bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Lietuva - Čekija

2011 Rgs 29 13:44

Lietuvos rinktinės sudėtyje dvikovai su Čekija pasikeitimų bus visose grandyse
2011-09-29 12:35
http://www.lff.lt/lt/article/lietuvos_r ... e_grandyse" onclick="window.open(this.href);return false;

Į Lietuvos nacionalinę rinktinę paskutinėms EURO 2012 atrankos ciklo rungtynėms su Čekija įvyko pakeitimų visose grandyse - nuo vartinininkų iki gynėjų. Į rinktinę pakviesti keli potencialūs debiutantai ir jaunimo rinktinės nariai.

Gynėjas pereis iš jaunimo rinktinės

Trečiuoju vartininku šį kartą pakviestas "Žalgirio" vartų sargas Marius Rapalis, į gynybos grandį sugrįš po traumos atsigavęs Marius Stankevičius, iš jaunimo rinktinės nacionalinę papildys Vytautas Andriuškevičius. "Turime du patyrusius vartininkus, nenorime Vytautui Černiauskui trukdyti žaisti savo klube, todėl pasikvietėme A lygoje žaidžiantį M.Rapalį", - aiškino rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas - „Gerai, kad gynyboje vėl turėsime M.Stankevičių, tačiau jam dar trūksta žaidybinės praktikos. V.Andriuškevičius - vienas iš jaunimo rinktinės lyderių. Manau, kad jam atėjo laikas jungtis prie nacionalinės komandos."

Praretėjusioje saugų grandyje - naujas veidas

Daugiausiai permainų - saugų ir puolimo grandyse. Dėl diskvalifikacijų rungtynes su Čekija turės praleisti Rusijoje žaidžiantys saugai Edgaras Česnauskis ir Deividas Šemberas, kiti futbolininkai mažai ar visai nerungtyniauja klubuose. Pirmą kartą į rinktinę pakviestas vidurio saugo pozicijoje žaidžiantis G.Vičius iš Kazachstano klubo Karagandos „Šachtior". 26 metų žaidėjas yra atstovavęs jaunimo U-19 ir U-21 rinktinėms. „Kadangi D.Šemberas negalės žaisti dėl kortelių, nutarėme atraminio saugo pozicijoje išbandyti šį žaidėją. G.Vičiaus žaidimą Kazachstane gyrė šioje šalyje treneriu dirbantis Algimantas Liubinskas", - sakė R.Žutautas.

Grįžta rinktinės senbuvis

Puolime į rinktinę po pertraukos grįžta ilgametis rinktinės narys Robertas Poškus, kuris pastaruoju metu rezultatyviai žaidžia naujame savo Azerbaidžano klube Zakatalos „Simurq". Taip pat pakviestas rezultatyviausias A lygos žaidėjas A.Buinickis. „R.Poškus muša įvarčius, yra numetęs svorio ir labai rimtai treniruojasi. Tikimės, kad jis pagelbės rinktinei. Įvarčius naujame klube muša ir Tomas Danilevičius. Mažiau džiugina Darvydo Šerno sportinė forma. Dar vieną progą turės A.Buinickis, kuris jau buvo kviestas, bet negalėjo atvykti dėl traumų", - komentavo rinktinės strategas. Pasak jo, tęsiant tradiciją į rinktines treniruotes nuolat įtraukti po vieną perspektyvų futbolininką, jėgas su stipriausiais šalies žaidėjais galės išbandyti dar vienas Nacionalinės futbolo akademijos narys - spalio pradžioje 16-ąjį gimtadienį švęsiantis puolėjas Simonas Stankevičius.

