Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Moterų ir merginų rinktinės

2017 Vas 11 10:55

MALTA 1 : 0 LIETUVA
2017 02 11
Draugiškos varžybos
Maltos valstybėje


ANTRASIS KONTROLINIS TESTAS NEPAVYKO
http://lff.lt/news/2578/antrasis-kontro ... -nepavyko/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos rinktinė užbaigė stovyklą Maltoje ir penktadienį sužaidė antrąsias kontrolines rungtynes su Maltos rinktinė, tačiau po įtemptos kovos pralaimėjo minimaliu rezultatu 0:1.
Pirmojoje tarpusavio akistatoje lietuvės pranoko oponentes 3:0, tačiau antrojoje dvikovoje šeimininkės padarė išvadas ir jau nuo susitikimo pradžios primetė savo žaidimą bei kūrė pavojingas progas.
Pirmajame kėlinyje darbo netrūko Lietuvos vartininkei Gretai Kaselytei ir jos gynybos linijai. Vartų sargė 13 minutę atrėmė pavojingą Shonos Zammit baudos smūgį, o po minutės Rachel Cuschieri nesugebėjo įveikti vartininkės iš arti.
Malta švaistė savo progas, bet antrajame kėlinyje sugebėjo išsiveržti į priekį, kai 54 minutę baudos aikštelėje neleistinai ranka sužaidė Simona Veličkaitė ir buvo skirtas vienuolikos metrų baudinys. Prie žymos stojusi S.Zammit nesuklydo ir nuginklavo po pertraukos aikštėje pasirodžiusią Indre Venskevičiūtę.
Tai privertė Lietuvos komandą padidinti spaudimą varžovėms – 70 minutę Vestina Neverdauskaitė savo smūgiu privertė pademonstruoti varžovių vartininkę savo meistriškumą. Visgipaskutinėmis minutėmis vartų šturmą maltietės atlaikė ir šventė pergalę 1:0.
Šeštadienį lietuvės išskrenda į tėvynę, taip užbaigusios nuo antradienio trūkusią stovyklą. Balandį mūsų rinktinė Vilniuje kausis pasaulio čempionato atrankos varžybose ir susitiks su Izraelio, Moldovos ir Andoros rinktinėmis.

Malta – Lietuva 0:3 (0:1) - turi būti 1-0, juk Malta laimėjo. :D
Takalio "Centenary" stadionas
Teisėja - Sofia Karagiorgi (Kipras)
Įvartis: 54 min. Charlene Zammit (1:0, iš 11 m.)
Lietuvos rinktinė: Greta Kaselytė (46 min. Indrė Venskevičiūtė), Samanta Karasiovaitė (85 min. Gabija Gedgaudaitė), Milda Liužinaitė, Algimantė Mikutaitė (52 min. Ugnė Šmitaitė), Vestina Neverdauskaitė, Liucija Vaitukaitytė, Rita Mažukelytė (75 min. Paulina Narbutaitė), Dovilė Gailevičiūtė (62 min. Anika Kyžaitė), Simona Veličkaitė, Viktorija Budrytė (46 min. Kamilė Vaičiulaitytė), Oksana Imanalijeva (65 min. Paulina Potapova), Simona Veličkaitė.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Moterų ir merginų rinktinės

2017 Kov 09 13:35

Moterų rinktinė rytoj iškeliauja į Kiprą - ten laiko džiaugtis saule bus mažai, nes laukia trejos rungtynės per penkias dienas.
KIPRE PRATĘS PASIRUOŠIMĄ PASAULIO ČEMPIONATO ATRANKAI
http://lff.lt/news/2668/kipre-prates-pa ... -atrankai/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos moterų rinktinė toliau ruošiasi balandį vyksiančioms Pasaulio čempionato atrankos varžyboms ir sužais trejas kontrolines rungtynes turnyre Kipre.

