karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Lietuvos Supertaurė

2017 Vas 27 16:46

Gal kas žinote, supertaurės laimėtoju oficialiai tampa tose rungtynėse registruotas žaidėjas, ar visi komandoje tuo metu registruoti?

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Lietuvos Supertaurė

2017 Vas 27 17:00

Atskirai LFF nuostatuose tai nėra paminėta, bet šiaip jau kiek žinau visuose UEFA runtynėse (įskaitant Supertaurę) yra įteikiama po 40-ies medalių komplektas, tad realiai turėtų galioti nuoseklumo principas ir visi tuo metu komandoje registruoti žaidėjai.
Kitokiu atveju būtų kiek nesąmoninga traumuotų žaidėjų atžvilgiu ir šiaip nemanau, kad kas nors tokiais dalykais užsiimtų.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Lietuvos Supertaurė

2017 Vas 27 22:12

T.RAŽANAUSKAS: "ŽALGIRIUI" IR "TRAKAMS" LABAI TRŪKSTA PERNYKŠČIŲ LYDERIŲ
http://futbolo.tv/naujienos/informacija ... iu-lyderiu" onclick="window.open(this.href);return false;
2017-02-27

Sekmadienį "Sportimos" manieže vykusiose LFF Supertaurės rungtynėse Vilniaus "Žalgiris" po vienintelio Mahamane Traore įvarčio 1:0 įveikė "Trakus" ir pratęsė savo iškovotų titulų seriją. Šios rungtynės buvo atkaklios ir net nugalėtojų treneris Valdas Dambrauskas pripažino, kad jo komanda neturėjo akivaizdaus pranašumo. Apie sezono premjera vadintą kovą ir abiejų komandų pajėgumus portalas futbolo.tv kalbėjosi su buvusiu futbolininku, treneriu Tomu Ražanausku.

Vaizdas aikštėje

"Jis nebuvo labai patraukus ir akivaizdu, kad nė viena komanda šiuo metu nėra pačios geriausios formos. Tačiau antras kėlinys buvo daug gyvesnis ir aktyvesnis, matėme užtektinai kovos, vyrai stengėsi ir negailėjo savęs. Tačiau tiek "Žalgiriui", tiek "Trakams" šiuo metu labai trūksta praėjusio sezono lyderių, išvykusių žaisti kitur. Ir atrasti naujus lyderius nebus lengva."

"Žalgirio" pranašumas

"Negalima tvirtinti, kad čempionai buvo visa galva pranašesnė komanda. Bet didžiąją rungtynių dalį jie turėjo iniciatyvą ir kontroliavo situaciją. "Žalgiris" sukūrė daugiau pusprogių, nors ir ne visos atakos baigdavosi smūgiais į vartus. Atsižvelgiant į rungtynių eigą ir žaidimą, turėtume sakyti, kad žalgiriečių pergalė yra pelnyta."

Olego Vasilenkos braižas

"Natūralu, kad su naujo trenerio atėjimu kiekvienos komandos žaidimo braižas kinta. Ne išimtis ir "Trakai". Jau dabar jie naudoja kitokią žaidimo schemą, ir taktinį išsidėstymą, o taip pat per Supertaurės rungtynes dažnai spaudė "Žalgirio" žaidėjus neleisdami laisviems priimti kamuolio. Supertaurės rungtynės nėra žūtbūtinės, todėl treneris galėjo išmėginti naujovių. Bet matyti tendencija, kad "Trakų" braižas šiemet keisis."

Igno Plūko klaida

"Dėl praleisto įvarčio tikriausiai galima kaltinti vartininką. Jis nepagavo kamuolio, po to kilo sumaištis, joje greitesni buvo ir staigiau reagavo "Žalgirio" žaidėjai. Tokių nesėkmingų epizodų pasitaiko visiems vartininkams. Tačiau I.Plūkas sekmadienį gana neblogai susitvarkė su savo pareigomis ir daugiau klaidų nedarė."