Į treniruočių stovyklą Lietuvos nacionalinė rinktinė renkasi spalio 5 dieną Marijampolėje. Spalio 7-ąją šio miesto „Arvi" arenoje vyks treniruočių pobūdžio rungtynė su U-21 jaunimo rinktine. Kitą sekmadienį nacionalinė rinktinė persikels į Kauną, kur spalio 11-ąją Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione žais su Čekija.
Lietuvos nacionalinės rinktinės žaidėjų sąrašas rungtynėms su Čekija (spalio 11 d.):
(Vardas, pavardė, klubas)

Vartininkai:
Žydrūnas Karčemarskas („Gaziantepspor", Turkija)
Ernestas Šetkus (Nikosijos „Olympiakos", Kipras)
Marius Rapalis (VMFD „Žalgiris", Lietuva)

Gynėjai:
Andrius Skerla (Balstogės „Jagiellonia", Lenkija)
Marius Stankevičius (Romos „Lazio", Italija)
Marius Žaliūkas (Edinburgo „Hearts", Škotija)
Arūnas Klimavičius (Taldykorgano „Žetisu", Kazachstanas)
Deividas Česnauskis (Baku „Baki", Azerbaidžanas)
Ramūnas Radavičius (Panevėžio „Ekranas", Lietuva)
Vytautas Andriuškevičius (Gdansko „Lechia", Lenkija)

Saugai:
Mindaugas Panka (Lodzės „Widzew", Lenkija)
Kęstutis Ivaškevičius (Tel Avivo „Bnei Yehuda", Izraelis)
Saulius Mikoliūnas (Kijevo „Arsenal", Ukraina)
Arvydas Novikovas (Edinburgo „Hearts", Škotija)
Linas Pilibaitis (Dėro ETO, Vengrija)
Marius Papšys (FK „Příbram", Čekija)
Gediminas Vičius (Karagandos „Šachtior", Kazachstanas)

Puolėjai:
Tomas Danilevičius (Kastelamarės „Juve Stabia", Italija)
Darvydas Šernas (Lubino „Zagłębie", Lenkija)
Robertas Poškus (Zakatalos „Simurq", Azerbaidžanas)
Arsenij Buinickij (Alytaus „Dainava", Lietuva)

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: Lietuva - Čekija

2011 Rgs 29 14:01

Liuba, gal tu paimk ir sugrįšk, nes nieko gero čia nebenusimato

geriantis
Pranešimai: 1450
Užsiregistravo: 2010 Geg 25 21:59

Re: Lietuva - Čekija

2011 Rgs 29 15:02

Įvarčius naujame klube muša ir Tomas Danilevičius.
kada? kas? kur? kiek įvarčių įmušė Danila?? ar patenka į pagrindą?? gal jau gana veteraną kankinti??

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Lietuva - Čekija

2011 Rgs 29 16:51

danila bent jau kazkoki lygi demonstruoja, pasa gali atiduoti ir siaip mates daug futbolo is arti. bet va kokio velnio eilini karta posku kviesti?? nebegris jo jaunyste vistiek. butu pardaves galatasarajui Loputis, gal zaidejas butu isejas :/

...

Re: Lietuva - Čekija

2011 Spa 07 13:00

Čekijos futbolo rinktinė prieš rungtynes su ispanais galvoja ir apie Lietuvą

Paveikslėlis


Kitos savaitės pradžioje į Lietuvą praktiškai stipriausios sudėties atvyksianti Čekijos nacionalinė futbolo rinktinė nori prieš kelionę į mūsų šalį jaustis ramiau ir šiandien parklupdyti Ispanijos rinktinę. Tačiau net ir tokios sėkmės atveju čekai Kaune žada kovoti dėl pergalės. „Norime atsirevanšuoti už praėjusių metų pralaimėjimą“, - sakė komandos kapitonas Tomašas Rosicky.

Žvaigždžių trio ruošiasi atvykti

Spalio 7 ir 11 dienos rungtynėms su Ispanija ir Lietuva į išplėstinį komandos sąrašą įtraukė 23 žaidėjus. Komandoje yra visos trys didžiausios dabartinės čekų rinktinės žvaigždės – po kelio traumos atsigavęs vartininkas Petras Čechas iš Londono „Chelsea“, saugas Tomašas Rosicky iš Londono „Arsenal“ ir puolėjas Milanas Barošas iš Stambulo „Galatasaray“.

