Greenas
Pranešimai: 647
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 12:05
Palaikoma komanda: Kybartų Sveikata

Re: Mažeikių stadionas

2010 Rgp 13 11:12

Sunkios sąlygos ugdo tvirtus žmones :)
Ugdo tvirtus medžius arba medkirčius, o ne žaidėjus ;) Ką gali po to žaidėjas parodyti ant normalios/geros vejos, jei jis treniruojasi/rungtyniauja tokioje pliurzynėje?

komodo varanavičius
Pranešimai: 323
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 21:36
Palaikoma komanda: VFMD Žalgiris

Re: Mažeikių stadionas

2010 Rgp 13 15:37

Sunkios sąlygos ugdo tvirtus žmones :)
Ugdo tvirtus medžius arba medkirčius, o ne žaidėjus ;) Ką gali po to žaidėjas parodyti ant normalios/geros vejos, jei jis treniruojasi/rungtyniauja tokioje pliurzynėje?
Ant normalios aikštės žaidėjas gali parodyti kelis kartus geresnį futbolą nei buvo parodęs ant pliurzės, Zidanas irgi ne stade de france savo karjerą pradėjo ir ne dėl to, kad tas dar nebuvo pastatytas. Viską nurašyti ant aikščių yra neteisinga. Aišku, kad pas mus dirvonai, bet labai daug lemia pats žmogus. Ir taip maža tų futbolistų kvota, o kiek talentingų iš jų prapila savo talentą per gerklę arba prabyčina, ko norėt iš sportininko, jei jis pertraukos metu vietoj atpalaidavomo pratimų rūko? Pažiūrėkit kaip lengvaatlečiai, orientacininkai, imtyninkai, penkiakovininkai treniruojasi, koks požiūris į darbą. O tie kurie profesionaliai žiūri į savo šaką ir Lietuvoje išauga gerais futbolininkais, yra jų pakankamai, bet galėtų būti ir daugiau.

Linas
Pranešimai: 206
Užsiregistravo: 2010 Vas 14 21:57
Palaikoma komanda: Fk Mažeikiai
Miestas: Londonas/Mažeikiai

Re: Mažeikių stadionas

2011 Vas 10 17:24

Mažeikių sporto centro stadionas po truputį vaduojasi iš sniego.

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Mėlynai baltas
Mažeikių "Romar" - Vilniaus "Žalgiris" http://www.youtube.com/watch?v=ugb-hGP44lo

Linas
Pranešimai: 206
Užsiregistravo: 2010 Vas 14 21:57
Palaikoma komanda: Fk Mažeikiai
Miestas: Londonas/Mažeikiai

Re: Mažeikių stadionas

2011 Bal 04 21:16

Apsilankymas Mažeikių sporto centro stadione
http://fkmazeikiai.lt/index.php/naujien ... o-stadione" onclick="window.open(this.href);return false;

Ruošiantis pirmoms FK „Mažeikiai“ rungtynėms namuose, nuvykome į Mažeikių sporto centro stadioną, kuriame pakalbinome MSC ūkvedį Vygantą Petrauską. Dėl ilgai užsitęsusios žiemos ir nepakankamai šiltų orų artimiausią savaitę, veja stadione dar nepasiruošusi futbolui - nuspręsta artimiausias rungtynes su šalies čempionais – Panevėžio „Ekrano“ ekipa, žaisti Gargžduose, ant dirbtinės dangos. Bijoma, kad po per daug ankstyvų rungtynių būtų pakenkta vejai ir visą likusį sezoną tektų žaisti nekokybiškoje aikštėje, taip pat tokioje aikštėje padidėja žaidėjų traumų tikimybė.

Kodėl neatlaikytų?

Pasižiūrėjus iš toliau, dabartinis aikštės stovis atrodo neblogai, tačiau vos ant jos užlipus, jaučiasi, kad ji dar nėra tinkama futbolui. Aikštė nuo drėgmės minkšta, vietomis trūksta žolės, naujai dygstanti žolė dar nėra pilnai įsitvirtinusi dirvoje. Todėl šiuo metu veja vis dar lengvai pažeidžiama, o padariniai gali likti visam sezonui.

