Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2022 Lie 30 23:19

Nugriauto nacionalinio stadiono likučiams – antras gyvenimas

Ruošiantis statyti naująjį daugiafunkcį kompleksą su stadionu, Vilniuje šių metų pradžioje buvo pradėta ruošti jam skirta teritorija. Sausio-balandžio mėnesiais išardyti 1993 metais užkonservuoti neužbaigto nacionalinio stadiono griaučiai. Ilgus metus savo dienos laukę pastato griaučiai dabar galės būti panaudoti kitur.

Nugriautas nacionalinis stadionas gali pavirsti pagrindu stovėjimo aikštelei ar privačiam keliui – iš perdirbtų šio pastato konstrukcijų pagamintas betono skaldos mišinys. Jo kokybė užtikrinama sertifikatais, nurodančiais, kad mišinio gamyba vyko tinkamai. Balandžio 15 d. įmonei „Vilniaus BDT“, griovusiai neužbaigtas senojo nacionalinio stadiono betonines konstrukcijas, buvo išduotas atitikties sertifikatas. Sertifikuota trupinto betono skaldos mišinio gamyba mobilia įranga. Trupintuvais ir sijotuvais stadionui numatytoje teritorijoje Šeškinėje buvo pagamintas trupinto betono skaldos mišinys.

„Iš viso planuojama pagaminti apie 30 tūkst. tonų šio mišinio. Jis bus pakartotinai panaudotas kelių tiesime, pagrindų po pastatų grindimis įrengime ir statybose“, – sako „Vilniaus BDT“ direktorius Giedrius Masalskas.

Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2022 Rgp 02 15:59

Nebe į temą, bet:
Prašmatnios poilsio buveinės Birštone kūrėjas pajuto kirtį iš pasalų: įtaria iš anksto planavus užvaldymą
https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/akt ... a-21987124
Prieš Naujuosius metus Vilniaus miesto apylinkės teismą pasiekė ieškinys dėl kai kurių sandorių ir akcininkų susirinkimų nutarimų pripažinimo negaliojančiais.

Vienas garsaus projekto plėtotojų be kito žinios esą sumanė sujungti skirtingo pelningumo bendroves, vienos įmonės skolų naštą galbūt permesti kitai. Neva dėl to galėjo būti net klastojami dokumentai. Projekto plėtotojas N.Pranckus dėl galbūt neteisėtų veiksmų įtarimų pažėrė bendražygiui Vytui Brusokui.

Šio vilniečio verslininko ir jo šeimynykščių pavardės yra šmėžavusios ne viename projekte, tarp jų – ir Vilniuje daug metų nepastatomo nacionalinio stadiono konkurse. 2018 metais dalyvauti šiame konkurse nesėkmingai siekė su V.Brusoku ir jo pensininke motina susijusi įmonė „Vilniaus nacionalinis stadionas“, kurios įstatinis kapitalas buvo vos 3 tūkstančiai eurų. Kalbėta, kad įmonė galėjo būti fiktyvi.

„Nekomentuosiu“, – kaip kirviu nukirto V.Brusokas, paklaustas apie jo ir šeimynykščių buvusius grandiozinius užmojus statyti nacionalinį stadioną.

Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2022 Rgs 04 14:53

Vizualizacija neblogai atrodo. Gal yra daugiau vaizdų?
Kam Tamstai vengrų vizualizacijos? Buk patrijotas laukiam Nacionalinio super-duper komplekso.
2017 metu gale apsispres
2018 metu gale susiprojektuos
2020 metais po daug konkursu susiras kas statys
2025 metais bus atidarymas stadiono. Samata nuo 2020 metu bus išaugusi dvigubai. Nes tai valstybinis projektas.

Čia mano peace prognoze. Jei bus geriau tai jega bet manau kad griečiausiai netilps i terminus.
- Dar žiūrėk rusai sumombarduos.. ir be stadiono liks maušiai..

nelemta litwinams turėti stasiono, Algirdo Mykolo dvasia prakeis tas statybas..
Haus, kad ir išnykęs iš forumo praėjusiais metais, sakyčiau nusipelno medalio.


Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2022 Spa 18 20:42

Šimašius: jeigu ankstesnei Vyriausybei būtų labiau rūpėjęs Vilniaus stadionas, jį būtume turėję dvejais metais anksčiau
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... s-anksciau

Vilniaus meras Remigijus Šimašius tvirtina, kad Vilniaus Nacionalinio stadiono statybos darbai būtų galėję baigtis dvejais metai anksčiau, negu dabar yra numatyta, jeigu buvusi Sauliaus Skvernelio vadovauja Vyriausybė būtų skyrusi stadionui didesnį dėmesį ir nevilkintų projekto.

„Buvo labai aišku, kad dėl to, jog ankstesnė Švietimo ministerija būdama projekto partnere su mumis nusprendė projektą pavilkinti, jis bus užbaigtas dvejais metais vėliau, negu galėjo įvykti“, – interviu portalui 15min antradienį teigė R. Šimašius. „Gal buvo galima labiau pataikauti ankstesnei Vyriausybei, kad nebūtų trukdžiusi tam stadionui, bet čia ne mano savigarbos klausimas ar dar kažko. Tikrai nemanau, kad tokie dalykai turėtų būti ant politinių svarstyklių, nes akivaizdu, kad jeigu ankstesnei Vyriausybei būtų labiau rūpėjęs Vilniaus stadionas, kaip ir buvo sutarta, tai būtume jį turėję dvejais metais anksčiau“, – pridūrė jis.

Politikas tikino besidžiaugiantis, kad stadiono statybos darbai kol kas juda sklandžiai pagal planą, o patį projektą pavadino „gėda, kurią reikia nusiplauti“.

„Mums reikia tą gėdą nusiplauti ir stadioną pastatyti. Visas procesas vyksta sklandžiai ir viskas sudėliota. Džiaugiuosi, kad Vilniaus stadiono reikalas juda labai sklandžiai į priekį ir 2025-ais, kaip ir numatyta (bus užbaigtas – ELTA). Kol kas kliuvinių nematau tam“, – tvirtino sostinės meras.

R. Šimašius pažymėjo, kad stadionas anksčiau buvo statytas neatsakingai, neatsižvelgiant į tai, ar bus pinigų jo statybos pabaigai, ar ne. Tuo tarpu šįsyk, pasak jo, mokesčių mokėtojų pinigai bus leidžiami tik po statybos darbų pabaigos.

„30 metų, du kartus pradėtas statyti ir du kartus užkonservuotas stadionas, abudu kartus buvo pradėtas statyti sovietiniu stiliumi, neatsakingai, dėl to, kad maždaug ten įleidome pamatinį bloką ir paskui kažkaip surinksime pinigų pabaigai. Matosi, kad abu kartus nepaėjo taip, tai šiandien ką galima užfiksuoti, kad mokesčių mokėtojų pinigai tam neleidžiami tol, kol nebus rakteliai įteikiami miesto valdžiai, kuri tuo metu bus ir kol nebus ten sužaistos rungtynės“, – tikino politikas. „Šiuo atveju, nėra taip, kad leidžiame miestiečių pinigus, o neaišku, ar turėsime (stadioną – ELTA)“, – pridėjo jis.


https://www.youtube.com/watch?v=gIWFwO5Csxs

ELTA primena, kad Vilniuje pradėtos griauti nuo 1993 metų nebaigto statyti Nacionalinio stadiono konstrukcijos. Išvalius teritoriją ant sostinėje esančios Šeškinės kalvos, turėtų prasidėti naujo daugiafunkcio komplekso statybos.

Pagal koncesijos sutartį su investicijų bendrove „BaltCap“, šalia prekybos centro „Akropolis“ Vilniuje bus statomas daugiafunkcis sporto kompleksas, kurį, be nacionalinio stadiono, sudarytų dar 15 sporto objektų: lengvosios atletikos aikštė, 6 krepšinio salės, 3 futbolo treniruočių aikštės, rankinio, gimnastikos, bokso salės. Taip pat suplanuoti sporto muziejus, bendruomenės centras, biblioteka, vaikų darželis. Projektą numatoma baigti iki 2024 m. pabaigos.

