Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Lietuvoje rungtyniavę užsieniečiai

2012 Geg 31 20:01

latvijos rinktines sudetyje baltijos taures rungtynems pakviesti du buve lt klubu zaidejai:
Ivanas Lukjanovas ex siauliai ir suduva
Nauris Bulvitis ex siauliai

kad lukjanova pakvietai normalu, nes jis padare nebloga karjera, bet kad nauris priauges latvijos rintines lygi tai keista :D kai lose siauliuose tai atrode visai netalentingas zaidejas :D

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11748
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Lietuvoje rungtyniavę užsieniečiai

2012 Lie 14 11:29

Paulinho nenori į Milano "Inter"
http://www.futbolas.lt/naujiena/paulinh ... lano-inter" onclick="window.open(this.href);return false;

Futbolininko karjeros pradžioje FC "Vilniaus" klube žaidęs brazilas Paulinho sulaukė Milano "Inter" dėmesio, tačiau linkęs likti Brazilijoje ir toliau atstovauti San Paulo "Corinthians". "Aš noriu likti San Paule. "Corinthians" taip pat to nori ir rūpinasi manimi. Tikiuosi, kad šis klausimas išsispręs kaip galima greičiau ir nekils jokių nesusipratimų", - pareiškė Paulinho, "Vilniaus" klube žaidęs 2006 ir 2007 m. "Inter" su manimi asmeniškai nekalbėjo, bet jie buvo susisiekę su mano atstovais. Džiaugiuosi "Corinthians" siekiu išlaikyti mane. Tai ne pinigų klausimas, aš tiesiog noriu žaisti futbolą", - sakė žaidėjas. Paulinho į "Corinthians" persikėlė prieš dvejus metus iš žemesnės lygos klubo "Bragantino" ir padėjo šiai komandai prieš kelias savaites iškovoti "Libertadores" taurę.

...

Re: Lietuvoje rungtyniavę užsieniečiai

2012 Rgs 03 15:09

Bulvītis papildinājis Latvijas futbola izlases kandidātu sarakstu
http://sports.delfi.lv/news/football/ne ... d=42639188" onclick="window.open(this.href);return false;


Paveikslėlis
Latvijas futbola valstsvienības kandidātu sarakstu pirms gaidāmajām 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēm papildinājis JPFS/FK "Spartaks" komandas aizsargs Nauris Bulvītis, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Bulvītis valstsvienībā debitēja jūnija sākumā Igaunijā notikušajā Baltijas kausa izcīņā, palīdzot Latvijas izlasei izcīnīt uzvaras gan spēlē ar Lietuvu, gan finālmačā ar Somiju.

Līdz ar to pašlaik kandidātu sarakstā ir 22 futbolisti - trīs vārtsargi, astoņi aizsargi, septiņi pussargi un četri uzbrucēji.

...

Re: Lietuvoje rungtyniavę užsieniečiai

2012 Rgs 21 10:44

Buvęs FC “Vilniaus” saugas įmušė už Brazilijos rinktinę
http://penalty.lt/buves-fc-vilniaus-sau ... -rinktine/" onclick="window.open(this.href);return false;

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį draugiškose rungtynėse susitiko amžini konkurentai – Brazilijos ir Argentinos nacionalinės rinktinės.

Brazilijoje vykusioje dvikovoje svečiai pirmieji išsiveržė į priekį, bet netrukus rezultatą smūgiu galva išlygino buvęs FC “Vilniaus” saugas Paulinho. Brazilams pavyko šioje principinėje dvikovoje iškovoti pergalę 2:1 po Neymaro realizuoto 11 metrų baudinio.