Artimiausi darbai

Šiuo metu laukiama geresnių oro sąlygų, peržvelgus orų prognozes, kol kas jos nuteikia teigiamai. Atėjus laikui, veja bus tręšiama, voluojama, aeruojama. Prieš pirmas rungtynes, žolę reikėtų bent kartą nupjauti, kad ji sutvirtėtų ir būtų pasiruošusi intensyviam futbolo sezonui.

Realiausia data namuose priimti pirmuosius varžovus – Balandžio 23 diena, kuomet į svečius turėtų atvykti FBK „Kauno“ futbolininkai. Primename, jog pirmosios praėjusių metų namų rungtynės įvyko gegužės 30 dieną. Tuomet Mažeikiuose priėmėme Marijampolės „Sūduvą“.

PS: Jei kam įdomu, spustelkit ant nuorodos viršuj, pamatysit vakarykštes stadiono/vejos nuotraukas.
Mėlynai baltas
Mažeikių "Romar" - Vilniaus "Žalgiris" http://www.youtube.com/watch?v=ugb-hGP44lo

mafia7
Pranešimai: 7312
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: Mažeikių stadionas

2011 Bal 05 09:57

Išties dar veja nei šiokia nei tokia

sss

Re: Mažeikių stadionas

2011 Bal 05 11:19

Išties dar veja nei šiokia nei tokia
aha, gerai kad pasakei. Toks jausmas, kad tau svarbu kanors parasyt, nesvarbu ka, bet parasyt..

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Mažeikiai

2021 Vas 04 05:35

Miesto stadiono atnaujinimas – dalyvaukite apklausoje
http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/nau ... pklausoje/

Mažeikių sporto mokykla kartu su partneriais – Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) administracija, VšĮ Mažeikių rajono neįgaliųjų centru ir Mažeikių cerebrinio paralyžiaus asociacija – kovo 1 d. teiks paraišką Sporto rėmimo fondo lėšoms projektui „Mažeikių miesto stadiono, esančio Sedos g. 57, atnaujinimas“ gauti ir kviečia gyventojus išsakyti savo nuomonę.

Tai galima padaryti dalyvaujant apklausoje, kurią rasite paspaudę šią nuorodą: https://apklausa.lt/f/mazeikiu-miesto-s ... f.fullpage

Gavus finansavimą, stadione planuojama įrengti sporto aikštelių dangą (6 bėgimo takai), šuolių į tolį, rutulio stūmimo, šuolių į aukštį sektorius, kamuolių gaudyklę, neįgaliesiems pritaikyti laiptus bei įrengti nuovažas.

Numatoma projekto vertė – 400,5 tūkst. Eur, Savivaldybės prisidėjimas – 16 proc.

Paveikslėlis
Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Mažeikių stadionas

2021 Kov 24 20:46

Miesto centrinis stadionas atviras visiems
http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/nau ... s-visiems/

Paveikslėlis
Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Mažeikių stadionas

2021 Kov 24 20:51

Pateikta paraiška – tikimasi gauti finansavimą stadionui atnaujinti
http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/nau ... tnaujinti/

Kovo 1 d., pirmadienį, Mažeikių sporto mokykla kartu su partneriais – Mažeikių rajono savivaldybės administracija, VšĮ Mažeikių neįgaliųjų centru ir Mažeikių cerebralinio paralyžiaus asociacija – VšĮ Centrinei projektų valdymo agentūrai pateikė paraišką projektui „Mažeikių miesto stadiono, esančio Sedos g.57, atnaujinimas“ finansuoti.

Paraiška pateikta VšĮ Centrinei projektų valdymo agentūrai sulaukus 2021 m. kvietimo teikti paraiškas Sporto rėmimo fondo lėšoms gauti sporto projektų, skirtų esamų sporto bazių plėtrai, priežiūrai ir remontui.

Stadione planuojama įrengti šuolių į tolį sektorių, sporto aikštelių dangą (6 bėgimo takai), kliūtinę bėgimo duobę, disko ir kūjo metimo, šuolių į aukštį sektorių, įrengti kamuolių gaudyklę, pritaikyti laiptus bei įrengti nuovažas neįgaliesiems, įrengti futbolo vartus, sutvarkyti žiūrovų tribūnas.

