haus
Pranešimai: 385
Užsiregistravo: 2014 Vas 28 00:02
Palaikoma komanda: Utenis, Žalgiris

Re: LFF veikla

2020 Rgp 01 20:20

Gerai, sakykim ar kas nors tikėjo prieš trys metus kad Tomas Danilevičius bus toks koks yra dabar? Na jis gal ne korumpuotas bet kad prisitaikes tai tikrai. Kaip Darvydas Šernas pasakė "..Tomai nejaugi tu taip tikrai manai? Negaliu patikėti.." Arba Žvingilas. Asmeniškai teko su juo bendrauti, na atrodė padorus žmogus, už permainas. Tiesa paskutini karta bendravom prieš pora metų. Šiandien vos nuo kedės nenuvirtau. O tas tostų sakymas Danilevičiui kaip pirmo pabrolio per vestuves išvis vemti vertė. Beja ir Nemunas Dagilis nors baikotavo konferenciją, bet mano kad Švinius reikalingas LFF.

Taigi, Anbo, sistema žmogų keičia, o keičiant sistema ir ateinant naujiems žmonėms tie nauji irgi taikosi prie naujos. O kurti kažka naujo tai reikia grežti skyle tame uždarame burbule, bet tam reikia sajungininkų o VRFS panašu tokių neturi.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: LFF veikla

2020 Rgp 02 08:39

Eina Bachūriukai išrinko geriausius pasisakymų momentus ir sudėjo į trumpą 3 min video :)

https://www.facebook.com/einabachuriuka ... 4015460571

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: LFF veikla

2020 Rgp 02 11:26

cirkininkui malzinskui beliko klouno kepure uzsideti :twisted:

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: LFF veikla

2020 Rgp 02 11:37

Malžinskas puikiai laikėsi visame tame marazmo baliuje ir manau visuomenėje užsidirbo daug populiarumo taškų. Vis dėlto matosi visai kitas žmogaus kultūros, mąstymo lygis. Kai tuo tarpu oponentai pasirodė kaip kažkokie marozai. Mano vertinimu LFF labai prašovė viešai pademonstruodama savo tikrą veidą.

P.S. Rytis Vyšniauskas: "Smagu, kad 2020 metais yra galimybė tiesiogiai matyti partijos suvažiavimus ir išgirsti įkvėpiančias kolchozų pirmininkų kalbas." :D

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: LFF veikla

2020 Rgp 02 12:58

cirkininkui malzinskui beliko klouno kepure uzsideti :twisted:
O, ir vėl tauragiškio draugas turi savo atskirąją nuomonę :)

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: LFF veikla

2020 Rgp 02 16:17

trumpa bet taikli įvykusios konferencijos apžvalga :) kažin, Žvingilas gaus kokį paskatinimą už uolumą ir iškalbą? :D

LFF konferencijos perliukai: banditų paieškos, stikliukas už beviltišką reikalą ir sugluminęs palinkėjimas Danilevičiui: "Niekada nebūk ir netapk politine kekše"

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-1355894

JonasPetraitis
Pranešimai: 271
Užsiregistravo: 2018 Lap 04 21:23
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: LFF veikla

2020 Rgp 03 07:41

Gaila, kad vargšelių tauta esam ir tik "patriotiniais" pezalais pasigirti galim pasislėpę už kompiuterių ekranų.
Kokioj Serbijoj tai tikriausiai sirgaliai būtų išvaikę šitą konferenciją be ceremonijų, ko pasekoje UEFA galėtų viską švariai pradėti nuo 0.

JonasPetraitis
Pranešimai: 271
Užsiregistravo: 2018 Lap 04 21:23
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: LFF veikla

2020 Rgp 04 09:03

"LFF vadovas Danilevičius – apie neatsirandančius naujus talentus, 131-ą Lietuvos vietą reitinge ir Pukelio reputaciją"

https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... reputacija

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: LFF veikla

2020 Rgp 04 12:28

"LFF vadovas Danilevičius – apie neatsirandančius naujus talentus, 131-ą Lietuvos vietą reitinge ir Pukelio reputaciją"

https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... reputacija
Kuo daugiau 19 "manau teisėtai pagal įstatus išrinktų" vyrų ir 1 skaičiumi prirašyta moteris kalba, tuo mažiau su kiekviena diena jie nori pasakyti.

