jotvingis
Pranešimai: 30
Užsiregistravo: 2010 Geg 09 23:58
Palaikoma komanda: FK Sūduva

Re: LFF veikla

2012 Kov 20 21:33

Aistros dėl LFF prezidento rinkimų kelsis į tarptautinį lygmenį? G. Babravičius svarsto galimybę skųstis UEFA
http://www.lrytas.lt/-13322537041329952 ... s-uefa.htm

futbolas.lt
Praėjusį šeštadienį farsu virtę LFF prezidento rinkimai labiausiai įskaudino trečiąjį kandidatą į šį postą Gintautą Babravičių. Kol Julius Kvedaras su Liutauru Varanavičiumi dalinosi postus, G.Babravičius liko prie suskilusios geldos.

Spaudai prasitaręs, kad rinkimai galėjo būti sutarti, politikas nežada nurimti. G.Babravičius portalui futbolas.lt sakė svarstantis galimybę kreiptis į UEFA ir manantis, kad J.Kvedarui nuo šiol gali užsiverti kai kurių valstybinių institucijų durys

- Girdėjome gandus, kad grasinote J.Kvedarui, kad jei jis laimės rinkimus, futbolo visuomenė sužinos viską, kaip buvo iš tikrųjų. Ką turėjote omeny, sakydamas "viską"?

- Negrasinau, ta tema net nekalbėjau. Kalbėjau, kad futbolo labui mano kandidatūra žymiai tinkamesnė, nes jį išrinkus dėl kontraversiškai vertinamų kai kurių jo biografijos faktų užsitrenks tų valstybinių institucijų durys, kurios dar atviros, kad bus sunkiau ar visai neįmanoma gražinti futbolui deramą statusą. Grasinimai, šantažas – tokių metodų nenaudoju iš principo.

- Ar tiesa, kad tiek jūs, tiek ponas Kvedaras kaip pretendentai į LFF prezidento rinkimus buvote užregistruoti atbuline data?

- Nemanau, tai būtų galėjęs ginčyti kitas kandidatas – Liutauras Varanavičius.

- Kada sužinojote, kad L.Varanavičius nedalyvaus rinkimuose?

- Vėlai vakare rinkimų išvakarėse, pokalbio su L.Varanavičiumi metu.

- Deividas Šemberas minėjo, kad jis tai žinojo jau prieš pusmetį. Galbūt tai ir yra atsakymas dėl rinkimų surežisavimo?

- Na, spėliojant ar darant prielaidas kai kurios iš jų pasitvirtina, bet aš nesu sąmokslo teorijų šalininkas. Kandidatų iškėlimo metu visi trys kandidatai pretendavo rimtai, kada L.Varanavičius sutarė su J.Kvedaru veikti kartu – nežinau.

- UEFA įstatai draudžia rinkimus rengti atviru balsavimu. Negalvojote kreiptis į šią organizaciją dėl pažeidimų renkant LFF prezidentą?

- Svarstau šią galimybę, apsispręsiu po konsultacijų su futbolo visuomene ir teisininkais.
komentaras po straipsniu, nežinau ar tiesa:
11. Įstatai
2012-03-20 20:53
IP: 78.62.160.85

LFF įstatai Str.25. Rinkimai 1. Balsavimas konferencijoje vykdomas atviru balsavimu. UEFA Statutes Elections Article 19 2 Elections shall be by secret ballot.If only one candidate stands for election, the Congress may decide to proceed otherwise.
kaip jau žinoma:
Naujasis LFF prezidentas – J.Kvedaras

http://penalty.lt/naujasis-lff-prezidentas-j-kvedaras/

Šiandien išrinktas naujasis Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas.

Vadovauti šalies futbolui norėjo trys kandidatai – Liutauras Varanavičius, Gintautas Babravičius ir Julius Kvedaras. Pirmieji du pretendentai rinkimų dieną atsiėmė savo kandidatūras ir konferencijai beliko palaikyti ilgamečio LFF generalinio direktoriaus kandidatūrą.

Iki šiol federacijai vadovęs Liutauras Varanavičius tapo LFF viceprezidentu.
pats laikas svarstyti...

gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

Re: LFF veikla

2012 Kov 22 14:20

R.Turskis: Dabartiniai LFF vadovai žlugdo Lietuvos futbolą

http://eurofootball.lt/nw_index.php?pag ... s&id=26544" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento rinkimai didelių naujienų nepateikė – tik suerzino futbolo bendruomenę, kuri artimiausiu metu jokių teigiamų permainų nebesitiki.

Stebuklų nebus

„Manau, pats Julius Kvedaras supranta, kad nelabai tinka eiti prezidento pareigas, todėl kyla mintis, jog kažkas viską reguliuoja iš šalies, – sakė Vilniaus REO klubo vadovas Rimantas Turskis. – Jis 12 metų vadovavo Lietuvos futbolui iš generalinio sekretoriaus kėdės, o tik dabar pradėjo kalbėti apie rėmėjus. Juk ne Liutauras Varanavičius federacijai vadovavo – šis tik kalbėdavo.“

R.Turskiui įstrigo iš naujojo LFF prezidento lūpų išgirstas pažadas daugiau dėmesio skirti jaunimo futbolui.

„O Stasys Stankus, vadovaujantis LFF techniniam skyriui, atsakingam už jaunimo rinktines, – kieno jis statytinis? L.Varanavičiaus ar J.Kvedaro? Tai yra J.Kvedaro žmogus, jaunimo futbolui vadovaujantis daugiau nei dvidešimt metų. Rezultatus matome“, – piktinosi pašnekovas.

„Kas skiria rinktinių trenerius? – klausimą kėlė R.Turskis. – Ogi J.Kvedaras! Niekas nesikeis. Rėmėjai? “Hummel“„ jau beveik dvidešimt metų mus remia, čia nieko naujo, jokių stebuklų“, – atsakymus žėrė buvęs futbolininkas.

Parama treningais?