Abi rinktinės pastaruoju metu dažnai susitinka aikštėje. Po to, kai Argentinos nacionalinę ekipą ėmė treniruoti Alejandro Sabella, tai buvo jau ketvirtoji tarpusavio dvikova. Kito susitikimo taip pat neteks ilgai laukti. Argentiniečiai revanšo namuose sieks jau spalio 3 dieną.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11748
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Lietuvoje rungtyniavę užsieniečiai

2012 Spa 18 00:17

Vilniuje žaidęs Paulinho padėjo Brazilijai sutriuškinti Japoniją 4:0 (VIDEO)
2012-10-16 18:12
15min.lt
http://www.efutbolas.lt/lietuva-8/vilni ... 14123.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Tarptautiniame draugiškame mače tarp Brazilijos ir Japonijos rinktinių siurprizas neįvyko ir brazilai užtikrintai įveikė varžovus. Lenkijoje sužaistose rungtynėse Neymaro dublis ir Kaka bei Paulinho taiklūs smūgiai palaidojo Japonijos futbolininkus. Brazilijos rinktinė išsiveržė į priekį dar 12 minutę, kai po gražaus Oscaro perdavimo, Paulinho tolimu smūgiu pelnė pirmąjį rungtynių įvartį. 2006-2007 metų sezone šis saugas žaidėjo „Vilniaus“ futbolo klube. 25 minutę baudos smūgį uždirbo Kaka, o jį sėkmingai realizavo Brazilijos rinktinės žvaigždė Neymaras. Jis antrojo kėlinio pradžioje po dar vieno rezultatyvaus Oscaro perdavimo pasižymėjo ir antrą kartą. 76 minutę įsibėgėję brazilai palaidojo Japonijos rinktinės viltis su ketvirtuoju, šį kartą Kaka, įvarčiu.

Brazilija (4-4-2): Diego Alves; Adriano, Silva, Davidas Luizas, Castanas; Paulinho, Ramiresas, Kaka, Oscaras; Neymaras, Hulkas.
Japonija (4-3-3): Kawashima; Sakai, Konno, Yoshida, Nagatomo; Endo, Hasebe, Nakamura; Kiyotake, Shini Kagawa, Keisuke Honda.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11748
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Lietuvoje rungtyniavę užsieniečiai

2012 Spa 31 14:57

Vilniaus „Žalgiriui“ nereikalingas ir įvarčius Azijoje mušantis Goranas Jerkovičius: „Pasiilgau cepelinų“
http://www.futbolas.lt/naujiena/vilniau ... asiilgau-c" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.sportin.lt" onclick="window.open(this.href);return false;
Gedas Saročka

Lietuvoje futbolininkas Goranas Jerkovičius patyrė nuosmukį ir pakilimą. Pusantrų metų VMFD „Žalgiryje“ praleidęs futbolininkas 2011 metų pavasarį po nutrauktos sutarties su Lietuvos vicečempionais galvojo apie karjeros pabaigą. Futbolo alkį puolėjas iš naujo pajuto Tauragės „Tauro“ komandoje. Prieš pusmetį G. Jerkovičius įvarčius mušė Azijos Čempionų lygoje, o šiuo metu rungtyniauja Tailande, Bankoko “Buriram United”. Futbolininkas pasidalijo mintimis apie Lietuvos ir Azijos futbolo skirtumus.

- Goranai, po to, kai buvai atleistas iš VMFD “Žalgirio“, svarstei apie karjeros pabaigą. Kas privertė apsigalvoti?
- Po nutrauktos sutarties su VMFD “Žalgiriu“ išties norėjau baigti profesionalaus futbolininko karjerą. Norėjosi tiesiog mėgautis futbolu kaip hobiu. Tačiau paskambino buvęs komandos draugas Ernestas Šetkus ir pasiūlė prisijungti prie jo tėčio komandos Tauragėje. Pirmasis mano atsakymas buvo NE. Tačiau rimčiau pagalvojęs apie savo „paskutinį trijų mėnesių projektą“ bei galimybę pažaisti UEFA Europos lygos kvalifikacijoje persigalvojau ir vėl atvykau į Lietuvą. Tai buvo vienintelis pasiūlymas tęsti karjerą ir aš jį priėmiau. Per tris mėnesius Lietuvoje sužaidžiau 18 rungtynių, įmušiau 18 įvarčių. Šis periodas man padėjo apsispręsti tęsti futbolininko karjerą. Dabar mėgaujuosi tuo, ką darau.