Daug patirties aukščiausio lygio rungtynėse turi ir gynėjo arba saugo pozicijose žaidžiantis Tomašas Hübschmanas iš Donecko „Šachtar“ bei saugas Jaroslavas Plašilas iš prancūzų Bordo „Girondins“.

Penki čekų rinktinės nariai žaidžia Vokietijoje. Kiti užsienyje atstovauja Ukrainos, Belgijos, Turkijos, Prancūzijos, Italijos ir Kipro komandoms. Čekijoje rungtyniauja septyni rinktinės nariai, dauguma jų - iš šalies čempionės Pilzeno „Viktoria“ ekipos. Iš Libereco „Slovan“ klubo į Čekijos rinktinę pakviestas ir etiopų kilmės gynėjas Theodoras Gebre Selassie.

Komandai prieš čį ciklą pradėjo vadovauti buvęs rinktinės saugas, iki tol trenerio asistentu rinktinėje dirbęs 46 metų Michalas Bilekas.

Asmeninė tragedija nesustabdė

EURO 2012 atrankos I grupėje Ispanija su šešiomis pergalėmis užsitikrino pirmąją vietą, o kovoje dėl antrosios pozicijos Čekija dviem taškais lenkia Škotiją ir taip pat turi geresnį tarpusavio rungtynių santykį. Per paskutines dvejas rungtynes škotams reikia iškovoti trimis taškais daugiau per išvykas į Lichtenšteiną ir Ispaniją, nei Čekija iškovos namuose su ispanais ir Lietuvoje.

Rungtynes su Ispanija praleis diskvalifikuoti saugas Jaroslavas Plašilas ir puolėjas Janas Rezekas, o saugas Marekas Matejovsky greičiausiai negalės padėti komandai dėl traumos.

Artėjant paskutinėms atrankos buvo nuogąstaujama, kad po ištikusios nelaimės – jo draugė penktąjį nėštumo mėnesį patyrė persileidimą – rinktinei gali nepadėti ir kapitonas T.Rosicky. Vis dėlto praleidęs „Arsenal“ klubo rungtynes žaidėjas prisijungė prie Čekijos rinktinės stovyklos ir tikimasi, kad saugas galės rungtyniauti.

Lietuvoje norėtų revanšo

Pasak 31 metų T.Rosicky, jo komanda per paskutines dvejas rungtynes sieks iškovoti abi pergales. „Rungtynės su Ispanija bus labai sunkios, tačiau esame nusiteikę varžovus nustebinti. Bet kokiu atveju, po paskutinių rungtynių Škotijoje žinome, kad reikės įveikti ir Lietuvą. Netgi jei nugalėtume ispanus, norime atsirevanšuoti lietuviams už pralaimėjimą Olomouce praėjusiais metais“, - sakė saugas.

Rinktinės treneris Michalas Bilekas kalbėjo, kad ir lygiosios su Ispanija būtų geras rezultatas: „Mums labai svarbu prieš paskutines rungtynes su Lietuva viską turėti savo rankose. Tai reiškia, kad mums reikia atimti bent tašką iš ispanų.“

Čekijos ir Ispanijos rungtynės vyks šiandien nuo 21 val. 45 min. Prahoje. Lietuva ir Čekija tokiu pačiu laiku susitiks spalio 11 dieną Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione.

Čekijos futbolo rinktinės sudėtis rungtynėms su Ispanija ir Lietuva:

Vartininkai: Petras Čechas (Londono „Chelsea“, Anglija), Jaroslavas Drobny („Hamburger“ SV, Vokietija), Janas Laštuvka (Dnipropetrovsko „Dnipro“, Ukraina);

Gynėjai: Theodoras Gebre Selassie (Libereco „Slovan“), Romanas Hubnikas (Berlyno „Hertha“, Vokietija), Michalas Kadlecas (Leverkuzeno „Bayer“, Vokietija), Zdenekas Pospěchas (MSV „Mainz“ 05, Vokietija), Danielas Pudilas (KRC „Genk“, Belgija), Janas Rajnochas („Ankaragücü“, Turkija), Tomašas Sivokas (Stambulo „Besiktas“, Turkija)