„Dar vienas įdomus dalykas. J. Kvedaras sakė, kad reikia gražinti 25 proc. veikėjams, kurie pritraukia rėmėjų lėšas. Ar kalbėta apie “otkatą„? Kaip tai suprasti? – svarstė R.Turskis. – Įdomus dalykas. Kalbama sumomis: iš pradžių – po 300 tūkst. litų, po to – 600 tūkst. litų gausim iš “Hummel„. Tai šiuo atveju, matyt, treningais ir kamuoliais suskaičiuota? Juokinga.“

R.Turskis pritarė versijai, kad LFF prezidento rinkimai – dėmesio nukreipimas nuo klausimo, kas užims generalinio sekretoriaus kėdę.

„Ne vieną kartą pats J.Kvedaras pabrėžė, kad visus LFF finansus valdo būtent generalinis sekretorius, o dabar ši vieta lyg ir pakibo ore. Nemanau, kad kas nors keisis – vadovaus tie patys žmonės, – kalbėjo R.Turskis. – Kodėl neatsirado kitų kandidatų? Tai puikiai sužaista partija, nes konkurentams neleista iškelti savo kandidatų.“

Vienas geresnių opozicijos pretendentų į LFF prezidento pareigas, pasak R.Turskio, galėjo būti Raimundas Alekna – buvęs sportininkas, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys.

Blogai kvepia

„Gaila, kad prie futbolo vairo – atsitiktiniai žmonės, kurie mato tik savo kišenes ir sąskaitas. Jie nesuvokia, kad reikia dirbti futbolui. Pinigus dalija tarsi savo. Didžiausia bėda – prie to jau pripratome. Bandome kovoti, vis dar manome, kad įmanoma ką nors pakeisti. Deja, tikinčiųjų sėkme – mažuma.“

Pasak REO klubo vadovo, nusipirkti balso teisę turinčių žmonių palankumą – nesunku.

„Skyrė jiems autobusą, nuvežė į kelionę, pagirdė – ir visiems gerai. Netikėjau, kad J.Kvedaras bus išrinktas vienbalsiai. Tai kvepia naftalinu. Niekas neturi savo nuomonės, o jeigu ir turi, bijo ją pasakyti. Tai žlugdo Lietuvos futbolą, – kalbėjo R.Turskis. – Rankos kartais net nusvyra. Su draugais kalbame, kad gerai būtų persikelti, tarkime, į Ispaniją. Tai padaryčiau, jei Lietuvoje neturėčiau darbo, kuris man patinka.“

Pasikeitė marškiniais

Buvęs Lietuvos nacionalinės rinktinės treneris Benjaminas Zelkevičius apie rokiruotes LFF viršūnėje daug kalbėti nenorėjo.

„Jie tik pasikeitė marškiniais. Jau kalbama, kad po šios rokiruotės L.Varanavičius vyks dirbti į UEFA būstinę. Ar tai – už nuopelnus, ką jis nuveikė Lietuvoje? – kalbėjo treneris. – Mūsų futbolas šiuo metu įdomus tik tuo, kad niekas juo nesidomi. Visi kapstosi po truputį, o strategijos, kad daugiau bus dėmesio skiriama jaunimui, tinkamos tik mulkinti diletantus.“

B.Zelkevičius pasidalijo viltimi apie naująjį nacionalinės rinktinės vyriausiąjį trenerį vengrą Csabą Laszlo.

„Turime tikėti, kad jam pasiseks, nes kai rinktinę kamuoja krizė, mums visiems, bent kuo noras su ja susijusiems, yra blogai, – sakė B.Zelkevičius. – Kita vertus, nieko nepadarysi: kokio lygio žmonės atėjo į valdžią, taip jie ir elgiasi. Gyvenimiška tiesa paprasta: ar verta ką nors prisileisti arčiau, jei naujokai pamatys, ko negalima pamatyti?“

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: LFF veikla

2012 Kov 23 10:20

manau tikrai geras rasinelio mintys apie tai kad per daug norim is tos federacijos
http://suduva.wordpress.com/2012/03/23/lff-velniop/" onclick="window.open(this.href);return false;

S@muel
Pranešimai: 422
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 21:58
Palaikoma komanda: Lietuva
Miestas: Vilnius

Re: LFF veikla

2012 Kov 23 16:11

Na šiaip aš tai tik A Lyga ir tesidomiu, visa kita neįdomu, netgi ČL žiūrėdamas dažnai užmiegu...

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: LFF veikla

2012 Kov 24 10:41

Naujasis LFF vadovas J. Kvedaras: „Aš pinigų iš futbolo niekada netroškau”
Zigmas Jurevičius 2012-03-24 10:01
http://www.lrytas.lt/-13325702181330743 ... %A1kau.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Nuo futbolui fanatiškai atsidavusio trenerio ir žaidėjo – iki abejotinos reputacijos asmens, palaikiusio ryšius su Kauno Daktarų ir kitų grupuočių vadeivomis. Prieštaringas įvaizdis, regis, netrikdo naujojo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento Juliaus Kvedaro. J.Kvedaras: „Aš už tai, kad su žaidėjais būtų bendraujama akis į akį, o ne viešai skalbiami skalbiniai. Esu linkęs problemas spręsti be tarpininkų.”

Skandalų taršomo Lietuvos futbolo padangėje papūtę permainų vėjai revoliucijos neatnešė. Po rinkimų, ne vieno garsaus futbolo veikėjo pavadintų parodija, LFF vairą iš Liutauro Varanavičiaus sklandžiai perėmė 62-ejų J.Kvedaras – ilgametis federacijos generalinis direktorius. Kas šis kaunietis, artimiausius ketverius metus būsiantis aukščiausias asmuo vienoje svarbiausių šalies sporto organizacijų? Prezidento rinkimuose dalyvavusi LFF bendruomenė prieš savaitę pademonstravo stebėtiną vienybę – 76 balsai buvo atiduoti už J.Kvedarą. Nė vieno „prieš”, nė vieno susilaikiusio. Atrodytų, kad naujasis futbolo vedlys, pakeitęs nuo 2000-ųjų LFF vadovavusį bankininkystės specialistą L.Varanavičių, jų akyse – tarsi mesijas, išvesiantis į deramas aukštumas Lietuvoje nuskurdusį pasaulio sporto karalių. Bet LFF prezidentui netrukus teko atlaikyti pirmąjį smūgį. Vienas Lietuvos futbolo rinktinės lyderių Deividas Šemberas, išgirdęs apie J.Kvedaro pažadus iš rėmėjų Vokietijoje kasmet pritraukti apie 1 mln. litų šalies futbolui, pareiškė pats sumokėsiąs tą milijoną, jei visi dabartinės valdžios atstovai atlaisvins kėdes. Maskvos CSKA legionierius užsiminė, kad panašiai mano ne vienas rinktinės futbolininkas. „Lietuvos rytas” su J.Kvedaru kalbėjosi apie jį lydinčius skandalus ir kaip naujasis vadovas gelbės šalies futbolą.

