Respublik
Pranešimai: 8662
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Moterų futbolas

2022 Lap 11 21:03

Pirmasis žalgiriečių sezonas Baltijos moterų lygoje: saldus startas ir karstelėjęs finišas
https://www.mfazalgiris.lt/naujienos/pi ... s-finisas/

MFA „Žalgiris“-MRU šį sezoną ne tik trečius metus iš eilės Lietuvos moterų A lygoje iškovojo sidabro medalius, bet ir pirmą kartą išmėgino jėgas Baltijos moterų futbolo lygos (BWFL) varžybose.

BWFL buvo įkurta dar 2005 metais, bet nuo 2011 iki 2017 metų turnyras nebuvo rengiamas. Pajėgiausios Baltijos šalių moterų futbolo komandos tarpusavio kovas atnaujinos 2017 metais. Tiesa, 2020 metais turnyras dėl COVID-19 pandemijos nebuvo užbaigtas, o pernai dėl to pačios priežasties jis apskritai neįvyko.

Šiais metais į kovą BWFL nugalėtojų titulo stojo pajėgiausios Lietuvos, Latvijos ir Estijos komandos. Lygos nugalėtojų vardą gynė Šiaulių FK „Gintra-Universitetas“, pirmą kartą turnyre dalyvavo ir Lietuvos vicečempionės MFA „Žalgiris“-MRU futbolininkės. Estijai atstovavo Talino FC „Flora“ ir Saku „Sporting“, Latvijai – Rygos SFK „Rīga“ ir SK „Super Nova“-RTU.

Liepos 25 d. žalgirietės debiutinėse BWFL rungtynėse savo aikštėje 4:0 nugalėjo varžoves iš Latvijos Uolainės SK „Super Nova“-RTU komandą. Prie pirmosios MFA „Žalgiris“-MRU komandos pergalės įvarčiais prisidėjo Agnė Juozulynaitė, Ineta Šukštulytė, Irūna Blaškytė ir Nadiia Veherych.

Po kelių savaičių MFA „Žalgiris“-MRU savo aikštėje išmėgino jėgas su Latvijos čempionato lyderėmis SFK „Riga“ ekipa. Po atkaklios kovos žalgirietės 1:3 nusileido viešnioms iš Latvijos, o vienintelį įvartį antro kėlinio pabaigoje pelnė Ugnė Lazdauskaitė.

Rugpjūtį turėjo įvykti ir žalgiriečių rungtynės su varžovėmis iš Estijos. Deja, dėl įvairių priežasčių išvyka į Estiją buvo nukelta, tad galiausiai paskutines dvejas BWFL rungtynes MFA „Žalgiris“-MRU ekipai teko žaisti jau pasibaigus A lygos kovoms.

Priminsime, kad spalio 30 d. žalgirietės A lygos 20 turo rungtynėse lygiosiomis 0:0 sužaidė su FK „Vilnius“ ekipa ir trečius metus iš eilės čempionatą užbaigė būdamos antroje turnyrinės lentelės pozicijoje. Bet tai dar nebuvo sezono pabaiga, nes po kelių dienų MFA „Žalgiris“-MRU laukė kelionė į Estiją ir dvigubas pajėgiausių šios šalies futbolininkių egzaminas.

Žalgiriečių viešnagė Estijoje nebuvo labai maloni. Lapkričio 2 d. MFA „Žalgiris“-MRU 1:5 nusileido Saku „Sporting“ ekipai, o lapkričio 3 d. 0:5 turėjo pripažinti Estijos čempionių – Talino FC „Flora“ pranašumą. Vienintelį įvartį žalgirietėms pelnė pirmų rungtynių pabaigoje tiksliu smūgiu nuo 11 metrų žymos pasižymėjusi legionierė iš Serbijos Margita Vasovič.