Mahamane Traore pasirodymas

"Kol kas labai sunku vienareikšmiškai vertinti M. Traore žaidimą. Jį išskirti galima tik dėl pelnyto įvarčio. Matosi, kad dabartinė žaidėjo sportinė forma kol kas prastoka. Tad jam buvo leista žaisti tik pusę kėlinio. Vis tik neturėtume pamiršti, kad kiekvienam žaidėjui reikia laiko adaptuotis naujoje šalyje, priprasti prie vietinės futbolo kultūros. Todėl manau, kad apie M. Traore potencialą ir galimybes konkrečiau galėtume kalbėti vėliau."

A lyga-2017

"Tikiuosi, kad šiemet "Žalgiris" sulauks rimtesnės konkurencijos, o kompaniją jam palaikys ne tik "Trakai", bet ir "Sūduva" su "Atlantu". Nuo to visiems būtų tik įdomiau, nes intrigos kol kas trūksta. Vis tik šiemet A lygoje komandos ir vėl išsirikiuos į du ketvertus. Netikiu, kad iš 5-8 vietas pernai užėmusių klubų kuris nors demonstruos stebuklus. Lyderiams problemų tikrai kels "Stumbras" ir "Jonava", bet iki ketverto šioms komandoms bus toloka."

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Lietuvos Supertaurė

2017 Vas 28 19:20

ISTORIJA. 2006-ŲJŲ SUPERTAURĖS RUNGTYNĖS AIKŠTĖJE BE ŽOLĖS
http://futbolo.tv/naujienos/informacija ... e-be-zoles" onclick="window.open(this.href);return false;
2017-02-25

Antrus metus iš eilės LFF Supertaurės rungtynėse kovos Vilniaus "Žalgiris" ir "Trakai". Kaip ir pernai, sostinės "Sportimos" manieže tikimasi anšlago ir vadinamojo "sold-out'o". Supertaurės rungtynės Lietuvoje tik pastaraisiais metais įgauna tradicijas. Anksčiau jos buvo rengiamos su pertraukomis, o dažniausiai šis trofėjus buvo atiduodamas per sezoną dublį pasiekusiai komandai. Portalas futbolo.tv šiandien pažvelgs į 2006-ųjų Supertaurės rungtynes Palangoje, kai Panevėžio "Ekranas" netradicinėmis sąlygomis palaužė "FBK Kauną".

SITUACIJA. Į šią dvikovą prieš 11 metų "Ekranas" žengė kaip šalies čempionas. Virginijaus Liubšio treniruojami panevėžiečiai 2005-aisiais A lygoje pasirodė įspūdingai - per 36 turus surinko net 92 taškus ir 10 taškų aplenkė "FBK Kauną", iki tol Lietuvoje karaliavusį šešis sezonus iš eilės. Tarpusavio kovose "Ekranas" "FBK Kauną" malė į miltus - laimėjo tris susitikimus, dar vienas baigėsi lygiosiomis. Tą sezoną "Ekrano" lyderis Mantas Savėnas puikiai pateisino Boso pravardę - A lygoje pelnė net 27 įvarčius.

Antras A lygoje likęs "FBK Kaunas" tą sezoną tenkinosi LFF Taure. Finale jie po pratęsimo 2:0 įveikė Vilniaus "Vėtrą". 2006-ųjų sezoną kauniečiai pasitiko kupini revanšo nuotaikų. Prie komandos vairo stojo charizmatiškasis baltarusis Eduardas Malofejevas, vėliau išvykęs dirbti į kitą Vladimiro Romanovo klubą Edinburgo "Hearts". Komandoje žaidė tokie futbolininkai, kaip Marius Žaliūkas, Tadas Kijanskas, Linas Pilibaitis, Ričardas Beniušis ir gausus būrys legionierių.

