Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Martynas Medelinskas

2016 Kov 01 17:08

2021/2022 FC Rupel Boom (Belgija) 1ste Nationale -
2021/2022 Royal Cappellen (Belgija) 2de Nationale VFV B - 8 rungtynės;

2019 Pitea IF (Švedija) Division 2 - 24 rungtynės, 1 rezultatyvus perdavimas, 7 geltonos kortelės;
2018/2019 FK Vereya Stara Zagora (Bulgaria) Parva Liga - 0
2017/2018 Royal Antwerp FC (Belgija) Jupiler Pro league - 0

Martynas Medelinskas
1998 07 16
Gynėjas

_______________________________________

Olandijos talentų kalvėje įsitvirtinusi jaunoji Lietuvos futbolo viltis
http://www.futbolas.lt/lt/naujiena/olan ... olo-viltis" onclick="window.open(this.href);return false;

Buvęs Panevėžio futbolo akademijos auklėtinis Martynas Medelinskas praėjusią vasarą paliko gimtąją Lietuvą bei toliau futbolo paslapčių persikelė mokytis į Olandiją.

Liepos mėnesį septyniolikmetis futbolininkas tapo aukščiausioje Olandijos futbolo lygoje rungtyniaujančios Tilburgo „Willem II“ ekipos nariu. Tiesa, gynėjas rungtyniauja klubo jaunimo komandoje.

Lietuvos U-18 futbolo rinktinės narys portalui futbolas.lt papasakojo apie Olandijoje praleistą pusmetį, jam suteiktas sąlygas bei karjeros galimybes.

„Tilburge turime viską ko reikia, belieka treniruotis ir laukti savo šanso“,- teigė kėdainietis.

Martynai, ar galite papasakoti, kaip atsidūrėte Olandijoje?

Olandija garsėja kaip jaunųjų talentų kalvė, todėl mano tikslas buvo papulti į vieną iš čia esančių jaunimo akademijų. Tokia galimybe domėjausi jau trejus metus. Pirmasis mano bandymas buvo „Feyenoord“ klube, ten savaitę treniravausi ir sužaidžiau draugiškas rungtynes, bet klubo vadovybė pasakė, jog dar trūksta ,kad galėčiau žaisti šiame klube. Tada savo jėgas išbandžiau „Willem II“ komandoje. Po savaitės treniruočių jie pakvietė mane kartu su komanda dalyvauti turnyre. Ten gerai pasirodžiau ir sulaukiau kvietimo atvykti vasarą. Liepos mėnesį taip ir padariau. Viską derino mano agentas ir tėtis.

Kaip sekėsi per tą Tilburge praleistą pusmetį?

Pradžia buvo labai sunki, nieko nepažinojau, kalba visiškai svetima, nieko nesupratau. Kadangi komandoje tik trys užsieniečiai, treniruotės vykdavo olandų kalba, o treneris tik kartas nuo karto paaiškindavo viską angliškai.

Žinoma, čia labai gelbėjo draugiški komandos draugai, jie man padėdavo jei kažko nesuprasdavau. Laikui bėgant pripratau ir kiekvieną dieną buvo vis lengviau. Atvykau čia būdamas septyniolikos metų, tad komandoje reikėjo konkuruoti su metais vyresniais žaidejais. Futbolo lygis smarkiai skyrėsi, greitis buvo žymiai didesnis nei buvau pratęs rungtyniauti, viską reikėjo daryti greičiau, bet po kelių intensyvių treniruočių savaičių pripratau prie jų žaidimo stiliaus.

Prasidėjus čempionatui žaidėme prieš tokius klubus kaip „Ajax“, „PSV“. Tai buvo neapsakomai malonus jausmas. Savo sunkiu darbu užsitarnavau trenerio pasitikėjimą ir sezono metu buvau kviečiamas į dublerių komandą. Dabar dublerių sezonas jau baigėsi, tad rungtyniauju tik U-19 komandoje.

Ar tenka treniruotis su pagrindine ekipa?

Galimybių yra, tik priklauso kaip pasirodysi per rungtynes. Jei žaisi gerai, gali sulaukti pakvietimo ir į pirmos komandos treniruotes. Keletas mano komandos draugų jau treniravosi su pagrindine komanda, aš savo šanso vis dar laukiu. Mano ateitis paaiškės sezono pabaigoje, birželio mėnesį.