– Ar jums atrodo, kad LFF prezidento rinkimai, kuriuose galiausiai konkuravote pats su savimi, buvo demokratiški?
– Rinkimų išvakarėse kalbėjausi su Gintautu Babravičiumi (buvęs LFF viceprezidentas, kėlęs kandidatūrą į prezidento postą. – Red.). Sakiau: Gintai, būtų malonu, jei tu išdėstytum savo viziją, planus. Patikino, kad taip ir bus. Bet paskui rinkimų konferencijoje jis paskaitė savo programą ir netikėtai man įteikė savo kelionių knygą sakydamas: „Sveikinu, Juliau, su pergale.” Aš nežinau, kodėl jis taip pasielgė. Buvo netikėta. Išgirdau priekaištų, skirtų man, kad jis, būdamas federacijos viceprezidentas, negalėjo pasireikšti. Todėl aš jo klausiau: ką tu, Gintai, būdamas viceprezidentas, padarei Lietuvos futbolo labui? Manau, kad savo darbais jis galėjo daugiau nuveikti nei kalbomis.

– Ar galima demokratiniais vadinti rinkimus, kuriuose konkuravote tik su savo bendražygiais, o realiu konkurentu galėjusiam tapti Arminui Narbekovui durys buvo užtrenktos net neleidus dalyvauti rinkimų kampanijoje?
– Kaip supratau, iš pradžių A.Narbekovas norėjo tapti rinktinės treneriu. Ir tik paskui jau kaip Rito Vaigino kandidatas (J.Kvedarui neoficialiai oponavusio Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo. – Red.) ieškojo, kas jį iškeltų kandidatu į LFF prezidentus. Apie tą 40 dienų laikotarpį, kuriam likus iki rinkimų nebegalima kelti kandidatūros, žinojo visų apskričių federacijos. Visi, kurie norėjo žinoti.

– Neįprastai atrodo balsavimo rezultatai: iš 76 – visi „už”. Ar galite patikinti, kad nė vienam rinkėjui nebuvo daroma spaudimo. O gal – kaip per 2000-ųjų LFF prezidento rinkimus – dalyviai buvo vežami surakinti antrankiais?
– Sumaištis buvo, kai pirmą sykį L.Varanavičių rinko 2000-aisiais. Negražiai ten elgėsi. Vienus viešbutyje užrakino, kad neišsibėgiotų. Palaikė, paskui atrakino. Dabar visi laisvai balsavo. Kodėl jie taip balsavo, reikia jų ir klausti.

– Rinkimų programoje išdėstėte ne vieną pažadą, ką keisite tapęs prezidentu. Kas trukdė visa tai įgyvendinti per 12 metų, kai buvote šalies futbolo valdžioje?
– Niekas netrukdė. Būdamas futbole dirbau. Aš – ne politikas, gal nerišliai šneku. Bet kodėl niekas nekalba, kad Kaune veikianti futbolo akademija, maniežas buvo įkurti mano iniciatyva. Kaune gal šeši merai pasikeitė. Visus slenksčius numynėme, kol galiausiai kai ką pasiekėme. Dėl visko reikėjo kovoti. Kas už tai pagyrė? O kai vyko atidarymas, politikai ėjo juostelės kirpti, kalbų sakyti. Aš nuošalėje pastovėjau, rinktinės marškinėlius padalijau. Man garbės ir taip užtenka. Esame įrengę net 10 dirbtinės dangos aikščių – Gargžduose, Tauragėje, Kaune, Panevėžyje, Kėdainiuose, kituose miestuose. Taip pat įsibėgėjome su mažesnių dirbtinės dangos aikščių projektu – jau yra net 40 tokių aikštelių šalia mokyklų. Neseniai įvertinome Nacionalinės futbolo akademijos penkerių metų darbą – ne gėda ir rėmėjams parodyti! Tiems, kuriuos Vokietijoje suradome. Dar sutarėme su kitais žmonėmis Rytų Vokietijoje, kad vyks keitimosi treneriais ir žaidėjais programos. Gal pamažu viskas įsibėgės. Nebus taip kaip dabar: vyrų rinktinėje turime pusantro puolėjo. Kuris nors gaus traumą ir nebėra kuo pakeisti.

– Po rinkimų D. Šemberas pasisiūlė sumokėti milijoną litų, kad tik jūs pasitrauktumėte iš LFF prezidento posto. Kaip vertinate tokį rinktinei daug metų atidavusio futbolininko pasakymą?
– Jeigu man Deividas į akis pasakys, kad jis prieš J. Kvedarą, pats pasiūlysiu: eik, Deividai, vietoj manęs, o aš pasitrauksiu. Bet iki šiol D.Šemberas prieš mane nėra žodžio pasakęs. Atvirkščiai: jei kildavo kokių neaiškumų, ginčų, kaip po skaudžiai pralaimėtų rungtynių su Lichtenšteinu, jis tiesiai pas mane eidavo. Viską išsiaiškindavome. Aš į D. Šemberą visada teigiamai vertinau. Kai jis dar jaunas buvo, man treneriai pasakė, kad yra gabus vaikinas. Tada išprašiau, kad jį rinktinėje į aikštę įleistų. Nesuklydome. Nevengiu asmeninio bendravimo su rinktinės žaidėjais, esu visiems pasiekiamas ir pasiruošęs diskusijoms.