Lietuvos komanda rytoj anksti ryte išvyksta į Kiprą, kur savaitę dalyvaus tarptautiniame „Aphrodite Cup“ turnyre. Mūsiškėms tai bus jau antroji pasirengimo stovykla užsienyje šiais metais. Vasarį Maltoje komanda sužaidė dvi kontrolines rungtynes su pastarosios šalies nacionaline komanda, o šį kartą mūsiškės per kelias dienas sužais tris mačus.
„Aphrodite Cup“ varžybose lietuvės varžysis B grupėje su dviem komandomis. Kovo 12 dieną Lietuva pirmą kartą išbandys jėgas su Bahreino atstovėmis, o kovo 13 dieną kovos su gerai pažįstama Estijos ekipa. Po abiejų sužaistų rungtynių, priklausomai nuo rezultatų, kovo 15 d. bus kaunamasi dėl atitinkamai pirmos, trečios arba penktos vietos turnyre. Lietuvos varžove paskutiniajame mače gali tapti viena iš A grupės komandų: Malta, Latvija arba Kipras.
Paskutinėje stovykloje prieš pasaulio čempionato atranką Lietuva versis be kelių svarbių žaidėjų. Dėl traumų negalės žaisti saugė Viktorija Budrytė („Brommabojkarna“, Švedija) ir gynėja Milda Liužinaitė (Kauno „LSU-Žara”), o dėl asmeninių priežasčių į turnyrą nevyks Oksana Imanalijeva („King‘s Lynn Town Ladies”) ir Gabija Gedgaudaitė (Vilnaus MFA „Žalgiris“). Pirmąją progą įrodyti savo galimybes moterų rinktinėje gavo vartininkės Aušra Klevečkaitė (Šiaulių sporto gimnazija) ir Klaudija Savickaitė (Kauno „LSU-Žara“).
„Mūsų komandos fizinis pasiruošimas yra labai geras, beveik visos merginos žiemos metu aktyviai treniravosi ir sportavo. Tikimės, kad šios stovyklos metu taps aišku, kurios žaidėjos yra labiausiai vertos žaisti pagrindinėje sudėtyje. Norime per šias kontrolines rungtynes sustyguoti žaidimą, nušlifuoti techninius aspektus ir įgauti tinkamą sportinę formą“, – kalbėjo treneris Rimantas Viktoravičius.
Specialistas pridėjo, kad šiose kontrolinėse rungtynėse komanda bandys įgyvendinti turimas strategijas ir teigė, kad taktiniai sumanymai bus naudojami atsižvelgiant ir į būsimų varžovių žaidimo stilių. R. Viktoravičiaus teigimu, tiek Estijos, tiek Bahreino rinktinės yra panašaus lygio, tad rungtynėse tikimasi išspausti maksimalų rezultatą.
Balandžio 6-11 dienomis Vilniuje ir Kaune vyksiančiame preliminaraus pasaulio čempionato atrankos turnyro 3 grupės varžybose Lietuva surems ginklus su su Izraelio, Moldovos ir Andoros rinktinėmis.

Preliminarus „Aphrodite Cup“ turnyro Kipre tvarkaraštis:

Kovo 12 d. Lietuva – Bahreinas, 10 val.
Kovo 13 d. Estija – Lietuva, 10:30 val.
Kovo 15 d. Rungtynės dėl vietų

Lietuvos nacionalinės moterų rinktinės sudėtis:

Vartininkės
Greta Kaselytė („Napoli", Italija)
Aušra Klevečkaitė (Šiaulių sporto gimnazija)
Klaudija Savickaitė (Kauno „LSU-Žara“)

Gynėjos
Samanta Karasiovaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas")
Algimantė Mikutaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas")
Paulina Narbutaitė (Gargždų „Banga")
Vestina Neverdauskaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas")
Ugnė Šmitaitė (Kauno „LSU-Žara")

Saugės
Paulina Potapova (Šiaulių sporto gimnazija)
Liucija Vaitukaitytė (Kauno „LSU-Žara")
Simona Veličkaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas")
Rita Mažukelytė („SC Schwyz“, Šveicarija)
Dovilė Gailevičiūtė (Šiaulių „Gintra-Universitetas“)
Anika Kyžaitė (Šiaulių sporto gimnazija)
Laura Ruzgutė („Leamington Lions Ladies”)

Puolėjos
Kamilė Vaičiulaitytė (Kauno „LSU-Žara")
Lijana Gedminaitė (Gargždų „Banga“)
Paulina Sarkanaitė (Jonavos KKSC)

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Moterų ir merginų rinktinės

2017 Kov 13 12:21

Lietuva 2 – 0 Bahreinas
„Aphrodite Cup“ turnyras,
Kipras
Kovo 12 d., 10 val.