PALANGA. Lietuvos futbolo klubai dabar turi neblogas sąlygas treniruotis žiemą. Yra du dengti maniežai ir bent po vieną dirbtinės dangos aikštę kiekvienoje apskrityje. Infrastruktūra prieš 11 metų buvo nepalyginamai kuklesnė. Situaciją geriausiai iliustruoja toks faktas, kad tą pavasarį net 7 iš 8 LFF Taurės aštuntfinalio pirmųjų mačų vyko "Sportimos" manieže. Spaudoje buvo rašoma, kad netrukus išdygs nauji maniežai Panevėžyje, Marijampolėje bei Klaipėdoje ir tai suteiks didžiulį impulsą futbolo plėtrai. Kaip žinome, savo tikslą pasiekė tik Marijampolė.

Tad klubai daugiau plušėdavo pajūryje, o į užsienį vykdavo tik radę solidžių rėmėjų. "Jei nėra galimybės surengti 3-4 stovyklų užsienyje, nematau prasmės vienam kartui vykti į Turkiją ar Kiprą. Tai gali tik pakenkti", - tada aiškino "Ekrano" treneris V.Liubšys.

2006-aisiais pavasaris į Lietuvą neskubėjo. Supertaurės rungtynės buvo numatytos kovo 22-ąją, tad jas pasirinkta žaisti Palangos stadiono žiemos aikštėje. Pajūryje švelnesnis klimatas, todėl ant atsarginės aikštės (kurioje neaugo žolė) pabėrus smėlio, nuspręsta žaisti čia.

RUNGTYNĖS. Toks sprendimas nebuvo efektyvus. Tą dieną vyravo permainingi orai, daug snigo, tad smėliu padengta aikštė tapo slidi ir klampi, o komandoms teko murdytis purve. Lietuvos futbolo lyderių akistata vyko tarsi uždarame ratelyje - vidury darbo dienos į Palangos žiemos aikštę atvyko vos šimtas aistruolių. Užtat tarp jų buvo ir federacijos generalinis direktorius Julius Kvedaras.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo "Ekranas". 19 min. po Povilo Lukšio perdavimo įvartį įmušė legionierius iš Latvijos Ruslanas Michalčiukas. Lūžis įvyko rungtynių pabaigoje. "FBK Kauno" gynėjas Tmas Kančelskis iškeikė teisėją Audrių Žutą, gavo antrą geltoną kortelę ir paliko komandą kovoti mažumoje. Netrukus M.Savėnas suklaidino kelis varžovus ir tolimu smūgiu padvigubino rezultatą. Po minutės 11 m baudinį realizavo "FBK Kauno" gruzinas Givi Kvaracchelija, bet panevėžiečiai persvarą išsaugojo.

"Esu labai patenkintas komandos žaidimu. Dominavome pirmame kėlinyje. Antrame "FB Kaunui" pavyko perimti iniciatyvą, bet jie nieko nesukūrė", - reziumavo V.Liubšys. Pralaimėjimas principiniams varžovams taip suerzino "FBK Kauno" futbolininkus, kad jie net neatėjo atsiimti atminimo medalių.

KAS BUVO PO TO. Po poros mėnesių "FBK Kaunas" pasiekė revanšą A lygoje. 2006-ieji vėl priklausė kauniečiams. Jie nesunkiai susigrąžino Lietuvos čempionų titulą, surinkdami 88 taškus ir nepalikdami jokių šansų "Ekranui" (67 tšk.). Tais metais "Ekranas" džiaugėsi tik Supertaure, nes LFF Taurės finale 0:1 pralaimėjo Marijampolės "Sūduvai".
PROTOKOLAS. Panevėžio "Ekranas" - "FBK Kaunas" 2:1 (1:0). Palanga, teisėjas - A.Žuta. Įvarčiai - R.Michalčiukas (19), M.Savėnas (88); G.Kvaracchelija (89 iš 11 m).