Saugai: Tomašas Hubschmanas (Donecko „Šachtar“, Ukraina), Petras Jiračekas (Pilzeno „Viktoria“), Danielis Kolaras (Pilzeno „Viktoria“), Marekas Matejovsky (Prahos „Sparta“), Milanas Petržela (Pilzeno „Viktoria“), Vaclavas Pilaras (Pilzeno „Viktoria“), Jaroslavas Plašilas (Bordo „Girondins“, Prancūzija), Tomašas Rosicky (Londono „Arsenal“, Anglija), Kamilas Vacekas (Veronos „Chievo“, Italija);

Puolėjai: Milanas Barošas (Stambulo „Galatasaray“, Turkija), Davidas Lafata (Jabloneco „Baumit“), Tomašas Pekhartas (1. FC „Nürnberg“, Vokietija), Janas Rezekas (Famagustos „Anorthosis“, Kipras).

http://www.lrytas.lt/-13179765651315675 ... %C4%85.htm

britty
Pranešimai: 221
Užsiregistravo: 2010 Kov 18 16:09
Palaikoma komanda: FK Ekranas
Miestas: Panevėžys

Re: Lietuva - Čekija

2011 Spa 10 18:24

Antradienį - Lietuvos rinktinės kova su Čekija
2011 spalio 10d.
http://www.fkekranas.lt/naujienos/antra ... -su-cekija

Paveikslėlis
Vaidoto Januškos nuotraukos (http://www.LFF.lt" onclick="window.open(this.href);return false;)

Antradienį Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione Lietuvos rinktinė žais paskutines paskutines EURO 2012 atrankos rungtynes prieš Čekijos nacionalinę ekipą.

Lietuviams tai jau nieko nelemenčios varžyboms, o čekai grūmiasi dėl 2 vietos grupėje, kuri leistų komandai žaisti papildomas atrankos varžybas dėl patekimo į finalinį Europos čempionato etapą.

Čekija praėjusį savaitgalį namuose nusileido Pasaulio ir Europos čempionei Ispanijai, Škotija išvykoje minimaliu skirtumu 1:0 palaužė Lichtenšteino komandą. Po šių varžybų jie lenkia čekus vienu tašku ir jų sąskaitoje 11 taškų. Tačiau škotų laukia išvykos rungtynės prieš Ispaniją.

Čekams, atsiliekantiems vienu tašku nuo škotų, Lietuvoje reikės pergalės bei tikėtis, jog škotai nenustebins Europos pergale prieš Ispaniją.

Tad Lietuvos laukia išties ryžtingai nusiteikęs varžovas, kuris sieks žūtbūt išplėšti tris taškus. Būtent prieš čekus Lietuva praėjusių metų rudenį išvykoje sensacingai laimėjo 1:0 ir suteikė futbolo gerbėjams nemažų lūkesčių dėl tolimesnių sėkmingų rinktinės varžybų. Deja, du pralaimėjimai Ispanijai, tik taškas prieš nykštukinį Lichtenšteiną per dvejas varžybas bei pralaimėjimas Škotijai Lietuvą nebepavejamai nugramzdino už čekų ir škotų nugarų. Antradienio kova - tik garbės reikalas, galimybė smarkiai trinktelėti durimis besibaigiant dar vienam nesėkmingam atrankos ciklui.

Į nacionalinę rinktinę iš „Ekrano“ pakviestas saugas Ramūnas Radavičius, į jaunimo U-21 – vartininkas Emilijus Zubas.

Marijampolėje stovyklaujančios Lietuvos nacionalinė ir jaunimo (U-21) futbolo rinktinės penktadienį ruošdamosis būsimoms Europos čempionato atrankos dvikovoms išmėgino jėgas tarpusavyje.

Treniruočių pobūdžio kontrolinėse rungtynėse nacionalinė komanda nugalėjo jaunimą 4:0. Abiejų rinktinių treneriai po dvikovos teigiamai atsiliepė apie ekipų naujokus.