TURNYRĄ KIPRE PRADĖJO UŽTIKRINTA PERGALE
http://lff.lt/news/2682/turnyra-kipre-p ... a-pergale/" onclick="window.open(this.href);return false;

Pasaulio čempionato atrankai besiruošianti Lietuvos moterų rinktinė sužaidė pirmąsias kontrolines rungtynes „Aphrodite Cup“ turnyre Kipre ir įveikė Bahreino komandą rezultatu 2:0.

Pirmajame B grupės mače lietuvės dominavo rungtynėse ir turėjo nė vieną progą pasižymėti. Tačiau tai pavyko padaryti tik 45 minutę, kai Liucija Vaitukaitytė nuginklavo varžovų vartininkę Shaikhą Al Khalifą.
Bahreinietės nevengė žaisti kontaktinio futbolo, o antrojo kėlinio septintą minutę prasižengė baudos aikštelėje ir lietuvės pasinaudojo savo proga – Simona Veličkaitė realizavo paskirtą vienuolikos metrų baudinį.
Nors Lietuvos ekipa turėjo nemažai progų pasižymėti, rezultatas išliko toks pat ir mūsiškės triumfavo 2:0. Pirmadienį lietuvės surems ginklus su Estija dėl pirmosios vietos grupėje. Estės savo rungtynes prieš Bahreiną laimėjo 3:0.
Dėl Kipre nesiliaunančių liūčių, susitikimas su Estija nevyks ant žolės, bet dirbtinės dangos aikštėje.

Rungtynių statistika:
Lietuva – Bahreinas 2:0 (1:0)
Teisėja: Ioanna Allayotou (Kipras)
Įvarčiai: 45 min. Liucija Vaitukaitytė (1:0), 52 min. Simona Veličkaitė (2:0, iš 11 m)
Lietuvos rinktinė: Greta Kaselytė, Vestina Neverdauskaitė, Ugnė Šmitaitė, Algimantė Mikutaitė, Samanta Karasiovaitė (84 min. Paulina Narbutaitė), Dovilė Gailevičiūtė, Liucija Vaitukaitytė, Simona Veličkaitė, Rita Mažukelytė (63 min. Paulina Potapova), Kamilė Vaičiulaitytė (63 min. Paulina Sarkanaitė), Lijana Gedminaitė (80 min. Anika Kyžaitė).
Atsargoje: Laura Ruzgutė, Klaudija Savickaitė, Aušra Kleveckaitė.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Moterų ir merginų rinktinės

2017 Kov 14 11:39

Estija 0 – 0 Lietuva
„Aphrodite Cup“ turnyras,
Kipras
Kovo 13 d. , 10:30 val.


KONTROLINĖSE RUNGTYNĖSE – ATKAKLIOS LYGIOSIOS SU ESTIJA
http://lff.lt/news/2686/kontrolinese-ru ... su-estija/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos rinktinė pirmadienį sužaidė antrąsias Kipre vykstančio „Aphrodite Cup“ turnyro rungtynes ir po kovingos kovos 0:0 sužaidė su Estijos rinktine.

Pasaulio čempionato atrankai, kuri vyks Vilniuje balandį, besiruošianti Rimanto Viktoravičiaus komanda po pergalės prieš Bahreiną 2:0 susidūrė su rimtesniu pasipriešinimu iš esčių ekipos. Paskutinės B grupės rungtynėse lietuvės žaidė beveik nepasikeitusiu vienuoliktuku, bet susitikimas baigėsi lygiosiomis 0:0.
B grupėje surinkusi keturis taškus Lietuva turnyre turės kautis dėl trečiosios vietos, nes Estijos ekipa pirmajame mače su Bahreinu laimėjo 3:0, tad geresnis įvarčių santykis Baltijos kaimynėms atvėrė kelią kovoti dėl pirmos vietos.
Tuo tarpu R.Viktoravičius pabrėžė, kad kol kas treniruotėse ir rungtynėse vykdomi iškelti tikslai: nepraleisti įvarčių, žaisti agresyviai, kontroliuoti kamuolį ties aikštės viduriu, spausti oponentes, išnaudoti kraštus atakose atakose bei stengtis jas sėkmingai užbaigti.
Lietuvos rinktinė antradienį surengs dar vieną treniruotę, o trečiadienį rungtynėse dėl trečiosios vietos susitiks su Maltos rinktine, su kuria žaidė du kartus praeito mėnesio kontrolinėse rungtynėse.