Teko per paskutinius mėnesius skaityti labak daug leidinių apie WC stadionų/infrastruktūros statybas Qatare, tai skamba visiškai kaip tie darbų vadovų įsakyti pasakoti apie sąlygas darbininkai. Interviu kuriame nebenorima kalbėti apie nieką...

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: LFF veikla

2020 Rgp 07 19:52

Beje čia pokonferencinis Vytauto Vaškūno kreipimasis:
https://www.facebook.com/LVJFA/posts/31 ... __tn__=K-R

LVJFA valdybos nariams,
LVJFA nariams,
LFF generaliniam sekretoriui,
LFF prezidentui,
LFF Vykdomojo komiteto nariams

Dėl Lietuvos futbolo federacijos vykdomojo komiteto kaltinimų 2018-11-19

1. 2018-11-12 Lietuvos futbolo federacijos (toliau - LFF) Vykdomasis komitetas (toliau - VK) nusprendė 6 mėnesiams suspenduoti LVJFA prezidentą Vytautą Vaškūną. 2018-11-14 LFF generalinis sekretorius LVJFA atsiuntė raštą, kuriame nurodoma, kad Vytautas Vaškūnas nesivadovavo LFF įstatais bei padarė grubius pažeidimus (toliau - Raštas), dėl kurių buvo priimtas sprendimas jį suspenduoti:

• Vytautas Vaškūnas yra skolingas LFF už naudojimąsi automobiliui BMW, valst. Nr. JAG 882;
• Vytautas Vaškūnas naudojosi LFF išduota kuro kortele;
• Vytautas Vaškūnas naudojasi LFF vardu įsigytu telefonu;
• LVJFA pasirašiusi paslaugų teikimo sutartį su VŠĮ „FT Golas“, kurios direktorė yra Gelija Vaškūnė;
• LVJFA yra sudariusi paslaugų teikimo sutartį su Lietuvos jaunųjų futbolininkų tėvų asociacija;
• LVJFA nariais negali tapti visos norinčios su vaikų futbolu susijusios mokyklos ir organizacijos.

2. LFF VK 2018-11-12 sprendimas suspenduoti V. Vaškūną buvo skubotas, priimtas neatsižvelgus į visas faktines aplinkybes bei prieštaraujantis LFF įstatams, kadangi LFF VK savo narį gali suspenduoti tik už jo, kaip VK nario veiksmus, o ne už jo kaip fizinio asmens ar LVJFA darbus. Dar daugiau, klausimas dėl V. Vaškūno suspendavimo buvo įtrauktas į LFF VK darbotvarkę skubotai, iš anksto nepranešus LFF VK nariams bei pačiam V. Vaškūnui. Toks LFF VK tam tikrų narių elgesys netoleruotinas bei prieštarauja LFF įstatams, kadangi nauji klausimai į LFF VK darbotvarkę apskritai negali būti įtraukiami posėdžio metu, o darbotvarkė privalo būti paskelbiama prieš 5 dienas iki VK posėdžio (LFF įstatų 33 str. 3 punktas). Be to, šiuo atveju VK nariai negali pasiteisinti tuo, neva šis klausimas iškilo tik prieš VK posėdį, kadangi iš pateiktų duomenų apie V. Vaškūną akivaizdu, jog jie buvo renkami jau kurį laiką. Nors nei VK metu, nei LFF Rašte nėra pateikta jokių V. Vaškūno kaip LFF VK nario nusižengimų ar LFF įstatų pažeidimų, tačiau žemiau pateikiama informacija kiekvienu iš VK narių keltu klausimu, kuri aiškiai pagrindžia tai, jog V. Vaškūno suspendavimas niekaip nebuvo susijęs su jo, kaip VK nario, pareigomis ar veiksmais, o greičiausiai buvo sąlygotas politinių tikslų.