- Po sėkmingo periodo Lietuvoje persikėlei į Teherano “Esteghlal” (Iranas), spėjai parungtyniauti Azijos Čempionų lygoje. Kokie įspūdžiai iš Irano?
- Po sėkmingų trijų mėnesių “Tauro” komandoje manimi domėjosi labai daug komandų. Aš pasirinkau Iraną. Šalis nepopuliari, bet futbolas ten labai aukšto lygio. Teherano “Esteghal” – viena geriausių Azijos žemyno komandų, dukart laimėjusi Azijos Čempionų lygą. Todėl šią komandą ir pasirinkau. Azijos Čempionų lygos mačai buvo geriausi momentai mano karjeroje. Žaidžiau keletą rungtynių, įmušiau 3 įvarčius. Visas rungtynes stebėjo sausakimši stadionai nuo 40 000 iki 80 000 žiūrovų, filmavo televizija. Tai buvo kažkas nerealaus. Nors Irane praleidau tik 6 mėnesius, tapau ten žinomu. Kartais dėl fanų būdavo sunku išeiti į miestą tiesiog nusipirkti maisto.

- Iš Irano persikėlei į Tailandą, Bankoko “Buriram United” komandą. Papasakok apie futbolą šioje valstybėje.
- Tailando futbolo lygą remia visame pasaulyje žinomos kompanijos, jos skiria daug pinigų futbolo plėtojimui. Komandos kviečia labai gerus futbolininkus ar trenerius ir jiems moka dideles algas. Geriausias to pavyzdys – Svenas Goranas Erikssonas, kuris į šią šalį atvyko dirbti su Bankoko "Tero Sasana" klubu. Futbolas šiuo metu Tailande yra labai populiarus sportas.

- Gali palyginti Lietuvos ir Tailando futbolo lygas?
- Tailande žaidžia daugiau gerų žaidėjų nei Lietuvoje, čia daugiau stiprių komandų. Lietuvoje gerų komandų - gal tik trys – keturios. Visos kitos yra ne tokios stiprios ir įdomios.

- Tailandas – egzotiška šalis. Gal egzotiškas ir Tailando futbolas?
- Futbolas čia nėra egzotiškas. Tailande jis yra toks pats sportas kaip ir bet kur kitur pasaulyje.

- Vilkėdamas “Buriram United” marškinėlius per 9 rungtynes įmušei 9 įvarčius. Šiuo metu esi geros sportinės formos?
- Geriausios formos nesu, bet įvarčius mušu, o mano komanda pateko į FA ir Toyota taurių finalus. Kartu su komanda nesiruošiau sezonui. Po dviejų mėnesių atostogų atvykau į Tailandą ir beveik iškart teko pradėti rungtyniauti.

- Į Azijos šalis futbolininkai važiuoja uždirbti pinigų. Ar tu jau milijonierius?
- Galiu patvirtinti, kad Azija yra naujas kontinentas futbolui ir pinigams. Vien dėl to po sėkmingo sezono “Taure” pakeičiau žemyną. Žinojau, kad čia – ateitis. Po manęs atėjo Anelka, Drogba (juokiasi) ir dar ne vienas geras futbolininkas čia atvyks.

- Grįžkime į Lietuvą. Kalbama, jog “Tauro” futbolininkai šiemet negavo nei vienos algos. Ar ir tu Tauragės komandoje žaidei už dyką?
- Apie dabartinę “Tauro” situaciją nieko nežinau. Užjaučiu klubą ir futbolininkus, jei tai tiesa. Kai “Tauro” komandoje žaidžiau aš, klubas tokių finansinių problemų neturėjo, todėl viskas buvo gerai.

- Gali palyginti uždarbį, gautą Lietuvoje ir Azijos valstybėse?
- Tai nepalyginama. Azijoje uždarbis yra gerokai didesnis. Todėl aš žaidžiu čia. Norėjau savo šeimai padėti finansiškai ir pagaliau galiu tai daryti. Lietuvoje futbolas nėra populiarus, todėl sunku pritraukti turtingus rėmėjus. Matyt, dauguma didelių bendrovių mieliau renkasi remti krepšinį, nei futbolą. Tailande rėmėjai futbolo klubams moka didžiulius pinigus, tad ir algos čia didelės.