Rungtynių statistika:
Lietuva – Estija 0:0 (0:0)
Teisėjas: Orfeas Fellas
Lietuvos rinktinė: Greta Kaselytė, Vestina Neverdauskaitė, Ugnė Šmitaitė, Algimantė Mikutaitė (84 min. Laura Ruzgutė), Samanta Karasiovaitė (46 min. Paulina Potapova), Dovilė Gailevičiūtė, Liucija Vaitukaitytė, Simona Veličkaitė, Rita Mažukelytė, Kamilė Vaičiulaitytė (46 min. Paulina Narbutaitė), Lijana Gedminaitė (80 min. Anika Kyžaitė).
Atsargoje: Paulinas Sarkanaitė, Klaudija Savickaitė, Aušra Klevečkaitė.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Moterų ir merginų rinktinės

2017 Kov 17 11:17

ĮVEIKĖ MALTĄ PO BAUDINIŲ IR UŽĖMĖ TREČIĄ VIETĄ
http://lff.lt/news/2697/iveike-malta-po ... cia-vieta/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos moterų rinktinė "Aphrodite Cup" turnyre Kipre po pergalės prieš Maltą baudinių serijoje užėmė trečią vietą.


Lietuvos komanda pirmose rungtynėse 2:0 nugalėjo Bahreiną, antrose 0:0 sužaidė su Estija, o kovoje dėl trečiosios vietos susitiko su Maltos komanda, prieš kurią neseniai dukart žaidė kontrolines rungtynes.

Šį kartą varžovės pačioje rungtynių pradžioje išsiveržė į priekį, tačiau netrukus rezultatą lietuvaitėms pavyko išlyginti po Liucijos Vaitukaitytės baudos smūgio.

Daugiau įvarčių per pagrindinį laiką nebuvo įmušta, o baudinių serijoje tikslesnė buvo Lietuvos komanda, kuri realizavo tris smūgius prieš varžovių vienintelį.

Lietuvos futbolininkės šiuo turnyrui baigė pasiruošimą Pasaulio čempionato atrankos turnyrui, kuriame Vilniuje ir Kaune balandžio 6-11 dienomis žais su Izraelio, Moldovos ir Andoros rinktinėmis.

Rungtynių statistika:

Malta - Lietuva 1:1 (1:1)
11 m. baudiniai 1:3
Įvarčiai: 2 min. Martina Borg (1:0), 6 min. Liucija Vaitukaitytė (1:1).

Lietuvos rinktinės startinė sudėtis: Greta Kaselytė, Vestina Neverdauskaitė, Ugnė Šmitaitė, Laura Ruzgutė, Liucija Vaitukaitytė, Dovilė Gailevičiūtė, Rita Mažukelytė, Simona Veličkaitė, Paulina Potapova, Lijana Gedminaitė.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Moterų ir merginų rinktinės

2017 Bal 03 16:38

ŽAIS PASAULIO ČEMPIONATO ATRANKOS TURNYRE
http://lff.lt/news/2765/ruosiasi-pasaul ... -turnyrui/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos moterų futbolo rinktinė susirinko į treniruočių stovyklą prieš artėjantį Pasaulio čempionato atrankos turnyrą.

Balandžio 6-11 dienomis Pasaulio čempionato atrankos Europos zonos preliminaraus etapo C grupėje Lietuvos komanda varžysis su Izraelio, Moldovos ir Andoros ekipomis.

Į rinktinės kandidačių sąrašą stovyklai įtrauktos 20 žaidėjų, iš jų keturios rungtyniauja užsienyje.
Turnyro tvarkaraštis:

Balandžio 6 d. (ketvirtadienis), LFF stadionas
14:00 Moldova - Andora
18:30 Izraelis - Lietuva

Balandžio 8 d. (šeštadienis), LFF stadionas
14:00 Lietuva – Moldova
18:30 Izraelis – Andora

Balandžio 11 d. (antradienis)
17:30. Moldova – Izraelis (Vilnius, LFF stadionas)
17:30. Andora – Lietuva (Kaunas, NFA stadionas)
Lietuvos moterų rinktinės: kandidačių sąrašas:

Vartininkės:
Greta Kaselytė („Napoli", Italija)
Aušra Klevečkaitė (Šiaulių sporto gimnazija)
Klaudija Savickaitė („Kauno Žalgiris“)