– Kaip po tokių žodžių įsivaizduojate tolesnį D. Šembero ir kitų jus kritikuojančių veteranų žaidimą rinktinėje?
– Jie turi teisę pasisakyti. Aš niekada netvirtinau, kad apie žaidėjų tinkamumą reikia spręsti pagal amžių. Atvirkščiai, gal ir aš galiu būti rinktinėje, jeigu treneriui pasirodys, kad esu tinkamas. Apskritai nė su vienu rinktinės žaidėju nekonfliktuoju. Taip, jiems visą teisybę pasakau į akis, bet už nieką neimu nė cento, kaip buvo rašoma (teigta, kad buvęs treneris Raimondas Žutautas ir rinktinės vadovai reikalaudavo pinigų už tai, kad žaidėjas patektų į rinktinę. – Red.). Kiekvienas rinktinės futbolininkas yra vertas pagarbos ir turime jį išklausyti. Aš už tai, kad su žaidėjais pirmiausia būtų bendraujama akis į akį, o ne viešai skalbiami skalbiniai. Kiekvienoje šeimoje pasitaiko nesutarimų, tai normalu, tačiau esu linkęs problemas spręsti be tarpininkų.

– Oponentams užkliūva faktai ir iš jūsų asmeninio gyvenimo. Pavyzdžiui, kad jūsų vardas praeityje buvo siejamas su nusikalstamomis struktūromis.
– Kaunas – toks miestas, kad visi vieni kitus pažįsta. Tais laikais į futbolą aš atėjau iš bokso. Sportuoti pradėjau Vilijampolėje (Daktarų gaujos tėvonija vadintas Kauno rajonas. – Red.). O iš šito rajono daug įvairių žmonių išėjo: vieni – į teismo teisėjus, kiti – į kalėjimus. Aš nė vieno nevengiu. Nevaidinsiu didelio pono, jeigu skrybėlę užsidėjau – sveikinuosi su visais. Jeigu tais laikais Kaune vienas restoranas buvo (Daktarų gaujos pamėgta „Vilija”. – Red.), tai ir įvairūs žmonės ten susitikdavo. Daug kas iš piršto laužta: ir kad Daktarai tada rėmė „Inkarą” (J.Kvedaras ne vienus metus treniravo šią Kauno ekipą ir su ja tapo Lietuvos čempionu. – Red.), ir kad Princai (Šiaulių nusikalstama grupuotė. – Red.) – Šiaulių komandą. Iš tiesų jie ateidavo į stadioną futbolo pažiūrėti. Įvairių žmonių ateidavo. Vladimiras Romanovas (dabartinis Kauno „Žalgirio” krepšinio klubo savininkas, LFF kritikas. – Red.) tada su jais „čierkutę” išgerdavo. Ir aš bendraudavau. Iš tiesų, „Inkarą-Grifą” rėmė Viktoras Kraujutaitis. Jį mums surado buvęs futbolininkas Raižys („Inkaro” klubo direktorius Arvydas Raižys. – Red.). V.Kraujutaitis surinko gerus futbolininkus, jiems nupirko gal 12 butų, paskyrė gerus atlyginimus. Taip pat ir Šiauliuose buvo rėmėjas – Šimkus (prieštaringai vertinamas verslininkas Egidijus Šimkus. – Red.). Mažeikiuose – Marcinkevičius („Romar” klubo savininkas Romas Marcinkevičius. – Red.). „Žalgiris” buvo remiamas EBSW koncerno. Toks tada buvo futbolas. Nejau geriau taip, kaip dabar – tokiame mieste kaip Kaunas nėra futbolo komandos? Mes norime rasti rėmėją, kad švari graži komanda čia būtų. Gal pasiseks, gal miestas prisidės.

– Taip pat kalbama, kad LFF įdarbinote savo gyvenimo draugę, skirdamas jai pelningas ir strategiškai svarbias vyriausiosios finansininkės pareigas. Esą federacijos darbuotojai parinkti pagal giminystės ir kitokius ryšius.
– Tuos, apie kuriuos kalbate, atsivedžiau ne aš. Jie jau buvo pakviesti G. Babravičiaus ir L. Varanavičiaus. Man svarbiausia, kad žmonės, dirbantys federacijoje, susitvarkytų su savo pareigomis ir nepriekaištingai atliktų pavestus darbus ir būtų iniciatyvūs. Žmones vertinu pagal jų profesinius sugebėjimus. Todėl dabar sutvarkyti federacijos finansai, archyvai sudėlioti. Iki tol buvo tik skolos ir netvarka. LFF vykdomajame komitete esu pasakęs, kad tapęs prezidentu aš parašo nedėliosiu ant finansinių popierių. Nenoriu, kad dėl to kiltų nereikalingų kalbų. Bus už tai atsakingas žmogus, atsakomybę turės prisiimti ir vykdomasis komitetas.

– Grupei Seimo narių, parašiusių kreipimąsi į atitinkamas teisėsaugos tarnybas, užkliuvo ir prabanga, kurioje gyvenate. Iš kur atsirado tas jūsų namas Kaune – ar tik ne iš LFF pinigų?
– Man keista, kaip Seimo nariai, nebuvę pas mane svečiuose, tą būstą vadina prabangiu. Jei jiems atrodo, kad 1938 metų statybos namas yra prabangus, tegul taip ir mano. Iš futbolo pinigų niekada netroškau. Kai „Inkarą” treniravau, atsisakydavau premijų, kad futbolininkams daugiau tektų.

– LFF prezidento postą turėtumėte užimti ketverius metus. Kas turi įvykti, kad šias pareigas paliktumėte pakelta galva?
– Norime eiti Lenkijos keliu, kur miesteliai, padedami federacijos, patys kuria savo futbolo struktūras. Be to, reikia bent dviejų futbolo akademijų. Tada jau būtų postūmis. Svarbiausia – turime atsisukti į trenerius, žmones, kurie kuria futbolą. Neseniai buvau Dano Pozniako atminimo bokso turnyre. Pamačiau bokso trenerį Julių Kibą – puikų specialistą, savo darbo fanatiką. Žiūriu, kad jis ne su Lietuvos rinktinės sportiniu kostiumu vaikšto, bet su Norvegijos. Pasirodo, nesugebėjome išlaikyti žmogaus, kuriam privalėjome pasiūlyti geresnes sąlygas nei norvegai. Jis – jų vertas. O mes paleidome jį į užsienį, mums jis – nereikalingas. Tokiais treneriais kaip J.Kibas Lietuvos sportas neturėtų mėtytis, tai mūsų sporto aukso fondo dalis.