"Ekranas": A.Skrupskis, A.Skroblas, A.Klimavičius, G.Paulauskas, A.Banevičius, G.Tomkevičius (90' D.Galkevičius), M.Savėnas, R.Michalčiukas (76 A.Kučys), D.Saulėnas (58' D.Petrauskas), S.Pogrebanas (78' V.Kavaliauskas), P.Lukšys.

"FBK Kaunas": E.Kurskis, N.Radžius, M.Žaliūkas, T.Kijanskas, M.Bagužis (82 E.Pehličius), K.Ivaškevičius (46' I.Fatachovas), D.Kunevičius, N.Mancchava (32' T.Kančelskis), L.Pilibaitis (61' G.Kvaracchelija), G.Juška, R.Beniušis (31' A.Klimekas).

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Lietuvos Supertaurė

2017 Vas 28 19:21

O aš pridėsiu video iš tų rungtynių. Kai pagalvoji, kad tik prieš 11 metų komandos dar žaisdavo tokiose aikštėse! Kažkaip neįtikėtina..

https://youtu.be/zNQnymo39oM" onclick="window.open(this.href);return false;


Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Lietuvos Supertaurė

2017 Kov 02 13:42

Visur rašo, kad 2017-ųjų metų futbolo sezonas Lietuvoje prasidėjo vasario 26 d. :roll:
O iš tikrųjų, tai buvo žaidžiama dėl 2016 m. Supertaurės. :roll:

Taigi, 2017-ųjų sezonas prasidės rytoj, kovo 3 dieną, kai bus sužaistos pirmosios A lygos varžybos.

Ir turėtų žaisti A lygos nugalėtojai su LFF taurės laimėtojais. :roll:
Šios ir praeitos LFF Supertaurės varžybos kažkokia fikcija, nes A lygos pirmenybes ir taurę laimėjo "Žalgiris", o kitos komandos iš viso ne prie ko. :roll:
"Trakai" be trofėjų apskiritai, "Atlanatas" ir "Sūduva" kol kas tik istoriniais laimėjimais gali pasigirti.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Lietuvos Supertaurė

2017 Kov 02 16:46

Per daug nesiplėsiu, kas yra futbolo sezonas (ne A lygos sezonas), bet rašo manau teisingai.

Dėl Supertaurės. Manau, norėdama suteiktį futbolo ištroškusiems žiūrovams neblogą sezono atidarymo šventę, LFF padarė teisingai, įvesdama punktą dėl alternatyvos, jei tas pats klubas laimi ir čempą, ir taurę. Nes kai šitaip varo Žalgiris, kito Supertaurės mačo galime laukti ir dešimtmetį. Estai (kaipgi be jų?) ir baltarusiai padarė kitaip - jei pas juos tas pats klubas laimi abu trofėjus, Superfinale žaidžia čempionas su taurės finalininku. Žinoma, taip gaunasi taurės finalo atkartojimas, todėl lietuviškas variantas man labiau patinka.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Lietuvos Supertaurė

2017 Kov 02 17:38

Wiki meistrai kitaip įsivaizduoja sezonus. Supertaurė paskui niekur nebeįsipaišo, nei į tuos metus, nei į anuos. :)
A lyga pas mus pavasaris-ruduo, taurę tik antri metai padarė, kad per vienu kalendorinius metus sužaidžia, o paskui yra tokių, kurie sunkiai atseka, kas ir kur. Pernai "Žalgirio" rašytojai ir tie klydo berašinėdami kurio sezono trofėjus tai yra. :) Pernykščių metų uodega čia, o ne sezono pradžia. :)

Gal ir gerai daro, vis šiokia tokia intriga.