Gynėjos:
Samanta Karasiovaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas")
Algimantė Mikutaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas")
Paulina Narbutaitė (Gargždų „Banga")
Vestina Neverdauskaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas")
Ugnė Šmitaitė („Kauno Žalgiris“)
Milda Liužinaitė („Kauno Žalgiris“)
Lolita Žižytė (Jonavos KKSC „EOS-Aušra“)

Saugės:
Paulina Potapova (Šiaulių sporto gimnazija)
Liucija Vaitukaitytė („Kauno Žalgiris“)
Simona Veličkaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas")
Rita Mažukelytė („SC Schwyz“, Šveicarija)
Dovilė Gailevičiūtė (Šiaulių „Gintra-Universitetas“)
Anika Kyžaitė (Šiaulių sporto gimnazija)
Laura Ruzgutė („Leamington Lions Ladies”, Anglija)

Puolėjos:
Kamilė Vaičiulaitytė („Kauno Žalgiris“)
Lijana Gedminaitė (Gargždų „Banga“)
Oksana Imanalijeva („King‘s Lynn Town Ladies“, Anglija)

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Moterų ir merginų rinktinės

2017 Bal 03 17:44

Na nežinau, kažkaip norėtųsi tikėtis, kad bent jau tą preliminarųjį raundą praeitų... Moldovą ir Andorą reikia nugalėti, Izraelis aišku bus sunkus varžovas

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Moterų ir merginų rinktinės

2017 Bal 03 18:15

Izraelio mergos po kariuomenės, tai nepėsčios. Moldovos klubines komandas jeigu apžaidžia, tai dar nereiškia, kad su rinktine gali susidoroti, o Andoros irgi nereikia nuvertinti. Vyrukus baudžia andoriečiai.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Moterų ir merginų rinktinės

2017 Bal 03 18:37

Andoros moteris triuškina kas netingi, Moldovą būtina nugalėti(nesakau gi kas mes jas sutriuškinsime, tik sakau, kad reikia tai padaryti), o dėl Izraelio... Kažkaip net gaila, kad jos mūsų grupėje, tuo labiau, kai su jomis pirmos rungtynės, na bet gal trenerių štabas sugebės kuo nustebinti(jas, ne mus :D)

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Moterų ir merginų rinktinės

2017 Bal 03 18:46

Teko dalyvauti mūsų merginų uždaroje treniruotėje, tai kol kas į galingą rinktinę nepanašu. Andorietės gal ir bijos, o kitos varžovės abejoju ar baidysis. :roll:

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Moterų ir merginų rinktinės

2017 Bal 04 16:21

R. VIKTORAVIČIUS: "BŪSIME PASIRENGĘ, VARŽOVĖS MŪSŲ NEGĄSDINA"
http://lff.lt/news/2768/r-viktoravicius ... negasdina/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos moterų rinktinės treneris Rimantas Viktoravičius antradienį surengtoje spaudos konferencijoje, skirtoje pasaulio čempionato atrankos preliminaraus etapo C grupės varžyboms Vilniuje, apžvelgė komandos pasiruošimą ir būsimąsias varžoves.

Balandžio 6-11 dienomis vyksiančiose varžybose Lietuvos komanda varžysis su Izraelio, Moldovos ir Andoros ekipomis.
„Turėjome gerą pasirengimą, federacija sudarė sąlygas išvykti į Maltą, kur žaidėme su vietos komanda, turėjome turnyrą Kipre. Sužaidėme penkias kontrolines rungtynes ir mūsų sportinė forma kilo. Manau, kad šiame turnyre būsime optimaliausiai pasirengę“, – apie komandos pasiruošimą turnyrui kalbėjo R. Viktoravičius.
Pasak jo, komanda beveik stipriausios sudėties. Tiesa, tarp netekčių yra patyrusi saugė Viktorija Budrytė, kuri rungtyniauja Švedijoje. "Tikimės sėkmingai sužaisti. Dabar turime labai talentingą ir daug žaidusį jaunimą, kuriuos papildo dar keletas vyresnių žaidėjų, tad kažkada turime nudžiuginti futbolo visuomenę. Nuo praeitų atrankos varžybų, komanda atjaunėjo. Renkantis startinį vienuoliktuką arba darant keitimą, nereikia galvoti, jog nėra iš ko rinktis. Jaučiame kokybės pagerėjimą", - teigė treneris.
Jau šį ketvirtadienį mūsų rinktinė išbandys jėgas su Izraeliu, o po dviejų dienų rungtyniaus prieš Moldovą ir kitą antradienį Kaune kausis prieš Andoros komanda.
Kalbėdamas apie varžovus, strategas išskyrė Izraelio rinktinę, bet teigė, jog reikės būti budriems ir su kitoms komandomis: „Manau, kad potencialiai stipriausia turnyro komanda yra Izraelio. Ji visada dalyvauja Europos ir pasaulio atrankos varžybose bei nemažai žaidžia kontrolinių rungtynių. Jos yra patyrusios ir turėtų būti favoritės. Su Moldova žaidėme prieš du metus, tiesa, atsiminimai nėra malonūs. Žaidėme apylygiai, bet pralaimėjome 0:2, bet ji yra įveikiama komanda. Niekas mūsų negąsdina. Mes turime sužaisti atidžiai ir pagal savo galimybes bei galime laimėti. Andora pirmą kartą dalyvauja atrankos varžybose, tačiau nereikia jų nuvertinti“, – tikino R. Viktoravičius.
Lietuvos rinktinės ir Italijos klubo vartininkė Greta Kaselytė pritarė treneriui, jog komanda yra jaunesnė ir patobulėjusi: „Mūsų rinktinė per du metus atjaunėjo. Merginos žaidžia geriau, tad ir komanda yra geresnė. Šių metų rinktinė yra viena stipriausių, kurią buvo įmanoma surinkti."