Keturi įvarčiai pirmajame kėlinyje

Rungtynes vyresnieji pradėjo aktyviau ir gana greitai įmušė įvartį. Jau 9-ąją minutę užsitęsusią ataką baudos aikštelėje tiksliu smūgiu iš arti užbaigė Ramūnas Radavičius.

23 min. smūgiu iš toli pasižymėjo Darvydas Šernas, o 32 min. tikslus buvo Roberto Poškaus smūgis. Po penkių minučių R.Poškus į vartus pasiuntė vartininko atmuštą kamuolį. Po pirmojo kėlinio nacionalinė rinktinė pirmavo 4:0.

Po pertraukos komandose pasikeitė nemažai žaidėjų - nacionalinėje rinktinėje aštuoni, jaunimo gretose - trys. Iškart po pertraukos į aikštę žengė ir Emilijus Zubas.

Antrajame kėlinyje daugiau kovos vyko aikštės viduryje. Arčiausiai tikslo nacionalinėje rinktinėje buvo Marius Papšys, tačiau jo spirtas kamuolys pataikė į abu virpstus.

Naujokai nenuvylė

Nacionalinės rinktinės treneris Raimondas Žutautas buvo patenkintas dėl pirmojo dvikovos kėlinio ir puolėjų įvarčių. „Pirmajame kėlinyje sužaidėme geriau, po pertraukos pakeitėme sudėtį ir žaidimas ėjosi sunkiau. Džiugu, kad pasižymėjo puolėjai. Tikiuosi, kad jie šiandien „neiššaudė" savo įvarčių ir bent vienas dar jų pasiliko čekams", - vylėsi treneris.

Jis teigė, kad šiose rungtynėse buvo svarbu išbandyti naujus žaidėjus ir įvertinti juos renkantis sudėtį: „Turime beveik du vienuoliktukus, todėl kiekvienas žaidėjas turi įrodyti, kad yra vertas startinės sudėties. Naujokai nenuvylė. Gediminas Vičius paliko gerą įspūdį. Jis turi šansų antradienį pasirodyti aikštėje. Arsenijui Buinickiui šį kartą kiek pritrūko greičio. Simonas Stankevičius - dar labai jaunas žaidėjas, jam reikia daug dirbti."

Nacionalinėje rinktinėje vis dar nebuvo saugo Deivido Česnauskio, tačiau futbolininko savijauta gerėja ir artimiausiu metu jis gali prisijungti prie ekipos treniruočių.

Nacionalinė rinktinė sekmadienį persikels į Kauną, kur spalio 11 dieną. susitiks su Čekija. U-21 rinktinė tą pačią dieną svečiuose žais su Malta.
Visą gyvenimą, visad kartu!
Paveikslėlis
http://fkekranas.lt/

...

Re: Lietuva - Čekija

2011 Spa 12 12:08

Preliminari rungtynių statistika
Paveikslėlis

Lietuva - Čekija 1:4 (0:3)
Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadionas
Teisėjas - Daniel Fernandez Borbalan (Ispanija)
Įvarčiai: 67 min. Darvydas Šernas (Lietuva); 2 ir 85 min. Michal Kadlec (abu iš 11 m.), 15 ir 45 min. Jan Režek (Čekija).
Įspėti: 1 min. Andrius Skerla, 80 min. Mindaugas Panka, 84 min. Ramūnas Radavičius (Lietuva)
Pašalintas: 67 min. Roman Hubnik (Čekija)

Lietuva: Žydrūnas Karčemarskas, Ramūnas Radavičius, Marius Žaliūkas, Andrius Skerla, Marius Stankevičius, Saulius Mikoliūnas, Linas Pilibaitis (74 min. Ričardas Beniušis), Gediminas Vičius, Kęstutis Ivaškevičius (46 min. Arvydas Novikovas), Darvydas Šernas, Robertas Poškus (57 min. Mindaugas Panka). Atsarginiai: Ernestas Šetkus, Marius Papšys, Arsenij Buinickij, Arūnas Klimavičius.