Biografijoje – ne vienas skandalingas įrašas

Interneto svetainėje faktaikalba.lt pateikiamas toks naujojo LFF prezidento J.Kvedaro portretas.

Faktas Nr.1 – ryšiai su Kauno nusikaltėliais. 1995 m. vasarą kavinės „Vilija” atidarymo šventėje J. Kvedaras (tuometis „Inkaro-Grifo” treneris) užfiksuotas su vienu reketo pradininkų Kaune laikomu Valdemaru Ramoška. 2004 11 05 Kauno pareigūnai, remdamiesi informacija, jog Henrikas Daktaras užsiima nusikalstama veika ir palaiko glaudžius ryšius su šešėlinio pasaulio veikėjais, jam skyrė griežtą laisvės suvaržymą – uždrausta bendrauti net su 71 asmeniu. Tarp jų – ir J.Kvedaras.

Faktas Nr.2 – su Kauno Daktarų grupe siejamos bendrovės „Paloma” akcininkas. 2011 11 07 Klaipėdos apygardos teisme liudijęs nusikalstamoje grupėje žemiausias pozicijas užimantis Kazys Petronis liudijo, jog praėjusio amžiaus paskutinio dešimtmečio viduryje su J.Kvedaru abu buvo Daktarų globojamos bendrovės „Paloma” akcininkai. K.Petronio teigimu, bendrovė įkurta pasiūlius Alvydui Laurinavičiui (Lurui). „Paloma” buvo registruota kavinės „Vilija” patalpose (Varnių g. 41).

Faktas Nr.3 – kelionė kartu su sulaikytaisiais dėl turto prievartavimo. 1993 m. „Tauro” banko vadovo Genadijaus Konopliovo (nusižudžiusio 1997-ųjų vasarą) užsakymu į Uteną prispausti vietos verslininko Broniaus Jankevičiaus Daktarų lyderiai H. Daktaras ir Egidijus Abarius (Goga) atvyko su J. Kvedaru. Po šio įvykio Daktarų autoritetai buvo sulaikyti, o J. Kvedaras išsisuko.

Faktas Nr.4 – įtarimai dėl neskaidrios veiklos, interesų konflikto įdarbinant sugyventinę. 2011 m. balandį Seimo narių grupė (Aleksandras Sacharukas, Valdemaras Valkiūnas, Jonas Stanevičius ir Petras Gražulis) kreipėsi į VMI ir FNTT dėl tuomečio LFF generalinio direktoriaus J. Kvedaro, kaip įtariama, neskaidrios veiklos. Keliamas klausimas, kaip LFF skirsto lėšas ir kokie atlyginimai mokami jos vadovams. LFF Finansų skyriaus vadovės pareigas eina J.Kvedaro sugyventinė Dalia Žigelienė, pats J. Kvedaras gyvena itin prabangiai – važinėja brangiais automobiliais ir motociklais, gyvena didžiuliame name Kaune.

Juodas puslapis su Lietuvos rinktine

J. Kvedaras per 17 metų trukusią futbolininko karjerą atstovavo Kauno „Bangos”, Kauno „Inkaro”, Vilniaus „Žalgirio”, Tomsko (Rusija), Klaipėdos „Atlanto” ir Kauno „Kelininko” komandoms. Ne sykį yra tapęs Lietuvos čempionu. Trenerio karjerą pradėjęs Kauno „Maisto” ekipoje, vėliau jis stojo prie Kauno „Kelininko” vairo, o didžiausių laimėjimų pasiekė su Kauno „Inkaru-Grifu”. Šią komandą, kuriai atstovavo tuomet dar būsimieji šalies rinktinės lyderiai A.Skarbalius, R.Žutautas, D.Maciulevičius, jis du sezonus iš eilės (1995 ir 1996 m.) atvedė iki šalies čempionų titulų. J. Kvedaras 2000-aisiais išbandė Lietuvos futbolo rinktinės trenerio (nuotr.) kėdę. Ten J.Kvedaro karjera baigėsi po vienintelių rungtynių ir šis mačas Lietuvos futbolo metraštyje iki šiol išliko kaip juodžiausia nacionalinės ekipos nesėkmė oficialiose varžybose per visą istoriją. 2000 m. spalio 11-ąją Kaune J.Kvedaro treniruojama rinktinė net 1:6 (0:2) pralaimėjo Vengrijos futbolininkams per 2002-ųjų pasaulio čempionato atrankos turnyro dvikovą. Šiose rungtynėse žaidė G.Padimanskas, A.Skerla, D. Gleveckas, N.Radžius, T.Kančelskis (T.Gražiūnas), O.Buitkus, D.Šemberas, V.Ivanauskas (D.Maciulevičius), A.Preikšaitis, I.Morinas (T.Danilevičius) ir E.Jankauskas. J.Kvedarui nepavyko ištraukti rinktinės iš duobės, kurioje ji atsidūrė po nesėkmingų jo pirmtakų R.Tautkaus (pralaimėjimas 0:3 Škotijai) ir S.Stankaus (1:2 Kiprui, 1:2 Moldovai, 1:2 Armėnijai, 1:5 Portugalijai, 0:4 Gruzijai) eksperimentų prie komandos vairo. Po antausio J. Kvedaras pasitraukė iš rinktinės, o treneriu buvo paskirtas B. Zelkevičius.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: LFF veikla

2012 Kov 26 11:15

Kaip LFF rinkosi valdžią prieš dvylika metų: kriminalinio pasaulio dėmesys, atvežti surakinti vadovai, įkalinimas kambariuose
http://www.lrytas.lt/-13326798571330990 ... riuose.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
2012-03-26 09:28

Šių metų Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento rinkimai neapsiėjo be skandalų ir intrigų. Iki pat paskutinės minutės laukęs kandidatūrą atsiėmė buvęs vadovas Liutauras Varanavičius, kuris dabar yra viceprezidentas bei pašalinta priešprieša iš Vilniaus apskrities futbolo federacijos (VAFF) – Rito Vaigino vadovaujama institucija suspenduota, tačiau tai nė iš tolo neprilygo 2000-ųjų metų rinkimams. 2000-ųjų spalį tuometis Ūkio banko valdybos pirmininkas L.Varanavičius buvo išrinktas naujuoju LFF prezidentu, kai už jį sutartinai balsavo visi devyni LFF ataskaitinėje rinkimų konferencijoje balso teisę turėję delegatai. Prieš pat balsavimą kandidatūras atsiėmė kiti pretendentai į LFF prezidento postą – Seimo narys K. Skrebys ir V. Zimnickas. Laikinai Lietuvos futbolui vadovavęs buvęs Seimo ir LDDP partijos narys V. Zimnickas tuomet pareiškė, jog L.Varanavičius išrinktas neteisėtai, o šiuos rinkimus jis apskųs UEFA.