3. Pirma, dėl automobilio BMW naudojimo. Pažymėtina, kad, 2017 m. tarp Vytauto Vaškūno ir LFF buvo sudaryta automobilio BMW 218d Active Tourer, identifikacinis numeris: WBA2C1108FVZ53651 (toliau - Automobilis). Vytautas Vaškūnas nurodo, jog niekada iki rašto gavimo bei VK 2018-11-12 posėdžio jam LFF nekėlė reikalavimo grąžinti susidariusį įsiskolinimą. Pažymėtina, kad Vytautas Vaškūnas nuo sutarties sudarymo LFF jau sumokėjo 4235,01 eurų, jis pripažįsta, jog turi 3445,32 eurų įsiskolinimą, kurį padengs artimiausiu metu. Nepaisant esamo įsiskolinimo, kurio Vytautas Vaškūnas niekada neneigė, o LFF jo padengti nereikalavo, LFF VK akivaizdžiai nepagrįstai šį įsiskolinimą vertina kaip LFF įstatų pažeidimą. Akivaizdu, jog Automobilio nuomos sutartis buvo sudaryta fizinio asmens - Vytauto Vaškūno bei LFF. Minėta Automobilio nuomos sutartis niekaip nėra susijusi su Vytauto Vaškūno kaip LVJFA prezidento ar LFF VK nario teisėmis ar pareigomis. Apskritai neaišku, kaip fizinio asmens įsiskolinimas už nuomą LFF gali būti pažeisti LFF įstatus?!

4. Antra, dėl naudojimosi LFF telefonu. Vėlgi, niekada neslėpiau to. Prašymo jį grąžinti ar draudimo juo naudotis niekada negavau. Jį naudojau darbo reikmėms. Nurodau, kad LFF pateiktą sąskaitą už jį mielai padengsiu, iki šiol nesu gavęs tokių reikalavimų ar pretenzijų. LFF telefono naudojimas vėlgi niekaip nesusijęs su Vytauto Vaškūno kaip LFF VK nario pareigomis, telefonas buvo gautas jo, kaip LVJFA prezidento, funkcijoms vykdyti.

5. Trečia, dėl paslaugų teikimo sutarties su VŠĮ „FT Golas“, kurios direktorė yra Gelija Vaškūnė. LFF VK 2018-11-12 posėdžio metu V. Vaškūnas apkaltintas interesų konfliktu bei LVJFA pinigų švaistymu, nes 2018-03-20 LVJFA sudarė sutartį su VŠĮ „FT Golas“. Vytautas Vaškūnas nurodo, kad tokie kaltinimai yra niekuo nepagrįsti. Vien tai, jog VŠĮ vadovauja V. Vaškūno sutuoktinė savaime nereiškia, jog sudarant sutartį buvo padaryti tam tikri pažeidimai. Ši sutartis buvo sudaryta terminuotam laikui konkrečioms LVJFA užduotims atlikti, kadangi LVJFA darbuotoja Vilma Jaciukevičienė išėjo į vaiko priežiūros atostogas, o darbo krūvis LVJFA yra didelis ir būtų tekę terminuotam laikui priimti naują darbuotoją, vietoje to LVJFA nusprendė laikinai pirkti paslaugas iš VŠĮ „FT Golas“. Kadangi VŠĮ „FT Golas“ turi kompetentingus asmenis, kurie sutiko terminuotai teikti paslaugas LVJFA, su jais ir buvo pasirašyta sutartis. Pažymėtina, kad LVJFA siekia išsaugoti jų ilgametės darbuotojos darbo vietą, todėl sudarė ginčijamą paslaugų teikimo sutartį. Ši sutartis jokiu būdu LVJFA nėra nuostolinga, buvo susitarta, kad paslaugas šie teiks už Vilmos Jacukevičienės darbo užmokesčio dydžio atlygį. Be to, ši sutartis nebuvo pasirašyta vien tik Vytauto Vaškūno sprendimu. Dar daugiau, paslaugas LVJFA teikė ne tik Gelija Vaškūnė, tačiau ir kiti VŠĮ „FT Golas“ nariai: tiek Lukas Pangonis LVJFA Drausmės komitete, tiek Audrius Statkevičius Lietuvos regionų pirmenybėse. Be kita ko, vienas iš VŠĮ „FT Golas“ steigėjų yra verslininkas Sikstas Ridzevičius, kuris jau daug metų yra vienas iš LVJFA rėmėjų, pavyzdžiui, šių metų sausio 29 d. jis parėmė asociaciją 1400 eurų suma ir savo produkcija prizams („Flinto“ žurnalais). Vadovaujantis išdėstytu, akivaizdu, kad sutartis LVJFA ne tik, kad nėra nuostolinga, tačiau yra akivaizdžiai naudinga: LVJFA už vieno žmogaus atlyginimą yra teikiamos net trijų žmonių paslaugos. Taip pat palaikomi geri santykiai su nuolatiniu LVJFA rėmėju.