Čekija: Petr Čech, Theodor Gebre Selassie, Michal Kadlec, Roman Hubnik, Tomaš Sivok, Jan Režek (82 min. Zdenek Pospech), Daniel Kolar, Jaroslav Plašil, Vaclav Pilar (70 min. Daniel Pudil), Milan Baroš (59 min. Tomaš Pekhart), Petr Jiraček. Atsarginiai: Jaroslav Drobny, David Lafata, Tomaš Rosicky, Kamil Vacek.
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2011 kartus.

...

Re: Lietuva - Čekija

2011 Spa 12 12:11

LIETUVA 1 - 4 ČEKIJA

Paskutinėse EURO 2012 atrankos rungtynėse Lietuvos nacionalinei futbolo rinktinei teko pripažinti dėl Čekijos komandos pranašumą rezultatu 1:4.

Dėl antrosios vietos grupėje kovojusi Čekija įmušė 11 metrų baudinį pačioje rungtynių pradžioje, o iki pertraukos pasižymėjo dar du kartus. Antrajame kėlinyje komandos apsikeitė 11 metrų baudiniais. Lietuvos rinktinei paguodos įvartį pelnė Darvydas Šernas.

Atrankos turnyro I grupėje lietuviai su 5 taškais užėmė ketvirtąją vietą. Čekijos rinktinė po pergalės aplenkė Škotiją, kuri paskutines rungtynes Ispanijoje pralaimėjo, ir užėmusi antrąją vietą iškovojo teisę žaisti papildomas rungtynes dėl patekimo į Europos čempionato finalinį etapą.

Po nokdauno pradžioje lietuviai neatsigavo

Rungtynės lietuviams prasidėjo itin nesėkmingai. Jau pirmąją minutę teisėjas iš Ispanijos įžvelgė Andriaus Skerlos pražangą prieš Milaną Barošą baudos aikštelėje ir skyrė 11 metrų baudinį, kurį realizavo Michalas Kadlecas. Netrukus lietuviai galėjo rezultatą išlyginti, bet į baudos aikštelę įsiveržusio Darvydo Šerno smūgį atrėmė čekų vartininkas Petras Čechas.

16 minutę svečiai padidino savo pranašumą. M.Barošas apsisukdamas smūgiavo į vartus, kamuolys atsimušė į virpstą, ir pirmas suskubęs Janas Rezekas stipriu smūgiu nepaliko šansų Žydrūnui Karčemarskui.

35 min. jau lietuviai norėjo 11 metrų baudinio, tačiau pražangos prieš D.Šerną baudos aikštelėje arbitras neįžvelgė. Prieš pat pertrauką Čekijos rinktinė pasižymėjo dar kartą. Po J.Plašilo aukšto perdavimo į baudos aikštelę J.Rezekas griūdamas galva nukreipė kamuolį į tolimąjį vartų kampą - 3:0.

Antrajame kėlinyje apsikeitė baudiniais

Lietuvos rinktinė nenuleido rankų ir antrojo kėlinio viduryje sušvelnino atsilkimą. D.Šernas pabėgo nuo Romano Hubniko ir šis pargriovė varžovą. Čekui buvo parodyta raudona kortelė, o Lietuvos rinktinės puolėjas pats realizavo 11 metrų baudinį.

Įmušę įvartį lietuviai pradėjo vis dažniau lankytis prie varžovų vartų, bet Gedimino Vičiaus smūgiui iš toli pritrūko tikslumo, o Mindaugo Pankos galva nestipriai smūgiuotą kamuolį sugavo P.Čechas.

Vis dėlto iki pagrindinio laiko likus žaisti penkias minutes Čekijos rinktinė įmušė dar vieną baudinį. Po Radavičiaus pražangos prieš Tomašą Pekhartą nuo žymos antrą kartą tiksliai smūgiavo Kadlecas.

http://www.lff.lt/lt/article/rzutautas_ ... eje_baigiu

...

