JonasPetraitis
Pranešimai: 271
Užsiregistravo: 2018 Lap 04 21:23
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: LFF veikla

2018 Lap 22 19:51

Nepadės.
Nuo kazko pradeti tai reikia.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: LFF veikla

2018 Lap 22 20:15

Čia tik pieškų sukeitimas vietomis, kai tuo tarpu nemoki pačiais šachmatais žaisti..

GS3
Pranešimai: 2518
Užsiregistravo: 2014 Sau 16 18:58

Re: LFF veikla

2018 Lap 22 20:59

Tie patys "poliuosuoti" treneriai sako, kad problemos yra sistemines :D O del Jankausko, manau, Danilevicius tikrai noretu jam tiesiog pasiulyti iseitines is LFFo biudzeto bei kitas pareigas :)

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: LFF veikla

2018 Lap 27 09:00

Naujojo "genseko" E.Stankevičiaus interviu

E.Stankevičius – apie gautą neigiamą palikimą, galimus teismus, keičiamus darbuotojus ir supančius gandus
Visą straipsnį galite rasti https://www.futbolas.lt/naujiena/404701 ... ius-gandus" onclick="window.open(this.href);return false;

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: LFF veikla

2018 Lap 27 12:28

LFF ieško žmonių į rinkodaros vadovo, biuro administratorės ir komunikacijos vadovo pozicijas.

LFF komanda ieško pastiprinimo
https://lff.lt/news/5502/lff-komanda-ie ... tiprinimo/" onclick="window.open(this.href);return false;

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: LFF veikla

2018 Gru 06 21:46

Po garbingo žaidimo priedanga – nešvarūs įvarčiai sau į kišenę
https://www.delfi.lt/sportas/futbolas/p ... d=79787717" onclick="window.open(this.href);return false;

Garbingo žaidimo laureatas pamiršo apie padorumo taisykles? Tokių įtarimų sukėlė jaunimo futbolo vystymui skirtų lėšų panaudojimas. Specialiu „Fair Play“ prizu apdovanotą Vytautą Vaškūną klampina sandoriai su žmona ir „kiauras“ kuro bakas.

Patogus gyvenimas federacijos sąskaita

Nacionalinė rinktinė FIFA reitinge jau lenktyniauja su trečiojo pasaulio šalimis, o jaunimo komandų rezultatai – dar varganesni. Bet tai nereiškia, kad vargti tenka futbolo funkcionieriams. Naujas prabangus automobilis, apmokamos kasdienės sąskaitos, kelionės į užsienį – tokiomis privilegijomis aprūpinti bent dalis Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomojo komiteto narių. Vienas jų į federacijos piniginę įlindo taip giliai, kad gavo per nagus nuo pačios LFF.

Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociacijai (LVJFA) vadovaujantis V. Vaškūnas praėjusį mėnesį buvo suspenduotas pusmečiui dėl sunkiai paaiškinamų išlaidų ir nepotizmo apraiškų. Skaičius metinėje sąskaitoje už pokalbius LFF V. Vaškūnui suteiktu tarnybiniu telefonu – labai simboliškas: 666 eurai. O atsiskaitydamas LFF išduota kuro kortele degalinėse, V. Vaškūnas vien per šiuos metus išleido 4,8 tūkst. eurų. Nesunku paskaičiuoti, kad už tokią sumą būtų galima pusšimtį kartų apvažiuoti Lietuvą. Į keliones 47-erių buvęs treneris leisdavosi federacijos nuomojamu BMW automobiliu, už kurio nuomą, draudimą ir remontą, kaip nurodo LFF, jau yra įsiskolinęs 6,6 tūkst. eurų.

Dėl įmokų V. Vaškūnas iki šiol galėjo nesukti galvos, nes atsiskaityti su banku privalo ne jis, o LFF. Pernai aštuonių automobilių išperkamosios nuomos sutartį pasirašiusiai federacijai transporto parkas per metus, kaip skelbta žiniasklaidoje, kainuoja apie 50 tūkst. eurų. Ir nors naujais automobiliais žadėta vežioti svečius, jais patogiai rieda LFF ir jai priklausančių asociacijų darbuotojai.