Pliusas, kad be pratęsimų padarė kovą, iš karto pendelius duotų, jeigu lygiosios.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Lietuvos Supertaurė

2017 Kov 02 18:15

Wiki meistrai kitaip įsivaizduoja sezonus. Supertaurė paskui niekur nebeįsipaišo, nei į tuos metus, nei į anuos. :)
A lyga pas mus pavasaris-ruduo, taurę tik antri metai padarė, kad per vienu kalendorinius metus sužaidžia, o paskui yra tokių, kurie sunkiai atseka, kas ir kur. Pernai "Žalgirio" rašytojai ir tie klydo berašinėdami kurio sezono trofėjus tai yra. :) Pernykščių metų uodega čia, o ne sezono pradžia. :)

Gal ir gerai daro, vis šiokia tokia intriga.

Pliusas, kad be pratęsimų padarė kovą, iš karto pendelius duotų, jeigu lygiosios.
Jau pats susipainiojai, supertaurė yra būtent sezono pradžia, o ne kažkokia uodega, jeigu netiki pasiskaityk nuostatus.
Su praėjusiu sezonu ji teturi bendro tiek, kad dalyvauja praėjusiame sezone geriausius rezultatus parodę klubai, o žaidžia visiškai skirtingos sudėtys, treneriai, etc...

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Lietuvos Supertaurė

2017 Kov 02 18:39

Nesipainioju. :) Kaip sakytų filosofai, reikia išsiaiškini, kur pradžia, kur pabaiga. :)
Sezono pradžia, kada ji prasideda?
Juk galima gi pradėti rokuotis, kad tai pirma treniruotė, ar draugiškų rungtynių ciklas, ar kažkokia "Latvijos Žiemos taurė", kuri pakišo koją FK "Šilas". Ten irgi pradžia. Gal neoficiali, bet pradžia judėjimo. :)
Galima nuo Supertaurės skaičiuoti. :roll: 2013 m. lapkričio 14 d. Kėdainiuose Lietuvos futbolo sezono uždarymo metu trofėjus buvo įteiktas Vliniaus „Žalgiriui“. Paskui LFF pagalvojo, kad vadybos ir marketingo taisyklės reikalauja uždirbinėti pinigusm ir populiarinti futbolą. Supertaurė, tai yra vienos rungtynės. Aišku, galima ginčytis, kad futbolo sezonas prasideda vasario 26 d., kai pirmosios oficialios varžybos sužaidžiamos, šiuo atveju Supertaurė, bet man tos rungtynės lyg drambiukas, kuriam straubliukas ilgesnis už uodegą. :D Bet dėl to juk nepainioju pradžios. Tai yra 2016-ųjų metų tąsa, o ne 2017 m. pradžia. Juk pagal idėją turėtų žaisti 2016 m. metų čempionai ir LFF taurės laimėtojai. Su 2017 metais nematyčiau jokio ryšio.

Pagal visą logiką, tai rudenį turėtų būti sužaistos tos rungtynės, bet pas mus yra vasario mėnesį padarytos. :) Žaistų 2016 m. A lygos čempionai, 2016-ųjų m. taurės savininkai, ar finalo dalyviai dėl Supertaurės.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Lietuvos Supertaurė

2017 Kov 02 19:56

Nesipainioju. :) Kaip sakytų filosofai, reikia išsiaiškini, kur pradžia, kur pabaiga. :)
Sezono pradžia, kada ji prasideda?
Juk galima gi pradėti rokuotis, kad tai pirma treniruotė, ar draugiškų rungtynių ciklas, ar kažkokia "Latvijos Žiemos taurė", kuri pakišo koją FK "Šilas". Ten irgi pradžia. Gal neoficiali, bet pradžia judėjimo. :)
Galima nuo Supertaurės skaičiuoti. :roll: 2013 m. lapkričio 14 d. Kėdainiuose Lietuvos futbolo sezono uždarymo metu trofėjus buvo įteiktas Vliniaus „Žalgiriui“. Paskui LFF pagalvojo, kad vadybos ir marketingo taisyklės reikalauja uždirbinėti pinigusm ir populiarinti futbolą. Supertaurė, tai yra vienos rungtynės. Aišku, galima ginčytis, kad futbolo sezonas prasideda vasario 26 d., kai pirmosios oficialios varžybos sužaidžiamos, šiuo atveju Supertaurė, bet man tos rungtynės lyg drambiukas, kuriam straubliukas ilgesnis už uodegą. :D Bet dėl to juk nepainioju pradžios. Tai yra 2016-ųjų metų tąsa, o ne 2017 m. pradžia. Juk pagal idėją turėtų žaisti 2016 m. metų čempionai ir LFF taurės laimėtojai. Su 2017 metais nematyčiau jokio ryšio.