Projekto tikslas – gerinti sąlygas ugdyti fiziškai aktyvią visuomenę atnaujinant esamą sporto bazę Mažeikių mieste.

Planuojama projekto vertė – 442,78 tūkst. Eur. Savivaldybės administracijos prisidėjimas 16 proc.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Mažeikių stadionas

2022 Bal 03 20:58

Sporto ir pramogų centras Mažeikiuose – darbai juda pirmyn
https://seniunija.lt/lt/item/35533/spor ... uda-pirmyn

Dar šiemet gali būti pradėtas statyti mažeikiškių taip laukiamas šiuolaikiškas sporto ir pramogų centras. Per ketverius metus jis iškiltų Sedos gatvėje, šalia centrinio miesto stadiono.

Parengtas naujas investicijų projektas atvėrė realias finansavimo galimybes – būtų statomas mažesnio ploto, paprastesnės konstrukcijos, tačiau aukštesnės energetinės klasės statinys.

Bendra investicijų vertė sudarytų kone 7 mln. Eur: beveik 5 mln. Eur (70 proc.) – valstybės biudžeto lėšos, apie 2 mln. Eur (30 proc.) – Mažeikių rajono savivaldybės biudžeto lėšos.

Šį mėnesį sulaukta palankaus Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos sprendimo: iš Valstybės investicijų programos Sporto ir pramogų centrui Mažeikiuose statyti skirta per 2,2 mln. Eur. Savivaldybė inicijavo ne vieną susitikimą su Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Lietuvos krepšinio federacijos, vietos verslo, sporto klubų atstovais, projektuotojais, kad kuo greičiau būtų sprendžiamas klausimas dėl naujojo sporto ir pramogų centro Mažeikiuose atsiradimo.

Alternatyvus pasiūlymas ankstesniam projektui – išnaudoti naują erdvę: stadioną ir neužstatytą teritoriją šalia, kuri galėtų būti panaudota sporto ir pramogų centro statybai (salės ir lauko sporto erdvės būtų vienoje teritorijoje), stadione sportuojantys asmenys galėtų naudotis sporto ir pramogų centro pagalbinėmis patalpomis.

Ar Mažeikiai turės sporto ir pramogų centrą, bus aišku šio mėnesio pabaigoje – reikalingas politinis sprendimas, kurį kovo 31 d., ketvirtadienį, priims Savivaldybės taryba.

Iki tarybos posėdžio dėl sporto ir pramogų centro projekto ir jo įgyvendinimo bei lėšų skyrimo iš savivaldybės biudžeto bus svarstoma visuose tarybos komitetuose. Šiandien, kovo 23 d., vykusiame Sveikatos priežiūros ir socialinių reikalų komiteto posėdyje šiam klausimui pritarta.

Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Mažeikių stadionas

2022 Bal 03 21:00

Politikų sprendimo dėl Mažeikių sporto ir pramogų centro teks palaukti
https://www.santarve.lt/politiku-sprend ... -palaukti/

Prieš gerą savaitę Savivaldybė paviešino informaciją, kad dar šiemet gali būti pradėtas statyti mažeikiškių taip laukiamas sporto ir pramogų centras, kuris per ketverius metus iškiltų Sedos gatvėje, šalia centrinio miesto stadiono.

Sprendimo projektas dėl centro statybos buvo svarstytas keturiuose Savivaldybės komitetų posėdžiuose. Švietimo, kultūros ir sporto bei Ekonomikos, finansų ir vietinio ūkio komitetai nepritarė, politikų žodžiais, mažeikiškių poreikių neatitinkančio, tik pusantro tūkstančio žiūrovų talpinančio objekto statybai.

Tokios sporto ir pramogų centro statybos nepalaikė ir valdančiosios daugumo partneriai – socialdemokratai. Iš viso sprendimo projektui per komitetų posėdžius pritarė dešimt Tarybos narių, dvylika susilaikė, du balsavo prieš.

Ketvirtadienį vykusiame Tarybos posėdyje buvo numatyta priimti galutinį sprendimą dėl šio sporto ir pramogų centro statybos. Tačiau, nesulaukus dviejų komitetų pritarimo, Savivaldybės meras Vidmantas Macevičius pasiūlė darbotvarkėje numatytą klausimą pakeisti į projekto pristatymą, politikai tam pritarė.