- Ko labiausiai pasiilgsti Lietuvoje?
- Pasiilgstu cepelinų ir visos lietuviškos virtuvės. Maistas Lietuvoje labai geras. Šiek tiek ilgiuosi sniego, tačiau tai nėra problema. Ir žinoma, pasiilgstu draugų, kuriuos pažinau Lietuvoje.

...

Re: Lietuvoje rungtyniavę užsieniečiai

2012 Lap 02 17:18

- Po sėkmingo periodo Lietuvoje persikėlei į Teherano “Esteghlal” (Iranas), spėjai parungtyniauti Azijos Čempionų lygoje.
Kokie įspūdžiai iš Irano?

L'aventurier
Pranešimai: 81
Užsiregistravo: 2011 Rgs 01 13:20
Palaikoma komanda: VMFD Žalgiris

Re: Lietuvoje rungtyniavę užsieniečiai

2013 Sau 21 22:08

Calum Elliot keliai, regis, pamažu krypsta anapus Atlanto:
http://sport.stv.tv/football/clubs/hear ... on-dynamo/" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: Lietuvoje rungtyniavę užsieniečiai

2013 Sau 23 12:50

Už buvusį “Vilniaus” saugą “Inter” siūlo 15 mln.
http://penalty.lt/uz-buvusi-vilniaus-sa ... lo-15-mln/" onclick="window.open(this.href);return false;

Buvęs FC “Vilniaus” saugas Paulinho vėl rimtai sudomino Italijos futbolo grandą Milano “Inter”.

Šios šalies spauda skelbia, kad “Nerazzurri” atnaujino derybas dėl šiuo metu San Paulo “Corinthians” atstovaujančio saugo įsigijimo. “Inter” vadovai planuoja, kad Paulinho turėtų pakeisti rungtyniauti į Turkiją išvykusį Wesley Sneijderį. Italijos klubas už brazilą pasiruošęs sumokėti 15 milijonų eurų.

Paulinho Lietuvoje žaidė 2006 – 2007 metais ir įmušė penkis įvarčius. Vėliau futbolininkas persikėlė į Lenkiją, o iš jos grįžo į gimtąją Braziliją.

...

Re: Lietuvoje rungtyniavę užsieniečiai

2013 Sau 23 13:01

Buvęs „Žalgirio“ puolėjas C. Elliotas mėgins įsitvirtinti „Houston Dynamo“ komandoje
lrytas.lt 2013-01-22 http://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/b ... andoje.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Pernai Lietuvoje rungtyniavęs škotas Calumas Elliotas mėgins įsitvirtinti „Houston Dynamo“ komandoje. VMFD „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjęs 25 metų puolėjas per 39 mačus įmušė 17 įvarčių. C. Elliotas ne kartą buvo užsiminęs, kad ketina palikti Lietuvą, rašo sport.stv.tv.

C. Elliotu „Houston Dynamo“ domėjosi ir praėjusių metų žiemą, tačiau buvęs Edinburgo „Hearts“ futbolininkas nusprendė atstovauti „Žalgiriui“.

Kol kas neaišku, ar C. Elliotas vilkės „Dynamo“ marškinėlius. Škotui dabar svarbiausia puikiai pasirodyti MLS čempionate rungtyniaujančios ekipos treniruotėse.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11748
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Lietuvoje rungtyniavę užsieniečiai

2013 Vas 07 11:44

Мухарем Байрами: "Зимой здесь очень холодно. Думал, не выдержу"
30.01.2013 15:59
http://football.by/news/41353.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Полузащитник Мухарем Байрами еще прошлым летом в составе «Реновы» пытался выбить «Гомель» из розыгрыша Лиги Европы. А сейчас ему придется протаптывать еврокубковую дорожку уже в составе гомельской команды. Правда, окно в Европу пока имеет один вид — на заснеженный двор клубной базы. И к такой погоде македонец Мухарем не привык, хотя по-русски «шпарит» как местный.

- Язык выучил, пока выступал за литовский "Каунас", - рассказал он. - Когда оттуда уехал на родину, то года три не общался по-русски. Понимаю почти все, но разговаривать сложно. Хотя за 20 дней пребывания в Гомеле понемногу начинаю вспоминать слова, фразы.

- А с белорусским языком как дела обстоят?
- Да пока никак. Здесь же все по-русски разговаривают.