Kaip vertinate savo galimybes į ją patekti?

Nuo pat mažų dienų treniruotėse atiduodu visą save. Ir dabar bandau dirbti sunkiau nei komandos draugai, stengiuosi susidoroti su konkurencija, tad tikiu savo galimybėmis ateityje žengti į pagrindinę komandą.

Kokias jūsų savybes išskiria treneriai? Ką reikia tobulinti?

Treneriai labai atkreipia dėmesį į mano darbštumą, kovingumą ir ištvermę. Labiausiai man trūksta staigumo. Aš pats manau, kad reikia tobulėti priimant taktinius sprendimus, nes Olandijos futbolas ženkliai skiriasi nuo lietuviško. Taip pat, reikia gerinti žaidimą vienas prieš vieną, nes žaidėjai čia labai stiprūs individualiai.

Kuo skiriasi Olandijos ir Lietuvos futbolo ypatumai, treniruočių metodai?

Olandijoje vyrauja atakuojantis futbolas, net jei žaidžia paskutinę vietą turnyrinėje lentelėje užimanti komanda prieš lyderius. Didelis dėmesys skiriamas varžovų presingavimui, taktiniams užsiėmimams, rungtynių video analizei.

O kokius asmeninius įgudžius labiausiai vertina Olandijoje?

Ten labai svarbus greitas sprendimų priėmimas, kamuolio valdymo technika bei fizinis pasiruošimas.

Kokias sąlygas turi „Willem II“ klube?

Gyvenu su futbolininku iš Ganos, trijų kambarių bute. Akademija turi du treniruočių kompleksus, mano komanda treniruojasi komplekse, kuris turi du natūralios žolės bei tris dirbtinės dangos aikštynus.

Treniruočių bazėje turime fitneso bei treniruoklių sales. Taip pat turime du trenerius atsakingus už fizinį pasiruošimą, vieną trenerį atsakingą už vartininkų paruošimą, taip pat gynėjų ir puolėjų trenerius. Turime viską ko reikia, belieka treniruotis.

Jums dar tik septyniolika, tad kaip sekasi futbolą derinti su mokslais?

Mokausi Vilniaus Ozo gimnazijoje, nuotoliniu būdu. Noriu pabaigti gimnaziją Lietuvoje, tad kiekvieną dieną prie mokslų praleidžiu apie penkias valandas.

Jūsų svajonių klubas bei futbolininko idealas?

Svajonių klubas yra Amsterdamo „Ajax“, o futbolininkas – Sergio Ramosas. Man patinka jo žaidimo stilius, reikiamu laiku jis visada atsiranda tinkamoje vietoje, pavyzdžiui, UEFA Čempionų lygos finalo metu. Jis puikiai žaidžia galva.

Ar nepasiilgstate Lietuvos?

Žinoma, kad pasiilgstu. Pasiilgstu mamos, draugų, buvusių komandos draugų iš Panevėžio futbolo akademijos, savo panelės bei lietuviško maisto.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Martynas Medelinskas

2017 Rgp 24 15:38

Lietuvos U-21 rinktinės gynėjas M.Medelinskas sudarė sutartį su stipriausios Belgijos lygos klubu
http://www.futbolas.lt/naujiena/401769/ ... ygos-klubu" onclick="window.open(this.href);return false;

Kaip ir praėjusiame, taip ir šiame sezone stipriausioje Belgijos "Jupiler" futbolo lygoje turėsime galimybę sekti futbolininko iš Lietuvos pasirodymus.
Mukrono „Royal Excel“ klube praėjusiame sezone rungtyniavo Lietuvos vyrų rinktinės puolėjas Deivydas Matulevičius, o šiemet šioje lygoje rungtyniaus 19-metis gynėjas Martynas Medelinskas.
Rungtynėms su Danija į Lietuvos U-21 rinktinę pakviestas gynėjas iš Olandijos "Willem II" ekipos keliasi į Belgiją, kurioje rungtyniaus Antverpeno „Royal“ klube.
Kol kas futbolininkas migruos tarp pagrindinės ir rezervinės komandos, tačiau jau draugiškose rungtynėse spėjo debiutuoti būtent pagrindinėje komandoje.

"Iš pradžių turėčiau daugiau laiko praleisti su rezervine komanda, tačiau čia iš dublerių ekipos futbolininkai labai dažnai patenka į paraišką pagrindinės komandos rungtynėms, o vakar draugiškose rungtynėse žaidžiau būtent už pagrindinę komandą",- portalui futbolas.lt pasakojo Olandijoje iki šiol gyvenęs futbolininkas.