Galutinėje BWFL komandų rikiuotėje 3 taškus surinkusi MFA „Žalgiris“-MRU ekipa užėmė penktą vietą. Pirmoje finišavo čempionių titulą apgynusi „Gintra“ (12 taškų), antroje liko „Flora“ (9 tšk.), trečioje – SFK „Riga“ (6 tšk.), ketvirtoje – taip pat 6 taškus surinkusi „Sporting“ komanda, o paskutinėje vietoje finišavo be taškų likusi „Super Nova“-RTU.

„Nemanau, kad užimta penkta vieta atspdindi tikrą komandų pajėgumą. Apmaudu, kad su Estijos komandomis teko žaisti pasibaigus sezonui, kai savo gretose jau neturėjome kelių pagrindinės sudėties futbolininkių. Kita vertus, galime pasidžiaugti tuo, kad tarptautinio lygmens futbolo krikštą gavo jaunosios žalgirietės, galėjusios išmėginti jėgas su pajėgiomis Estijos futbolininkėmis. Rezultatai nedžiugina, bet puikiai suprantame, kad tokiomis sąlygomis vargu ar galėjo būti kitaip. Visgi, nors debiutas BWFL lygoje kiek apkarto, tikiu, kad kitais metais šiame turnyre ne tik dalyvausime, bet ir sieksime aukščiausių tikslų“, – teigė MFA „Žalgiris“-MRU direktorius Svajūnas Stravinskas.

Turnyro lentelė

Vieta Komanda Taškai Įvarčių santykis
1 FK Gintra – 12 – 20:1
2 FC Flora – 9 – 14:3
3 SFK Riga – 6 – 5:6
4 Saku Sporting – 6 – 9:8
5 MFA Žalgiris-MRU – 3 – 6:13
6 SK Supernova-RTU – 0 – 1:24

Respublik
Pranešimai: 8662
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Moterų futbolas

2023 Lie 31 14:36

Charakterį demonstravusios „Gintros“ žaidėjos palaužė Estijos čempiones
https://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/ ... s-27859007

Paskutinėse Baltijos lygos reguliaraus sezono rungtynėse tarpusavyje susitiko pralaimėjimo kartėlio dar nepatyrusios komandos.

„Gintros“ futbolininkės savo aikštėje priėmė Estijos čempiones Talino „Flora“ žaidėjas ir permainingose rungtynėse sugebėjo palaužti varžoves rezultatu 3:2 (0:1).

Ši pergalė Šiaulių miesto reprezentacinei komandai užtikrino pirmąją vietą reguliariajame sezone. Pusfinalyje, kuris numatytas rugpjūčio 8 arba 9 d., Kalojano Petkovo auklėtinės susitiks su 4-ąją poziciją reguliariajame sezone užėmusia ekipa.

Turnyro lentelė

Vieta Komanda Taškai Įvarčių santykis
1 FK Gintra – 15 – 10:3
2 FC Flora – 12 – 13:7
3 Saku Sporting – 9 – 14:11
3 SFK Riga – 4 – 5:9
5 MFA Žalgiris-MRU – 3 – 5:6
6 FS Metta – 1 – 3:14

Respublik
Pranešimai: 8662
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Baltijos moterų futbolo lyga

2023 Rgp 14 17:27

Paaiškėjo „Gintros“ varžovės Baltijos moterų lygos finale
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... gos-finale

Rugpjūčio 19 dieną šiaulietės susirungs su Talino „Flora“ žaidėjomis dėl Baltijos moterų futbolo lygos trofėjaus.

Ketvirtadienį vykusiame antrajame pusfinalyje susitiko Talino FC „Flora“ ir Saku „Sporting“. „Sporting“ ekipa 11 minutę pirmavo po Kairi Himanen realizuoto baudinio, tačiau „Flora“ pirmame kėlinyje suspėjo išlyginti rezultatą Eglės-Eliiisės Kurg taikliu smūgiu, o antrajame kėlinyje – persverti rezultatą savo naudai po Lisetttės Tammik ir Kristinos Teern smūgių. „Flora“ šventė pergalę 4:1 Lilekiulos pirmame aikštyne.