Pagal visą logiką, tai rudenį turėtų būti sužaistos tos rungtynės, bet pas mus yra vasario mėnesį padarytos. :) Žaistų 2016 m. A lygos čempionai, 2016-ųjų m. taurės savininkai, ar finalo dalyviai dėl Supertaurės.
Nenoriu, kad atrodytų kaip asmeniškumas, tačiau tenka pasakyti kad esi susipainiojęs dar labiau nei atrodė iš pradžių.

Visų pirma reikėtų atsiskirti sąvokas - klausimas buvo apie lietuviško futbolo sezoną pradžią, o ne apie kokio klubo ar dar kieno sezono pradžią. Visokie tavo minėti dalykai gali būti klubo sezono pradžia, bet su klausimu tiesioginių sąsajų jie neturi.
Vertinant pavyzdį, tai taurės įteikimas nėra tolygus rungtynėms, o ir šiaip pavyzdys nėra korektiškai pritaikomas. Ankščiau jeigu jau taip pažiūrėsime, tai vienas futbolo sezonas pasibaigdavo jau naujam prasidėjus, tad va ten būdavo marmalynė. Klausimas vėlgi buvo apie dabartį ir aš kalbu apie dabartį, kur tiek sezono pradžia, tiek pabaiga yra išgrynintos.
Toliau, tai mesk iš galvos tą klaidingą įsivardijimą, kad supertaurė yra kažko tąsa - tai yra atskiros varžybos, taip pat kaip Čempionų Lyga yra atskiros varžybos, kur patenka klubai kažką pasiekę susietuose čempionatuose. Tai, kad jie siejasi savaime nereiškia, kad jie staiga tampa jų tąsa.

Galiausiai, kaip jau minėjau, jeigu jau taip susipainiojai, tai nueik ir pasiskaityk LFF nuostatus ir išaiškinimus, kur aiškiai pasakyta, kad Supertaurės varžybos yra naujo sezono pradžia ir jokių klausimų toliau kilti nebeturėtų.

Mutis
Pranešimai: 1021
Užsiregistravo: 2016 Kov 03 10:06

Re: Lietuvos Supertaurė

2017 Kov 03 09:02

Pagal visą logiką, tai rudenį turėtų būti sužaistos tos rungtynės, bet pas mus yra vasario mėnesį padarytos. :) Žaistų 2016 m. A lygos čempionai, 2016-ųjų m. taurės savininkai, ar finalo dalyviai dėl Supertaurės.
Ne vienoje salyje nuo supertaures prasideda naujas sezonas. Kam cia dvirati isradinet.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Lietuvos Supertaurė

2017 Kov 03 11:22

Nenoriu, kad atrodytų kaip asmeniškumas, tačiau tenka pasakyti kad esi susipainiojęs dar labiau nei atrodė iš pradžių.

