrankos į Europos ar pasaulio čempionatus.

Lietuvos moterų rinktinės strategas Danielis Wimmeris yra pabrėžęs, kad patekti į tokio lygio turnyrus ar bent pakovoti atrankose lietuvėms yra sunkiau dėl žemo lygio moterų futbolo lygoje. E. Stankevičius sutiko su trenerio žodžiais ir pabrėžė, kad norint tai pakeisti reikalinga ir valstybės pagalba.

„Treneris yra visiškai teisus. Mūsų čempionatas nėra aukščiausio lygio tiek komandų, tiek žaidėjų prasme. Tačiau lygiai tas pats yra ir su vyrais. Žinoma, vyrų A lyga dabar yra tikrai įdomi, tačiau kai palyginus ją su kitų šalių vedančiais čempionatais, jaučiasi, kad greičio ir žaidimo suvokimo stilius yra visai kitoks.

Tačiau tai galima išspręsti. Reikia gauti sertifikavimą, rasti trenerius, kurie dirba tik su moterimis ir bandyti kelti lygį. Mes labai norime, kad valdžia atkreiptų dėmesį ir skirtų didesnį finansavimą akademijoms. O tokiu atveju komandos galės mokėti atitinkamus atlygius žaidėjoms ir tada bus įmanoma dar labiau konkuruoti su kitomis šalimis“, – sakė E. Stankevičius.

Kaip ir krepšinyje, taip ir futbole, didžiausia problema – pinigai. Atotrūkį nuo vyrų išgyvenančios sportininkės vis dar negali pilnai išgyventi iš futbolo, todėl dažniausiai yra priverstos imtis papildomų veiklų.

„Taip pat svarbus momentas, jog Lietuvoje nėra bendro politinio ir visuomeninio požiūrio, kad merginų sportui reikia didesnių investicijų ir dėmesio. Trenerių ir žaidėjų profesija nėra pakankamai gerbiama ir jiems nėra mokama tiek, kiek turėtų būti už jų atliekamą darbą. Mes Lietuvoje neturime klubų su tokiais biudžetais, kurie galėtų išlaikyti žaidėjas ir joms pasiūlyti geras sąlygas“, – atskleidė LFF prezidentas.

Moterų futbolo rinktinėse situacija kiek geresnė, negu krepšinyje. Lietuvai atstovauti nusprendžiančios futbolininkės ne tik yra aprūpinamos vienodomis sąlygomis kaip ir vyrai, bet ir gauna simbolinį mokestį. Nors šios sumos nėra įspūdingos, jos su laiku vis didėja. Anksčiau už atvykimą į rinktinę kiekviena Lietuvos futbolininkė gaudavo sumas nesiekiančias 100 eurų, tačiau šiuo metu situacija yra pagerėjusi.

„Sąlygų prasme, kas liečia stovyklas, aptarnaujantį personalą, tai niekas nesiskiria ir yra visiškai identiški. Jeigu vyrų nacionalinė rinktinė gyvena kažkokiam viešbutį, tada tam pačiame gyvens ir moterų rinktinė bei jaunimo rinktinės. Kviečiamės užsienio specialistus, o visas trenerių štabas yra suformuotas taip, kad galėtumėm pademonstruoti tokį pat lygį kaip vyrai. Pas mus išskyrimo tarp vyrų ir moterų bei amžiaus grupių nėra. Visi gauna tas pačias sąlygas. Būtent todėl stengiamės pakviesti patyrusių užsieniečių bei rengti įvairių tarptautinių renginių tiek vyrams, tiek moterims Taigi, iš sąlygų pusės niekas nesiskiria. Kas kas liečia finansus vyrai už atvykimą į rinktinę gauna 500 eurų, o moterys 300 eurų. Tačiau manau, kad šias sumas iš federacijos pusės kitais metais gali pavykti ir suvienodinti“, – teigė E. Stankevičius.