2021 m. spalio pradžioje projektas dėl naujo komplekso susilaukė palaikymo miesto Taryboje, taip uždegus žalią šviesą koncesijos sutarčiai, Nacionalinio stadiono techniniam projektavimui ir statyboms. Sutartis iki pateikiant Tarybai buvo kiek pakoreguota, atsižvelgus į Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pateiktas pastabas. Nekeistas pats finansinis veiklos modelis: liko Vilniaus miesto savivaldybės metinio mokėjimo dydis, numatytas galutiniame pasiūlyme, o projekto vertė, įskaitant kapitalo investicijas, finansavimo kaštus, sudaro 146 mln. 185 tūkst. eurų (be PVM). Daugiau nei pusė šios sumos – projekto kapitalo investicijos.

Vyriausybės nutarime numatyta Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos maksimalių įsipareigojimų suma – 53,4 mln. eurų (su PVM). Numatyta, kad stadionas turi būti UEFA IV kategorijos.

Nacionalinio stadiono sostinės Šeškinės rajone projektavimas prasidėjo 1985 m., o pačios statybos – 1987 m. Tačiau jau 1993 m. statybos darbai buvo nutraukti. 2008 m. projektui buvo skirta dar 33,6 mln. eurų, tačiau statybos darbai nutrūko ir tą kartą.

Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2022 Spa 31 01:41

Vicemeras: Nacionalinio stadiono projektas Vilniaus miesto savivaldybei turėtų būti pristatytas sausio mėnesį
https://www.respublika.lt/lt/naujienos/ ... io-menesi/

Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas tvirtina, kad artėjančių metų sausio mėnesį, Vilniaus miesto savivaldybei turėtų būti pristatytas numatomas daugiafunkcio komplekso, kartu su Nacionaliniu stadionu, projektas.

„Daugiafunkcio komplekso projektuotojai yra numatę pirminį projektą Vilniaus miesto savivaldybei pristatyti sausio mėnesį“, – teigė V. Benkunskas.

Konservatorius pažymėjo, kad nepaisant kilusių trukdžių griaunant senąsias stadiono konstrukcijas ir nutraukus jų sprogdinimą, visi darbai vis tiek vyksta pagal planą ir iki statybų pradžios, kuri yra numatyta 2023 m. sausį, griovimo ir sklypo paruošimo darbai bus įgyvendinti.

„Senųjų konstrukcijų griovimo darbai vyksta nuosekliai. Atsisakius sprogdinimo technologijos, rangovai grįžo prie pamatų demontavimo hidrauliniais kaltais“, – sakė vicemeras. „Siekiant sumažinti triukšmo lygį ir sukelti kuo mažiau diskomforto aplinkiniams gyventojams, griovimo ir sklypo paruošimo darbus rangovai išdėstys iki statybos darbų pradžios“, – pridūrė jis.

V. Benkunskas aiškino, kad užsitęsę konstrukcijų griovimo darbai neturėjo įtakos ir galutinės koncesijos sąlygoms bei jos nesikeitė. Pasak jo, komplekso statybos, kaip ir yra įsipareigota, bus užbaigtos 2025 m. „Galutinės koncesijos sąlygos nesikeitė. Koncesininkas yra įsipareigojęs komplekso statybas užbaigti 2025 m. Objekto pridavimas numatytas 2025 m. liepą“, – tvirtino kandidatas į Vilniaus merus.

Primename, kad Vilniuje metų pradžioje pradėtos griauti nuo 1993 metų nebaigto statyti Nacionalinio stadiono konstrukcijos. Išvalius teritoriją ant sostinėje esančios Šeškinės kalvos, turėtų prasidėti naujo daugiafunkcio komplekso statybos.

Pagal koncesijos sutartį su investicijų bendrove „BaltCap“, šalia prekybos centro „Akropolis“ Vilniuje bus statomas daugiafunkcis sporto kompleksas, kurį, be nacionalinio stadiono, sudarytų dar 15 sporto objektų: lengvosios atletikos aikštė, 6 krepšinio salės, 3 futbolo treniruočių aikštės, rankinio, gimnastikos, bokso salės. Taip pat suplanuoti sporto muziejus, bendruomenės centras, biblioteka, vaikų darželis. Projektą numatoma baigti iki 2024 m. pabaigos.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Nacionalinis stadionas

2022 Spa 31 07:38

Tai 2024 ar 2025 :)

Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2022 Spa 31 09:39

Tai 2024 ar 2025 :)
Dėl to ir nenukirpau tos dalies. 2-as variantas, bet kai valdytojas ir rangovas (dar ir finansuotojas) vienas ir tas pats, tai kiek įmanoma greičiau...