6. Ketvirta, dėl paslaugų teikimo sutarties su Lietuvos jaunųjų futbolininkų tėvų asociacija (toliau - LJFTA). LJFTA yra LVJFA narė bei partnerė, kuri aktyviai dalyvauja bei prisideda prie visų LVJFA organizuojamų renginių. Kartu bendradarbiaujant buvo sukurtas LVJFA Etikos kodeksas jaunimo futbolo dalyviams, kuris šiais metais yra pripažintas Kūno kultūros sporto departamento bei Švietimo ir mokslo ministerijos, taip pat buvo nominuotas ir nugalėjo Lietuvos olimpinio komiteto Fair Play apdovanojimą. LJFTA atstovas dalyvauja LVJFA Drausmės komitete, kuriame jis turi didelį darbo krūvį (jau šiai dienai yra išnagrinėtos 105 bylos). LVJFA su LJFTA yra pasirašiusi sutartį, pagal kurią LVJFA moka simbolinį 300 plius mokesčiai atlygį tiek už Drausmės komiteto nario darbą, tiek už kitų LJFTA narių darbą LVJFA renginiuose. Iš esmės sutartyje numatytas atlygis padengia tik LJFTA narių atvykimo (kuro) į LVJFA renginius išlaidas, todėl ši sutartis LVJFA neša gerokai didesnę naudą nei nuostolį. Be to, ji, kaip ir visos kitos LVJFA sutartys, nebuvo pasirašytos ar primestos Vytauto Vaškūno, jis buvo svarstyta LVJFA valdyboje bei priimtas valdybos narių vieningas sprendimas tokią sutartį sudaryti.

7. Penkta, dėl LVJFA reikalavimo nariams. Pažymime, kad LVJFA įstatuose yra išvardyti visi nariams keliami reikalavimai. Šie įstatai buvo rengiami LFF teisininkų bei derinami su jais. Dar daugiau, LVJFA įstatai suderinti tiek su LFF įstatais, tiek su kitų šakinių LFF asociacijų įstatais. Visi, kurie atitinka LVJFA įstatų reikalavimus, turi galimybę tapti LVJFA nariais. Be to, net ir tie asmenys, kurie dėl savo formos ar kitų sąlygų neatitinka LVJFA įstatuose numatytų reikalavimų nariams, visada yra laukiami ir kviečiami tapti LVJFA partneriais, su jų pasiūlymais, pagalba bei iniciatyvomis.

8. Vadovaujantis aukščiau išdėstytomis aplinkybėmis ir faktais, akivaizdu, kad Vytautas Vaškūnas jokių savo, kaip LFF VK nario, pareigų nepažeidė. Tai patvirtina ir LFF atsiųstas Raštas, kuriame tik abstrakčiai nurodoma, kad yra šiurkščiai pažeisti LFF įstatai, tačiau konkretūs įstatų pažeidimai nėra nurodomi.