Moterų futbolas praėjusią savaitę žengė istorinį žingsnį. Lietuvos moterų futbolo rinktinė startavo naujoje UEFA Tautų lygoje. Tiesa, šis startas susiklostė ne visai sėkmingai. Pirmajame susitikime lietuvės namuose 0:2 pralaimėjo Liuksemburgo komandai, o antrosiose rungtynėse išvykoje 0:2 nusileido Turkijos vienuolikei. Lietuvių artimiausios varžovės bus Sakartvelo futbolininkės.

Tokio formato turnyrą moterims UEFA organizuoja pirmą kartą, o dar prieš pirmąsias moterų rinktinės rungtynes E. Stankevičius pabrėžė, kad vien dalyvavimas turnyre yra svarbus žingsnis galintis sumažinti atsilikimą nuo vyrų ir pakelti lietuvių lygį kitų šalių kontekste.

„Moterų rinktinė sukūrė tikrą istoriją dėl to, kad žais Tautų lygoje, kur yra įsteigtos ganėtinai nemažos premijos. Lyginant su vyrais, tai jau tikrai artėjame prie jų standartų. Džiaugiuosi, kad atsiranda toks turnyras kaip UEFA Tautų lyga, nes to niekada nebuvo. Mes tikrai žaisime su savo lygio varžovėmis ir atitinkamo rango rinktinėmis, kas didina konkurenciją ir mūsų galimybes laimėti bei patekti į pagrindinius etapus. Anksčiau kai būdavo atranka į Europos čempionatą ir gaudavome stipriausias komandas, tai nei rezultatai nebūdavo gražūs, nei pakonkuruoti galėdavome. Taigi, čia yra tikrai sveikintinas žingsnis, kad yra Tautų lyga, kur tikrai galime kovoti dėl aukščiausių vietų savo grupėje. Taigi mes matydami visą šia Europinę tendenciją tikrai kreipiame į tai didelį dėmesį. Žinoma, šiai dienai dar turime tą atsilikimą pinigine ir dėmesio išraiška, tačiau tikrai viską darome, kad tas atotrūkis nebūtų toks didelis, kaip kitose sporto šakose“, – pasakojo LFF prezidentas.

LFF kaip ir LKF žiūrovus į moterų rinktinės varžybas bando pritraukti nemokamu įėjimu. Tačiau pasak federacijos prezidento, tokia strategija gali padėti įgyvendinti didelius ateities tikslus.

„Taip darome, nes norime gauti dėmesio. Federacijos siekiamybė yra, kad moterų rinktinė žaistų Dariaus ir Girėno stadione, tačiau pirmiausia reikia pelnyti žmonių susidomėjimą. Dirbame ties šiais dalykas ir yra noras, kad visos artėjančio U19 Europos čempionato lietuvių rungtynės vyktų Dariaus ir Girėno stadione. Visoms rinktinėms šis stadionas dabar yra siekiamybė“, – sakė E. Stankevičius.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: LFF veikla

2023 Lap 02 21:01

Grožis 8-)

Specialus pasiūlymas – vykti į Kiprą ir palaikyti Lietuvos futbolo rinktinę paskutiniosiose metų rungtynėse
https://kaunieciams.lt/specialus-pasiul ... ungtynese/

LFF partneriai, kelionių agentūra „Baltic Travel Service“ (BTS) kviečia sirgalius įsigyti specialų kelionės paketą ir palaikyti rinktinę gyvai draugiškose rungtynėse Kipre. Lapkričio 19-ąją lietuviai kontroliniame susitikime Limasolyje susitiks su Kipro rinktine.

Lapkričio mėnesį Lietuvos nacionalinė vyrų futbolo rinktinė sužais paskutines dvejas šių rungtynes. Lapkričio 16-ąją lietuviai išvykoje užbaigs Europos čempionato atrankos kampaniją išvykos rungtynėmis Podgoricoje su Juodkalnijos rinktine, o tada kels sparnus į Kiprą.