Primename, kad FK „Gintra“ net 7:0 nepaliko vilčių SFK „Rīga“ ir užsitikrino vietą finale. Jis vyks rugpjūčio 19 dieną Šiaulių miesto centriniame stadione.

Lygos penktąją vietą pelnė Vilniaus MFA „Žalgiris“-MRU komanda. Vakar pastaroji 1:0 nugalėjo Rygos FS „Metta“ atstoves, o vienintelį įvartį 18 minutę įmušė žalgiriečių puolėja iš Ganos Gifty Assifuah.

Respublik
Pranešimai: 8662
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Baltijos moterų futbolo lyga

2023 Spa 27 20:17

Šiaulių reprezentacinis renginys – Radviliškyje
https://www.skrastas.lt/aktualijos/siau ... dviliskyje
Jūratė Rauduvienė 2023-08-29

Šiaulių miesto savivaldybėje merui Artūrui Visockui atėjus į valdžią atsirado reprezentaciniai Savivaldybės kultūros, švietimo ir sporto renginiai, kuriems skiriamas padidintas finansavimas. Tik kartais miesto pinigai ima ir paklysta kitose savivaldybėse, kai, pavyzdžiui, Šiaulius reprezentuojantis renginys netikėtai įvyksta Radviliškyje.

Finalo varžyboms Šiauliuose sutrukdė... vaikai ir estai

Sporto renginiams šiems metams skirta per 800 tūkstančius eurų. Nors tris ketvirtadalius šios sumos praryja Šiaulių krepšinio klubas „Šiauliai“, po keliasdešimt tūkstančių eurų lieka ir kitiems sportinių renginių organizatoriams.

Vienas iš jų – futbolo klubas „Gintra“, kurio prezidentas yra Gintaras Radavičius – UEFA moterų čempionų lygos ir moterų futbolo Baltijos lygos varžyboms organizuoti gavo 86 tūkstančius eurų.

Baltijos lygos reguliarųjį sezoną šįmet laimėjo Šiaulių „Gintra“, todėl finalinis susitikimas su Talino komanda „Flora“ turėjo būti žaidžiamas Šiauliuose. Didžiuliam šiauliečių nustebimui geriausios Baltijos lygos komandos finalinį mačą žaidė... Radviliškyje. Savo tinklalapyje klubas nurodo, kad jo namų stadionas – Šiaulių savivaldybės centrinis stadionas S. Daukanto gatvėje. Taip pat – Gytarių dirbtinės dangos stadionas ir Juventos-99 stadionas Žaliūkių gatvėje.

Savivaldybės patvirtinto reprezentacinių renginių tvarkos aprašo 6 punkte rašoma, kad reprezentacinio sporto renginio statusas gali būti suteikiamas tik Savivaldybėje rengiamiems sporto renginiams, o jo tikslas – ne tik stiprinti Šiaulių įvaizdį, bet ir visuomenei pristatyti bei populiarinti sporto šakas ir renginius, skatinti miesto bendruomenę juose dalyvauti. Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjo Gintaro Jasiūno pasiteiravome, kaip atliepia šiuos tikslus ir nuostatas Šiaulių reprezentacinis renginys, surengtas Radviliškyje. Skyriaus vedėjas pateikti savo vertinimo nepasivargino.

Atsakymą gavome iš skyriaus specialistės Linos Janauskienės, ji juos parengė pagal klubo pateiktą informaciją. Atsakyme atkreipiamas dėmesys, kad reprezentacinis renginys pagal Šiaulių miesto savivaldybės sprendimu patvirtintą reprezentacinių renginių tvarkos aprašą yra ne Baltijos moterų futbolo lygos finalas, o „UEFA moterų Čempionių lyga ir Baltijos moterų futbolo lyga“.