Visų pirma reikėtų atsiskirti sąvokas - klausimas buvo apie lietuviško futbolo sezoną pradžią, o ne apie kokio klubo ar dar kieno sezono pradžią. Visokie tavo minėti dalykai gali būti klubo sezono pradžia, bet su klausimu tiesioginių sąsajų jie neturi.
Vertinant pavyzdį, tai taurės įteikimas nėra tolygus rungtynėms, o ir šiaip pavyzdys nėra korektiškai pritaikomas. Ankščiau jeigu jau taip pažiūrėsime, tai vienas futbolo sezonas pasibaigdavo jau naujam prasidėjus, tad va ten būdavo marmalynė. Klausimas vėlgi buvo apie dabartį ir aš kalbu apie dabartį, kur tiek sezono pradžia, tiek pabaiga yra išgrynintos.
Toliau, tai mesk iš galvos tą klaidingą įsivardijimą, kad supertaurė yra kažko tąsa - tai yra atskiros varžybos, taip pat kaip Čempionų Lyga yra atskiros varžybos, kur patenka klubai kažką pasiekę susietuose čempionatuose. Tai, kad jie siejasi savaime nereiškia, kad jie staiga tampa jų tąsa.

Galiausiai, kaip jau minėjau, jeigu jau taip susipainiojai, tai nueik ir pasiskaityk LFF nuostatus ir išaiškinimus, kur aiškiai pasakyta, kad Supertaurės varžybos yra naujo sezono pradžia ir jokių klausimų toliau kilti nebeturėtų.
Kolega, man tai neatrodys kaip asmeniškumas. ;) Gerbiu kito nuomonę.
Visų pirma, nuostatai rašomi ir perrašinėjami. Nuolat kažko prikuria, iškraipo. Net, jeigu juose rungtynės įvardijamos kaip "naujo sezono pradžia". Arba iš viso ne prie ko Supertaurės varžybos (ypač tada, kai jos nežaidžiamos). Arba uodega praėjusio sezono. Net jeigu nuostatai turėtų įtikinti visus formalumų vergus, kad būtent Supertaurės varžybos yra kažkokia tai pradžia.
Nuostatuose vežimas pastatomas prieš arklį. :D Ir bandoma įrodyti, kad tai puikus automobilis. :P
Visur rašo, kad 2017-ųjų metų futbolo sezonas Lietuvoje prasidėjo vasario 26 d. :roll:
O iš tikrųjų, tai buvo žaidžiama dėl 2016 m. Supertaurės. :roll:
Sąvokos. Ok. Tu iš karto iškreipi mano mintį, parašai "apie lietuviško futbolo sezono pradžią", o aš įvardijau, kad tai "2017-ųjų metų futbolo sezonas". Ar jauti skirtumą? :roll:
Loginė grandinė yra tokia: vyksta A lygos pirmenybės, kol išaiškėja čempionai. Sužaidžiamos LFF taurės varžybos, o finale paaiškėja LFF taurės nugalėtojas. Tada Supertaurės varžybose žaidžia čempionas ir taurės savininkas (arba vicečempionas).
Žiūrėk, kada, prasidėjo ir baigėsi 2013-ųjų metų futbolo sezonas Lietuvoje? Lapkričio mėnesį buvo aišku, kad A lygą ir LFF taurę laimėjo "Žalgiris" ir be kovos atiteko Supertaurė. 2013 metais visus titulus susirinko ir per sezono uždarymą buvo aišku, kad dominavo viso sezono metu. Nebuvo vardan marketingo padarytų Supertaurės rungtynių kitų metų vasarį ar kovą.

Bravo, jeigu būčiau įsijungęs kompą 8 val. ryte, tai irgi būčiau rašęs, kad Supertaurė iš viso ne prie ko.
Tai 2016 m. Supertaurė, kuri buvo sužaista 2017 metais vasario 26 dieną, tik vienos varžybos, kurias žaidžė du klubai. Jiems tai sezono pradžia.
Nereikia maišyti pirmųjų oficialių varžybų Lietuvoje 2017 metais ir 2017 metų futbolo sezono pradžios. [1]
Finansuose ir kitur kalendoriniai metai nesutampa su tam tikros veiklos metais (sezonu). Prisiminkime tą makalynę. :) Nesvarbu, ką rašo nuostatai.
Pagal visą logiką, tai rudenį turėtų būti sužaistos tos rungtynės, bet pas mus yra vasario mėnesį padarytos. :) Žaistų 2016 m. A lygos čempionai, 2016-ųjų m. taurės savininkai, ar finalo dalyviai dėl Supertaurės.
Ne vienoje salyje nuo supertaures prasideda naujas sezonas. Kam cia dvirati isradinet.
Skirtingose šalyse yra skirtingas formatas. Ruduo-pavasaris. Pas mus per sezono uždarymą Superaturės savininkas yra nežinomas, nes į pavasarį varžybos nukeltos.
Aišku, kai 3 tūkst. gyvai žiūri pavasarį, tai ir nerengia Supertaurės varžybų lapkričio mėnesį, kai 356-500 žiūrovų pritrauksi.
Apskritai į dangų eina tik A lygos pirmenybės. LFF taurė. Geriausiai, kai per sezono uždarymą būtų visi titulai suskaičiuojami, o ne padaroma makalynė, kaip Respublik, išsireiškė.