BTS siūlo kelionės paketą, į kurį įeina tiesioginiai skrydžiai Kaunas – Pafosas – Kaunas, dvi nakvynės 4* viešbutyje bei bilietas į lapkričio 19-osios Lietuvos rinktinės rungtynes. Apgyvendinimas – Pafoso mieste.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: LFF veikla

2024 Kov 06 01:45

Dar vieną baltarusišką „dovanėlę“ gavęs Lietuvos futbolas jos pakuoti nesiruošia
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-2202874

Antradienį ištraukti 2025-ųjų UEFA Europos moterų futbolo čempionato atrankos burtai Lietuvos atstovams pateikė nemalonią staigmeną. Išridenus kamuoliukus paaiškėjo, kad mūsų šalies futbolininkėms į žemyno pirmenybes per C divizioną teks brautis kovojant su Baltarusijos, Kipro ir Sakartvelo rinktinėmis.

Visos šios varžovės yra panašaus pajėgumo, tad Lietuvos merginos futbolo aikštėje turėtų neblogus šansus. Visgi čia yra vienas bet... Su Rusijos karą Ukrainoje palaikančios Baltarusijos atstovėmis žaisti niekas nesiruošia.

„Jau teko kalbėtis su mūsų komandą treniruojančiu vokiečiu Danieliu Wimmeriu, jis dalyvavo burtų traukimo ceremonijoje ir taipogi buvo nemaloniai nustebintas. Kalbėjausi trumpai ir su UEFA atstovais. Ketvirtadienį skrendu į Šveicariją, turėsime ten UEFA komiteto posėdį ir sutarėme, kad penktadienį diskutuosime šiuo klausimu. Mūsų pozicija yra principinė. Kiek teko domėtis, pagal oficialų reglamentą nėra numatyta, ką reiktų daryti su komanda, jeigu ji atsisakytų žaisti dvejas rungtynes – ar tai būtų tik techniniai pralaimėjimai 0:3, ar diskvalifikacija visam ciklui? Mes galime gauti techninius, pralaimėjimus, baudą, nulį taškų, bet žaisti nesiruošiame. Tam pritaria ir treneris – jis sutinka daryti taip, kaip nuspręs federacija. Atrodo, kad UEFA mus irgi supranta, jie žino situaciją, tereikia išsiaiškinti, kaip yra su nuobaudomis ir pan.“, – 15min situaciją komentavo LFF prezidentas Edgaras Stankevičius.

Jis neslėpė, kad žaisti mačus su agresorės šalininkais nemato prasmės iš karto dėl kelių priežasčių.

„Žinau, kad Baltarusijos moterų rinktinė pastarojoje atrankoje savo namų mačus žaidė neutralioje aikštėje Serbijoje. Visiškai nematau prasmės važiuoti ten du kartus balandį/gegužę ir vėl vasarą. Kaštų prasme tai yra absurdas, maža to, neturėsime jokio namų aikštės pranašumo ir dar žaist su Baltarusija... Mūsų pirminė mintis yra nežaisti. Iš kitos pusės UEFA nelabai mus turi iš kur ir išmesti. Nebent iš šios kvalifikacijos. Į žemesnį divizioną nepasiųs, nes ir taip esame jame. Todėl šį kartą situaciją yra kiek kitokia“, – svarstė E.Stankevičius.

Galima prisiminti, kad lygiai prieš metus LFF jau buvo patekusi į panašią situaciją. Tuomet Lietuvą su Baltarusija suvedė burtai salės futbolo pasaulio čempionato atrankoje. Anąkart Lietuvos futbolo vadovai irgi beldėsi į UEFA vadovų duris, bandydami bet kokia kaina išvengti skandalingos akistatos, bet nieko nepešė ir galiausiai sužaidė du mačus neutralioje aikštėje Armėnijoje.

Tiesa, po kelių mėnesių sekęs panašus nutikimas jau UEFA Tautų lygoje baigėsi Lietuvos principine pergale. Mūsiškiai su baltarusiais turėjo kautis dėl išlikimo C divizione, tačiau po aštrių diskusijų su UEFA vadovais pastarieji rado saliamonišką sprendimą – agresorės Rusijos rinktinę pašalinus iš Tautų lygos turnyro, atsirado papildoma vieta, tad Baltarusijai buvo leista išlaikyti poziciją C divizione, o lietuviams dėl vietos jame kovo pabaigoje teks kautis dvejose rungtynėse su Gibraltaru.