- Что слышал о нашей стране до прилета сюда?
- Очень немного. Знал, что Беларусь находится рядом с Россией. Здесь я впервые в жизни прокатился на поезде. Когда ехал из Минска в Гомель. Ты знаешь, понравилось! (смеется). И полежать можно, и поспать. В Македонии от столицы в любую точку страны близко ехать, поэтому пользоваться поездами нерезонно.

- В Гомеле уже освоился?
- Когда я был здесь прошлым летом в составе "Реновы", то город запомнился зеленым, красивым, теплым. А приехал зимой - очень холодно! Минус 15 и большая влажность. Сначала думал, не выдержу, но день на пятый стало полегче. И в Македонии бывают морозы, но длятся они 2 - 3 дня. А здесь… В общем, не привык пока.

- Какие команды задают тон в македонском футболе?
- "Вардар" в последние два года очень неплохо играет. У них есть амбиции, хороший стадион. В прошлом году играли с борисовским БАТЭ в квалификации Лиги чемпионов. В школе "Вардара" я обучался футболу до 14 лет, после чего перешел в другую команду. У меня есть мечта закончить там карьеру игрока. Команда сильная и думаю следующие 3 - 4 года они будут выступать в групповых раундах Лиги чемпионов или Лиги Европы. Надежные спонсоры у "Металлурга" из Скопье, не стоит также сбрасывать со счетов клуб "Работнички", а также "Шкендию" и "Ренову".

- Есть желание сыграть за сборную Македонии?
- Конечно. Раньше выступал только за молодежную сборную, а в "националку" пока не вызывали. Надеюсь, в "Гомеле" все сложится хорошо, и меня заметят. Новый тренер сборной Чедомир Яневски регулярно просматривает игроков за рубежом. Не исключено, что он может посетить одну из игр нашей команды.

- В элитных дивизионах чемпионатов Беларуси и Македонии выступает по 12 команд. Как считаешь, это оптимальное число?
- Думаю, да. 12 крепких команд - это лучше, чем 16 слабеньких.

- Что можешь сказать о "Гомеле" прошлогоднего "розлива"? За два проведенных матча составил какое-то впечатление?
- Было видно, что команда хорошо подготовлена физически. Из игроков могу вспомнить Кашевского, Платонова, поляка Новака.

- Какое место "Гомель" мог бы занять в чемпионате Македонии?
- Без проблем боролись бы за золото.

- А "Ренова" в чемпионате Беларуси?
- Претендовала бы на место с четвертого по шестое.

- Чем запомнился литовский отрезок карьеры?
- Ничем хорошим. В "Каунасе" мало играл из-за травмы. Потом провел сезон в аренде за "Силутэ" и улетел в Македонию. Там и отыграл последние четыре года, а в составе "Реновы" стал чемпионом страны и обладателем Кубка.


"Жена привезет коран"

- Подходы к тренировочному процессу в "Гомеле" и "Ренове" сильно отличаются?
- Здесь тяжелее, все проходит более интенсивно. В "Гомеле" тренировки длятся меньше, но они более насыщенные. В "Ренове" можно было минут пять стоять, отдыхать, и мне это не очень нравилось. Плюс ко всему, Меркулов - тренер-демократ. Он как педагог общается со всеми футболистами.

- В свободное время чем занимаешься?
- Клубы ночные не люблю, не пью, не курю. Отдыхаю. Сейчас жду, когда в Гомель прилетит моя семья: жена и двое сыновей. Планируем после этого снимать квартиру. Надеюсь, что здесь они будут уже в начале марта.

- В гастрономическом плане неожиданностей не было?
- Все нормально. И клуб с пониманием отнесся к тому, что я как мусульманин не ем свинину. Для меня всегда есть отдельное меню.

- Пост в Рамадан не мешает футболу?
- В выходные дни я соблюдаю пост, но тренировки есть тренировки. Пост длится от рассвета до заката. Летом по 16 - 17 часов нельзя ничего употреблять в пищу, нельзя сделать даже глоток воды. А в это время жара 40 градусов и футболисту придерживаться строгих правил очень тяжело.