[1] - Nuostatus rašo su logika nedraugaujantys asmenys, o man duodate pasiskaityti tą rašliavą, kuri mane turėtų įtikinti, kad 2017-ųjų metų futbolo sezono pradžia prasideda Supertaurės varžybomis. Jeigu nuostatus rašytų su logika draugaujantys, tai mūsų futbolas būtų aukštumose, o ne murkdytųsi ten, kur dabar esame. Supertaurė su 2017 m. sezonu nieko bendro neturi ir negali būti jokia pradžia. (Nebent Supertaurę įvardytume pirmomis oficialiomis varžybomis.)

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Lietuvos Supertaurė

2017 Kov 03 11:45

Pagal visą logiką, tai rudenį turėtų būti sužaistos tos rungtynės, bet pas mus yra vasario mėnesį padarytos. :) Žaistų 2016 m. A lygos čempionai, 2016-ųjų m. taurės savininkai, ar finalo dalyviai dėl Supertaurės.
Ne vienoje salyje nuo supertaures prasideda naujas sezonas. Kam cia dvirati isradinet.
tai iš esmės super taurė ir yra daugumoje Europos šalių toks labiau promo renginys, skirtas pažymėti sezono pradžią, apie jo reikalingumą aišku galima ginčytis, mano nuomone, geriau už draugiškas ar visokius kaušus.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Lietuvos Supertaurė

2017 Kov 03 11:51

Pagal visą logiką, tai rudenį turėtų būti sužaistos tos rungtynės, bet pas mus yra vasario mėnesį padarytos. :) Žaistų 2016 m. A lygos čempionai, 2016-ųjų m. taurės savininkai, ar finalo dalyviai dėl Supertaurės.
Ne vienoje salyje nuo supertaures prasideda naujas sezonas. Kam cia dvirati isradinet.
tai iš esmės super taurė ir yra daugumoje Europos šalių toks labiau promo renginys, skirtas pažymėti sezono pradžią, apie jo reikalingumą aišku galima ginčytis, mano nuomone, geriau už draugiškas ar visokius kaušus.
Teisingai čia surašei viską. Esmė tame, kad žaidžia dvi geriausios komandos. O pavasarį visi išsiilgę futbolo, renka 3 tūkstančius gyvai pasižiūrėti. Jeigu lapkričio mėnesį darytų, tai niekam nebebūtų įdomu, o čia po žiemos susitinka klubai, kurie dreba visais kanalais. "Pirmas trofėjus šiais metais",- taip pritraukti lengviau žiūrovų, nei vasarą, rudenį, bent jau pas mus šitas renginys pagal lankomumą vienas mėgiamiausių iš visų futbolo renginių. Ir nereikia vilniečiams kažkur važinėti po kaimus, kad pasižiūrėti futbolo prieš pat A lygos pradžią. Viskas namuose, tik eini ir mėgaujiesi futbolu. Gerai, kad atsisakė pratęsimų. Gyvesnės ir ne tokios užsitęsusios rungtynės buvo, palyginus su pernai metų grajumi.

Grįžti į