Re: Lietuva - Čekija

2011 Spa 12 12:13

KOMENTARAI PO RUNGTYNIŲ

Čekijos rinktinės vyriausiasis treneris Michal Bilek:
„Nesėkmė šiandien mums būtų reiškusi ciklo pabaigą, tačiau labai gerai pavyko rungtynių pradžia, ji mus nuramino. Įmušėme 11 metrų baudinį, pavyko sėkmingai žaisti aikštės viduryje ir iki iki pertraukos pasižymėti dar du kartus. Antrajame kėlinyje šiek tiek komplikavomės padėtį, kai R.Hubnikui buvo parodyta raudona kortelė.

Vis dėlto svarbiausia, kad šiandien laimėjome. Nuolat jautėme spaudimą ir galvojome apie rungtynes Ispanijoje. Vis dėlto ispanai buvo aiškūs favoritai grupėje, o mes žinojome, kad kovosime dėl antrosios vietos."

Lietuvos rinktinės puolėjas Darvydas Šernas:
„Greitai praleidome pirmą įvartį, vos spėjome įžrengti į aikštę. Sunku pradėti rungtynes nuo 0:1. Bandėme išlyginti, atakavome, bet praleidome dar kartą. Nenoriu kaltinti teisėjų dėl baudinio, patys esame kalti. Nors teisėjas galėjo ir neduoti baudinio. Drąsus sprendimas skirti tokį baudinį pačioje pradžioje. Šiame tiksle neįvykdėme tikslų, kuriuos planavome. Po gero starto prastai sužaidėme ciklo pabaigą. Nežinau kas atsitiko. Galbūt palūžome po pralaimėjimo Lichtenšteine."

Lietuvos rinktinės gynėjas Andrius Skerla:
„Greitas pirmasis įvartis nulėmė rungtynių eiga. Praleidome po 11 metrų baudinio, kuris galėjo būti, galėjo ir nebūti skirtas. Manau žaidimo eiga parodė, kad čekai yra stipresni ir jiems nereikia teisėjų pagalbos norint iškovoti pergalę. Buvo epizodas, kai galėjo būti paskirtas baudinys į jų vartus pirmajame kėlinyje. Rungtynėse Čekijoje turbūt turėjomę tą sėkmę, kurios nebuvo šiandien."Norėjome pasirodyti iš gerosios pusės, bet nepavyko."

Lietuvos rinktinės gynėjas Marius Stankevičius:
„Neparodėme to, ką sugebame, galbūt ir teisėjai mus nuskriaudė. Bet turėjome ir patys žaisti geriau. Praleistas greitas įvartis išmušė mus iš vėžių. Nepavyko greičiau organizuoti atakų, sukurti daugiau progų. Nusiteikimas buvo tinkamas, tačiau dar reikia daug dirbti

Jautėsi, kad trūko traumuotų ir diskvalifikuotų žaidėjų. Vis dėlto Lietuva nėra tokia didelė šails, kad turėtų didelį žaidėjų pasirinkimą. Kitas dalykas - daugeliui žaidėjų trūksta žaidybinės praktikos. Atrankos cikle pirmas žingsnis buvo neblogas, tačiau du kartus neįveikėme Lichtenšteino ir galutinis rezultatas silpnokas. Reikia padaryti išvadas ir galvoti apie ateitį.

Noriu padėkoti tiems ištikimiausiems sirgaliams, kurie palaiko mus ir kai mums sekasi, ir kai nesiseka. Dabar mums buvo sunkus metas ir jautėme jų palaikymą. Tikiuosi, kad jei ne mes, tai kita rinktinės karta ateityje atsidėkos jiems rezultatais aikštėje."

http://www.lff.lt/lt/article/rzutautas_ ... eje_baigiu

...

Re: Lietuva - Čekija

2011 Spa 12 12:41

LIETUVA 1 - 4 ČEKIJA

"Žutautai, atia! Rinktinė ne tau!" - skandavo Kauno stadione vėlyvą antradienio vakarą kantriai šalę, bet nieko paguodžiamo neišvydę Lietuvos rinktinės sirgaliai.

Žiūrovai tikėjosi ne tokio ekipos atsisveikinimo su Europos čempionato atrankos turnyru. Todėl po mačo keikė ir trenerį, ir kitus juos nuvylusius rinktinės atstovus bei futbolo federacijos vadovus. R.Žutautas netruko priimti sprendimą, iškart po mačo pareiškęs, jog atsistatydina.