Sostinės viešbutyje „Naujasis Vilnius” vykusi skandalinga LFF konferencija truko beveik 8 valandas, per kurias beveik visą laiką tvyrojo įtampa. Viešbutyje ir šalia jo zujo ir vilniečius, ir kaunietį palaikantys tvirti vaikinai, nepaleidžiantys iš rankų mobiliojo ryšio telefonų – kaip teigiama, kriminalinio pasaulio atstovai. Dar gerokai iki konferencijos sklido gandų, kad už palankų vienam ar kitam kandidatui sprendimą apskričių konferencijose jos dalyviams buvo mokama iki 50 tūkst. litų. Į konferenciją neatvyko Vilniaus, Panevėžio, Utenos apskričių bei Gatvės vaikų futbolo federacijų delegatai, o iš Marijampolės apskrities ir Teisėjų asociacijos jau anksčiau buvo atimta balsavimo teisė dėl pažeidimų jų konferencijose. Kai kurie delegatai jėga buvo uždaryti viešbučio kambariuose, o Tauragės apskrities delegatai į Vilnių buvo atvežti surakinti antrankiais.

„Kreipsiuosi į specialiąsias tarnybas, tegul jos ištiria, kaip vyksta mūsų konferencija. Kai kurie kandidatai žaidžia nešvarius žaidimus”, – piktinosi V. Zimnickas. Jis pasiūlė sušaukti vykdomojo komiteto posėdį, kuriame būtų apsvarstyta susidariusi „nenormali” situacija. Tačiau šis posėdis tapo dar vienu farsu, nes vėl nebuvo kvorumo. Tuometis Lietuvos rinktinės treneris J. Kvedaras aiškino, kodėl taip įvyko: „R. Tautkus (Lietuvos rinktinių direktorius. – Red.) ir L. Mickus (Lietuvos rinktinės viršininkas. – Red.) pabėgo kaip žiurkės.” „Noriu, kad mano sūnūs žaistų futbolą kitokiomis sąlygomis, nei buvo iki šiol, – futbolo bendruomenei tvirtino LFF prezidentu pirmąsyk tapęs L. Varanavičius. – Visiems jums būsiu tiesiog Liutauras.”

...

Re: LFF veikla

2012 Kov 26 17:04

Juliaus Kvedaro turtų kilme susidomėję prokurorai apribojo naujojo LFF prezidento teises į motociklą „Harley Davidson“

Ryšiais su Kauno mafijos vadeivomis pagarsėjęs naujasis Lietuvos futbolo federacijos vadovas Julius Kvedaras neatskleidžia, koks jo atlyginimas. Bet jam teks atverti savo piniginę prokurorams, pradėjusiems ikiteisminį tyrimą dėl galbūt neteisėto praturtėjimo, rašo „Kauno diena“.

Krizės kamuojamą Lietuvos futbolą pasišovęs gelbėti 62-ejų kaunietis nenori atskleisti savo pajamų šaltinių. Nors pagal LFF įstatus ši organizacija yra viešas juridinis asmuo, bet naujasis prezidentas „Kauno dienai“ atsisakė atskleisti, kokio dydžio atlyginimą jis gauna iš federacijos.
Motociklu „Harley Davidson“ besipuikuojantis ir nekilnojamojo turto ne tik Palangoje įsigijęs J.Kvedaras pasižymi dygiu charakteriu ir yra linkęs greitai įsiplieksti, ypač jei užsimenama apie jo prieštaringą praeitį.
Ikiteisminį tyrimą dėl galbūt neteisėto J.Kvedaro praturtėjimo surengė Vilniaus apskrities mokesčių inspekcija. Sostinėje pradėtas tyrimas neseniai perduotas į Kauną – pagal LFF prezidento gyvenamąją vietą.
Mokesčių inspektoriai nustatė, kad J.Kvedaras, įsigydamas motociklą „Harley Davidson“ ir pirkdamas nekilnojamojo turto Palangoje, Sermiesčio ir Kankorėžių gatvėse, patyrė daugiau išlaidų, negu galėjo turėti pajamų.
Aiškinantis J.Kvedaro pajamų šaltinius, tyrėjai paprašė jiems reikalingų dokumentų ir iš LFF. Prieš tapdamas federacijos prezidentu kaunietis nuo 2000 metų dirbo šios organizacijos generaliniu sekretoriumi.
Kalbos apie J.Kvedaro glaudžius ryšius su Kauno Vilijampolės Daktarų gaujos atstovais sklando jau bemaž du dešimtmečius. Kalbama, kad daktarų aplinkoje jis buvo vadinamas Lialka. 2004 m. Kauno organizuotų nusikaltimų tyrimų tarnybos (ONTT) pažymoje H.Daktarui buvo uždrausta bendrauti su 71 asmeniu. Tarp jų – ir J.Kvedaru.
J.Kvedaro praeitis sukėlė įtarimų Seimo nariams, kurie prieš keletą mėnesių kreipėsi į Valstybinę mokesčių inspekciją ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą.
Kreipimąsi pasirašę parlamentarai Aleksandras Sacharukas, Valdemaras Valkiūnas ir Jonas Stanevičius teigia, kad J.Kvedaro veikla „meta šešėlį visos LFF veiklos skaidrumui ir leidžia įtarti, kad Lietuvos futbole šiandien galimai klesti korupcija, neskaidrios bei neteisėtos finansinės ir varžybų klastojimo machinacijos“.
Į Seimo narių raštą J.Kvedaras sureagavo su jam būdingu šiurkštumu. „Tegul jie kreipiasi kur nori, kad ir į popiežių. O ką, man dabar į visokius sacharukus reaguoti? Ar jie nesveiki, ar kvailiai? Išeitų, kad aš per savo gyvenimą nesugebėjau užsidirbti motociklui ir nekilnojamajam turtui. Motociklais važinėju nuo jaunystės ir esu turėjęs visų markių sovietinius motociklus“, – „Kauno dienai“ pareiškė J.Kvedaras.
Nors naujasis LFF prezidentas ir bando sumenkinti Seimo narių priekaištus, prokurorams jie nepasirodė nerimti. Po mokesčių inspekcijos pirminio patikrinimo nuspręsta pradėti ikiteisminį tyrimą ir atlikti išsamų J.Kvedaro gautų pajamų ir išlaidų patikrinimą.
Prokuroro nutarimu apribotos jo nuosavybės teisės į motociklą „Harley Davidson“ ir Palangoje, Kankorėžių gatvėje, esantį žemės sklypą ir pastatą.
_______________________________________________________________________________________
Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/sportas/fu ... z1qEQ7XWF9" onclick="window.open(this.href);return false;