Paslaugas teikė žmona

Paties V. Vaškūno finansinius poreikius pranoksta abejonių sukėlusios jo vadovaujamos asociacijos išlaidos. Per pastarąjį pusmetį LVJFA pervedė 7,5 tūkst. eurų viešajai įstaigai „FT Golas“. Kurios direktorė – V. Vaškūno žmona Gelija, o vienas dalininkų – pats LVJFA prezidentas. Dar 4,2 tūkst. eurų per tą patį laikotarpį buvo išmokėti Lietuvos jaunųjų futbolininkų tėvų asociacijai. Tik praėjusių metų pabaigoje įsteigtai organizacijai vadovauja Daiva Burbienė, pernai pati nesėkmingai bandžiusi kandidatuoti į LFF vykdomąjį komitetą.

Abi su V. Vaškūnu siejamos organizacijos šiemet tapo LVJFA narėmis. O pastarųjų iš viso beliko devyni, nors dar pernai LVJFA vienijo 33 narius. Iš asociacijos buvo išmestos vienos stambiausių šalies futbolo mokyklų: Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Marijampolės. Formaliai – dėl laiku nesumokėto simbolinio dydžio nario mokesčio, nors Vilniaus futbolo mokyklos direktorius Kęstutis Paknys svarsto, kad tikroji priežastis – kita.

„Išėjo kažkaip įdomiai – nebeliko tų, kurie rinkimuose nebalsavo už V. Vaškūną. Atsiuntė raštą, kad tris mėnesius nesumokėjome nario mokesčio, kuris yra 10 eurų. Išeina, kad pašalino dėl 30 eurų. Cirkas. Ką veikia ir kuo užsiima „FT Golas“, tėvų asociacija, aš nežinau. Liko neaišku kokie nariai, o pagrindinių mokyklų nebėra. Nors realiai šitai asociacijai turėtų priklausyti visos šalies futbolo mokyklos“, – stebėjosi K. Paknys.

Peni tarptautinės organizacijos

Suspendavęs V. Vaškūno įgaliojimus, LFF vykdomasis komitetas taip pat nurodė nutraukti įtarimų sukėlusias sutartis, grąžinti automobilį ir telefoną, apmokėti skolą už transporto priemonės nuomą, pakeisti LVJFA įstatus taip, kad į asociaciją būtų priimtos visos futbolo mokyklos.

„Vykdomojo komiteto nariai, kurie ir iškėlė klausimą dėl V. Vaškūno veiklos sustabdymo, pabrėžė, kad jis pažeidė etikos normas. Pats V. Vaškūnas teigė, kad kažkada LFF buvo leidusi LVJFA turėti santykių su „FT Golu“, tačiau patikrinus informaciją paaiškėjo, kad tai patvirtinančių dokumentų nėra. LFF neturi informacijos ir apie konkrečius LVJFA įsipareigojimus Lietuvos jaunųjų futbolininkų tėvų asociacijai. Artimiausiu metu LVJFA turės pateikti ataskaitinius dokumentus, pagrindžiančius, kokias paslaugas gavo tiek iš „FT Golo“, tiek tėvų asociacijos“, – teigė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Tačiau rimbas, kuriuo federacija užsimojo prieš savo senbuvį, neplaka pernelyg skaudžiai. Pagrindinės įplaukos į LVJFA kasą atkeliauja iš LFF, paskirstančios tarptautinių organizacijų paramą įvairiems futbolo vystymo projektams. Remiantis E. Stankevičiaus DELFI pateiktais duomenimis, šiemet LVJFA atseikėta bendra suma siekia 257 tūkst. eurų. Kokia dalis lėšų lieka projektus administruojantiems LVJFA atstovams, LFF generalinis sekretorius teigė nesantis informuotas.

V. Vaškūnas DELFI patvirtino gaunantis atlygį kaip asociacijos prezidentas, bet jo dydžio neatskleidė. „Sodros“ duomenimis, LVJFA iš viso turi šešis darbuotojus, įskaitant direktorių Deimantą Bičką, o jų atlyginimų vidurkis – 1,6 tūkst. eurų (prieš mokesčius). Remiantis Registrų centrui pateiktomis LVJFA finansinėmis ataskaitomis, per praėjusius metus asociacijos vadovams buvo išmokėta beveik 30 tūkst. eurų, užpernai – 44 tūkst.

Anksčiau galėjo tvarkytis, kaip nori

Kalbėdamas su DELFI, V. Vaškūnas neigė padaręs „grubių pažeidimų“, kuriais jį kaltina LFF. Nors daugumą iškeltų reikalavimų jau klusniai įvykdė ir gruodžio 10 d. vyksiančiame vykdomojo komiteto posėdyje prašys panaikinti suspendavimą.