Antverpeno „Royal“ klubas šiuo metu Belgijos stipriausioje lygoje po keturių susitikimų užima šeštą vietą turnyrinėje lentelėje ir yra iškovojęs 7 taškus. Verta paminėti, kad rungtynėse su Briuselio "Anderlecht" buvo pasiektos nulinės lygiosios.

Matas
Pranešimai: 2787
Užsiregistravo: 2012 Bal 04 15:28

Re: Jaunieji Lietuvos futbolo talentai užsienio akademijose

2017 Rgp 27 14:12

Dar Medelinskas Belgijoj už dublerius lošia kažkieno.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Jaunieji Lietuvos futbolo talentai užsienio akademijose

2017 Rgp 27 14:45

Dar Medelinskas Belgijoj už dublerius lošia kažkieno.
Kaip supratau medelinskas jau kontrakta normalu pasirase ne su akademija, o su pagrindine komanda.
Todel jam sukurta yra atskira tema.

Pvz Ruzgis irgi uz dublerius zaidzia, bet jau profesionalas

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Martynas Medelinskas

2017 Rgs 30 18:36

už rezervus be keitimų žaidžia.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Martynas Medelinskas

2018 Rgs 04 16:18

Su U-21 rinktine plušantis M.Medelinskas žingsnį į vyrų futbolą žengs stipriausioje Bulgarijos lygoje
Visą straipsnį galite rasti https://www.futbolas.lt/naujiena/404184 ... jos-lygoje" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos vaikinų U-21 jaunimo rinktinės laukia du Europos čempionato atrankos mačai Gargžduose. Jau penktadienį Carito Falcho vadovaujama komanda susitiks su Gruzijos rinktine, o rugsėjo 11 dieną ir su pajėgia Danijos komanda. Abu pirmuosius mačus šioms komandoms lietuviai pralaimėjo, tačiau žaidimo kokybė su kiekvienomis rungtynėmis gerėjo, o tą iliustruoja ir iškovota Baltijos U-21 taurė. Į rinktinės stovyklą ir vėl yra pakviestas 20-metis Martynas Medelinskas, kuris jau eilę metų rungtyniauja užsienio klubuose. „Rinktinėje daugiau ar mažiau visi tie patys žaidėjai, o atmosfera čia visada gera. Manau, kad komanda bus pilna noro siekti revanšo prieš abi rinktines už pirmas pralaimėtas rungtynes. Žaisime prie savų žiūrovų, tad noras laimėti bus didžiulis. Keisime taktiką, žaisime kitokiu stiliumi“,- portalui futbolas.lt pasakojo gynėjas.

Į rinktinės stovyklą anksčiau Nyderlanduose „Willem II“ rungtyniavęs futbolininkas pastaruoju metu vykdavo iš Belgijos, kur rungtyniavo „Antwerp“ jaunimo komandose, tačiau šį kartą į Gargždus futbolininkas atvyko turėdamas naują klubą. Gynėjas pasirašė dvejų metų sutartį su stipriausioje Bulgarijos futbolo lygoje rungtyniaujančiu Stara Zagoros „Vereya“ klubu. „Nusprendžiau, kad laikas žengti į vyrų futbolą. Belgijoje tokių galimybių praktiškai nebuvo – į pirmą komandą prasimušti dublerių futbolininkams šansų nėra. Jei būtų bent vienas procentas, būčiau likęs, tačiau pakalbėjau su treneriais ir nusprendžiau išvykti, nors likti jaunimo komandoje galėjau“,- savo sprendimą pakeisti klubą aiškino gynėjas. Naujasis lietuvio klubas užima paskutinę vietą tarp 14 komandų visoje lygoje, tačiau pasak M.Medelinsko, viskas gali pasikeisti. Futbolininkas taip pat pridūrė, kad sąlygos klube yra puikios.