9. LFF įstatų 36 str. yra numatytos VK nario pareigos. Nei viena iš tų pareigų, kaip matyti iš aukščiau išdėstytų aplinkybių, nėra pažeista ar neįvykdyta. LFF nurodomi kaltinimai dėl Vytauto Vaškūno skolų LFF ar naudojimosi LFF turtu niekaip nėra susiję su LFF įstatų laikymusi ar LFF VK nario pareigomis. Jo asmeniniai sutartiniai santykiai su LFF dėl tam tikro materialaus turto yra reguliuojami kitų teisės aktų (pvz. Civilinio kodekso), bet jokiu būdu ne LFF įstatų.

10. Be to, LVJFA yra atskiras juridinis asmuo, kuris turi savo valdymo organus, kurie sprendžia dėl LVJFA veiklos bei sutarčių sudarymo. Šiuo atveju LFF VK metu buvo iškelti tam tikri klausimai dėl neva neteisėtų sutarčių sudarymo, kurios aprašytos šio rašto 6 bei 7 punktuose, tačiau jos niekaip nesusijusios nei su LFF įstatų tinkamu įgyvendinimu, nei su LFF VK nario pareigomis. Visgi, gerbiant LFF bei jos organus, šiame rašte yra paaiškinamos sutarčių sudarymo aplinkybės bei jų reikalingumas LVJFA. Kaip matyti, sutartys akivaizdžiai neša naudą LVJFA, o ne jai kenkia.

11. V.Vaškūnas pažymi, jog artimiausio VK posėdžio metu sieks jo neteisėto ir nepagrįsto suspendavimo panaikinimo.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: LFF veikla

2020 Rgp 07 20:32

Jaunimo futbolo organizacijos supažindintos su žaidėjų perėjimo reglamentu
https://lff.lt/news/11168/jaunimo-futbo ... eglamentu/

Daug diskusijų sukėlęs žaidėjų perėjimo tarp futbolo ugdymo įstaigų (akademijų) reglamento projektas buvo išsiųstas susipažinti 151 organizacijai, siekiant įvertinti jų nuomonę.

Lietuvos futbolo federacija, siekdama nustatyti aiškesnę jaunųjų žaidėjų perėjimo tvarką ir numatyti kompensacinio mechanizmo pritaikymą, parengė reglamento projektą. Rugpjūčio 1 dieną LFF Vykdomasis komitetas, įvertinęs diskusijas ir bei išreikštą noro keisti tam tikrus reglamento punktus, nutarė grąžinti reglamento projektą tobulinti.

Šiuo reglamentu yra siūloma nustatyti taisykles dėl kompensacijos mokėjimo tvarkos futbolo ugdymo įstaigoms, investuojančioms į jaunųjų žaidėjų ugdymą, taip pat apibrėžti atsakomybę bei jos taikymo sąlygas. Pažymėtina, jog reglamentas galiotų tik toms organizacijoms, kurioms taikoma LFF jurisdikcija. Reglamentas nebūtų taikomas atvejams, kuriuos apibrėžia esami LFF ir/ar FIFA Žaidėjų̨ statuso ir perėjimo iš Klubo į Klubą reglamentai.

Lietuvos vaikų ir jaunių ugdymo futbolo asociacija išsiuntė reglamento projektą įstaigoms, kurios specializuojasi jaunimo futbole ir prašė išsamiai pateikti pastabas ir pasiūlymus iki rugpjūčio 12 dienos.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: LFF veikla

2020 Rgp 12 01:31

Šiauliai – už futbolą tose pačiose rankose
https://www.skrastas.lt/aktualijos/siau ... se-rankose

Savaitgalį įvykusiuose Lietuvos futbolo federacijos prezidento rinkimuose dalyvavę Šiaulių apskrities futbolo federacijos (ŠAFF) nariai balsavo už ligšiolinį vadovą Tomą Danilevičių, kuris rinkimus ir laimėjo. Tačiau rinkimų rezultatai sukėlė neigiamų vertinimų bangą ir tarp futbolo bendruomenės, ir tarp Seimo narių.

