bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Molėtų futbolas

2017 Kov 02 20:28

MOLĖTUOSE SPARNUS KELIA FUTBOLAS
http://www.utenosutenis.lt/naujienos/730.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vasario 28 d. Molėtų rajono savivaldybėje vyko pasitarimas, kuriame dalyvavo Molėtų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Mindaugas Kildišius, Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Jauneika, LFF generalinis direktorius Nerijus Dunauskas, Futbolo klubo "Utenis" direktorius Artūras Gimžauskas, UAFA prezidentas Dainius Širvys.

Pasitarimo metu sutarta dėl profesionalios metodinės pagalbos ir priežiūros Molėtuose jau dirbančioms futbolo grupėms, kurias treniruoja mokytojas Ramūnas Knezys.

Kalbėta apie galimybes futbolo aikšteles įrengti Molėtų vaikų darželių teritorijose (meilė sportui ir fizinės veiklos įpročiai susiformuoja vaikystėje, todėl svarbu, jog vaikai žaistų futbolą nuo mažens), o prie Molėtų progimnazijos įrengti standartinių matmenų dirbtinės dangos aikštę.

Pagal specialų UEFA projektą LFF aikštę dovanoja su sąlyga, jog bus įrengta aikštė ir tuo pačiu atitinkama infrastruktūra, kuri būtų tinkama treniruotėms ir žemesniųjų lygų futbolo varžyboms.

Pasitarime taip pat aptartos Molėtų miesto stadiono atidarymo šventės detalės, tikintis, kad LFF ir UAFA padedant pavyks į stadiono atidarymą pakviesti ne vieną žinomą futbolininką, išvysti parodomąjį futbolo profesionalų žaidimą.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Molėtų futbolas

2017 Kov 02 20:30

UAFA. Beveik UEFA :)

Makenzis
Pranešimai: 7345
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Molėtų futbolas

2017 Geg 26 13:46

Šiais metais Molėtuose suburta futbolo komanda, kuri debiutavo III lygos pirmenybėse. Debiutas nepavyko, nes anykštėnai laimėjo 8-0.
Miesto stadione vyksta rekonstrukcijos darbai.
Komandoje žaidžia Benas Zelkevičius.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Molėtų futbolas

2017 Geg 26 16:57

Komandoje žaidžia Benas Zelkevičius
Zelkaus sūnus? Kažkada Žalgiry žaidė..

Makenzis
Pranešimai: 7345
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Molėtų futbolas

2017 Geg 26 17:10

Benjamino sūnus - Benas jaunesnysis. ;) Dinastija.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Molėtų futbolas

2017 Geg 26 18:44

„Sasyskų“ dinastija. O gal Benas dabar bus jau kiek svorio priaugęs?

Makenzis
Pranešimai: 7345
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Molėtų futbolas

2017 Rgp 23 17:10

Rugpjūčio 23 d. Utenos "Utenio" klubo ir futbolo akademijos vadovai lankėsi Molėtų rajono savivaldybėje, kur aptarė trišalio bendradarbiavimo perspektyvas.

Gal uteniškiai stums FK "Molėtus" į Antrą ir Pirmą lygą ateityje, o patys bekus dusins geriau III pakopos pirmenybėse, kad gėdos akademijai ir klubui nedarytų, kaip buvo šį sezoną. net ispanai neištraukia iš dugno. :roll:
MOLĖTUOSE APTARTAS BENDRADARBIAVIMAS
http://www.utenosutenis.lt/naujienos/919.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Rugpjūčio 23 d. Utenos "Utenio" klubo ir futbolo akademijos vadovai lankėsi Molėtų rajono savivaldybėje.

„Aplink Uteną esančiuose miestuose ir miesteliuose norime matyti daugiau kvalifikuotų, konkurencingų futbolininkų, trenerių ir komandų“, - diskusijoje su Molėtų savivaldybės ir futbolo bendruomenės atstovais kalbėjo buvęs Lietuvos rinktinės kapitonas, o dabar „Utenio“ futbolo akademijos techninis vadovas Aurelijus Skarbalius.

Molėtų rajono meras Stasys Žvinys, jo pavaduotojas Mindaugas Kildišius ir savivaldybės administracijos direktorius Saulius Jauneika priėmė „Utenio“ direktorių Artūrą Gimžauską, „Utenio“ akademijos vadovą Vaidotą Rastenį, A. Skarbalių bei futbolo klubo „Molėtai“ steigėjus Benjaminą Zelkevičių ir direktorių Ramūną Knezį.