„Dabar esame paskutiniai, bet klube viskas labai keičiasi. Pasikeitė treneriai, klubo direktorius. Iš „Ludogorets“ ir CSKA atvyks 5 nauji žaidėjai, tad reiks kilti iš dugno. Sąlygos čia labai geros, viskas duota. Gavau vieno kambario butą, kiekvieną dieną valgom restorane. Bendrai kalbant, esu aprūpintas absoliučiai viskuo ir galiu koncentruotis tik į treniruotes“,- nauju karjeros posūkiu džiaugėsi vaikinas. Iš Nyderlandų į Belgiją, o vėliau į Bulgariją – tokia Martyno kelionė kol kas, tačiau pasak futbolininko, susidarę stereotipai apie šias šalis nevisai atitinka realybę. „Tiesą sakant, po Nyderlandų ir Belgijos, prieš atvykdamas į Bulgariją buvau pasiruošęs kultūriniam šokui, bet atvykus nuomonė pasikeitė. Pati sostinė Sofija nelabai kuo skiriasi nuo Vilniaus. Aš gyvenu Stara Zagoros mieste, kuris yra kitoks, nei labai didelis, nei labai mažas. Miestas pakankamai ramus, iki treniruočių tenka važiuoti apie 15 minučių“,- apie naują šalį pasakojo žaidėjas, taip pat pridūręs, kad treniruotės su vyrais duoda didelę naudą. „Treniruotės intensyvios- du kartus per savaitę treniruojamės ryte ir vakare, o likusiomis dienomis po kartą per dieną. Pačios treniruotės labai daug nesiskiria nuo Olandijos ar Belgijos, bet pats procesas su vyrais yra daug naudingesnis. Komandoje yra keletas vyresnių žaidėjų, kuriems virš 30, tad iš jų gauname nemažai patarimų. Jie laiko tvarką komandoje“,- tvirtino su rinktine plušantis M.Medelinskas. Rugsėjo 14 dieną „Vereya“ susitiks su Razgrado „Ludogorets“ klubu ir tai gali būti debiutinės lietuvio rungtynės.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Martynas Medelinskas

2018 Rgs 04 16:22

2017m vasara:
Iš pradžių turėčiau daugiau laiko praleisti su rezervine komanda, tačiau čia iš dublerių ekipos futbolininkai labai dažnai patenka į paraišką pagrindinės komandos rungtynėms
2018m vasara:
laikas žengti į vyrų futbolą. Belgijoje tokių galimybių praktiškai nebuvo – į pirmą komandą prasimušti dublerių futbolininkams šansų nėra

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Martynas Medelinskas

2019 Geg 17 15:28

neįsitvirtinęs Vilniaus Žalgiryje ir Marijampolės Sūduvoje Medelinskas savo karjerą tęsia ketvirtojoje Švedijos lygoje. Atstovauja komanda Pitea IF

https://www.nsd.se/sport/100-hockey/pit ... 60410.aspx

statistika:
https://www.piteaif.se/pifherr/profil/1 ... edelinskas

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Martynas Medelinskas

2019 Spa 29 20:11

baigėsi sezonas, neispromoutino.
sužaidė 24 iš 26 rungtynių.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Martynas Medelinskas

2019 Lap 26 10:35

Andréa Kimpala and Martynas Medelinskas leave Piteå.
http://gratistidning.com/pitea/2019/10/ ... l-onska-o/

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Martynas Medelinskas

2021 Geg 06 22:22

Transfermark parašė, kad Medelinskas nuo vasaros jungsis prie 4 Belgijos divizione žaidžiančio Royal Cappellen.

pradėjau googlinti ir radau, kad buvo lyg ir sutaręs vasario 3d, bet galiausiai prisijungė prie Nevėžio. Gal dėl Covido.

Įdomu kaip bus vasarą. A lygos lygio kol kas netempia.

https://www.transfermarkt.co.uk/martyna ... ler/396110
http://www.rcfc.be/contractnieuws/twee- ... lengingen/

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Martynas Medelinskas

2021 Lie 10 12:41

Transfermark parašė, kad Medelinskas nuo vasaros jungsis prie 4 Belgijos divizione žaidžiančio Royal Cappellen.

pradėjau googlinti ir radau, kad buvo lyg ir sutaręs vasario 3d, bet galiausiai prisijungė prie Nevėžio. Gal dėl Covido.