„Tai yra tęstinis, ne vienos dienos renginys. Ketverios reguliaraus sezono Baltijos moterų futbolo lygos rungtynės šiais metais vyko Šiauliuose. Atkreipiame dėmesį, kad finalas vyksta tik tarp komandų, kurios sportiniu keliu iškovoja teisę jame žaisti, o jo vietą lemia Baltijos lygos nuostatai. Šį sezoną komandai pavyko laimėti reguliarųjį sezoną, todėl vadovaujantis nuostatais (finalo vietą nustato reguliaraus sezono nugalėtojas) finalas būtų vykęs Šiauliuose, tačiau dėl Šiaulių miesto centrinio stadiono užimtumo rugpjūčio 19 dieną buvo perkeltas į Radviliškio miesto stadioną“, – rašoma atsakyme.

Informuojama, kad Talino „Floros“ žaidėjos į varžybas Radviliškyje atvyko iš Rygos, ten ir buvo apsistojusios.

Pabrėžiama, kad UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyras rugsėjo 6–9 dienomis vyks Šiauliuose, visos rungtynės bus žaidžiamos centriniame miesto stadione, taip pat bus transliuojamos per televiziją. Atvyks pajėgios varžovės iš futbolo kraštų – Velso, Škotijos, Airijos. „Šiaulių „Gintros“ klubas reprezentuoja miestą ir šalį daugiau nei 20 metų aukščiausioje moterų futbolo lygoje. Per šį laikotarpį, sukurtą istoriją, komandoje rungtyniavo šiaulietės, kitų Lietuvos miestų atstovės, atvykusios sportuoti, tęsti mokslų ir studijų į Šiaulių miestą, taip pat ir sportininkės iš įvairių pasaulio kraštų. Šiuo metu klubo garbę gina 10 vietinių žaidėjų“, – informuoja Savivaldybės atstovė.

Pasirodo, kalčiausios dėl Radviliškyje vykusio finalo varžybų liko estės, mat šių metų Baltijos lygos turnyro organizatorė Estijos federacija ir Talino „Flora“ ekipa kategoriškai nesutiko rungtyniauti vėlesniu laiku nei 17 valandą.

Tuo metu Šiaulių centriniame miesto stadione vyko dar praėjusiais metais suplanuotas vaikų futbolo turnyras Bodesa-Cup“. Nepaisant turnyro organizatorės klubo „Gintros“ ir stadiono šeimininkės Futbolo akademijos „Šiauliai“ įdėtų pastangų ir siūlymo 18 valandą rungtynėms, vienos valandos skirtumas pasirodė per didelė kliūtis Estijos federacijai bei varžovėms.

Kokias išvadas padarys Savivaldybė?

Radviliškyje vykusiame finale Šiaulių „Gintros“ futbolininkės po atkaklios kovos 1:0 iškovojo pergalę ir apgynė Baltijos moterų futbolo lygos čempionių titulą.

Atsakyme aiškinama, kad komandos sirgaliai buvo kviečiami palaikyti miesto komandą Radviliškyje, tačiau jų atvyko nedaug.

Paklausus, ar iš renginio organizatorių bus pareikalauta grąžinti lėšas, panaudotas pažeidžiant Savivaldybės tarybos patvirtintą tvarkos aprašą, sulaukėme atsakymo, kad šis klausimas bus svarstomas artimiausiame Reprezentacinių renginių komisijos posėdyje.

Į klausimą, kaip Savivaldybė sieks išvengti tokių precedentų, Savivaldybės atstovai neatsakė, tad greičiausiai miesto biudžeto pinigų taškymo kitose savivaldybėse dar galime išvysti. O gal bus nueinama lengviausiu keliu – keičiamos „neįveikiamos“ organizatoriams reprezentacinių renginių tvarkos aprašo nuostatos?

Grįžti į