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Nacionalinis stadionas

2022 Spa 31 10:05

Tai 2024 ar 2025 :)
Dėl to ir nenukirpau tos dalies. 2-as variantas, bet kai valdytojas ir rangovas (dar ir finansuotojas) vienas ir tas pats, tai kiek įmanoma greičiau...
dar ten su tais valdytojais valdžiai pasikeitus visko gali būti, arba pvz., anti-monopolijos tarnybom įsikišus :)

Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2022 Lap 14 09:18

Nacionalinio stadiono ir Šeškinės šlaitų atnaujinimo projektus ketinama spręsti kartu, teigia architektas.

„Atsiras stadionas, galėsime nuo vieno objekto ateiti iki kito, prieš varžybas bus galimybė pasigrožėti miesto panorama nuo skardžių. Šie projektai sprendžiami kartu ir vienas kitą papildo“, – sako jis.
„Mamuto parką“ Šeškinės draustinyje Vilniuje tikimasi sukurti iki 2029-ųjų
https://www.delfi.lt/verslas/verslas/ma ... d=91733673

Kaip BNS informavo sostinės savivaldybės įmonė Vilniaus vystymo kompanija, šiuo metu pradedama konsultacija su rinkos dalyviais dėl parko projektavimo.

„Projektavimo etapą planuojama baigti 2024 metų pabaigoje, o pats parkas duris atverti turėtų 2029 metais“, – nurodė kompanija.

Maždaug 30 ha užimanti Vilniaus Šeškinės šlaitų geomorfologinio draustinio ir jo prieigų teritorija bus tvarkoma pagal mažosios bendrijos „Bauland“ projektą „Mamuto parkas“. Pernai balandį šis projektas atrinktas kaip geriausias iš savivaldybei pateiktų pasiūlymų. Ši idėja pasiūlyta, nes Šeškinės šlaitų geomorfologinio draustinio teritorija siejama su mamutų kaulų radiniais, tad tikėtina, kad tai buvo šių išnykusių gyvūnų gyvenamoji vieta.

Vilniaus vystymo kompanija nurodo, kad draustinio reljefas palaipsniui susiformavo per poledynmetinį laikotarpį (12 tūkst. m.), jis yra gamtiškai integruotas su Šeškinės ozu ir sudaro geologinį paminklą. Šis draustinis yra pirmasis objektas, sulaukęs tarptautinio pripažinimo – aprašytas mokslininkų Sobolevų ir dar XX amžiaus pradžioje įtrauktas į enciklopediją „Britanica“.

Prieš 1832 metais uždarant Vilniaus universitetą jo kolekcijoje jau buvo saugomi 79 mamutų kaulai, iš jų apie 40 dantų (mamutai juos per gyvenimą keisdavo šešis kartus). Šie mamutų kaulų radiniai surinkti mokslininkų ir vietos gyventojų Neries pakrantėje, o didelė dalis – tada buvusiame Vilniaus priemiestyje Šnipiškėse ir Šeškinės kalvų papėdėje bei šlaituose.

Pasak Vilniaus vystymo kompanijos, „Mamuto” parko vizija – supažindinti lankytojus su unikalia Lietuvos sostinės reljefo formavimosi istorija ir jos ypatybėmis, nes Vilnius – vienintelė Europos sostinė, įsikūrusi ties pačia paskutiniojo apledėjimo riba.

„Parkas supažindintų su mamutų radiniais, ledynmečio išplitimo riba ir raiškiomis poledynmečio reljefo formomis. Šeškinės šlaitai – tinkama vieta viso Vilniaus poledynmečio kraštovaizdžio nuosekliam formavimuisi atskleisti, supažindinti kaip šis kraštovaizdis tarnavo kuriantis sostinei ir lėmė jo augimą“, – teigia įmonė. „Savo geologinio unikalumo Europos mastu Vilnius dar nėra pabrėžęs, šios temos pristatymas suteikia galimybę sukurti nacionalinės svarbos ir traukos centrą Lietuvoje – Mamuto parką“, – tvirtinama Vilniaus vystymo kompanijos pranešime.