Paklaustas apie tūkstantines kuro išlaidas, V. Vaškūnas pripažino, kad jam išduota kuro kortele naudojosi ir kiti asmenys.

„Per visą Lietuvą turime labai daug renginių, į Vilnių važiuoju tris ar keturis kartus per savaitę. Ir iš tos kortelės kurą pilu ne tik aš, bet ir LVJFA valdybos nariai, kurie atvyksta į posėdžius ar renginius“, – sakė kaunietis.

Jo žodžiais, jaunųjų futbolininkų tėvų asociacijai LVJFA mokėjo ir „už arbatą“, o „FT Golas“ buvo pasitelktas vietoje etatinės darbuotojos.

„Vienas iš tėvų asociacijos narių atstovauja mums Drausmės komitete, kuriame tikrai yra ką veikti, reikia bylas skaityti, gilintis. Toliau – kuras, kad atvažiuotų į renginius, arbata. Jie tikrai daugiau įdeda nei gauna. „FT Golas“ atliko užduotis, deleguotas vaiko priežiūros atostogų išėjusios LVJFA darbuotojos. Tam buvo skirta tiek pat pinigų, kiek gaudavo mūsų darbuotoja. Pasamdėme kitą įmonę, kuria pasitikime ir kuri normaliai atliko mūsų paskirtus darbus. Mes nepavogėme pinigų, jų neiššvaistėme. Ką būtent darė „FT Golas“? Na, visus darbus, daug darbų: renginių organizavimas, atstovavimas Drausmės komitete, Lietuvos regionų pirmenybėse“, – dėstė V. Vaškūnas.

Pasiteiravus, ar nematė interesų konflikto pirkdamas paslaugas iš savo žmonos įmonės, LVJFA prezidentas piktinosi, kad „anksčiau dėl tokių dalykų niekada nebausdavo“.

„Tokios etikos normos, kurių pažeidimu aš kaltinamas, taikomos valstybinėms ir biudžetinėms įstaigoms. Pagal įstatymo raidę aš nenusižengiau, mane baudžia pagal moralę. Tai neteisinga, tokių pavyzdžių mūsų federacijoje labai daug. Už tokius dalykus anksčiau niekada nesuspenduodavo, nebent įspėdavo“, – kalbėjo V. Vaškūnas.

Juokas pro ašaras

Vidinių taisyklių V. Vaškūno operacijoms įvertinti išties trūksta, mat jį nušalinęs LFF vykdomasis komitetas prieš tai pristabdė Etikos kodekso, kurio reikalauja FIFA, priėmimą. Tačiau labiausiai ironiška šioje situacijoje tai, kad savo Etikos kodeksą, skirtą „futbolą žaidžiantiems vaikams, jų tėvams, treneriams ir klubų administracijos darbuotojams“, šiemet pompastiškai priėmė pati LVJFA. Dokumentas buvo vadinamas „pirmuoju šalies istorijoje“ ir rekomenduojamas kitų sporto šakų atstovams kaip „pavyzdinė jaunimo edukacijos priemonė“.

LVJFA net sulaukė švietimo ir mokslo viceministro Gražvydo Kazakevičiaus pritarimo Etikos kodekso taikymui vaikų ir suaugusiųjų švietime. O prieš dvi savaites V. Vaškūnas pozavo nuotraukai su Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidente Daina Gudzinevičiūte ir Lietuvos kilnaus sportinio elgesio komiteto vadovu Mariumi Paškevičiumi – LVJFA laimėjo prizą metų „Fair Play“ projekto nominacijoje. Į apdovanojimų ceremoniją V. Vaškūnas atvyko, kai jau buvo suspenduota jo narystė LFF vykdomajame komitete.