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: LFF veikla

2012 Kov 30 13:22

Jurgą Chomskytę-McGeever LFF keičia Vaidotas Januška.

mafia7
Pranešimai: 7313
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: LFF veikla

2012 Kov 30 19:01

broniau nesupratau kas čia kurį keičia ? :D

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: LFF veikla

2012 Kov 30 19:03

Pataisiau klaidą.

gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

Re: LFF veikla

2012 Bal 11 18:24

LFF generaliniu direktoriumi paskirtas E.Eimontas

http://www.lff.lt/lt/article/lff_genera ... _eeimontas" onclick="window.open(this.href);return false;

Naujuoju Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generaliniu direktoriumi trečiadienį posėdžiavęs LFF Vykdomasis komitetas paskyrė daugiau nei dešimtmetį įvairius futbolo projektus sėkmingai kuravusį Edviną Eimontą.

LFF generalinio direktoriaus pareigose jis pakeis kovo 17-ąją eilinėje konferencijoje federacijos prezidentu išrinktą Julių Kvedarą. Pagal šiemet patvirtintus LFF įstatus, kaip ir daugelyje Europos šalių, generalinį direktorių skiria LFF Vykdomasis komitetas.

36 metų E.Eimontas Lietuvos futbolo federacijoje dirba nuo 2001 metų pabaigos ir per šį laikotarpį užsitarnavo futbolo visuomenės pasitikėjimą.

„Edvinas padėjo startuoti ne vienam dideliam ir iki šiol sėkmingai vystomam projektui, turi gerų ryšių tarptautinėse futbolo organizacijose. Kaip vadovas jis dar jaunas, tačiau savo kvalifikacija ir darbais įrodė, kad yra vertas šių pareigų", - sakė LFF prezidentas Julius Kvedaras.

Pastarąjį dešimtmetį E.Eimontas buvo LFF projektų skyriaus vadovu: kuravo tarptautinius ir vietinius projektus infrastruktūros, masinio futbolo, rinkodaros srityse, administracinės veiklos ir finansinės apskaitos reorganizaciją, klubų licencijavimo sistemos, ilgalaikės futbolo strategijos sukūrimą.

„Džiugu, jog per dešimtmetį atlikti darbai jau duodą vaisių ir pavyko įgyti futbolo žmonių pasitikėjimą, - sakė E.Eimontas - Be abejo, su naujomis pareigomis ateina ir didelė atsakomybė. Laukia nauji iššūkiai ir nauji darbai. Kartu su visa futbolo bendruomene pasitvirtinome Lietuvos futbolo strategiją iki 2020 metų ir išsikėlėme ambicingus tikslus."

Pasak jo, federacijos artimiausiu metu laukia neeiliniai iššūkiai: rudenį užbaigti LFF stadiono rekonstrukciją ir oficialiai atidaryti stadioną, o kitąmet mūsų šalyje suorganizuoti UEFA U-19 jaunimo futbolo čempionato finalinį etapą.

„Taip pat stengsimės pratęsti ir visus kitus infrastruktūros, masinio futbolo bei kitus projektus, kuriuos iki šiol vykdėme. Kaip generalinis direktorius turėsiu rūpintis ir LFF žmogiškaisiais ištekliais, rasti organizacijos vidinių resursų", - kalbėjo E.Eimontas.

2011 m. E.Eimontas paskirtas LFF generalinio direktoriaus pavaduotoju, taip pat išrinktas į Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) Žiniasklaidos komitetą.

Pagal specialybę E.Eimontas - ekonomikos studijų magistras, studijas baigė 2000 m. Kauno technologijos universitete. Kaip patyręs futbolo vadybininkas, dalyvavo ir 2011 m. baigė UEFA su Lozanos universitetu pirmą kartą vykdomų futbolo vadybos mokslų pirmąją pakopą (UEFA Certificate in Football Management) šiuo metu siekia antrosios pakopos diplomo (UEFA Diploma in Football Management).

LFF Vykdomasis komiteto posėdyje svarstytos ir LFF viceprezidentų kandidatūros. Neseniai atsistatydinusį Gintautą Babravičių viceprezidento poste pakeitė ilgametis Kauno apskrities futbolo federacijos vadovas Romanas Levinskas.

Vykdomasis komitetas taip pat oficialiai patvirtino darbo sutarties su Liutauru Varanavičiumi nutraukimą. LFF pirmojo viceprezidento pareigas ėjęs L.Varanavičius postą paliko abipusiu susitarimu.

gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

Re: LFF veikla

2012 Bal 11 18:29

Su J.Kvedaru bendros kalbos neradęs L.Varanavičius palieka LFF

http://sportas.delfi.lt/abroad/su-jkved ... d=57985888" onclick="window.open(this.href);return false;

Buvęs ilgametis Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Liutauras Varanavičius traukiasi iš LFF veiklos. Skelbiama, kad vos prieš mėnesį pirmuoju LFF viceprezidentu tapęs bankininkas šias pareigas palieka abipusiu sutarimu. „Nesutapo mūsų požiūriai į futbolo vystymą”, – permainas DELFI komentavo federacijos vadovas Julius Kvedaras.