Mamuto parką sudarys edukacinis „Mamuto“ takas, „Mamutų“ regyklos, „Mamutų“ ganyklos, tai yra žaidimų ir poilsio aikštelės, botaninis sodas, taip pat multifunkcinis reljefo raidos muziejus, įkurdintas amunicijos sandėliuose, „Amunicijos“ takas ir naujas tiltas, vizualiai bei emociškai papildantis edukacinio parko naratyvą. Pernai skelbta, kad Šeškinės šlaitų geomorfologinio draustiniui ir jo prieigoms sutvarkyti iš viso planuojama skirti 13 mln. eurų.

Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2022 Lap 23 01:07

Šimašius – apie kritiką dėl žmonos laimimų konkursų, erzinančius troleibusus ir tai, ko padaryti jau nespės
https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/ ... jau-nespes

„Reikia daryti greitai, bet ne skubotai“, – apie nacionalinio stadiono statybas sakė sostinės meras Remigijus Šimašius. Paskutinius mėnesius poste skaičiuojantis politikas interviu portalui LRT.lt teigė nesutinkantis su tais, kurie kalba apie siaurinamas Vilniaus gatves, ir tvirtino siekiantis giluminio miesto desovietizavimo.

– Kalbant apie nacionalinį stadioną, jo darbai prasidėjo tik įpusėjus Jūsų antrai kadencijai. Esate anksčiau sakęs, kad jei ne buvusi Vyriausybė, stadioną būtume turėję dvejais metais anksčiau. Bet ar tikrai dėl to galima kaltinti tik buvusias Vyriausybes?

– Oi, tikrai ne. Dideli projektai užtrunka ilgai. Jeigu kas nors sakytų, kad dideli projektai yra padaromi greitai, tai reikštų, kad arba jie būtų neadekvačiai brangūs, arba korumpuoti, arba prastos kokybės. Kad ir finansiškai viskas būtų sudėliota, ir organizaciškai, ir kokybės prasme, reikia laiko. Skubos darbą velnias gaudo. Reikia daryti greitai, bet ne skubotai.

Kalbėdamas apie dvejus metus, turėjau omenyje laiką, kurį mes praleidome teisminėse institucijose dėl to, kad Viešųjų pirkimų tarnyba, likus savaitei iki sutarties pasirašymo momento, uždraudė mums pasirašyti sutartį. O uždraudė pasirašyti dėl to, kad iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos [jie] gavo keliasdešimt puslapių medžiagos, kodėl nereikia to pasirašyti, nors iš tikrųjų jie buvo tarsi ir projekto partneriai.

Būtent tas raštas ir tuo pagrindu atsiradęs uždraudimas, tie Viešųjų pirkimų tarnybos sprendimai ir galiausiai visi teismai, kuriuos galiausiai laimėjome, užtruko apie dvejus metus. Tai turėjau omenyje, nelįsdamas jau į ankstesnius procesus, nors jie taip pat galėjo būti greitesni.

– Ar stadiono darbai vyksta pagal planą? Kalbant tiek apie darbų terminus, tiek apie finansus.

– Viskas eina pagal planą, galbūt išskyrus vieną kitą pikantišką detalę. Pavyzdžiui, kad Lietuvoje vis dar yra sprogdinimo darbų monopolis, bet nėra kokybės. Dėl to mes negalime nusipirkti adekvačios paslaugos.

– Dėl sprogdinimo gyventojai skundėsi, kad į jų kiemus lekia betono gabalai. Ką Jūs apie tai šiandien žinote?

– Tikrai neslėpsiu – kai tai išgirdau, pamaniau, kad tai sunkiai įmanoma ir kad gal kas nors prikurta. Bet gyventojai buvo visiškai teisūs. Panašu, kad tiesiog mūsų paslaugų teikėjai, kurie yra monopolininkai, nesugeba atlikti savo darbo. Reikėjo taikyti kitas technologijas, bet apie tai daugiau pasakytų koncesininkai, nes tai jų rūpestis, nebe miesto.

Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2023 Vas 10 18:11

Nacionalinio stadiono Vilniuje projektavimo darbai baigti: pristatytos vizualizacijos
https://madeinvilnius.lt/verslas/statyb ... lizacijos/

Vilniaus miesto savivaldybės ir koncesijos sutartį įgyvendinančios UAB „Vilniaus daugiafunkcis kompleksas“ atstovai bei UAB „Cloud architektai“ baigė projektavimo darbus ir penktadienį pristatė Daugiafunkcio komplekso techninį projektą šalies Vyriausybei. Tikimasi, kad kovo mėnesį bus išduotas leidimas statyboms ir pavasarį prasidės pirmasis statybų etapas.

Premjerė Ingrida Šimonytė tikina buvusi informuota, kad statybos darbai gali būti pradėti jau pavasarį ir tikisi, kad projekto įgyvendinimą pavyks užtikrinti laiku.

„Vyriausybė kaip viena šalių dalyvauja šio didelio projekto įgyvendinime, todėl buvo svarbu išgirsti aktualią informaciją apie projekto stadiją. Buvome informuoti, kad naujo objekto statybos darbai gali būti pradėti jau šį pavasarį. Tikimės, jog savivaldybei ir projekto vykdytojams pavyks užtikrinti projekto įgyvendinimą laiku“, – sakė I. Šimonytė.

Projektas bus įgyvendintas trimis etapais – pirmuoju etapu bus įrengtas stadionas su sporto muziejumi ir dvi futbolo aikštės. Antruoju etapu planuojama užbaigti kultūros centro statybos darbus. Trečiasis etapas apims lengvosios atletikos objektų ir sporto centro statybą, ketvirtasis bus skirtas vaikų darželio statybai ir įrengimui.

Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas tikisi, kad kovo mėnesį bus gautas leidimas komplekso statyboms.

„Pirmasis statybos darbų etapas, planuojama, prasidės pavasarį. Kadangi techninis projektas užbaigtas, lieka paskutinis žingsnis – statybos leidimo išdavimo procedūra. Šis etapas greičiausiai bus įveiktas per kovą, o toliau seks intensyvūs statybos darbai“, – pažymėjo V. Benkunskas.

Nacionaliniame stadione suprojektuoti trys antžeminiai aukštai ir patalpos rūsyje. Bendrasis stadiono plotas – 15,9 tūkst. kvadratinių metrų. Pastato rūsyje įsikurs sporto muziejus, žaidėjų patalpos ir žiniasklaidos zona. Pirmame aukšte veiks įprastos ir VIP žiūrovų zonos bei komercinė zona, kurioje žiūrovus aptarnaus įvairios maitinimo įstaigos. Antrajame pastato aukšte bus išsidėstęs VIP žiūrovų zonos tęsinys, trečiame – pagalbinės ir administracinės patalpos.

Iš viso stadionas talpins 15 tūkst. žiūrovų. Iš jų – VIP laisvalaikio zona pirmame ir antrame aukšte galės naudotis 1600 žmonių, o klubo narių zonoje numatyta įrengti 2000 sėdimų vietų. Dar 82 vietos numatytos žiniasklaidos ir komentatorių zonoje.

Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2023 Vas 10 19:12

Tai 2024 ar 2025 :)
Dabar jau 2024 tikrai nebeliko.
Stadiono atidarymas planuojamas 2025 m. liepą.
https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/l ... 56-2007556

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Nacionalinis stadionas

2023 Vas 11 09:57

iš vizulkių antrame aukšte atrodo atkartoti bėgimo takai ratu.
tai pirmame aukšte bus futbolo stadionas. o antrame parodija kažkokia.
Gal taip ir nebus ir čia vizulkėse kažkas nedagalvota. Gal ten ne žiūrovai o barai?

Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2023 Vas 11 10:52

iš vizulkių antrame aukšte atrodo atkartoti bėgimo takai ratu.
tai pirmame aukšte bus futbolo stadionas. o antrame parodija kažkokia.
Gal taip ir nebus ir čia vizulkėse kažkas nedagalvota. Gal ten ne žiūrovai o barai?
Ten įėjimai

Tipo 8:00 (vaizdas asociatyvinis, atsiprašau, jeigu traumuojantys vaizdai video viduje).

Grįžti į