Kalbėdama apie futbolininkių tobulėjimą G. Kaselytė teigė, jog jaunesnės žaidėjos turi geresnes sąlygas treniruotis nei anksčiau ir tai matosi jų pasiruošime "Jaunos merginos techniškesnės, geriau mato aikštę ir geriau mąsto, kitaip mato žaidimą. Ar tai padės daugiau kontroliuoti kamuolį? Visada stengiamės tai daryti, tačiau žaidimo planas priklausys ir nuo priešininkių“, – teigė buvusi Šiaulių „Gintros-Universiteto“ žaidėja.
Tuo tarpu geriausia praeitų metų Lietuvos futbolininkė Simona Veličkaitė prieš atrankos varžybas yra nusiteikusi ryžtingai ir teigė, jog žaidėjos neapsiriboja minimaliais tikslais ir nori laimėti turnyrą: „Visada keliame pačius aukščiausius tikslus ir laimėti visas rungtynes, kad žengtume į kitą etapą. Asmeniškai norėčiau, net jei ir sunku tikėtis, jog bus pilnos tribūnos. Kad ir kaip ten būtų, savos sienos ir savo palaikymas visada prideda stimulo dar labiau stengtis ir pasiekti geresnius rezultatus“.
„Manau, kad pagrindinė mūsų komandos stiprybė yra gynybos grandis ir stipri vartininkė. Tad gynybos linija mums padės nepraleisti įvarčio ir vėliau leis mums išeiti į ataką. Kaip ir kiekvienose rungtynėse, mes toliau bandysime akcentuoti žaidimą kraštais, iš kur bus galima atlikti skersus perdavimus į baudos aikštelę bei bandyti įmušti įvarčius“, – pridėjo krašto saugė.

Kelialapius į kitą varžybų etapą iškovos keturių preliminaraus etapo grupių nugalėtojos ir viena geriausiai pasirodžiusi antrojoi komanda.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Moterų ir merginų rinktinės

2017 Bal 06 15:58

Moldova 4 - 0 Andora
https://www.youtube.com/watch?v=UI9wJjN546Y" onclick="window.open(this.href);return false;

Moldavės kietai žaidžia, neleidžia kamuolio lengvai valdyti, iš karto kimba ir atima, paskui ilgai kontroliuoja. Centriukas ir kraštai rungtynėse buvo jų.

Andora minkšta komanda, aktyvesnio spaudimo neatlaiko, praranda kamuolį, sukurti kažko pavojingo nesugeba.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Moterų ir merginų rinktinės

2017 Bal 07 12:02

PO ATKAKLIOS KOVOS NUSILEISTA IZRAELIO RINKTINEI
http://lff.lt/news/2775/po-atkaklios-ko ... rinktinei/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ketvirtadienį Vilniuje startavo moterų pasaulio čempionato atrankos Europos zonos preliminaraus etapo C grupės varžybos. Lietuvos komanda sėkmingai kovėsi didžiąją rungtynių dalį, tačiau pabaigoje buvo priversta pripažinti Izraelio rinktinės pranašumą 0:2.