A. Gimžauskas papasakojo apie „Utenio“ futbolo akademijoje per trejus metus nuveiktus darbus ir pristatė klubo tikslus: burti klubo narius į bendruomenę ne tik Utenos mieste, tačiau ir visoje apskrityje. „Pagrindinis mūsų tikslas - dalintis sukaupta patirtimi ir kurti patrauklią bei tobulėti skatinančią aplinką vaikams ir jų treneriams ne tik Utenoje, bet ir kaimyninėse savivaldybėse. Taip pat - ugdyti aukšto meistriškumo futbolininkus, kurie galėtų žaisti šalies rinktinėse. Todėl investuojame į trenerius, jų kvalifikacijos kėlimą ir siekiame užtikrinti kokybišką vaikų ugdymą.“

Molėtiškiams papasakojęs apie Utenoje veikiantį vaikų ugdymo nuo darželinukų amžiaus modelį, V. Rastenis pažymėjo, kad kokybiškas futbolo treniruotes vaikams galima būtų organizuoti ir kituose apskrities miestuose, o kaimyninių miestų komandos galėtų dažniau rengti konukurencingas varžybas taip įgydamos praktinės varžybų patirties su lygiaverčiais varžovais.

Daugiau nei 20 metų Danijos ir vakarų Europos futbolininkų rengimo subtilybes analizavęs A. Skarbalius pasidalino esminėmis jo sukurtos ir Lietuvai adaptuotos futbolininkų ugdymo sistemos idėjomis.

„Mes turime žiūrėti į ateitį strategiškai. Žinoti kokių reikia sąlygų norint dirbti vadovaujantis šia metodika ir kokių trumpalaikių, vidutinių bei ilgalaikių rezutaltų tikėtis.

Norime šio regiono miestuose ir miesteliuose matyti daugiau kvalifikuotų konkurencingų futbolininkų, trenerių ir komandų, - sakė A. Skarbalius. – Tačiau svarbu ir tai, kad kuo daugiau vaikų sportuotų, o paskatinti juos tai daryti galime tik pasiūlę įdomias treniruotes ir aplinką, kurioje jie gerai jaustųsi.“

Susitikimo metu aptarta bendradarbiavimo galimybė taikant pilotinį trišalį modelį tarp „Utenio“, Molėtų rajono savivaldybės ir futbolo klubo „Molėtai“. Vietos klubo treneriai, padedami, konsultuojami ir vadovaujami „Utenio“ specialistų ugdytų jaunuosius futbolininkus ir tobulėtų patys pagal buvusio Lietuvos rinktinės kapitono A. Skarbaliaus sukurtą metodiką.

„Matome, kad „Utenis“ turi rimtus ambicingus tikslus, paremtus konkrečia metodika, sudaryta vadovaujantis geriausia Europos patirtimi, bei įgyvendinimo strategiją.
Džiugu, kad šiandien kalbamės ir tikiu, kad netrukus Molėtai turės galimybę prisijungti prie šio proceso“, - kalbėjo S. Žvinys.

Makenzis
Pranešimai: 7345
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Molėtų futbolas

2017 Rgp 29 15:23

FK "Molėtai" futbolo stovykla "Pažink Molėtus su futbolo kamuoliu"
http://www.uafa.lt/lt/article/fk_moleta ... o_kamuoliu" onclick="window.open(this.href);return false;

Liepos – rugpjūčio mėnesiais Molėtų rajone vyko vaikų futbolo stovykla, kurią organizavo futbolo klubas FK “Molėtai”. Stovykloje dalyvavo VI – X klasių mokiniai. Užsiėmimai organizuti Inturkės, Mindūnų, Joniškio, Molėtų SC stadionuose. Stovyklautojai žaidė futbolą, dalyvavo draugiškame paplūdimio turnyre, gilino šio žaidimo technikos ir taktikos žinias su Utenos “Utenio” vaikų futbolo tereriu Aurimu Meidumi, didino ištvermę Molėtų SC stadione, stebėjo Utenos “Utenio” ir Klaipėdos “Atlanto” varžybas Utenoje. Utenos regiono” Molėtų kelių tarnybos direktorius Žydrūnas Vengelevičius dovanojo atminimo dovanėles. Stovyklautojai gavo po futbolo kamuolį ir džiaugėsi galėdami vasarą treniruotis. Dėkojame Molėtų savivaldybei už skirtas lėšas socializacijos programai vaikų vasaros poilsiui organizuoti ir Benjaminui Zelkevičiui už pagalbą vykdant stovyklos veiklas ir treniruojant vaikus.