E.Stankevičiaus nuomone, kalbantis su UEFA ir FIFA vadovybe LFF stipriai galėtų pagelbėti aktyvesni šalies valdžios veiksmai. Kaip žinia, vasario mėnesį kaimyninės Latvijos parlamentas priėmė įstatymą, kuris išlaisvina šalies nacionalines rinktines dėl žaidimo su Rusijos ir Baltarusijos komandomis. Tokio įstatymo valstybiniu lygmeniu Lietuva neturi.

„Kalbėjausi šia tema ir su naująja Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto viceministre Aiste Zedelyte-Kaminske. Valstybės pozicija yra nepasikeitusi. Tarsi ir griežtai rekomenduojama išvengti dvikovų su agresoriais, bet įstatymiškai tokio nutarimo neturime. Toks raštas stipriai palengvintų situaciją“, – kalbėjo E.Stankevičius.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: LFF veikla

2024 Kov 13 11:24

Futbolo ateitis Ignalinoje
https://aina.lt/futbolo-ateitis-ignalinoje/

Kovo 5 d. Ignalinoje lankėsi Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Edgaras Stankevičius, Utenos apskrities futbolo federacijos prezidentas Dainius Širvys, LFF Rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovas Laurynas Vairys. Svečiai priimti savivaldybėje, jie susitiko su meru Laimučiu Ragaišiu, Ignalinos rajono švietimo ir sporto paslaugų centro direktoriumi Darginu Mikėnu, Sporto skyriaus vedėju Jonu Paslausku.

LFF prezidentas Ignalinai siūlė pagalvoti apie didesnį dėmesį futbolui ir apsvarstyti jo vystymo galimybę per privačią partnerystę. Geru pavyzdžiu buvo įvardintas proveržį šioje sporto šakoje padaręs Visaginas, kuriame buvo įkurta Futbolo akademija, sugebėjusi pritraukti tris kartus daugiau vaikų, dabar dalyvaujančių profesionaliose futbolo treniruotėse. Gera žinia pasiekė ir Ignaliną, todėl yra tėvelių, vežančių savo vaikus treniruotis Visagine. Merui siūlyta galimybė Ignalinoje steigti Futbolo akademijos filialą. Kalbėta ir apie infrastruktūros atnaujinimą. Ignalina, kaip pastebėjo LFF atstovai, neturi tinkamo stadiono, kuris tiktų žaisti futbolo varžybas 11 prieš 11-ka.

Meras L. Ragaišis akcentavo esminį dalyką – siekti, kad rajono vaikai būtų fiziškai aktyvūs, stiprūs, sveiki, kad jie kuo aktyviau dalyvautų sportinėje veikloje, plėstų akiratį, matytų sporto lyderius, žvaigždes, turėtų motyvacijos. ,,Smagu, kad mūsų parengti vaikai yra pastebimi, pakviečiami tobulinti savo sugebėjimus ir išplaukia į platesnius vandenis. Futbolo sporte galime paminėti gerai visiems žinomą ignalinietį Paulių Golubicką. Kalbant apie infrastruktūrą, tai naujo stadiono statyba tikrai nėra numatyta mūsų strateginiuose planuose. Svarbesni darbai – gerinti Lietuvos žiemos sporto centro bazę, nes būtent tuo esame išskirtiniai Lietuvoje. Taigi, racionaliai skaičiuojant, protingiau būtų vežti vaikus į Visagino futbolo bazę. Futbolo akademijos filialo steigimo klausimą galima svarstyti…“,– kalbėjo meras.

Pokalbio pabaigoje buvo sutarta, kad į Ignaliną atvyks Visagine veikiančios Futbolo akademijos atstovai, susipažins su esama situacija, pristatys savo veiklą. Šiuo metu Ignalinos rajono švietimo ir sporto paslaugų centre dirbantis treneris Tadas Bernotas treniruoja 46 jaunuosius futbolininkus (berniukus ir mergaites).

Grįžti į