14 minutę puikiai gynyboje sužaidė vartininkė Greta Kaselytė. Baudos aikštelėje viena prieš vartininkę iššoko Daniel Sofer, bet lietuvė apsigynė kokybiškai ir atmušė smūgį. Lietuvės netrukus neutralizavo pavojų.
23 minutę G. Kaselytei vėl teko stabdyti pavojingą smūgį. Varžovių krašto saugė Lee Sima Falkon susikūrė progą baudos aikštelės prieigose ir bandė pataikyti į tolimąjį kampą, bet lietuvė sustabdė šį šūvį ir po kelių akimirkų sugavo dar vieną pavojingą perdavimą.
Lietuva dažniausiai bandė ieškoti galimybių pasižymėti standartinėse situacijose ir kontratakose. Aktyvi priekyje buvo Rita Mažukelytė, kuri ne kartą individualiai susitvarkė su oponentėmis, bet paskutinėje atakų fazėje progas kurti sekėsi sunkiai.
38 minutę lietuvės susikūrė realiausią galimybę įmušti. Po kampinio kamuolys nukrito už baudos aikštelės prieigų buvusiai Algimantei Mikutaitei, bet ji stipriu smūgiu paleido kamuolį šalia virpsto.
Po pertraukos Izraelis daugiau kontroliavo kamuolį ir kūrė pavojų prie Lietuvos vartų. 61 minutę varžovų puolėja galėjo pelnyti įvartį, bet prieš jai smūgiuojant, Vestina Neverdauskaitė pasiaukojančiai išmušė kamuolį iš po kojų.
70 minutę ambicingą ataką kampinio situacijoje sukūrė ir Lietuva. Po įžaisto kampinio, Liucija Vaitukaitytė nuo baudos aikštelės linijos smūgiavo į tolimąjį kampą, bet vartininkė sugavo kamuolį.
77 minutę žydėms pavyko išsiveržti į priekį. Marian Awad pabėgo į priekį, permetė kamuolį per G.Kaselytę ir iš arti smūgiavo į vartus tiksliai.
90 minutę Izraelis kontratakoje sugebėjo padvigubinti pranašumą – į baudos aikštelę įsiveržusi L. S. Falkon paleido tikslų smūgį į dešinį vartų kampą.
Rungtynės baigėsi Izraelio pergale 2:0.

Antrose rungtynėse šeštadienį lietuvės 14 valandą LFF stadione susitiks su Moldovos rinktine.

Lietuva – Izraelis 0:2 (0:0)
Vilnius, LFF stadionas, 350 žiūrovų
Teisėja – Sofia Karagiorgi (Kipras)
Įvarčiai: 77 min. M. Awad (0:1), 90 min. L. S. Falkon.
Įspėta: 20 min. S. Nahar (Izraelis)

Lietuvos rinktinė: Greta Kaselytė, Samanta Karasiovaitė (73 min. Paulina Narbutaitė), Vestina Neverdauskaitė, Ugnė Šmitaitė (46 min. Milda Liužinaitė), Algimantė Mikutaitė, Simona Veličkaitė, Dovilė Gailevičiūtė, Liucija Vaitukaitytė, Rasa Imanalijeva, Paulna Potapova (64 min. Kamilė Vaičiulaitytė), Rita Mažukelytė.

Atsargoje: Klaudija Savickaitė, Laura Ruzgutė, Anika Kyžaitė, Lolita Žižytė.

https://www.youtube.com/watch?v=CpetoXXvh7s" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Moterų ir merginų rinktinės

2017 Bal 10 15:43

MAŽUMOJE - APMAUDUS PRALAIMĖJIMAS MOLDOVAI
http://lff.lt/news/2778/mazumoje-apmaud ... -moldovai/" onclick="window.open(this.href);return false;

Šeštadienį Vilniaus LFF stadione Lietuvos moterų rinktinė tęsė preliminarios atrankos į pasaulio čempionatą varžybas. Beveik visa antrąjį kėlinį mažumoje žaidusios lietuvės paskutinėmis minutėmis praleido du įvarčius ir pralaimėjo Moldovos komandai.