Paveikslėlis
Britų vėliava ant maikės, jau gražu. Kai paaugs, varys į britų salas, kad galėtų padirbėti, o kol auga, tinka ir futbolas.

Makenzis
Pranešimai: 7345
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Molėtų futbolas

2017 Rgs 09 10:49

INICIATYVOS GAIVINTI FUTBOLĄ MOLĖTUOSE ĖMESI B. ZELKEVIČIUS
http://lff.lt/news/4190/iniciatyvos-gai ... lkevicius/" onclick="window.open(this.href);return false;

Futbolas Molėtuose pastaruoju metu rodo atsigavimo ženklus. Neseniai įkurtas „Molėtų“ klubas nusprendė žengti naują žingsnį ir inicijavo jaunųjų talentų paieškas. Klubo steigėjas Benjaminas Zelkevičius jaunesnysis siekia išauginti būsimus regiono garbę ginsiančius futbolininkus

Legendinio Vilniaus „Žalgirio“ žaidėjo bei trenerio Benjamino Zelkevičiaus sūnus tiesiogiai tėvo pėdomis nepasekė, tačiau užsibrėžė tikslą įpūsti futbolo dvasią Molėtuose. Šiame mieste gegužę buvo atidarytas rekonstruotas natūralios vejos centrinis stadionas, o „Molėtų“ ekipa pradėjo glaudžiai bendradarbiauti su didžiausiu Utenos apskrityje „Utenio“ klubu, kuris padės auginti jaunuosius miesto talentus.
B. Zelkevičius jaunesnsysis ne tik užsiima futbolo veiklos organizavimu, bet ir dalyvavo šiemet pradėtuose LFF C licencijos kursuose.
- Benjaminai, koks yra jūsų ryšys su futbolu?, - paklausėme B. Zelkevičiaus.
- Mano sąryšis su futbolu visada buvo stiprus. Jaunystėje žaidžiau visų amžiaus grupių Lietuvos jaunimo rinktinėse, bet vėliau teko futbolą padėti į šalį ir išvykau studijuoti. Po dešimties metų sugrįžau vėl žaisti mėgėjiškai ir tai darau iki šiol, o dabar noriu gerinti mūsų krašto futbolo situaciją ir suburti žmones kartu. Todėl nuo futbolo niekada toli nepabėgau, nes visada yra kažkas, dėl ko sugrįžti prie jo ir vėl.
- Kokia dabartinė Molėtų futbolo situacija?
- Molėtuose subūrėme komandą iš jaunimo ir veteranų žmonių bei žaidžiame apskrities trečiojoje lygoje. Taip pat vyksta Molėtų rajono futbolo pirmenybės. O dabar buriame vaikus. Du metus vietinis treneris dirbo su vaikais, tad pagalvojome, kodėl gi nepabandžius pasižiūrėti į Utenos „Utenio“ akademijos pavyzdį ir pradėti kažką vystyti ir čia. Vaikų yra daug, norinčiųjų žaisti daug, bet futbolo realiai nėra. Tam, kad su vaikais galėtume dirbti, reikia kelti kvalifikaciją ir pritaikyti gerąją praktiką.