Įdomu kaip bus vasarą. A lygos lygio kol kas netempia.
Medelinskas oficialiai iš Nevėžio persikėlė į Belgų Royal Cappellen FC.
http://www.rcfc.be/martynas-medelinskas/

jeugd: Ekranas
2015-2017: Willem II
2017-2019: Antwerp
2019-2020: Pitea
2020: Kauno Zalgiris
2020-2021: Nevezis

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Martynas Medelinskas

2021 Lie 10 17:42

M.Medelinskas keliasi į Belgiją
https://www.sportas.lt/naujiena/436588/ ... -i-belgija

23-ejų metų vidurio gynėjas Martynas Medelinskas vėl bandys ragauti legionieriaus duonos. Futbolininkas paliko Kėdainių „Nevėžį“ ir pasirašė vienerių metų sutartį su trečioje Belgijos lygoje žaidžiančiu „Royal Cappellen“ klubu.

Panevėžio „Ekrano“ auklėtinis jau savo karjeros pradžioje žaidė Belgijoje, kuomet buvo išvykęs į „Royal Antwerp U21“ ekipos gretas. Prieš tai futbolininkas dar kelis metus praleido Nyderlanduose, tobulėdamas „Willem II U19“ ekipoje.

Po to futbolininkas metus praleido žaisdamas Švedijos „Pitea IF“ ekipoje, o į Lietuvą M.Medelinskas sugrįžo 2020 metų gegužę, pasirašydamas sutartį su „Kauno Žalgiriu“.

Visgi, šioje komandoje futbolininkas neįsitvirtino ir praėjusių metų lapkritį sugrįžo į gimtuosius Kėdainius. „Nevėžio“ gretose M.Medelinskas žaidė reguliariai ir šiame A lygos sezone sužaidė 16 rungtynių.

Tačiau A lygos sezono pabaigos futbolininkas nesulaukė ir nusprendė dar kartą savo sparnus pakelti į Belgiją.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Martynas Medelinskas

2021 Rgs 11 18:34

Medelinskas debiutavo draugiškose bei Belgijos taurės rungtynėse, bet po to iškrito dėl traumos.

CAPPELLEN FC – BRASSCHAAT 5-0
http://www.rcfc.be/wedstrijdverslag/cap ... chaat-5-0/
July 30, 2021

Cappellen FC welcomed some new faces between the lines for the practice match against Brasschaat. For Geuens, Volant and Lemaire it was a new acquaintance. The Lithuanian Medelinskas also got his first minutes. In addition, the 22-year-old Nöstlinger made his debut.

VK LINDEN – CAPPELLEN FC 0-2
http://www.rcfc.be/wedstrijdverslag/vk- ... en-fc-0-2/

Cappellen FC has logically qualified for the next round of the Croky Cup. Yellow-red, however, did not have an easy afternoon on the small artificial grass field of VK Linden.

Cappellen FC: Joossens; Lemaire, Medelinskas, Ristovic, Van Kerckhoven; Valance, Deckers; Kil, Meukens (75′ Vollon); Van Zantvoort (79′ Al-Balahi) and Walloon De Keyser.

CAPPELLEN FC – KSV BORNEM 4-1
http://www.rcfc.be/wedstrijdverslag/cap ... ornem-4-1/

Cappellen FC has qualified for the next round in the Croky Cup without any problems.

Cappellen FC: Joossens; Akarom (62′ Lemaire), Medelinskas, Geuens, Van Kerckhoven; Volant, Meukens; Van Zantvoort (78′ Al-Balahi), Kil; Vallez (62′ Ristovic) en Walen De Keyser (84′ Vollon).

CAPPELLEN FC – RUPEL BOOM 0-2
https://www.rcfc.be/wedstrijdverslag/ca ... -boom-0-2/
August 22, 2021

In addition to Medelinskas, Van Heurck also saw Vallez drop out injured in the end.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Martynas Medelinskas

2022 Sau 06 01:00

Medelinskas spalį galiausiai išsikovojo vietą startinėje sudėtyje ir sužaidė penkis kartus lygoje Belgijoje, bet po to visą lapkritį iškrito dėl lūžusio šonkaulio. Gruodį sugrįžo atgal į startinę sudėtį.

Šiuo metu čempionatas sustabdytas iki Sausio 16d., Capelen yra šešti ir turi dar vienas nukeltas rungtynes. Visgi nepanašu, kad kiltų aukščiau.
October 4, 2021
After the sour 1-4 defeat against Hoogstraten, the trainer looked for solutions to prevent such a failure,” said Strahinja Ristovic. “With some reorganizations in the organization and by choosing Raf Meukens, Martynas Medelinskas and myself in the base, different accents were placed.
https://www.gva.be/cnt/dmf20211004_93021864

Grįžti į