Naujame poste tempė tik mėnesį

Trečiadienį posėdžiavęs LFF Vykdomasis komitetas (VK) oficialiai patvirtino darbo sutarties su L. Varanavičiumi nutraukimą. Paklaustas apie tokio sprendimo motyvus, J. Kvedaras buvo lakoniškas ir neatskleidė, kieno iniciatyva atsisveikinta su L. Varanavičiumi.

„Nesutapo mūsų požiūriai į futbolo vystymą. Aš matau, kad dėmesį reikia kreipti į patį futbolą, jam atrodė, kad svarbiau – žiniasklaida, televizija“, – tepasakė LFF prezidentas.

Su L. Varanavičiumi DELFI trečiadienį susisiekti nepavyko. Primename, kad į pirmo federacijos viceprezidento kėdę L. Varanavičius persėdo po kovo viduryje vykusios LFF konferencijos, išrinkusios buvusį federacijos generalinį sekretorių J. Kvedarą naujuoju prezidentu.


Trečiadienį taip pat patvirtinta Kauno apskrities futbolo federacijos vadovo Romano Levinsko kandidatūra į LFF viceprezidento postą. Šiose pareigose jis pakeis neseniai atsistatydinusį Gintautą Babravičių.
Priešingai nei L. Varanavičius, R. Levinskas LFF viceprezidentu dirbs visuomeniniais pagrindais.

„Žinoma, kviesime ir daugiau žmonių, bus nemažai pakeitimų, rokiruočių. Tik ne viskas iš karto“, – planais dalijosi J. Kvedaras.

Generalinio direktoriaus pareigose – prezidento favoritas

Tuo tarpu naujuoju LFF generaliniu direktoriumi LFF VK, kaip ir tikėtasi, paskyrė J. Kvedaro dešiniąja ranka vadinamą 36-erių metų Edviną Eimontą, kuris LFF dirba nuo 2001 metų pabaigos.

„Edvinas padėjo startuoti ne vienam dideliam ir iki šiol sėkmingai vystomam projektui, turi gerų ryšių tarptautinėse futbolo organizacijose. Kaip vadovas jis dar jaunas, tačiau savo kvalifikacija ir darbais įrodė, kad yra vertas šių pareigų“, – sakė J. Kvedaras.

Pastarąjį dešimtmetį E. Eimontas buvo LFF projektų skyriaus vadovu: kuravo tarptautinius ir vietinius projektus infrastruktūros, masinio futbolo, rinkodaros srityse, administracinės veiklos ir finansinės apskaitos reorganizaciją, klubų licencijavimo sistemos, ilgalaikės futbolo strategijos sukūrimą.

Pasak E. Eimonto, federacijos artimiausiu metu laukia neeiliniai iššūkiai: rudenį užbaigti LFF stadiono rekonstrukciją ir oficialiai atidaryti stadioną, o kitąmet organizuoti UEFA U-19 jaunimo futbolo čempionato finalinį etapą.

„Taip pat stengsimės pratęsti ir visus kitus infrastruktūros, masinio futbolo bei kitus projektus, kuriuos iki šiol vykdėme. Kaip generalinis direktorius turėsiu rūpintis ir LFF žmogiškaisiais ištekliais, rasti organizacijos vidinių resursų”, - kalbėjo E. Eimontas.

2011 metais E. Eimontas paskirtas LFF generalinio direktoriaus pavaduotoju, taip pat išrinktas į Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) Žiniasklaidos komitetą.

Kaip praneša LFF, pagal specialybę E. Eimontas - ekonomikos studijų magistras, studijas baigė 2000 metais Kauno technologijos universitete. Kaip patyręs futbolo vadybininkas, dalyvavo ir 2011 metais baigė UEFA su Lozanos universitetu pirmą kartą vykdomų futbolo vadybos mokslų pirmą pakopą (UEFA Certificate in Football Management) šiuo metu siekia antros pakopos diplomo (UEFA Diploma in Football Management).

gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

Re: LFF veikla

2012 Bal 12 13:29

Naujasis Lietuvos futbolo rėmėjas tikisi per Lietuvą skverbtis į Baltijos šalis

http://www.lrytas.lt/-13342238151333622 ... A1alis.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Paveikslėlis

Lietuvos futbolo federacija (LFF) pasirašė ketverių metų bendradarbiavimo sutartį su vokiečių įmone „Ceram“, gaminančia statybines medžiagas. Tai didžiausias LFF rėmėjas. Šalies futbolo pasaulio užkulisiuose neoficialiai kalbama, kad rėmimo suma gali būti šešiaženklė.

„Manau, kad vieniems neįmanoma pasiekti didelių rezultatų, reikia visada dirbti kartu, todėl visada ieškome partnerių ir už aikštės ribų. Radome svarbų partnerį, kuris mums suteiks plačias galimybes. Su jų pagalba galėsime stipriau pasiruošti varžyboms“, - kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris Csaba Laszlo.

Bendrovė „Ceram“ yra viena iš rėmėjų, kuriuos žadėjo surasti naujasis LFF prezidentas Julius Kvedaras.

„Tai vieni iš tų rėmėjų, apie kuriuos kalbėjau. Turime dar du rėmėjus - taip pat iš Vokietijos, tačiau šis yra stambiausias“, - sakė J. Kvedaras.

Numatyti rėmimo pinigai bus skirti šalies rinktinės pasirengimui atrankos į 2014 metų Europos čempionatą varžyboms.

„Tai svarbus žingsnis mūsų kompanijai, tikimės, kad per Lietuvą pradėsime bendradarbiavimą ir su kitomis Baltijos šalimis. Remiame tik Lietuvos futbolą, tikime šios rinktinės galimybėmis prasibrauti į Europos čempionatą“, - sakė „Ceram“ vykdantysis direktorius Jurgenas Schlebrowskis.

...

Re: LFF veikla

2012 Bal 12 15:10

Tie trys burbulai atrodo klaikiai, negaliu žiūrėti į geltoną maikę ir dar su tokiais piešinėliais... :roll:

karys
Pranešimai: 9161
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: LFF veikla

2012 Bal 12 15:14

Tie trys burbulai atrodo klaikiai, negaliu žiūrėti į geltoną maikę ir dar su tokiais piešinėliais... :roll:
negaliu nesutikti, rimtai klaikuma...

Grįžti į