Rinkimus laimėjęs T. Danilevičius surinko 71 iš 77 visų galimų balsų. Juo pasitikėjo ir ŠAFF nariai. Balsą už buvusį nacionalinės rinktinės kapitoną atidavė Rimantas Viktoravičius, Deivis Kančelskis, Mantas Zemeckas, Vytis Audinis bei Gintautas Mirauskas.

„Jis per savo trumpą kadenciją spėjo nuveikti daug darbų, ypač atstovaudamas Lietuvai užsienyje. Lietuva jau seniai nebuvo sulaukusi tiek teigiamo dėmesio iš UEFA ar FIFA, ir vykstantys renginiai čia tai tik įrodo“, – sako ŠAFF prezidentas Gintautas Mirauskas.

Jo teigimu, T. Danilevičius Šiauliuose jis lankydavosi ne kartą, domėdavosi apskrities futbolu.

„Būtent dėl šių visų priežasčių rinkimuose balsavome už Tomą“, – teigia G. Mirauskas.

Paulius Malžinskas šiauliečių savo žodžiais nesužavėjo. Jį palaikė tik Vilniaus regiono futbolo sąjungos narių penki balsai.

„Prieš rinkimus Paulius skambino, sakė nori atvažiuoti į Šiaulius, pristatyti savo idėjas, susipažinti su valdyba, atsakėme, kad laukiame, bet taip jo ir nesulaukėme“, – sako G. Mirauskas.

Ar Lietuvos futbolas yra švarus?

Parlamentaras bei Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos (JSRK) narys Andrius Kupčinskas teigia, jog Lietuvos futbolas turi problemų bei jas reikia spręsti.

„Lietuvos futbole jau seniai įsigalėjo sisteminės ydos ir problemos, į kurias turime reaguoti, analizuoti ir diskutuoti parlamentinės kontrolės formate, pakviečiant suinteresuotas puses“, – sako A. Kupčinskas.

„Federacijoje nerimą kelia valdymo etika ir iš jos plaukiantys klausimai, ypač po federacijos prezidento rinkimų, kurių etiką nesuderinama su Sporto įstatymo nuostatomis, kuris reglamentuoja sporto principus“, – sako Seimo narė Rasa Petrauskienė.

Kitą savaitę posėdžiaujančiai JSRK siūloma įtraukti papildomą klausimą dėl futbolo perspektyvų Lietuvoje, nes federacijos prezidento rinkimai sukėlė abejonę, ar federacija supranta atsakomybę visuomenei bei demokratinius principus.

A. Kupčinskas ir R. Petrauskienė teigė, jog futbolas yra vienas iš valstybę reprezentuojančių sričių, o vaikų, kurie užsiima futbolu, yra daugiau nei užsiimančių krepšiniu, todėl futbolui turi būti keliami didesni skaidrumo reikalavimai.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: LFF veikla

2020 Rgp 18 11:01

LFF DISKUSIJA: ŽAIDĖJŲ PERĖJIMO REGLAMENTAS VAIKŲ FUTBOLE

https://youtu.be/3V1pA-7hacY


JonasPetraitis
Pranešimai: 271
Užsiregistravo: 2018 Lap 04 21:23
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: LFF veikla

2020 Rgp 19 09:30

Geriausiai Labukas iššovė... Maždaug: "atvažiavau pasižiūrėti, kas čia vyksta" - "kokių turite pasiūlymų reglamentui?" - "nežinau..."

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: LFF veikla

2020 Rgp 31 12:15

LFF pristatė atnaujintą logotipą :) dar kartą galima pastebėti, kad Turino "Juventus" padarė tikrai nemenką įtaką logotipų kūrėjams

https://lff.lt/news/11284/lff-pristate- ... -logotipa/

Paveikslėlis

Grįžti į