- Коран с собой не привез?
- Нет. Надеюсь, жена привезет. Я читаю коран на македонском языке, потому что арабский пока не было возможности выучить.

- Как жена отнеслась к решению переехать в совершенно незнакомую страну?
- Спокойно. Нет проблем, я все объяснил. Конечно, ей тяжеловато будет здесь с двумя детьми, поэтому немного переживает. Детей попробуем отдать в гомельский детсад, посмотрим, что из этого получится. Может, ребята и русский язык здесь подучат.

- У жены, поди, и выбор не велик. У мусульман ведь наверняка слово мужчины - это больше чем закон?
- Ну она ведь когда замуж выходила, обещала быть со мной до конца жизни (смеется). Вообще, у нас не такие строгие подходы. Выбор был только за ней. Но я рад, что жена меня всегда поддерживает и понимает специфику этой профессии. Мы уже в Каунасе жили вместе, поэтому проблем быть не должно.

- С кем из футболистов белорусских клубов лично знаком?
- Хорошо знаю Страхановича, с Вылкановым в "Каунасе" играли год-полтора. Кроме того, знаком со Славой Глебом, Курскисом, Бердником, тренерами Малофеевым, Зыгмантовичем. Вроде немало перечислил. Плюс ко всему в "Гомеле" прекрасные ребята, хорошо приняли.

- Что ты можешь рассказать белорусам о своей стране?
- У нас хорошие гостеприимные люди. Есть Охридское озеро - отличное место, куда ежегодно съезжаются тысячи туристов. Находится оно в 180 километрах от столицы. В Скопье есть улица Ленина. Правда, за последние годы много названий поменяли. Сейчас даже не все таксисты ориентируются в городе. Поэтому приходится называть как старое, так и новое название улицы, - цитирует Байрами "Гомельская праўда".

L'aventurier
Pranešimai: 81
Užsiregistravo: 2011 Rgs 01 13:20
Palaikoma komanda: VMFD Žalgiris

Re: Lietuvoje rungtyniavę užsieniečiai

2013 Vas 26 22:27

Calum Elliot vis dėlto sugrįžo į savo gimtąją Škotiją, II diviziono (3 pagal pajėgumą lyga) Alloa klubą:
http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/21582380" onclick="window.open(this.href);return false;

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11748
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Lietuvoje rungtyniavę užsieniečiai

2013 Vas 26 23:20

Calum Elliot vis dėlto sugrįžo į savo gimtąją Škotiją, II diviziono (3 pagal pajėgumą lyga) Alloa klubą:
http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/21582380" onclick="window.open(this.href);return false;
- Šios komandos žaidžiantis treneris yra Paul Hartley (ex Hearts).

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11748
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Lietuvoje rungtyniavę užsieniečiai

2013 Vas 27 11:07

A.Chubutija žais Rusijoje
2013.02.27, 10:44
http://penalty.lt/a-chubutija-zais-rusijoje/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos futbolo gerbėjams gerai pažįstamas gruzinas Akaki Chubutija savo karjerą pratęs Rusijoje. 26 metų gynėjas pasirašė sutartį su Rusijos “Premier” lygos autsaideriais Saransko “Mordovija”. A.Chubutija Lietuvoje žaidė 2004-2009 metais. Čia jis atstovavo “Kauno”, “Šilutės”, “FC Vilniaus”, Kėdainių “Nevėžio” komandoms. Gruzinas Lietuvoje greitai pramoko mūsų kalbos ir bendraudavo lietuviškai, niekada neslėpė sentimentų šiai šaliai. 2009 metais gynėjas persikėlė į rumunų klubą Mediašo “Gaz Metan”, iš ten vieną sezoną buvo skolinamas turkų “Samsunspor”. A.Chubutija taip pat 8 kartus atstovavo Gruzijos rinktinei. Rusijos pirmenybėse “Mordovija” po 19 turų turi tik 9 taškus ir užima paskutinę, 16 vietą. Saransko ekipa taip pat yra praleidusi daugiausiai įvarčių – 41.

...