Situacija
Europos čempionato atrankos I grupėje dar prieš paskutinįjį turą lietuviai žinojo - aukščiau priešpaskutinės - 4-osios vietos jie nepakils, o į paskutinę nebenukris. Grupės nugalėtojų titulą ir kelialapį į žemyno pirmenybes jau anksčiau buvo užsitikrinusi visas rungtynes laimėjusi Ispanijos komanda. Net 24 tašką surinkusiems Europos ir pasaulio čempionams šiandienos dvikova Alikantėje su Škotijos futbolininkais buvo tik formalumas. Tačiau jie vistiek nepraleido progos įsirašyti ir 8-ąją pergalę - 3:1. Škotijos ekipa, surinkusi 11 taškų, liko trečia. Čekai, sutriuškinę Lietuvos ekipą, su 13 taškų, aplenkė škotus ir pateko į atkrintamąsias atrankos varžybas.

Kraitis
R.Žutauto vadovaujama Lietuvos ekipa atrankos varžybas baigė su 5 taškais. Mūsų šalies futbolininkai vienintelį laimėjimą per 8 mačus pasiekė prieš Čekijos ekipą. Pernai rugsėjį Olomouce R.Žutauto auklėtiniams pergalę 1:0 prieš čekus lėmė puolėjo Darvydo Šerno įvartis. Jis vienintelis pasižymėjo ir atsakomajame mače Kaune. Be to, mūsų šalies komanda dukart sužaidė lygiosiomis (2010 metų rugsėjį namuose su škotais - 0:0 ir šiemet namuose su Lichtenšteino ekipa - 0:0). Likusias 5 rungtynes lietuviai pralaimėjo, tarp jų ir išvykoje tai pačiai Lichtenšteino komandai - 0:2). Per atrankos ciklą įmušti vos 4 įvarčiai, praleista - net 13.

Atsisveikinimai
Mačas su čekais tapo paskutiniu ne tik Lietuvos rinktinės strategui Raimondui Žutautui, kurio sutartis su Lietuvos futbolo federacija jau baigėsi. Apie karjeros rinktinėje pabaigą prasitarė ir Andrius Skerla. 34 metų gynėjas šalies nacionalinėje ekipoje vakar sužaidė 84-ąjį mačą. Jis yra absoliutus rinktinės rekordininkas. Gali būti, kad rinktinės marškinėlių daugiau nebeapsivilks ir dar keletas veteranų.

Įvykiai
Lietuvos ekipos norai garbingai pabaigti kvalifikacinį turnyrą subkliuško jau 40-ąją mačo su čekais sekundę. Teisėjas iš Ispanijos nusprendė, kad A.Skerlos abejotina pražanga baudos aikštelėje yra verta 11 m baudinio. Baudinį ramiai realizavo gynėjas Michalas Kadlecas. Svečiai dar iki pertraukos dukart siuntė kamuolį į vartų tinklą. Antrajame kėlinyje į trumpam žaizdas numarinusį D.Šerno taiklų smūgį nuo 11 m, čekai atsakė 4-uoju įvarčiu

Paveikslėlis
Puolėjas D.Šernas buvo pargriautas ir pats realizavo 11 m baudinį. M.Patašius

http://www.lrytas.lt/-13183503461316936 ... -video.htm

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Lietuva - Čekija

2011 Spa 13 12:12

Grįžtant prie mačo - video santrauka:
http://footyroom.com/lithuania-1-4-czec ... c-2011-10/" onclick="window.open(this.href);return false;

Puslapio apačioje įdėtas įdomus skaitytojų žaidėjų lygio įvertinimo "riestainis". Lietuviai yra "average" ir "poor" (panašiai įvertinta ir Latvija - http://footyroom.com/croatia-2-0-latvia-2011-10/" onclick="window.open(this.href);return false;). Tuo tarpu Estija - "poor" ir "great": http://footyroom.com/estonia-0-2-ukraine-2011-10/" onclick="window.open(this.href);return false;

Grįžti į