Lietuvos komanda aktyviai pradėjo rungtynes ir 10 minutę surengė pirmą pavojingą išpuolį. Dovilė Gailevičiūtė gavo kamuolį už baudos aikštelės ir ambicingai smūgiavo į viršutinį dešinį kampą, bet kamuolys praskriejo virš skersinio ir virpsto sandūros.
Pirmajame kėlinyje daug pavojingų epizodų nebuvo užfiksuota, nors žaidimas dažniau vyko lietuvių aikštės pusėje, kur mūsų komandai teko dirbti išmušant kamuolį iš po varžovių kojų, kelis nepavojingus smūgius sustabdė vartininkė Greta Kaselytė.
Po pertraukos Lietuva liko žaisti mažumoje. Už pražangą gynyboje antra geltoną kortelę gavo Vestina Neverdauskaitė, tad jai teko palikti aikštę. Treneris Rimantas Viktoravičius iš karto atliko keitimą, koreguojantį išsidėstymą aikštėje – vietoje Samantos Karasiovaitės į aikštę žengė Milda Liužinaitė ir mūsiškės ėmė žaisti trimis gynėjomis.
Natūralu, kad po šio epizodo Moldova perėmė iniciatyvą ir daugiau kontroliavo kamuolį bei dažniau lankėsi prie mūsų komandos baudos aikštelės prieigų.
Visgi lietuvės sugebėjo surengti kontratakų ir 67 minutę uždirbo kampinį. Po pakelto kamuolio į baudos aikštelę, atsirado galimybė įmušti, bet kamuolys nuo D. Gailevičiūtės nesėkmingai atšoko vartininkei.
69 minutę realios progos neišnaudojo Moldovos rinktinė. Carolina Tabur atsidūrė baudos aikštelės centre ir turėjo erdvės smūgiui, bet prašovė šalia vartų. Po poros minučių kontratakoje Violeta Mitul sudrebino skersinį. 75 minutę G. Kaselytė atrėmė prieš ją išbėgusios varžovės smūgį ir išgelbėjo komandą nuo praleisto įvarčio.
Lietuvės bandė paspausti Moldovą ir ieškoti galimybių pelnyti įvartį. Visgi pastangos tai padaryti nedavė naudos, o per pridėtą laiką oponentės sugebėjo pelnyti įvarčius. Po baudos smūgio kamuolys nesėkmingai atšoko nuo Algimantės Mikutaitės į vartus. Dar po minutės kontratakoje pabėgusi C. Tabur įtvirtino savo komandos pergalę.
Atrankos grupės paskutinėse rungtynėse antradienį Kauno NFA stadione Lietuva susitiks su Andoros rinktine.

Lietuva – Moldova 0:2 (0:0)
Vilnius, LFF stadionas, 200 žiūrovų
Teisėja – Marte Soro (Norvegija)
Įvarčiai: 90+2 min. Algimantė Mikutaitė (į savo vartus, 0:1), 90+3 min. Carolina Tabur (0:2).
Įspėtos: 34 min. Rita Mažukelytė, 77 min. Algimantė Mikutaitė.
Pašalinta: 52 min. Vestina Neverdauskaitė.

Lietuva: Greta Kaselytė, Liucija Vaitukaitytė, Algimantė Mikutaitė, Rita Mažukelytė (83 min. Paulina Potapova), Dovilė Gailevičiūtė, Simona Veličkaitė, Samanta Karasiovaitė (53 min. Milda Liužinaitė), Vestina Neverdauskaitė, Anika Kyžaitė, Oksana Imanalijeva (90 min. Laura Ruzgutė), Paulina Narbutaitė.

Atsargoje: Aušra Klevečkaitė, Laura Ruzgutė, Paulina Potapova, Ugnė Šmitaitė, Kamilė Vaičiulaitytė, Lolita Žižytė.

FIFA Pasaulio moterų čempionato atranka: Lietuva - Moldova (santrauka)
https://www.youtube.com/watch?v=MBFGJTjVGyI" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Moterų ir merginų rinktinės

2017 Bal 10 15:48

Nutiko, ko labai bijojau, bet Vestina su raudona korta pagadino reikalą. Nebebuvo kas suvadovauja gynyboje, kažkiek pakrikę buvo, nors stengėsi žaisti.

Panos neištempė visų rungtynių ir pačioje rungtynių pabaigoje pripjovė grybų. Į savus vartus pasiuntė kamuolį, nespėjo susivokti, dar vienas krito. :evil:

Liko tik su Andora sužaisti. Rytoj rungtynės.

Grįžti į