Re: Lietuvoje rungtyniavę užsieniečiai

2013 Vas 27 13:50

P.Jakelis paruošė jums išskirtinį interviu su Tauro gretose prieš porą metų žibėjusiu Goranu Jerkovičiumi, kuriam dabar tenka žaisti ir prieš 100 000 aistruolių.
Sėkmės istorija: Iš A lygos į šlovę ir sausakimšus stadionus
http://www.futbolo.tv/naujienos/1349-se ... -stadionus" onclick="window.open(this.href);return false;

Dažnai futbolininkai atvykę į mūsų šalį sako, jog jų tikslas Lietuvoje yra įrodyti savo vertę ir persikelti į pajėgesnį čempionatą. Pavyzdžių turime įvairių, štai Callumas Eliotas iš Vilniaus grįžo į Škotijos trečiąją lygą, tačiau, pavyzdžiui, „Vilnius“ gretose žaidusį Paulinho prieš mėnesį teko pačiam gyvai stebėti „Wembley“ stadione, Brazilijos rinktinės startinėje sudėtyje. Ne, šį kartą ne apie jį, tačiau apie kitą legionierių, kuriam iš A lygos pavyko persikelti į sausakimšus stadionus.

Kai 2010 metais Goranas Jerkovičius pasirašė sutartį su VMFD „Žalgiriu“, joks ažiotažas nekilo. Maža to, laikas žaliai-baltų gretose Prancūzijoje gimusiam serbui susiklostė labai prastai – patirta rimta trauma jam neleido pilnai atsiskleisti mūsų sostinėje. Tiesa, Gorano valanda Lietuvoje vis tik išmušė, kai kiek vėliau legionierius persikėlė į „Taurą“. Čia per 18 rungtynių snaiperis pasižymėjo net 18 kartų ir iš karto susilaukė daugybės pasiūlymų. Įdomus faktas, kaip futbolo.tv pripažino pats Jerkovičius, pasiūlymą jam pateikė ir Lietuvos čempionai.

Tačiau tai žaidėjo nesugundė, iš visų pasiūlymų jis pasirinko Iraną ir...nepasigailėjo. Toks sprendimas pilnai pasiteisino. Šiuo metu Goranas Irane ir Tailande yra žvaigždė – futbolininkui nepastebėtam praeiti gatve nėra lengva, žaidėjas jau spėjo priprasti prie fotoaparatų blyksčių ir televizijos kamerų, o iškovotų trofėjų kolekcija yra itin gausi. Bet apie viską – nuo pradžių.

Ką prisimeni iš Lietuvoje praleisto laiko, panašu jog tau tai tikrai tapo sėkminga tarpine stotele?, - Futbolo.TV žurnalistas Paulius Jakelis pasiteiravo G.Jerkovičiaus.
Lietuvoje patyriau tiek gerų, tiek ir prastų akimirkų. Problemos su kryžminiais raiščiais buvo kol kas rimčiausia trauma per visą mano karjerą. Nežaidžiau futbolo net septynis mėnesius ir pripažinsiu, jog buvo sunku. Vis tik viską vainikavo laikas po traumos, kai persikėliau į „Taurą“. Sutikau daugybę šaunių žmonių, su kuriais vis dar palaikau ryšį. Puikiai prisimenu ir antrąją sezono pusę, kai man sekėsi tiesiog neįtikėtinai ir Lietuvoje jaučiausi labai gerai. Man tai buvo tikrai didelis žingsnis į priekį.

Po „Tauro“ kiek netikėtai persikėlei į Irano grandą „Esteghlal“, ar turėjai ir kitų variantų? Kodėl pasirinkai tokią egzotišką šalį?
Po „Tauro“ sulaukiau daugybės pasiūlymų. Kai įmuši tiek įvarčių per tris su puse mėnesiu, toks susiomėjimas yra suprantamas. Turėjau konkrečių variantų Rusijoje, Uzbekijoje, Kipre, Prancūzijoje ir Rumunijoje. Mane į savo gretas kvietėsi ir Lietuvos čempionai, tačiau pasirinkau „Esteglal“. Priežasčių buvo keletas – visų pirma tai yra viena iš geriausių komandų visoje Azijoje, kiekvienais metais kovojanti dėl titulo ir rungtyniaujanti Azijos Čempionų lygoje. Kita priežastis ta, jog Europoje tokio šanso nei viena komanda pasiūlyti negalėjo, o aš ir pats norėjau persikelti būtent į Aziją.