- Kaip kilo idėja įkurti „Molėtų“ klubą ir kaip viskas išsivystė?
- Iš esmės, jau beveik tris metus mes kalbamės su savivaldybe apie futbolo vystymą Molėtuose, bent vaikų futbolo lygmenyje. Sąlygos tam yra, aikštelės yra, bet finansavimo iš savivaldybės nebuvo. Daugiausiai su vaikais dirbęs treneris Ramūnas Kniezys du metus dirbo kaip savanoris, o mes matėme, kad vaikų galime surinkti daug ir darbas su jais užima daug laiko, tad savanoriauti tapo ne taip ir lengva. Pagalvojome, jog sukūrus klubą, mes galėtume pretenduoti į kažkokį finansavimą ir taip sukurtume geresnes sąlygas vaikams.
Kiti faktoriai – turime daug kita veikla užsiimančio jaunimo, bet jie visi nori žaisti futbolą. Pas mus komandoje niekas rimtai futbolu nebuvo užsiiminėjęs, išskyrus du žmones, bet susibūrėme greitai – per pusantros valandos surinkome 30 žmonių, norinčių žaisti ir žaidėme kaip mokame. Tai parodė, kad poreikio klubui reikia. Jis atsirado daugiau mažiau spontaniškai, bet sąlygos tam buvo įvairios.
- Kaip bus toliau vystomas klubas ir kokie numatomi tikslai ateityje?
- Per šią vasarą susidėliojome organizavimo taškus ir tai darysime per jaunimo ugdymo prizmę. Norime prijungti visus vaikus į futbolo bumą. Pradėsime eiti į darželius ir užimti vaikus su kamuoliu, žaidimais. Taip pat yra pradinė mokykla, kurio vaikai gali atsiskleisti pradėję žaisti. Po naujųjų metų pradėsime dirbti pagal Aurelijaus Skarbaliaus sukurtą sistemą ir bendradarbiausime su Utenos „Utenio“ klubu. Yra ir grupė pro gimnazistų, gimnazistų, kurie galbūt į profesionalų futbolą nežengs, bet juos užimti taip pat norime. Turime ir senjorų komandą, kuri nuolat dalyvauja turnyruose.
- Ar turite tikslų išvesti komandą į aukštesnį lygį ir būti tarp geriausių Lietuvos klubų?
Iš esmės mes nesistengiame turėti stabilios profesionalios komandos. Tai yra mėgėjiškas lygis ir nesiruošiame kilti aukščiau nei Molėtų lygis. Jei atsiskleis kažkoks neseniai treniruotis pradėjęs žaidėjas - jam yra atviras kelias į „Utenio“ akademiją. Esame sutarę su klubu, kad šiek tiek paaugusius vaikus išleisime į akademiją, kur bus geresnės sąlygos kelti meistriškumą ir pasiekti aukštumas. Vyresni žmonės liks toliau žaisti mėgėjiškame lygyje, nes jų jau neištreniruosi taip, jog jie galėtų žaisti aukštesniame lygyje. Manau, kad užtenka Utenos apskrityje esančio vieno profesionalaus klubo, kuris mus gerai reprezentuoja.
- Kuo labiausiai džiaugiatės klube ir kokie yra pasiekti rezultatai?
- Mūsų savivaldybė vis klausia dėl rezultatų ir mes negalime jiems pasakyti, kad apskrities pirmenybėse esame lyderiai. Manau, kad didžiausias rezultatas yra tai, kad subūrėme žmones dėl vienos idėjos, vienos minties. Žmonės, ankščiau vienas kito nepažinoję, dabar tapo draugais. Jaučiamas bendruomeniškumas ir visi yra už kažką atsakingi. Man tenka didžiausia atsakomybė, bet jaučiu, kaip visi nori prisidėti prie klubo gerovės.

- Jūs pats neseniai išsilaikėte LFF C licencijos kursus, kurie suteikia žinių apie užsiėmimus su vaikais iki 12 metų. Kokį įspūdį jums paliko šie kursai?
- Nežinau, ko tikėjausi iš šių kursų jų pradžioje, bet vėliau viskas pasikeitė po pirmų 10 valandų internetiniuose kursuose. Kai peržiūrėjau tą medžiagą, supratau, kad ankščiau į trenerio darbą žiūrėjau iš konservatyvesnės pusės su senu mąstymu. Nors apie futbolo treniruotes ten kalbama mažai, iš tiesų viskas susideda į futbolą. Kursai moko, kad reikia būti lygiaverčiu su vaiku – tu nesi aukštesnis už vaiką, protingesnis, ar kažkuo išskirtinis. Turi su juo bendrauti, kaip lygus su lygiu ir man prie to prieiti iš pradžių buvo sunku. Visgi tai yra svarbu, nes psichologija vaidina svarbų vaidmenį žaidėjo ir vaiko vystymąsi.
- Kaip šie kursai gali pasitarnauti ir kokią turi išliekamąją vertę?
- Jau rekomendavau vietinių mokytojų kolektyvui išbandyti kursus, peržvelgti tą medžiagą. Tai gali būti naudinga bet kuriam mokytojui, arba pedagogui, kuris net nėra susijęs su sportu. Ten yra tiek gerų minčių, kad kiekvienas žmogus tai galėtų pritaikyti savo gyvenime. Tokia patirtis taip pat gali pasitarnauti vaikus auginantiems tėvams.

Paveikslėlis
---

Makenzis
Pranešimai: 7345
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Molėtų futbolas

2017 Rgs 18 11:38

Bensas gaivinas futbolą Molėtuose, o "Intero veteranai" žudo.
VII turas,
UAFA 2017 m. pirmenybės

Rugsėjo 9 d., 11:00 val.
Visaginas

Visagino "Inter veteranai" 12 - 1 FK "Molėtai"

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Molėtų futbolas

2021 Rgs 07 00:18

Kažkodėl neįkelta į YT
SFL komandų pristatymas: FK Molėtai
https://www.facebook.com/VilniausFutbol ... 052624022/

Grįžti į