Įdomu ir tai, kad LFF vykdomasis komitetas V. Vaškūną suspendavo nebe pirmą kartą. Pernai jis buvo nušalintas trims mėnesiams „dėl įgaliojimų viršijimo“. Neoficialiomis žiniomis, LVJFA vadovas bandė kištis į Alytaus apskrities futbolo federacijos rinkimus, agituodamas prieš tuomečio LFF prezidento Edvino Eimonto remiamą kandidatą Gediminą Daukšį. Manoma, kad šįkart neformaliai LFF Kauno veteranų frakcijai priskiriamą funkcionierių nusprendė papurtyti rudenį valdžią federacijoje paėmę kriminalinės praeities turintys vykdomojo komiteto nariai Arūnas Pukelis ir Žydrūnas Buzas, vadovaujantys atitinkamai Tauragės ir Marijampolės apskritims. Ž. Buzas su V. Vaškūnu jau buvo susidūręs 2016 metais vykusiuose LVJFA prezidento rinkimuose, kuriuos pralaimėjo. Tiesa, ne be skandalų: prieš rinkimus asociacija padidino balsų skaičių priimdama naujų narių, įskaitant jos pačios sekretorę ir buhalterę.

V. Vaškūnas – ne vienintelis privilegijuotas LFF vykdomojo komiteto narys, nors šios pareigos ir laikomos visuomeninėmis. Anot E. Stankevičiaus, federacijos apmokamomis kuro kortelėmis ir telefonais taip pat naudojasi LFF prezidentas Tomas Danilevičius bei viceprezidentas Vidmantas Butkevičius. Jiems abiems LFF moka ir darbo užmokestį, tad visi federacijos vadovai prilyginami administracijos darbuotojams.

Ir galbūt būtent funkcionierių apetitu pirmiausia reikėtų aiškinti faktą, kad UEFA ir FIFA išmokomis maitinama, didžiausią biudžetą tarp šalies sporto federacijų turinti LFF yra sulindusi į skolas. Neišgalėdama grąžinti paskolos Šiaulių bankui, LFF šiemet ją refinansavo papildomai pasiskolindama 1,9 mln. eurų iš UEFA.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: LFF veikla

2019 Sau 06 11:46

Savaitgaliui labai tinkamas video - "LFF fantazijų pasaulyjeeeee". Graudžiai juokinga prisiminti, kaip LFF vaizdavo šviesią Lietuvos futbolo ateitį (šiuo metu - jau ne tokią šviesią dabartį) prieš 9 metus :D
https://youtu.be/RUBENHwxBG4" onclick="window.open(this.href);return false;


Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: LFF veikla

2019 Sau 18 20:52

nežinau kur mest, tai įmečiau čia :)

Kaip prikelti Lietuvos futbolą? || Danilevičius VS Kesminas || Karštos kėdės
https://youtu.be/rFA4PSM5w-M" onclick="window.open(this.href);return false;


Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: LFF veikla

2019 Sau 18 21:06

Buvau įmetęs jau prie interviu

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: LFF veikla

2019 Sau 25 13:38

Gelumbauskas ir Kesminas apie praeitus metus ir ne tik :)

Lietuvos futbolo metai || 1 prieš 1 su Nerijumi Kesminu || Laisvės TV
https://youtu.be/PXYacUStf_A" onclick="window.open(this.href);return false;

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: LFF veikla

2019 Sau 25 13:47

nežiūrėjau, bet Kesminas jau ilgą laiką neįdomiai šneka apie futbolą.
pernai metais pamenu pabandė įsijungti į lietuvišką futbolą per eurotaures, tai atrodė stipriai atsilikęs nuo dabarties.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: LFF veikla

2019 Sau 25 20:01

R.Pikčilingis tapo KAFF prezidentu, tai kas tvarkaraščius sudarinės? :) nors žinant Romą jis turbūt jau kelis variantus tvarkaraščių parengęs, federacijai liks tik iš stalčiaus ištraukti

KAFF prezidentu išrinktas R. Pikčilingis
https://lff.lt/news/5629/kaff-prezident ... kcilingis/" onclick="window.open(this.href);return false;

N.Kesminas apie KAFF rinkimus: "Liūdna"
https://www.eurofootball.lt/naujienos/n ... udna/67020" onclick="window.open(this.href);return false;

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: LFF veikla

2019 Sau 27 10:25

Šemberas tik spėja šnekėt :)

„Pasaulio futbolo problemos kažkodėl labai matosi ant mūsų“ – Deividas Šemberas || Laikykitės ten
https://youtu.be/3K4SYPrnTHM" onclick="window.open(this.href);return false;


mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: LFF veikla

2019 Sau 27 10:27

Tai, kad mes pasauliui neįdomus, paskui po darbo reiks peržiūrėti jo tą interviu, ką jis ten papasakojo gero

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: LFF veikla

2019 Sau 27 10:45

O ką jis bendro su LFF tebeturi, kad į čia kelti.

Grįžti į