Ir koks tas tikrasis futbolo lygis Irane? Ką gali pasakyti apie savo klubo infrastruktūrą, aistruolius?
Žaidimo lygis yra netgi labai aukštas, jie žaidžia puikų futbolą. Visos pirmenybių komandos yra stiprios ir net žaidžiant su gerokai silpnesniais varžovais nebūna lengva. Mano ekipa Irane buvo pati stipriausia, turinti galybę aistruolių visoje šalyje. Tai labai populiari komanda Irane. Kiekienose rungtynėse būdavo ne mažiau nei 50 000 aistruolių. Svarbesniuose mačuose ir derbiuose stadionas būdavo pilnas – visi 100 000 vietų būdavo užpildytos. Tai tiesiog neapsakoma žodžiais.

Koks gi tas jausmas iš Lietuvos stadionų patekus į tokią terpę, kur pilni stadionai ir išprotėję fanai?
Man skirtumas buvo milžiniškas. Per visą savo karjerą nebuvau žaidęs prieš tokią publiką. Jausmas tiesiog nuostabus, kartais atrodydavo, jog tai negali būti tiesa.

„Buriram United“ – kodėl palikai Iraną ir atvykai į Tailandą?
Atsisveikinau su Irano klubu todėl, kad pasikeitė treneris. Aš jo planuose nefiguravau, tad nusprendžiau nedelsti ir išvykti. Daugybė komandos aistruolių buvo nusivylę, taip pat ir komandos draugai, su kuriais puikiai sutariau. Tačiau tai yra futbolas.

Jei Iranas skamba egzotiškai, tai Tailandas futbolo prasme tikriausiai mums, lietuviams, yra dar mažiau žinomas. Dažniau ten keliaujame praleisti atostogas, nei stebėti futbolą. Koks susidomėjimas futbolu yra šioje šalyje?
Taip, pilnai suprantu, nes Tailandas yra visų pirma turistinis maršrutas daugeliui žmonių, o ne futbolo taškas. Tačiau žaidimo lygis ir čia nėra prastas (Rafaelis Ledesma visai neseniai po peržiūros Tailande buvo išsiųstas atgal į Lietuvą – aut. past.). Taip, jis žemesnis nei Irane, tačiau futbolo infrastruktūra čia puiki ir yra sudarytos geros sąlygos. Žiūrovų stadionuose irgi netrūksta – mūsų namų aikštė talpina 24 000 fanų.

Grįžkime dar kartą prie Lietuvos. Minėjai, jog bendrauji su draugais iš šios šalies. Jei ne paslaptis, su kuo palaikai glaudžiausius ryšius?
Taip, taip, nuolat bendrauju tiek su žaidėjais, tiek su jūsų šalyje atrastais draugais. Daugybę kartų esu kalbėjęs su Ernestu Šetkumi, taip pat su kitais buvusiais komandos draugais „Žalgiryje“ ir „Taure“. Taip pat ir iš keleto kitų komandų.

Gal seki įvykius Lietuvos A lygoje?
Nesu nutolęs nuo įvykių Lietuvos futbolo pasaulyje. Mane nustebino tai, jog „Žalgiris“ praėjusiame sezone nelaimėjo A lygos. Mano manymu, jie buvo stipresni už „Ekraną“. Apskritai siurprizų Lietuvoje nepastebėjau, stipriausios komandos valdo padėtį.

Ir pabaigai, kaip manai, ką mums Lietuvoje reikėtų labiausiai patobulinti, kad žmonės futbolu domėtųsi dar daugiau? Galbūt turi patarimų?

Nėra lengva Lietuvos žmonėms mylėti futbolą, nes tai, deja, nėra futbolo šalis. Čia jie labiau myli krepšinį. Manau, kad nacionalinei futbolo rinktinei pradėjus demonstruoti gerus rezultatus atrankoje į Europos ar pasaulios čempionatą, susidomėjimas futbolu gerokai išaugtų. Tai efektingiausias būdas padidinti susidomėjimą šiuo nuostabiu sportu.

PAULIUS JAKELIS, Futbolo.TV

Grįžti į