Visas straipsnis – penktadienio laikraštyje.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Mažeikių stadionas

2022 Bal 14 19:32

Sporto taryba pritarė Sporto ir pramogų centro statybai
https://www.santarve.lt/sporto-taryba-p ... -statybai/

Praėjusią savaitę posėdžiavusiai Sporto tarybai jos pirmininkė, vicemerė Sigutė Bernotienė pristatė informaciją, susijusią su Sporto ir pramogų centro statyba. Nors vicemerė pripažino, kad ne į visus klausimus ji gali atsakyti, tačiau pritarimo dėl šio projekto iš Sporto tarybos sulaukė. Jos nariams, nors kai kurie ir pasigedo daugiau informacijos, tiko ir objektui parinkta vieta, ir kuklesnis nei anksčiau planuotas statyti sporto objektas.

Kadangi viešojoje erdvėje apie Savivaldybės planus statyti Sporto ir pramogų centrą sklando įvairių nuomonių, pasisakymų, vicemerė S. Bernotienė Sporto tarybai panoro pateikti tikslesnę informaciją ir paaiškinti, kodėl būtent šio objekto statyba perkelta į kitą vietą – šalia centrinio stadiono vakarinės tribūnos.

Savivaldybė yra pateikusi Kultūros ir sporto departamentui projektą dėl stadiono sutvarkymo. Paraiška teikiama jau trečią kartą, du kartus ji buvo atmesta, pateko į rezervą. Tačiau neprarandama vilties, kad šiemet pavyks gauti finansavimą.

Vicemerės teigimu, šalia stadiono statomas Sporto ir pramogų centras – tai galimybė efektyviai  išnaudoti stadioną ir neužstatytą teritoriją šalia: salės ir lauko sporto erdvės būtų vienoje vietoje,  stadione sportuojantys asmenys galėtų naudotis Sporto ir pramogų centro pagalbinėmis patalpomis.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Mažeikių stadionas

2022 Geg 02 06:54

Mažeikių stadiono atnaujinimui valstybės paskirta €438'666,67 ir dar €44'393,07 neįgaliųjų lėšų. Viso €483'059,74. Projekto trukmė 24 mėnesiai.
Daugiau nei 3 mln. eurų – sporto bazėms atnaujinti ir sporto įrangai įsigyti
https://smsm.lrv.lt/lt/naujienos/daugia ... ai-isigyti

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Mažeikių stadionas

2022 Gru 08 17:24

Priimtas sprendimas: Sporto ir pramogų centras – naujoje vietoje
https://etaplius.lt/naujiena/priimtas-s ... je-vietoje

Gruodžio 7 d. vykusiame Mažeikių rajono savivaldybės tarybos posėdyje priimti du rajonui svarbūs sprendimai. Daugumai tarybos narių pritartus Mažeikiuose, šalia centrinio miesto stadiono, bus projektuojamas Sporto ir pramogų centras.
Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Mažeikių stadionas

2023 Geg 19 21:20

Grįžtama prie ankstesnio sporto ir pramogų centro projekto
http://www.budas.lt/regionu-naujienos/n ... o-projekto

Merė R. Matulaitienė išdėstė, jog Mažeikiams, 8-ajam pagal dydį Lietuvos miestui, reikia sporto ir pramogų centro, kuriame būtų Lietuvos krepšinio lygos reikalavimus atitinkanti sporto arena. Joje galėtų vykti ir kitų sporto šakų varžybos bei pramoginiai renginiai. Taip pat sportui ir pramogai skirtas baseinas, poilsiui – pirčių zona, kavinė ir kt.

Praėjusios kadencijos Savivaldybės taryba priėmė sprendimą pakeisti centro statybos adresą iš Sedos g. 55 į Sedos g. 57 ir statyti šalia centrinio miesto stadiono. Techniniam projektui parengti skirta 50 tūkst. Eur iš Valstybės investicijų programos.

Ministerijos prašoma grąžinti centro adresą Sedos g. 55 ir leisti panaudoti skirtas lėšas turimam techniniam projektui koreguoti. Projekto koregavimas kainuotų pigiau, nei naujo techninio projekto parengimas.

Grįžti į